GRILLNING PÅ VALBORG

Allmänt  /  0  Kommentarer



Grillat blev det till middag en dag som denna.
Igår köpte vi en grill som vi skruvade ihop och invigde idag. Stefans föräldrar kom förbi och åt med oss. Köttet blev perfekt grillat. Vi hade många goda tillbehör, egen klyftpotatis, vitlöksås, vitlöksmör, sallad, brieost och vitlöksbaugette. Fläskkarrè hör till mina favoriter så det la vi på grillen idag med lite annat gott kött.
När vi ätit klart åkte vi och kollade på brasa som jag gör ett nytt inlägg om.

God kväll!

TRÄDGÅRDSREDSKAP

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det är många uteredskap man behöver som husägare.
Idag har vi köpt oss en skottkärra. Den är bra att frakta trädgårdsavfall och annat på gården som ska förflyttas.
Annars har veckan rullat på i snabb takt. Helgen inleddes igår med storhandling på Ica Maxi. Det var det fler än vi som gjorde. Det var så mycket folk där igår eftermiddag.
Det blev en tur till Birsta även idag då vi inhandlade lite som vi glömt igår och några andra bra saker som jag kommer blogga om framöver.

Nu ska vi fira valborg!

Trevlig Helg!

CYKLA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Äntligen!!
I morse tog jag en premiärtur på cykeln för i år. Jag hade tänkt att jag skulle göra det i helgen men det blev lite strul med cykeln.
När jag i lördags hade tagit ut den cyklade jag ner till macken för att pumpa däcken. På vägen hem cyklade jag på en glasbit som resulterade i punktering. Vi lagade och jag skulle återigen pumpa däcket. Då small det väldigt högt! Slangen gick sönder och däcket blev skevt. Så jag åkte förbi en cykelreparatör som bytte däck och justerade växlarna. Så i morse cyklade jag en tur på en mil. Så nu kommer jag fortsätta mina cykelturer som förra året.

Törstig blir man när man cyklar. Så en ny flaskhållare och flaska fick det bli. Den passar färgmässigt superbra till cykeln.

God kväll!

VILA I SOLEN

Allmänt  /  0  Kommentarer

Stefan vilar i solen.
Påskhelgen har varit bra med fanstiskt härligt väder och vi har fått mycket gjort ute. Vi har kratttat, burit in ved och byggt hyllplan i förrådet. Vi har även umgåtts med nära och kära. Idag tvättade jag bilen med högtryckstvätt för första gången. Den behövdes verkligen tvättas.
Efter hårt men roligt arbete ute under helgen så har vi ikväll mest tagit det lugnt och vilat oss. Jag hoppas på bra väder nästa helg också.

God kväll!

PÅSKDAGEN

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hasselnötsmuffins med fågelbo.
Det bjöd vi på idag till efterrätt då mamma och pappa och syrrans familj var här och åt påsklunch. Jag hittade receptet på en blogg och tyckte de passade så bra nu till påsk. De var enkla att göra och roliga att dekorera. Man bakar först muffins. Sedan gjorde jag en tjock chokladkräm och la uppepå. Sedan tryckte jag mandelmassa igenom en vitlökspress och la runt muffinsen. På toppen har jag Anton Bergs chokladägg.
Vi hade en trevlig lunch där alla hade med sig lite av varje att äta. Det blev grillad kyckling, sill, ägg, janson, potatis, potatissallad, sås, tunnbröd och annat gott.
Självklart hade påskharen varit här och lämnat påskägg åt min underbara systerson. Påskharen hade hittat ett bra gömställe, i blomlådan.

I morse blev jag och Stefan klara med krattningen. Så efter 25 fyllda säckar med löv, mossa och barr och en fin tomt så säger jag: Hej då krattan! Vi ses nästa år!

God kväll!

SOMMAR PÅ PÅSKAFTON!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Fantastiska vår!
Det är verkligen sommarvärme ute nu. I flera dagar har det varit kanonväder. Jag tror aldrig vitsipporna har varit så här tidiga något annat år. De är så fina där de står tycker jag.
Vi har krattat för fullt och äntligen börjar vi se ett slut på detta tråkiga men nödvändiga trädgårdsarbete. Det har gått väldigt bra och det blir så fint.
Påskhelgen har varit bra hittills. Det är skönt med påskledigt och den här helgen blir ju några dagar längre än övriga. Nu ska vi snart bege oss ut för att kratta den sista ytan på våran underbart stora och härliga tomt.

God morgon!

PÅSKFINT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Påskris och fjädrar i olika glada färger pryder nu våran stenrabatt.
Den har vi aldeles intill våran grusgång en bit ifrån bron. Det är en perfekt plats att ha en blomkruka på eller som nu, ett färglatt påskris.

Glad Påsk!

