CAKE POPS!

Allmänt  /  3  Kommentarer





Cakepops.
Det är något som jag länge velat prova att baka. Det var busenkelt och pyssligt. Jag mixade ett paket ballerina kladdkaka och philadelfiaost så det blev en jämn smet. De fick sedan stelna i kylen en stund. Jag smälte sedan mörk choklad som jag doppade cakepops-pinnarna i som fungerar som fixering så inte bollarna ramlar oss. De fick sedan stelna i kylen en stund till när jag stuckit pinnarna i bollarna. Jag smälte sedan mörk choklad som jag sedan doppade bollarna i. Nästa moment var att strö på strössel. Jag valde ett lätttuggat strössel i olika smaker och färger. Jag knöt sedan rött sidenband runt pinnarna som gjorde att de blex extra fina:)
Guldbollarna blev Stefans favorit:)
Mina cakepops var mycket uppskattat av de middagsgäster vi haft ikväll:)
Till middag bjöd vi på kycklingpaj som vi inte gjort förut och den blev riktigt god.
Annars idag har vi gjort lite av varje. Vi har tvättat, Stefan har tvättat bilen, fyllt på pellets och jag har grejat på med lite andra saker här hemma.

Nu blir det tv.

God kväll!

God kväll!

ÖVERRASKNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer



Så glad blev jag!
Jag fick dessa fina gula rosor av Stefan igår. Jag blir så glad när jag får överraskningar:) Tack!
Annars i veckan har det hänt lite av varje. I onsdags kväll var jag med en kompis och åt på Saffran. Det var tapasbuffè. Det var riktigt gott och trevligt.
Idag blir det pyssel av olika slag.

God morgon!

SIMMA

Allmänt  /  1  Kommentarer
http://kvistlena.files.wordpress.com/2010/07/simma.png
Ikväll blev det simning.
Jag åkte till simhallen och simmade kvällsim då de släcker ner lampor och sätter på lugn musik. Jag simmade 40 längder och det var väldigt härligt. Jag bastade efteråt och hade tagit med mig en apelsin som jag åt där i värmen:) Det smakade riktigt gott.

God kväll!

NÖJD

Allmänt  /  0  Kommentarer

Gammal bild...
...men är nöjd med den. Jag gick igenom en mapp med bilder i datorn och hittade den här. Jag tog den aldeles när vi hade köpt kameran för snart 2 år sedan. Jag är mycket nöjd med bilden. Detaljerna syns bra och färgerna likaså.
Veckan började igår med träning efter jobbet. Nu har jag precis betalat räkningar och ska göra mig klar för att åka på jobbet.
Ikväll ska vi göra nåt spännande:) återkommer om detta.

God morgon!

TICK TACK

Allmänt  /  1  Kommentarer

Ni har väl kommit ihåg att ställa fram klockan?
Den ska fram en timme. För att komma ihåg om den ska fram eller bak så tänker jag att nu på våren tar man fram utemöblerna, alltså ska klockan fram 1 timme.

God morgon!

PREMIÄR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår hade vi grillpremiär!
Det blev grillad fläskfilè, ugnstekt klyftpotatis och ugnstekta morötter, briseost och bearnaisesås. Det var riktigt gott. Potatisen och morötterna blev perfekt och köttet likaså.
Lördagen var en kanondag på många sätt. Dels så fick vi mycket gjort på vårstädningen här hemma. Stefan jobbade hårt med att göra rent kaklet i duschen och det blev väldigt fint! Jag gjorde en storstädning i sovrummet och dammade på ställen som man kanske inte gör så ofta men nu är det rent och fint även där.
Vi åt god mat och njöt av att det var lördag. På kvällen fick vi främmande. Alltid trevligt det. Vi fikade och barnen lekte:)

Igår blåste det en del men idag hoppas vi på soligt väder.

God morgon!

BETONGÄGG

Allmänt  /  1  Kommentarer

Snart är det påsk!
Då ska jag pynta med dessa betongägg som jag och en kompis gjorde i torsdags. Vi tömde vanliga ägg på dess innehåll och fyllde dem sedan med finbetong. De fick stå och brinna till i går kväll. Jag tog bort skalet och var spänd på resultatet:) Jag är väldigt nöjd med tanken på att det är första gången jag gjorde betongägg. Jag vill göra fler framöver:)
Idag har vi fortsatt våran vårstädning. Det blev badrummet och duschen nere som fick sig en städgenomgång och sovrummet. Vi har hållit på i flera timmar så fint blev det.
Nu fortsätter vi dagen i lugnt tempo och god middag.

