MORGONTUR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu på morgonen har jag varit på en cykeltur. Jag cyklade till Juniskär och hem igen. Det blev en sträcka på 2 mil och det tog 1 timme. Det är riktigt härligt att cykla på morgonen. Då har man träningen avklarad inför dagen som följer.

God morgon!

MORS DAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Mors dag! Vi var till mamma och pappa och firade ikväll. Vi åt gott fika, marängtårta och god fruktsallad med massor av god frukt som kiwi, persika, melon och annanas. I present av oss fick hon två solenergilampor och en morsdagstårta och lotter.
Förutom att plantera blommor idag har vi varit ute på Birsta en sväng men största anledningen till att vi åkte dit idag var att handla mat.
Så sammanfattningsvis har vi haft en bra helg då vi gjort mycket men också firat mors dag både igår och idag.
Nu landar jag i soffan framför Iren Huss på tv.

God kväll!

VÄGGKRUKA

Allmänt  /  1  Kommentarer

Denna fina väggkruka fick vi av mamma och pappa i inflyttningspresent när vi flyttade in. Jag satte pensèer i denna också. Så det första man ser nu när man kommer in genom de första dörrarna är denna fina väggprydnad:) Tack så mycket mamma och pappa! Den gör sig väldigt fint på väggen!

God eftermiddag!

KRUKA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kruka till våran stenplatta blev det också igår. Vi har en jättefin stenhög nedanför bron där vi igår köpte en stor utekruka som vi ville ha där. Vi fick tips om att ha en högre blomma i den och några små runtom. Så fick det bli och vi är helnöjd med resultatet för det blev så fint!

God eftermiddag!

BLOMLÅDOR

Allmänt  /  0  Kommentarer



Pensèer. De pryder våra blomlådor på altanen. Vi har idag planterat dessa som vi köpte igår. Jag är inte särskilt bra på planteringsblommor och sånt men jag får lära mig nu när vi köpt hus. Man vill ju ha lite fint i blomlådorna så här på våren och sommaren. Vi köpte många olika färger på pensèerna, röd-vit, röd, orange, vit, lila och rosa.

God eftermiddag!



LÖRDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer

En fullspäckad lördag blev det.
På förmiddagen var det dags för fotokurs men när vi kom dit kunde den inte genomföras. Så jag och två kursdeltagare tog en fika på stan istället, mycket trevligt.
Stefan hämtade mig på stan och vi for ut till Birsta för att shoppa. Vi ville ha något fint att pryda altanen med. Bilder på detta kommer senare. Det var väldigt mycket folk där ute som en lönelördag brukar vara.
Vid middagstid åkte vi ner till Stefans föräldrar där vi firade mors dag i förskott. Det bjöds på tacos och det är alltid lika gott:) Det blev en somrig efterrätt, glass med jordgubbar och även det smakar alltid super:)! Det fick bli en bild tagen med mobilkameran för systermkameran glömde jag hemma och det kom jag på när vi åkt en bit. Men en bild tagen med macroobjektivet på denna goda efterrätt hade nog blivit perfekt.
Jag och Stefan avslutade kvällen med ett spontanbesök på casinot. Det är alltid lika trevligt att åka dit.

God morgon!

GALTSTRÖMS CAFÈ

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det är ett trevligt ställe! Vi åt middag där igårkväll. Till förrätt beställde vi vitlöksbröd med tzaztiki och aioli. Vitlöksbrödet är så saftigt och gott. Till varmrätt åt både jag och Stefan deras oxifilèpasta som är populär och väldigt god. Stefans föräldrar var också med.
Det är så fin miljö i Galtström. På vägen till Cafèet åker man förbi den fina lilla kyrkan och stora, gröna hästhagar där hästarna igår gick runt och betade. Från Cafèet har man utsikt över det gamla järnbruket.

Jag kommer fylla denna lördag med allt möjligt. Först sista gången i fotokursen på förmiddagen. Sedan blir det Birsta och lite shopping och sedan andra trevligheter.

God morgon!

DOFT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Parfym. Idag har jag köpt mig en parfym med doft av vanilj. Jag brukar inte använda parfym så mycket men nu tyckte jag att jag kunde göra det oftare.

God eftermidddag!

GULLVIVA

Allmänt  /  2  Kommentarer


Jag testar. Jag gick en runda i trädgården och hittade några fina gullvivor. Dessa fick bli kvällens objekt för att testa mina kunskaper i fotokursen jag går. De översta bilderna är något över och underexponerade, alltså lite för mörk och den andra något för ljus. Men jag tycker ändå de blev skarpa. Den understa bilden är tagen i den svartvita funktionen i kameran och det kan bli väldigt fina bilder i svartvitt.
I övrigt tycker jag om blommor och nu när vi har ett kanonbra macro objektiv så vill jag mer än gärna fota dessa fina växter också.
Idag blev det en lång cykeltur. Jag cyklade till Södra berget, uppför Södra berget och nerför Södra berget. Det blev en sträcka på 1,5 mil.

