Shoppingtur!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår blev det en tur till Birsta city med en kompis:) Jag köpte denna vita, fina sjarl som jag kan ha till min röda kappa. Jag betalade med presentkort jag fick av tomten:) Presentkort är bra!
I övrigt gick vi och tittade runt i de flesta affärer i köpcentret. Tack för sällskapet:)

God förmiddag!

NYTT SMINK

Allmänt  /  0  Kommentarer

shopping:) Igår var jag till en av mina favoritbutiker och köpte en ny mascara och läppglans. Jag behövde lite nytt och mascaran är slut. Så jag är helnöjd med dessa två små inköp:)

God förmiddag!

JULBLOMMA

Allmänt  /  0  Kommentarer







Vacker har den blivit. Jag fick den här julblomman av mina kollegor i början på december. Först för någon vecka sedan slog den ena knoppen ut. Nu har alla tre blommat och den är väldigt vacker nu!

God morgon!

JULKLAPPSTE

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag har tydligen varit snäll i år:) Tomten kom bland annat med dessa två tesorter till mig. Jag har smakat och druckit några koppar av Rarbarer och Grädde, Gott är det! Denna andra kanske invigs nu i helgen.

Idag är jag ledig och jag ska gå på Birsta med kompis och shoppa:)

God morgon!

LYSE

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu har vi köpt sänglampor till sovrummet. Vi hittade dessa, vita, gulliga lampor igår på Birsta. De passar jättebra till våran sänggavel. Det tog tid innan vi köpte sänglampor men vi har inte hittat några vi vill ha. Men nu slog vi till.

God kväll!

ANNANDAG JUL

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ytterligare en lugn dag. Vi tog det lugnt på förmiddagen. Stefan la pussel som han fick i julklapp och jag stökade på med lite av varje.
På eftermiddagen åkte vi till mamma och pappa på julmiddag. Det bjöds på god julmat. Syrrans familj var också där. Mamma och pappa hade mycket fint julpynt runt hela lägenheten:) Det är så mysigt med julpynt tycker jag.
På vägen dit stannade vi till på clas ohlson och köpte en ny laddare till min iphone.

Idag blir det att ge sig ut på mellandagsrean en sväng.

God morgon!

JULDAGEN

Allmänt  /  0  Kommentarer

Julmys. Igår var vi till Stefans föräldrar och åt julmiddag. Hans syster och syskonbarn var också där och hans morbror.
Stefans systerdotter lekte med en av sina julklappar. Det är som en barbiemodell där man gör sina egna kläder och och dekorerar med smycken.
Systersonen sprang runt med sin pannlampa han fick av tomten. Han lekte kurragömma med pannlampan tänd:)

På förmiddagen tog vi det mest bara lugnt.

God fortsättning!

BILDER FRÅN JULAFTON

Allmänt  /  0  Kommentarer

Stefans systerson orkade inte vänta på att tomten skulle komma och läsa på paketen så han kröp in under granen och tjuvkikade på klapparna:)


Stefans systerdotter satt och tittade på Kalle Ankas jul. Trots att skärpan och ljuset inte är det bästa på bilden så blev den ändå ganska bra.

God morgon!

JULAFTON

Allmänt  /  0  Kommentarer

Mina älskade syskonbarn!
Lyckan i min äldsta systerssons ögon när tomten kom och hälsade på var härlig:) Han hjälpte tomten att läsa på klapparna och gjorde en hög till sig själv och en hög till lillebror. Tomten hade mycket att göra så han läste några klappar innan han begav sig vidare. Resten av klapparna delades ut av storebror och han läste så duktigt på paketen:) Han började sedan att öppna klapparna och fick lego, tv-spel, lavalampa och en massa annat som han önskat sig:) så han var helnöjd. Lillebror låg och sov när tomten kom så han fick hjälp att öppna några av sina, gissa av vem:)
Några fick den lille vara med och öppna när han vaknade. Han var mest intresserad av att smaka på paketsnörena:) Han fick också många bra julklappar, kläder, leksaker och annat skoj:)
Det kändes extra mysigt med julafton i år då det var den lilles första jul:)
Dagen för våran del så ut så här: Mamma jobbade så pappa kom hit och åt lunch med oss. Vid 14-tiden följde jag med Stefan till hans syster och familj. Där såg vi på Kalle Anka. Vid 16-tiden åkte jag till syrran.

Jag hade också varit snäll i år för jag fick många bra julklappar:) Den visar jag bilder på en annan dag.

Tack för en mysig och härlig julafton!

God fortsättning!

JULLISTA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge - Få
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst


Hur och med vilka ska du fira jul i år?
Jag kommer fira både med min familj och min sambos familj på olika sätt på julafton.

Vad önskar du dig i julklapp?
Jag har inte önskat mig något speciellt, jag är glad för det jag får

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
Mina favoriter är julverkstaden och husvagnssemestern

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
Ja det de har dom gjort.

