SMINK

Allmänt  /  0  Kommentarer

Smink är kul!
Jag har aldrig varit särskilt intresserad av att sminka mig tills för ca 2 år sedan. Då fick jag hjälp av Stefans syster att piffa till mig vid ett tillfälle och sen dess har jag sminkat mig vid speciella tillfällen.
Idag blev det ett nytt läppglans. Jag passade på att köpa nåt då jag hade en rabattkupong. Att köpa produkter till ögon och läppar är extra roligt.
Annars i veckan har det mest varit jobb men igår hann jag med lite träning också.

Nu blir att slappa framför tv:n.

God kväll!

Mors dag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dessa rosor fick våra mammor!
Jag gav blomman till mamma igår när vi var förbi för hon har jobbat hela dagen idag. Den var väldigt uppskattad av mamma:)
Stefans mamma firade vi idag när vi var på middag där ikväll. Vi blev bjuden på grillat, smaskigt var det! Hon blev också glad för blomman.

Annars idag har det varit fantastiskt väder. Vi har klippt gräset, sotat pannan och städa pannrummet och rummet utanför. När det var gjort åkte vi in till stan och jag köpte lite kläder. Sedan åkte vi ut till Birsta och kollade lite och handlade mat. När vi kom hem ikväll efter att ha firat Stefans mamma så satte vi upp rullgardinerna ute på altanen som hindra solen att lysa på oss när vi äter där.
Så vi har hunnit mycket idag.

Nu är det sängdags.

God kväll!

GRATTIS SVERIGE!!

Allmänt  /  1  Kommentarer
http://www.turquoisebranding.com/wp-content/uploads/2011/12/eurovision_2012_logo_final.jpg
Grattis Loreen till segern!
Åh va roligt att Sverige vann årets största musiktävlig! Jag tycker låten är bra och koreografin till den var fantastisk tycker jag. Vi satt och såg hela tävlingen och röstning var spännande. Att Sverige fick så många 12:or kändes riktigt roligt och när det var några få länder kvar att rösta och programledarna sa att det var klart så blev jag riktigt glad. Nu blir det roligt att följa det arbete som kommer jobba fram nästa års eurovision song contest!
Återigen, Grattis Loreen - Euphoria!!

Annars igår var vi i stugan och hjälpte mamma och pappa att dra fram och kapa ved. Jag provade också att kapa med motorsågen och det var ganska roligt faktiskt:) Vädret var soligt och varmt så passade på att njuta lite av den också.

Vi åt på biteline igår kväll Stefan och jag. Vi åt tacobuffè och det var riktigt gott och jag blev lika mätt som vanligt efter ett besök där:)

Solen skiner denna härliga söndagsmorgon. Vi har en del saker vi ska göra idag.
Så ha en trevlig söndag alla!

God morgon!

PELLETS

Allmänt  /  2  Kommentarer

Idag var det dags igen!
Det levererades hem 7 pallar pellets till oss idag. 364 säckar eller 5824 kg om man så vill:) Vi hade bra bärhjälp och det tackar vi så mycket för! Så nu har vi pellets så vi klarar oss länge framöver, skönt att ha det gjort.
Sommarvärmen har infunnit sig och det är bara hoppas på att det forsätter så i helgen. För våran helg kommer bestå av lite av varje, mycket jobb utomhus så gärna finväder får det vara för min del.

Annars i veckan har det varit jobb och träning på schemat. Jag var till gymmet idag och det kändes riktigt bra. Jag var där nästan en timme och tränade det som jag hade tänkt, duktiga jag:)

Vi ser på melodifestivalen och det är bara hoppas på att Sverige går vidare till lördagens final.

God kväll!

Gullvivor

Allmänt  /  0  Kommentarer



Så söta och fina tycker jag att dessa är.
De växer för fullt i vår trädgård. De har liksom poppat upp på gräset lite överrallt. De var ganska roliga att fota så det kommer jag göra fler gånger.
Idag efter jobbet åkte jag ner till gymmet. Det gick riktigt bra att träna idag. Jag var där i en timme och körde ganska hårt. Så det är jag mycket nöjd med.
Har hunnit med lite andra bra saker i kväll också.

