FÖRSTA DOPPET

Allmänt  /  0  Kommentarer



Underbara sommarvärme. Idag har det varit väldigt varmt och härligt. Därför kände vi att ett kvällsdopp skulle vara svalkande. Det var dock inte så varmt i vattnet som termometern visade...kändes det som i alla fall. Men ett dopp blev det och det första för året.
Jag är själv rätt nöjd med bilderna:)

God kväll!

SMÅ KAKOR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Bakning blev det idag. Jag har länge velat baka efter ett recept på småkakor som jag såg på tv för ett tag sedan. Där gjorde de sju sorters kakor. Jag nöjde mig med fem. Man gör först en deg. Sedan delar man upp den i skålar. Därefter smaksätter man degarna med den smak man vill ha. Jag valde hallon, blåbär, jordgubb, kanel och kardemumma. Sedan ska degen vila i kylen i 3 timmar. Så när den tiden hade gått kavlade jag ut degen, delade i bitar och gjorde små bollar som jag sedan tryckte ut med tummen för att få dem platta. God blev dom!

God kväll!

MIDSOMMARHELGEN

Allmänt  /  0  Kommentarer

Midsommarfirande i stugan. Dit åkte vi i fredags. Syrran och hennes familj var också där. Vi hade en trevlig midsommarafton. Midsommarlunchen bestod av sill, potatis, ägg, lax och annat gott som har midsommaren till. Till middag grillade vi fläskfilè och till det hade vi pommes frites, beasås och andra goda tillbehör. Min äldsta systerson hade gjort en midsommartårta med jordgubbar på till efterrrätt, Mums!
Vi spelade kubb, Uno och yatzy under dagen med familjens 6 åring och tog det lugnt mellan varven också. Vi sov över tills igår och det gjorde även mina två underbara syskonbarn ( och deras föräldrar förstås).
Den minsta, som nu är snart 4 veckor gammal hade väldigt söta strumpor på sig. Det kommer nog bli ett timråfan av honom också i framtiden och kanske en hockeyspelare, vem vet:)
Igår tog vi det mest bara lugnt och senare for vi till Stefans föräldrar dit vi hade köpt med oss så vi kunde göra hemmagjord pizza. På kvällen såg vi Vi hade i alla fall tur med vädret igen. Jag har sett den förut och den är rätt bra faktiskt och framför allt rolig men första filmen är ändå bäst Vi hade i alla fall tur med vädret.

God morgon!


MIDSOMMARPRESENT

Allmänt  /  0  Kommentarer



Påhittig. Det är Stefan väldigt ofta:) Jag fick en morgonpresent i fredags, på midsommarafton. Eftersom han inte hade något presentpapper eller snöre där han slog in det som kom han på denna fina idè:). Han tog brunt papper och några gummiband som han klippte av och knöt runt paketet och vips! så hade han ett fint inslaget paket till mig:) Jag tyckte det var en väldigt bra idè med gummibanden och fint blev det ju:)
Innehållet i paketet var ett UV filter till objektivet till kameran. Det skyddar linsen från repor och smuts. Tack så mycket!!

God morgon!

VARDAGSLYX

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår så där dagen före midsommarafton lyxade vi till det med kinamat. Vi har verkligen hittat en restaurang med bra kvalitè på maten och mycket mat får man dessutom.
I övrigt under veckan har vi grejat med olika saker här hemma. Grusgången har rensats på ogräs. Det envisas med att växa upp runt kanterna och i mitten av gången och det är inte allt för snyggt. Så nu hoppas jag det tar lång tid innan det kommer upp igen. Stefan har klippt gräset och det växer väldigt fort nu. Så det är skönt att ha det gjort så här till midsommar.
Bilen har varit på service vilket alltid är lika spännande när man ska hämta ut den, dels att få veta om det var något fel som hittats och vad kalaset kostar.
Jag hoppas på lite bättre väder idag än det mulnande och regnande som jag ser just nu när jag tittar ut.

God morgon!

MIN BÄSTA VVS MONTÖR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ny toalett! Våran toalett uppe har stått och runnit vatten under en längre tid. Så igår höll Stefan på en lång stund och försökte lösa problemet men det gick inte. Så idag har han bytt toaletten till en helt ny! Stefan är så händig. Han fixar det mesta han ger sig på att lösa eller bygga eller vad det nu kan vara. Han är bra på att bygga saker. Sen vi flyttade in i huset har han byggt ved och pelletsförråd i garaget, altanbord, sänggavlar och nu har vi även en VVS montör i huset:)

God kväll!

