HELGEN SÅ HÄR LÅNGT

Allmänt  /  4  Kommentarer
Helgen har varit bra hittills!
Vi inledde den igår med fredagsmys hos grannarna. Vi dukade fram en massa gott med plockmat och tittade på hockey. 
De har ett akvarium som Cesar tyckte var intressant. 
Vi nattade honom där och det funkade bra. 
Vi hade en super mysig kväll.
 
Idag på förmiddagen har jag varit på barnklädesmarknad och hittade lite ytterkläder och leksaker till Cesar. Jag tycker det är perfekt med sådana marknader då han inte sliter just ytterkläder så mycket ännu och då tycker vi att begagnat funkar bra.
Jag gjorde sedan några ärenden på Birsta innan jag åkte hem.
Vi har gått en promenad i det härliga vädret och även satt upp en grind vid trappan. Den behövs nu när Cesar börjar röra sig mycket.
 
Nu ska vi göra oss klar för myskväll ute hos syrran.
 
 
God kväll!
 
 

BUBBELBAD!

Allmänt  /  4  Kommentarer
I måndags efter en promenad blev det bad.
Jag har skrivit det förut men jag tycker verkligen om vårt bubbelbadkar. Det är en vardagslyx som vi unnar oss ganska ofta och nu när det är en sådant här snöoväder så känns det extra lyxigt.
Jag piffade till det lite extra med några tända ljus också.
 
 
God eftermiddag!
 
 
 

8 MÅNADER!

Allmänt  /  9  Kommentarer
Han är våran solstråle!
Vår älskade Cesar fyller idag 8 månader! Alltså vart har tiden tagit vägen??
Det känns som att det var igår vi kom hem från sjukhuset som 3 i familjen. 
 
Nu händer det så mycket med honom. Han har som jag skrev tidigare nyss lärt sig att ta sig framåt genom att hasa sig och nu går det med en väldig fart. Det dröjer nog inte länge innan han reser sig. 
Han älskar verkligen vanlig mat. Vi erbjuder honom många olika rätter så att han ska bli van det mesta och än så länge har han ätit allt vi erbjudit.  Idag tlll middag åt han två portioner med kyckling, morot och sås. 
 
Vi är fortfarande väldigt stolta över honom som är så duktig på nätterna. Han säger till lite mera nu än tidigare och då är det att han har tappat nappen eller vill ha hjälp att vända sig. Men i det stora hela så fungerar nattningen och nätterna bra. 
 
När han sov hos mamma och pappa i helgen så lärde dom honom att vinka:) Så nu vinkar han när vi vinkar till honom, sötnos:)
 
Så nu är det bara att hänga med i allt som händer:)
 
 
God kväll!

HELGEN SOM GÅTT!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Helgen är snart slut!
Vi har hunnit med mycket.
I fredags sov Cesar hos mamma och pappa. Han har ju sovit borta en gång förut och det gick bra. Så därför kände vi att vi kunde göra det igen.
Så vi åkte dit med honom vid 17-tiden på kvällen. Vi stannade ett tag så att Cesar skulle vänja sig lite. 
Jag och Stefan åkte sedan upp till Södra berget och grillade korv. Det blåste mycket men så länge brasan var igång var det skönt. 
Vi åkte sedan hem och slappade innan vi somnade tidigt bägge två. 
Cesar hade haft en bra natt och kvällen hade också gått bra. 
 
 
 
 
Vi passade på att lyxa till det igår!
Vi åkte upp till Södra berget och åt hotellfrukost. Det var länge sedan vi gjorde det. 
Det var väldigt lyxigt och gott!
 
När vi hade ätit oss proppmätta så åkte vi ut till Birsta och uträttade några ärenden. Vi kollade på grind till trappan nu när Cesar börjat röra sig. Vi köpte även en ny jacka till honom och vi handlade mat innan vi åkte och hämtade Cesar.
Han hade haft det bra och varit pigg och glad. 
 
Igår firade vi mamma.
Hon fyllde 65 år.  Först var vi på Stekhuset och åt väldigt god middag. Det var vi tre och syrrans familj. 
Efteråt åkte vi hem till mamma och pappa och åt tårta och uppvaktade mamma med blommor och presenter. Buketten på bilden innehåller 65 tulpaner. Det var verkligen superfin bukett.
 
Idag har vi städat och gått en promenad i solskenet på förmiddagen. Cesar sover nu ute i vagnen så vi passar på att vila lite.
 
Det var min helg det:)
 
 
God eftermiddag!
 
