ÅRET 2016!

Publicerat: 2016-12-31 Kl: 20:30:08 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

År 2016 blev det bästa året i mitt liv!
15 oktober 2015 visade graviditetstestet ett positivt resultat. Så då insåg vi att vi hade ett spännande 2016 framför oss.
De tre första månaderna är ju alltid en osäker period men den 19 januari då ultraljudet gjordes, kändes allt så mycket säkrare.
 
Så här gick vi ut med det på sociala medier.
Det var lite klurigt att välja hur vi ville göra det, men till sist bestämde vi oss att göra så här:)
 
I februari blev det en tur till Östersund.
När jag pluggade så var vi ett gäng som umgicks och därför hittade vi ett datum då vi kunde ses och ha lite trevligt så här några år senare. Vi träffades hemma hos Emma. Jag åkte tåg dit och hem. 
Vi hade det supertrevligt med shopping, afternoon tea och en mysig kväll med god mat och en massa prat. 
Det var verkligen så kul att träffa alla igen. 
 
I februari blev det trädfällning.
Vi hade en stor ek på baksidan av huset som vi länge funderade på att fälla. Den var väldigt fin men grenarna började bli stora och sträcka sig över hustaket och då kände vi att säkerheten måste gå först.
Så vi kontaktade en trädfällare som varit här tidigare. De är så skickliga på det dom gör så det gick smidigt. 
 
De fick ta eken och även den sista tallen.
Vi valde att ta rätt på riset själva och det var ett enormt jobb. Jag var ju gravid då och ville inte hålla på att lyfta tungt. Så Stefan gjorde det mesta själv, så bra jobbat!!
 
I slutet av februari var jag gravid i vecka 24.
Vi var duktiga på att komma ihåg fota bilder på gravidmagen och det kommer vara roligt för oss alla tre att titta på om några år. 
Den här bilden är den jag är mest nöjd med.
 
Att köpa barnvagn var en stor milstolpe i graviditeten för mig.
Vi hade inte bråttom att hitta någon. Vi ville vänta tills vi hittade den som vi ville ha och inte bara köpa en för att man vill ha en snabbt.
Vi åkte till olika butiker som sålde vagnar och tittade ut vad vi ville ha. Vi bestämde oss till sist för att vi ville ha en Emmaljunga med lufthjul och svängbara hjul fram. 
Eftersom det är så mycket pengar i en ny vagn så valde vi att först leta efter en begagnad. Vi letade på nätet men hittade inget som passade oss.
Till slut lade jag ut en köpesannons på det vi exakt letade efter. Det tog endast några timmar så fick vi svar. Det var en tjej i Söderhamn som ville sälja en exakt sådan som vi ville ha. Så vi åkte ner dagen efter och tittade på den och den såg väldigt fin och fräsch ut och var knappt använd. Så vi slog till och det blev ca halva priset i jämfört med i butik och var som ny. 
Vi har och är väldigt nöjd med vagnen och Cesar älskar den.
 
Årets semestertripp blev till Ullared.
Eftersom bäbisen väntades komma 16 juni så ville vi inte planera någon sommarsemester som vi brukar göra utan istället vara hemma och mysa med bäbisen. 
Så vi åkte därför på en liten tripp i mars månad i stället till Ullared. Vi tyckte det passade bra då vi behövde köpa grejer till bäbisen och till hemmet.
Vi hade fulla bilen med gula påsar när vi åkte hem:)
 
I april var det dags för första 35-års kalaset!
Stefan fyllde år. Vi bjöd våra familjer på goda smörgåstårtor och gott fika.
 
Jag tycker om att baka tårtor!
Den 13 maj, ca 1 månad kvar innan beräknat datum på bäbisen så slutade jag jobba. Jag fick graviditetspenning beviljad så då valde jag att ta ut det på heltid från det datumet. 
Jag ville visa min uppskattning på jobbet och hade därför bakat denna tårta som jag tog med mig. Det är så kul att dekorera och god blev den.
 
Gästrummet gjordes om till barnrum.
Vi har mest använt rummet genom åren som förvaring. Rummet skulle passa bra som barnrum och därför drog vi igång med en total renovering av golv, väggar och tak. Stefan gjorde ett enormt jobb med att slipa väggarna som jag inte kunde hjälpa till med som gravid. Jag kunde förresten inte göra så mycket annat med renoveringen heller även om jag så gärna hade velat. Han gjorde mycket själv och några saker tog vi hjälp med, tapetseringen, taklistor, lägga golvet och foder runt fönstren. 
 
