Valborg

Publicerat: 2009-04-30 Kl: 23:57:00 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Vi åkte runt lite och kollade på några maj brasor. Först åkte vi upp på Norra Berget. Det var mycket folk där men brasan var ganska liten. Så det var inte så mycket att se så vi åkte vidare. Vi åkte ner till Njurunda och där fanns en riktigt stor brasa.
När vi kände oss nöjda gav vi oss ut på lite skatt letande. Vi siktade in oss på en som vi fick leta en stund. Men till slut hittade vi den under ett brofäste. Där träffade vi på Stefans föräldrar så vi åkte hem till dom och spelade lite kort.
På vägen hem letade vi en skatt till men den var lite svår så vi ska försöka ta den i dagsljus istället.


Kram

Hon räddade min helg!

Publicerat: 2009-04-30 Kl: 17:20:19 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Jag cyklade till stan i eftermiddag för att uträtta några ärenden. Jag gick in på skattemyndigheten och när jag var klar där cyklade jag in till stan och parkerade cykeln. När jag stigit av cykeln upptäcker jag att jag tappat min väska som jag haft på pakethållaren. Jag cyklar samma väg tillbaka men hittade den inte. Jag gick in till polisen för att kolla om någon lämnat in den. Det var några i kö före mig. Jag hör en kvinna säga "jag hittade den här väskan efter gatan". Jag gick direkt fram till disken och sa att var min. Jag fick säga namn och personnummer och sen fick jag kolla så allt var med och sen fick jag tillbaka den. jag har tappat plånboken en gång tidigare och det är inte roligt. Det blir ett jätte jobb att spärra och ordna nya kort. Men den här gången hade jag sån TUR så det är nästan så jag inte tror det själv.
Tack du ärliga människa som lämnade in den till polisen. Det räddade min helg!

Snart helg

Publicerat: 2009-04-30 Kl: 06:34:35 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Då var det snart helg igen då. Det känns härligt att ta helg när solen skiner som den gör nu. Jag vill bara vara ute mest hela tiden.
Ikväll blir det nog att vi åker och tittar på någon maj brasa någonstans och kanske äta nåt gott. I morgon blir det krattning och kanske ta några skatter.

Kram

en halv km virke

Publicerat: 2009-04-28 Kl: 21:49:17 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Ikväll har vi varit till stugan en sväng och hjälpt till att bära virke till ett altantak som mamma och pappa ska lägga om där,  vi bar 500 m virke eller en halv km.
Batterierna i min kamera har tagit slut och jag har glömt bort att köpa nya så därför kommer inga bilder idag. Men jag ska snart köpa nya.

Go kväll.

Skatt jakt med bättre tur

Publicerat: 2009-04-26 Kl: 19:51:16 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Vi gav oss ut på en ny skatt jakt idag. Vi hade planerat att ta 5 stycken och vi hittade alla 5!
Vi åkte upp till södra berget och letade. Den första var enkel. Den andra var också lätt. Därefter fick vi gå en bit för att finna den tredje. Den fjärde låg vid toppen av sidsjöbacken. Från södra berget och dit var det ca 1,5  km. Sedan gick vi tillbaka till bilen och åkte och tog en vid sidsjön som fick bli våran sista för idag. Vi var ute nästan 2 timmar och det var så soligt och varmt. Så det var härligt med en söndagsutflykt.

Här är vårat första skatt fynd för idag.


ett fint träd!


Love tree!


Här är vi på väg till våran fjärde skatt för idag, mot sidsjöbacken!


Utsikt från sidsjöbacken, vackert!


Här tar vi våran femte och sista skatt för idag. Här fick jag klättra för att nå.


Go kväll.