 
 
 

DET GÅR FORT NU!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Det händer mycket nu i Cesars utveckling!
Han har sedan i fredags, 10 februari börjat hasa sig framåt. Han har under några veckor tagit så åt sidan när han legat på mage och snurrat runt men inte tagit sig framåt.
Men nu gör han det i full fart. Från ena dagen till den andra tog han sig framåt med en väldig fart och nu gör han det så fort han ligger på golvet. 
Han siktar in sig på något han vill ta sig fram till och så sätter han fart med detsamma!
 
Så nu går det inte att släppa blicken på honom för han tar sig från punkt A till B snabbt:) Det blir till att passa honom hela tiden nu och jag tänker att det måste vara underbart att som liten få upptäcka världen på ett helt annat sätt nu än för några månader sedan:) 
 
Älskade barn!!
 
 
 

DAGS FÖR SITTDELEN

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår var det dags!
Vi har under en tid sagt att det snart är dags att byta till sittdelen i Cesars vagn. Han har legat och trivts väldigt bra i liggdelen men han började bli för lång för den. 
Så igår kväll tog vi steget att byta till sittdelen. Det har varit blandade känslor kring att byta då jag känner att han plötsligt blir en stor kille då samtidigt och jag vill ju ha han liten ett tag till:). Men nu kändes det nödvändigt att byta och så fick det bli. 
Han somnade lika snabbt som vanligt när han sov sin förmiddagslur och även nu på eftermiddagen.
Det har varit underbart vinterväder idag så vi gick en promenad förut och han satt upp hela tiden och tittade och upptäckte världen. 
 
 
Jag passade på att ta med mig systemkameran. Vi gick ner till havet och där är det alltid fint den här årstiden med isen och havet och alla klipporna. 
 
Så nu hoppas vi på flera soliga vinterdagar.
 
 
God eftermiddag!
 
 
 

ALLA HJÄRTANS DAG!

Allmänt  /  2  Kommentarer
I går hade vi en mysig alla hjärtans dag!
Jag och Cesar åkte in till stan för att äta lunch med Ulrica. Vi åt på Cafè 1891. Det är ett mysigt ställe med god mat och bra salladsbuffè. Det var en mycket trevlig stund.
 
Efter det gick vi och handlade så att vi kunde överraska sambon/pappan i huset med en god middag:) 
Vi åkte hem, jag började så smått förbereda middagen, potatisgratäng, ungstekt fläskfilè, pepparsås och vitlökssmör. Jag hade även en mycket enkel förrätt, små snittar med skagenröra.
Vi hade egentligen planerat att äta lasagne men det kändes lite tråkigt just denna dag. Allt smakade väldigt gott!
 
Jag och Cesar blev uppvaktade med presenter:)
Cesar tycker om allt som låter så pappret var mer intressant än innehållet. Han fick en väldigt mysig tvådelad dress som jag tänkte ta kort på senare.
Jag fick två paket, en lampa att klämma fast på hyllan ovanför soffan så att jag inte behöver flytta runt den andra som vi har sedan tidigare när jag vill läsa eller rita i min målarbok.
Jag fick även en ny elvisp. Visparna på den gamla var sneda och böjda och så började vispen lukta bränt när vi använde den i helgen. Så det var en superbra present!
 
När Cesar lagt sig myste vi framför tv:n med lite goda tilltugg. 
 
Så vi hade en mysig Alla hjärtans dag!
 
 
God förmiddag!
 
 
 
 

PROMENAD

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag är det blåsigt men soligt väder.
Cesar sov länge på förmiddagen och när vi ätit lunch tog vi på oss kläder och gick en promenad. 
Han tyckte det var väldigt spännande att titta på allt runtomkring ovch upptäcka allt efter vägen. Jag har alltid gått promenad i samband med att han sover men jag kände att jag ville prova att gå när han var vaken och det blev väldigt lyckat för oss båda, han fick upptäcka världen och fick en härlig promenad.
 
 
God eftermiddag!
 
 

HÄRLIG VINTERDAG!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår var det en härlig vinterdag!
Jag och en kompis gick två varv runt Sidsjön med våra bebisar:)
Det var underbart väder och det var mycket folk på isen, i spåren och i slalombacken.
 
Jag tog några bilder på vägen runt. Jag vet inte varför den blev så mörk men fint var det i alla fall.
 
Det var skottat en isbana på isen där man kunde åka skridskor och det var det många som gjorde. 
 
Sidsjön är verkligen ett fint och bra ställe på vintern där det finns mycket aktiviteter för vintersporter och det är även trevligt att gå promenader där. Det används flitigt som motionsspår och sedan något år tillbaka kan man även cykla runt sjön. 
 
Så vi hade en mycket trevlig promenad med en fantastiskt härlig vintermiljö omkring oss.
 
 
God förmiddag!
 
