SÅ GOTT!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Jag kollade igenom bilder från i somras:)
Jag hittade bland annat den här glassen som vi åt på en fantastisk glassrestaurang i Söderköping. Det var verkligen enorma glasskapelser att välja mellan. Den här som jag åt bestod att stora glasskulor med smak av dajm hasselnöt och vanilj och uppepå jordgubbar och godisen center.
 
Det är verkligen ett härligt semesterminne!
 
God kväll!

NÄRBILDER

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Jag gillar verkligen macro objektivet!
Det är roligt att ta närbilder och särskilt på blommor. Jag passade på att fota på de fina tulpanerna vi fick i helgen.
 
God kväll!
 

MÅLSKYTT!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Heja Timrå!
Efter mitt besök på akuten åkte vi först till Stefans morbror och sedan till isladan för att kolla på när min systerson spelade match:) Han gjorde första målet och Timrå vann med 7-0! Han är så duktig på att spela. Jag är så stolt över honom:)!
 
Det kanske blir en hockeyspelare av den här killen också:)
Lillebror kollade ibland på brorsan och på pappa som stod i båset på andra sidan rinken:)
Han satt i vagnen när vi kom men jag lyfte ur han och vi gick runt och kollade lite.
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Jag är en stolt moster till två underbara pojkar!!
 
God kväll!

TULPANER

Allmänt  /  0  Kommentarer
Så fina tulpaner står på vårt matbord nu!
Vi fick dom igår av mamma och pappa när de var hit och fikade. Det är väldigt fina färger. Tack så mycket säger vi!
 
Vi har inte alls hunnit med det vi hade tänkt göra idag. Större delen av dagen tillbringade jag på akuten. Men några av planerna hann vi med i alla fall. Det visar jag i ett eget blogginlägg.
 
God kväll!

GLASS CUPCAKES

Allmänt  /  1  Kommentarer
Visst ser de smarrigt goda ut?:)
Jag hittade ett recept för några veckor sedan som jag så gärna velat prova att baka. Det såg så smarrigt ut med glass uppepå. Det är en kladdkakemuffins som blev väldigt god och kladdig, precis som den ska va:)
Uppepå är det glass som jag vispade så att den blev som mjukglass i konsestensen. Sedan ringlade jag chokladsås och dekorerade med strössel. Det gäller att vara snabb vid serveringen så inte glassen hinner smälta så mycket. Men de blev riktigt goda!
Vi bjöd på dessa idag när mamma och pappa kom och fikade. Vi fick fina tulpaner som jag kommer att lägga ut bilder på i morgon. Tack så mycket säger vi!
 
Vi har hunnit med mycket idag. Vi hade en städ-och fixarförmiddag. Vi städade toaletterna, tömde kaminen, åkte till tippen med en massa skräp, dammsugade, bytte sängkläder och lite annat småfix. Det är skönt när sånt är klart och det känns så rent överrallt.
 
Trevlig kväll!

FODRAL

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det här är överraskningen Stefan fick av mig igår!
Han ville ha ett annat fodral till sin iPad så att det det lättare går att ha den i knät och att den får bättre stöd. Så jag köpte ett sånt åt honom:) Det var precis ett sånt han ville ha och det fungerar perfekt:)
 
God eftermiddag!
 

HELG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det är härligt att inleda helgen med riktig fredagsmiddag!
Vi åt pepparbiff, klyftpotatis, bearnaisesås, sallad, brie och baguette. Det var kändes enkelt men väldigt gott var det.
Stefan fick en överraskning av mig:) Den kommer bilder på senare:)
 
Vi har en ganska fulllspeckad lördag och söndag framför oss men det mesta är bra och trevliga saker.
 
Trevlig helg!
 