God kväll!

FOPPISAR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nya foppisar fick det bli idag!
Vi tog oss en tur till Ica Maxi ikväll. Vi behövde göra några inköp till kylen och även dessa hamnade påsen. Vi har haft flera par foppatofflor tidigare men de blev så slitna så de åkte i soporna. Men nu har vi varsitt par igen som vi kan strosa runt i på gården. Jag gillar färgen.

God kväll!

UTEMÖBLER

Allmänt  /  0  Kommentarer



Våra fina altanmöbler.
6 stycken stolar med svarta dynor har vi köpt på Ica Maxi. De är lätta och smidiga att flytta på. Bordet har Stefan byggt själv och det blev superbra. Då fick vi exakt det mått vi ville ha och precis hur vi ville att det skulle se ut. Det passar perfekt på våran altan som även har fått sig en städning idag.
Idag har vi klippt klart gräset som vi började med igår. Men då tog bensinen slut så vi fick fortsätta idag. Men nu är våran 1700 kvm stora tomt klippt av oss för första gången och fint blev det!
Jag började rensa i våran stenrabatt som vi har vid ena husväggen. Det var så mycket löv som kommit fram där nu efter vintern. Nu ser det mycket trevligare och finare ut!
Så vi har varit ute större delen av dagen i det fantastiska väder som har varit. Jag hoppas det håller i sig några dagar till.

Nu blir det slöa och slappa resten av kvällen.

God kväll!

LÖRDAGKVÄLL HOS SYSTER

Allmänt  /  0  Kommentarer

Grillning hos syster blev det igår.
Vi hade en mycket trevlig kväll. Vi grillade kycklingfilè och fläskytterfilè. Till det hade vi pommesfrites, bearnaisesås, brieost, baugette, sallad och persiljesmör och annat smått och gott. Allt var supergott!
Min underbara systerson visade oss att han har lärt sig göra volter på studsmattan. Jag tog fram kameran och tog bildserier på honom och det tyckte han var superskoj. Vi har även filmfunktion på systemkameran så jag filmade några frekvenser vilket även jag tyckte var väldigt roligt.
Tack för en trevlig kväll!

God morgon!

FREDAGSMYS

Allmänt  /  1  Kommentarer

Nu är det helg!
Vi tog det bara lugnt igår kväll. Vi köpte hem lite fredagsgott i form av vindruvor, ölkorv och små ostkuber som är mina favoriter. Det är tre olika smaker i förpackningen, grönpeppar, tomat och skinka. De är goda att ha på små kex men de är även minst lika goda att stoppa direkt i munnen...tycker jag i alla fall:)
Helgen kommer innehålla lite av varje. Vi har trädgårdsarbete att ta tag i som kommer bli härligt när vädret verkar bli soligt. Vad dagen i övrigt kommer innehålla får ni veta ikväll eller i morgon.

God morgon!

NYHET!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nya Magnum Caramell & nuts.
Mums! Den var riktigt god. Den kommer att slinka ner fler gånger:)
Kvällen har för övrigt gått fort. Jag åkte och tränade en stund efter jobbet. Det blev ett kort pass på träningscykeln.
Annars ikväll har vi varit och handlat och grejat här hemma. Igårkväll packade vi upp allt som vi handlade i Gävle i söndags och gjorde fint i rummet utanför tvättstugan.

Nu blir det snart go natt här!


UTFLYKT

Allmänt  /  2  Kommentarer

Regnig söndag idag.
Vi tog oss iväg på en dagsutflykt till Gävle idag. Vi åkte till Valbo köpcentrum där de bland annat har Ikea. Där köpte vi lite av varje. Förvaringslådor, servetter, täcke och kudde till gästsängen nere och lite annat smått och gott. I Valbo har de även en galleria som vi kollade runt i.
Sedan åkte vi Dollar Store där vi köpte skurmedel, disktabletter, trasor mm. Vi gjorde även ett besök inne i stan där jag köpte en rosa tröja med vita ränder. Vi avslutade våran utflykt med middag på Olereys där i Gävle. Det är alltid lika god mat på denna sportiga restaurang.

Jag har tyckt det varit roligt att fota regndroppar med macro objektivet. Därför blir det en bild på det idag också.

God kväll!

DROPPE

Allmänt  /  2  Kommentarer

Macro objektivet är fantastiskt bra.
Med det går det att fånga små, små detaljer på väldigt nära håll och det kan ge detta fina resultat på en bild. Denna bild är tagen vid Svartvikskajen idag.

Nu börjar snart omröstningen av melodifestivalen och vi håller självklart tummarna för Sveriges bidrag!

