Joe Labero!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vilken fantastisk show!
Jag och Stefan och hans systerdotter har ikväll varit på Joe Laberos show. Den spelades i cirkustält på Norra Berget.
Det var otroligt bra. Jag satt många gånger och bara gapade när jag såg allt trolleri han gjorde och tänkte hur kan tusan får till allting. Men bra var det i alla fall!
Annars idag har vi firat våra mammor på mors dag! Mamma fick örhängen och halsband som hon blev gillade starkt. Stefans mamma fick av han och hans syster ett presentkort på Bodyshop.
Så idag har vi hunnit med mycket. Vi har också hunnit en sväng till Birsta. Jag köpte hårsnoddar och två nya hårklämmor som jag är mycket nöjd med.
Igår var vi i Njurunda mest hela dagen förutom då jag åkte in på eftermiddagen på fotokursen. Vädret har inte varit det bästa men det ska tydligen bli bättre i morgon och tisdag. Det gillar vi:)

Go kväll!

En helg fylld med foto!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår var jag få fotokurs!
Det var en kurs som ingick när vi köpte kameran, en grundkurs om hur kameran fungerar, olika funktioner och tips och inställningar om ljus och blixt och allt möjligt.
Så i morse var jag bara tvungen att gå ut och testa mina nya fotokunskaper. Det jag framför allt tyckte var skoj att lära mig vara att fota i svartvitt som den här bilden. Det kan bli så otroligt vackra bilder.
Här kommer några mer bilder som jag tog på fåglarna denna morgon.












Jag måste erkänna att jag själv är ganska nöjd med mitt testande av det jag lärde mig på kursen:)

Go kväll!

Helg!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Då var det fredag!
Veckan har gått fort. Kvällarna har fyllts med träning och lite andra saker.
Vädret har inte varit på sin bästa sida tyvärr men vi får hoppas att det snart vänder.
Idag ska vi åka till Njurunda och hjälpa till att byta ett golv på övervåningen. På eftermiddagen ska jag på en fotokurs och lära mig mer om våran fantastiska systemkamera! Vi är så nöjda med den och det blir så otroligt bra bilder. Så det ska bli spännande.

Jag återkommer med mer bloggande ikväll eller i morgon!

Go morgon!

Tio år sen sist!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår var jag och hälsade på Kicki och denna härliga och trevliga häst, Saga.
När jag red på ridskolan för många år sedan så fick jag tillfälle att rida på henne.
Det var så kul att träffas igen och Saga gick ute i hagen och mumsade i sig massa gott gräs tillsammans med sina kompisar. Jag har knappt klappat på en häst på nästan 8 år. Så det var helmysigt!
Jag började att rida 1991 och slutade typ 2002 när jag bodde i Härnösand. Då tappade jag intresset för det kom annat i livet då som jag ville lägga fokus på. Jag red på ridskola en gång i veckan och skötte om hästarna där. Så jag var väl i stallet ca 3-4 dagar i veckan och ofta på helgerna också.
Jag var hos Kicki i över 3 timmar:) Vi satt och surrade och fikade gott fika och gick ut i hagen och pratade med hästarna! Så tack för en supertrevlig stund!

Hej svejs!


Pingstafton!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Vi blev kvar i Njurunda igår hela kvällen.
Vi tog en promenad på Mjösunds kyrkogård där det är så otroligt vackert runt gravarna och minneslunden och miljön runtomkring. Solen log fint efter Ljungan så jag tycker själv att denna bild blev ganska bra:)
Vi åt grillat till middag som är lika gott varje gång.
När vi kom hem åkte vi till Birsta och kollade på crusing. Det var många som ville visa upp sina häftiga bilar och motorcyklar.

Nu ska jag snart bege mig och träffa en fyrbent vän:)

Go morgon!

2,2 mil på cykel!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår på Pingstafton cyklade jag till Njurunda!
Det blev en sträcka på 2,2 mil. Det tog 1 timme och 15 minuter. Jag hade aldrig cyklat dit tidigare men det var cykelväg hela vägen och jag behövde inte cykla efter E4 en enda gång.
Det var kanonbra väder, solen sken och jag hittade en jättefin strandpromenad efter vattnet i Bredsand. Där gjorde jag en liten paus och åt en Magnum strawberry, Mums! Det var så härligt att sitta där i solen och titta på utsikten.
Så denna cykeltur kan jag absolut tänka mig att göra om.

