HYLLA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Duschylla!
Denna fina och enkla hylla fick följa med oss hem från Birsta i söndags. Vi har fram tills nu förvarat flaskorna på golvet. Men nu hittade vi den här hyllan till bra pris så vi passade på att köpa den.

Vi laddar för en trevlig helg....mer om det framöver:)

God kväll!!

PELLETSPANNA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vårat internet har inte fungerat på ett tag, därav har det blivit dåligt med inlägg. Men nu fungerar det igen:)
Idag var det dags att sota ur våran pelletspanna. Det ska göras varannan vecka. Eftersom pelletsen eldas så blir det mycket sot och smuts. Så det har jag gjort idag för första gången. Det är Stefan som gjort det tidigare. Men det är bra om båda vet hur man ska göra. Det är mycket moment och mycket som ska plockas bort och göras rent. Men nu är det gjort för denna gång.

God kväll!

KOLAKAKOR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ikväll har jag gjort en till sorts kaka att fylla min fina kakburk med. Det blev kolakakor och det har jag aldrig gjort förut. De blev väldigt goda om jag får säga det själv:)

God kväll!

FINA DUKAR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dessa fina dukar fick vi av mamma och pappa i present idag. De långa, vita passar bra på vårat köksbord. Vi fick 3 stycken av den gröna också och en la vi på rumsbordet. Vi tackar så mycket för det!

God kväll!

TULPANER

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi bjöd på lunch idag. Mamma och pappa och syster och systerson kom hit och åt hamburgare och korv med oss. Tanken var att vi skulle grilla men det var molnigt och blåsigt så vi gjorde maten inne stället.
Min systerson hade den här fina blombuketten med sig när han kom. De är väldigt fina med många härliga vårfärger. Vi tackar så mycket för buketten!

God kväll!

ROLIGA BAKTILLBEHÖR

Allmänt  /  1  Kommentarer

Rolig shopping. Vi åkte ut på Birsta och gjorde några ärenden. Vi köpte 256 kg pellets, en hylla till duschen att ha schampo och andra flaskor på.
Denna fina kakburk och prickiga muffinsformar fick också följa med hem. Jag fyllde burken med mina småkakor som jag bakat idag.

God kväll!

SMÅKAKOR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har jag fortsatt att baka. Det blev goda små vaniljkakor. Jag hittade receptet i morse på en blogg och ville testa med detsamma. Så det blev en sats i morse. De blev väldigt goda så jag gjorde en dubbelsats ikväll. Det blev totalt ca 60 goda kakor. De var väldigt enkla att göra. Spritsen har varit ett bra bakverktyg för att få mönster på dom och att få dom att bli runda.
Jag tycker det är väldigt roligt att baka. Har man bara rätt verktyg så blir det ännu roligare. Igår när jag skulle lägga smet i muffinsformarna tog jag en tillbringare och hällde ifrån. Det har jag lärt mig av en kompis som gjorde så när vi bakade knäck ihop i julas. Det fungerade kanonbra även för muffins.
Något som jag också använder mycket när jag bakar är elvispen. Den är så bra på alla sätt och vis och snabbt går det att göra smet av olika slag.


Gott!!

KLOCKAN

Allmänt  /  1  Kommentarer

Ni har väl ställt om klockan?
Då har man flyttat fram klockan en timme till sommartid. Det har alltid varit svårt att komma ihåg om klockan ska fram eller bak när det är dags att ställa om. Men på senare år tänker jag alltid att på sommaren ska man ta fram utemöblerna. Då vet jag att klockan ska fram en timme på våren.
Vi har ingen väggklocka i vårat fina hus för vi behöver inte det. Man har ju så mycket klockor överallt i huset ändå. Datorn har klocka, Iphone har klocka, dvd har klocka, tv:n har klocka och så har jag min klocka på armen som jag inte klarar mig utan. Så det finns gott om klockor här hemma.
Jag har alltid varit noga med att passa tider och tycker det är viktigt. Jag är morgonpigg och tycker om att stiga upp tidigt på morgonen. Jag vill gärna ha tid på mig om jag har en tid att passa.

Så nu har vi förlorat en timme, men vad gör det...vi går ju mot vår och ljusare tider!

God morgon!