God eftermiddag.

VINST!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi har vunnit!!
Det var en tävling där man skulle skanna av en QR kod i tidningen och skicka in sitt svar. Stefan gjorde detta och skickade in. Idag hade jag tre missade samtal från ett och samma nummer. Jag ringde upp och det visade sig vara från ST. Vi hade vunnit tävlingen och vi kunde hämta ut denna telefon. Så det gjorde jag idag efter jobbet:) Det är alltid roligt att vinna!
Ikväll har jag och en kompis gjort ett spännande påskpyssel. Mer om detta i  morgon.

God kväll!

SMINK

Allmänt  /  1  Kommentarer

Lite nytt:)
I helgen köpte jag dessa två produkter på min sminkfavoritaffär:) De hade ett erbjudande som jag inte kunde motstå. Så ett nytt läppglans och nya sminkborstar blev det.
Igår slutade jag tidigt och jag hann med väldigt mycket när jag kom hem. Jag bakade två sockerkakor, fyllde på pellets, gjorde mat och bakade drömmar. På kvällen kom pappa hit och såg på hockey med oss och hade med sig gott fika. Tack så mycket!


God morgon!

STRANDFOTO

Allmänt  /  0  Kommentarer

Macrobild på isbit.
När jag kom hem från jobbet idag tog jag med mig kameran och åkte till havet en bit bort. Jag fotade strandkanten med stenar och vågor. Jag fångade även denna isbit som låg på stranden. Den är fotad med macroobjektivet.

God kväll!

ÅSKÅDARE =)

Allmänt  /  0  Kommentarer

Gulliga systersonen:)
Igår när vi var på hockey så var den är lilla åskådaren så nöjd och glad. Han klappade händerna och hejade på storebrorsan:) Det blir säkert en hockeykille av honom också så småningom:)

Idag har vi börjat vårstäda huset. Vi har börjat på övervåningen. Vi har tagit tv-rummet och köket. Vi drog fram spisen och städade där bakom, tog bort glasrutorna på ugnen och skrubbade dom, städade under bänkarna runt diskmaskinen, under kylskåpet och runt skåpluckor. Det känns bra att vi har börjat och det bästa är att det blir så fint.
Vi har varit och firat Stefans morbror som har fyllt år. Vi blev bjuden på smarrig smörgåstårta och satt och surrade. Tack för en trevlig stund!
Jag tycker vi haft en bra helg där vi hunnit med mycket med en trevlig familjedag igår, tacos på kvällen och idag lite shopping, kalas och städning. I fredags fikade vi ute för första gången i år. Så den starten på helgen var inte helt fel.

Nu blir det till att slappa resten av kvällen.

God kväll!

GULD!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Duktig hockeyspelare!
Igår när min systerson spelade hockeycup i Njurunda var vi där och tittade. Vi såg två matcher. Den ena vann dom med 10-3 och den andra förlorade dom. Men de vann ändå hela turneringen!! Han fick även pris för matchens kämpe!!:) Han är så duktig på att spela, min älsdsta, underbara systerson!!
Jag, Stefan och mamma och pappa åkte hem till oss efter näst sista matchen och gjorde i ordning en härlig tacosbuffè som vi mumsade i oss när guldmedaljören och hans familj var klar med hockeyn. Det var riktigt gott. Det är alltid gott med tacos. Timrå spelade match i kvalserien som vi såg på när vi ätit klart. Även i den matchen blev det vinst:).
Guldmedaljörens lillebror tyckte också det var spännande med hockey:) Han var så snäll och nöjd hela dagen. Även på kvällen när de var här var han nöjd. Men han tyckte nog att det var bra att det blev ett snabbt mål i förlängningen för Timrå för det betydde ju hemgång för en trött liten kille:)

Tack familjen för en härlig och trevlig lördag!

God morgon!

