VINTERDAG I HASSELA!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag har vi varit på en utflykt!
Vi packade med oss mackor, varm choklad och lite annat smått och gott och åkte ner till Hassela. Vi har varit där en gång förut och då bodde vi på hotellet en natt. 
 
Vi hittade en solig plats är vi njöt av utsikten utöver slalombacken.
 
 
 
En häst med släde gick förbi oss. De som ville fick åka en tur för en liten penning. 
 
 
 
Vi gick runt på området uppe vid backarna och det var härligt att titta upp mot alla skidåkare och att gå runt där i vintersolen var riktigt mysigt.
När vi ätit lunchbuffèn i restaurangen så gick vi en promenad runt campingen. Det mysigt med husvagn. Vi campade mycket i Hassela när jag var liten. Jag och Stefan har bott i husvagn på campingen i Ullared en vecka för några somrar sedan. Då hyrde vi husvagnen på plats där. Det var praktiskt och bra.
 
Vi gick sedan tillbaka upp till hotellområdet och satte oss i solen. Vi mumsade på lite gott fika vi hade med oss och jag slog upp en tidning som jag köpte på vägen dit. 
 
Vid 15-tiden packade vi ihop och åkte hemåt. 
Vi är riktigt nöjda med dagen. Det var härligt att komma bort och bara vara i några timmar och njuta av det härliga vintervädret.
 
Kvällen komme också bli bra. 
 
God eftermiddag!
 
 
 
 
 

KALAS!

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 
Igår kväll var vi på 7-års kalas!
Stefans systerson fyllde 7 år i torsdags. Tänk vad åren går. Han är lika många år som Stefan och jag varit ett par. 
Jag minns vår första sommar tillsammans och då var V en liten kille som låg i vagnen och sov så sött. 
 
Han fick väldigt många paket med bra innehåll och han hade fullt upp att välja i vilken ordning han skulle öppna alla. Av oss fick han pengar. 
Det bjöds på mycket god tacos med smarriga tillbehör. Vi sjöng för honom och han var mycket skicklig på att blåsa ut alla ljusen på tårtan:)
 
Tack för ett mycket trevligt kalas säger vi!
 
Solen skiner och planerna för dagen är klara:)
 
 
God morgon!
 
 
 
 
 
 
 

SHOPPING!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår var jag på stan med en kompis!
Vi hade det supermysigt! Först kollade vi in bokrean. Jag hittade lite härliga receptböcker om bakning och jag kunde inte låta bli att köpa den här. Jag har bakat efter några recept av Pernilla Wahlgren och tycker dom är bra så det fick bli en sån:)
Vi gick även in på body shop där jag köpte en grej jag behövde men bild på det kommer senare. 
Vi avslutade rundan på stan med fika på expresso house. Jag hade aldrig varit där tidigare men det var riktigt trevligt och mysigt café. 

Jag hade en mycket trevlig kväll!

Nu är det helg!



FIKASTUND!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Grannarna kom in på fika igårkväll!
Det var så länge sedan vi sågs, över en vecka. Så nu var det dags tyckte vi:)
Jag köpte en ny tesort för att tag sedan. Jag brukar vilja prova det nya som kommer, oavsett hur knasiga smakkombinationerna än värkar vara. Som den här t.ex, en sort med inspiration av av päron och choklad. 
Den var inte den godaste jag har druckit.
Vi surrade på om allt möjligt. M fyllde år nyligen så hon fick en födelsedagspresent av oss igår, en uggla i keramik och ljus som doftade citrongräs. 
 
Idag blir en lång dag.
 
God morgon!
 

BILSERVICE!

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Igår var det dags för service!
Bilen har nu gått 8000 mil och nu behövde den en genomgång. I alla servicar ingår det alltid vissa saker som måste göras/bytas.
Det var några små saker som vi märkt behövde åtgärdas som vi sa till om när vi lämnade ifrån oss bilen.
Verkstan ringde till S under dagen och de hade också hittat saker som behövde bytas. Jag gillar verkligen inte sådana överraskningar!! Det var bromsklotsarna bak som var helt slitna som behövde bytas! Det var ju bara att låta dom göra det för det går ju inte att köra med trasiga sådana. 
Priset blev dubbelt så mycket än vad vi hade räknat med men nu har vi en nyservad bil vilket känns toppenbra!
 