FOTOVÄSKA

Allmänt  /  0  Kommentarer


Utrustningen växer. Därför behövde vi en större kameraväska till alla tillbehör vi nu har till våran Nikon D5000. Vi köpte den idag när vi var på Birsta. Det är en ryggsäck med många fack som ni kan se på bilden. Man öppnar den sidan som är in mot ryggen. Den känns mycket praktisk och smidig att ha med sig.
Annars idag har vi varit hos Stefans föräldrar och fortsatt bygga på deras altan. Nu ikväll har vi mest tagit det lugnt.

God kväll!

ROBIN HOOD

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kvartersteatern är så duktiga! Igår var jag och en kompis och tittade på deras sommarspel Robin Hood på Norra berget. Den var riktigt bra och rolig att se. Jag har själv varit med och spelat i kvartersteatern. Jag var med och spelade i Aladdin, Le miserable och Lilla Dorrit. Så det är extra kul att gå och titta på deras teater när man vet hur mycket tid och kraft som läggs ner på att få till ett så bra sommarspel som detta faktiskt är!
Idag får vi se vad dagen har att erbjuda. Det kanske blir en tur till Birsta.

God morgon!

SKAL

Allmänt  /  0  Kommentarer

Skal i silikon. Det är vad vi har som skydd till våra Iphone. Mitt förra gick sönder så jag skickade efter ett nytt. Den här gången blev det ett grönt. Stefan skickade också efter ett men ett svart. Det som små hjärtan runt hela och även på knappen är det ett upphöjd hjärta så att det går lätt att trycka.

God morgon!

INVIGNING

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår kväll startade jag min KitchenAid för första gången. Jag gjorde en muffinssmet. Det gick så otroligt smidigt och snabbt. KitcenAid är verkligen den bästa köksmaskinen man kan ha!

God morgon!

FÖDELSEDAGSBLOMMOR

Allmänt  /  1  Kommentarer



Buketterna är så vackra! Jag fick båda när jag fyllde år. Jag tycker så mycket om blommor. Det finns så mycket fina färger och sorter.

God morgon!

FÖDELSEDAGSTÅRTA!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Somrig Jordgubbstårta. Det blev efterrätten på kalaset. Tårtan är som ni ser täckt med röda, goda jordgubbar, mums!
Jag dekorerade den med flaggor som passar bra så här på sommaren och på min 30 årsdag!
Jag passar på att tacka alla som på något vis hjälpt oss att förebereda denna för mig stora dag!

God kväll!

FÖDELSEDAGSMIDDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Somrig potatissallad. Det var bland annat vad vi bjöd gästerna på som kom för att fira mig. Jag hittade receptet på nätet. Den innehöll färsk potatis, morötter, rädisor och sparris och ett dressing med olivolja. Till detta hade vi grillad fläskfilè, vitlökssås, sweet chilisås, vitlökssmör, brieost, beasås, grönsaker och baugette. Maten var uppskattad vilket känns väldigt roligt.
Tack alla som kom hit för att fira min dag!

God kväll!

30 ÅRS PRESENTER!

Allmänt  /  0  Kommentarer









Jag har haft en superbra 30 årsdag!
Jag har fått många bra presenter. Jag fick en kitchen aid av Stefan. Det är en hushållsassistent som jag kan använda till mitt bakande. Jag fick även presentkort på Birsta City, MQ och Plantagen. Jag fick även två underbara plädar från Boom. Jag fick även två bra köksmått med bra gradering.
En björnbärsplanta fick jag också. Bild på denna kommer när den är planterad:)

God kväll!

BRA MAT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kinamat. Ett par kompisar hade varit på en kinarestaurang i stan som jag och Stefan inte lagt märke till så mycket....ännu. Men efter besöket där igår har vi lagt den på minnet för det var verkligen bland den godaste kinamat jag någonsin har ätit! Man fick mycket mat, bra kvalitè och allt smakade otroligt gott!
Annars igår tog jag mig en cykeltur på morgonen på 2,2 mil. Det var väldigt varmt kl 6.30 då jag började trampa. Så det var riktigt härligt med en morgontur i den härliga sommarvärmen!
Min äldsta systerson spelade fotbollsmatch i Bergeforsen igår så jag åkte dit och kollade. Vi var hela familjen där. Han var så duktig! Nu på sommaren är det fotboll som gäller för honom och till vintern är det hockey:)
Min tolv dagar gamla andra systerson tyckte det var skönast att sova i vagnen i skuggan denna heta sommardag som var igår.
På kvällen åkte jag och Stefan till Härnösand för att kolla på crusing. Vi tog oss även en åktur runtom i stan. Härnösand är en mysig stad.

God morgon!

SOMMAR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Glass! Det är vad som behövs i denna sommarvärme som har varit idag. Det är en ny sort som har kommit,
GB gräddglass chokofilijoko. Den var riktigt god.
Annars idag efter jobbet slappade jag i solen en stund innan jag gjorde mig klar för att åka och handla inför helgen. Sedan åkte vi till Forsa där Stefan hjälper dem att bygga altan.
Veckan har bestått av förberedelser inför helgens trevligheter och även hunnit med några morgonturer på cykeln.