Lördag

Publicerat: 2009-04-26 Kl: 07:42:47 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Ett fantastiskt vårväder var det när jag slog upp ögonen igår morse. Det var riktig sommarvärme.
Jag och en kompis var på vårmässan. Jag köpte skor och strumpor. Jag tycker det är kul att gå och titta. Jag och Stefan ska dit idag. Så jag får se om jag kanske hittar nåt mer roligt.
På kvällen var jag med kompisen och åt tacos buffè på biteline. Det är så gott där.
Jag hann också med en cykeltur igår i sommarvärmen. Jag var ute och letade lite nya "cykelvägar". 1,6 mil vart det.
Jag och Stefan gav oss ut i natt och letade skatter. Men det gick inget vidare. Dels var det ganska mörkt ute så vi hade svårt att se vart vi skulle sätta fötterna för att komma fram till skatten och på ett ställe var det folk runtomkring. När man letar skatter ska det göras så att ingen ser. så därför kunde v inte leta vidare.

Ha en trevlig dag!
Kram

så fina!

Publicerat: 2009-04-24 Kl: 22:39:49 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Jag fick en bukett med tulpaner idag av Stefan. Tack så mycket! De är så fina!
Ikäll var vi bjudna på middag hos stefans föräldrar. Vi åt grillad kycklingfilè med klyftpotatis och tzaziki. Det var så gott, Tack så mycket!
På vägen till Stefans föräldrar såg jag mina första vitsippor för i år. Så jag ville så gärna ta en bild. Så vi stannade vid lämpligt ställe som var precis vid en hästhage. Jag passade på att heja på hästarna också innan jag satte mig i bilen. Dom såg ut att ha det väldigt härligt där i det soliga vädret.Go kväll!

Gymmet och full fart mot helgen

Publicerat: 2009-04-23 Kl: 20:07:48 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Idag efter jobbet cyklade jag till gymmet och gjordet ett pass där. Det var skönt. Jag har inte varit där på länge. Jag brukar mest köra spinning men gymmet är bra träning det också. När jag skulle dit rullade jag nästan hela vägen men det blev desto jobbigare att cykla hem. puhh!
I helgen blir det lite av varje, vårmässa med en gammal klasskamrat och om jag får önska tar jag gärna en sväng till birsta nåt i helgen också.

Go kväll!

Jag glömde

Publicerat: 2009-04-22 Kl: 22:19:52 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Solen har strålat hela dagen så det var en härlig promenad jag tog hem från jobbet idag.
När vi hade ätit middag åkte vi ut till Bauhaus för att köpa en skruv till min cykel som har lossnat. Men dom hade inte just den modellen. När vi var klara där åkte vi ut till min syster och lämnade tillbaka x-boxen vi lånat av min systerson, Tack för lånet! Syrrans sambo hade precis en sån där skruv som jag behövde till cykleln som jag fick ta=) Tack så mycket!
Annars ikväll har vi städat och lite sånt. Det är skönt när det är rent och fint.
I morse glömde jag att sätta på mig min stegräknare=(Jag tror jag aldrig har glömt det sen jag skaffade den. Men i morgon ska jag ta på mig den. Klämman som syns på bilden är super bra. Jag tappade stegräknaren ganska lätt i början. Men med den här klämman sitter fast jättebra.

Go kväll!

Första tussilagon...

Publicerat: 2009-04-22 Kl: 08:10:28 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


...hittade vi igår när vi var ute och åkte en sväng. Det var kanske inte dom finaste tussilago jag har sett men dom kan nog bli om några dagar när de har slagit ut ordentligt. Snart kanske vitsipporna kommer fram oxå.

Kram

Första riktiga cykelturen

Publicerat: 2009-04-21 Kl: 19:03:54 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Den blev 1 mil lång. Det var kul att få cykla ett riktig cykeltur. På mitt förra ställe där jag bodde var det lätt att hitta vägar att cykla på. Där var det nära till natur och ej så trafikerade vägar. Jag vill gärna cykla där det är lite trafik så jag kan trampa på ordentligt utan att behöva stanna vid så mycket korsningar och sånt. Så de första cykelturerna nu blir det att leta bra vägar och sträckor att trampa på.

