Sängstolpar

Allmänt  /  0  Kommentarer

Stefan har en bra idè hur vi ska kunna höja upp våra sängar som vi snart ska köpa. Vi ska använda utrymmet under sängen till förvaring. Därför ska vi höja upp sängen ca 80 cm.Vi kapade plankor och skruvade ihop dom två och två. Så nu är stolparna klara. Det kommer bli kanonbra det. När vi stog ute på gården hos stefans föräldrar så var det inte bara vi som sågade. Vi hade även sällskap av en massa kusar och flugor!

Go kväll!

Soliga, härliga sommar!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har vi  varit hos stefans föräldrar större delen av dagen. Vi har latat oss i solen och ätit gott och bara slappat.

Vi åkte i förmiddags till Birsta en sväng. Stefan köpte jättefina tröjor. Vi var även in på Jula en sväng och köpte en batteridriven pump att pumpa upp luftmadrasser och sånt med. Det går även att koppla den till cigarett uttaget i bilen. Vi ska ha den när vi åker på semester.

Vi har även testat att slå upp tältet vi tänkte ta med oss då. Vi ville också prova hur mycket vatten tältet skulle tåla i fall det skulle börja regna. Så Stefan tog vattenslangen och spolade för fullt på tältet=) Resultatet blev att det tyvärr kom in en del vatten så vi får se hur vi ska göra, om vi ska ta med oss det här tältet eller inte.



     

Flaskan på bilden var en fiffig grej som Stefans mamma testade när vi idag skulle göra grillspett. Hon la spetten i flaskan med vatten innan grillning. Det gör att det är lättare att få av köttet från spettet när man ska äta.


 

Till grillspetten åt vi färsk, grillad potatis. Det var gott. Vi hade även lite tillbehör som såser, bröd och brieost. Mums!
Stefans pappa agerade grillmästare och resultat blev kanongott.
Vi åt även efterätt, jordgubbar och glass. Det är svalkande i  denna närmare 30 gradiga värmen som har varit idag.

 

Kram


Försvunnet kort och punka

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dagen igår flöt på så bra...ända till kvällen kom....

18.15 skulle jag träffa min vän som jag skulle åka medvind med. 17.50 går jag till bankomaten för att ta ut pengar. Jag stoppar in kortet och ...sllurrppp!... så tog den mitt kort!! Det bara försvann! 18.00 stängde banken så jag fick gå dit och beställa ett nytt. Men det vart så himla snopet att bankomaten bara tog det så där=(
17.55 ringde jag till stefan som fick komma ner med pengar åt mig. Han hade bestämt att han skulle se fotbollen som började 18.00. Men självklart åkte han ner. Du är Bäst!
Här var det inte nog. Stefan skulle ha kommit och hämtat mig vid båten vid 22- tiden. Vid 21.30 ringde han och sa att han när han skulle åka så upptäckte han att det var punka på bilen! Däcket var helt platt! Så jag fick skjuts hem. Sen tog vi en promenad till mina föräldrar för att låna deras bil så vi kunde ta oss till Njurunda. Där hämtade vi domkraft och fälgkors så vi kunde få loss däcket. Så runt 00.00- tiden stog vi på knä här ute på parkeringen och bytte däck. Det är inte varje fredag natt man gör det. Men allt löste sig bra. Vi ville ha det gjort för att vi har idag planerat lite saker vi ska göra och behöver ha bilen.

Tack mamma och pappa för att vi kunde låna eran bil, trots tiden på dygnet!
Kram

Medvind

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag har länge velat åka med MS medvind, ett båt som gör turer dagligen runt sundsvalls öar. Igår blev det äntligen av. Jag och en kompis åkte. Det var helt underbart i det otroliga sommarvädret=) Jag har aldrig sett sundsvall från det hållet som jag gjorde från båten. Jag fick se öar som jag aldrig hade sett. Jag fick se Alnön från andra långsidan som jag heller aldrig har gjort. Turen gick ner mot juniskär och runt små öarna där. Sen gick den upp mot Alnön och tillbaka till hamnen.
På Menyn serverades skärgårds buffè, sill, lax, röror, potatis, grönsaker m.m. Det var supergott och fräscht.


Vi hade vårat bord på övre däck. Där var utsikten otrolig.
 