Logistiken igår blev så här:
Pappa kom ner till verkstaden med sin bil i går morse. När vi lämnat ifrån oss våran skjutsade S upp mig till jobbet med pappas bil. S åkte till sitt jobb. 
När han slutade åkte han till verkstaden, ställde pappas bil där, åkte upp med våran upp till mitt jobb och sedan gick han ner för att åka hem i pappas. 
När jag jobbat klart hade jag alltså en nyservad bil att ta mig hem i.
Tack för lånet av bilen, pappa!
 
God morgon!
 
 
 
 
 
 

SMARTA KROKAR!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
Nya krokar har fått flyttat in i badrummet.
Vi fick fina handdukar med våra namn broderade på i juklapp av Stefans morbror. 
Vi behövde en bra plats att hänga dom på. 
Så vi köpte självhäftade krokar på Ikea. Det är verkligen en fiffig grej det, bara att ta bort ett skyddspapper på baksidan och trycka dit kroken där man vill ha den. 
Det blev riktigt snyggt!.
 
God morgon!
 
 
 
 

TVÄTTSTUGAN!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Den här helgen har tvättmaskinen fått jobba mycket!
Jag startade första maskinen när jag kom hem från jobbet i fredags och sedan har vi tvättat när vi varit hemma. 
Vi hade båda stora tvättställningarna med tvätt och när jag vek ihop den i förmiddags blev det var sin Ikeakasse full med ren tvätt. 
 
Tvättstugan behövde en städning!
Så jag gjorde en ordentlig sådan i förmiddags, torkade bänkar och tvättmaskinen och hyllor. Jag damsugade och torkade golvet.
 
Den här tvättmedelsburken köpte vi på Ullared när vi var där i somras. Jag tycker verkligen om den.
 
Ordning och reda tycker jag är viktigt. De här små lådorna gjorde vi ordning för länge sedan för att kunna ha lite ordning på alla små grejer som batterier och plåster. Själva etiketterna är köpta på Ikea.
 
Så denna helg har vi tillbringat mycket tid i tvättstugan och det är så skönt nu när allt är tvättat.
 
God kväll!
 

PARALLELLSLALOM!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag har vi varit i slalombacken!
Stefans systerdotter tävlar i slalom för Nolby Alpina och idag var det parallelltävling. De tävlar mot en annan åkare samtidigt. 
Hon vann varje åk och kom 3:a totalt! Hon är riktigt duktig och vann mot de som också är duktiga. Så hon gjorde en bra tävlingsdag. 
 
 
 
 
Det var roligt att följa tävlingen. 
En liten söt hundvalp befann sig en bit från oss som jag inte kunde låta bli att ta en bild på:) 
Barnen i området åkte på en matta bakom en skoter och de såg ut att ha väldigt roligt när de åkte runt där:)
 
Det var en härlig eftermiddag i slalombacken!
 
God kväll!
 
 
 
 
 
 
 

BRA BESLUT!

Allmänt  /  3  Kommentarer
I veckan har en förkylning gett sig till känna!
Alltid när jag blir det minsta förkyld så sätter det sig på lungorna och jag får en hosta som är fruktansvärt jobbig. 
Den blir intensiv och framför allt långvarig. Före jul när jag hade hosta så höll den i sig i nästan två månader. 
Den gången krävdes det två penicillinkurer, hostmedicin, kortison och inhalationskortison. 
Så när jag nu känt av hostan i veckan så kändes det bäst att kolla upp den innan den blir intensiv och långvarig för så vägrar jag ha det igen. 
Så jag tog ett beslut att ta hand om hostan med det samma. 
Jag åkte till VC i fredags efter jobbet. På den vårdcentral jag tillhör har de drop in till läkare varje vardag kl 13-16 vilket jag tycker är en fantastisk förmån som patient. Om jag känner att det är viktigt och angeläget att besöka läkare så behöver jag inte boka och vänta på en läkartid. Istället kan jag åka på en drop in tid och få hjälp snabbt.
Det kan variera hur mycket folk det är som väntar på att få komma in. I fredags när jag var där så var det fullt i väntrummet och det var väl inte det jag allra helst hade önskat en fredag eftermiddag då jag ville hem efter en lång arbetsvecka. 
Men det kändes viktigt att få kolla upp hostan och då var det värt att vänta. 
Jag kom in sist av de som satt i väntrummet och så kom det en läkare för att kalla in nästa patient i kön. Han sa mitt namn och jag blev förvånad. Jag tänkte snabbt för mig själv att jag kom ju in sist av alla som satt där och får komma in först, är det verkligen rätt det? Men jag reste mig upp och följde med, med ett leende på läpparna för att jag hade sådan tur. 
 