KRATTNING

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår började vi kratta. Det är kanske inte det allra roligaste man gör i trädgården men det måste göras. Vi har 3 stora tallar som står nära varandra så barren fylldes i 9 säckar. Det gjorde vi igår och idag har vi forsatt runt förrådet och buskarna där. Där var det mest löv. Vi har även tagit en yta nere vid staketet och mot grusgången. Vi forsätter i morgon.
Annars den här veckan har det inte hänt så mycket. Idag efter jobbet var vi till Birsta för att påskhandla och det var inte bara vi som skulle göra det. Men nu är vi redo för den långa påskhelgen och har även inhandlat grejer så jag kan baka något smaskigt.

God kväll!

TRÄDGÅRDSARBETE

Allmänt  /  0  Kommentarer

Trädgårdsarbetet kan börja.
Idag har vi inhandlat krattor, sekatör och dessa fina trädgårdshandskar. Så nu är vi redo att ta oss an våran 1700 kvm stora trädgård.
Vi köpte även virke till två byggprojekt som vi ska börja med...vad det kommer bli av det tänker jag inte avslöja än:)
I natt sov Stefans syskonbarn här. De kom hit vid 15-tiden igår. Vi tog först en promenad till affären. Sedan gick vi hem och gjorde i ordning tacos som de hade beställt. Sedan hade vi lördagsmys resten av kvällen med film och lördagsgott.
Det blev korvgrillning till lunch idag med barnen och deras föräldrar och deras mormor och morfar. Det var jätte härligt ute då solen lyste och värmde våran altan.
Så våran helg har varit bra och hunnit med mycket. Men nu blir det slappande framför tv:n som avslutning på denna härliga helg!

God kväll!


BALKONGFRUKOST

Allmänt  /  1  Kommentarer

Dagens frukost åt vi på balkongen. Det är första frukosten utomhus för i år. Det var riktigt varmt där vid 8-tiden i morse. Vi har morgonsol där och utsikt över havet. Så det kan inte bli så mycket bättre än så.
Förmiddagen har ägnats åt att byta däck på bilen, fyra nya dessutom. Bild kommer senare.
Nu väntar vi snart på två middag - och sovgäster.

Kram!

RESTAURANG

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår var vi ut och åt god middag med jobbet. Vi åt på restaurang Oscar. Jag åt oxfilè med pommes frites och chili bearnaise. Till efterrätt åt jag en kula glass, amaretto med honung och salt. Det lät spännande så jag var tvungen att prova och den var riktigt god. Vi hade en mycket trevlig kväll.

Veckan har rullat på med jobb och träning, byte av soffa på nedervåningen och i samband med det hände en grej och jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv!!
Våren har verkligen gett sig till känna i veckan. All snö är nästan borta från trädgården vilket känns underbart.
Helgen är välkommen och den kommer fyllas med diverse olika saker.

God morgon!

TE OCH AMELIA

Allmänt  /  1  Kommentarer

Nya amelia har landat i brevlådan. Den kommer jag nu att läsa tillsammans med en kopp vaniljte, härlig tisdagskväll alltså.

God kväll!

SOLSTOLAR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dessa härliga stolar fick Stefan igår i present.
De är hur härliga som helst att sitta i och det kommer blir perfekt att till sommaren sitta och lata sig i när solen värmer.
Annars idag har vi varit och handlat mat och tog en sväng på Birsta. Eftermiddagen har mest varit lugn och vi har slöat i soffan och tagit det lugnt och skönt.

God kväll!

GRILLSÄSONGEN INVIGD

Allmänt  /  1  Kommentarer

Idag invigde vi grillen som Stefan fick i måndags i present.
Vädret var inte det bästa. Det har regnat till och från hela eftermiddagen. Så när vi höll på att göra i ordning grillen med kol och tändvätska regnade det. Men när vi skulle ut och tända så var det uppehåll:) Så det kunde ju inte bli bättre.
På grillen la vi fläskfilè så den fick en yta. Sedan lindade vi in den i folie och lät den ligga i 40 minuter. Då blir den saftig och god och det enda man beöhöver göra är att vända på den efter halva tiden. Det är alltid gott med grillat och med goda tillbehör kan det inte bli annat än en bra middag.

God kväll!

STEFANS 30-ÅRS FIRANDE!!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår firades att Stefan fyllt 30 år!!
Det var 13 vuxna och 5 barn som kom till festligheterna:) Han fick många bra presenter. Han hade önskat sig presentkort på Bauhaus så fyra stycken fick han. Han fick även presentkort på Birsta city i valfri butik. Han fick fin wiskey i väldigt fin låda, ytterligare en wiskey, en kudde till soffan och ett fint blomsterarrengemang i härliga vårfärger. Han fick även 2 fina stolar till altanen som det kommer bild på senare idag när de är uppe ur kartongen:)
Vi bjöd på tacopaj och ost-och skinkpaj. Till det serverades sallad, fetaost, dressing, nachosrullar och färskt, nybakat bröd från bageriet. Till efterrätt blev det hembakade kolakakor, vaniljkakor och chokladmuffins och tårta bjöds det också på.
Det var full fart på barnen hela tiden, stora som små.
Idag kommer vi inviga grillen han fick på självaste födelsedagen så det kommer jag också lägga ut bild på senare idag.