Så här blev resultatet!
Vi är supernöjda med valet av tapeten och hela rummet är vi så nöjd med!
 
En terass byggdes i juni.
Vi har länge pratat om att ha en uteplats att kunna sitta vid på somrarna. Vi hade inte tänkt bygga den i år men vi tog ett snabbt beslut om det då det kunde vara mysigt att kunna sitta där med bäbisen under ett stort, härligt parasoll. 
Så bygget sattes igång, åter igen av sambon som gjorde det mesta själv. 
Vi blev väldigt nöjda och den kom till mycket användning och kommer så bli framöver också.
 
Den här bilden togs på min 35-års dag, 12 juni.
Vi var osäker på om vi skulle ha något firande då det var så nära beräknat datum, 16 juni men till slut tänkte vi att vi inte kan låta bli att göra saker. Så vi firade med familjerna med god mat på uteplatsen. 
 
Här började jag känna mig rätt så tung och otymplig. 
Veckan gick fort ändå och torsdag 16 juni, på beräknat datum hade vi sommaravslutning med jobbet. Det funderade jag många vändor på om jag skulle vara med på med tanke på datumet men jag tänkte samma där att det kunde gå över tiden och att jag inte bara kunde gå hemma och vänta ut det hela. 
 
Söndagen den 19 juni kom han till världen!
Här är han endast 3 timmar gammal. 
Vi åkte in natten till lördag då vattnet gick men det hände inte så mycket förrän lördag eftermiddag. På natten till söndag, kl 01.45 var förlossningen aktivt igång och efter en 7 timmar lång förlossning så låg han på mitt bröst. 
Det ögonblicket var magiskt och underbart!
 
Här är han 2 månader gammal.
Den första tiden var underbar, härlig, omtumlande och glädjefylld på samma gång. Allt behövde få ta sin tid att lära känna varandra och att komma in i den nya vardagen med en bebis. 
Vi hade möjlighet att vara hemma mycket tillsammans under sommaren då sambon tog ut de 10 pappadagarna och så hade han även semester. Så det var den mest underbara starten man kan tänka sig, att få vara tillsammans så mycket den första tiden.
 
Cesars nätter har varit väldigt bra!
De veckorna sov han på oss på nätterna. Vi turades om att sova med honom så att vi själva också skulle få lite sömn.
I slutet på juli bestämde vi oss för att prova att lägga honom i vaggan. Då hade vi låtit honom ligga i den korta stunder före.
Det tog inte alls många nätter innan han fick in rutinen. Vi la honom mellan kl 20 och 21. Han vaknade för mat och somnade om snabbt. Så det gick över förväntan.
 
8 oktober tog vi nästa steg.
Det var väldigt mysigt att ha honom liggandes i vaggan bredvid sig i sovrummet. Jag fick dåligt med sömn då jag hörde minsta lilla ljud som små bebisar har när de sover. 
Då fick vi tipset av BVC att flytta in honom till sitt rum. När sköterskan sa det så tyckte jag att det kändes tidigt, han var ju fortfarande så liten men ville absolut ge det en chans. Vi förberedde oss på att det kunde ta några kvällar innan han kände sig trygg i den nya sängen och att sova själv i eget rum. 
Jag kan säga att det var det bästa vi kunde ha gjort! Det viktigaste var att det fungerade för Cesar och det gjorde det. Vi fortsatte att lägga honom vid kl 20. Han fick somna i våran famn först efter att han ätit kvällsmålet och sedan la vi över honom. Han har aldrig hittills varit den som varit ledsen vid läggning.
Han vaknade vid 02 för mat och somnade om till 06-07. 
Så vi hade fantastiska nätter under en lång tid och vi är så stolta över honom att han är så duktig på nätterna.
Han är duktig nu också men vi får gå in några gånger och ge honm nappen och nu har han börjat röra sig i sängen så han säger till när han hamnat på tvären:)
 
1 oktober döptes Cesar.
Vi valde att ha ett litet dop endast för våra närmaste familjer. Han döptes i Njurunda kyrka. Eftersom vi hade ett litet gästantal höll vi till i doprummet istället för i den stora kyrkan. 
Det var ett fint, litet dop som vi var mycket nöjda med.
 
