GODA RESULTAT!

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
Lite god mat har det blivit i helgen!
Igår när vi var bjudna på middag tog jag med mig en hallon-och blåbärspaj. Den var mycket uppskattat av både vuxna och barn. Jag fick mycket beröm för den och sånt är alltid roligt.
 
Idag gjorde vi hemmagjord pizza till middag. Vi har alltid varit lite bekväma och köpt färdig pizzadeg förut. Ni som känner mig och vet att jag gillar att baka kanske tycker det är lite konstigt. Men vi har helt enkelt tyckt att den deg vi köpt varit helt okej.
Men idag bestämde jag att vi skulle göra egen deg. Det är ju alltid lite pyssel med egna degar. Men jag kan lova att vi kommer göra egna degar fler gånger för det blev verkligen gott och så stor skillnad på smaken. Vi gjorde även egen tomatsås. Jag hade annanas, svamp, ost, skinka och tomatssås på min. Till detta hade vi vitlökssås, mums!
 
Vi har shoppat lite idag på Birsta och vi har även varit en sväng på stan.
Jag har cyklat mina 4 km som var kvar av veckans mål på 5 mil. 
Gräset har även blivit klippt idag. 
 
Sammanfattningsvis har vi haft en bra helg med trevliga kvällar med goda vänner i fredags med god mat och mys och surr framför tv:n och igår middag hos Stefans syster.
Vi har fått mycket gjort hemma och även gjort det vi har känt för, för stunden.
 
Nu blir det tv!
 
God kväll!

SKORTSTENSFIX

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är det fixat!
I somras hade vi en fågel som flygit sig in genom skorstenen ner till kaminen. 
För att undvika det i framtiden har vi köpt nät så att inte fåglarna behöver hitta hålen ner och fastna där eller i kaminen. 
Igår när jag kom hem från cykelturen stod Stefan på taket och fixade detta, han är så bra på att fixa saker.
 
Dagen igår blev i fixande och städandets täcken. Vi låg efter med städningen både på den övre och nedre våningen. Så vi tog tag i varsin våning, plockade undan, torkade, damsugade och gjorde fint. Tvättmaskinen gick för fullt hela dagen. 
 
Jag hann med en cykeltur på 2 mil också på eftermiddagen. Jag hade tänkt cykla en kort sträcka men när jag kommit dit jag tänkt cykla ville jag cykla längre. Vissa dagar känns det tyngre att cykla än andra. Igår var en sån dag då det kändes lättare än andra dagar så därför passade jag på att cykla längre. Det betyder att jag idag endast har 4 km att cykla för att nå veckans mål på 5 mil.
 
Vi avslutade dagen med middag hos Stefans syster. Det blev tacos, mums! Tack för allt säger vi!
 
God morgon!

BÄBIS!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Igår kväll hälsade vi på hos goda vänner!
De fick nämligen sitt tredje barn för bara en vecka sedan. Vi frågade snällt om vi fick komma och hälsa på och det fick vi så gärna göra. Det blev en flicka. Hon har inte fått något namn än.
Hon var vaken när vi kom. Så jag fick äran att hålla henne en stund. Att man kan ha så små och söta fötter och tår och händer och fingrar, så himla gulligt.
Så nu har de två flickor och en pojke. Vi köpte med oss lite presenter till alla 3, de stora fick var sin målarbok och pennor och den nyfödda fick en kanin som kan spela om man drar den i svansen. 
 
Tack så mycket för att vi fick komma och hälsa på!
 
Nu är det helg! Den inleds med middag hos trevliga vänner!
 
God kväll!
 

BLÅBÄRSSKOGEN!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
 
Ikväll blev det blåbärsskogen!
Jag åkte till vårt favoriställe. Jag var ute ca 1 timme och 20 minuter och fick ihop 8 deciliter rensade bär. Det är jag mycket nöjd med.
 
