HÅRVÅRD

Allmänt  /  0  Kommentarer
Håret har fått lite extra omsorg.
Jag färgade håret brunt i måndags och gjorde ljusa slingor. Det var Stefans syster som hjälpte mig. Jag blev riktigt nöjd.
Igår hade jag en bokad tid hos frissan och det var skönt att få bort det som var slitet.
Så nu har jag ett nyklippt och fräscht hår till i helgen då vi åker på en liten minisemester söderut.
 
Annars den här veckan har det varit jobb och träning som stått på schemat. Det går bra med träningen nu. Det går lite i vågor och just nu är vågen uppåt.
 
God morgon!
 
 

VINTERBILDER

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
Det har idag varit ett härligt vinterväder.
Därför passade jag på att åka till Mjösunds kyrkogård med kameran. Minneslunden där är så fin med en vit bro som speglar sig fint i ån. Det var fler där och fotade när jag kom dit. Jag fick någa bilder som jag är mycket nöjd med.
Vid 12-tiden kom syrran och hennes familj och åt lunch med oss och såg på OS finalen i hockey. Det var bra med barnen. E hade inte så mycket ro att se hockey så jag underhöll han med bland annat ett bad i  badkaret vilket han tyckte var kul. Vi lekte även med bilarna.
Nu på kvällen har vi varit till Stefans syster för V har haft kalas. Han fyller år på onsdag. Det bjöds på god tacos och tårta. Han var nöjd med presenterna och av oss fick han pengar.
 
Den här helgen har varit fullt upp.
Igår var jag på relaxen på Himlabadet med Ulrica. Det var riktigt mysigt. Vi åt god mat där också. Det är en bra relaxavdelning med två stora pooler, flera olika bastu och god mat.
Efteråt åkte vi tillsammans hem till henne och såg på melodifestivalen. Jag har inte följt det allt för noga i år och jag tyckte inte det var något av bidragen igår var riktigt bra.
 
Jag är nöjd med denna helg på många sätt. Den har varit fylld med många trevliga saker.
 
God kväll!
 
 
 

1 KG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det här är den största chokladbollen jag någonsin sett!
Jag visste att han skulle få en sån för jag var med när den inhandlades:) Han har pratat mycket om att han vill ha en och därför passade det perfekt nu när han hade sitt 6-års kalas.
 
Jag smakade lite av den och den var riktigt god!
 
God eftermiddag!
 

HJÄLPLEDARE PÅ BARNKALAS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag har hjälpt till på Stefans systersons barnkalas idag!
Det var full fart på 11 stycken 6 åringar. Vi lekte lekar, V öppnade paket och åt tårta.
Bordet var dukat fint med mycket kalastallrikar, muggar och servetter.
 
Han var nöjd med kalaset och alla fina presenter han fått.
 
God eftermiddag!
 
 

HÄRLIGA VINTERDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Mycket snö och solen skiner!
Det är en härlig vinterdag ute. Jag gick ut med kameran en sväng nu på morgonen men jag fick inte de bilder jag hade tänkt mig men jag slänger ut en här på bloggen ändå:) bara för att ha med en bild i inlägget.
 
Jag vill också dela med mig av en mycket trevlig kväll i torsdags. Jag och Stefans syster var på Birsta och shoppade. Jag ville kolla efter något nytt att ha på mig på dopet vi ska på nästa lördag. Hon hjälpte mig att hitta bra och snygga kläder med härliga vårfärger. Jag är mycket nöjd! Dessutom är det kläder som går att använda även till vardags, inte bara till festliga tillfällen:)
 
Ha en solig lördag alla!
 
 

MAMMA FIRANDE!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Grattis mamma!
Hon fyllde år i tisdags men vi var dit igår kväll och firade henne. Av oss fick hon en stor ljuslykta med ljus och glitterstenar och två skrapbingo. Vi slog in den fint i celofan och rosa presentsnöre.
Vi blev bjuden på väldigt god smörgåstårta!
Syskonbarnen myste på med film och spel på nintendo. De stannade över hos mormor och morfar till idag.
 