Vi hade dopfika hemma hos oss.
Vi dukade fint och bjöd på gott fika. Cesar fick många fina dop presenter.
 
19 december fyllde Cesar ett halvt år!
Tiden går så fort! Det är roligt att tänka tillbaka på den här tiden och sammanfattningsvis så har vi en väldigt glad, nöjd, trygg och nyfiken pojke som älskar att busa och bada. 
Han har lärt sig mycket bara den senaste månaden. Han kan vända sig från rygg till mage och tvärtom. Han kan även sitta själv under några minuter och han utvecklas hela tiden. Det blir spännande att följa allt han kommer lära sig kommande halvår.
 
Julen i år var något alldeles speciellt.
Då det var Cesars första jul så var det en så speciell och mysig tid. Vi kände att det var viktigt att han fick vara med oss när vi klädde granen och att han fick träffa tomten och andra små traditioner som hör julen till. 
Vi firade julafton här hemma hos oss tillsammans med våra familjer och det var en mysig dag på alla sätt.
 
Vi avslutar året med sjukstuga..
...jag med halsfluss och Cesar med förkylning. 
 
 
 
Sammanfattningsvis har År 2016 varit det största i mitt liv! Att från januari till juni får förbereda för den största händelsen man kan vara med om och att från juni till nu och att resten av framtiden få tillbringa mitt liv tillsammans med vår underbara, snälla och nyfikna son, den lyckan är obeskrivlig!
 
 
 
GOTT NYTT 2017!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRÅKIG AVSLUTNING!

Publicerat: 2016-12-31 Kl: 13:25:21 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Jag hade önskat en bättre avslutning på året!
Jag har haft väldigt ont i halsen några dagar. Igår åt jag knappt någonting på hela dagen för att jag inte kunde svälja. 
Då både jag och Cesar är krassliga så ville vi kolla upp honom igår och passade på att kolla mig samtidigt. 
Efter att ett halsprov tagits visade det sig att jag hade halsfluss. 
Roligare avslutning på året kan man ju ha! men vi får göra det bästa av det.
 
 
God eftermiddag!
 
 

UPPTÄCKSFÄRD

Publicerat: 2016-12-29 Kl: 11:23:36 | I kategori: Allmänt | 5kommentarer

En ny värld upptäcks:)
Cesar börjar få upp farten på gåstolen nu. Han åker runt och känner och drar i allt han kommer åt. Han åker fram till stolsdynorna och drar i snörerna. Han har kommit på tekniken nu hur han tar sig fram och att gå runt runt med den är också kul.
Så nu har han mycket att upptäcka och undersöka från ett annat perspektiv än att ligga eller sitta.
 
Vi är hemma och tar det lugnt idag då han är hostig och hängig emellan åt men är pigg och glad och äter bra och har ingen feber än så länge. 
 
God förmiddag!
 

JULBILDER

Publicerat: 2016-12-26 Kl: 21:00:54 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Här kommer några bilder på vår tomtenisse.
Jag tog några bilder i veckan. Jag försökte tidigare men det var inte allt för enkelt att fota en nyfiken kille som jag känner och äter på allt, men nu fick jag till det:)
 
 
 
 
 
 
Våra söta lilla tomtenisse:)
 
 
God kväll!
 
 

 
 

JULKLAPPAR!

Publicerat: 2016-12-26 Kl: 14:03:00 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Nu vill jag visa alla fina julklappar Cesar fick av tomten:)
Alla julklapparna är verkligen superbra och vi är jättenöjda!
 
Vi hade tänkt att vi snart skulle införskaffa en gåstol till honom men vi tänkte vänta ett tag till. Tomten kom med ett stort paket som var till Cesar och det innehöll den här fina stolen. Han är lite för kort ännu för att få upp en bra fart på den men han tar sig fram och han kommer ha väldigt mycket att utforska framöver:)
 
Bollarna fick han när han döptes och av tomten fick han ett hav till alla bollarna. 
Vi ska köpa mer bollar så att botten täcks för att när han sitter i den då så gör han inte illa sig om han tippar omkull.
 
Han fick två bollar som är enkla att greppa. I den ena är det en boll som låter när man rullar den. 
Den vänstra leksaken är det en sugropp på. Så den passar bra att ha på bordet till hans matstol. Då sitter den fast, alltså inget han kan kasta ner på golvet. Väldigt bra tycker vi så vi inte behöver plocka upp leksaker hela tiden:)
 
Den här härliga björnen fick han också,  en väldigt mjuk och gosig liten björn:)
 
Detta fina piano var perfekt storlek och bra ljud.
 