Jag fick ordination på hur jag ska ta inhalationsprayerna nu när jag har hosta. Sprayerna har jag fått tidigare för att lindra hostan när den har suttit långt ner i lungorna och de hjälper mig även denna gång. 
Jag fick även en kur med kortisontabletter och hostmedicin som nu förhoppningsvis kommer göra att hostan är borta om några dagar.
 
Ibland känner man att man tar rätt beslut att ta hjälp i tid, den här gången var en sådan. 
 
Trevlig söndag till er alla!

VÅRNYTT!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
Våren är snart på ingång!
Igår när vi var på Birsta kände jag att det vore trevligt att byta ut den svarta, långa duken på matbordet mot något mer vårlikt och fräscht. 
Jag fastnade med detsamma för den här vita med gröna ränder i olika nyanser. Den kändes verkligen vårig. Så den fick följa med oss hem och det blev verkligen superbra!
När vi kom hem kollade S på hemsidan och det finns även gardinlängder i samma mönster. Vi har gröna gardinlängder nu som vi är mycket nöjd med,  men när vi hittade dessa på nätet så hade det varit roligt att byta ut så att det blir lika som duken. Ja ja det får vi fundera vidare på. 
 
God morgon!
 

TOATEXTIL

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
Vad lite kan göra så mycket!
Idag blev det några små inköp. Vi köpte bland annat nya handdukar till toan på övervåningen och en ny, passande tvålpump. Det kändes roligt att byta till lite nytt nu när det är nystädat och fräscht där inne. 
Det blev så fint. I morgon letar jag nog upp en ljuskopp i samma färg och ställer på tvättstället så blir det ännu finare.
 
God kväll!
 

SOLUPPGÅNG FRÅN 2011!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Ibland slår det mig hur stolt jag är!
När jag hittade den här bilden i den externa hårddisken nyss så slog det mig hur lycklig jag är över det fina hus vi äger och hur fint vi bor. Att vakna till en vacker soluppgång på morgonen med utsikt över havet är en härlig känsla. 
Jag har ända sedan vi flyttade in i huset för över 4 år sedan verkligen älskat huset och miljön runtomkring. 
Jag minns när vi hade varit på visning hur mycket vi så gärna ville ha det här huset. Det passade våra önskemål och behov och efter att ha varit på närmare 30 husvisningar så var det här huset det som passade oss allra bäst.
 
 
När det var klart att det blev vårt så var jag den lyckligaste i hela världen!
 
Trevlig lördag till er alla!
 
 
 
 
 

GÅNGBRON!

Allmänt  /  3  Kommentarer
I morse blev det en promenad.
Jag gick den lilla rundan som jag brukar gå. Den är inte så lång men lagom för mig. 
Jag passerade över gångbron som är byggd över nya E4:an. Bron är en bra passage för oss som bor på övre delen av bostadsområdet. Den gör att vi inte behöver gå en lång omväg för att ta oss till den andra sidan av nya vägen.
Det var lite svårt att gå idag då det har kommit ett tunt snötäcke över all den is som är nu. Men jag klarade mig utan att vurpa.
 
God morgon!

FETTISDAGEN!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Dagens kvällsfika var givet!
Jag stannade till på enligt mig, stans bästa bageri och köpte med mig var sin semla hem. Det var kö ända ut till trottoaren till bageriet men det fanns några semlor kvar när det blev min tur. 
Det var väldigt goda och jag drack en stor kopp med te till semlan.
Jag ville lägga lite extra krut på bilderna så jag la semlan på en prickig servett och det blev så mycket mycket roligare att fota då. Jag tycker om att vara kreativ när jag tar bilder. Bilderna blir mer levande.
 
God kväll!
 

