ÅRSRESUMÈ 2015!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Jag tänkte försöka sammanfatta mitt/vårt år 2015 med olika minnen och annat som jag vill dela med mig av från året som gått.
 
Vilket är mitt bästa resminne?
Vi brukar åka på en veckas semester på sommaren. I år valde vi att göra en lite annorlunda trip, nämligen en cykelsemester. Vi åkte först till Västerås och sedan till Mora.  Vi bodde på camping på båda ställena och vi cyklade på härligt långa turer. Totalt blev det 14 mil som vi cyklade på 6 dagar.
 
 
Vi stannade till på fina platser, jag var ute tidigt en morgon på camplingen och fotade vid vattnet, vi åt god mat och myste och njöt av en härlig sermester. Jag har lagt ut mer bilder som ni kan se och ni kan även läsa mer om vår resa  HÄR.
 
Årets 1 års minne att hedra...
I juli var det 1 år sedan min älskade farfar lämnade jordelivet. Så när vi var på vår semesterresa åkte vi förbi minneslunden vid den kyrka han begravdes i. Jag lade en fin ros på en mycket fin och minnesvärd plats.
 
 
 
Årets bästa tårtor.
Jag tycker så mycket om att baka tårtor.  Superman-tårtan beställde min systerson då han fyllde 4 år maj. Den tog lång tid att göra men var värt varje minut när jag såg lyckan i hans ögon när jag visade den för honom.
Sommartårtan bakade jag då jag fyllde år. Jag blev nöjd med den och framförallt med dekorationerna. 
Min äldsta systerson ville ha en minion-tårta och det lyckades jag också åtstakomma:) 
Jag är väldigt nöjd med alla tre.
 
 
Vad har jag vågat prova mest under 2015?
Mitt största intresse är ju bakning. Jag har vågat prova på nya utmaningar i det genom bakningen av tårtorna med motiv som jag inte trodde jag skulle klara. 
Jag har även vågat prova min kreativitet mer. Jag tycker det är kul och viktigt att bakverken ser inbjudande ut. Så att lägga upp allt det goda på att fint sätt är kul. 
Även om jag inte pysslat så mycket i år så har jag ändå provat några saker som jag är nöjd med. Det kan ni titta på HÄR och HÄR
 
2015 års hedersuppdrag.
Jag fick den stora äran att fotografera på våra vänners bröllop i somras. De bor i Karlstad men J har sina föräldrar och familj här i stan så de gifte sig här i Selånger kyrka. Jag tog många fina bilder och paret var mycket nöjd med bilderna. Detta är en av mina favoriter.Flwe bilder hittar ni  HÄR 
Det var ett så vackert bröllop med god mat, trevlig fest och ett fint minne för livet att få ha delat denna dag med våra fina vänner.
 
Årets utflyktsminnen.
Våra härliga grannar har stuga i Färsån i Jämtland. En helg i juni vart vi bjudna dit och vi hade det så mysigt och härligt. Vi njöt av lugnet, umgicks, åt god mat och hade det supertrevligt. Mer om den härliga utflykten kan ni läsa om HÄR.
 
Vi tycker om att göra små tripper ibland. Ett av våra favoritställen är Hallstabergets spa och relax. 
Det var ju en regnig sommar i år så vi ville göra en utflykt en dag. Då åkte vi till detta härliga ställe. Det finns två härliga bubbelpooler och flera bastu och det är bra service. Mer om detta hittar ni HÄR
Jag kan varmt rekomendera detta ställe om ni inte ännu varit där.
 
Årets inredningprojekt.
Vi ville göra om lite i rummet vid braskaminen. Vi tog vara på en gammal träsoffa från Stefans föräldrar som vi målade vit. Sitsen var sliten så den gjorde vi om. Korgstolen kommer också därifrån. Bordet köpte vi billigt på ett ställe som skulle slå igen och vi spraymålade det vitt. 
Vi köpte kuddar, sidobordet och filten i samma motiv på Rusta och mattan är är köpt på Ikea. 
Vi blev mycket nöjd med resultatet och mysigt blev det.
 
 
Även balkongen fick ny inredning i sommar.
Vi har länge velat ha en liten och smidig balkongmöbel att sitta vid och äta frukost i morgonsolen. När lågprisvaruhuset hade rea på just det vi ville ha passade vi på. 
Vi köpte även en matta som gav en bra färgklick i det hela.
Även denna förändring är vi nöjda med. 
 