Cesar älskar att bada. Så denna badleksak passar perfekt för hans badstunder.
 
Han fick en mammut som han kan dra i. 
 
Vi köpte en tusenfoting till honom. 
 
En fin julig bil får pryda hans rum nästa jul.
 
Nallar kan han inte få för många av och hammaren kan han ha när han ska hjälpa pappan i garaget:)
 
Han fick även en tomte att hänga i granen.
 
Jag hoppas att jag inte glömt något. 
 
Vi är jättenöjda med hans klappar och framför allt är Cesar det. Tack så mycket säger vi!
 
 
God fortsättning!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JULAFTON!

Publicerat: 2016-12-25 Kl: 18:37:54 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

God Jul!
Vi hade en mysig julafton. Eftersom det var Cesars första så var det en speciell dag i år. 
Mamma och pappa, syrran med familj, Stefans föräldrar och morbror firade dagen med oss. 
 
Vid 14-tiden började alla att komma. Vi hade gjort i ordning ett bord med glögg.
 
Vi pratade och myste innan vi såg på Kalle Anka. 
 
Under tiden vi såg på det grejade vi på med maten. Vi hade knytkalas. Stefan och jag hade gjort en lista på vad var och en skulle ta med sig. Så det blev ett gediget julbord.
 
Allt smakade mycket gott.
 
Efter maten och när vi fått undan disken så knackade tomten på dörren:)
Det gick bra för Cesar att träffa tomten. Han var inte rädd alls och tittade med nyfikna ögon.
 
Cesar fick många julklappar.
Han satt i mitt och Stefans knä när klapparna delades ut. När vi skulle öppna dom så hade han fullt upp med att leka och smaka på alla snören. 
Han fick så många och så fina julklappar! Bilder på det kommer i ett separat inlägg.
 
Mina syskonbarn hjälpte tomten att läsa på julklapparna.
 
När tomten gått vidare blev det efterrätt.
Vi hade bakat kladdaka och eget julgodis så som knäck, chokladbollar, rockey road mm. Vi hade även många olika sorters godis i små skålar. Det såg väldigt trevligt ut tyckte vi själva.
 
Vi vuxna spelade paketspelet istället för att ge julklappar till varandra. 
 
 
Jag är mycket nöjd med årets julafton och Cesar tackar så mycket för alla fina julklappar!
Dagen var mysig på alla sätt och den blev precis så som vi ville ha det för att fira den tillsammans med Cesar för första gången och med alla andra också förstås:)
 
 
God fortsättning till er alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DAN FÖRE DOPPAREDAN

Publicerat: 2016-12-23 Kl: 21:27:58 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Tänk att det redan är julafton i morgon!
Den här julen blir något aldeles extra då det är Cesars första jul. Det känns mysigt på alla sätt och det bästa av allt är att vi kommer fira julafton här hemma hos oss. 
Jag har i två dagar försökt ta julbilder på Cesar vilket inte har varit allt för enkelt då han är en nyfiken liten kille som gärna drar och känner på allt:)!
Jag fick bland annat till den här bilden. Först kunde jag inte avgöra om jag tyckte den här var bra eller inte då han inte tittar in i kameran. Men det fokus han har på kulan gör ändå att jag tycker bilden är bra.
 
Fler jubilder kommer säkert tas  i morgon.
 
 
God kväll!

JULPRESENTER

Publicerat: 2016-12-22 Kl: 04:21:59 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Det är kul att pyssla ihop presenter!
Snögubbesoppan, den vänstra fick jag idén från en pysselgrupp på Facebook. 
 
Ingredienser:
Hett vatten
Chokladpulver
marshmallows
Polkastång
 
Gör så här:
Blanda chokladpulvret med hett vatten
Lägg på marshmallows
Rör om med polkatången
Njut!
 
Jag tyckte det var en mysig present att ge bort så här till jul. 
Till vänster är det en ljuslykta som jag gjort själv. Jag brukar göra sådana. Att få pyssla till jul och även annars under året är något som jag gillar.
 
En av mina bästa vänner har fått denna fina julpresent och vi ville även visa vår bvc sköterska lite uppskattning så hon fick likadant. Av båda var det väldigt uppskattat.
 