God kväll!

NÄRBILDER

Allmänt  /  1  Kommentarer







Kvällsfotografering blev det idag.
Jag tog med mig kameran till stan och fotade några vackra blommor som jag hittade där. Det är roligt att fota med macroobjektivet.
Annars idag har vi gjort lite av varje. Vi har gjort klart vårt uppfartsarbete och det känns så skönt att det äntligen är färdigt. Vi fick bra hjälp också, Tack så mycket säger vi.
Vi har även fyllt på med grus på uppfarten. Det har börjat bli lite dåligt med det på vissa ställen så det var dags att fylla på. Ett till lass blir det i veckan.

Nu blir det tv.

God kväll!

ROLIGA POTATISAR

Allmänt  /  1  Kommentarer

Ett nytt köksverktyg köpte vi igår på mässan.
Det är ett verktyg som man kan göra potatisskruvar med. Man skruvar ner verktyget i potatisen och sedan snurrar man ut två skruvar. Vi provade även med morötter och det fungerade också bra. Vi tittade på den förra året på mässan men köpte den inte vilket vi ångrade. Därför slog vi till igår. Så vi invigde verktyget idag till grillningen. Potatisskruvar kommer vi göra fler gånger:)
Annars idag har vi fortsatt med vårt arbete ute med att höja upp sleepers. Det har gått bra och vi fortsätter i morgon.
Jag har också varit till stan och fikat med en kompis. Det var mycket trevligt.

Det var denna lördag.

God kväll!

ÖVIK!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi besökte idag vårmässan i Övik.
Pappa och min äldsta systerson följde också med. Resan dit tog ca 2 timmar och systersonen var hur snäll som helst. När vi kom fram till mässan började det ösregna precis när vi skulle gå från bilen och en ganska lång bit var det att gå. Så vi blev dyngsura. Men som tur var vart det bara en skur.
Vi gick runt och tittade i de olika hallarna på allt de hade att sälja där. Vi köpte oss en potatisskruv som vi kollade på förra året men som vi ångrade att vi inte köpte då. Vi har provat den ikväll och bilder på det kommer i morgon:)
När vi kände oss nöjda på mässan åkte vi till stan och gick till leksaksaffären. Där köpte systersonen pokemonkort.
Innan hemfärd blev det besök på en hamburgerestaurang och outletbutiken fjällräven.
När vi kom hem till syrran så följde vi med in och hejade på minstingen i familjen. Han var det full fart på. Han har kommit på att han kan ta sig fram till tv-bordet och resa sig upp men har inte kommit på hur man tar sig ner på golvet igen:) Go ungen:) Så han stod där och bankade i bordet och hade skoj.

Så det var våran fredag det. I morgon ska vi fortsätta arbeta med att snygga till uppfarten.

God kväll!

GLASSBILEN

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår rullade denna blåa, populära bil förbi.
Igår var det säkert många lediga då det var helgdag. Men annars på torsdagar vid 11-tiden kan det inte var allt för enkelt att få någon glass såld då kanske de flesta är på jobbet och liknande. Men i vilket fall så tycker jag det är kul att den rullar på våra gator. Det var väldigt många år sedan jag köpte glass av glassbilen men då var det god glass den hade och det har den säkert nu också.

Igår var det riktigt regn och ruskväder. Vi hade tänkte vara ute och fortsätta med våra sleeperskanter men valde att vara inne och städa i stället. Det passar perfekt i sånt väder. Så hela huset är nu städat vilket är toppenskönt.
Vi tog även en tur till Birsta och kollade lite och fikade och köpte några smågrejer.
Även en cykeltur hann jag med igår på 1,3 mil.

Ha en trevlig fredag alla!