Igår föll det väldigt mycket snö. När jag kom hem från jobbet igår tog jag mig upp på uppfarten men det var nästan så att det inte gick. När vi kom hem igår kväll hade det snöat ännu mer så det var bara att ta fram snöslungan och skotta! Sådana gånger när vi kommer hem sent och det har snöat är snöslungan helt fantastisk! Det går lätt och smidigt och det går fort att skotta av hela uppfarten! Vi är så nöjda att vi har den och glada att vi köpte den. Det gjorde vi när pappererna var påskrivna att huset var vårt. Vi insåg redan då att snöslunga är ett måste.
 
 
God morgon!
 
 

NY SMAK!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det började ta slut i min telåda!
Därför fick det bli ett besök till affären efter jobbet och köpa mer te. Det blev två sorter. Forest fruit som jag tycker om och jag köpte även en ny sort, Straw berry Cupcake. Jag tyckte den passade mig, jag som älskar att baka cupcakes:) Den smakade helt okej.
 
God kväll!
 

GULD!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bra jobbat Sverige!
Två OS guld i längdskidor på 2 dagar, det må jag säga är bra jobbat:)
Det är väldigt roligt att det gått så bra för de svenska skidåkarna i helgen, både för damerna och herrarna.
 
Idag har vi städat nere, toaletten, duschen, tvrummet och rummet utanför pannrummet.
Vi åkte ut en sväng till Birsta på eftermiddagen och uträttade några små ärenden. Jag köpte en nessäcär som jag kan ha duschflaskor i när jag är och tränar.
Ikväll kom Stefans föräldrar hit och åt tacos med oss. Det känns som vi har ätit tacos hela helgen och det var väl väl typ också gjort. Vi behövde äta upp rester och grönsaker.
 
Nu är det lite tv innan läggdags.
 
God morgon!
 
 

FIRANDE!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Grannen fyllde år i fredags!
De ville vi skulle komma över och fika igår kväll. Vi ville bjuda dom på mat. Så först kom de hit och vi åt god tacos och sedan gick vi över till dom och fikade gott fika och såg på OS hockeyn och melodifestivalen.
Vi grattade henne med en fin bukett (den i mitten) och hon hade även gått många andra fina buketter som jag bara var tvungen att ta lite bilder på:)
Vi hade en mycket trevlig kväll med mycket skratt!
 
God morgon!

HOCKEYPLAN

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Det blev ett besök hos syrran igår!
V och P åkte längdskidor när vi kom dit.
E var det full fart på. Han drog på sig hockeyhjälmen inne och klubba och puck och vi spelade en stund:)
De har även gjort i ordning isen på gården som de gör varje år. När vi var där för 2 veckor sedan höll den på att plogas. Nu går det att åka på den och ett högt nät bakom mål är uppsatt så att puckarna inte åker utanför. Syrran brukar kunna hitta en hel del puckar när det blir vår och snön har tinat bort:)
Vi tog med oss V på promenad till affären och han fick köpa nåt gott till hockeyn på kvällen. E följde inte med men han fick lite gott han också.
 
Vi tackar för mycket gott fika!
 
God morgon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ALLA HJÄRTANS DAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Överraskningar är roligt!
Jag fick ett fint paket i fredags och i det var det denna härliga låda från Body shop. Det är tvål, duschkräm. body butter och body polish, allt detta i en härlig citrusdoft. Tack så mycket!
Vi var hemma ganska sent bägge två från jobbet. Vi dukade upp en god tacos buffè och hade hyrt en film som vi tittade på.
Vi hade en trevlig och lugn kväll!
 
God morgon!

SMÄLTER I MUNNEN!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll kröp det i baknerverna.
Jag fick ett recept av grannen på havreflarn med chokladkräm. Vi bakade dom i söndags och jag provade att göra egna i gårkväll och de blev väldigt goda! Oftast när jag bakar är jag nöjd både med utseendet och smaken. Det blev jag även denna gång.
 
Jag tycker dagarna rullar på och jag har tränat varje morgon den här veckan. Idag blir det efter jobbet och i morgon på morgonen. När jag gjort dessa två pass har jag tränat varje dag den här veckan, duktiga jag.
 