Den här veckan har det varit fullt upp, därav lite dålig uppdatering här på bloggen. 
Vi förbereder med mat, handling, städning och så inför julafton som kommer firas här hemma hos oss.
 
 
God morgon!
 
 
 
 

ETT HALVT ÅR!

Publicerat: 2016-12-19 Kl: 10:37:37 | I kategori: Allmänt | 5kommentarer

Idag fyller Cesar 6 månader!
Det är galet vad fort tiden har gått! För 6 månader sedan just den här tiden hämtade vi igen oss alla tre efter förlossningen som jag känner väldigt blandade känslor kring såsom jobbig, smärtsam men ändå så fantastisk.
 
Tänk att en så underbar kille kan förgylla våran vardag så mycket! Det är häftigt att få vara med att följa ett litet barns utveckling och allt som händer nu. 
Varje dag är underbar och speciell och hela första året kommer vara ett händelserikt år i allt han kommer lära sig. 
 
Grattis älskade barn!

EN NY UPPLEVELSE

Publicerat: 2016-12-18 Kl: 07:31:40 | I kategori: Allmänt | 5kommentarer

Igår klädde vi granen!
Vi plockade fram silverfärgade och röda kulor och glitter och slog på julmusik och hällde upp ett varsitt glas julmust och så klädde vi årets julgran.
Även om Cesar är för liten för att förstå så ville vi att han skulle få vara med när vi klädde granen. Vi vill förmedla julstämningen och känslan kring denna mysiga stund. 
Han tyckte det var spännande att känna på kulorna. Vi ville inte att han skulle få ha en i handen och leka med. Det mesta han håller i åker i munnen och så kan de lätt gå sönder. Stefan hämtade några av hans lekbollar som han fick ha istället och det var han nöjd med. 
 
Idag blir det en dag på vift, lite ärenden ska fixas.
 
 
God morgon!

JULGODIS!

Publicerat: 2016-12-17 Kl: 10:50:51 | I kategori: Allmänt | 5kommentarer

Igår var jag på julfest med jobbet!
Vi hade det supertrevligt och mysigt och roligt. Så mycket som vi skrattar när vi har våra fester går nästan inte att beskriva!
Förra året tog jag med mig ett fat med julgodis. Jag fick veta att många på jobbet pratade om det fatet inför gårdagen så självklart vill jag göra det i år också. Det är mycket pyssel men med all den uppskattning jag fick för det så var det värt varje minut! 
Knäck, polkabräck, chokladbollar, pepparkaksbollar doppad i vit choklad, chokladkola kakor och dumle- och marshmallows med choklad är vad som finns på fatet.
 
Jag älskar verkligen att baka!
Det har tagit mycket tid att få till det men det som är så mysigt nu är att Cesar kan vara med när jag grejar i köket. Han sitter oftast i sin stol då och tittar på eller leker med något eller så ger jag honom en skål och en slev som han kan greja med.
 
Jag är väldigt nöjd själv med resultatet. Det kanske låter skrytsamt men det struntar jag i:)
 
 
God förmiddag!
 

HEMMAGJORD!

Publicerat: 2016-12-15 Kl: 06:24:43 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

Min systers familj är hockeytokiga!
Varje år brukar pappan i huset göra en isplan åt barnen så de kan spela och skjuta puckar. 
I år har han höjt ribban rejält med att bygga denna fina hockeyplan med sarg. Han har verkligen lagt ner tid på att få det så här bra. Vid minst lilla minusgrad, oavsett tid på dygnet (nästan) har han varit ute och spolat så att det ska bli så bra is som möjligt. 
Man funderar ju på vart detta ska sluta, blir det kanske läktare, tak och domarbås också?:) 
Nu kan i alla fall barnen träna och spela hockey när dom vill:)
 
Den här veckan har varit fullt upp. Måndagar är alltid fullbokade med babysim och babysång och vi hade dessutom hade några ärenden att fixa så jag var något trött på kvällen!
Så tisdagen blev lugn med mys, bus, lek, vila och julgodisbakande. Vi skulle ha hämtat sambon på jobbet men det var en fruktansvärd halka i hela stan så jag vågade inte ta mig ut på vägarna med min dyrbara last:) Så det löste sig på annat sätt.
Igår tog vi det lugnt på förmiddagen. Sedan åkte Cesar och jag in till stan och gjorde några ärenden. 
På kvällen sa sambon att det var hockey på tv. Så vi ringde till grannarna och kollade om vi skulle se på det tillsammans och det vill dom självklart göra:) Jag gick hem vid 19.30 och nattade Cesar. 
 