Go morgon!

Besök!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår kväll bjöd vi hit Peter och Petra och Tova och Dante på middag!
De hade med sig denna fina blomma till oss, Tack så mycket säger vi:)
Vi bjöd på plockmat, ost- och skinkpaj, sallad, gurka, tomat, majs,dressingar, grillad kyckling, brieost, rostbiff, skinka, potatisallad, färskostar och baugette. Det var mycket uppskattat. Till efterrätt blev det den goda chokladglassen.
Så vi hade en mycket trevlig kväll!

Go morgon!




kvällsfoto!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ikväll åkte vi ut för att ta en skatt i stan. Men det var för mycket folk i rörelse där den låg. Så vi får åka dit en annan kväll och hoppas på bättre lycka då. Men detta gjorde att jag kunde passa på att ta lite vackra kvällsbilder i stället:)













Både jag och Stefan tog dessa fina bilder. Jag kommer lära mig ännu mer om kameran nästa helg och förhoppningsvis kommer jag kunna ta ännu bättre bilder:)

Go kväll!

Kycklingsallad!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det finns en pizzeria som har stora och goda sallader!
Det fick bli våran middag idag då vi hade ärenden ut till Birsta och hemma väntade en storstädning. Så det var lämpligt idag att inte behöva laga mat eller diska.
Det har varit regnigt väder hela dagen men nu på kvällen så kom solen fram, Härligt!
I måndags var jag och tränade. Jag fick många bra tips av den personlige tränaren i fredags. Så första träningspasset blev först en timme i gymmet där jag ökat på med vikter på redskapen. I kombination med gymmet så fick jag tips att köra 30 minuters spinning i samband med det. Så det gjorde jag. Det var jobbigt men roligt med variation. Igår blev det en cykeltur men idag var jag i gymmet. Men nästa vecka blir det spinning30 och sen gymmet efteråt som är den bästa ordningen tyckte PT.

Nu blir det tv tittande.

Go kväll!

Vackra Galtström!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Visst är det ett fint ställe?! Jag passade på att ta några bilder när vi var där och kollade till skatten idag.













Hej svejs!

Härliga Söndag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har vi gjort mycket men bara bra saker!
Vi åkte en sväng till Galtström i förmiddags för att kolla till en av våra skatter som vi har där. Den låg bra på sin fiffiga plats.
Klockan 13 var vi och kollade på Stefans systerdotter som hade dansuppvisning på Hedbergska. Dom är så duktiga!
Vi åkte ner till Njurunda igen efter det. Vi grillade och tog med oss henne på skattjakt. På vägen hem åkte vi förbi Peter och Petra och kollade på deras staket som blir så bra och så snyggt! Jag passade på att ta några bilder på Dante. Han var precis nyvaken men låg där så nöjd i vagnen:)

Så vi har haft en härlig dag och en underbar helg!

Go kväll!

Skogspromenad!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer bilder från våran kvällspromenad igår. Jag är mest glad över att jag lyckades fånga en myra med en hyfsat skarp bild.












Hej svejs!

Som en sommardag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vilket fantastiskt väder det var igår!
Solen sken från förmiddag till enda fram till sen kväll och det var riktigt varmt hela dagen.
Stefan jobbade igår. Så jag var kvar här i Stefans föräldrars hus. Jag tvättade några maskiner och passade på att hänga ut en del av plaggen i solen.
Jag tog men en riktigt lång cykeltur också med min nya, fina cykelhjälm. Det blev en tur på ca 1,5-2 mil. Det var riktigt härligt. Det kändes jättebra med hjälmen. Ju mer jag använder den, ju mer kommer jag tänka hur onödigt det är att inte ha det när man cyklar.
När Stefan kom hem var det dags att dra igång grillen=) som så många andra säkert också gjorde den härliga kväll som det faktiskt var igår. Vi grillade fläskfilè som blev superbra grillat och till det hade vi potatis och morötter i ugn, sallad, gurka, tomat, majs, persiljesmör, beasås och cremefrieche med sweet chili. Allt var verkligen supergott!
Efter middagen och disken blev det en liten skogspromenad. Bilder på det kommer i nästa inlägg:)

Idag verkar det också bli soligt så vi får hoppas att det stämmer.