Go kväll!

cykelutrustning

Publicerat: 2009-04-20 Kl: 19:24:01 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer
Cykeldatorn fick jag när jag fyllde år förra året. Väskan inskaffade jag förra sommaren. Den är bra när jag är ute och cyklar där jag lägga mina nycklar och telefon och sånt. Cykellåset fick jag idag, Tack! Jag köpte ett i helgen men jag behöver ha det här också som är lite kortare och som är lättare att dra runt en stolpe eller liknande. Så nu är det bara att ge sig ut och cykla.

Go kväll!

Vårblommor

Publicerat: 2009-04-19 Kl: 12:57:17 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer
Jag gick ut en liten sväng och hittade dessa fina små blommorna utefter husväggen! När jag var liten tyckte jag mycket om att plocka blommor. Jag har alltid tyckt det var roligt med blommor, men inte krukväxter och sånt utan snitt blommor och de som finns i naturen. Men om jag får en krukväxt så tar jag naturligtvis emot den=)  
När jag har frisknat till så ska jag ta och städa här i veckan och kanske även köpa någon fin vår bukett att ha på bordet.

Trevlig Söndag!

Äntligen!

Publicerat: 2009-04-18 Kl: 17:25:34 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer


Idag fick den minsann komma fram från källaren, Min cykel! Den blev tvättad och så blev det en liten premiär tur till cykelnisse där jag pumpade mitt bästa färdmedel.

Annars idag var jag till birsta en sväng. Jag var in på ikea och köpte två kartonger så jag får ordning på det sista grejerna efter att jag flyttade hit. Tänk att det alltid blir kvar nåt krams ett bra tag som man tänker "det här tar jag nån annan dag". Den dagen tänkte jag skulle bli i morgon om ork och lust finns.

Kram

Lite shopping

Publicerat: 2009-04-16 Kl: 18:15:52 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer
Igår blev det shopping! köpte en ny jacka och två par nya skor. Det är roligt att shoppa. Framför allt gillar jag Ikea. Där finns mycket roligt att lägga pengarna på. Oftast får man med sig saker till kassan som kanske inte alltid är så nödvändigt men roligt att ha. Jag tillbringade mycket tid där när jag hade flyttat 1 januari. Där hittar jag oftast det jag vill ha när det gäller möbler och inredning.
I morse snöade det! *trist* men det låg som tur var inte kvar så länge. För nu är jag bra sugen på att ta fram cykeln men först måste ett vajerlås införskaffas så jag kan låsa fast den ordentligt.

Go kväll!

Annandag påsk och Tisdag!

Publicerat: 2009-04-14 Kl: 22:02:55 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer


Igår var det kanonväder ute! Så vi passade på att ta en promenad. Det var mycket folk ute på sina tomter så nu märks det att våren har kommit.
Vi hade planerat att äta en god middag så vi begav oss till Birsta för att inhandla det som behövdes. Vi gjorde egen klyftpotatis och stekte fläskfilè och åt vitlöksbröd till. Gott!
Mamma och pappa var hit en sväng på eftermiddagen. Jag fick en jättefin blomma. Tack så mycket!
Idag efter jobbet gick jag ner och tränade spinning. Jag invigde min rosa vattenflaska som jag bloggat om tidigare. Den fungerade bra.
Jag har just sett klart på Andra avenyn. Jag har följt serien ända sedan den startade i höstas, tror jag att det var. Jag måste bara se varje avsnitt. Har jag inte möjlighet att se den så måste jag se reprisen.

Kram

Skatt jakt!

Publicerat: 2009-04-13 Kl: 08:43:36 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


I natt var vi ute och letade skatter med gps:en. Det är en spännande sysselsättning.  Det kallas för geocaching. Kortfattat går det till så här att personer lägger ut små gömmor med hjälp av gps. Vart dom ligger går att se på en hemsida. Man för sedan över dessa till sin egen gps. Med hjälp av koordinater kan man sedan hitta exakt vart "skatterna" finns. Då är det bara att sätta igång att leta. När man hittat en skriver man datum när man varit där i en loggbok som ligger i gömman.