På öarna fanns det väldigt fina stugor. Folk satt på sina altanen och njöt av den fantastiska sommarkvällen.


Min kompis och jag=) Vi har det alltid trevligt ihop.





Denna vackra bild får avsluta inlägget. Båt turen var helt fantastisk. Härligt väder, bra mat och bra sällskap. Va mer kunde jag begära=)

Kram

Pool!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Här är min systersons pool. Vi var där och hälsade på igår. Han hade badat hela dagen med hans kompis. I denna fantastiska sommarvärme måste det har varit hur skönt som helst med ett svalkande bad.
Värmen skulle fortsätta i helgen också. Så då blir det att glassa i solen=) härligt!

Kram

Snart är det dags

Allmänt  /  1  Kommentarer

Ikväll har vi flyttat över Stefans tv och surround system. Det är bättre att det är här där det kommer till bättre nytta då vi mest är här....


....och ni som inte redan har listat ut det så tar snart Stefan sina grejer och flyttar in till mig!

Kram


Härliga söndag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Även idag har det varit en skön dag! Vi sov över hos stefans föräldrar i natt. De har varit borta över helgen så vi har haft huset för oss själva.
Vi började dagen med att äta frukost ute för det var så fint väder.
Vi har tänkt några dagar att ta en skatt ute på Lörudden. Så vi passade på att göra det idag när det varit så bra väder. Det var en bit att gå från parkeringen men det var en vacker promenadväg utefter havet och klipporna.
 

 
Skatten låg vid en stor tall som låg precis vid klipporna. När vi hade hittat skatten satte vi oss vid några bänkar och fikade och tittade ut över Brämön som ligger inte långt därifrån. Det var väldigt fin utsikt.

Vi gick över klipporna tillbaka till bilen. Det var en fin väg att ta. Vi såg bra ut över havet. Det mesta var väldigt vackert men så såg Stefan något tråkigt och jag tittade också. Då låg det en död säl efter kanten:( Stackars den. Den såg ut att ha legat ett tag.
 

Eftermiddagen att ta det lugnt i solstolen med en tidning. Vi spelade även lite kubb och yatzy. Vid 18 tiden styrde vi bilen in mot stan.

Midsommarhelgen har sammanfattningsvis varit väldigt lugn och skön, samtidigt som vi har utnyttjat det fina vädret som det mestadels har varit.
I morgon börjar en ny vecka. Jag har tre veckor kvar innan semestern.

Go kväll.


På midsommardagen blev det bakning

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår på midsommardagen vart ganska lugn och skön. Jag är dunder förkyld:( och det var jag även igår. Så jag orkade inte göra så mycket. Men det var hyfsat väder i Njurunda där vi var så vi åkte ut en liten sväng och tog en skatt på dan.
Innan vi åkte iväg gjorde vi i ordning en deg till ett jättegott matbröd.
 
Det är lätt att göra och inga konstiga ingredienser heller. Vi åt det på en 30-årsfest i januari. Det var supergott.
Bakmaskin är en bra uppfinning:) Degen vart så fin och bra.

 
Ingen av oss hade bakat det nån gång så vi visste inte riktigt hur resultatet skulle bli. Degen jäste som som tusan både i skålan innan vi la upp den på plåten men även i ugnen växte den. Brödet vart kanongott! Mycket av den goda smaken kom från flingsaltet som ska vara på brödet tillsaammans med solrosfrön. Så det ska vi göra flera gånger.

Resten av dagen blev ganska lugn. Vi åkte en sväng på kvällen. Vi åkte igenom Sörfjärden, Norrfjärden och Mellanfjärden. Det är kanon fina ställen neråt njurunda trakten.


Kram

Midsommarafton

Allmänt  /  1  Kommentarer

Vi var i stugan hela dagen igår med mamma och pappa och syrran och hennes familj.
När vi kom dit vid 12 åt vi lunch. Det var sill och potatis och ägg och goda pajer som Helena och Peter hade gjort. På kvällen grillade vi. Det blev plommonspäckad fläsk karrè med potatis och en jättegod sås. Det var jätte gott allting!

Jag köpte med mig den här vattenpistolen till min systerson. Han blev glad och han tyckte det var jätte roligt att spruta vatten på alla:) Hans morfar tog fram vattenslangen och sprutade och det tyckte han var mycket roligare. Sen var vattenkriget i full gång kan jag säga:) Han jagade både mig och morfar med slangen. Barn är härliga!
 
