AJ AJ!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag besökte vårdcentralen idag.
Jag har värk nedanför örat senaste tiden, ca 1,5 vecka tillbaka. Det har kommit i inpulser. I måndags när jag hade ont fick jag även ont i huvudet och mera ont i örat. Så jag ringde till VC och rådde mig att idag komma på dropin tid till sköterskan. Hon kollade mig i örat och hämtade en läkare som också fick titta. Vänster öra var väldit svullet så jag fick pencillin utskrivet. Så nu ska det nog bli bättre. Tabletterna ska tas 3 gånger/dag tillsammans med ipren.
 
Annars idag har jag varit och tränat. Det blev inte så lång stund där.
Sedan åkte jag till mamma och pappa. Pappa har idag kommit hem från sjukuset. De hittade inget fel, det kan vara ett virus och det är bara att vänta ut till det försinner.
 
God kväll!

GULLUNGE!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag är en stolt moster:)
Igår när vi var och firade 8-åringen så var det full fart på den här lilla killen. Han kollar nyfiket på kameran jag håller i handen. Han tyckte den var ganska spännande:)
Han går, klättrar, busar....ja det mesta som en 1,5-åring brukar göra:)
 
 
Jag tycker så mycket om mina två underbara syskonbarn:)!
 
God kväll!

8 ÅR!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Grattis på 8-års dagen!
Igår kväll var på vi kalas. Min äldsta systerson fyller 8 år på tisdag. Av mig och Stefan fick han tv-spelet NHL 13 som han önskat sig. Han blev verkligen glad:) Tänk att han redan hunnit bli 8 år!!
Det bjöds på god mat, kyckling med god sås, ris och grönsaker. Vi fikade efterråt, tårta och kakor.
Det var ett mycket trevligt kalas!
 
Annars i helgen har det varit fullt upp. Jag och mamma har varit på Birsta där jag köpte lite kläder som jag behövde. Jag hittade allt jag skulle ha och det mesta köptes med rabattkupong. Det känns alltid bra när man kan göra det och det blir lite billigare än vad man har tänkt:)
Vi åkte hem hit och åt lunch, kinamat.
På lördag eftermiddag kom Stefans systerson hit och sov hos oss. Vi åt pannkakor med glass som han hade önskat, spelade nintendo och såg på film. På söndag förmiddag tog vi med han på lite skattjakt och det tyckte han var skoj:) Vi åt sedan lunch på Mc dolalds.
Jag har även hunnit baka dubbla satser med kladdkakemuffins och syltkakor som jag tog med mig till kalaset igår och som födelsedagsbarnet ville att jag skulle baka tills dess:)
Bilen har vi plockat ur skräp i och även tvättat i biltvätten. Det var något som verkligen behövdes.
 
Jag ger pappa en extra krya-på-dig-kram och hoppas att han snart får komma hem.
 
God morgon!
 
 

REN BIL

 /  0  Kommentarer

Igår blev det en tur till biltvätten. Bilen behövde verkligen få sig en dusch.


SNÖ

 /  0  Kommentarer

Snön som idag har fallit har lagt sig så fint på höstblommorna:)
Temperaturen har legat runt 0. Så slasket gav sig till känna på eftermiddagen. Men på nåt sätt tycker jag om att snön har kommit.

God kväll!


IDAG VAR DET DAGS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vinterdäcken är på!
Det väntas kallgrader och snö närmaste dagarna så idag var det dags att sätta på däcken för vintern. Vi har försökt vänta ut det några dagar. Det har gått bra att köra på sommardäcken för den snön som föll förra veckan lång inte kvar och det var plusgrader dagarna efteråt.
Men nu känns det bra att däcken är bytta.
 
Det har varit riktigt kallt idag, någon minusgrad och samtidigt har det blåst lite. Så nu är det till att införskaffa lite mössor och vantar i helgen.
 
Nu är det dags för programmet "Hela Sverige bakar".
 
God kväll!
 

LÖRDAGSKVÄLLEN!

Allmänt  /  0  Kommentarer
En lördagkväll med grannarna hade vi igår!
Vi bjöd hit dom för att kolla på hockey med oss. Vi åt ost och kex, ölkorv, lufttorkad skinka, mini digistive, brie ost och annat smått och gott. Vi hade en väldigt trevlig kväll!
 
Idag har vi grejat lite ute, sotat pannan och gjort några tappra försök att leta skatter men lyckades inte så bra. Vi hittade inte någon av de vi letade, men bättre lycka nästa gång.
 
Nu ska vi tända en brasa, förbereda morgondagens middag, äta tacos och se på film.
 
God kväll!
 

TACK!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi fick den här fina lyktan igår av våra middagsgäster!
Tack så mycket säger vi! Den kommer att lysa så fint:)
 
Idag har vi varit ut till Birsta och gjort lite ärenden. Vi köpte några grejer till bilen, åt lunch och handlade.
 