Jag har varit med och tagit 105 stycken totalt. De flesta har jag tagit här i trakterna. Men vi har också gjort utflykter till Hudik och Härnösand och haft med oss gps:en på semester och så.
Det som jag tycker är roligt med att leta är att folk lägger ut skatterna på alla möjliga konstiga ställen. Vi har klättrat på lyckstolpar och i berg och vi har varit ute på nätterna ibland och letat. Det gjorde vi i natt. Vi letade tre men hittade bara en. Att leta "skatter" är ett perfekt sätt att komma ut på en utflykt, kanske ta med lite fika och stanna till vid en fin plats som här på bilden!

Kram

Påskdagen

Publicerat: 2009-04-12 Kl: 21:34:46 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Idag har vi gjort lite av varje. Vi var iväg till min syster och lånade deras x-box på förmiddagen. När vi åkte hem stannade vi till och gick en lång promenad på en timme i det soliga vädret. Jag hoppas snön tinar bort snart så jag kan ta fram cykeln.
Vi har också hunnit med middag hos Stefans föräldrar. Tack för den goda maten!
Ikväll har vi spelat super mario på x-boxen. Det är så himla roligt. Jag hade spelet när jag var liten så jag nu när jag sitter och spelar så kommer jag på eftersom hur världarna var och hur kul det var att spela. Barnasinnet ska man ha kvar:)

Kram

Kryssning!

Publicerat: 2009-04-12 Kl: 09:03:39 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

  
I fredags åkte vi på påsk kryssning till Mariehamn med Viking cinderella. Vi åkte buss till och från stockholm och lunch stoppet blev här i Gävlebro. Vi åt våra goda smörgåsar vi hade tagit med oss. Det är alltid mysigt att fika ute när man är på resande fot tycker jag.


På utresan hann jag inte fota så mycket innan mörkret gav sig till känna. Här är precis när vi har lämnat hamnen. Åhh va mycket fina hus det finns i stockholms skärgård!


Jag gillar drinkar med mycket färg. Den här var supergod! Det bästa med den var det man fick en lyspinne också:).......


......som gick att ha som arband:)


Den här var inte lika god men den hade häftig färg:)


Det blev ytterligare en med mycket färg:)


Stockholms skärgård!


 
Vi hade jättefint väder hela resan! Det var härligt att stå ute på däck och titta på alla vackra hus och öar som passerades.

Vi har haft en bra resa. Vi har ätit god mat . Det var en stor buffè med kall och varm mat och efterrätter. Dom hade jättegoda små munkar. Jag har aldrig sett så små förut. VI har även shoppat och haft det väldigt trevligt.

Kram

påsk och kryssningsförberedelser

Publicerat: 2009-04-09 Kl: 20:08:14 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Idag har vi varit runt till våra syskonbarn och delat ut lite påsk presenter och påskägg. Den här ankan gav Stefan bort till sin systerson.

Annars ikväll har vi föreberett oss för kryssningen vi ska åka på i morgon. Det är lite packning kvar och så ska vi fixa lite fika att ha på buss resan. Det ska bli kul att komma iväg nu. Jag har längtat hela veckan.

Så nu blir det nog inget mer bloggande på några dagar.


GLAD PÅSK!


Kram

Blomman blommar ännu mer

Publicerat: 2009-04-08 Kl: 19:31:37 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Min kaktus med den enda blomman har slagit mycket nu. Blommorna blir så söta och rosa. Jag upptäckte att en till av mina kaktusar har två rosa små knoppar! Så jag väntar med spänning för att se när den blommar ut riktigt.

Påsk helgen närmar sig med stormsteg och vi laddar för båtresan. Det ska bli härligt att komma bort lite. Jag har precis packat lite. I morgon kväll har vi mycket vi ska hinna med så då är det bäst att börja lite smått. Det är inte så mycket som behövs packas men det måste göras.

Kram

Nyfriserade!