 
 

SKOR!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Jag kunde inte låta bli!
Igår åt jag lunch med en kompis och hennes son. Efter det så gick vi på stan en sväng och på Din sko var det halva reapriset på massor av skor. Jag hittade dom här fina sandalerna. Det kommer dröja ett tag innan behöver använda skor men jag kunde inte låta bli. Det är storlek 20 och han kan nog ha dom i sommar. De var så fina och söta. Ordinarie pris var 249 kr, nedsatt till 149 och så halva priset på det. Så 75 kr betalade jag. 
 
Lunchen på Invito var väldigt trevlig och mysig! Det var väldigt bra service. De var vänliga och tillmötesgående att vi hade vagnar och småbarn med oss, de frågade om vi ville ha maten värmd till barnen och plockade upp leksakerna från golvet när de gick förbi och kom ofta och frågade om vi behövde något och om allt var till sin belåtenhet. 
Så dit kan jag tänka mig att gå igen.
 
Vi avslutade dagen igår med fredagsmys hos grannarna. Vi köpte hem kinamat, såg på hockey och myste med en massa fredagsgotta:) 
Vi hade med oss liggdelen till vagnen som Cesar kunde sova i tills vi gick hem. Han sov uppe och vi var nere och så hade vi babyvakten med oss. Så det funkade bra. När vi gick hem vid 23 vaknade han till men somnade om snabbt och då var det bara att lägga ner honom i sin säng. Han vaknade några gånger då han tappat nappen, åt vid 02 och sov till kl 05 och då bar jag in honom till oss och så sov han till 06.30. 
 
Nu väntar en mysig lördag!
 
 
God förmiddag!
 
 

MORGONMYS

Allmänt  /  5  Kommentarer
Det var lite småkallt inne i morse.
Så därför tände jag och Cesar en brasa när han hade ätit sin morgongröt. 
Det blev en perfekt start på denna fredag som känns lite extra lyxig. Vi ska in till stan och äta lunch med en god vän och hennes son som är några veckor äldre än Cesar. Så det ska bli trevligt.
Ikväll blir det fredagsmys med bästa grannarna. 
 
 
 
Trevlig fredag!
 
 
 

MAMMATRÄFF

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår var jag på en träff med andra mammor.
Vi brukar ses och fika på Ikea men nu börjar bebisarna bli så stora att det är bättre att ses hemma hos någon istället.
Vi organiserar träffarna via en grupp på Facebook. 
På träffen igår var vi 5 mammor med bebisar i olika åldrar. Vi hade lite knytislunch där vi var och en hade med sig lite av varje. Vi fick ihop en härlig lunch med en god sallad, kyckling, bröd och dressing. Jag stod för fikat, chokladrutor hade jag bakat. 
 
 
Vi känner att det är bra att Cesar får vänja sig att vara upp i andra barn. Han har inte så mycket nytta än av att leka med andra men att han får vara nära och ta kontakt på sitt sätt känner vi är viktigt.
Så han och en pojke till hade fullt upp att leka med sakerna som de hade och de ville gärna ha samma leksaker vilket Cesar inte hela tiden tyckte var så populärt:)
 
Så det var en väldigt mysig träff. Nästa träff är redan planerad till nästa onsdag.
 
 
God morgon!
 
 
 

BARNMAT

Allmänt  /  5  Kommentarer
Det är så kul nu när Cesar börjat äta vanlig mat.
Jag har även upptäckt under den här första veckan att det är väldigt roligt att laga egen barnmat som passar hans ålder. 
Igår kokade jag egen äppelmos av endast äpplen. Han brukar få det till frukostgröten och det tycker han är gott. 
I helgen gjorde jag köttfärssås med broccoli och morot och så kan vi tillsätta någon form av pasta när vi serverar det till honom. 
 
Det finns mycket bra färdig barnmat att köpa och det är väldigt enkelt att ta till, särskilt när vi är iväg på något. 
Vi tänker så här att är det något som vi äter till middag som passar honom så får han det. Det sa barnläkaren på hans 6 månaders kontroll att vi kan servera det mesta som vi äter men undvika salt och starka kryddor i maten. 
Igår åt vi potatis och torsk med äggsås och det gick väldigt lätt att mixa och det tyckte han var väldigt gott.
 
 
God förmiddag!
 

JULBLOMMAN BLOMMAR!

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
 
Nu har den slagit ut!
På julafton fick vi en julblomma och nu har den slagit ut. Den gjorde det för någon vecka sedan och den har varit väldigt fin och det nu också men jag är så dålig på att komma ihåg att vattna blommor så därför börjar den vissna. 
 
Cesar sover en stund nu innan vi ska bege oss till babysången. 
 
