MYSHELG!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Helgen har mest gått i mysets tecken.
Som jag skrev igår så hade vi en mysig kväll i fredags med hockey och mys med grannarna. 
Den här bilden är från då vi provade hörselskydden innan vi åkte, sötproppen:)
 
Igår syrran och hennes familj hit på middag.
Vi åt väldigt god tacos och myste och hade trevligt.
Tidigare under dagen åkte vi till Ica Maxi och storhandlade. Vi hade tomt i både frys och kyl. Vi åt ur det sista i veckan så det var mycket som behövde fyllas på. 
 
Det var fotbollscup på Ånäsparken idag.
Stefans systerson var med. De vann med 3-2, bra spelat!
 
Det blev sedan en tur till Birsta för att handla lite ytterkläder till Cesar. Det börjar ju bli höst nu och hade behövde lite varmare kläder.
 
 
Det blev lyxmiddag idag.
Vi stekte pepparbiff, gjorde god pepparsås och hade potatiskroketter till. Det var verkligen supergott.
 
Vi har haft en mysig helg helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FÖRSTA HOCKEYMATCHEN

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår blev det hockey.
Vi var där med grannarna. Timrå mötte Björklöven. Timrå vann med 3-2.
VI tog med oss bärselen till Cesar. Jag har inte använt den tidigare. Dels så har vi nyligen köpt den och jag har känt mig osäker i hur jag ska använda den. Med lite sökande på nätet och hjälp från en kompis som burit sina barn i sjalar och sele så kände jag att jag ville prova. Det gick väldigt bra! Han sov i den nästan hela matchen. Han ville ha mat vid 20-tiden men sedan somnade han i den igen. På slutet ville han ligga i famnen i stället.
 
När vi kom hem gjorde vi klar Cesar för natten, fixade i ordning en bricka med en massa gott som ostar, kex och olika korvar och gick in till grannarna för fredagsmys. Vi hade det lika mysigt och trevligt som alltid. Cesar låg i liggdelen till vagnen och sov. 
 
Under dagen igår hade jag besök av Ullrica på förmiddagen. Vi gick en promenad och fikade bullar och drack te när vi kom tillbaka. Cesar somnade i vagnen vid kl 12 och sov till 15.30!!
Det är skönt att han sover bra i vagnen nu. Från början var han inte så förtjust i det men nu går det väldigt bra. Han ligger i den just nu och sover på balkongen. Det blåser verkligen storm ute men han ligger så inbäddad så det är varmt och skönt för honom där.  Han laddar för bus och mys med kusinerna som kommer hit i eftermiddag.
 
 
God förmiddag!
 

MYSIG TORSDAG!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag har jag och Cesar haft en mysig dag.
När han ätit vid 6-tiden i morse somnade han om och sov till kl 8. Han brukar inte vilja sova mer när han ätit sin morgonmåltid men idag gjorde han det. 
Han var väldigt nöjd och pigg hela morgonen. Vid 9.30 somnade han i vagnen. 
Vi har haft besök av Kicki, en god vän sedan den tid då jag höll på med hästar och ridning. Vi fikade kladdkaka som jag bakade igår och åt grädde till och drack te. Cesar fick superfina kläder som jag tänkte fota senare och lägga ut. Tack så mycket säger vi!
 
Efter lunch gick jag och Cesar en promenad. Han sov under tiden och var pigg när vi kom hem. Det har varit soligt och varmt idag så då tog vi med oss en dyna och la oss ute på gräsmattan i skuggan vid en buske. Han var väldigt nöjd och jag tror han tyckte det var skönt att få komma till skuggan en stund. Han tittade mycket på busken som rörde sig när det blåste.
 
Sedan kom Cesars farmor och farfar förbi och vi satte oss ute och fikade var sin bulle. Cesar somnade i vagnen och sover fortfarande. 
 
Så mysigt fikabesök för-och eftermiddag och en härlig promenad i solen gjorde denna dag till en härlig torsdag.
 
 
God eftermiddag!
 