LÖRDAGSMIDDAG

Allmänt  /  1  Kommentarer

Idag gjorde vi riktigt god lördagsmiddag.
Vi skivade fläskkarrè i lagomt tjocka skivor. Vi stekte dem så de blev en yta. Sedan la vi dom i en ugnsfast form. Vi la på en god röra av färsk bladspenat, parmesanost, rivet bröd, ägg och kryddor. Till detta hade vi egengjord klyftpotatis, rosepepparsås och en sallad av gurka, tomat och isbergssallad och baugette. Det blev verkligen supergott!
Efter maten tog vi en promenad till affären och hyrde film som vi nu ska se.

God kväll!

CHOKLADMUFFINS!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har jag bakat hela förmiddagen!
Jag har i två dagar nu varit så sugen på att baka. Så idag fick det bli det. Först blev det en tigerkaka som är superenkel att göra.
Jag har framför allt velat baka våra goda muffins som vi brukar göra. Det som gör dom extra goda är chokladbitarna som man ska ha i. Sedan tycker jag också att glasyrdekorationen gör att hela muffinsen ser så god ut:)
Jag var och hälsade på en kompis idag och hennes hästar. Jag tog med mig några muffins dit och bjöd på. Hon tyckte dom var supergoda:)
Så jag har haft en dag då jag har hunnit med mycket.

God kväll!!

BAKA!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vill baka nu!!
I går kväll gick vi till Stefans syster en stund. Hon höll på att baka muffins när vi kom dit som hon ville bjuda på. De var supergoda.Jag blev så sugen på att baka. Så i helgen blir det att ta fram bunken och elvispen och göra något smarrigt.
Bilden blev inte den bästa. Systemkameran blev kvar hemma så jag tog med mobilkameran.

God morgon!

God morgon!

2 ÅR IDAG!!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hipp Hipp Hurra!!
Idag har jag haft bloggen i 2 år!! I och med mitt bloggande har jag ökat mitt fotointresse då jag mer än gärna lägger ut bilder där på det jag fotar. Det är också roligt att dela med mig av min vardag.
Min blogg fick ett helt nytt utseende för ca 1 månad sedan. Jag ville förändra den i samband med att vi köpte hus och att jag skulle komma att blogga mycket om det. Så det passade bra att förnya den.

Jag gick tillbaka i arkivet och läste mitt allra första blogginlägg:
Nu har jag skaffat mig en egen blogg. jag vet inte ännu hur allt fungerar men det löser sig med tiden.
hej svejs


Jag har utvecklat mina inlägg väldigt mycket både i skrift och bild och innehåll...ja det mesta man kan tänka sig när man bloggar.

God kväll!!



BADRUM

Allmänt  /  1  Kommentarer



Vårat badrum.
Vi hittade gröna små handdukar som passar bra där. Det blev då att vi fortsatte att låta badrummet gå i gröna detaljer. Så duschdraperi och mattor blev också i grönt. Snyggt är det.

God kväll!

PRESENT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag kom Stefans kollega och hans familj hit på besök.
De hade med sig denna fina blomma. Den passar bra i vårat fönster då krukan är grön och våran fönsterlampa likaså.
Vi tackar så mycket!!

Vi har hunnit med mycket idag. Jag var uppe klockan 6. 7.00 gick jag ut och skottade uppfarten efter den snö som föll i fredags. När jag var klar med det tog jag med mig kameran och for iväg och fotade några fina vinterbilder.
Vi har även hunnit med städning och annat nödvändigt.

God kväll!!
Nu blir det inget mer bloggande idag.

HUSMANSKOST

Allmänt  /  0  Kommentarer

Panerad rödspätta med kokt potatis, hollandaisesås och grönsaker.
Det blev dagens middag. Jag blev supernöjd att det blev så bra panerat och bra stekt. Tidigare när jag gjort det så har det gått sönder när jag ska vända på den i pannan. Men den här gången blev det väldigt lyckat och gott blev det tyckte vi båda. Det är nästan orättvist att Stefan får äta det två gånger då han även har det till lunch i morgon.

God kväll

ÅRETS FÖRSTA GRILLNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det blev grillat till lunch idag.
Eftersom vädret varit helt underbart hela dagen så kom Stefans föräldrar hit och grillade hamburgare och korv med oss. Det är alltid så gott att äta ute. Allt smakar så mycket godare. Det var så härligt att sitta i solen. Då kändes det att våren är på väg.


GÄSTSÄNG

Allmänt  /  2  Kommentarer

Gästrummet börjar ta form.
Innan jag och Stefan flyttade ihop hade jag en fin säng som var brun och 105 cm bred. Den har Stefan nu målat vit och den blev färdig idag. Vi är så nöjda med färgen och placeringen och passar väldigt bra i rummet.