 
God morgon!
 

KALAS!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår kväll firade vi Cesars farfar.
Cesar myste med faster och kusinerna som lekte med honom och busade.
Det bjöds på god mat, fläskfilègryta med ris och även kycklingspett och såser och sallad. 
Allt smakade mycket gott!
 
Det blev även en tävling!
En låda innehöll olika föremål som man skulle känna och gissa vad det var. Jag gissade rätt på 5 grejer och sambon vann som fick välja paket först. 
Cesar fick också ett paket även fast han inte var med i tävlingen:) Det innehöll en leksaksmobil och ett fleeceställ. 
 
Så vi hade en mysig och trevlig kväll!
 

SOVIT BORTA!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Natten till igår sov Cesar hos farmor och farfar.
Vi har funderat ett tag på att han skulle få prova att sova borta. Det är ett stort steg som förälder att ta så det har liksom fått växa fram. 
Då han har bra nätter och är trygg med kvälls-och natt rutinerna så kände vi att han skulle fixa det bra att sova någon annanstans än hemma. 
Jag var ute med jobbet i fredags så sambon åkte dit med honom. Vi packade med nallar och filt och kudde som han brukar ha hemma när han sover så att det skulle kännas som hemma för honom. De har en resesäng som han sov i. 
Sambon stannade med honom tills han hade somnat. 
Vi åkte och hämtade honom vid 8-tiden igår morse. Det var något som vi hade bestämt att vi skulle göra för vi kände att så här första gången så ville vi inte att han skulle vara borta från oss allt för länge.
 
Natten hade gått bra. Det hade varit som hemma. Han hade vaknat några gånger att han ville ha nappen och ha hjälp att vända sig och vaknat för mat en gång men sovit bra där emellan. Så han hade inte varit ledsen alls för att det var en ny miljö eller ny säng eller så. 
 
Jag är så stolt över våran bebis som var så duktig!
 
 
God morgon!

VINTERNYTT!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Cesar behövde ny mössa!
Så i fredags gjorde jag några ärenden på stan och köpte då lite nytt. Det här sättet med mössa och vantar tyckte jag var så fint så jag kunde inte låta bli att köpa det. 
 
 
Jag var även ute efter en bra sovmössa.
Vi köpte en åt honom i höstas som vi har varit supernöjda med. Den har suttit bra och täckt öronen väldigt bra så jag kollade efter en likadan. Jag gick direkt till butiken där vi köpte den och där fanns den:) Den här gången var den lite mörkare grå, annars var det samma modell. 
 
Även en halskrage vill vi att han skulle få då overallen är lite stor och det gör att han blir lite bar i nacken och halsen. Jag frågade i samma butik om de hade några men det var bara till större barn. Hon tipsade på Stadium för där hade hon köpt till sina barn. Så jag gick dit och där fanns det. 
 
 
Så jag var mycket nöjd med mina inköp:)
 
 
 
 

ETT NYTT STEG!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Den här veckan har vi tagit ett nytt steg!
Cesar har sedan han blev 4 månader fått smaka purèer av olika slag och den senaste månaden har han fått lite större portioner med vanlig mat men vi har inte velat ersätta någon måltid helt ännu. Han har alltså fått från flaskan också. 
I tisdags var vi på BVC och då tyckte sköterskan att vi kunde ge mera mat. 
Så här ser Cesars måltider ut just nu: Gröt med purè till frukost, innan sovstunden på förmiddagen får han frukt eller bär, till lunch får han vanlig mat, när han vaknar efter sin sovstund på eftermiddagen får han mellanmål och sedan middag samtidigt som oss och till natten har vi börjat ge han välling. Än så länge blandar vi ut det med ersättningen så att han ska få vänja sig vid den.
 
Det är så roligt att göra egen mat till honom tycker jag. Han har alltid ätit allt vi erbjudit honom att smaka. 
Den här veckan har jag provat olika purèer som jag gjort själv. Äppelmos tycker han om och päron men inte kiwi. 
Igår till middag gjorde jag storkok med korvgryta med pasta som passar för hans ålder. Det tyckte han var gott.
 
Så den här bilden i inlägget symboliserar att vi nu har goda grötfrukostar:)
 
 
God morgon!

MERA KAKOR

Allmänt  /  5  Kommentarer
Igår blev det mera bakning!
I går när Cesar sov sin förmiddagslur så passade jag på att baka havreflarn. Jag har fått receptet av grannen och har bakat dessa godingar en gång tidigare. 
Smeten var enkel att göra och när de svalnat så smetar man på en chokladkräm mellan varje kaka. 
 
Så dessa är riktigt smarriga!
 
 
God morgon!