Stefan och jag tog med oss yatzy som vi spelade några gånger. Det är trevligt med sällskaps spel tycker jag.
Att "kasta ringar" är inte det lättaste spelet. Jag träffade med en ring av  fem..haha!
På kvällen spelade vi kubb. Jag och Stefan brukar spela det ibland så vi är ju värsta proffsen:)!...vi är i alla fall lite bra.Vi vann första matchen men den andra tog morfar och syrrans sambo hem vinsten.
Vid kl 23 for Stefan och jag hemöver.

Tack för en trevlig midsommarafton.

Kram

Trevlig Midsommar!

Allmänt  /  0  Kommentarer

 Vi åker till stugan över dan idag.
Trevlig Midsommar på er alla!

Kram

En underbar kväll

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi hade en jätte härlig kväll igår.
I Stefans hus finns en relax avdelning som föreningen där hyr ut till de som bor där. Så vi bokade den och hade tillgång till den från 12.00 igår till 12.00 idag. Det är ett väldigt frescht och fint ställe med bubbelbad kar och bastu, tv, två sovrum och kök. Vi tände ljus runt badkaret och bubblade länge och det var superskönt. Vi bastade också. Det är också härligt. Jag gillar inte när det blir för varmt utan det ska vara lagom värme. Så vi hade en jättemysig relax kväll:)
 
Bastu                                            sovrum

Innan vi åkte till relaxen, for vi och åt tacosbuffè på Bite Line. Mums!
Senare på kvällen åkte vi iväg och tog några skatter. Vi hittade den nere vid mittuniversitetet som vi har varit och letat tidigare.
Vi åkte ner mot bredsand och letade en också men den hittade vi inte. En låg vid en camping och den hittade vi ganska snabbt.

Så vi hade en underbar dag igår. Det var skönt att vara ledig en extra dag.

Kram

Min fina nya jacka!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har jag köpt den här fina, härliga jackan:) Den förra jag hade gick sönder i dragkedjan så den fick jag lämna tillbaka. Så nu har jag köpt mig en jacka med bra kvalitè och jag gillar den jätte mycket. Jag ska inviga den senare idag. För i det här blåsiga och trista vädret behövs det jacka. Hoppas det blir något bättre väder i morgon på självaste midsommarafton!
I morse var vi uppe på Södra Berget och åt frukost på hotellet. Det är så mysigt att sitta där och äta med den fantastiska utsikten som är. Sedan gick vi på stan en sväng. Vi åkte även ut till Ikea och tittade lite.

Vi har en härlig eftermiddag/kväll framför oss. Men skriver mer om det senare.

Kram


Födelsedagsfirande

Allmänt  /  1  Kommentarer

Ikväll vart det mera födelsedags firande:) Ikväll kom min syster och hennes familj och även Stefans syster och systerdotter var här. Pappa kom också förbi och fikade. Jag fick denna fina ljus stake av syrran och jag fick även presentkort av dom på Birsta city:) perfekt! Av Stefans systers familj fick jag presentkort på Ikea.
Jag brukar alltid göra tårta när jag fyller år. Men i år har jag känt att jag inte haft så mycket tid och lust så det blev en köpt tårta även idag. Jag gjorde ju även så när vi åkte till stugan i helgen och firade där. Båda gångerna har det varit jätte goda tårtor.
 
Barnen tyckte mycket om tårtan men jag tror att de gillade "fingers" allra bäst. Det var Stefans favorit också:) Av barnen fick jag två fina teckningar som var och en hade ritat. Båda hade ritat Marie&Stefan:)

Jag är nu ledig i fyra dagar. Stefan är också ledig i morgon. Vi tänkte ha en mysig dag tillsammans. Vi ska först på morgonen äta frukost på hotellet på Södra berget. Sedan blir det en sväng på stan och till Birsta. På kvällen har vi bada bubbelpool och basta. Härligt:)

TACK SÅ MYCKET FÖR ALLA FINA PRESENTER JAG FICK IKVÄLL!

Kram

Nasse!

Allmänt  /  2  Kommentarer

Han har suttit i fönstret och tittat ut hela dagen. Vi tyckte han skulle ha något roligt att titta på medan vi var på jobbet. Därför fick han göra blommorna sällskap på fönsterbrädan så att han kunde se ut:) Nu sitter han med oss i soffan och tittar på tv.

