12 ÅR!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Idag fyller V  år!
Att min äldsta, älskade systerson redan fyller 12 år är så svårt att fatta! Tänk vad åren går fort! Jag kommer ihåg när han var liten och allt bus vi hade för oss:) 
 
Han ville ha halloween tema.
Så det var ett färglatt fikabord som dukades upp. 
 
Allt fika var verkligen supergott!
 
Han hade fått fina presenter. Vi köpte en eltandborste åt honom som han hade önskat sig. Han hade även fått nya hockeyhandskar, lampor, en bok, en tröja och lite annat smått och gott.
 
Tack för ett mysigt kalas!
 
God kväll!
 
 

IPHONE 7

Allmänt  /  3  Kommentarer
Äntligen!
Igår kom min nya telefon, iPhone 7. 
 
Jag är inte en person som behöver eller måste ha det nyaste på marknaden. Har jag bara grejer som fungerar som de ska så nöjer jag mig med det.
 
Min telefon har under en längre tid varit trasig i skärmen. Den har liksom buktat ut runtom. 
Därför tog vi ett beslut att skaffa en ny till mig. Jag var inne på att köpa en IPhone 6 men när jag jämförde priset på den och 7:an så skiljde det inte så mycket. Därför kände jag att jag ville beställa en 7:a.
Jag fick sms igår att den hade kommit så vi hämtade ut den igår kväll. Vi installerade den vilket apples produkter är väldigt enkelt att göra.
Man säkerhetskopierar den gamla och när man sedan ska fixa den nya så sätter man bara in kabeln i datorn och så förs allting över till den nya från den gamla. 
 
Den verkar ha en hel del finesser som jag ska försöka sätta mig in i och lära mig:)
 
Jag måste erkänna att det är lite extra kul med nya grejer:)
 
God morgon!
 

MYSKVÄLL!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vi har underbara grannar!
Varken vi eller dom hade några planer igår kväll. Så vi tog med oss lite lördagsgott och gick in till dom vid 19-tiden. Det var ju premiär för Så mycket bättre så vi såg på det och hade supermysigt.
Cesar var med fram till 19.45 då han började bli trött och hungrig. Så vi nattade honom, la ned honom i vagnen som vi hade tagit med oss och så fick han sova i den tills vi gick hem. Vi hade även med oss babyvakten så han kunde ligga på övervåningen medan vi satt nere. Det funkade så himla bra. När vi kom hem flytttade vi över honom till sängen och det gick hur bra som helst.
 
Tack för en supermysig kväll!

NYA UPPTÄCKTER!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag fyller Cesar 4 månader!
Dagen till ära har han upptäckt sina fötter, just idag.
Han kände och drog i dom och det var riktigt roligt att se. 
 
4 månader!! Tiden går så fort och det händer mycket med hans utveckling nu.
 
God eftermiddag!

HELGEN!

Allmänt  /  3  Kommentarer
I fredags åt vi på restaurang!
Vi åt på Flavours, ett väldigt trevligt och mysigt ställe i Njurunda. De har fantastiskt goda räkmackor som ni kan se på bilden! Räkorna är så himla goda och allt är verkligen värt priset. 
Stefans föräldrar följde med. Cesar var så himla duktig på alla vis! Han var vaken hela tiden och låg i vagnen och lekte med sin vagnsmobil och var nöjd och glad.
 
I lördags var vi iväg och gjorde ärenden på Birsta på förmiddagen och handlade mat och sedan var vi bara hemma och myste. Vi lagade god kallops och spelade bingolotto på kvällen. Vi brukar spela då det är något särskilt, typ vid jul och nu firade de 25 år och då passade vi på men vi vann inget.
 
Igår tog vi det lugnt på förmiddagen. Till lunch grillade vi falukorv ute vid uteplatsen och vi hade det så mysigt i det fina höstvädret och Cesar var pigg och glad trivdes där ute. Vi hade först tänkt åka iväg och grilla vid en grillplats men vi tyckte detta blev lika bra. 
Vi flyttade på en byrå och rensade ur den, vi åkte till Sidsjön där Stefan gick en promenad med Cesar och jag cyklade 4 varv runt sjön. Det kände jag mig mycket nöjd med. 
Det blev god kycklinggryta till middag och så rullade Stefan goda köttbullar till dagens middag. Vi brukar försöka ha lite framförhållning med maten och förbereda så mycket som möjligt. Det gör att vi får mer tid till träning och andra saker på kvällarna.
 
Så detta var våran helg!
 
God eftermiddag!

FROST!

Allmänt  /  3  Kommentarer
I torsdags var det kallt och frostigt ute.
Jag och Cesar gick en promenad i solen på förmiddagen och jag tog med mig kameran. Jag tänkte fota lite fina hösträd men jag tyckte inte jag hittade det jag var ute efter.
När vi kom hem igen var det mycket frost på gräset och det vi har i trädgården så jag fotade det istället. Den här bilden ovan blev jag mest nöjd med.
 
Sommarbuskarna täcktes av vackra iskristaller så det var jag bara tvungen att dokumentera:)
 
Även rosenbuskarna hade fina nypon som lyste vackert i solen. 
 