God morgon!

UPPFARTSARBETE

Allmänt  /  0  Kommentarer



Uppfarten behövs snyggas till i kanterna.
Därför har vi börjat att ta loss sleepers som vi har på sidan av grusgången. De har sjunkit ner så det ser ojämnt ut. Men nu har vi höjt upp två stycken ikväll. Först grävde vi bort grus och sand. Därefter lyfte vi bort stockarna. Vi passar också på att lägga dit en markduk för att slippa rensa ogräs som växer för fullt där. Sedan la vi dit marksten så att stockarna kommer upp lite. Därefter la vi igen allt sand och grus igen. Det ser riktigt bra ut. Vi ska fortsätta med de övriga sleepers i helgen så fort vädret tillåter.

I veckan har det varit jobb och lite träning på schemat. Idag tog jag mig en cykeltur efter jobbet.

Nu har vi en härlig, lång helg framför oss, 4 dagars ledigt.

God kväll!

SÖNDAG

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nattgästen har planterat en egen blomma.
Hon följde med oss i förmiddags när vi skulle köpe blommor till lådorna på altanen och till krukorna på bron. Hon ville så gärna plantera en egen så det fick hon göra.
Vid lunchtid kom hennes familj och Stefans föräldrar hit och åt grillad korv med oss. Det var mycket trevligt.
Annars i eftermiddag har vi gjort lite av varje, Stefan har gått promenad, vi har lagat mat och sotat pelletspannan och fyllt på pellets.
Så jag är mycket nöjd med denna dag då vi hunnit med mycket och haft en trevlig dag på många sätt och vis.

Igår var vi på Birsta på dagen och köpte skor till mig. Det behövde jag.

God kväll!

LÖRDAGSGÄST

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår blev det middag på en kinarestaurang.
Vi hade nämligen besök av Stefans systerdotter igår kväll och i natt och hon ville gärna äta där. Så det fick det bli. Hon ville gärna ha efterrätt också och restaurangens friterade bananer med glass är helt underbart god!
Det inledde vi kvällen med. När vi åkte in till stan såg vi att alla sundsvallsdrakar stog uppställda i Vängåvan så vi gick dit och tog oss en titt på alla fina drakar som ska ställas ut runtom i stan.
Vi åkte sedan hem och hade myskväll.

God kväll!




FREDAG KVÄLL

Allmänt  /  0  Kommentarer

Skönt med fredag!
Vi hade planerat att grilla kycklingfilè till middag. Tyvärr var inte vädret det bästa men det hindrade inte oss från att tända grillen. Det vart superbra grillat och så gott blev det! Till detta hade vi klyftpotatis och ungstekta morötter, brieost, chilibearnaisesås och gurka.
Annars i veckan har det, förutom jobb varit att kurera mig från förkylningen som börjar ge med sig nu. Peppar peppar så har jag inte åkt på den där väldigt jobbiga hostan som jag brukar få när jag blir förkyld. Jag har "motat olle i grind" med lite dunderhostmedicin om jag haft känningar av hostan. Så än så länge går det bra.

En hockeymatch på tv har precis börjat så jag får nog snällt sitta med i soffan och se på det.

God kväll!

FRUKTSALLAD

Allmänt  /  1  Kommentarer

Det är gott det!
Det har jag smaskat på ikväll framför Arga snickaren på kanal 5.
Vindruvor, banan, äpple, päron och fruktcoctail är vad jag hade i den. Det blev riktigt gott.

God kväll!