Vad tycks?

SÄNGGAVEL

Allmänt  /  0  Kommentarer

Stefan gjorde egna sänggalvar när vi flyttade in i huset.
Han målade två lastpallar vita. varje lastpall var 80 cm bred, precis samma bredd en säng är. Han målade en överliggare där tavlorna passade perfekt. Så resultatet blev väldigt bra.

God kväll!

Vintrig promenad

Allmänt  /  3  Kommentarer
Jag är väldigt less på snön nu men när det är så bra väder som det varit idag så är det ändå ganska vackert:) Jag tog med mig kameran i morse på en morgonpromenad.









Jag hoppas på fler soliga vinterdagar.

God kväll!

SOLUPPGÅNG

Allmänt  /  0  Kommentarer

Söndagens soluppgång klockan 05:56
Jag vet att jag nyligen bloggat om vacker soluppgång men det är svårt att låta bli att fota när jag stiger upp på morgonen och det första jag ser är detta!

God morgon!

Kalas!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Stefans morbror firades idag då han fyllt år i veckan.
Det var ett trevligt kalas. Av oss fick han Årechoklad med smak av marsipan och en grythandske.
Det bjöds på supergod smörgåstårta som var väldigt fint dekorerad. Till efterrätt blev det prinsesstårta.

Annars idag har vi grejat och fixat här hemma. Kvällen har varit lugn.

God kväll!

Fullmåne

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vackert.
Så nära som månen är jorden är just nu händer bara vart 19:e år. Så jag plockade självklart fram kameran och tog en bild.

God kväll

PAJ

Allmänt  /  2  Kommentarer

Ost -och skinkpaj blev det till middag igår.
Jag slutade tidigt igår. Så jag åkte och handlade det sista till middagen igår och gjorde några ärenden. Vid 15-tiden åkte jag till Stefans föräldrar där vi hade bestämt att middagen skulle tillagas. Så jag gjorde i ordning två stycken av denna god paj:) Jag skar upp en god och enkel sallad med isbergsallad, gurka, tomat och majs. Till detta hade vi även rhode islanddressing och färsk baugette. Så när Stefan och hans föräldrar hade kommit hem från jobbet kunde dom sätta sig vid dukat bord för allt var färdigt:) Det var mycket uppskattat och pajen likaså:)
Peter och Petras dotter fyllde 5 år igår. Så vi gick dit på kvällen med en present. Innehållet som bestod av ett presentkort på bio var väldigt uppskattat för hon hoppade och skuttade när hon såg vad det var:)

Idag har vi några planer och vi ska även under helgen fortsätta komma i ordning här hemma. Det tar tid att tänka igenom och genomföra hur man vill ha det i vårat stora, fina hus. Men det börjar så smått bli färdigt. Vi behöver inte göra någon renovering. Det är alla saker och vart man vill ha allt som vi håller på med. Jag kommer lägga ut bilder så småningom:)

God morgon!


KVÄLLSLÄSNING

Allmänt  /  1  Kommentarer

Nyaste numret av amelia och en kopp vaniljte. Det var vad jag ägnade kvällen åt igår framför några bra program på tv. En riktigt skön slapparkväll med andra ord.

God morgon!

1250 meter

Allmänt  /  1  Kommentarer
Det är vad jag har simmat ikväll, Duktiga jag:)
Det är roligt att simma och på tisdagkvällar är det kvällssim då de sätter på musik och släcker ner runt bassängen och tänder en massa ljus. Så det blir extra härligt att ta några simtag.
50 längder blev det och det tog mig ca 45 minuter. Så det blev dagens träning. Det blir ett spinningpass i morgonbitti. Det ser jag fram emot.

God kväll!

LAMPA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Denna fina lampa fick vi när vi var hos Stefans föräldrar igår. De använde den inte så den fick följa med oss hem, Tack så mycket! Den passar bra i vårat fönster eftersom våra andra fönsterlampor också går i grönt.
Igår hann vi med mycket. Vi började med att vi på morgonen såg klart en film vi hade hyrt, "I rymnden finns inga känslor". Den var väldigt bra och lättsam och det är en film jag varmt kan rekomendera!
Sedan for vi iväg till Birsta. Det blev lite shopping på Ikea, en tunna till askan, gardiner, lampor och returpåsar. Det blev även besök på Rusta, clas ohlsson, Mekonomen och Ica Maxi.
När vi kom hem från Njurunda på kvällen så grejade vi på här hemma med det vi hade handlat. Så vi fick mycket gjort här hemma.

