TEST

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag testar lite.
Jag har ibland problem med att ladda upp bilder på bloggen då bilderna är för stora. Men nu har jag fått bra hjälp med ett program där det är enkelt att förminska bilderna. Nu gick det snabbt att ladda upp och kvalitèn är bra. Yes!
 
Annars den här veckan har har det varit jobb och träning. I måndags tränade jag på gymmet på morgonen och i igår hade jag inte tänkt träna för det var mycket annat som jag hade att pyssla med men det blev bra med tid över på kvällen så det blev en cykeltur på en mil. Idag cyklade jag hem från jobbet. Så en del träning har det blivit ändå den här veckan.
 
Igår morse var jag till tandläkaren. Det gick superbra. Hon var så nöjd med mig och hur jag sköter mina tänder:)
 
God eftermiddag!
 

REGNIGA SÖNDAG

Allmänt  /  0  Kommentarer
En slappardag har vi haft!
Det har varit en regnig dag så jag har mest hållit mig innanför dörren. Jag har städat garderoben och rensat ut kläder som jag inte använder så mycket.
På eftermiddagen fick vi fikabesök av Stefans föräldrar. Jag gjorde en hallon -och blåbärspaj som vi bjöd på och vaniljglass åt vi till den. Det som känns extra bra med pajen är att det är blåbär och hallon som vi plockat själva:)
 
Ja det var vår söndag det. Vi avslutar dagen och helgen med film kl 21.00.
 
God kväll!
 
 

FÖRSTA BRASAN

Allmänt  /  0  Kommentarer
Varmt:)
Vi har nyss tänt den första brasan på väldigt länge. Men det kändes lite ruggigt inne så en brasa passade fint:)
 
God kväll!

LÖRDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fina koppar!
Vi har länge funderat på at köpa dessa fina koppar på Rummet. Jag fick presentkort där när jag fyllde igår. Så idag blev det av att vi gick dit och köpte dom. De är verkligen jättefina:)!
Innan vi gick till butiken fikade vi på stan som det var längesedan vi gjorde. Det är alltid mysigt med en fika.  Vi åker oftast till Birsta när vi handlar och shoppar. Så det var mysigt att besöka stan en sväng.
 
I natt sov Stefans syskonbarn hos oss. Vi hade en mysig fredagskväll framför fångarna på fortet på tv och nintendo spelande som jag verkligen tycker är så kul:)!
I förmiddags åkte vi till lekparken i vid Folkets park. Det är en bra lekpark och barnen var supernöjda av att vara där. Vi åkte även upp till Norra berget och gick upp i utlkikstornet och det blev även en tur till lekparken  där.
Så vi har haft en bra och mysig lördag!
 
God kväll!
 

RÖNNBÄRSFOTON

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fotodags!
Idag efter jobbet åkte jag upp till Norra Berget och fotade. Jag hittade många fina rönnbärsträd som jag passade på att fota macrobilder på. Det var härligt väder så det blev en härlig fotostund.
 
Annars den här veckan har det varit jobb och mycket träning. I måndags cyklade jag en sväng på morgonen, i tisdags gymmet på morgonen och även idag på eftermiddagen. I morgon blir det en cykeltur igen.
Vi har även fått lite gjort här hemma på kvällarna. Igår staplade vi veden vi tog hem i helgen så nu är det klart. I kväll har vi krattat uppfarten och tvättat bilen.
I morgon blir det nog klippning av gräset och vädret tillåter.
 
Nu robinson på tv.
 
God kväll!
 
 
 
 

ÄLSKADE SYSKONBARN!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag är en stolt moster:)
Vi åkte ut med släpvagnen till syrran i eftermiddag. När vi kom dit var den äldste på kalas men kom hem efter en stund. Han börjar 2:a klass i morgon! Oj va tiden går fort!
Den yngste vaknade precis efter en tupplur. Han har i helgen börjat gå riktigt bra:) Det var så kul att se. Vi fikade även sockerkaka och det tycker han väldigt mycket om.
 
Jag är en så stolt moster till dessa två underbara pojkar!
 
God kväll!
 
 

HELGEN!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Björkved!
Igår åkte jag och Stefan till stugan för att klyva björkved som vi fått av mamma och pappa. Vi behöver till vintern blanda ut den ved vi fick från tallen vi fällde i höstas med denna björkved. Det gick väldigt smidigt och bra. Stefan stod vid vedklyven och jag fyllde skottkärran tömde den släpvagnen. Så vi var klar på några timmar. Vi gjorde detta jobb idag för igår när vi kom upp dit tog vi det bara lugnt och åt tacos och såg på film.
 
Så när vi kom hem idag tömde vi släpet och la allt i en hög på parkeringen.
 