Nu myser vi resten av dagen.
 
God eftermiddag!
 

MIDDAGSGÄSTER

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Igår hade vi middagsgäster:)
Vi bjöd våra vänner Patrik och Ulrica på 3-rätters middag.
Till förrätt åt vi rostat bröd med philadelfiaost, ruccola sallad, pinjnötter, några droppar lime och lufttorkad skinka. Till varmrätt (glömde ta kort på den) hade vi kycklinggryta med ris, sallad, bröd och cashewnötter.
Till efterrätt hade jag gjort en kladdkaka som vi serverade med glass och chokladdekorationer.
Vi åt och pratade och hade väldigt trevligt!
Det var kul att duka och göra fint som ni kan se på den översta bilden. Det är mysigt nu när det är mörkt på kvällarna. Jag tände några ljus till middagen, mysigt blev det.

Tack för en mycket trevlig kväll!!
 
 
 
 
 

 
 

IPHONE 5

Allmänt  /  0  Kommentarer
Äntligen kom den:)!
En vecka innan telefonen kom ut på marknaden kunde man förboka den och det gjorde jag. Det är ca 1 månad sedan. Igår fick jag sms om att den hade kommit:). Äntligen:)!!
Vi skulle göra lite ärenden på Birsta efter jobbet så det passade perfekt då att hämta ut den. Jag är hittills supernöjd med den.
Jag beställde hem ett nytt silikonskal till den också. Det fick bli ett rosa den här gången:) Just skal som är tillverkad av silikon är bäst tycker jag. Det minimerar risken att tappa den då den inte blir hal. Har man inte något skal så är det ganska lätt att den gilder ur handen.
 
Det är alltid kul att unna sig något nytt:)
 
God morgon!

FÖR TIDIGT

Allmänt  /  0  Kommentarer
Den första snön för i år har fallit.
 
Den här bilden tog jag förra vintern men jag ville ha en vintrig bild så jag använder mig av den.
I går morse när jag vaknade vräkte det ner snö. För min del känns det lite tidigt. Den första snön brukar ju sällan ligga kvar och det gjorde inte heller den som föll igår. Idag har det mest varit slask av det hela och regn har det också kommit. Om en månad får det gärna bli riktig vinter.
 
Annars den här veckan har det för min del varit jobb och träning. I måndags efter jobbet cyklade jag 9 km. Det var ganska kallt men friskt. Igår kväll var jag först på ett spinningpass 30 minuter och efter det simmade jag 30 längder på sporthallen. När jag kom hem fyllde jag på 128 kg pellets. Så det blev mycket träning igår:)
Idag åkte jag till gymmet efter jobbet. Det är härligt att ha kommit igång med träningen igen efter förkylningen.
 
Nu blir det tv.
 
God kväll!
 

HÄRLIGA SÖNDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu var helgen slut.
Idag har vi hunnit med mycket och haft lite söndagslyx. Vi inledde dagen med att äta hotellfrukost på Södra Berget. Det var riktigt gott och det är så bra frukost där. Det var så länge sedan vi var dit. Så därför smakade det extra gott idag:)
Efter det åkte vi en snabb tur till Birsta för att utretta några små ärenden och även Dollar Store fick ett besök av oss.
Sedan åkte vi hem för att ta tag i dagens projekt, STOR städning. Vi gjorde rent ugnen, pelletspannan och vi städade och dammtorkade hela huset. Så nu är det skinande rent i alla skrymslen och vrår.
 
Nu blir det slapp och film resten av kvällen.
 
God kväll!

INSPIRERAD!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hallonkakor:)
"Hela Sverige bakar" är ett program som jag verkligen gillar. I torsdagens avsnitt skulle de tävlande baka småkakor. En av dom gjorde syltkakor. Jag har aldrig bakat sådana förut men nu blev jag sugen att prova. De blev verkligen lyckade! Degen blev perfekt i konsistensen och de smakade riktigt bra.
 
Jag har precis tagit ut en till plåt med småkakor ur ugnen:) Bild kommer senare.
 
God eftermiddag!
 
 

FIFFIG SKATT

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ytterligare en skatt är hittad!
Vi letade upp några skatter, bland annat en som låg väl gömd på ett bra ställe. Cachen var som ett jättestort rör. Man öppnade röret och i det låg ett jättestort treorör och ett jättestor penna. I treoröret låg skatten. Det var en riktigt bra skatt! Mera sådana vill vi ha:)
 
Just nu är det paus i "hela sverige bakar". Det är ett fantastiskt program för mig som verkligen älskar att baka och programmet ger mig inspiration.
 