Go morgon!

Cykelhjälm!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har jag köpt denna fina hjälm!
Jag funderade på det redan förra året att jag skulle köpa en cykelhjälm. Men då blev det inte av.
Jag har mer och mer tänkt på hur viktigt det faktiskt är att skydda huvudet när jag cyklar så mycket som jag gör.
Så förra veckan åkte vi runt och tittade i olika butiker men jag fastnade för den här vid första butiken vi besökte.
Jag börjar mer och mer förstå hur korkat det har varit att jag inte haft någon tidigare.
Den kommer invigas i morgon för då ska det bli soligt och varmt! Så det får då bl en härlig och lång cykeltur här i Njurunda.

Go kväll!

Kvällsdimma!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi är i Njurunda i helgen!
Så ikväll efter middagen som blev pizza från biteline så åkte vi och kollade till våra skatter som vi har här i trakterna. En finns i Orrsjön. Det är väldigt fint där men ikväll var det ganska tjock dimma men det blev rätt fina bilder ändå.










Skatten låg bra och burken och innehållet var tort och fint.

Go kväll!

Kanelbullar!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår bakade jag kanelbullar för första gången!
Det gick väl hyfsat för att aldrig ha gjort det förut. Jag lyckades med två plåtar av tre så det får jag väl vara nöjd med:) De som hittills har smakat tyckte dom var väldigt goda i alla fall:)
Igår var det ju röd dag. Så jag passade på att göra något mysigt med min systerson. Så jag hämtade honom vid 11-tiden. Då åkte vi till Birsta. Han köpte först en film på Ica Maxi som han ville ha. Sedan åt vi lunch på Max och så han fick välja en leksak på Toys R us. Vi var även in på ÖB och Bodyshop en sväng. Vi avslutade det hela med en glass i Sörberge.

Nu är det dags att åka till jobbet.

Go morgon!

Elvispen!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det är ett bra köksredskap det!
Jag har använt det många gånger när jag har bakat och nu skulle jag inte ens tänka tanken att vispa ihop en smet med en handvisp. Det går så fort och smidigt med elvispen och smeten blir mycket fluffigare!
I eftermiddag och kväll har jag hunnit med mycket. Efter jobbet cyklade jag till affären och handlade lite till det jag skulle baka.
Därefter cyklade jag ner och tränade. Idag ökade jag vikten på flera av de redskap jag avänder i gymmet och det gick kanonbra!
Jag cyklade hem, tog en dusch och lagade mat, pastagratäng. Sedan började jag baka en tredubbelsats med chokladmuffins.
Nu slöar vi båda i soffan efter en lång dag.

Go kväll!

Soliga söndag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har vi haft en lugn och skön söndag!
Vi gjorde lite grejer på förmiddagen som vi planerat.
Sedan åkte vi till syrran och hälsade på. Det var så fint väder så vi satt ute och fikade i solen.
Ikväll blev det kyckling med hemmagjord klyftpotatis och tzatziki till middag och sallad. Det var supergott!
När vi ätit klart så sken fortfarande solen så vi tog med oss kameran och åkte iväg på en fotopromenad vid selångersån. Där såg vi denna vagn på bilden som verkar ha gjort sitt.


Det blev också några blomsterfoton innan vi åkte hem. Det blir så fina bilder och tydligt.

Go kväll!

Plåtkatt!