God morgon!
 
 

HAVREFLARN

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dessa kakor var väldigt goda!
Igår när jag och grannen bakade så hade hon ett recept på havreflarn med smörkräm emellan.
De blev så goda och jag tog receptet och jag måste baka dessa ganska snart. De var enkla att göra och det var roligt att baka något jag aldrig bakat tidigare.
 
När jag bakar bullar brukar jag rulla degen. Det gjorde vi även igår men grannen gjorde även snurror. Det vill jag prova nästa gång jag bakar bullar:)

Finska pinnar har jag aldrig bakat. Kanske något till nästa kalas här hemma?
Jag gjorde en sats med kärleksmums. Jag gjorde en dubbel sats och jag gräddade denna gång i en långpanna. Jag brukar grädda i en form med höga kanter. Det fungerade kanonbra i långpannan.
 
Vi bakade även syltkakor. Jag brukar alltid få till degen så bra. Men denna gång blev den för torr så att när jag skulle jag hålet i mitten så sprack degen i kanterna. Men de smakade minst lika gott så det kändes ju bra.
 
God kväll!
 
 
 
 

BAKNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har jag och grannen bakat!
Hon kom över hit vid 12-tiden och vi satte igång att baka till ett födelsedagsfirande de ska ha.
Det blev 5 sorters kakor, syltkakor, snoddas, finska punar, bullar och havreflarn. Allt blev riktigt gott.
När vi var klara vlille de bjuda oss på mat så ci gick över och åt med dom.
 
Nu är snart den helgen slut.
 
God morgon!
 
 

BIOSUPÉ!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår hade vi en mycket trevlig kväll!
Vi var iväg på biosupè med våra trevliga grannar!
Vi hade bokat bord till kl 18. Det fanns två rätter i menyn att välja mellan till supèn och vi alla åt en grillmixtallrik som smakade mycket gott.
Innan filmen "12 years a slave" började 20.40 gick vi ner till hemmakväll och köpte smarrigt biogodis:)
Filmen var bra och ganska gripande. Jag kan varmt rekomendera den.
 
Annars igår var jag först och tränade på Sensia. Jag brukar alltid ha musik i öronen när jag tränar men jag hade lyckats glömma hörlurarna hemma så jag fick köra utan. Jag har hittat mina låtar som jag tycker om att cykla till när jag är där, jag har liksom hittat rätt tempolåtar utifrån den takt jag vill cykla i. Det blir så mycket roligare att träna då.
När jag tränat klart åkte jag in till stan för att träffa Ullrica. Vi gick runt i lite affärer och så fikade vi på Waynes coffe som har öppnat i In-gallerian. 
 
Vi har lagt ut vår gamla bil på försäljning och igår var det en här och tittade på den.
 
Jag vilade en stund igår innan det var dags att göra sig klar för kvällen. Jag köpte en svart klänning på tradera som jag hade på mig och jag är väldigt nöjd med den. Den sitter mycket bra och är en enkel och fin modell. Till den piffade jag till mig med lite fina smycken, smink och gjorde mig snygg i håret:)
 
God morgon!
 

DELIKATESSER!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
Plockmatsbuffè blev det ikväll!
Vi handlade på Ica Maxi igår och köpte lite goda delikatesser över disk där. Det blev rostbiff, skinka och korv. Vi även lite annat i butiken att ha till. Allt var riktigt gott och vi blev supermätta!
Samtidigt som vi åt titade vi på OS invigningen.
 
Annars i veckan har vi njutit av vår nya bil som känns hur bra som helst. En del träning har det blivit också.
 
Vad helgen har att erbjuda återstår att se:)
 
God kväll!
 

SKILLNAD!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Spisen är som ny!
Efter att vi använt ugnen till dagens middag och efter att vi intagit kycklingfilè med morötter och sås tog vi tag att göra ren ugnen och spisen.
Vi har tänkt i flera dagar att det behöver göras men inte blivit av.
Men ikväll tog vi tag i det och gjorde en total rengöring.
Vi tog bort knapparna och torkade runt där och jag gjorde ren dem så att de glänste fint.
 
