Födelsedagsfirande!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ikväll har vi firat Stefans 29 årsdag med våra familjer på besök.
Han fyller inte förrän på söndag men vi ville ha firandet nu istället.
Dessa goda muffins bakade vi igår. Vi gjorde en sats av muffinspulver där det bara var att tillsätta mjölk och margarin. Vi gjorde även dubbel sats av ett recept vi hittade på nätet. Den smeten skulle även innehålla hackade chokladbitar. Vi gjorde även kristyr som spritsade ovanpå och längst upp på toppen strödde vi strössel. De blev supergoda och de var mycket uppskattade av alla besökare=)

Så kvällen var mycket trevlig. Min systerson och Stefans syskonbarn hade roligt tillsammans. Det ägnade större delen av kvällen att hoppa och busa på våra sängar. Det blev nog extra roligt här då våra sängar är bygda i en höjd på 80 cm.
Stefan fick många fina presenter. Han tackar för allt fint han har fått! Här kommer lite bilder på några av presenterna.


Vi åt också en god chokladtårta som också var uppskattad=)



Nu närmar sig påskhelgen med stormsteg. Vi har en del planer. Det får ni läsa mer om framöver.

Go kväll!

Måndag

Allmänt  /  0  Kommentarer

Eftersom jag inte tagit några bilder så tar jag denna som en överskrifts bild från igår. Jag gillar den skarpt då det var så blankt på vattnet att trädet speglar av sig så tydligt.
Idag har jag hunnit med mycket efter jobbet. Jag kunde ha bilen idag så jag har åkt runt en del. Jag åkte först och tränade. Sedan åkte jag och lämnade tillbaka en nya Wallander filmen som vi lånade igår. Jag tycker det har varit en av dom bättre som har kommit nu på sistone så den kan jag starkt rekomendera:)
Sedan åkte jag och hämtade Stefan på jobbet och vi tog oss till en pizzeria i Ljustadalen. Stefan har ätit där förut och han har berättat att de sallader de har där är gigantiska. Så jag ville prova det så det passade oss bra idag och det var verkligen MYCKET mat på tallriken! Jag tog en kycklingsallad och och Stefan en blandsallad och den var supergod och jättefint upplagt på tallriken. Så blev jättemätta båda två.
Sedan var det dags att fylla på matförrådet från Ica Maxi. Det var lite folk där och vi skulle inte handla så mycket så det gick rätt så fort.
Ikväll har vi städat, diskat och damtorkat och damsugat. Så nu är det rent och fint, åtminstone över påskhelgen i alla fall:)

Go kväll!

Fotopromenad

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer jag visa några av de bilder igår när jag tog en promenad med kameran vid Mjösunds kyrkogård.

















Kram


Härliga Lördag

Allmänt  /  0  Kommentarer

Då har snart ännu en lördag passerat förbi.
Vi har hunnit med mycket. Vi åkte till stan en sväng för att köpa lite olika saker inför kommande vecka.
Stefan blev hämtad av Peter under tiden vi gick runt där. De skulle åkte till motormässan i Gärdehallen.
Jag gick ett tag till på stan för att leta byxor som jag verkligen behöver. Dock hittade jag inga men det blev ett par snygga, svarta tights som jag tänkte ha på jobbet som passar bra till tunikor som jag ofta använder. Så det blir nog bra:)
Jag åkte hem och tog det lugnt ett tag. Sedan hämtade jag Stefan på mässan och vi åkte till Birsta. Jag var på jakt efter träningsbyxor. Jag fick nämligen lämna tillbaka ett par för andra gången där linningen hade snott sig liksom på nåt konstigt sätt och som inte gick att fixa till. När det var för andra gången så kände jag att jag inte ville ha likadana. Men jag hittade inte några på Birsta som jag ville ha så jag få leta vidare.
Vi tog oss en sväng inne på Ikea också. Vi köpte matlådor och ett ljusfat och ljus som jag tänkte göra i ordning i morgon när vi har städat:) Jag gillar verkligen att köpa allt som har med ljus att göra men jag har varit duktig länge nu och eldat det som vi har haft hemma men nu ville jag ha något nytt. Så så fick det bli:)
Stefan tränade på jobbet och under tiden åkte jag och helghandlade. Jag kan säga att jag inte alls var ensam på den stora affären så här på en lönehelg.
Till middag idag gjorde vi nachostallrik efter ett recept vi hittade i en veckotidning jag fick av Stefans mamma. Det var ett superenkelt recept och gott blev det.
Nu ska vi se på Fuskbyggarna från i onsdags på tv4 Play. Ingen av oss hade möjlighet att se det då så det får bli lördagkvällens program istället.