VARMT

Allmänt  /  0  Kommentarer
Kupèvärmare är bra!
Den här värmer våran bil på dagarna. Det är skönt att sätta sig i en varm bil när jag åker hem. Det är ju även bra för bilen att den är varm. Eftersom det har varit så kallt den här veckan har det varit extra skönt med en varm bil.
Annars den här veckan den mest bestått av jobb och träning. Jag tränar ganska mycket nu. Det har blivit fyra dagar i veckan de senaste 3 veckorna. Jag gillar att träna på morgonen. Då är det gjort och kvällen finns fri för annat. Jag varierar med konditionspass och träning i gymmet. Så det känns bara bra.
 
Jag gillar onsdagskvällar för det är så mycket bra på tv. Så det är det som det blir nu, tv tittande.
 
God kväll!

FLYGPLANSTILLVERKARE

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag byggdes det flygplan!
Idag när Stefans systerson var här så fick han köpa en byggsats på Dollarstore som han ville ha. Det var verktyg och material i form av en blandning av frigolit och plast. Så han och Stefan byggde ett flygplan. Båda satt där väldigt nöjda när de byggde och på bilden ser ni resultatet:)
 
God kväll!
 
 

HELGEN!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Då var det dags att sammanfatta helgen!
Jag kan inte bestämma mig för om denna bild är fin eller ful men jag har bestämt mig för att den ändå är lite fin så att den är värd att lägga ut här på bloggen:) Jag fick för mig att gå ut och fota förut men ville inte gå långt. Så jag upptäckte små röda bär på en av våra buskar som var täckt av is. Jag försökte få en bra närbild och lyckades väl ganska bra.
 
Idag har vi varit barnvakt åt Stefans systerson. Vi har gjort lite allt möjligt. Vi var ut till Birsta en sväng på förmiddagen och gjorde några ärenden. Vi åkte sedan hem och han spelade på det nintendo som han hade med sig och lite spelade jag också:) Lite legobygge och lite annat hann vi också med.
 
Det har varit en riktigt bra helg! Vi började den redan i torsdags då vi firade 2 år som ägare av detta underbara och fina hus! Tänk vad tiden går fort!
I fredags blev jag bjuden på 3-rätters middag och behövde inte göra någonting med maten eller disken utan bara sätta mig ner och njuta av den goda maten:) De 40 tulpaner jag fick var helt fantastikt fina!
I lördags hade vi ju min yngsta systerson här och på kvällen firade vi Stefans pappa som fyllde år. Det firades med god mat på stans bästa kinarestaurang.
 
Så jag är riktigt nöjd med helgen och har hunnit med en del men också njutit av att få ha haft två av våra fyra syskonbarn här!
 
God kväl!
 
 

GRATTIS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll åt vi på stans bästa Kinarestaurang.
Vi firade Stefans pappa som fyllde år. De har då väldigt god mat där. Stefans systers familj var också med och hans morbror. Jag åt kyckling med champinjoner och bambuskott och friterad banan med glass till efterrätt.
När vi ätit klart åkte vi hem till Stefans syster och fikade och hans pappa öppnade presenter som han blev nöjd med.
Tack alla för en trevlig kväll!

BARNVAKT!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår hade vi min yngsta systerson på besök:)
Han var här själv utan mamma och pappa för första gången. Det gick så bra. När han kom lekte vi en stund. Sedan var det dags för lunch och då åt vi våfflor med sylt och grädde:) Han åt med stor aptit och smaskade i sig 1,5 våffla.
Sedan var det dags att sova en stund. Han somnade nästan med detsamma och sov över 1 timme.
Efter det lekte vi och hade kul:) När hans pappa och storebror kom för att hämtade honom tog vi fram lite fika som vi mumsade på innan alla åkte hem.
Det var roligt att ha honom själv. Jag försöker lära honom att säga Moster:)
 
God morgon!
 

HÄRLIGA TULPANER!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Så fina tulpaner fick jag igår!!

40 stycken! Det var så fint med en så stor bukett. Jag bara längtar tills de har slagit ut riktigt så jag kan fota och njuta av dessa fina blommor ännu mer.
Jag blev så uppassad igår. Jag behövde inte göra någonting mer än att sätta mig till bords och njuta av en underbar 3-rätters middag!
 