Jag blev mycket nöjd med mitt fotande. 
 
 
God morgon!

LITEN BLIR STOR!

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Vi har skaffat en bumbo!
Vi har hört att dessa små stolar till bebisar är väldigt bra som första steg att träna på att sitta. När jag var och vägde Cesar på BVC  i tisdags tyckte sköterskan att vi kunde prova en bumbo för att han skulle klara det bra då han är så stark i nacken och ryggen. Jag lade ut en köpesannons och hittade den färg vi ville rätt så snabbt till en bra peng. 
Han tycker om att sitta i den men än så länge provar vi bara korta stunder.
 
Annars har den här veckan gått fort och vi har gjort lite av varje. Måndag och tisdag var vi mestadels hemma. I onsdags gjorde vi lite ärenden och på kvällen tittade vi på hockey hos grannarna. Igår blev också en lugn dag hemma med en promenad i det härliga vädret på förmiddagen och kameran fick följa med. Igår kväll åkte vi till Sidsjön. Jag tog med cykeln och cyklade 3 varv runt sjön medan Stefan gick med barnvagnen runt. 
 
Nu är det snart helg!
 
God morgon!
 

HELGEN!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Vi har haft en bra helg!
I lördags firade vi Stefans mamma som snart fyller år. De bjöd på god middag, grillning med en massa goda tillbehör. Till efterrätt blev  det tårta.
 
Annars i helgen har vi plockat undan alla utemöbler. Vi har ställt allt på altanen, en perfekt plats för förvaring nu i vinter. 
Vi bytte även några utelampor som gått sönder. Resten av lördagen tog vi det lugnt tills vi åkte på kalaset.
 
Igår hade jag en god vän på besök.
Detta hade hon med sig till mig, rosor, Amelia Höst och choklad. Jag blev så glad!
Vi pratade om allt möjligt och myste med Cesar.
 
Resten av söndagen blev lugn och skön med en söndagspromenad.
 
 
God förmiddag!
 
 
 

AVSLUTAT!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu är bilen i toppskick:)
Äntligen är allt åtgärdat.
Bilen fick mycket skador i sommar. När vi låg på BB i juni då Cesar föddes hade vi bilen parkerad i garaget på sjukhuset. När Stefan andra dagen skulle åka iväg så var ena sidan på bilen full i repor. Det är tråkigt att ingen erkände genom att lämna en lapp i rutan med namn och nummer. Vi fick därför stå för hela självrisken själva.
 
När Cesar var 5 veckor gammal var vi med om en trafikolycka och blev påkörda bakifrån som jag tidigare har berättat om. Vi klarade oss bra alla tre men bilen fick rejäla skador bak på kofångare och dragkrok. 
 
Så för några veckor sedan hade vi bilen på verkstaden för att åtgärda alla skadorna från båda tillfällena. Vi var utan bil då i ca 2 veckor. Det löste sig bra tack vare nära och kära som lånade ut en bil till oss. Den hjälpen var guld värt!
 
I torsdags lämnade vi in bilen på lackkonservering för skadorna och vi passade på att lacka hela bilen. 
Kvällen före tvättade Stefan den och städade den invändigt. 
 
Så nu känns bilen som ny:)
 
 
God förmiddag!
 
 
 

FREDAG!

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
Det är härligt med fredagar!
Jag trodde inte jag skulle känna samma fredagskänsla nu när jag är mammaledig men jag känner verkligen att fredagarna är något speciellt. Pappan är hemma med oss i två dagar och vi myser, grejar och hittar på saker tillsammans. 
Jag klämmer in två bilder på vår skatt som jag tog här i veckan. Han har blivit så stark i nacken.
 
Nu sover han sin förmiddagslur ute på balkongen. Vi låter honom alltid sova ute på dagarna. Vi tycker det är bra på många vis, han får frisk luft och det är bra för alla baciller som brukar komma på hösten.
 
Nu ska jag passa på att fixa lite här hemma.
 
God förmiddag!
 
 

DOPPRESENTER

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
Här kommer presenterna Cesar fick på dopet.
Den här flaggan fick han av mamma och pappa. Man kan gravera på foten så det ska vi göra.
 
Denna mattermos fick han av Stefans morbror. Det passar oss perfekt, vi som tycker om att vara ute och laga mat och så.
 
Även lekbollar fick han av Stefans morbror. Dessa kommer han säkert ha mycket roligt med:)
 
Den här fina lekbanan fick han av syrran med familj. Jag gillar att den är färgstark. 
 
Även det här puzzlet fick han av dom. Jag längtar till då han kan börja använda det:)
 
Cesars farmor och farfar hade köpt allt han behöver när han ska äta och dricka själv. Ett väldigt fint underlägg i det i kartongen. Motivet passar så bra för när Cesar var nyfödd hade han på sig bi kläder som vi köpte när jag var gravid då vi var på Ullared.
 