God kväll!

SVARTVIKSTÅGEN

Allmänt  /  0  Kommentarer



Svartvikskajen.
Där finns det många fina gamla tågvagnar och lok. Även järnvägscyklar och en gammal båt pryder den stora, fina kajen. Så kameran användes flitigt av mig där.
Annars ikväll har vi grejat på nedervåningen.
Nu ska vi ladda för en mysig kväll framför melodifestivalen:)

God kväll på er alla!

DRIPP DROPP

Allmänt  /  0  Kommentarer



Tråkigt väder och det är synd just idag.
För idag ska jag på fotokurs igen. Vi kommer tyvärr inte kunna vara ute och fota eftersom det regnar. Men vi får säkert göra något skojigt med kameran inne istället.
Annars har veckan rullat på och gått väldigt fort. I tisdags fick vi in den sista veden från den stora vedhögen som levererades hem till oss 2 veckor sedan. Så nu är allt inne i vedboden för torkning. Det är väldigt skönt att det är klart. Vi fick bra hjälp på slutet och det tackar vi för!
Jag tog mig en morgontur på cykeln i onsdags och den turen blev till Kvissleby och tillbaka. Den vart 1,5 mil lång.
Det är skönt med helg och idag blir det att pyssla på inne.

God morgon!

FOTOSPROMENAD

Allmänt  /  0  Kommentarer



Igår tog vi oss en promenad.
Vi åkte till en väldigt fin kyrkogård här i närheten. Det finns mycket fina träd och blommor som står på allmän plats om man säger så. Så jag passade på att fota några bilder med vårat macro objektiv. Det var synd att inte solen var framme för det hade nog framhävt färgerna ännu mer. Men det blev bra ändå.

God morgon!

BLOMMA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Så fin!
Denna fina blomma dekorerar våra stenrabatt vid husväggen. Den har slagit ut på några dagar och jag ville ut så fort som möjligt och fota. Det gjorde jag i rättan tid för nu går åskan här och regnet är säkert inte långt bort.

God morgon!

HIMLABADET

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag blev det premiär för mig på Himlabadet!
Jag, syster och systerson var där idag i 6 timmar:) Det var riktigt roligt att åka alla attraktioner, framför allt en lång runtchkana där man åker på ringar. Den var i alla fall allra populärast hos min underbara systerson som helst ville åka den hela tiden:) Han har varit där förut så han visade mig runt till allt roligt som fanns. Strömmen var också något som uppskattades av honom.
Jag åkte de andra två rutchkanorna också, en som är mörk med färgade lampor på väggarna. Man slår på dom för att få poäng. Sedan fanns Turbon som gick väldigt fort! Jag åkte den bara en gång.
Vi var helnöjda alla 3 efter en mysig och rolig dag på detta fina och härliga äventyrsbad!

God kväll!!

MINA FÖRSTA MACRO BILDER

Allmänt  /  0  Kommentarer





Närbilder.
Igår testade jag vårat nya objektiv och det var så roligt att fota riktigt nära bilder och få med varje liten detalj, som den lilla flugan på den vita blomman.

God morgon!

MACRO OBJEKTIV

Allmänt  /  0  Kommentarer

Äntligen!!
Nu har vårat objektiv, ett Nikon AF-S DX 85/3.5G ED VR Micro-Nikkor anlänt. Så nu kan vi fota närbilder med en väldigt bra skärpa.

God morgon!


VED

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag levererades 10 kubikmeter ved till oss.
Det är dags att fylla på vedförrådet inför hösten och vintern. Så nu har vi börjat att stapla in detta i våran vedbod. Det är blandved och varje vedklamp är 30 cm och det passar perfekt i våran kamin.
Jag tittade nyss ut genom fönstret och ser att det snöar:(!!! Men förhoppningsvis ör den borta i morgon.

God kväll!

TACOLASAGNE

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag provade vi ett ny maträtt till middag.
Först steker man strimlad kycklingfilè. Man delar broccolin i mindre buketter och steker det tillsammans med kycklingen. Man kryddar med tacomix. Sedan häller man i vatten, creme fraiche, philadelfiaost och mjölk. Man låter det koka upp. Sedan häller man det i en form och varvar med färska lasagneplattor. Till detta hade vi en god sallad. Det blev verkligen supergott. Det kommer vi absolut göra igen.
Idag har vi tagit det lugnt men ändå fått mycket gjort. Vi avslutade dagen med en cykeltur på 1,5 mil.

God kväll!

MAJBRASA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi åkte och till Njurunda ishall och kollade på brasa igår kväll.
Det är ganska mäktigt att se den enorma elden som blir och allt skräp som med en snabb fart brinner upp.
Systemkameran fick stanna hemma så jag nöjde mig med en bild från min Iphone.

Godm morgon!