SKÖNA SÖNDAG!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår blev en lugn dag!
Vi tog det lugnt på morgonen och förmiddagen.
Jag överraskade med nygräddade våfflor till frukost vilket var uppskattat:)
Vid 13-tiden följde vi med grannarna och några av deras släktingar och åkte skridskor i Matfors. Det var härligt väder att vara ute i och isen var mycket bättre här än på Skottsund där vi var förra helgen. 
När vi var klara där åkte vi till Stefans föräldrar en sväng och sedan till Ica för att handla det lilla som fattades till middagen idag. 
Resten av kvällen blev det mys med hemmagjord pizza och slöade framför tv:n resten av kvällen.
 
Nu startar en ny vecka!
 
God morgon!
 

ALLA HJÄRTANS DAG!

Allmänt  /  6  Kommentarer
 
Igår var en mysig dag!
Jag gav S den här fina korgen med en massa gott till kvällen. Den innehöll jordnötter, ölkorv som han tycker så mycket om, kex, smörgåsrån, marabou helnöt, ostar, dryck och två trisslotter.
 
Vi ville äta någon lite lyxigare igår men vi kände inte för att ägna allt för mycket tid åt matlagning. Så vi köpte färdiga, räfflade potatisar från frysdisken, färdig pepparsås och en god pepparbiff. Det var lättlagat och väldigt gott. 
Till melodifestivalen plockade vi fram det goda från korgen. Vi såg bidragen och sedan slog vi på en film som jag tyvärr inte orkade se klart.
 
Vid 15-tiden åkte jag till min bästa vän och hade med mig detta gulliga paket.
 
Jag ville ha med mig något för att det var alla hjärtans dag.
Jag tycker verkligen om det fina ugglepapperet. När jag gav henne paketet så sa hon att hon älskar ugglor. Det som var så passande då var att när hon öppnade det så innehöll paketet en uggla i form av en ljuslykta. Så hon blev riktigt nöjd och den lyste så fint på köksbordet när vi satt där och fikade och pratade. 
 
Det blev hockey igår förmiddag.
V spelar Anton Lander-cup hela helgen i Timrå så vi åkte dit och kollade på en match. V gjorde ett mål, han är så duktig min älskade systerson! 
När vi var klara där åkte vi till Birsta. Jag fick ett par nya jeans av Stefan i alla hjärtans dag present. Jag behövde nya så det var en passande present.
Vi åkte även förbi mamma och pappa en sväng för de är barnvakt åt E i helgen då cupen spelas. Vi fikade och busade. 
 
Ja det var min/vår alla hjärtans dag det. 
Hur var eran dag igår? kommentera gärna.
 
God morgon!
 
 

FREDAGEN DEN 13:E

Allmänt  /  5  Kommentarer
Igår var det fredag igen!
Jag inledde dagen med ett långt träningspass på gymmet. Jag har under många år tränat där och den positiva känslan att vara där har varit upp och ner under åren. 
När jag nu vistas där känner jag att den träning jag utövar ger effekt och jag kör slut på mig vilket är det jag vill göra när jag tränar. Sedan har jag dagar som går sämre än andra men så måste det också få vara. 
 
Det var jobb hela långa dagen.
Sedan åkte vi hem och bytte om och sedan tog vi nya E4 ner till Forsa där vi var bjudna på födelsedagsmiddag för Stefans pappa som fyllt år. 
Det bjöds på fläskfilè, potatisgratäng, såser, sallad och baugette. Allt smakade riktigt gott! Till efterrätt var det kladdkaka med grädde och prinsesstårta.
Tack så mycket för en god middag och en trevlig kväll säger vi!
 
 
God morgon!
 
 
 

BRA MATCH!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Igår kväll var vi på hockey!
Vi åkte dit med grannarna. Timrå mötte Malmö och de Timrå vann med 5-3. Det var mycket publik på plats, ca 5500 personer!
Nanne Grönvall inledde matchen med ett lite uppträdande med låten " dom starkaste". Det blev riktigt bra stämning i hallen då.
Matchen blev försenad mellan andra och tredje perioden. Det hände något väldigt obehagligt i publiken. Speakern ropade snabbt ut efter läkare från publiken. Från där vi satt som var ganska långt ifrån kunde man se hur några turades om att göra hjärt-och lungräddning. Den unga mannen som satt längst upp på läktaren hade fått hjärtstillestånd.
Efter en stund kom ambulansen och man såg hur de på bår bar ner personen från den branta läktaren. 
Efter en långt uppehåll kunde sedan matchen börja igen.
 
Idag är det fredag vilket innebär träning nu på morgonen, sedan jobb och middag hos Stefans föräldrar ikväll.
 