God morgon!

ÖVERRASKAD!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
Det blev jag minst sagt idag!
När jag kom hem var det marschaller tända efter gångvägen upp mot bron. På altanen stod en stor ljuslykta.
När jag kom hem blev jag mött av 40 stycken härliga tulpaner! Jag fick med detsamma sätta mig och slappa i soffan med Stefan förberedde förrätten. Jag kunde bara gå och sätta mig, serverat och klart:) Det var supegott med förrätt, rostat bröd med en massa gott på.
Jag fick efter denna härliga förrätt återigen slappa i soffan och bara ta detl lugnt. Efter en stund blir jag tillsagd att sätta mig till bords. Det serverades pepparbiff med hasselbaks potatis, sås, sallad och vitlöksbröd. Det var väldligt gott!
Jag behövde inte ta hand om disk eller någonting. Så jag satte mig återigen i soffan och väntade in efterrätten. Den bestod av glass, chokladsås pch maränger. Även det var
toppenbra!

Så bättre start på helgen kunde jag inte få:)!
Jag ska i morgon visa den stora, härliga buketten jag fick!:)
 
God kväll!

LASAGNE

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag stod det lasagne på menyn.
Jag har aldrig tidigare gjort det. Vi har gjort lasagnette. Det är lite snarlikt lasagne.
Jag fick bra betyg både från Stefan och vår middagsgäst idag:) Så det känns roligt. Då kommer jag göra detta fler gånger.
 
Annars den här veckan har det varit jobb och träning. I måndags tränade jag Indoor walking och ett pass i gymmet på morgonen. Igår tränade jag också. Då blev det cykling i 25 minuter. Idag blev det en vilodag men i morgon blir det simning.
 
God kväll!
 

MINI

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Nu har jag köpt det jag länge velat ha:)
Det är en minimuffinsplåt med minimuffinsformar. Jag vill verkligen testa att göra små cupcakes och jag ser framför mig att dekorera dom med ett fint strössel och ser framför mig hur söta de skulle kunna bli:) Åh jag måste testa snart:)!
 
God kväll!
 

KALAS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
GRATTIS!
I går fyllde Stefans härliga systerdotter 10 år! Så idag blev det kalas:)
Hon fick många bra presenter som hon var nöjd med.

Det bjöds på väldigt god smörgåstårta. Dels den här med skinka och mimosa och den andra var med räkor. De var väldigt fint dekorerade och väldigt smarriga.
Tårta och gott fikabröd blev det efteråt:)
 
Efter kalaset åkte vi till Birsta en sväng och köpte lite olika saker som vi behövde, bland annat några djuptallrikar, träningskläder och lite handling på ica. Jag köpte en annan rolig grej men det lägger jag ut bild på en annan dag:)
 
Nu är det slapp resten av kvällen.
 
God kväll!
 

BAKA TILL KALAS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Igår stod det bakning på schemat:)
Jag bakade dessa söta cupcakes som syns på bilden. Jag valde ett recept som jag aldrig provat förut. Det blev en citronmuffins med citronfrosting uppepå. Det som också var nytt för mig var att de skulle bakas i varmluft. Jag brukar vara lite skeptisk att baka med varmluft men nu har jag provat och det blev bra.
Även chokladbollar och hallongrottor fick det bli:)
Allt fika var mycket uppskattat på kalaset idag:) Tack för att fina kommentarer och beröm för mina bakverk jag fick där idag!
 
God kväll!
 

VINTERSOLEN!

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
Väldigt fint vinterväder har det varit idag!
Det har varit ganska kallt, ca -12 grader men det var riktigt skönt att komma ut i friska luften ett tag. Vi åkte upp till Norra Berget. Där fotade jag vackra vinterbilder. Solen blev ett självklart objekt att fota en dag som denna. Jag tycker det är ganska svårt att fota mot solen men idag fick jag till det ganska bra.
 