Denna fina tavla fick Cesar av sin faster med familj.
Vi gillar den jätemycket och den är verkligen speciell. Motivet är i den skala som Cesar var när han föddes, alltså 50 cm lång och 3430 gram. 
Längst ner står alla han namn, födelsedatum, vikt och längd.
 
Tack så mycket för alla fina presenter!
 
God kväll!
 
 
 
 
 
 

NY MÖSSA

Allmänt  /  4  Kommentarer
Nu börjar höstkylan komma!
Därför har vi skaffat lite varmare kläder till Cesar. I helgen köpte vi den här fina mössan till honom. De mössor som han hittills har haft har funkat bra men de är lite för kallt för dom nu tycker vi.
Sista helgen i september var det barnklädesmarknad som vi besökte. Där hittade vi bland annat två fleecetröjor för en väldigt billig peng som såg fina ut. De är perfekta nu i höstkylan. 
Vi har även köpt en voksipåse åt honom till vagnen. Den ser jag fram emot att börja använda. Jag kommer fota den framöver och lägga ut här så ni får se.
 
 
God förmiddag!
 

DOPETS MAT

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
Smörgåstårta stod på menyn efter dopet.
Vi gjorde tårtorna själva. Fyllningen i båda bestod av ägg-och ishavsröra, leverpastej och bostongurka och skinkost. 
Det är alltid roligt att dekorera tårtor. De blev nästan likadana förutom räkorna och gurkan i mitten.
 
Det är gott och det går att variera väldigt mycket.
 
Detta var sista inlägget från dopet för nu. Jag ska fota alla fina presenter också så att ni får se. 
Om ni vill se bilder från dopet så kan ni gå till tidigare inlägg:)
 
 
God eftermiddag!
 

DOPETS FIKA!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Dopfikat var en viktig del i firandet.
Som de flesta i min närhet vet så tycker jag mycket om att baka, särskilt tårtor tycker jag är kul.
Tårtan till dopet valde jag däremot att beställa på ett bageri. Det kändes bra då jag känner att jag inte behärskar att baka en prinsesstårta som vi ville bjuda på. 
 
Nallekakor.
Jag ville bjuda på något som var lite barnrelaterat. Jag hittade ett recept på nallekakor som jag ville prova. I receptet stod det att de var enkla att göra men det tyckte inte jag. Jag höll på ganska länge och bakade men till slut fick jag till ett resultat som jag var rätt så nöjd med.
 
Chokladbollar gillar barn.
Därför bakade jag dessa godingar:) Eftersom temat var blått så färgade jag kokos med blå karamellfärg som jag rullade bollarna i. Jag hade aldrig färgat kokos förut men det var väldigt enkelt. Jag hällde kokos i en påse och sedan färgen och så skakade jag påsen så fick jag detta fina resultat. 
Även sockerkaka bjöd vi på.
 
Allt fika var uppskattat:)
 
 
God morgon!
 
 
 
 
 
 
 

DUKNING

Allmänt  /  0  Kommentarer
Så här såg dukningen ut igår.
Vi ville ha dukningen i blått, både dekorationer och tallrikar. Vi letade runt för att hitta en bra blåfärg på tallrikarna och till slut hittade vi det vi ville ha. 
 
Jag hade hittat ett tips om att ha skruvade presentsnören på på bordet och det blev väldigt effektfullt och bra.
Ljuskopparna med blå stenar och blåa ljus blev också väldigt fint.
 
Att välja servetter var svårt.
Stefan tyckte att dessa prickiga var fina och först höll jag inte med om det men sedan kände jag att det skulle bli väldigt fint och det blev det. Det blev liksom lite mer liv i dukningen på något sätt.
 
Ballonger var viktigt för mig att ha med.
Jag ville att det skulle vara lite barninspirerat och då passar ballonger väldigt bra. Även att hitta rätt ballonger var lite klurigt. Jag ville att det skulle vara en fin blåfärg på dom. 
Jag letade runt och till sist hittade jag på en butik inne i stan som säljer mycket grejer till kalas och liknande. De sålde ballongerna styckevis i olika färger och det passade mig perfekt då jag bara ville ha vita och blå.
Till dopfikat hade vi andra tallrikar.
Jag ville ha blått så det fick bli det med vita prickar och passande muggar till.
 
Jag är väldigt nöjd med dukningen och alla fina dekorationer.
 
Bilder på maten och fikat kommer i morgon:)
 
God kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CESARS DOP

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var en speciell dag!
Vi hade dop för Cesar i Njurunda kyrka.
Vi valde att ha dopet väldigt litet, för de närmaste, våra mammor, pappor, syskon, syskonbarn och Stefans morbror.
I kyrkan har de byggt ett litet rum där man kan ha dop, begravningar och bröllop om man vill ha det litet. Så där höll vi till. Det är öppet uppe vid taket så all musik hörs som det brukar göra i en kyrka.
 
Cesar var så duktig!
Vi valde psalmerna Tryggare kan ingen vara och Du vet väl att du är värdefull.
 
Efter dopcermonin togs det bilder och sedan åkte vi hem till oss och firade Cesars dopdag.
 
Fika och dukning kommer i ett eget inlägg:)
 
 
God eftermiddag!