Kram


Min 28:e födelsedag! Hurra, hurra!

Allmänt  /  10  Kommentarer

I fredags fyllde jag 28 år=) När jag vaknade på morgonen sa Stefan att jag skulle titta under sängen. Där låg Nasse med ett kuvert runt halsen.
Vi begav oss båda iväg till jobbet. När arbetsdagen var slut åkte jag och hämtade en tårta jag hade beställt. Därefter åkte jag hem och packade och åkte sedan och hämtade Stefan på jobbet. Vi handlade och åkte upp till stugan där vi tänkte fira resten av min födelsedag. När vi skulle äta fick jag ett till paket som innehöll två jättefina örngott=)
 

Vi åt våra goda varma mackor som vi hade gjort och det var jättegott. Vi tände en brasa och såg på "Vi hade i alla fall tur med vädret igen". Den är rolig och bra. Så min födelsedags kväll är jag så nöjd med=) Hela dagen var kanon!
På lördagen tog vi det väldigt lugnt. Stefans föräldrar och mina kom upp på födelsedagsmiddag. Jag bjöd på Grillat, Fläsk filè och Karrè, egen gjord klyftpotatis, bearnaise sås, tsatsiki, sallad, brieost och baugette. Det var mycket uppskattat!


Jag fick ännu mer presenter=) Två fina örngott, en jättefina rosor i kruka och presentkort m.m.
 

Innan vi åkte hem idag målade jag och Stefan innertaket till mamma och pappas nya altantak i stugan. Det blev väldigt fint enligt oss själva=)

TACK SÅ MYCKET! För alla fina presenter jag har fått på min 28 års dag!

Kram

Trevlig helg!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Nu är det fredag. Snart är det dags att åka till jobbet och sen blir det stugan i helgen.

Kram


Jag har skrivit det förut men jag gör det igen...

Allmänt  /  0  Kommentarer


....TACK!
Alla ni i min omgivning som ställer upp och hjälper mig att skjutsa mig när det behövs och lånar ut bil när jag behöver eller när det krisar. Det betyder verkligen ALLT för mig!

Kram

Olearys och Ikea!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Ikväll har vi haft det mycket trevligt. Vi var på Olearys och åt med Stefans föräldrar. Jag åt en jättegod pasta med kyckling och vitlöksbröd. Det var så gott!
Jag och Stefan åkte sedan ut till Birsta en sväng. Vi gick in på Ikea och kollade lite. Det är rea dagar där nu. Så jag köpte dessa fina doftljus för halva priset och även 2 glasfat för 3 kr styck! Jag tänkte ha dom som ljusfat. Ikea är den helt klart bästa affären=)

Go kväll!

Lite av varje

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag har hunnit med mycket ikväll. Jag jobbade till 16.30. Jag cyklade hem och gjorde lite praktiska saker. Sen blev det middag och därefter en cykeltur på 9 km. Jag cyklade en runda som stefan och jag gick igår när vi letade skatter borta på Kuben. Det är roligt att prova lite nya vägar att cykla. 
Nu väntar jag på att Stefan ska komma hit. Han har varit i Njurunda ikväll.

Go kväll!

Söndag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har vi hunnit med mycket!
Vi började förmiddagen med att städa. Det är skönt när det är gjort.
Vi hade planerat att vi skulle lägga ut en skatt uppe på Södra Berget. Så vi hade tänkt ta med oss varm choklad och mackor. Men så kom jag på att jag inte hade min ståltermos kvar. Den åkte i soporna när jag flyttade för den läckte. Så därför åkte jag iväg och köpte en ny. Så till slut fick vi våran varma choklad:) Det är gott när det är lite små kyligt ute. Så vi tog med oss vårat fika och åkte upp på berget. Vi la ut våran skatt på ett fiffigt ställe. Vi har gjort ett "?" där de som letar måste lösa några frågor först för att få rätt kordinater. Bland annat: hur många övergångställen finns det på köpmangatan? hur högt är tornet på Norra Berget? Så det ska bli spännande att se om någon klurar ut våran skatt.
När vi kom hem gjorde vi mat, lasagnette. Det var supergott!
Vi gjorde en kvällsutflykt bort mot foten av Södra Berget för att leta flera skatter. Där hittade vi en Multi. Den hittade vi ganska snabbt vid gamla skjutbanan vid Kuben. Den första hittade vi vid gamla skjutvallen. Där  fanns det kordinater till slutskatten. Den låg vid ett gammalt plåtskåp där de hade skjuttavlorna.
 