Idag har vi en mysig dag framför oss. Vi ska umgås med en mamma och deras lilla dotter från babysången och vi går även i samma föräldrargrupp. Så det ska bli mysigt. Vi ska sedan iväg och lussa med våra bebisar på ett äldreboende med sånggruppen. 
 
 
God morgon!
 
 

JULBORD

Publicerat: 2016-12-12 Kl: 06:21:38 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Igår var det dags igen!
Vi har under de senaste åren besökt Svartviks herrgård och ätit deras julbord. Så blev det även i år. 
Syrran med familj kom hit och var med Cesar så jag och Stefan kunde åka själva dit.
 
Julbordet är väldigt bra och fräscht. Det finns allt man kan tänka sig, sill, lax, skinka, pastej, rödbetssallad, köttbullar, korv, potatis, jansson..ja allt möjligt! På borden låg små fina skyltar där det stod små tips när man äter julbord. Ett av dom var att man inte kan äta av allt, det orkar ingen. Man väljer det man tycker om.  Ytterligare ett var att det ska ta minst två timmar. Annars riskerar man att bli proppmätt aldeles för fort. Det stämmer verkligen. Jag äter aldeles för fort och för mycket men det finns alltid plats för efterrätt.
Just deras efterrättsbord är så fantastiskt gott! Först kan man ta av två olika tårtor, marrängswish och ris ala malta. Sedan toppar man det man alla goda praliner, kolor och smågodis. 
Så vi var mycket nöjda och mätta när vi gick därifrån.
 
Syrrans familj var kvar ett tag när vi kom hem. E badade och Cesar likaså. Det tyckte E var kul att de kunde bada tillsammans en stund. 
Cesar somnade 12.50 ute i vagnen och hade inte vaknat förrän 15.45. Så det blev verkligen en långsovning för honom igår. 
 
Nu drar vi igång den här veckan med en fullspeckad måndag!
 
 
God morgon!
 

NYA KLÄDER!

Publicerat: 2016-12-11 Kl: 08:23:08 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

 
Igår blev det shopping till Cesar!
Vi rensade i hans garderob igår och storlek 62 är nu för litet. Så nu är det 68 som gäller och då behövde vi fylla på med lite nytt.
Vi hade rabattkupong på Kappahl, 30 % på valfri vara och en 50 kronors check och när vi kom dit hade dom ta 3 betala för 2 i hela butiken. Så vi valde 3 body och ett par byxor som totalt gick på 217 kr, superbilligt tyckte jag. Jag gillar newbie. Det är så fint med härlig kvalitè. 
 
Vi var på Birsta hela eftermiddagen och fick många ärenden gjorda. Vi avslutade det hela med att köpa med oss kinamat hem. Det smakade väldigt gott efter en lång dag.
 
 
God morgon!
 
 

JULDEKORATION

Publicerat: 2016-12-09 Kl: 19:43:53 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

Jag älskar att pyssla!
Julen är därför en bra tid för det. 
Denna gjorde jag i förmiddags när Cesar sov. Krukan fick jag av mamma och pappa när jag fyllde år tillsammans med en mindre likadan. Jag hade ställt undan dom nu över julen men så kom jag på att jag kunde använda den stora till detta. Det är en väldigt enkel dekoration men så stämningsfull. Det är endast guldfärgade julkulor och en ljusslinga med batterier och ett rött band som jag använt mig av.
 
Med detta önskar jag er alla en trevlig kväll!

SMAKPORTIONER

Publicerat: 2016-12-08 Kl: 13:49:13 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Idag gjorde jag potatispurè.
Han har fått smaka lite olika saker, gröt, katrinplommonpurè, morot och potatis. Allt har hittills gått hem hos honom och när vi ställer fram sked och tallrik så får han ögon stora som tefat och vill hugga in på portionen med detsamma:) När vi matar honom så sträcker han sig fram till skeden, goungen våran:)
Men vi går sakta fram. Än så länge är det bara små smakportioner vi ger honom. 
 
Nu börjar julen närma sig och vi kommer så smått i helgen eller i början på nästa vecka börja ställa fram tomtar och annat julpynt. Nu hoppas jag snart på minst 1 meter snö:) Så är min julkänsla fulländad:)
 
 
God eftermiddag!
 