Vad jag pysslade med på förmiddagen lägger jag ut bilder på i morgon:)
 
Ikväll har vi bara tagit det lugnt. Vi ser på Inkognito på playen. Vi missade det i veckan. Vi gjorde paus nu när jag ville blogga:) men snart ska vi se den spännande fortsättningen.
 
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
 
 
 
 
 
 

SÅ BAKSUGEN!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vill baka nu!
Jag är så sugen på att göra såna här härliga chokladbollar. Så det kanske blir av i helgen:)
 
Den här veckan har gått fort. Dagarna har mest bestått av jobb och träning. Jag har dels varit i gymmet och tränat men också varit på pass. Igår blev det spinning 30 minuter och i morgon blir det Indoor Walking 30 minuter på morgonen. Jag försöker träna mest på morgonen. Jag tycker det är skönt för då har jag kvällen fri sedan.
 
Några nya program har börjat i veckan. Farmen på TV 4 följde jag noga förra gången det gick. Jag har inte suttit klistrad den här veckan men har ändå följt det. Även Sveriges mästerkock är bra tycker jag. Ikväll börjar Sveriges roliga klipp.
 
God kväll!

INNE I TRÄSKET

Allmänt  /  1  Kommentarer
Jag säger bara Apple!

Jag är glad att Stefan fick in mig i apple träsket. Vi har en del av deras produkter här hemma, iPad, iPhone, iPod och Macbook.
Till min iPhone 5 som jag köpte för ett tag sedan låg hörlurarna väl och prydligt förpackade i denna fina ask. Jag beundras varje gång då vi öppnar förpackningen till apples produkter. De är så himla stilrena och prydliga, så det så!
 
God kväll!

DOFTER!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ny parfym:)
Min parfym har tagit slut. Så igår passade jag på att köpa en ny. Jag använder det inte dagligen utan bara ibland då jag ska göra något speciellt. Så den kommer räcka i alla evighet för mig.
Det här med dofter tycker jag är svårt. Jag vill inte att det ska lukta för starkt. Den här räckte med att ta lite och då blir det lagom mycket doft. Så det tror jag passar mig bra.
 
Idag åkte vi upp till Härnösand en sväng. Vi ville göra en liten utflykt. Vi kikade runt lite i butikerna där. På vägen hem blev det en sväng till Birsta också.
 
Idag är det sista dagen på denna 16 dagar långa julledighet. Helgerna är över och ledigheten likaså. Tiden har gått fort. Nu är det dags att komma in i vardagsrutinerna igen vilket känns skönt tycker jag.
 
God kväll!
 
 

HÖGA POÄNG!

Allmänt  /  1  Kommentarer
324 poäng!!
Det fick jag på ett enda i ord på wordfeud förut idag!
Spelet går till som så att man ska bygga ord åt olika håll och kanter och få dessa att passa ihop med varandra. Jag och motspelaren började ett nytt spel och jag skulle börja lägga första ordet. Det fanns två stycken TW och en DW på samma rad. TW ger tre gånger poängen och DW ger dubbelt. Jag hade ju två TW så ordet gav väldigt mycket poäng. Den lilla siffran som står i hörnet på bokstaven är antalet poäng man får för bokstaven.
 
324 poäng på ett enda ord var rekord för mig!!:)
 
God kväll!

REASHOPPING

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår blev det lite shopping!
Jag fick presentkort på Body shop av tomten så det passade jag på att använda igår då det är rea i butiken. Jag köpte mestadels lite kroppsprodukter som jag börjar få slut på. Jag fick mycket för pengarna.
När det gäller deras Body butter så har de så många dofter så det var svårt att välja. Det fick bli doft av mango den här gången som luktar väldigt fräscht. Lite sminkrengöring blev det också.
Jag är helnöjd med mina små inköp.
 
God kväll!

MYSFIKA!