God morgon!
 

SNART DAGS!

Allmänt  /  3  Kommentarer
På tisdag är det fettisdag!
Jag fullkomligt ÄLSKAR ju att baka. Att baka cupcakes har varit en favorit. Det går att vara så kreativ och det går att göra nästan hur man vill, kombinera olika smaker och dekorera på olika sätt. Det är bara fantasin som sätter gränserna.
Jag har under de senaste åren bakat semlecupcakes till fettisdagen och de har varit väldigt uppskattade och jag har tyckt att det har passat så bra in på dagen och lagom storlek att mumsa i sig. 
Men i år funderar jag på att göra egna, vanliga semlor. Än så länge är det bara i tanken så vi får väl se vilka bakningsnerver det kliar mest i när dagen närmar sig:)
 
God morgon!
 
 

TISDAGSLYX

Allmänt  /  3  Kommentarer
Igår kväll blev en lyxkväll!
Jag åkte och simmade vid 18-tiden. De har kvällssim i bassängen på tisdagar. De släcker ner, tänder ljus och spelar lugn musik.
Jag simmade ca 35 längder och kände mig mycket nöjd med det. 
När jag åkte från simhallen gick jag in på affären och köpte med lite naturgodis hem. 
Jag hann precis hem till Farmen på 4:an så vi myste ner oss i soffan och unnade oss det goda.
 
God morgon!

NÖJD MED NYTT!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu är jag nöjd!
Det var jag inte förra veckan.
Det var så att jag köpte nya träningsskor förra söndagen. I den butiken vi var så får vi alltid så bra hjälp för han som jobbar på skoavdelningen där är så duktig. 
Jag beskrev mina önskemål och han tog fram ett par som var väldigt sköna. Jag kände att jag inte ville ha svarta som förut. Det kan ju vara bra att förnya sig lite. Så han tog fram ett par klarblåa med svarta snören. Dom slog jag till på.
Jag provade dom när jag kom hem, både en och två gånger men det kändes inte bra. Jag var supernöjd med skon men det var färgen...det passade inte mig alls att ha ett par skor med så glada färger. Jag försökte tänka att jag säkert kommer vänja mig men lika snabbt så tänkte jag att....nä...det kommer jag inte att göra.
Så jag tog beslutet att åka och byta.
Så i söndags var vi ut till Birsta och gick då in för att kolla vad som fanns. Det var samma duktiga person som hjälpte oss den här gången också. Han sa att de fått in samma sko i svart och det var precis det jag hade bestämt mig för att ändå välja trots att det ibland känns tråkigt.
Så det var bara att byta och så åkte jag nöjd därifrån.
 
God morgon!
 
 

BLOMMOR!

Allmänt  /  9  Kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
I fredags fick jag/vi blommor!
När jag kom hem fick jag en fin bukett av S som jag blev så glad för. Jag passade på att fota dom idag med macro objektivet. Det blev några bra bilder som jag här bjuder på.
Jag tog även några bilder på de tulpaner vi fick av Stefans mamma i fredags. 
Jag älskar verkligen macro objektivet. Det blir oftast så bra närbilder att det går att se detaljer på ett tydligt sätt.
 
Annars idag vi burit in ved, vi åt lunch och sedan åkte vi till Birsta en sväng. Innan vi åkte hem handlade vi på Ica maxi. 
Eftermiddagen blev lugn. Vid 17.30 åkte vi och tränade. Jag simmade 40 längder och S åkte till gymmet. 
 
Nu börjar en ny vecka.
 
Jag öskar alla en trevlig söndag!

FULLSPÄCKAD OCH ROLIG LÖRDAG!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Igår var en härlig dag på alla sätt!
Jag och S åkte en sväng på förmiddagen för att kolla hur isrinkarna såg ut. Först åkte vi ut till Gärde och där var det bra is men väldigt mycket folk. Sedan åkte vi en snabb sväng till Biltema där vi köpte en ny lampa till nummerplåten på bilen som hade gått sönder. 
Vi tog sedan Nya E4 från Skönsmon till Njurunda. På vägen dit ringde syrran och undrade om vi var hemma. Vi träffades på NSK där vi först kollade isen. Barnen var hungriga så vi bjöd hem dom på taocs lunch efter det. Vi tog en sväng förbi rinken i Skottsund också och den isen var bra.
Vi åkte hem och åt tacos och jag myste med mina älskade syskonbarn. 
Vi hade beställd spindelmannen skor åt E för ett tag sedan som var tänkt att han skulle få när han fyllde år. Men vi har varit osäker på storleken så han fick prova dom igår och han kunde ha dom. Så han fick dom redan igår. Han var så nöjd över dom. Han sprang med dom fort här inne. De blinkar när han går och springer med dom. 
 