 

FÖRSTA LUCIATÅGET

Publicerat: 2016-12-07 Kl: 07:29:54 | I kategori: Allmänt | 4kommentarer

Det var vi med på igår!
Babysången som vi är med i deltog i luciafirande på ett äldreboende. Alla små bebisar var så söta! De flesta var tomtar men det var också en och annan ren, tärna och pepparkaka:)
Vi sjöng sånger som vi brukar sjunga på sången men även luciasånger.
Det var mycket uppskattat av de äldre som kom och tittade.
Vi är en härlig grupp i babysången med härliga barn och mammor (ibland följer pappor med). Sista gången före jul är på måndag men det fortsätter även nästa termin. 
 
Idag blir det en tur på Birsta med mamma.
 
God morgon!
 

ANDRA ADVENT

Publicerat: 2016-12-05 Kl: 07:14:48 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

Våran andra advent blev lugn och mysig!
Tänk att det redan är andra advent! Snart är det julafton och den blir något alldeles speciellt i år. Vi kommer fira dagen här hemma då det är Cesars första julafton så känns det viktigt för oss. 
 
Natten till igår hade Cesar det jobbigt.
Så han var trött igår. Han sov nästan två timmar på förmiddagen och på eftermiddagen gick han och jag en promenad. Det var väldigt skönt väder. Han sov även när vi kom hem igen och sov i 1,5 timme.
 
Cesar har fått leksaker av kusinerna.
Syrran letade fram leksaker efter att pojkarna var små och Cesar verkligen älskar detta tåg som låter och han trycker och leker med den med stor glädje:) Tack så mycket säger vi!
 
Vi fixade några saker här hemma också, satte upp kort på Cesar som vi ramat in, vi städade och plockade undan och så åt vi god tacos till middag.
 
Måndagar är en intensiv dag för Cesar men också en mysig sådan med babysång och babysim. Han brukar orka med dagen bra då han sover i bilen och en stund emellan de båda aktiviteterna. Så det brukar gå bra. Tisdagar är därför en lugn- och mysdag för oss.
 
 
God morgon!
 
 
 
 
 

KUSINMYS

Publicerat: 2016-12-04 Kl: 10:01:00 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

 
 
I helgen har vi haft främmande:)
Min yngsta systerson har sovit hos oss till igår. Resten av familjen skulle iväg på hockey med V och han ville inte följa med. Så därför fick han sova hoss oss:) 
Vi mötte upp dom på stan för middag på Biteline i fredags. Sedan tog vi med oss honom hem. Vi myste framför tv innan det var läggdags.
I går gjorde vi inte så mycket. Han och Stefan åkte iväg och gjorde några ärenden men annars var vi mest hemma och myste och busade.
När Cesar behövde sin eftermiddags sömn gick vi upp till den nya lekparken som har byggts här i området. En väldigt fin sådan som jag tror många barn kommer uppskatta.
 
Han tycker mycket om Cesar nu. Så de hade ett härligt kusinbus tillsammans:)
 
Vi åkte ut till dom igår kväll och åt middag och myste till Så mycket bättre.
 
Så vi har hittills haft en mysig helg. Den kommer fortsätta i den andan även idag.
 
 
God morgon!
 

VART ÄR VINTERN?

Publicerat: 2016-12-02 Kl: 07:48:54 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Jag gillar dessa mössor!
Han fick den av farmor och farfar för några veckor sedan. Vi har använt den men den kommer att komma ännu mer till sin rätt när kylan och snön kommer. Jag tycker den kan komma nu. December är en vintermånad och då ska det finnas snö och kyla tycker jag. Så vi får hoppas att det kommer snart.
 
Jag och Cesar morgonmyser. Jag vet att jag skrivit detta förut men jag/vi är så stolta över att han är så duktig på kvällar/nätter. Vi nattade honom vanlig tid igår vid 20-tiden. Han var då trött men när jag matat och lagt honom i sin säng så var han som en sprattelgubbe och då tänkte jag att hur ska detta gå? 
Men det tog 10 minuter så sov han. Han vaknade kl 02 och åt, somnade om på 5 minuter, sov till 05.30, somnade om och vaknade 07.15. Älskade barn, vad vi är stolt över dig!
Jag åkte och tränade i morse kl 05 och det gick riktigt bra. 
 
Ikväll och i morgon blir det mys med yngsta systersonen:)
 
Trevlig fredag till er alla!
 
 
 
RSS 2.0