Allmänt  /  1  Kommentarer
I går blev det mysfika på stan en god vän!
Det är alltid lika mysigt och trevligt att fika på stan. Jag åt en skinksmörgås med drack en stor kopp te..vad tesorten hette kommer jag inte på just nu:( men gott var det i alla fall. De hade väldigt fina tekoppar på cafèet.
 
God kväll!
 

NU ÄR JULEN SLUT, SLUT, SLUT....

Allmänt  /  0  Kommentarer
....Nu har granen kastats ut, ut ut!
Ja nu tycker vi att julen är slut. Helgerna är snart över och jag kommer in i vardagsrutinerna igen, härligt.
Jag orginserade om i julkartongerna nu idag när vi tog ner allt pynt, ljusstakar och gran. Vi färgsorterade alla julgranskulor som ni ser på bilden. Det blir så mycket enklare då nästa år när allt ska upp igen. Vi rensade och slängde lite saker som var trasigt och så.
Så det är så skönt nu när allt är nerplockat. Tänk vad man ser fram emot julen med all belysning och pynt. Men när julhelgen är över så känns det bara skönt när man snart får plocka ner allt.
Så det pysslade vi med på förmiddagen och städade undan och gjorde fint uppe.
När vi hade ätit lunch åkte vi in en snabb sväng på stan och gjorde två ärenden.
För Stefan blev det hockey på tv på eftermiddagen, jag plockade undan pyntet till mina julkransar och åkte och fotade.
Nu ikväll har vi städat lite nere, tagit toaletten och pannrummet ordenligt. Det som är kvar tar vi i morgon.
 
Nu blir tv och mys resten av kvällen.
 
God kväll!
 

BILDER!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag var jag iväg och fotade.
Jag åkte ner till havet. Mörkret höll på att infinna sig så det blev mest svartvita bilder. Det är svårt ibland att få till bra bilder tycker jag men några lyckades jag bättre med. Jag längtar till våren då jag kan fota alla vårblommor så blommar och då kommer jag använda macroobjektivet mer också.
 
God kväll!

KRYSSNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kom vi hem från kryssning med Cinderella!
Vi åkte i onsdags med buss ner till Stockholm. Det var lite folk på bussen men desto mer på båten. Vi åt god mat, shoppade lite i tax free och hade det bra. Det är alltid skönt att komma bort ett tag.
Jag spanade in detta fina halsband som jag vill ha men jag tyckte att jag hade så många halsband redan. Stefan försvann en stund  och när vi sedan gick till hytten låg halsbandet där:)! Det är alltid roligt med överraskningar:) Tack!
Vi kom hem sent igårkväll, trötta men nöjda med resan.
 
Idag har vi varit ute till syrran och hälsat på. Det var bra med barnen. Den äldste visade sin tv han hade fått till sitt rum och som han spelade tv-spel på. Yngstingen i familjen var det full fart på, lekte med bilbanan han fick av tomten och spelade hockey inne:)
 
I morgon kastas julen ut!
 
God kväll!
 

MINNEN 2012!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Sammanfattar 2012!

Jag sitter och funderar på vad som hänt och vilka härliga minnen jag har från 2012.
Det har varit ett härligt år på många sätt. De starkaste minnena har jag från vår härliga semester på Öland i somras. Vi började i Västervik på en härlig camping där. Vädret var bra så det blev sol och bad i poolen.
 
Vi åkte sedan vidare mot Kalmar där vi bodde två nätter. De två dagarna åkte vi över till Öland som var vårt semestermål. Första dagen åkte vi runt på Södra Öland. Andra dagen besökte vi först Soliden slott som var helt fantastiskt fint med alla fina blommor och trädgårdar. Sedan åkte vi långt norrut på ön till Böda Camping. Det var 30 grader varmt denna sommardag! Så det var fullt på parkeringen och stranden. Men vi hittade platser och låg och solade och badade i flera timmar:) På kvällen åt vi middag där på campingen, gick runt och kollade hur det såg ut, väldigt stor och fin camping är det. Senare på kvällen åkte vi tillbaka till Kalmar efter en fantastisk dag!
 