'
På eftermiddagen åkte vi iväg med grannarna och några till och åkte skridskor på den plan vi hade tittat ut på förmiddagen.
Jag har inte åkt skridskor på länge. Det gick bra och det var roligt. 
Det är alltid gott med fika när man är ute på utflykt. Så kanelbullar med varm choklad mumsade vi i oss.
Efter ca 1 timme började det blåsa och snöa så då packade vi ihop och åkte hem över.
 
 
 
Vi fortsatte att umgås med våra härliga grannar resten av kvällen.
Vi bokade bord på Kliv Inn till 17.30. De hade ett bord kvar den tiden. Jag och Stefan hade aldrig varit där. 
Vi tog kupong från restaurang chansen, 3-rätters, 2 för 1. 
Till förrätt var det räk coctail som var riktigt god. Till varmrätt var det ett god köttbit med klyft potatis med chili bearnaisesås och sallad. 
Till efterätt var det det kladdkaka med grädde. 
Det var riktigt god mat och ett mysigt ställe! Det kan varmt rekomenderas.
 
Vi åkte sedan hem och myste framför melodifestivalen inne hos grannarna och såg sedan på film. 
 
Jag är nöjd efter en mycket trevlig lördag på många sätt!
 
God morgon!
 
 
 

TACOS!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Igår åt vi tacos till middag!
De senaste åren har ju fredagar blivit en dag då många äter tacos till middag. 
Vi hade inte ätit det på länge och jag var så sugen på det så det fick bli så:) Vi bjöd hit Stefans mamma också. 
Hon hade med sig fina tulpaner och några trisslotter. 
Jag fick även blommor av Stefan igår. De var verkligen superfina och jag kommer lägga ut bilder på båda buketterna senare.
Åter till tacosmiddagen. Det som är så gott med tacos tycker jag är att man kan välja bland så mycket att ha med som t.ex många goda grönsaker. Det som blir det allra gottaste är såserna. Igår hade vi ostsås och guacamole till och creme frieche förstås. Det kan jag inte vara utan när jag äter tacos. 
 
Är det något som ni bara måste ha när ni äter tacos? I så fall vad?
 
God morgon!
 

SMASKIGT FRÅN TAXFREE

Allmänt  /  5  Kommentarer
Mina föräldrar kom hem från en kryssning igår kväll.
S skjutsade hem dom från bussen och de hade köpt med sig lite godis till oss. Det är alltid lite extra gott att köpa något i en tax free butik tycker jag. 
Efter en lång vecka så är jag värd att unna mig några smaskiga bitar från dessa goda påsar i helgen, så det så:)
 
God morgon!

MISSTAG!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår gjorde jag ett stort misstag!
Vi är mycket nöjda med denna bil, Volvo V70 D3 Diesel som vi varit ägare till i ganska exakt 1 år nu. 
Vi stormtrivs med den på alla sätt och vis. Jag älskar färgen och silverramen runt och dieselvärmare är verkligen superbra. Vi ställer in den tid vi ska köra och så är bilen varm tills dess.
 