Go kväll!

Våffeldagen!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag blev det goda våfflor till middag just på självaste våffeldagen.
De är alltid goda och extra gott blir det me lite sylt till.
Jag började tro att våren var här på allvar men igår och framför allt idag har snön fallit. Det har i för sig mest blivit slask av det hela och det är inte så kallt så den kommer troligen inte att ligga kvar allt för länge. Men det räckte för att mina förhoppningar att våren var på väg har minskat. Men men..nu väntar jag på solen igen så jag så småningom kan ta fram min cykel:)
Annars den här veckan har det varit ganska lugnt på kvällarna. Det har blivit en kväll med träning och igår åkte vi ner till Njurunda för att se hockey på tv.

Nu närmar sig helgen. Vi har några planer men det skriver jag mer om under helgens gång.

Go kväll!

Så god!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Blåbärsbakelse, Supergod!

Norra Berget!

Allmänt  /  0  Kommentarer




Idag har det var härligt och soligt väder.
Vi tog oss en lång promenad på förmiddagen. Jag ville även åka och fotografera på nåt bra och fint ställe. Så vi åkte till Norra berget och tog några bilder på den fina miljö som är där.
Annars i eftermiddag har vi tagit det väldigt lugnt. Vi har gjort supergod potatisgratäng och till det åt vi lövbiff och bearnaisesås. Vi brukar lyckas med gratängen men den här gången blev den extra god.

Igår var vi och hälsade på syrran och hennes familj. Vi hade inte träffat dom på länge så det var dags nu. Min systerson gillade våran nya kamera. Han ville prova att fota hela tiden:) När han tagit några så skulle han vissa syrran hur man gjorde:)
När vi åkte därifrån stannade vi till på Birsta en sväng. Vi gjorde även ett besök på Ikea. Vi skulle ha några små grejer. Men när vi kom till kassan kunde man inte betala med kort och det var superlånga köer så vi valde att lämna varorna och åka därifrån.
Vi åkte til Njurunda för att se på den 2:a kvartsfinalen i hockey mellan HV71 och Timrå. Timrå förlorade tyvärr.
Till middag blev det Kinabuffè. Det var kanongott.

Ja, det var väl allt för denna helg. Nu väntar en vecka med jobb och träning och lite annat. I morgon blir det Indoor walking pass och så blir det nog gymmet på tisdag och torsdag.

Go kväll!

OS-mössan!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu har den kommit, mössan som jag länge har velat ha!
Stefan beställde mössan åt mig för några veckor sen. Jag tyckte att den var så fin på alla deltagare som hade den på OS. Så jag ville också så gärna ha en. Det är ju fortfarande vinter ute så jag kommer kunna använda den ett tag framöver:)
Nu är det helg igen. Veckan har varit fylld med jobb och träning. Det har blivit ett Indoor Walking pass och två pass i gymmet den här veckan. Så det får jag vara nöjd med. Jag har även gått till och från jobbet nästan hela veckan förrutom i onsdags då jag hade bilen och i morse då Stefan skjutsade upp mig.

Nu tänkte vi se lite program på play-kanalerna på datorn som vi har missat under veckans gång. Det är verkligen ett bra sätt att se repriser på.

Go kväll!

Premiär av nya objektivet

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vi ville självklart prova det nya objektivet med detsamma:)
Så vi åkte iväg och fotade vid universitetet för där finns det så fina byggnader.
Därefter åkte vi upp till Sidsjön och tog några foton på fåglarna där.
















Go kväll!

Objektiv 55-200

Allmänt  /  0  Kommentarer



Stefan hade en överraskning till mig idag när han kom hem från jobbet.
Igår hade de varit hem till oss för att leverera vårat objektiv som vi beställde från England. Men när vi inte var hemma hade de ringt till Stefans mobil och frågat om de skulle leverera till någon annan adress. Då hade de fått adressen till Stefans jobb och dit hade dom åkt idag vid 13-tiden. Det kan man kalla service! Så det gick väldigt snabbt att få hem objektivet! Vi beställde ju det i lördags. Så det gick verkligen smidigt och objektivet såg kanonfint ut. Så vi är nöjda.
Självklart har vi ett vackert etui, endast amatörer har sina grejer utan etuin.