Årets utomhusprojekt.
Ute vid vedboden har det varit för ojämnt och lerigt. Därför gjorde Stefan i ordning där i våras genom att göra nytt underlag med grus och sedan stenplattor uppepå. Det blev verkligen superbra. 
 
 
Detta är min resumè 2015. 
Jag har samlat det som varit viktigt för mig att dela med mig av. Jag kommer bära med mig mycket minnen från detta år. 
 
Gott Nytt År till er alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JULKLAPPARNA!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer inlägget om julklapparna som jag lovat:)
Det ser lite ut på bilden men vi vuxna gav heller inte varandra julklappar. Vi tycker det är viktigare att barnen runtomrking oss får. 
Men jag och sambon gav varandra en liten julklapp och sedan pengar att köpa det vi vill för. Jag fick duschcreme och hudlotion och även en hudlotion av Stefans syster.
Vi fick även pengar av mamma och pappa. 
 
Så där, nu har jag skrivit om detta som jag lovat tidigare:)
 
God eftermiddag!

MANDALAS FÖR VUXNA

Allmänt  /  4  Kommentarer
 Jag har hittat ett nytt, litet intresse.
Både min och Stefans syster har dessa målarböcker för vuxna som blivit väldigt populärt senaste tiden. När jag såg deras under julhelgen så blev jag sugen själv på att köpa en. 
Så på annandag jul åkte vi till Birsta på några ärenden och då köpte jag Hemliga trädgården. Det finns olika teman  blandat annat havet men jag tyckte den här passade mig bäst. 
Boken innehåller motiv med väldigt små deltaljer som man färglägger. Syftet är att måla i lugn takt och att finna ro. 
Jag köpte färgpennor med smal spets som behövs till att måla allt det fina och de små detaljerna som finns i boken. 
Jag tycker hittills det är väldigt roligt. 
 
Jag har jobbat måndag och tisdag och nu är det ledigt i fem dagar igen, skönt. 
Sedan sist jag bloggade, i lördags så har jag ännu inte skrivit om julklapparna jag fick. Jag får skämmas lite för det men jag har inte haft någon lust att blogga. Det kommer att komma bilder på klapparna:)
På annandag jul blev det en promenad, en tur till Birsta och sedan på kvällen middag hos Stefans föräldrar med hans systers familj. Det bjöds på julmat men även fläskfilè, potatisgratäng och bearnaisesås. Man plockade det man ville ha. Jag tog lite av varje. Det var gott att bryta av med lite annan mat. Vi spelade även julklappsspelet där både jag och Stefan fick bra utdelning:)
 
På söndagen gick vi en promenad inne i stan efter ån och det härliga vädret som var då. 
På eftermiddagen var vi på bio med grannarna och såg En underbar jävla jul. Den var bra och stundvis rätt så rolig. Den kan jag rekomendera att se. 
Efteråt blev vi bjuden på julmat hos dom. Så det blev det en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med våra härliga grannar. 
 
Jag önskar er alla en bra dag.
 
God morgon!

JULDAGEN.

Allmänt  /  9  Kommentarer
Igår firade vi jul med syster och hennes familj.
Tomten hade tappat en säck efter vägen på julafton. V blev glad att slippa läsa på etiketterna så E och pappa som också var med oss (mamma jobbade) läste på alla klapparna. E kände igen sitt namn och V:s och resten läste morfar. 
De blev nöjda med vad tomten hade med sig, E fick ett spel till sitt Nintendo ds och tröjor och vantar. V fick pengar och klisterdekaler att sätta på enheten till tv-spelet. 
Syster och P fick varsitt biokort inklusive barnvakt. Stefan gick en radiostyrd helikopter och jag fick en mycket speciell julklapp som jag kommer blogga om längre fram.
 
Vi åt god julmat och även efterrätt.
Den hade vi med oss. Vi ville göra något enkelt och gott och något som bryter lite mot allt godis och liknande som man brukar äta på julen. Så det blev marrängsviss. Jag tycker det är väldigt smarrigt men vi gör det inte så ofta. 
Våran bestod av vaniljglass, grädde, banan, maränger och chokladsås. Jag är inte så förtjust i grädde men var gott med lite till detta. Jag hade vispat den lätt och brett över innan jag la på marängerna. 
 
Vi åkte hem vid 20-tiden.
 
Jag bloggar om mina julklappar senare idag eller i morgon.
 
Tack alla för en trevlig kväll!
 
God eftermiddag!
 