Men nu till händelsen igår.
Jag har oftast bilen på dagarna till och från jobbet. Då ställer jag värmaren till på morgonen när jag ska fara, kommer till jobbet och ställer den på den tid jag slutar.
På kvällarna när S åker och tränar så ställer han den så att den är varm när han tränat klart. 
Dieselvärmare tar mycket på batteriet så när han kommer hem då på kvällen så sätter vi i kontakten till batteriladdaren för säkerhets skull. Dieselvärmaren har ju då gått mycket under dagen så då har vi lärt oss att det är bäst att ladda på batteriet under natten.
Igår morse, kl 5.30 när jag skulle åka till gymmet så hörde jag något ljud men jag tänkte att det ganska var snö som fastnat under eller nåt liknande. Men när jag nästan kommit in till stan så blev jag aldeles kall i hela kroppen!! Då kom jag på!! Sladden!! Jag ringde till S och fick bekräftat min tanke!! Jo sladden hade han satt i kvällen före.
Så jag vågade inte köra längre med bilen i fall den var lindad runt något däck eller så. Så S fick ringa till hans pappa som fick hämta upp honom här hemma och skjutsa honom dit jag stod med bilen. 
De tittade men såg inte sladden. S skjutsade upp mig till jobbet och tog sedan bilen själv till sitt jobb för att kolla ordentligt hur allt såg ut. 
Under dagen fick jag bilden här ovanför skickad till mig. Gallret är trasigt och så var det lite konsigt med sladdarna till laddaren bakom gallret på något konstigt vis. Så han fick hålla på att skruva med allt ett tag men fick till det till sist.
Misstag gör vi alla men just detta känns så onödigt för när det handlar om bilen så blir det ofta kostsamt när något gått sönder. Nu åker vi dit på att köpa en ny sladd som man kanske tror är billig men inte denna sort och dessutom så behöver vi byta ut gallret. 
Men jag får se det som att jag lärt mig något och att det troligtvis aldrig kommer hända igen. 
På grund av mitt misstag så väckte jag Stefans pappa kl 6 på morgonen som var så snäll som skjutsade in honom till mig. Tack för hjälpen!
 
God morgon!
 
 
 
 
 

SMÅ LJUSKÄLLOR

Allmänt  /  7  Kommentarer
 
Det är mysigt med ljus.
Igår kväll tände jag först en brasa som jag satte mig vid och lyssnade på lugn, härlig musik. 
Sedan tände jag några ljus och vilade en stund som var riktigt avslappnande.
 
Jag har inte så mycket mer att skriva om så det får räcka just nu.
 
God morgon!
 
 
 

HJÄLPREDA

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår fick vi hjälp med skottningen!
Vi hade ju en nattgäst till igår. 
För att vi skulle kunna ta oss från gården så behövde vi skotta. Det hade snöat väldigt mycket under natten. 
Stefan visade V hur man kör snöslungan och han var så duktig. 
Vi åkte till pulkbacken och åkte madrass och så hade vi tagit med oss en badring som vi åkte med på Nyår.
Det var svårt att få upp en bra fart då det kommit mycket snö.
Men vi åkte en liten stund och så fikade vi varm choklad och mackor. 
 
Vi åkte sedan hem och myste. Hans mormor och morfar kom sedan och hämtade honom.
Vid 17-tiden vart vi bjudna på kaffe hos grannarna. 
 
På kvällen blev det lite god middag, ugnstekt kyckling med morötter och sås. Resten av kvällen blev lugn. 
 
Nu är det dags att starta en ny vecka.
 
God morgon!
 
 
 

SNÖ, SNÖ OCH MERA SNÖ

Allmänt  /  3  Kommentarer
I går vräkte det ner snö hela dagen!
Så det var bara att ta fram snöslungan och börja skotta hela, långa uppfarten. 
Jag har inte kört den på länge så igår fick Stefan repetera för mig hur den fungerar. Så jag skottade av hela uppfarten och parkeringen själv. 
Vi gjorde även en god insats och skottade åt grannarna också. De skulle åka iväg på eftermiddagen när vi var ute så vi hjälpte dom med detta.
 
Annars igår var planen att vi skulle åka på utflykt ner till Igeltjärn och grilla hamburgare. Men vägen in till sjön var inte plogad så vi fick vända. Vi funderade på vart vi istället kunde åka men vi kom inte på något bra ställe. Så vi åkte upp till Stefans föräldrar och gjorde ordningen maten i ugnen där i stället. Det var trevligt med ett pratstund och en lunch där. 
 
På eftermiddagen blev det en tur till Birsta där vi köpte tändkuber och sköljmedel. Jag köpte även nya träningsskor som jag tänkte blogga om senare.
 
På kvällen kom Stefans systers familj hit och hade med sig kinamat. Det smakade riktigt gott och vi hade det mysigt. 
Till eftterrätt plockade jag fram kladdkakan som jag gjorde i fredags men jag hade nu skurit dom i mindre bitar och till detta åt vi vaniljglass. 
Stefans systerson har sovit hos oss i natt och nu myser han i soffan och spelar tv-spel så nu tänkte jag hjälpa honom med det:)
 
God morgon!