Jag hoppas på sol resten av helgen!:)

God kväll!

ALNÖ RUNT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår cyklade jag runt vackra Alnön. Det blev en sträcka på 2,6 mil. Det var mest platta partier men också några backar att kämpa sig uppför. Jag tog mig runt på 1,5 timme. Jag tog det lugnt på vissa ställen för att hinna njuta av den vackra miljön vid havet och alla fina stugor som faktiskt finns där. Så det var en härlig cykeltur.

God morgon!

HALLON OCH BLÅBÄRSPAJ

Allmänt  /  0  Kommentarer

Efterrätt. Igår kom Stefans föräldrar förbi och grillade med oss. Jag gjorde en enkel efterrätt, hallon- och blåbärspaj. Till det hade vi vaniljglass. Den var mycket uppskattad:)
Annars igår hade vi en lugn och skön dag. På förmiddagen städade vi bilen. Det var verkligen på tiden. Den fick sig även en tvätt utvändigt vilket också behövdes. Så nu är den ren och fin.
Nu ska jag ge mig ut på ett litet äventyr. Vad det är får ni veta senare idag.

God morgon!

BABY KLÄDER

Allmänt  /  0  Kommentarer



Storlek 56. Det är vad den nyfödde hemma hos syrran har i kläder nu. Det finns så mycket fina body men dessa två fastnade jag och Stefan extra mycket för. Hängselbyxorna passade bra ihop så dessa fick lillebror också. En nalle ville jag att han skulle få också:) Så det fick bli en Nalle puh.
Storebror hade sett ett vattengevär som han ville ha, super shooter, dubbelpipigt som skjuter upp till sju meter! Det blev han väldigt glad för. Han ville leka vattenkrig när vi var där igår med presenterna men jag tyckte det blåste för mycket...han tyckte jag var en fegis:)
Så vi hade en mysig dag hos syster. Det kan inte bli annat när man får vara med en 4 dagar gammal bäbis och den bästa storebrodern i hela världen!

God morgon!

MINI

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi upptäckte dom igår i affären. De är väldigt goda och särskilt med någon färskost på. Mums!

UTFLYKT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Övik. Det var utflyktsmålet idag. Det var vårmässa där som vi var nyfikna på. Den var stor men vi hade förväntat oss mer av det hela. Efteråt åkte vi in till stan och gick i affärer ett tag. Det blev även lunch i Övik innan vi begav oss hemåt igen. Vi stannade till vid Höga kustenbron och fotade. Det är inte lätt att få en bra bild där på grund av alla träd som står precis där det är en öppen och bra yta för fotografering. Så jag är inte så nöjd med bilden men det får duga. Vi har haft en trevlig utflykt med bra väder!
Det är det vi har hunnit med idag. Nu ikväll har vi bara slappat och njutit av kvällssolen på altanen.

God kväll!

GRILLAT

Allmänt  /  2  Kommentarer

Mums!
Det blev grillat till middag igår. Vi grillade fläskkarrè och fläskfilè. Till det hade vi hemmagjord klyftpotatis, bearnaisesås, vitlöksmör och sallad. Egen klyftpotatis är helt klart godast. Det är enkelt att göra och gott blir det.
I övrigt igår hade vi en bra dag. Vi åkte upp till stugan och hjälpte mamma och pappa att stapla veden som var kvar. VI åkte sedan hem. Stefan klippte gräset och jag planterade de sista penseerna i små krukor. Resten av eftermiddagen och kvällen njöt vi av solen och god mat och bara hade det lugnt och skönt.

God morgon!

MOSTER

Allmänt  /  0  Kommentarer

Så söt!
Igår 17:23 blev jag moster för andra gången till ännu en pojke:)! Jag åkte och tittade på underverket idag efter jobbet. Jag höll alltså i en 23 timmar gammal bäbis:) Jag satt och tittade på honom jättelänge och nu är jag en stolt moster till två underbara pojkar! Storebror verkade mycket stolt över sin lillebror.

God kväll!

SOLLAMPOR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Solenergi.
I helgen köpte vi dessa fina lampor som laddas upp av solen och lyser på kvällen när det blir mörkt. Den här hänger på balkongen och är en fin dekoration där. Vi har även en blå på altanen och en stor vit ovanför altanbordet. Vi gav även bort dessa i morsdags present i söndags och det var väldigt uppskattat:)
Igår kväll var det ett väldigt åskväder här hemma! Det höll på länge och regnet öste ner. Men nu ser det ljusare ut och hoppas att solen tittar fram under den långa helgen vi har framför oss.

God morgon!