Annars i helgen har vi gjort lite av varje. I fredags efter jobbet gjorde Stefan rent pannan och jag plockade och städade uppe.
Igår på förmiddagen var jag på Selånger marknad med en kompis. Det blev lite olika inköp för min del:) Jag köpte rengöringsmedel till spisen, strumpor, muffinsformar och tunnbröd. Det var riktigt varmt och härligt ute. Så det var en härlig lördag på marknaden:)
 
Så vi har fått mycket gjort i helgen.
 
God kväll!

SOLFJÄRIL

Allmänt  /  0  Kommentarer
Den här trädgårdsdekorationen köpte vi på semestern:)
Den snurrar runt när solen ligger på. Den är fin att titta på och vi har satt den i krukan vid stenplattorna.
 
 
Annars i veckan har det varit jobb och mycket träning. Igår cyklade jag hem från jobbet och tog den långa omvägen på 2,8 mil. Det var jobbigt men härligt. Jag har även besökt gymmet 3 gånger den här veckan. Så det känner jag mig riktigt duktig med.
 
Helgen har fullplanerad.
 
God kväll!
 
 
 

BÄR

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bärplockning:)
Ikväll åkte jag iväg och plockade mera blåbär. Det finns väldigt mycket bär dit vi åker. Jag skulle kunna vara där mycket längre tid. Jag fick ihop en halv glassbytta. Så det är jag nöjd med.
Igår åkte vi och plockade hallon. Det var första gången jag plockade hallon men det var kul. Det var många som fick rensas bort men 6-7 dl fick vi ihop efter rensningen.
Så nu är frysen laddad med bär inför vintern och det blir säkert mer bärplockning framöver.
 
Igår cyklade jag hem från jobbet och idag har jag tränat efter jobbet. Så nu är jag igång igen med träningen efter semestern.
 
God kväll!

SÖNDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Mycket har vi hunnit idag!
Vi var och på födelsedagsfirande till min syster idag. Detta ljusfat fick hon av oss som jag gjort själv. Hon blev väldigt glad för det. Det var roligt att ge bort det och det blev ett fint paket när vi använde cellofan att slå in det med. Hon fick även en duschkräm med foft att vattenmelon.
Det bjöds på gott fika. Hon hade gjort annanaspaj som är fantastiskt gott!
Barnen var det full fart på:) Den äldste var lite förkyld men ändå pigg. Den yngste tränar för fullt på att lära sig gå och det går bättre och bättre:) Jag tycker så mycket om mina älskade syskonbarn!
 
På förmiddagen var Stefan och jag iväg och plockade blåbär. Vi fick ihop 3 liter. Stefan var supernoga när han plockade så dessa bär behövdes inte rensas. Bären jag plockade rensade jag när vi kom hem från kalaset. Totalt blev det 6 stycken burkar. Så det är jag nöjd med.
Ikväll har vi varit barnvakt åt Stefans syskonbarn några timmar. Vi spelade fotboll, nintendo ds och bakade kladdkaka till kvällsfika:)
 
Så vi har haft en superbra söndag!
 
God kväll!
 

ÖLANDSPRYL

Allmänt  /  0  Kommentarer
Denna var ett av de få inköp vi gjorde på Öland:)
Vi har länge saknat en mjölkkanna här hemma. Stefan brukar inte ha mjölk i kaffet men när vi har främmande och vi serverar kaffe så har vi inte haft något att servera mjölken i. När vi var på Öland fanns det en keramikfabrik i orten vid brofästet. Där gick vi in och tittade och hittade denna fina. Vi är jättenöjd med den.
 
Annars har vi haft en bra helg hittills. Igår var vi bjuden på middag. Vi hade supertrevligt och vi blev bjuden på grillad fläskytterfilè, klyftpotatis, sallad och såser. Det var riktigt gott. Jag tog med mig efterrätt som bestod av kladdaka med grädde och jordgubbar. Vi åt och surrade och umgicks ända till 00.30. Det var en väldigt trevlig kväll! Tack så mycket för allt!!
 
Idag har vi gjort några ärenden på stan och sedan en tur till Birsta för några ärenden där. På eftermiddagen blev det en cykeltur. Jag cyklade 1 mil och denna gång utan jobbiga utmaningar. Jag tog den enkla, raka vägen hem. Det var skönt att en gång inte tänka på jobbiga backar och långa sträckor.
 
Nu blir det film.
 
God kväll!
 