Har du firat jul utomlands någongång?
Nej

Vilket jullåt är den bästa?
Busungarna- Tomten jag vill ha en riktig jul

Vilken julfilm är den bästa?
Vet inte, är inte så intressarad av film

Har du varit Lucia någongång?
Nej

Berätta om ett julminne som betyder mycket för dig:
När min 7-åriga systerson firade sin första jul. Då var han nästan 2 månader. Tomten kom med så många julklappar att han inte syntes när han satt i min systers knä i fotöljen för att det var en stor hög med klappar framför honom.

God jul!

BINGO

Allmänt  /  0  Kommentarer

Uppesittarkväll. Det är alltid trevligt med uppesittarkväll dan före dopparedan. Vi spelade bingolotto med Stefans föräldrar. Ingen av oss något. Vi var nära men nära skjuter ingen hare sägs det. Vi åt ost- och skinkpaj med sallad till, mums.
Tack för en trevlig kväll!

GOD JUL!

3-RÄTTERS MIDDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer





Tanddori. Där åt vi 3-rätters middag igår. Det var riktigt gott. Till förrätt tog vi friterad kyckling med myntasås. Den är helt fantastiskt god. Till varmrätt tog jag kyckling med sweet chlisås och till efterrätt friterad banan med glass. Det är så himla bra mat där och ett mysigt ställe så det rekomenderar jag starkt:)
Nu är det snart dags för sista jobbdagen innan det blir några dagar julledigt.

God morgon!

SLADD

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det här med julbelysningar är lite knepigt. Varför gör tillverkarna alltid en cirkel av sladden så att det nästan blir ömöjligt att trassla upp knuten som alltid blir efter att ha legat i kartongen i ett år? Det kan också vara ganska klurigt att sätta fast ljusen i granen så att det ser jämt och bra ut?
Nä vet ni va, en vanlig, enkel sladd med lampor är vad jag önskar mig till nästa års julgranspyntande.
Vi är trots detta mycket nöjd med våran lampors placering i granen och fin blev den.

God kväll!

FJÄRDE ADVENT!

Allmänt  /  0  Kommentarer



Granen står så grön och grann i stugan....:)
Idag har vi klätt julgranen. Den pryds med röda och silverfärgade kulor, glitter och belysning. Den passar jättefint i hörnet där vi har soffan. Det känns speciellt att fira första julen i huset, så mysigt är det:)
Annars idag har vi julstädat huset. Det behövdes. Vi har även varit ut till Timrå och kollat på när min systerson spelat hockey. Han är så duktig och jag är en så stolt moster:)
Igår var vi iväg och gjorde lite ärenden. Sedan for vi till Stefans föräldrar en sväng på kvällen och lämnade tillbaka lite porslin som vi hade lånat.

Resten av denna kväll ska vi bara ta det lugnt och njuta av att det är fjärde advent!

God kväll!

JULMIDDAG

Allmänt  /  0  Kommentarer








Julmat. Igår blev det min första julmiddag för i år. Vi bjöd hem Stefans föräldrar och hans systers familj och mina föräldrar och systers familj på julmat. Vi ville ha julmiddag för alla första julen i vårat hus och istället för att klämma in det på julhelgen så tog vi det nu. Vi hade dukat upp skinka, potatis, korv, köttbullar, revbenspjäll, rödbetssallad, sill, ägg, bröd, korv, leverpastej och annat gott. Till efterrätt hade jag gjort ett fat med chokladbollar, polkagrisbräck och chokladbitar. Det var mycket uppskattat.
Barnen lekte för fullt med varandra, byggde lego och spelade spel på telefonerna och den yngsta i barnaskaran var nöjd och belåten och var med oss hela kvällen vid bordet.
Vi fick fina julpresenter av alla gästerna som ni ser på bilderna.
VI TACKAR ALLA FÖR EN TREVLIG OCH MYSIG KVÄLL OCH ETT STORT TACK FÖR ALLA FINA PRESENTER!

God morgon!

LUCIAFIKA

Allmänt  /  0  Kommentarer



Mysigt med Lucia. Jag skulle ha bloggat igår på självaste luciadagen men somnade i soffan. Det är riktigt mysig och härlig stämning när det är lucia tycker jag. På kvällen tog vi fram lussekatter och pepparkakor och julmust och tände ljus och hade det mysigt.

God morgon!

5:E KRANSEN

Allmänt  /  0  Kommentarer

Så många blev det:) Det har varit så roligt att göra kransar så 5 stycken har det blivit i helgen. Hela proceduren med den har varit roligt, stommen, binda riset och dekorera den.
Ja det är väl det jag har ägnat helgen åt. Stefan har jobbat några timmar både igår och idag. Annars har vi mest tagit det lugnt och snart ska vi tända det 3:e ljuset och fira 3 advent.

God kväll allesammans!

HJÄRTA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Juligt! Jag klädde stommen med granris igår och idag dekorerade jag den. Jag är själv rätt nöjd med den:) och den passade väldigt bra på våran ytterdörr.

God kväll!