God morgon!

SOLUPPGÅNG

Allmänt  /  1  Kommentarer

Detta var det första jag såg nu på morgonen när jag tittade ut!
Jag kan verkligen inte klaga på utsikten från vårat köksfönster. Bättre läge på huset kan man inte få:) Till sommaren kan vi sitta ute på altanen och äta frukost och ha denna vackra utsikt framför oss, UNDERBART!!

God morgon!

Hassela

Allmänt  /  0  Kommentarer

Härlig utflykt blev det idag!!
Det har varit ett fantastiskt vinter/vårväder. Så vi packade med oss fika och åkte till Hassela några timmar. Det var väldigt mycket folk i slalombackarna och folk som njöt av det härliga vädret.
När jag såg alla slalomåkare blev jag själv sugen på att åka igen. Jag åkte mycket slalom när jag var barn för vi campade just i Hassela på vintrarna. Så jag lärde mig tidigt att ta mig ner för backarna även om jag då inte tyckte att bromsa var något man behövde göra:)


Husvagnslivet är härligt på många vis. Vi campade även på somrarna när jag var barn men då i Bergafjärden. Så jag har verkligen upplevt campinglivet mycket. Det vore roligt att någon gång i framtiden prova på det igen:)


När vi satt och fikade i solen så passarade en häst och släde. Det måste ha varit en trevlig aktivitet framför allt för barnen.
Sammanfattningsvis hade vi en toppendag ute i solen. På vägen hem åkte vi till Hudiksvall för att besöka Dollarstore. Vi kom hem med mycket bra och användbara saker.
När vi kom hem väntade snöskottning och städning. Så nu är det rent och fint här hemma.

God kväll!

vart tog våren vägen??

Allmänt  /  0  Kommentarer

Så kom vintern igen och det blåser nästan storm. En halv decimeter har fallit i natt. Jag som trodde våren var på väg då det varit så fint väder hela veckan. Jag hade börjat tänka på att jag inom ganska snar framtid, kanske en månad, skulle kunna ta fram cykeln men så kommer det nog inte att bli tyvärr.
I morgon hoppas jag på soligt och härligt vinterväder för det skulle passa för våra planer.

God morgon!

SOM NY!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Väskbyte.
Nu när vi flyttade hittade jag alla mina väskor som jag samlat på mig. Den här svarta med många fickor och bra hantag tvättade jag och gjorde fin. Så nu är det den jag kommer använda ett tag framöver.

God morgon!

SEMLOR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Fettisdagen idag.
Stefans mamma kom hit idag och gjorde oss sällskap till middagen. Vi åt tacogratäng med sallad och nachoschips, Mums!!
Till efterrätt blev det en varsin god semla. Jag köpte dom på bageriet på vägen hem och mer färsk än så kan det nästan inte bli. Till min semla drack jag en god kopp vaniljte.
Det går inte att komma ifrån att jag faktiskt är ganska less på vinter och snö men de senaste dagarna har det varit riktigt vårväder...äntligen!!! Det har väl inte varit varmt under en så lång period som behövs för att det ska kännetecknas som att våren är kommen men det är i alla fall en god bit på väg!

God kväll!

MJUK

Allmänt  /  0  Kommentarer

Moisture cream vitamine E
Jag köpte den här ansiktskrämen för några veckor sen. Först smörjer jag med en fet kräm som jag köpt på apoteket och sen tar jag den här. Ansiktet blir väldigt mjukt och det håller i sig under hela dagen.

Igår kväll blev det ett träningspass med indoor walking. Det är en ganska jobbig träningsform men väldigt roligt.

God morgon!

SÖNDAG

Allmänt  /  0  Kommentarer

En till fågelbild.
Eftersom det blivit dåligt med fotografering idag så visar jag ytterligare en bild som jag tog igår.
Idag har vi hunnit med mycket. Vi såg på vasaloppet i morse. Vi hade gjort i ordning god frukost till kl 8 då starten gick.
Vid lunchtid kom Mange och Sara och barnen och hälsade på. De hade inte sett vårat hus än så det ville dom inspektera:)
Vi hade bokat biltvätten 14.30 där man kan tvätta den själv. Den behövde verkligen tvättas. Det var väldigt längesen sist och nu när det börjat bli plusgrader ute så blir den mer grå en blå. Så det är skönt nu när det är gjort.
När vi kom hem fortsattade vi greja i ett av rummen här hemma där vi förvarat allt som vi inte hittat någon plats för efter flytten. Men nu tog vi oss i kragen och gjorde ordning där. Vi har även under kvällen grejat i garaget och städat pannrummet. Där blir det väldigt sotit på golvet av pelletspannan. Så det var dags att göra en städning där.
Så vi har fått väldigt mycket gjort denna härliga och soliga söndag:)