Hundvalpar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Stefans morbror fyller år i veckan och vi var bjudna dit idag.
Vi åt god smörgåstårta och satt och pratade. Efter ett tag kom det mer främmande och dom hade med sig sina 4 hundvalpar som bara var 9 veckor gamla! Dom var så söta allihopa. Dom var ganska livliga så det var ganska svårt att få dom att fastna på bild men några fick jag i alla fall på de fina som vovvarna.














Go kväll!

Fotografering

Allmänt  /  1  Kommentarer

Idag har det varit kanonväder!
Därför gav vi oss ut på en promenad runt Sidsjön med mamma och pappa. Självklart följde kameran med:)
Jag tog många bilder men det jag mest såg fram emot att fota var änderna. Jag fick många bra bilder.


Så det var en härlig vinterpromenad och det var massor med folk ute som åkte slalom, pulka, fiskade, åkte längdskidor och gick promenader.

Go kväll!

Premiärbilder!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Igår tog när vi hade kommit hem och gjort klart kameran för fotografering åkte vi till Njurunda.
Stefan skulle se Timrås match mot Luleå som tydligen var en viktig match. Om dom vann så skulle dom gå vidare till slutspel och det gjorde dom:)
Innan matchen började åkte vi till Bergafjärden för att gå en promenad och självklart blev det premiär med kameran!
Det är en väldig skillnad på kvalitèn på bilderna jämfört med den andra kameran vi hade. Så det var riktigt kul att fota. Nu gäller det bara att lära sig alla finesser med den och kanske så småningom gå en fotokurs.
Så vi hade en trevlig kväll med tacos till middag, hockey och final i melodifestivalen. Det var Anna Bergendahl som vann och det tyckte jag var en bra vinnare även om Salem Al Fakir också var kanonbra.
Vi inledde gårdagens morgon med att äta frukost på hotellet på Södra Berget. Det var riktigt smarrigt det:)

Go morgon!




Systemkamera!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår gjorde vi detta fina inköp.
Vi har pratat länge om att köpa oss en systemkamera. Så den senaste veckan har vi kollat runt på nätet och i butiker. Innan vi åkte iväg igår för att kolla mer vad som fanns så hade vi till 90 procent bestämt oss att köpa en via nätet från England för att det var bättre priser. Men när vi köper såna här typer av grejer så känner vi att det är bra att ha den extra försäkrad och en sån går inte att teckna om vi skulle köpa den på nätet. Så därför blev det att vi köpte den på en elektronikaffär. Det är en d5000 med 18-55 objektiv, alltså 3 gånger zoom. Vi har även beställt ett objektiv och det blev från nätet, ett 55-200 med 11 gånger zoom och den har även bild stabilisator som tydligen är bra att ha när det går att zooma mycket med dom.
Men innan vi bestämde oss så åkte vi runt på flera butiker och det är verkligen en djungel med kameror och saker att lära sig om dom. Men jag har tack vare det också lärt mig en del kring denna fantastiska uppfinning:)

Go morgon!


Städat och fint

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag slutade jag tidigt så jag har ägnat eftermiddagen åt att göra fint här hemma.
Jag har dammtorkat, damsugat och torkat golv. Så nu är det skönt när allt är klart och så är det härligt att ha det rent och fint inför helgen.
Annars har veckan varit ganska fullbokad med jobb och träning och lite andra saker.
Jag fick inleda veckan med en mycket spännande upplevelse:) Jag var iväg och skulle träna Indoor walking på måndag kväll. Det var mycket folk. Så det var kö in till träningssalen och jag stog sist förstås:( Så när jag kom in fanns det bara ett redskap kvar och den gnekade så lät så illa så den gick inte att använda. Så instruktören erbjöd sig att låna ut sin och hon håller till längst fram så alla kan se henne bra. Jag tänkte: "inte vågar jag stå längst fram inför alla" Men så tänkte jag att antingen får jag åka hem eftersom det inte fanns nån annan eller så får jag ta hennes. Så jag bestämde mig snabbt och så tog jag den i alla fall:) Det var ovant i början att alla tittade på mig men sen gick det bättre och bättre. Så det blev en spännande utmaning!