God morgon!!

KVÄLLSUTSIKT

Allmänt  /  0  Kommentarer

En båt passerade våran utsikt tidigare ikväll. Det kanske inte ser så vackert ut på bilden men det såg häftigt ut när den passerade i kvällsmörkret.

God kväll!

TINA FRAM

Allmänt  /  0  Kommentarer

Våran tomt på 1700 kvm börjar äntligen tina fram.
På gången upp till bron har gruset kommet fram och trädgårdstenarna börjar fint pryda gången. Träsoffan som står vid bron börjar också titta fram. När vi var här och tittade på huset så var det höst och mörkt och när vi besiktade likaså. Så nu börjar vi närma oss tiden då vi för första gången ser våran härliga tomt i vårljuset och utan snö, underbart!
Ett vårtecken för mig är att få ta fram cykeln. Jag längtar så mycket efter att få cykla mina långa morgoncykelturer. Men jag kommer vänta ett tag till men jag hoppas det inte dröjer allt för länge.

Veckan har hittills bestått av jobb och förberedelser.

God morgon!

DEKORERA

Allmänt  /  0  Kommentarer

En ny sprits fick följa med mig hem från Birsta idag.
Asken innehåller 12 stycken spritsspetsar av metall, 2 kopplingar av plast, en blomstersticka och två spritspåsar av kraftig plast. Så nu kan jag fortsätta med att dekorera bakverk som är väldigt roligt tycker jag.
Jag har varit ganska seg så här i början på veckan efter en underbart trevlig helg i Karlstad. Men nu har jag återhämtat sömnen och dagarna rullar på i snabb takt. Ikväll har jag börjat förbereda för helgens trevligheter.

Våren har verkligen gett sig till känna och det har tinat bort massor av snö de senaste dagarna. Jag vill att det ska vara varmt länge nu så jag kan ta ut cykeln snart. För jag längtar verkligen till att ta en lång cykeltur.

God kväll!!

STEFAN 30 ÅR!!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hipp Hipp Hurra!!! Igår var det Stefans 30 års da`!!
Jag grattade honom på morgonen med tårta och present. Han hade önskat sig en PMF 180 E Multi, ett verktyg som man kan kapa, slipa och såga med. Så den blev han väldigt nöjd med.
Vi jobbade båda hela dagen och på kvällen kom hans familj och gratulerade med presenter. Av hans syster fick han ett presentkort på Bauhaus som han önskade sig. Av föräldrarna fick han han rostfri grill. Så nu kan vi inviga grillsäsongen:)

Vi bjöd på tårta med sprakande fackla:)


På morgonen hade jag skrivit 30 med hjärtmönstrade tårtljus:)

Stefan var nöjd med sin stora dag.

God morgon!




30 års fest 60 mil bort!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Helgen har spenderats i Karlstad för att fira en kompis som fyllde 30 år!
Vi åkte i fredags kl 15.30 och var nere vid 22-tiden. Vi var 10 personer härifrån som åkte ner.
Vi bodde på en camping där även festen skulle hållas. Igår på dagen åkte vi till Bergvik, ett köpcentrum. Vi kollade runt i butikerna där. Det blev ingen shopping alls för min del.
Så på kvällen var det dags för 30 årsfest. Den började kl 17 och höll på till sena natten. Det bjöds på italiensk buffè där allt var hemmalagat, väldigt gott var allting!
I present av oss här uppe fick han en grill och en massa bra tillbehör. Det var gallerrengöring, grillbok, grilltång, briketter, brikettkorgar, grillformar, lockhållare, grillspett, grillöverdrag, grillrenögöring och en grillstarter. Allt var inslaget i olika paket så fick många paket att öppna. Grillen och tillbehören var i märket Weber.
Tack för en trevlig helg!



RECEPT VITA ROSENKNOPPAR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Här kommer receptet på de goda vaniljkakorna jag gjorde förra helgen.

Receptet ger ca 50 st.

200 g smör

1 dl florsocker

1 msk vaniljpulver (egentligen 2 msk vanillinsocker)

3 dl vetemjöl

1,5 dl potatismjöl

 

Gör så här:

  • Rör smör smidigt i en bunke. Tillsätt därefter alla torra ingredienser och rör alltsammans riktigt poröst.
  • Sprita ut kakorna på smorda plåtar.
  • Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 12-15 minuter eller tills kakorna blivit svagt guldgula.
  • Låt dem svalna. Du kan pudra dem lite med florsocker innan de ska serveras.
Receptet har jag hittat HÄR så gå gärna in och titta och prova att baka för de var enkla att göra och är så goda:)

God morgon!