Dagen efter började vi vår resa hemåt igen. Vi hade bokat en stuga i Söderköping som är en liten och väldigt fin stad.
När vi kom fram gick vi runt och kollade i stan, åt lunch och vilade oss.
Göta Kanal rinner genom Söderköping. Så på kvällen åt vi en god middag på en restaurang efter kanalen. Supergod mat var det och fin miljö.
Vi hade hört talas om att det finns en populär och känd glassrestaurang i Söderköping. Så det fick bli efterrätt för oss. Vi köade i 45 minuter för att få en plats. Jag kan säga att det var värt varenda minut. Vi fick in menyn och det fanns 60 olika glassskapelser att välja på! Det var helt galet:) Det var svårt att välja men till slut så valde jag en med dajmglass, hasselnöt och vanilj. Uppepå toppen var det godisen center och egentligen hasselnötter. När vi skulle beställa sa jag till att jag inte ville ha grädde och nötterna. De var så vänliga och trevliga att jag blev erbjuden mjukglass istället och jordgubbar på toppen. Mjukglassen tackade jag nej till. Det var bra det för det var så sjukt mycket glass som jag skulle få i mig ändå. När vi fick in våra skålar så rök det så fint om min och i botten på skålen var det en blå vätska.
Så det var verkligen värt att köa till detta Smultronställe:)!
 
Ja detta var några av mina minnen från sommarens semesterresa 2012!
 
Annars under året har jag fortsatt att baka gott fika och efter den här julens respons på det julgodis jag gjorde så börjar jag väl så smått förstå att jag kanske ändå är lite duktig på att baka:)
 
Vi har bott in oss bra i huset under året och trivs så bra här!
 
JAG ÖNSKAR ER ALLA ETT GOTT NYTT ÅR 2013!
 
 
 

NYÅRSAFTONS KVÄLL!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nyårsmiddag blev det i stugan med mamma och pappa.

Vi åkte upp vid 14.30-tiden. Vi köpte med oss den här nyårsblomman och några lotter som vi skrapade under kvällen.
Vi åt fläsfile, potatis och sås. Det var väldigt gott. Vi surrade och såg lite på tv. Vi tog med oss efterätten och det blev marrängsviss. Det var mycket uppskattat.
Vid 20-tiden åkte vi hemöver, gjorde oss klara och åkte in och gick på casinot. Det brukar vara mycket folk där på nyårsafton och det var det.
Tolv-slaget firade vi in vid det stora fyrverkerierna vid hamnen. Jag tror att det har blivit mer och mer poplärt för det folk överallt! Det var mycket fina fyrverkerier, tyvärr var det lite dimmit och det gjorde att det syntes dåligt.
Men det är ändå häftigt att se!
Det var vår nyårsafton som jag är mycket nöjd med!
 
Gott Nytt 2013!

NÅRSAFTONS DAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
En härlig utedag hade vi igår!

Vi började nyårsfirandet med att på dagen åka till pulkbacken i Svartvik. Alla som var med och åt tacos i lördags var där och några till. Jag lånade en pulka av Stefans systerdotter. Den var bra för i den kunde man åka två stycken. Jag tycker det är väldigt roligt att åka pulka:) Så jag och en kompis åkte flera gånger, åh vad jag skrattade och hade roligt:)
Vi grillade korv vid en egen liten eld som vi gjorde i ordning. Det var mycket folk där som njöt av det härliga vädret.
Som ni kan se på den översta bilden så smög solen sig fram just när vi kom dit vid 11-tiden på förmiddagen. Tyvärr försvann den lika fort igen men riktigt fint var det när den låg mot träden. Då ångrade jag att jag inte tog med mig systemkameran.
Tack alla för en trevlig och härlig utedag!