FOTOSTUND

Allmänt  /  0  Kommentarer



Fotostund i Sidsjön. Igår när jag hade varit på Birsta med Helen så åkte jag upp till Sidsjön och fotograferade fåglarna där. Det är så roligt att ta bilder där för fåglarna kommer så nära vilket gör att det är ganska enkelt att få närbilder.
Det blåste ganska mycket men solen var framme så det var skönt att vara ute en stund.

God morgon!

3-ÅRS KALAS

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår firade vi Stefans systerson som blivit 3 år!
När vi kom dit hade han fullt upp med att öppna presenter. I paketen var det kläder, skruvdragare och ritprylar.
Av oss fick han biljetter till Drakborgen, en bil till sin flexi-trax bilbana som man styr med kontroll och en brandbil med släp. Det hade han önskat sig.
Jag gillade motivet på tårtan precis som födelsedagsbarnet:)
Vi blev även bjudna på paj och sallad.


Stefan hjälper till att bygga ihop brandbilen som 3 åringen fick av oss.


Medans de byggde satt jag och experimenterade med kameran:)
Brandmannen som skulle köra brandbilen fick agera fotomodell men det var inte allt för populärt hos 3-åringen så jag fick snällt efter stund lämna tillbaka den:)
En ganska rolig bild om jag får säga det själv:)

God morgon!

TACOSKVÄLL

Allmänt  /  1  Kommentarer

Igår bjöd vi hit syrran och hennes familj.
Vi bjöd på tacos som alltid är lika gott. Det innehöll annanas, majs, riven ost, tomat, sallad, gurka, salsa, vitlöksås, guacemole, gul och röd paprika, ostsås och köttfärs. Vi hade 3 olika smaker på nacoschipsen. Själv är jag inte så förtjust i mjuka tacosbröd.
Till efterrätt blev det kladdkaka med glasyr som jag gjorde med philadelfiaost efter ett recept jag hittade på nätet. Den vart väldigt lyckad.
Så vi hade en supertrevlig kväll!! Tack för sällskapet!

God morgon!

SMINK OCH KROPPSVÅRD

Allmänt  /  2  Kommentarer



Body shop har bra produkter
Jag köpte deras body butter idag med doft av citron. Den doftar härligt.
Det blev även två nya sminkprodukter, läppglans och ögonskugga i brunt. Jag längtar tills jag får tillfälle att inviga detta fina smink.

God kväll!

TVÄTTA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Egen tvättstuga är helt fantastiskt!
Man slipper boka tid och ta hänsyn till någon annan. Man kan tvätta hur länge man vill och när på dygnet man vill utan att behöva tänka på att man stör grannar. Det är bland det bästa i hela huset.
Vi har tvättat två maskiner ikväll. Vi har även varit på återvinningscentralen med en massa skräp som stått i garaget väldigt länge. Men nu är det borta och det blev väldigt luftigt där. Så nu ska vi försöka få ordning där också.
Vi har även hunnit med en sväng till Stefans föräldrar och städat hela övervåningen.
Så denna kväll har gått fort men vi har hunnit med mycket.

God kväll!

Morgonutsikt!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Härlig frukostutsikt!
Solen är på väg upp, så vackert är det!

God morgon!

Träning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Måndag och tisdag!!
Båda kvällarna nu har det blivit träning. Igår blev det ett indoor walkingpass. Det är väldigt jobbigt men roligt. Med bra musik och bra instruktör så kan det inte bli annat än bra.
Ikväll har jag simmat kvällssim. Det blev 50 längder denna gång! Det tog ca 45 minuter vilket jag är nöjd med. Det är jobbigt att simma men jag har alltid trivts i vatten. Jag skulle kunna vara i bassängen hur länge som helst men man vill ju inte gärna se ut som ett russin när man stigit upp.

Annars idag har vi hunnit med mycket efter jobbet. Vi var hemma vid 16-tiden. Vi skrev upp vad vi behövde handla och åkte iväg och fyllde på matförrådet, sedan hem, packade upp varorna, fixade mat och sedan iväg och för att simma.
Så nu blir det till att slappa resten av kvällen.

God kväll!