KRYSSNING!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Viking Cinderella.
Hon tog mig, Stefan, mamma och pappa till Åland i helgen. Vi åkte på söndag kl 10.00 med buss till Stockholm. 18.00 gick färjan. Det är väldigt fint i Stockholms skärgård så det härligt att kolla på öarna som vi åkte förbi.
Vi åt god buffè på kvällen. Det är alltid gott att få ta det man vill. Jag gillar räkor och sill så det åt jag till förrätt och sedan blev varmrätt med kött och potatisgratäng och såser och massa annat gott. Efterrättsbordet är fantastiskt med olika sorters glass, såser, kakor med mera.
Sedan var det underhållning på kvällen som vi kollade på och hade det trevligt.
På måndagen på vägen tillbaka till Stockholm var det först frukostbuffè som var riktigt bra. Därefter gjorde vi ett besök i tax-free där vi köpte lite olika saker.
Vi bestämde oss för att äta lunchbuffèn på hemvägen som också var riktigt bra.
Kl 15.15 var vi tillbaka i stockholm och en bussresa på 6 timmar innan vi var hemma i Sundsvall.

Vi har haft det mycket trevligt!

God kväll!

STOREBROR OCH LILLEBROR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Syskonmys på Biteline:)
Jag, Stefan, syster och hennes familj och mamma och pappa var till Biteline ikväll och åt tacosbuffè. Det är alltid lika gott. Min yngsta systerson blev lite rastlös efter ett tag så storebror tog och busade lite med honom:)
Jag tycker så mycket dessa två underbara pojkar!!! Jag är den stoltaste mostern i hela världen:)!

Annars idag har vi varit på Vårmässan. Det är alltid roligt att gå runt och kika där. På eftermiddagen slappade vi i soffan. Nu laddar vi för morgondagen.

God kväll!

HÄRLIG INLEDNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Bra inledning på helgen har jag haft:)
Jag har precis tänt en brasa i regnrusket, mysigt värre:)
Jag och en kompis gick och åt middag igår på vårt favoritställe. De har fanstiskt god mat där, köttet, såsen och potatisgratängen är helt otroligt god!
Stefan hade sina kompisar här hemma igår kväll. Det var ju VM- hockeypremiär:)

I helgen händer det många roliga och trevliga saker.

God morgon!


MUMS!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Ikväll har jag gjort dubbel sats av dessa.
Det var längesedan jag bakade så jag tyckte det var dags nu. Det fick bli dessa härligt goda chokladbollar. Jag mixade havregrynen och då tycker jag det är lättare att rulla till bollar.

God kväll!

HÄRLIGT VÄDER!

Allmänt  /  2  Kommentarer

Det blev en promenad idag i det härliga vädret.
Vi åkte ner till Galtström och gick ner till vattnet där. Vi har varit där många gånger förut men aldrig gått just den vägen vi gick idag. Vi kom till ett jättefint ställe där det låg några stugor precis vid vattnet. Kameran var med så några bilder tog vi.
Annars idag har vi gjort lite av varje, jag har cyklat en tur och ikväll har vi fixat lite olika saker här hemma. Stefan har gjort rent grillen och så och jag har bytt sängkläder och rensat lite i garderoben.

Jag tycker det är härligt när solen nu har kommit fram ordentligt.

God kväll!

SISTA APRIL.

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi gjorde som många andra igår, tände grillen.
Vi gjorde klyftpotatis och morötter i ugn. Vi hade även sallad, vitlökssmör och pepparsås till det grillade köttet. Det var så gott!

När vi hade ätit färdigt åkte vi till Klockarberget och kollade på majbrasa.

Den var lagom stor. Jag tyckte det rykte väldigt mycket i början men sedan tog sig elden och det blev en fin brasa.
Vi träffade Stefans föräldrar där och när vi kände oss nöjda med brasan åkte dom också hem till oss. Vi har köpt en pizzasten som man kan baka pizza på, på grillen. Så vi provade det och bjöd på och det blev riktigt gott.

Så vi hade en mycket trevlig kväll.

Igår var jag ledig. Så jag och Stefan åt lunch tillsammans på Biteline. Vi åt på den nya restaurangen där de har husmanskost. Det var riktigt bra.
Jag åkte sedan ut till Birsta där jag köpte lite kläder som jag behövde.

Ja det var allt om 30 april det!

Välkommen vår!