JULAFTON!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Dopparedagen var trevlig och mysig på alla vis!
Vi var först hos mamma och pappa och åt jullunch, tomten hade varit förbi med julklappar och vi myste och såg på tv. 
 
Vid 15.30 åkte vi till Stefans syster där vi först åt en god julmiddag med allt som hör julbordet till.
Allt smakade väldigt gott.
 
Efter middagen kom tomten på besök.
Han hade svårt att hitta till rätt hus, han läste etiketterna baklänges men han fick hjälp av V att läsa rätt. Varje klapp han delade ut skulle man ge honom en kram. 
När han skulle gå gick han helt fel, in i köket och var på väg in i kylskåpet men V visade honom rätt.
Barnen öppnade sina julklappar och var nöjd med allt de hade fått. 
 
Vi vuxna spelade julklpappsspelet. Jag hade väldig tur från början men sedan gick det sämre och blev till slut utan allt jag hade samlat på mig. Men så är reglerna:)
 
Vi tackar alla för en mysig och trevlig julafton med god lunch, middag och ett mysigt julfirande.
 
God fortsättning!

GOD JUL!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Nu är dopparedagen här!
 
Jag önskar er alla en lugn och fridfull dag!
 
GOD JUL!
 

GJUTEN TOMTE.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det blev ett julpyssel i år också.
Tidigare har jag gjort julkransar till dörren och tomtar av granris att ha på bron. 
I år blev det betonggjutning. Jag gjöt i champanjeglas av plast för att få formen av en tomteluva. När den sedan hade torkat knackade jag ut gjutningen och målade den som en tomte. 
Jag är riktigt nöjd med dessa små söta tomtar. 
 
De får nu pryda vår entrè med ett ljus och fina juliga dukar.
 
 
 
Väggkruikan bredvid dörrren pyntade jag med kulor, polkagrisar och tomtar. Det blev enkelt men väldigt fint.
Så nu är vår entrè så där juligt välkomnande.
 
God middag.
 
 
 
 
 

8 ÅR!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår firade jag och sambon åtta år tillsammans!
När vi kom hem och jag gjort mig i ordning efter promenaden fick jag en fin bukett med röda rosor och två trisslotter. Buketten är verkligen vacker och det blev så fint med lite levande blommor på bordet.
Jag gav tre rosor och lotter till honom.
 
Det blev middag på restaurang.
Vi åkte in till stan och åt på Stekhuset. Vi åt filè toscana, två köttbitar med goda såser och pommes frites. Vi beställde även vilöksbröd. Allt smakade väldigt gott. 
Innan vi åkte hem gick vi en sväng på stan och avslutade med att köpa med lite efterätt hem. 
 
Så det var en mysigt firande på alla sätt och vis.
 
Nu har jag julledigt några dagar. Det känns väldigt bra. 
 
God eftermiddag!
 
 

JULIG LISTA!

Allmänt  /  2  Kommentarer

Jag tänkte dela med mig av en julig lista som jag hitta hos Malin. Jag tyckte den var så fiffig så här kommer mina svar:)

 

 1. Pepparkakor eller lussebullar?  bakar gärna lussekatter och äter helst det också.

2. Skumtomtar eller knäck? Knäck.
3. Ischoklad eller marsipan? Marsipan..det är kul att göra små söta marsipangrisar till efterrättsbordet.
4. Köttbullar eller prinskorvar? Svårt val men säger köttbullar
5. Julkorv eller julskinka? Julskinka..Så gott på en hårdbrödsmörgås med senap..Mums.
6. Lax eller sill?  Sill
7. Sylta eller pastej? Pastej

8. Paradis eller Aladdin? Aladdin
9. Revbensspjäll eller Jansons?  Det är så gott med varma, saftiga revbenspjäll så det får bli mitt val
10. Glögg eller julmust? Självklart julmust:)
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan?  Rödbetssallad, det har jag svårt att vara utan på julbordet.
12. Ris a la Malta eller gröt? Gröt men inte ett måste på julafton
13. Hemma eller borta? Svårt val, jag tycker om att vara hemma i vårt hus men också mysigt att åka till nära och kära
14. Utomlands eller Sverige? Sverige, julen är en tid då jag inte skulle vilja resa utomlands.
15. Ge eller få? Ge, det är så mysigt att se glädjen hos syskonbarnen när det öppnar julklapparna.

16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Sunes jul. Så rolig familj på många sätt.

17. Chokladkalender eller paketkalender? Jag har själv aldrig haft paketkalender då det blivit en trend senaste åren men när jag var liten hade jag chokladkalender och gillade jag.