HAMBURGARE

Allmänt  /  1  Kommentarer

Fredagens middag.
Det blev Stefans hemmagjorda hamburgare. De var riktigt goda. Vi bjöd även på det i torsdags när Stefans föräldrar var här och åt med oss. Vi hade många goda tillbehör, tomat, sallad, dressing, bostongurka, ketchup, senap, grillkrydda och rostad lök.. och så lite pommes frites förstås.
Idag ska min äldsta systerson spela hockey i FredrikModin cup här i närheten där vi bor. Så det ska vi kolla på. Efter det blir det tacos med hela familjen här hemma. Det blir trevligt det.

Nu ger vi oss snart ut i det vackra vårvädret.
Igår när Stefan kom hem från jobbet fikade vi ute i det vackra soliga vädret. Vi tog ut varsin stol och satte oss utanför altanen. Så härligt var det!

God morgon!

BAKA KAKA

Allmänt  /  2  Kommentarer

Enkelt och så gott.
Jag var lite rastlös ikväll så jag snodde ihop två sockerkakor, en vanlig och en tigerkaka, Mums! De blev riktigt goda. Det var många dagar sedan jag bakade nu så det var verkligen dags:)
Jag har inte så mycket annat roligt att bertätta.

God kväll!

GOUNGAR!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll var vi och hälsade på mina syskonbarn.
7 åringen hade igår åkt slalom för första gången och tyckte det var väldigt roligt. Han hade åkt i 5 timmar och var helt slut när han kom hem:) och somnade i soffan innan middagen.
Han visade mig några små figurer han hade köpt idag när han vart på Birsta. Det var som små gummifigurer ( minns inte vad de hette). Han var väldigt nöjd med sitt inköp. En plånbok hade han också köpt.
Den yngste i famlijen var det full fart på. Vi satt på golvet och kastade boll. Han kastar riktigt bra och finta kunde han också:)
När 7 åringen var liten busade han och jag mycket:) Det var liksom våran grej. Han älskade att flyga som Karlsson på taket. Igår busade jag och den yngste och vi jagade storebror runt nedrevåningen:) Det tyckte dom båda var fanstatiskt kul:)!

Jag har skrivit det förut men gör det igen....Jag är en stolt moster till två underbara, fantastiska pojkar!!

God morgon!

GRYTLAPPAR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nya, fina grytlappar.
Det köpte vi idag när vi var på Birsta en sväng. Våra grytlappar har vi haft länge och de var stora och klumpiga. Så idag fick det bli två nya.
Annars idag har vi på eftermiddagen varit och hälsat på ett par som vi känner som nyligen köpt hus. Det var riktigt fint och stort. Det var en trevlig fikastund.
På förmiddagen var vi till Stefans föräldrar en sväng. De har köpt likadana gariner till altanen som mamma och pappa har gjort.
Ikväll har det varit en lugn kväll.

God kväll.

GOD MAT

Allmänt  /  1  Kommentarer

Så gott!
Igår kväll åt vi middag på ett ställe här i stan. Jag upptäckte baren/restaurangen för bara ett tag sedan när jag var dit med en kompis. Maten är fantastisk, bra pris och personalen supertrevlig.

Idag tänkte vi göra lite av varje.

God morgon!

DAGENS FOTON

Allmänt  /  1  Kommentarer





Sidsjön.
Dit begav jag mig idag i det härliga vädret och fotade. När jag kom hem hade jag fotat 128 bilder men jag tyckte det bara var ett fåtal som blev bra. Bland annat dessa tre.

Annars idag har det varit en lugn dag. Stefan har varit och kollat på skotertävling. I övrigt har vi tagit det lugnt.

God kväll!

STRÖSSEL

Allmänt  /  1  Kommentarer

Äntligen:)
Jag var en sväng till Birsta idag efter jobbet. Jag kollade efter strössel som jag tänkte ha till min bakning framöver.
Jag fick äntligen tag på polkaströssel som jag länge har letat efter. Att jag inte kollat i denna butik tidigare:)
Även strössel i form av bokstäver fick gfölja med hem och glitterströssel. Så jag är mer än nöjd med inköpen idag:)

Jag är väldigt hes så kan knappt prata:( Jag hoppas på en bättring snart.

God kväll!

PAKET

Allmänt  /  1  Kommentarer



Baktillbehör.
Jag beställde muffinsformar inför påskbaket. Det fick bli gula med vita prickar. Jag beställde även ett provpaket på formar. Pappersrör att använda till cakepops fick också följa med på beställningen. Så nu ska det bakas:)

God kväll!