Vi tillagar mycket mat i ungnen och därför krävs det lite rengöring emellanåt.
 
God kväll!
 

STRUMPOR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu är det ordning!
Jag har både vanliga strumpor och 3/4 strumpor. Varje gång jag ska ta ett par i lådan får jag leta efter rätt sort.
Igår tog jag två lådor och sorterade så att det blir lättare att hitta de jag vill ha.

Så det så!

God kväll! 

VOVLVOÄGARE!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Den här fina bilen är nu våran!
Vi har länge pratat om att byta bil och nu har det blivit verklighet.
En Volvo V70 diesel från 2011.
 
Stefan hittade den här på en annons förra veckan och kontaktade bilfirman. Den uppfyllde alla våra önskemål och var i bra skick.
Vi kände då att det inte var mycket att fundera på mer än att den skulle bli vår bil:)
Så i fredags åkte Stefan och hans pappa ner till Strängnäs där bilfirman låg för att hämta den.
Den är väldigt fin i utseendet både ut- och invändigt. Den känns bra att köra och vi trivs mycket bra med den!
Så anledningen till att vi åkte till Härnösand i lördags var att vi ville ta en åktur med den och njuta av vår nya bil!

Vi har stolta hunnit visa upp den för föräldrar och syskon under helgen och idag ska den för första gången få rulla till mitt jobb.
 
God morgon!
 
 
 

VINTERBILDER!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
Äntligen tog jag med mig kameran ut igår!
Jag fotade med alla tre objektiven men jag blev mest nöjd med dessa närbilder med macro objektivet.
 
God morgon!
 

SÖNDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi fortsätter med våra söndagsutflykter!
Det blev så att vi tog oss en tur upp till Södra berget även igår och gjorde lunch där.
Vi hade denna gång med oss en murrikka som vi köpte för några år sedan men som vi bara använt en gång.
Vi hade med oss pyttipanna som vi stekte och åt med rödbetor till. Det var riktigt gott och det gick smidigt att tillaga det över öppen eld.
Vi hade även med oss hembakta kanelbullar och varm choklad.
Jag tog även med mig systermkameran. Bilder kommer i ett separat inlägg.
 
Vad gjorde vi annars igår...jo det blev en maskin med kläder tvättad och mamma och pappa var här en stund på kvällen. Vi hade hyrt en film som jag lyckades somna ifrån!
 
Det var söndagen det.
 
God morgon!

GER MIG ENERGI!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Vi tittade in hos syrran igår!
De höll på att skotta ishockeyplanen de har på gården.
V hade en kompis där som hjälpte till och E hjälpte också till att skotta. Han slängde snö på brorsan och mig och tyckte det var fantastiskt kul:) När jag slängde tillbaka på honom tyckte han inte det var ett dugg roligt.
Jag kan inte få för mycket av dessa två underbara, fantastiska och härliga pojkar som jag är så stolt över!!
De ger mig energi och glädje och jag tänker varje dag på hur lycklig jag är som är moster till dessa underbara barn!
 
Jag avslutar inlägget med en sak som gjorde mig aldeles varm i hjärtat när jag hörde det.
V och kompisen orkade inte skotta mer så de gick in.
E tittade och undrade vart de tog vägen. Jag sa att de gick in.
Då säger E på sitt sätt: "Min V***** "
 
Då smälte mitt mosterhjärta ännu mer <3
 
God morgon!
 
 

LYXFRUKOST!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag har länge tänkt göra detta!
Att göra egen musli med precis det man själv vill ha i är verkligen lyx.
Så igår gjorde jag iordning det med havregryn, rågflingor, solroskärnor, hasselnötter och russin. Jag rostade först havregryn och rågflingor i ugnen på en plåt med bakplåtspapper. Jag blandade först ihop det med rapsolja, honung och vatten. Jag rostade det sedan på 175 grader i ca 20 minuter. Därefter blandade jag i nötter, russin och solroskärnor och hällde sedan alltihopa i den rosa söta burken:)
Det ska bli jättespännande att smaka på den nu till frukosten om ett tag!
 
God morgon!