18. Plastgran eller äkta? Äkta är ju alltid äkta men vi har plastgran och det tycker jag är minst lika fint.
19. Arne Weise eller Ernst?  Arne Weise, är uppvuxen med han på julafton.
20. När vill du att första snön ska falla? I december
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Inte helt grön vad jag vet men i år verkar det tyvärr bli så:( Snön gör att jag kommer in i den riktiga julstämningen.
22. När är det dags att pynta? Tomtar plockas fram några dagar innan och även granen kläs några dagar innan julafton, den kläddes igår:)

23. Kan du komma på något negativt med julen? Ja att den i år verkar bli grön ute men annars är julen för mig bara positiv.
24. Favorit julfilm?  svårt att säga, ser inte så mycket på film på julen, men sällskapsresan funkar alltid för mig:)
25. Favorit julkalender? Sunes jul
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Nej när trettonhelgen gör entrè brukar jag vara rätt så nöjd och julsakerna packas ner.
27. När öppnar du dina julklappar? Det beror på när tomten kommer...:) 
28. Favorit juldoft? Jag är inte så mycket för dofter men nybakade lussekatter doftar härligt.
29. Vad framkallar mest julstämning? Snö, julmusik, en lugn och fridfull tid och ett mysigt julpyntat hem.
30. Vad är viktigast med julen? Att barnen får träffa tomten, att få umgås med nära och kära och att få njuta av en mysig tid.

 

God kväll!


SVARTVIKS HERRGÅRD!

Allmänt  /  8  Kommentarer
Jag ber om ursäkt för ännu en dålig uppdatering på bloggen senaste veckan.
Här kommer lite mysiga bilder från julbordet vi åt i söndags.
Vi har ett år förut ätit julbord på Svartviks herrgård. Det är verkligen superbra där med god mat och ett fantastiskt efterrättsbord.
Entrèn var pyntad med fin belysning. Det kändes väldigt väkomnande med allt pynt.
 
 
Det var väldigt fint pyntat med mysiga tomtar och ett fint skåp med dekorationer och fina tomtar.
 
Dettta är efterrättsbordet. Det är alltid så mycket gott på det. Maten var bra, jag saknade inget och allt var gott. 
 
Vi hade väldigt trevligt. Eftersom det var den 13 december så kom lucia med sina tärnor och sjöng väldigt fint. 
 
Tack för en trevlig kväll!
 
God morgon!
 
 

 
 
 
 

MURBERGETS JULMARKNAD

Allmänt  /  6  Kommentarer
Igår hade vi en mysig dag.
V, Stefans föräldrar och hans morbrori åkte upp till Murbergets julmarknad i Härnösand.
Vi har varit där förut. Det är en mysig marknad med gamla byggnader, mysiga försäljningsstånd och annat mysigt.
 
Många barn red på små söta ponnisar som var klädda i renhorn runt öronen, så gulligt var det:)
 
Även tomten var poplär hos barnen. De satte sig i knä på honom och det såg så mysigt ut:)
 
 
Det är många mysiga, äldre byggnader och hus där på Murberget.
 
Vi hade det mysigt på marknaden där vi kolla runt, fikade och jag tog vara på den julstämning som infann sig.
 
Julkänslan börjar jag så smått få nu. Det känns bra. '
 
 
God kväll!
 
 

NYTT I SOVRUM.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Igår gjorde vi några behövliga inköp.
Bäddmadrassen till sängarna var nedböjd och sliten. Vi har länge tänkt byta men har inte blivit av. 
Men igår tog vi tag i det. 
Vi åkte till Ikea och kollade vad som fanns. De hade några att välja på men vi valde till slut likadan som vi hade. Vi har varit nöjd med den. 
Vi passade även på att köpa nya täcken och kuddar och madrassöverdrag. Vi tyckte det var lika bra. 
Så nu har vi nytt och fräscht i sängen. 
 
God förmiddag!

GROVSTÄDNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår gjorde vi grovstädning i vissa utrymmen.
Vi drog fram spisen och gjorde rent bakom och under den. Även runtom spisen och ugnen fick sig en genomgång. Vi är rätt så bra på att göra ren ugnen regelbundet. Vi lagar mycket mat i den och då är det bra att försöka hålla efter så sitter ju inte smutsen så hårt när vi gör ren den. 
Ett tips som jag gärna dela med mig av som Stefan brukar göra är att plocka bort vreden till plattorna och lägga dom i blöt. Vi tycker det kan vara svårt att få de riktigt rena när de sitter kvar på sin plats. Så de fick ligga i blöt med diskmedel och de blev skinande rena.
 