MERA JULKRANSAR

Allmänt  /  0  Kommentarer



Idag har jag gjort fler Julkransar. Jag gjorde två likadana som nu pryder våra röda trädörrar vid entrén. Det blev väldigt fint och välkomnande. Jag dekorerade dom med lite nytt pynt men även av det jag hade hemma.

God kväll!

FRUSET BÄR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Macrobild. Jag tog med mig kameran ut förut och gick förbi en av våra buskar och tog några foton. Jag tyckte bäret var häftigt då jag såg taggarna så tydigt med macroobjektivet.

God kväll!

JULKRANS

Allmänt  /  0  Kommentarer

Egen dörrkrans. Det är vad jag har pysslat med idag. Jag kom på i veckan att jag ville prova att göra en egen julkrans att ha på dörren. Jag införskaffade material och pynt i torsdags. Jag har även gjort stommen själv av tidningar, plastfolie och tejp.
Jag blev vädigt nöjd med denna som även är den första. Den gav jag bort till mamma och pappa.

Annars idag har vi varit och handlat, gjort god lördagsmiddag bestående av potatisgratäng, kött, sås, vitlökssmör och baugette, mums!
Stefans systerdotter kom hit ikväll och de hade en kompis med sig. De byggde lego hela tiden de var här:)

God kväll!

KALLT HUS

Allmänt  /  0  Kommentarer

BUURRR!
När jag klev upp i morse var det väldigt kallt. Det brukar vara lite kyligt men det åtgärdas snabbt med en brasa i kaminen.
Jag gick ner till pannrummet för att stänga av pelletspannan så att den skulle hinna svalna innan sotaren skulle komma. Det var kallt i pannrummet och brännaren blinkade. Stefan kolllade vad det skulle kunna vara för fel. Jag åkte på jobbet.
Det visade sig att elspiralen i brännaren hade gått sönder. Den var verkligen trasig som ni kan se här på bilden. Stefan åkte och köpte en ny och bytte den ikväll. Så nu är värmen igång igen, skönt.
Vi tackar alla som hjälpt oss idag på olika sätt!

God kväll!

JULAVSLUTNING

Allmänt  /  0  Kommentarer



Trevlig kväll! Det hade vi igår när alla kollegor var här på julavslutning. Vi åt italiensk plockmat som var supergott. Vi pratade och hade trevligt och vi hade spelade även julklappsspelet. Jag vann denna fina ljuslykta. Jag hade gjord i ordning ett efterättsfat med rockey road, chokladbollar och praliner. Det var mycket uppskattat:)

God morgon!

ANDRA ADVENT!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Fullt denna dag har det varit. I morse åkte vi till Birsta och åt frukostbuffè där, gott var det! Vi uträttade lite ärenden därute. Jag köpte några tomtar att pryda allrummet nere med och hyllan vid trappan inne. Vi åkte även till Ica Maxi och fyllde på matförrådet. Det är alltid skönt när det är gjort.
Det har även städats och tvättats här hemma på eftermiddagen och vi har pysslat på med lite olika saker. Så vi har fått mycket gjort
Denna snögubbe köpte vi förra året. Då fick den pryda vårat köksfönster i lägenheten. Men nu står det och lyser så fint på våran bro. Den trivs bra där.

God kväll!

NORRA BERGETS JULMARKNAD

Allmänt  /  0  Kommentarer

Då var det dags. Idag har jag och en kompis varit på Norra bergets julmarknad. Det är en riktigt mysig marknad. Den miljön som är där med alla bodar och äldre hus gör det hela ännu mer mysig:) Vi parkerade bilen på Gärdehov och tog bussen till marknaden. Det gjorde att vi slapp köa till parkeringen vid marknadsområdet.
Jag köpte en julduk att ha på rumsbordet. Jag är riktigt nöjd med den. Bild kommer senare.
Efter vårat besök på marknaden åkte vi till Ullrica och där blev jag bjuden på supergott fika. Tack för en supertrevlig dag!

Annars idag har jag städat och plockat ihop här hemma och fixat med lite sladdar ute. Jag har även hämtat Stefan vid tågstationen då han varit i Stockholm med jobbet. De for igår och kom hem idag så det blev en kort visit.

God kväll!

Ren bil!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Sitter i biltvätten. Bilen behövde ett bad


SÅ KUL!

Allmänt  /  0  Kommentarer









Detta halsband har jag beställt och det kom igår. Jag tog fram kameran och tänkte ta en bild och blogga om detta fina halsband. Det var verkligen superkul att fota halsband:) Jag tog bilder i alla möjliga vinklar och alla håll och kanter och jag är ganska nöjd med bilderna måste jag säga:) De är fotade med macroobjektivet och det är det bästa objektivet jag har just nu.

Annars i veckan har det varit fullt upp med jobb och träning. Jag har varit på ett pass med indoor walking och ett spinningpass. Jag ska kolla om det är något pass som passar mig nästa vecka. Det är roligt med gruppträning och framför allt spinning.
Ikväll är jag ensam hemma då Stefan är bortrest och kommer hem i morgon.

God kväll!