God kväll!
 

fiff

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

UTELAMPA

Allmänt  /  0  Kommentarer
Lyser i mörkret.
Vi har i nyligen kostat på oss energilampor till utelamporna som tänder sig själv när det är mörkt ute. Det är perfekt då vi slipper ha det aldeles mörkt vid husväggen när vi kommer hem från jobbet och slipper komma ihåg att tända lamporna när vi åker på morgonen. Perfekta lampor helt enkelt:)
 
Annars har det inte hänt så mycket i veckan. Jag försöker kurrera min hals som är väldigt hes. Ikväll blev det värre igen när jag skulle ringa och prata med min älskade, äldsta systerson. Som tur var kände han igen min röst och vi kunde prata en liten stund innan jag blev för "trött" i halsen och fick avsluta samtalet.
 
Nu lite tvtittande.
 
God kväll!

HÖSTFAT

Allmänt  /  0  Kommentarer
Mera höstpyssel:)
Idag har jag gjort detta höstiga ljusfat. Det var riktigt roligt att göra. Jag tog vad jag hade hemma och i trädgården. Det finns mycket man kan göra att naturens fina bär och blad.
 
God kväll!
 

GEOCACHING!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
Nu har vi börjat igen:)
För några år sedan höll vi på mycket med geocaching. Det är skattjakt där man åker runt och letar cacher med hjälp av GPS som personer har lagt ut lite här och där. Man går in på hemsidan, kollar på kartan vilka skatter man vill leta och så lägger man in dom i GPS:en. Sedan letar man med hjälp av kordinaterna.
Vi har inte hållt på nu på väldigt länge men så kände vi att vi ville börja igen. Så igår var vi runt och tog bort våra gamla skatter som vi lagt ut så att vi helt kan börja från början och idag letade vi våra första. Vi hittade 3 av 3 så det är ett bra betyg:)
En av dom, som jag visar på bilderna var väldigt bra gjord och bra gömd.
Första bilden visar när cachen är gömd.
Andra bilden visar när man plockar bort den och den sitter då fast med magneter. Väldigt fiffigt tycker vi!
Tredje bilden visar när skatten är framme och man kan ta fram den.
Så vi hade tur och kul på vår första skattjakt!
 
God kväll!
 
 
 
 
 
 

HÖSTKRANS

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
En höstkrans blev det igår!
Jag har under veckan testat att göra kransen i olika material.
Själva stommen har jag gjort av tidningspapper, plastfolie och tejp. Jag gjorde en rulle av tidningspapperet som var 1 meter lång. Jag tejpade skarvarna så att den håller bättre. Jag lindade sedan hela rullen i plast och formade rullen till en ring.
Jag har provat att täcka kransen med mossa och lönnlöv men lyckades inte så bra med att täcka kransen på ett bra sätt. Jag fortsatte att leta inspiration och hittade en som hade täckt sin krans med Töja. Jag provade det och det fungerade väldigt bra. Ett tips är att använda grön ståltråd som finns att köpa i blomsteraffärer. Den är formbar och smidig att hålla på med.
Hjärtana har jag gjort själv, gjutit och målat dom i guldfärg som jag unnade mig att köpa igår. När jag gjöt hjärtana satte jag dit en hängare. När de hade stelnat klart satt hängaren fast bra. Hängaren gjorde det enkelt att få hjärtana att sitta bra på kransen.
Jag dekorerade den med kottar och rönnbär.
 
Jag är mycket nöjd med resultatet.
 
God morgon!
 

FÖRÄDLRARMIDDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
En trevlig fredagkväll hade vi igår!
Vi bjöd hit våra föräldrar på middag som ett tack för att det ställt upp mycket nu på sista tiden med att låna ut bil, motorsåg och ställt upp på annat vis som har underlättat vår vardag.
Vi bjöd på tacos. Det är enkelt att göra, en poplär rätt och gott är det:) Så alla gästerna åt sig mätta och var nöjda:) Efteråt surrade vi framför tv:n och åt lite snacks och hade trevligt:)
Vi fick dessa fina presenter! Av mamma och pappa fick vi det på den översta bilden, ljus, duk och en påse mariannemix. Av Stefans föräldrar fick vi spelet tre-i-rad och ett trähjärta. Tack så mycket för detta säger vi!
 
God förmiddag på er alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En lugn kväll

Allmänt  /  0  Kommentarer
En stor kopp te.
Det har jag druckit ikväll samtidigt som jag läste min nyaste Amelia. Jag tände några ljus också. Det är vad jag ägnat mig åt kväll, en slö och lugn kväll.
Jag var uppe tidigt i morse och åkte och tränade innan jobbet. Igår kväll tog jag en cykeltur ner till Kvissleby och tillbaka. Det var längsedan jag cyklade nu så det var riktigt härligt och skönt i luften var det. Höstkylan har ju infunnit sig och därför blir det allt glesare mellan cykelturerna. Men igår var det bra temperatur.
 
Jag väntar nu på att Stefan ska komma hem.
 
God kväll!