Så nu längtar jag efter en härligt god blåbärspaj:)
 
Jag har just nu väldigt mycket träningsvärk då jag tränat hårt de senaste dagarna. Igår blev det gymmet på morgonen och cykeltur på kvällen. I söndags likadant. Idag var jag till gymmet efter jobbet. I morgon och på torsdag blir det pass på morgonen där. 
 
Det var allt för idag!
 
 

KÖTTBULLAR!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Igår kväll förberedde vi dagens middag!
Vi rullade köttbullar på 1,5 kg köttfärs. Det tog en stund men gick ändå fortare än vad jag hade trott. I köttfärsen hade vi salt, peppar, grädde, äggulor och kalvfond. 
Jag rullade alla köttbullarna och Stefan stekte en yta på alla. Sedan la vi dom på en plåt och satt i den i ugnen. 
Det såg så smarriga ut när vi tog ut dom:)
Så idag till middag blev det hemmagjorda köttbullar med kokta morötter och gräddsås, mums!
 
God kväll!

NATTBESÖK!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
Igår fick vi finfrämmande!
Syrran och mina syskobarn kom till oss igår eftermiddag. P är bortrest så de ville ha lite sällskap:)
När de kom hit åkte vi till äventyrsgolfen på Bergafjärden och spelade en runda. Det är väldigt fina banor där. Alla var superduktiga och min älskade 4-åring var riktigt duktig:)
När vi var klara åkte vi hem och tände grillen. Vi smaskade i oss en god grillmiddag med alla möjliga tillbehör. 
De sov över hos oss så det blev en massa mys med barnen igår kväll och bus i morse:) Så nu är syskonbarnsenergin påfylld:)
Vi fick den här söta blomman av dom igår. E räckte fram den så artigt:) 
V sov nere på soffan vilket han verkligen gillade för där är det svalt och skönt, härligt i denna sommarvärme som varit den senaste tiden.
Tack för sällskapet och en trevlig dag/kväll igår!
 
När de hade åkt for jag och tränade på gymmet och Stefan gick en varv runt Sidsjön.
Vi har även varit på Birsta, varit till Stefans föräldrar och jag har cyklat en tur. 
 
Igår åkte vi och badade på Stekpannan. Det var riktigt soligt och varmt och i vattnet var det en behaglig bad temperatur. 
 
Så jag kan sammanfatta den här helgen som mycket trevlig och bra på många sätt. Vi har hunnit med mycket och umgåtts med familj och vänner.
 
Nu blir det mys resten av kvällen!
 
God kväll!
 

BRA START PÅ HELGEN!

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
 
Helgen är här!
Igår kväll umgicks vi med grannarna. Vi köpte hem kinmat och satt på deras altan och åt. Det var varmt och soligt och maten smakade mycket bra. 
Efter ett tag blev det kyligt så vi gick in och myste framför tv:n. Örjans syster och systerdotter och hennes man kom också förbi så vi fikade och surrade och hade trevligt. 
Vid 23.30 gick vi ut och satte oss på altanen igen och tände ljus. Det var riktigt varmt ute då. Det gick att sitta i t-shirt. Så varmt som det var ute i natt har det nog inte varit någon natt på hela sommaren.
Vid 00.30 sa vi god natt och gick in till oss.
Tack för en mycket trevlig kväll säger vi!
 
Jag vaknade tidigt i morse och åkte iväg och plockade hallon på ett bra hallonställe. Jag fick ihop 5 dl på ca 1 timme trots att jag tappade ut burken en gång:(.
 
Nu sitter jag på balkongen och utsikt över havet och bloggar i solen och det är verkligen varmt här nu, en bra start på denna härliga lördag helt enkelt:)
 
God morgon!
 
 
 
 

SOMMAR OCH SOL!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår tog jag vara på solen!
Jag cyklade en tur på kvällen och när jag kom hem la jag mig på filten i solen med min nyaste Amelia. 
Det var riktigt härligt.
Värmen verkar hålla i sig över helgen och då ska vi passa på att bada.
 
Jag är just nu ganska trött i kroppen. Jag har cyklat både igår och idag och det känns i benen. Jag tränade även på gymmet i morse.
 