Plåtskåpet                                                     Här låg skatten

Vi åkte sedan vidare mot Universitetet. Men den skatten hittade vi tyvärr inte. Vi får göra ett försök vid ett annat tillfälle. Men det var svår terräng där så jag lyckades hänga mig fast vid en gren:)
 

Det var allt för denna dag!

Kram

6 juni!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag är det svenska flaggans dag! Den har varit ganska lugn för våran del. Vi tog det lugnt i morse. När vi hade gjort oss klara åkte vi och handlade för att fylla på matförrådet. Vid 12.30 åkte vi ner över till stefans föräldrar.
 
Vi hade med oss det här tältet förra sommaren när vi åkte till Sollefteå och campade en natt. Vi hade tänkt på precis allt som skulle vara bra att ha med, stolar, bord, grill, lampa, sladd. Vi tog nämligen en husvagnsplats med elstolpe så vi kunde få lite lyse i tältet:) Vi hade packat en full volvo combi för en natt!:) men vi använde allt vi hade med oss.
Vi åt mat också hos stefans mamma och pappa, potatismos och köttbullar...så mumsigt..Tack för den goda maten!
Jag och Stefan åkte iväg en sväng för att ta en skatt som nyligen var utlagd. Den gick snabbt att finna.
Jag har ätit mina första jordgubbar för år. Det gjordes tillsammans med glass och choklasås!Jättegott!

Ikväll har det varit crusing i stan. Vi stannade till där för att kolla på lite coola och häftiga bilar. Vi har varit på crusing nu ett par gånger. Det är roligt att kolla på bilarna men även på att folk som är i rörelse.
 

Go natt!

Kvällstur

Allmänt  /  0  Kommentarer


Jag ville hitta på något ikväll. Jag ville komma ut en sväng. Så vi bestämde oss för att åka och leta två skatter. Den ena har vi letat förut när det var vinter men då hittade vi den inte. Men nu åkte vi dit igen och hittade den efter en stunds letande. Den låg vid en fin park. Nästa låg inte långt därifrån. Även den låg i en park.
Jag har varit utan två kanaler på tv:n sen förra veckan. Kanalerna bara försvann:( Det visade sig att de sänkt signaltyrkan för just de kanalerna på grund av ett mastarbete. Men Stefan ordnade det med en extra digital antenn så nu har jag fått tillbaka kanalerna!:)

Go kväll!


Mums!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Idag invigde vi Stefans nya våffelgärn! Det var praktiskt och bra för det går att grädda två våfflor åt gången i det. Vi gräddade många och dom blev supergoda! Det var längesen jag åt så goda våfflor.

 



Go kväll!

En av mina bästa ägodelar

Allmänt  /  0  Kommentarer


Mina allra första glasögon, de hade jag på mig för 26 år sen!


Jag har i några dagar haft lite ont på näsan där glasögonen sitter.
Jag har inte tänkt så mycket på det utan jag har trott att jag kanske bränt mig lite i helgen när det var så soligt och varmt. För det är som solbränna det har känts som. Idag på jobbet tog jag av mig glasögonen för att klia mig i ögat. Då upptäckte jag att den ena plastgrejen som sitter på glasögonen, som vilar mot näsan hade lossnat! och inte hade jag märkt det...haha..ja ja...så det kan gå. Det var bara att ta sig en cykeltur till optikern efter jobbet och fixa en ny. Det var lika bra att byta ut den andra på samma gång. De brukar bli slitna och fula med tiden dom där små grejerna.

Jag har haft glasögon sedan jag var ca 2 år. Jag har haft en del bekymmer med mitt synfel genom åren. Men jag gjorde en operation i januari 2004. Då blev det mycket bättre. Innnan operationen fick jag inte köra bil på grund av mina synfel. Men efteråt fick jag det..jippi!!
Jag har sparat alla mina glasögon jag haft genom åren förutom ett par. Glasögonen är en av mina bästa ägodelar!

Go kväll!