FRUKT

Allmänt  /  1  Kommentarer

Fruktsallad. Det har jag ätit ikväll. Den bestod av kiwi, päron, banan, äpple och konserverade persikor och russin. Det blev riktigt smarrigt.
Det är lite synd om mig:( Förut när jag skulle kliva ur bilen så halkade jag och skrapade benet. Byxorna gick sönder och jag har världens skrapsår på benet och svider gör det också. Men bara att tänka att det går över snart.

God kväll!

GRILLAT

Allmänt  /  2  Kommentarer

Första grillningen för i år. Det grillades kyckling och till det åt vi ris, tzatsiki och grönsker, mums!
Annars idag har vi kollat på vasaloppet. Jag tycker starten och är roligast att se. Denna mängd av åkare är mäktigt att se.
Vi åkte en sväng på eftermiddagen och kollade hur den nya E4 ska gå här neråt Njurunda.
Tvättat några maskiner har vi också hunnit med.

Nu en lugn och skön söndagskväll.

God kväll!

IS

Allmänt  /  1  Kommentarer

Lördagen.
Då inledde vi dagen med en städning. Det behövdes. Snart är det dags för en vårstädning men det får vänta ett litet tag till.
När vi var klara med det packade vi lite saker och for till stugan där mamma och pappa är i helgen. Vi blev bjuden på hemmagjorda hamburgare med goda tillbehör. Jag hade bakat en hallon och blåbärspaj som smaskade i oss. Den blev riktigt bra denna gång. Resultatet av mina bakverk är så olika ibland men denna gång lyckades jag bra:)
Vi hjälpte dem att sätta upp solskyddspersienner på altanen. Det var mycket pyssel men nu sitter dom på plats.
Vi for hem vid 16-tiden. Vi åkte till Ica maxi och handlade lite och sedan blev det en slökväll framför tv:n och melodifestivalen.

Fredagen.
Jag tänkte beskriva det som vi hade tur med som jag skrev om igår.
När vi kom hem från jobbet i fredags var det som en isgata på vår uppfart. Vi har en ganska lång och stor uppfart och så är det lutning på den.  Så det gick inte att gå någonstans utan att känna sig som bambi på hal is.
Vi provade att köra upp bilen men kom inte långt. Bilen började glida bakåt och hamnade på tvären. Stefan gjorde ett försök att backa ut på gräsmattan vilket gjorde att bilen snurrade ett kvarts varv så nosen hamnade framåt och vi kunde sakta glida ner. Vi ställde då bilen några meter upp på uppfarten där det är platt. Vi tände lysena på bilen, hämtade det grus vi hade hemma och började grusa. Efter en stund ser jag hur bilen av sig själv börjar glida bakåt! Vi springer båda två för att försöka hindra detta och som tur var stannar den av sig själv bredvid brevlådan. Vi hade en väldig tur att bilen inte tog någon skada.
Så projektet i helgen har varit att ordna sand och sanda uppfarten och det har vi nu gjort.

Nu är det dags för frukost.

God morgon!


TANDLÄKARE

Allmänt  /  0  Kommentarer
http://nergfol.blogg.se/images/2011/happy-tooth_135378985_153039183_163180339.jpg
Igår var det dags för tandläkarbesök.
Det gick väldigt bra. Roligare saker kan jag göra än att gå till tandläkaren. Men jag brukar tänka att de är till för att hjälpa mig att ha fina tänder och då känns det lite lättare att gå dit.
Jag använder eltandborste sedan några år tillbaka och tycker den är bra att borsta med.
Så nu är det gjort för denna gång. Nästa gång jag blir kallad är till hösten.

Annars i veckan har det varit jobb, träning och i torsdags besökte jag en kompis. Jag blev bjuden på middag och vi gick en lång promenad. Tack för en trevlig kväll:)

Så var det dags för helg igen:) Vi har lite planer för dagen. Igår hände en grej men vi hade tur, jag skriver mer om det senare när jag tagit en bild som passar.

God morgon!

SOLEN

Allmänt  /  0  Kommentarer

Soluppgång.
Jag reste mig från soffan och tittade ut mot vattnet. Då såg jag denna fina soluppgång. Så jag skyndade mig med kameran och fotade så klart:)

God morgon!