God kväll!
 

EN HÄRLIG DAG!

Allmänt  /  8  Kommentarer
Igår var vi hos våra grannar i deras stuga!
De frågade i fredags om vi ville komma upp och hälsa på. Vi tycker det är mysigt där och att få umgås med våra bästa grannar kan man inte tacka nej till:).
Så vi åkte upp i går förmiddag och åkte hem igår kväll. 
Jag har i det här inlägget varit väldigt lat med bilderna. Jag tog helt enkelt den bild jag la ut på instagram, ibland är det helt okej att vara lite bekväm.
När vi kom dit fikade vi och pratade. Sedan åkte vi en tur till en fors som ligger i närheten. Där var det fint och när vi skulle åka så fick jag och Marianne syn på en utsiktsbänk. Så vi klev ur och provade den:) Det tyckte både Stefan och Örjan var väldigt skoj att vi satt där och fotade så de tog en bild...haha!
 
När vi kom tillbaka till stugan tog jag med mig hinken och plockade blåbär. Det fanns hur mycket som helst. Jag fick ihop 5 dl rensade bär.
 
På kvällen grillade vi. Allt smakade mycket gott!
Det blev lite kortspel i deras stuga med tända ljus innan vi åkte hem. 
 
Tack för en härlig och mysig dag!
 
God morgon!
 

LÖRDAGSMORGON!

Allmänt  /  6  Kommentarer


En härlig lördags  morgon var det!
Solen sken och vi åt frukost på balkongen som vi inredde för några veckor sedan. Blommorna i krukorna där växer så fint.

Nu är vi på väg på en dagsutflykt. Jag återkommer mer om det i morgon:)


Trevlig lördag!



BÄR I MÄNGDER!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår kväll blev det bärplockning igen.
Vi åkte till ett ställe där vi brukar plocka. Det verkar finnas hur mycket blåbär som helst i år och stora är dom också. Då är det riktigt roligt att plocka när det finns bär vart man än sätter ner foten.
Det blev 1 liter rensade bär. 
 
God morgon!
 

HELGEN MED SYSKONBARNEN!

Allmänt  /  7  Kommentarer
 
I helgen har vi varit barnvakt!
Syrran och hennes man skulle på en konsert så då var pojkarna hos oss.
De kom på lördag em och var hos oss till igår em. 
I lördags åkte vi och plockade jordgubbar vid en odling i Njurunda. Jag har tänkt åka dit men ännu inte blivit av. Så nu passade vi på. 
Han som äger odlingen sa att det är i slutet av säsongen nu för jordgubbarna men vi fick ändå ihop lite mer än 1 kg. 
Barnen tyckte det var roligt att plocka. 
Vi åkte sedan hem och myste, vi åt tacos, spelade tv-spel och såg på film. 
I går förmiddag var vi ute och spelade kub och busade inne. 
Kl 14 åkte vi hem med barnen och samtidigt var vi bjuden till syrran som fyller år idag. Vi blev kvar där och åt middag med dom.
 
 
Det blev ca 2 liter jordgubbar. På kvällen provade jag att göra egen jordgubbskräm. Det blev väldigt gott. Jag har aldrig gjort det förut så jag blev riktigt nöjd med resultatet.
 
Vi har haft en underbar helg med mina älskade mosterghjärtan!
 
God kväll!
 
 

VECKOSLUTET!

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
 
Lite av varje har vi gjort senaste dagarna!
I torsdags var det bra väder. På kvällen åkte vi till vårt badställe med Stefans syster och hennes familj. Vi grillade hamburgare, badade och hade supertrevligt. Jag hade haft med mig kladdkaka med grädde till jobbet. Det blev så mycket kvar så vi smaskade på den till efterrrätt, även jordgubbar hade vi till.
Det var inte så varmt i vattnet men skönt med ett dopp. Jag cyklade en bit dit vi skulle så hämtade Stefan upp mig när jag hade cyklat ca 1,5 mil. Så att det var kallt i vattnet gjorde inte så mycket för det var skönt att få bada då efter den varma cykelturen.
 