Utrymmet under diskbänken behövdes också städas. 
Det är här vi förvarar sopkärlen. Vi har en vanlig och en för matavfall. Det är en behållare med papperspåse där vi sorterar alla matrester. Den slängs sedan i en särskild tunna. Vi tog bort listen under och gjorde rent. Stefan fixade en träskiva som han satte framför rören och dosan till disksmaskinen som syns på bilden. Det blev snyggare och skräp undviks att hamna långt in. Han är så fiffig med sina idèer.
 
Även sovrummet städades ordentligt. Sängarna drogs fram och vi torkade uppepå garderoberna och vid utrymmen som ibland glöms bort. 
Vi slog till på lite inköp till sovrummet i går men det återkommer jag med.
 
Vi har varit skickliga på att göra grovstädning sedan vi flyttade in i huset för snart 4 år sedan. Vi har innan vi åker på sommarsemester gjort en ordentlig städning i skåp, lådor och liknande utrymmen. 
 
Idag blir en mysig dag.
 
God morgon!

FÖRRA ÅRETS LYKTOR

Allmänt  /  2  Kommentarer
Jag tycker om att prova nytt pyssel.
Förra året gjorde jag dessa islyktor inför nyårsfesten med goda vänner. Jag fyllde en sockerkaksform med vatten som jag ställde i frysen för då var det inte så kallt ute att de skulle kunna bli färdiga. Jag gjorde många som vi prydde bron med. 
Jag ställde sedan en färgad ljuslykta i den och fick därmed en fin och julig färgeffekt. 
Jag dekorerade med granris och kulor runtom.
 
Vi får se om det kommer gå att göra något liknande till jul i år. Det verkar ju inte vilja bli kallt och ingen snö heller dessutom.
Jag har väldigt svårt att komma i någon julstämning i år på grund av att snön inte vill falla.
 
Men jag får ägna helgen till lite julpyssel och kanske  julgodisbak så kanske stämningen infinner sig.
 
God morgon!

ANDRA ADVENT

Allmänt  /  3  Kommentarer
Idag är det andra advent.
Även om det inte finns så mycket snö ute, som jag ändå hade önskat så här nära jul för att komma in i den riktiga julstämningen så försöker jag/vi göra fint och stämningsfullt inne i stället. 
Igår var vi bjudna på middag hos mamma och pappa. Systers familj var också där. Stefan fick en fin julblomma med fina juldekorationer. Han fick den som tack för att han fixat vingarna till mamma och pappas väderkvarn som de har i stugan. 
De små lysande julfigurerna fick vi i små söta paket, tack så mycket säger vi!
Tack för en trevlig kväll och mycket god mat!
 
Idag har vi grejat lite i garaget. Jag har börjat tvätta min cykel så att den är ren och fin tills jag använder den igen. 
En promenad i halkan har jag också hunnit med. 
 
Nu blir det tv.
 
God kväll!
 
 

STÄMNINGSFULLT

Allmänt  /  5  Kommentarer
Igår blev det en sväng till köpcentret.
Det första som jag då lade märke till var den väldigt fina julbelysning som lyste runtomkring entrèn. 
 
Jag tycker även att julbocken som står utanför är så fin. Den är stor och lyser upp i vintermörkret.
 
Även små fina och enkla granar finns där.
 
Det är fint med julbelysning tycker jag. Det ger en fin och mysig stämning.
 
Nu är det snart helg.
 
God morgon!
 

LUSSEKATTER

Allmänt  /  6  Kommentarer
I helgen bakade vi lussekatter!
Vi brukar baka en sats varje år och det passade bra att göra det till första advent då vi bjudit in goda vänner på adventsfika. 
Vi bakade efter att vi adventspyntat så vi hade en mysig julstämning när vi stod där och bakade. Jag tycker ju om att baka och brukar fixa de flesta nya utmaningar som jag ger mig in på. När det gäller att snurra lussekatter så är jag verkligen inte bra på det:) Det är sambon som får rulla de flesta. Däremot är jag bra på att göra degen och den blev väldigt smidig och jäste väldigt fint. Det är alltid lite olika tycker jag hur bulldegar blir men den här blev riktigt bra.
Det doftar ju så gott när man bakar bullar eller lussekatter så det doftade ljuvligt i hela huset hela helgen:)
 
De smakade väldigt gott!
 
God morgon!