 

JORDGUBBAR

Allmänt  /  0  Kommentarer
Gott:)

Dessa härliga jordgubbar köpte jag idag, stora och goda:)
 
 

HÅRVÅRD

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nytt och fräscht:)
Igår köpte jag lite nya hårprodukter. Mitt schampo och balsam var slut så jag gick på stan för att leta den sort jag brukar köpa. Men det fanns inte och tydligen har just den sorten slutat att tillverkas. Så jag fick börja leta mig efter något annat. Det fick bli apotekets egna märke. Jag provade det i morse och jag tycker det verkar bra.
Jag unnade mig också en flaska balsamspray. Jag har aldrig haft det förut. Det invigde jag också i morse och är nöjd med det också:)
 
Jag har haft problem med inloggningen till bloggen i några dagar. Därför har jag inte kunnat blogga på sistone. Men nu verkar det ha ordnat till sig. Bloggen är liksom en del av mig och min vardag och därför har det varit lite frustrerande att inte kunnat logga in. Men nu är det i sin ordning igen:)
 
Annars i veckan har det varit jobb och lite träning som jag ägnat dagarna åt. Igår kväll var jag ut och plockade blåbär. Jag fick ihop en burk. Om vädret är bra i helgen blir det nog ytterligare en tur till blåbärsskogen:)
 
Min äldsta systerson är på hockeyskola den här veckan. Igår hade han fått träffa många NHL proffs och det var han väldigt stolt över:)
 
God kväll!
 

KALAS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Stefans syster fyllde år igår, Grattis!
Vi firade henne igår eftermiddag. Av oss i present fick hon duschcreme och kroppsspray med satsumasdoft från Body shop.
Det bjöds på gott hembakat fikabröd och god jordgubbstårta. Tack för allt gott fika:)
 
Annars igår tog vi det mest lugnt. Vi gick ut på eftermiddagen för att klippa gräset men vi hann inte klart innan det började regna. Men idag verkar det vara bättre väder så det går kanske att klippa klart ikväll.
 
Nu är det snart dags att åka till jobbet.
 
God morgon!
 

JUNISKÄR CAFÈ

Allmänt  /  0  Kommentarer
God sommarlunch!
Det unnade vi oss igår då det var sista riktiga semesterdagen för oss båda. Stefan åt deras goda räkmacka och jag åt en sommartallrik. Jag har ätit den förut och tycker den är riktigt bra.
 
Annars igår blev det lite småpysslande här hemma. På morgonen städade jag i pysselrummet där jag håller till med gjutningen av betong, målande av hjärtan och annat pyssel. Jag slängde en massa skräp och gjorde fint.
Lite tvättande i maskinen blev det och pelletspannan gjordes ren.
 
I fredags cyklade jag en ny sträcka som jag aldrig har cyklat förut men som jag tänkt att jag ska prova. Det blev ganska långt. Då hade jag bestämt att Stefan skulle hämta upp mig på vägen. Då hade jag cyklat 2,5 mil. Men igår när jag cyklade samma sträcka så cyklade jag hela vägen hem. Då blev sträckan 2,8 mil.  Så jag har alltså cyklat 5,3 mil på två dagar:) Duktiga jag:)
 
God morgon!

INKÖP

Allmänt  /  0  Kommentarer
   
Stekpanna och damsugare.
Det har vi varit och köpt idag. Vi har länge tänkt köpa oss en annan stekpanna än den stora, tunga gjutjärnspannan som vi hade. Den var så tung och klumpig att laga mat i och lyfta och diska. Därför blev det nu en teflonpanna där man kan ha alla typer av bestick, alltså även metall utan att det repar botten. Vi invigde den idag när vi gjorde köttfärsås och vi är så nöjda med den:)
När vi flyttade in i huset hade vi två damsugare. Det var perfekt att ha en på varje våning. Den gick sönder och vi har inte köpt en ny. Men idag köpte vi denna röda, fina damsugare. Det är lite vardagslyx att ha två och vi slipper släpa den vi hade, upp och ner hela tiden när vi ska damsuga.
 
I övrigt är jag supernöjd med min nya design på bloggen. Jag kände att jag ville fräscha upp den lite och jag tackar så mycket för hjälpen med detta:)
 
Annars idag har Stefan fixat med veden ute och jag har städat och rensat i köksskåp och lådor.
 
Nu är det snart go natt för mig.
 
God natt!
 
 

TROLSKA SKOGEN

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag blev det utflykt med Stefans familj!
Vi åkte till Trolska skogen i Mellanfjärden. Det är ett skogsäventyr där man träffar på älvor, tomtar, troll och drakar på vägen genom skogen.
Det riktigt bra ordnat och man fick prova på olika saker på vägen. I början fick man en amulett som man på vägen genom skogen skulle fyllla i olika färger som gav en mod och styrka.
Barnen tyckte det var spännande och roligt att gå runt där i skogen och träffa på de olika figurerna.
Skogsvägen avslutades vid ett fikaställe där man kunde mumsa på sitt eget fika och det gjorde vi.
Vi hade en riktigt mysig dag och det var roligt att åka till Trolska skogen som jag har hört fler och fler pratat om.
 
God kväll!