Igår kväll åt vi på Sundsvalls curryhouse, en trevlig avslutning på veckan.
 
Jag har uppnått mitt mål med träningen den här veckan. 3 pass på gymmet och 5 mil på cykeln. Det fattas 2 km men det fixar jag i morgon:)
 
Nu väntar vi in mina älskade syskonbarn som ska vara här med oss till i morgon. Det är så mysigt att ha dom här och V älskar att sova här. 
 
Nästa inlägg blir nog i morgon kväll.
 
God eftermiddag!
 
 

PÅFYLLNING!

Allmänt  /  6  Kommentarer
 
Mina tepåsar började ta slut!
Så igår blev det till att besöka affären och ladda på lite mera härliga tesorter. Jag har aldrig provat Skogsbär. Så dricker jag just nu. Jag har nog druckit godare men det kanske smakar bättre om man typ äter en smörgås till, inte blomkål som jag gör nu..haha!
 
God morgon!
 

BÄRPLOCKNING!

Allmänt  /  11  Kommentarer
Nu är bärsäsongen här!
I helgen åkte vi till ett bra blåbärsställe och plockade 1,5 liter. Vi var ute i ungefär 1,5 timme. Jag har alltid förut plockat med skräp och allt och rensat när jag kommer hem. Men Stefan har alltid plockat ett och ett bär för att slippa rensa när han kommer hem. Så nu har jag också börjat göra det och det tar längre tid att plocka men det är värt det när man kommer hem.
Jag var iväg en stund ikväll också till ett annat ställe och fick ihop 5 dl. Jag hade inte så mycket tid på mig men jag är nöjd ändå. 
 
Det kommer bli mer bärplockning och då har jag mycket bär att göra goda pajer av i vinter:)
 
God kväll!
 

TRÄNINGSRESULTAT!

Allmänt  /  5  Kommentarer
 
Det har blivit mycket träning under ledigheten!
Jag har haft 4 veckors semester. 
Jag hade som mål att träna på gymmet 3 dagar i veckan och det har jag gjort, förutom den veckan vi var bortrest. Så 9 gånger har jag tränat där och det var också mitt mål.
Jag har också cyklat väldigt mycket. Där hade jag inget mål uppsatt. Jag har räknat ut hur långt det blivit. 44 mil har jag totalt cyklat under dessa fyra veckor. 
Jag är så nöjd och stolt över mig själv att jag genomfört all den här träningen under ledigheten. Det brukar annars på sommaren inte bli så mycket träning. Så detta känns riktigt bra!
Nu har jag som mål att jag ska träna på gymmet 3 dagar i veckan i 5 veckor och får jag in 4 pass under 2 av dessa veckor så har jag gjort 100 pass  i år då när dessa 5  veckor har gått. Så vi får se om det går, jag hoppas det.
 
God kväll!
 
 

NORRA BERGET!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår var vi på en mysig utflykt i det vackra vädret!
Mamma och pappa har varit barnvakt åt systers yngsta pojke i helgen. Så vi gjorde en utflykt till Norra berget.
 
Vi kollade på de olika djuren som finns där, grisar, får och höns.
 
 
E lekte i den stora, fina lekparken som finns där. Han tyckte om den här stora, långa, rutchkanan.
 
Han ville ha glass och självklart ville jag bjuda honom på det, mosters älskade unge!!
 
Vi hade en väldigt mysig stund på berget!
 
På kvällen åkte vi ut till Fagervik och kollade när E:s storebror spelade Mid Nordic cup. De förlorade tyvärr matchen men kämpade bra.
Vi åkte hem till syrran efteråt och satt på deras altan och surrade. Det var en härlig kväll när solen sken. Tack för en mycket trevlig kväll!
 
Idag har det blivit en cykeltur på förmiddagen. Vi har även varit och handlat mat inför veckan. I morgon är det dags för jobb igen efter 4 veckors härlig semester.
 
God eftermiddag!