Allmänt  /  0  Kommentarer

I fredags när vi var nere hos Stefans föräldrar så stog denna plåtkatt i buskarna!
Det finns några som bor på samma gata som har katter och denna katt har i syfte att man ska köra sakta så man inte kör på dom. Jag hade ganska roligt åt detta för jag har själv kört på en katt där, just grejen var självklart inte rolig men att jag kände mig lite träffad när jag fick förklaringen till denna plåtkatt gjorde att jag skrattade:)
Detta var sommaren 2008. Jag och Stefan hade varit på utflykt med min systerson. Vi var på väg till Galtström när vi svängde upp till Njurunda en stund. Jag släppte av Stefan för han skulle in och göra något. Under tiden körde jag runt kvarteret. Jag körde 30km/h så det var inte fort. Runt villorna på gatan är det höga häckar. Plötsligt hoppade det en katt ut från häcken och jag hade inte en chans att se den. Den dog direkt. Jag blev rädd och ledsen och tyckte synd om kattägarna. Så jag skickade några dagar senare ett blombud till dom.

Igår blev det en ganska lugn och trevlig dag!
Jag inledde morgonen med ett bodypump - pass med en kollega. Det var roligt men väldigt jobbigt. Men det är också bara andra gången jag går på bodypump så jag får räkna med att det känns.
Jag åkte ut till Birsta en sväng på förmiddagen. När jag kom hem blev det en slö eftermiddag. Vid 17-tiden hämtade jag en kompis, vi åkte och köpte kinamat och for hem till oss och åt och satt och surrade i flera timmar och plötsligt var klockan 23.00. Så tiden gick fort men vi hade det jättetrevligt!

Go morgon!




Kväll på berget!

Allmänt  /  0  Kommentarer





Solen låg fantastiskt fint på Norra Berget ikväll!
Så jag var bara tvungen att ta några bilder på detta. Så vackert!

Go kväll!

Skattjakt!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Årets första skattjakt utan snö blev av ikväll!
Vi åkte upp till Norra Berget och letade skatten. Det var en lagom kvällspromenad och den var inte så svår, 3,5 av 5 i svårighetsgrad och terräng. Terräng är hur svårt det är att ta sig dit och svårighetsgrad är hur svårt det är att hitta den.
Första bilden är på själva burken och vad den kan innehålla. När man hittar den kan man om man vill lägga i en liten sak och ta med sig en sak ur burken. Innehållet kan vara vilka småsaker som helst till exempel nyckelband, små plastfigurer och andra smågrejer.
Skatten låg under en sten och det var en bra gömma.
Skattjakt eller Geocaching som det heter är en rolig och spännande sport. Det är finns inte så många skatter att ta på vintern men nu är det en bra tid att börja leta igen:)

Kram

Sundsvall!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår kväll när vi åkte upp till Södra Berget för att fota så tog jag denna bild över Sundsvall!
Det är bara att konstatera att vi verkligen har köpt en bra kamera! Det syns inte lika väl nu när jag lagt ut den här på bloggen men man ser färger på vägskyltar och hus jättebra, tågvagnarna på tågstationen syns också bra, både färg och form och mycket annat smått på bilden kan inte bli skarpare.
Så vi kan inte vara annat än nöjd med inköpet!

Go kväll!

Ankeborg!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det blir oftast väldigt fina bilder på fåglarna. Man ser färger och detaljer tydigt. Här kommer några av alla bilder vi tog.










Go kväll!

Stugan!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår åkte Stefan och jag till stugan.
Mamma och pappa och min systerson och hans pappa var också där.
Jag hade lovat att baka chokladmuffins med systersonen så det gjorde vi:) Han tyckte det var skoj. Jag tror han tyckte det smarrigast att slicka skålen och skedarna efteråt:)
Annars blev det en lugn dag. Vi slöade och satt och pratade, åt grillat till middag. Det blev fläskkarrè, fläskfilè och potatissallad och grönsaker så det var supergott.
Det har varit synd att det var rätt så kallt så vi har inte varit ute så mycket.
Idag när vi kom hem har vi heller inte gjort allt för mycket, handlat lite till middagen, slöat vid tv:n och tog oss en sväng upp till ankorna för att fota lite.
Sista april firade vi hos goda vänner i Njurunda. Även det var en supertrevlig kväll med god mat och bra sällskap!

Nu laddar jag för kommande vecka med nya Wallander filmen som vi har hyrt.

Go kväll!