Publicerat: 2009-04-06 Kl: 21:21:50 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Ikväll har vi varit till stefans syster och klippt oss. Hon har klippt oss flera gånger tidigare. Hon är duktig och det blir alltid bra resultat. Tack så mycket för att du klipper oss!

kram
Marie och Stefan

Blommande kaktus!

Publicerat: 2009-04-05 Kl: 19:40:00 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Mina kaktusar brukar aldrig blomma...eller nästa aldrig i alla fall. Men förut när jag skulle damm torka på fönsterbrädorna såg jag att två av dom hade fått små söta rosa blommor!

Kram

Min nya rosa fina vattenflaska!

Publicerat: 2009-04-05 Kl: 11:38:53 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Igår köpte jag en ny vattenflaska att ha när jag tränar. Jag tyckte det var en häftig färg och fiffig. Det fanns gröna och blåa också men jag tycker rosa var finast. För i flaskan finns en "ispinne" som man lägger i frysen och så stoppar man ner den i vattenflaskan och vippss! så blir vattnet kallt snabbt.

avslutning av dagen

Publicerat: 2009-04-05 Kl: 09:21:44 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Vi fortsatte stefans födelsedag igår med att vi åkte ut till Birsta på förmiddagen och shoppade lite. Sen åkte vi hem och bara tog det lugnt. Stefan höll på med sin nya Ipod och jag donade på lite hemma. Sen gjorde vi middag, fläskfilè med pasta och vitlökssås. Vi hade aldrig gjort den kompinationen förut och det vart så där. Men det gick att äta i alla fall.
På kvällen åkte vi till ett par kompisar. Det vart en trevlig kväll med lite tv tittande och vi satt och surrade.
Nu håller jag på att tvätta. Jag tycker det är skönt att göra det på morgonen. Då har man det gjort.

Kram

Stefan 28 år!

Publicerat: 2009-04-04 Kl: 09:58:29 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Grattis!!
Jag uppvaktade honom i morse med bakelse med tända ljus och present.


Han ville så gärna ha en Ipod Nano så det fick han av mig.


Vi fortsatte morgonen med att åka upp till Hotell Södra Berget där vi åt en super bra hotell frukost. Mums! Det är så bra utsikt ut över stan uppifrån berget men tyvärr var det tjock dimma så vi såg ingenting alls ut. Men det viktigaste var att det var god frukost och det var det verkligen!


Kram

Födelsedagskalas!

Publicerat: 2009-04-04 Kl: 09:46:16 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Idag fyller Stefan år! Grattis!!
Igår hade han födelsedags bjudning. Vi var 11 personer och det var jätte trevligt. Han fick många bra presenter. Det bjöds på smörgås tårta och vanlig tårta.Stefans syskonbarn var det full fart på under kvällen. Här får han hjälp med att öppna presenter.


Den lille var det full fart på.


Kram

Fixad!

Publicerat: 2009-04-02 Kl: 19:47:25 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

I helgen som var tände jag mina fina lyktor i olika storlekar. Jag hade lyckats sätta ljuset för nära glaset så det ena av dom fyra sprack på grund av värmen. Så jag ringde och beställde ett nytt glas hos en glasmästare. Jag var och hämtade det idag och det blev kanonbra.
Annars i kväll har vi gjort lite av varje. Vi åt middag på Biteline, Tacos buffè! Mums! 
När vi var klara åkte vi ut på Birsta en sväng, andra gången på denna dag.
Nu ska vi se tv.

Kram

Vårväder!

Publicerat: 2009-04-01 Kl: 16:32:21 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

När jag gick hem från jobbet i dag var det ett härligt vårväder och solen sken så underbart! Som den fortfarande gör.


Kram

Spinning!

Publicerat: 2009-04-01 Kl: 05:58:33 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Igår vart det ett pass på spinning cykeln i en timme..phuu! Det är ganska jobbigt men det är kul! Det är bra ledare och bra musik. Det var inte så många på passet igår. Det brukar vara fullt men jag tror att det fina vädret lockade folk att vara ute istället. Jag längtar till snön har försvunnit så jag kan ta fram min egen cykel.

Kram
RSS 2.0