I helgen blir det har en del trevliga saker som står på agendan men det skriver jag mer om i helgen!

Ha en trevlig fredagskväll allihopa!


Ny design!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Som ni ser har jag gjort om min blogg. Jag kände att det var dags att göra något nytt med den. Den gamla kändes trist och lite tråkig i designen.
Men den här designen gillar jag starkt.
Va tycks?

Go kväll!

Söndag kväll

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ikväll blev det tacos till middag.
Det var längesen vi gjorde det hemma. Förra gången vi åt det var hemma hos mamma och pappa när mamma fyllde år. Tacos är alltid lika gott och det bästa med det är att det går att ha nästan vad man vill ha. Det mesta passar ju till den supergoda maträtten. Vi brukar ha sallad, majs, tomat, gurka, ost, tacosås, tacoships, mjuka bröd, cremefreieche och köttfärs. Men jag har också haft annanas, paprika, ostsås, ärtor, banan, nötter...ja det går att variera hur mycket som helst.
Vi har sett Världens värsta bilförare på tv4play. Vi missade det när det gick i veckan. Tur att en annan inte är så där dålig på att köra bil och man ska väl vara glad att man inte stöter på såna förare i trafiken allt för ofta.

Nu är jag fri från förkylningen sen några dagar tillbaka så nu i veckan blir det träning måndag, tisdag och eventuellt onsdag. Jag har längtat efter det.

Go kväll!

Sol i stugan

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår åkte jag och Stefan upp till stugan.
I morse klev vi upp tidigt för att se Vasaloppet. Starten är alltid lika mäktig att titta på. Alla ser ut som små myror när dom stakar sig iväg.
Vi tände en brasa och åt go frukost och tittade ända till den första hade gått i mål.

Igår när vi kom upp så fick vi börja med att ta fram snöslungan och skotta parkeringen. Stefan ägnade sig åt det medan jag fixade lite inne. Det är lite pyssel med olika saker när vi kommer dit.
Vädret var verkligen toppen hela dagen. Vi åt varmkorv med bröd ute på altanen i det vackra vädret. Jag tog lite kort på stugan när solen låg på.




Braskaminen är en bra värmekälla och mysfaktor. Så vi fyllde på med ved så vi kunde elda mycket under eftermiddagen och kvällen.

Så vi har haft det bra där uppe. I går kväll såg vi filmen " luftslottet som sprängdes". Den var bra. Så den är att rekomendera.

Resten av den här söndagen blir lugn. Vi ska äta tacos och se lite tv repriser på datorn.

Kram

Storasyster

Allmänt  /  0  Kommentarer

I fredags kväll åkte jag och Stefan och hälsade på Peter, Petra, Tova och hennes lillebror Dante som kom till världen för 3 veckor sen.
Vi köpte med oss pizza från Biteline som vi smaskade i oss. Vi satt och pratade och hade det jättetrevligt.
Dante och Tova fick presenter. Dante fick kläder, bland annat en fotbollströja och shorts där vi hade tryckt " Dante" på ryggen. Tova tycker mycket om att rita så hon fick två ritblock, hon blev jätteglad:)
Vi såg på Lets Dance och Solsidan vilket är ett rätt skojigt program:) Jag skrattar mycket varje gång!
Tack för en mycket trevlig kväll!


Smycken!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag blev det lite shopping för min del.
Jag åkte ut till Birsta City en sväng efter jobbet. Jag köpte lite nya örhängen. Jag kunde inte bestämma mig vilka jag ville ha. Så det fick bli 3 par. Det syns inte så väl på bilden hur de ser ut men jag tyckte dom var jättefina:)
Jag tog mig även en runda inne bland alla affärer. Det var väldigt lugnt och lite folk där men de flesta hade nog inte slutat sina jobb ännu.
Jag skulle hämta Stefan på jobbet 16.45. Så jag hann med ett varv inne på Ikea också. Jag gick länge inne på ljusavdelningen vilket är min bästa avdelningen där inne. De hade fått in mycket fint.
När Stefan slutade åkte vi och storhandlade på Ica Maxi. Så nu är kylen full med mat igen.

Go kväll!