Nappuppdrag

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Nu var det dags.
Cesar har använt napp sedan han var nyfödd. Vi har varit ganska restriktiva hur han har använt napp. Han har haft den när han har sovit och en stund innan nattning och på morgonen. 
Senaste tiden har vi märkt att han inte haft behov av den under natten, den har mest varit som en insomningsgrej.
Så vi har förberett honom några dagar på att han skulle få lämna bort napparna igår till ankorna. Vi åkte till badplatsen vi brukar åka till på sommaren. Där finns det ankor. 
Vi lade ner alla napparna i en burk som Cesar själv valde. Vi skrev ett litet meddelande på burken till ankorna. Vi ställde burken en bit längre bort från vattnet än vad som syns på bilden. 

Cesar har alltid anpassat sig bra till nya rutiner och förändringar. När vi nattade honom igår kväll frågade han efter nappen två gånger. Vi förklarade och han nöjde sig med svaret. Idag har han inte frågat efter den en enda gång.

När vi åkte från badplatsen blev det besök på leksaksaffären där han fick välja något att handla.

God eftermiddag!

Morgonpromenad

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Morgonträning.
Jag har alltid tyckt om träna på morgonen. I går morse och i morse har jag vid 5-tiden gått en promenad på 45 minuter.
Det är väldigt mörkt och svart på morgonen nu. Så jag har tagit på mig reflexvästen och en blinkande lampa. 

I morgon blir det morgonpass på gymmet.

God kväll!

Höstkyla

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Höstbild 
I går när vi var ute sa Cesar att han frös. Jag hade klätt på honom flera lager med kläder. Så i morse åkte vinterjackan på när vi skulle åka till förskolan. 
När vi såg jackan i butiken kände vi direkt att gult skulle vara fint. Han passar verkligen i färgen. När jag betalat den ångrade jag storleken och bytte till 110 istället för 104.

God kväll!

Lego

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Legobygge.
Cesar har blivit väldigt intresserad av lego. När vi kommer hem från förskolan går ofta in på ditt rum och bygger. 
När vi var på Birsta igår köpte vi lego till honom. Han ville ha en brandbil så det blev det. 
Han byggde hela kvällen igår med sin kusin och idag har vi fortsatt att hjälpa honom att bygga. Han har också lekt mycket med brandbilen och restaurangen som brinner:).

God kväll!

Söta sovbilder

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Kan inte få nog.
Jag kommer aldrig få nog av att ta söta sovbilder på Cesar. Det ser så lugnt och fridfullt ut.

Älskade barn!

Babblarna på Tonhallen

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Idag har vi tittat på Babblarna.
Vi köpte biljetter till deras musikal på Tonhallen. Vi gick med Annika och Isak. Musikalen var ca 40 minuter. Cesar gillar Babblarna så han satt som ett ljus hela tiden. Den var bra och de var duktiga på att få med publiken:)
Det var roligt att göra något sånt här med Cesar. Han har alltid gillat Babblarna. Han fick en Baba när han var nyfödd av mormor och efter det har varit intresserad och vi har förstås hjälpt honom att samla på sig Babblarna av olika slag under åren. 
 Att få ge honom olika typer av upplevelser är viktigt och roligt att kunna göra. 
Vi åt mys lunch innan vi åkte hemåt. 

Det har varit en mysig dag och soligt har det varit också👍.

God kväll!


Veckan som gått

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Veckan har varit intensiv men bra.
Förra söndagen började vi renoveringen av vardagsrummet. Vi ska måla väggarna. Det är en vävtapet där nu och den vill vi ha bort. Så Stefan har bredspacklat två gånger, slipat och grejat. Så igår kunde vi förbereda för all målning som ska göras. 
Så jag och Cesar har hållit oss ute mycket på kvällarna när Stefan har jobbat mes rummet. I onsdags efter middagen gick vi ner till skolgården där vi hittade ett plank att sparka bollen mot. Det tyckte han var kul. 

(null)
Leos lekland.
I fredags tog vi en paus från renovering och vardagssysslor. Cesar har pratat länge om att han vill åka till Leos Lekland. Så vi åt middag på Ikea och sedan åkte vi dit. Det märks att han vågar mer och mer och mer för varje gång vi är där.
Han och vi hade jätteroligt. 

(null)
Hjälpreda.
Jag och Cesar gick ut igår och tog in ved till garaget. Vi har gjort en förvaringsplats där som vi kan hämta ifrån. Vi tog var sin skottkärra som vi lastade två gånger var i innan vi gick in och myste. 

Jag har haft en liten förkylning i kroppen som gjort att jag vilat från gymträningen. Men lugna promenader har jag gått ändå. Jag har tänkt som så att frisk luft är alltid bra om man är förkyld och lugna promenader är inte så ansträngande. Så för mig har det funkat bra.


God morgon!

Vinterförvaring

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Igår var det dags.
Vi har valt att inte campa på vintern. Därför var det dags igår att köra ner husvagnen till vinterförvaringen. Varje år bokar vi plats på samma ställe och det fungerar verkligen kanonbra att ha den där. 
Det kändes konstigt och lite vemodigt att se den rulla från gården. Jag tror att det är för att campinglivet har blivit en så stor del av vår fritid. Vi kommer verkligen sakna att campa och det kommer vara så tomt på gården. Men desto mer kommer vi längta till våren. 
Det tar alltid lite tid inför varje tripp vi gör med husvagnen, allt som ska packas och fixas innan man kan åka iväg. Men när det är så mycket värt det när vi är på väg och har nått vårt resemål. 
Det som känns extra bra är att Cesar verkligen älskar att campa och jag är så glad att vi kan ge Cesar allt det roliga och de fina upplevelser som det faktiskt blir när man campar.

Så till våren hämtar vi den igen och då är det dags för besiktning, fukttest och service. 

God morgon!

Promenadsällskap

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Idag fick jag sällskap.
Jag och Cesar gick en promenad efter att han sovit en stund. Vi gick rundan uppe i skogen. Jag är  tacksam och glad att Cesar fortfarande vill följa med på promenad. Han har sedan han var bäbis fått hänga på när vi varit ute på promenader. Så han är van vid det. Så länge han vill följa med är det bara att ta vara på det. 

God kväll!

Så vackert träd.

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Så härliga färger.
På vägen till Cesars förskola har jag uppmärksammat ett väldigt vackert träd med så härliga färger nu på hösten. 
Så igår när jag var på promenad passade jag på att gå förbi trädet. Den har verkligen alla höstens färger just nu, så fint!

God kväll!

Kanelbullens dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
I veckan blev det bullbak.
I fredags var det kanelbullens dag. Så i onsdags bakade jag bullar som jag tog med mig till jobbet. Jag tycker så mycket om att baka. Jag tänkte först baka på 1/2 liter. Men när jag förberedde så tyckte jag det var lika bra att baka på 1 liter. 
Bullarna blev väldigt uppskattade.

God kväll!

Snö!

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Första snön!
I morse när jag skulle åka till gymmet kl 5.30 så var bilen täckt av snö! Jag har hört att det kunde komma under helgen men blev ändå förvånad när jag klev ut genom dörren. Så det var bara att leta fram is skrapan.
Det har ju varit väldigt regnigt och blött hela veckan. Paraplyet låg i bilen när jag och Cesar kom hem igår. Så det ville han ha när han skulle gå in.

Trevlig fredag!