BABYVAKT

Allmänt  /  0  Kommentarer
Åh vad jag gillar dessa.
Vi köpte dessa när Stefan började jobba igen efter Cesars födelse då jag blev ensam hemma med honom. 
Vi hade kollat runt och det var just den här modellen vi ville ha. Den högra som det står baby på lägger man nära barnet. Det är även inbyggd nattlampa. Så på nätterna när han vill ha mat och när jag lägger ner honom i vaggan efteråt så räcker det med att jag har den tänd och behöver alltså inte ha andra lampor tända för att se.
Den andra delen tar man med sig där man befinner sig. 
Den har en räckvidd på 500 meter vilket är kanonbra. 
 
Det är en stor trygghet för mig att ha den så att jag kan höra honom hela tiden när han sover.
 
 
God eftermiddag!
 

ÄNTLIGEN!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Som jag har längtat!
 Igår gav jag mig ut på en cykeltur för första gången på ett år. När jag var gravid kunde jag träna på gymmet till och med vecka 39 vilket jag är glad och stolt över. Cykeln har däremot fått vilat. 
Jag har fått klartecken att börja lite lätt med att cykla igen. Så igår gav jag mig ut på en enkel och lätt tur på 5 km. Det var härligt och kul att komma igång igen.
 
Stefan börjar att jobba idag efter 3 veckors semester. Han har varit mycket ledig i sommar vilket har varit härligt då vi har kunnat njuta av den första tiden med Cesar tillsammans. 
 
Annars i helgen har vi tagit det lugnt. I lördags var vi på kalas där vi firade Stefans syster som har fyllt år och även hennes man firades. Det bjöds på väldigt god mat, kycklingspett, fläskfilè, potatis, sås, sallad och andra goda tillbehör. 
 
Nu vilar Cesar så jag tänkte passa på att göra detsamma.
 
 
God morgon!

2 MÅNADER.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Tiden går så fort!
Idag kl 9.11 var det 2 månader sedan Cesar föddes. 
Vi har haft en bra sommar där vi lärt känna den här lilla krabaten och där vi njutit av vår första tid tillsammans. 
Vi märker att han gör små framsteg, han är mera med nu när vi pratar med honom och han leker mer medvetet när han ligger i babygymmet. Han gör även mer joller ifrån sig. 
Vi var till BVC i onsdags där han mättes och vägdes och han fortsätter att gå upp vikt och ökar även på längden. 
 
Nu tänkte jag fortsätta se fotbollsfinalen i OS, heja Sverige!
 
God kväll!
 

BABYGYM

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi har köpt ett babygymmet Tummen till Cesar.
Vi började prata om det för några veckor sedan att han nog skulle tycka det var kul med ett gym. 
Han har länge tyckt om att ligga på golvet på en filt och då har han sprattlat med både ben och armar.
 
Han tycker mycket om att ligga i gymet och leka.
 
Under den här tiden som vi haft gymmet så har vi märkt att han mer och mer medvetet slår på de hängande djuren som både låter och rör sig mycket.
 
Även vid fötterna kan han sparka på Tummen och dennes kompis. 
 
Så vi är mycket nöjda med köpet.
 
 
God eftermiddag!
 
 
 
 

MATCHA

Allmänt  /  1  Kommentarer
Gårdagens klädsel.
Igår valde pappan kläder till vår älskade son. Det är roligt att ha kläder som matchar med varandra. Jag gillar verkligen denna outfit:)
 
Igår och idag har varit ganska lugna dagar för mig och Cesar. Stefan har jobbat med stubbarna ute på gården men nu kommer vi anlita en som fräser bort resten av det som är kvar av de fyra stubbarna. Så på torsdag får vi det fixat.
 
Nu dags att laga middag.
 
 
God eftermiddag!
 

KLÄDD FÖR FEST

Allmänt  /  7  Kommentarer
Igår var vi på 40-års middag.
Min syster fyllde år i onsdags. 
Vi och mamma och pappa gick ihop och köpte en fotölj med fotpall som hon så gärna ville ha. Vi köpte en sådan till Cesars rum och den har hon sagt flera gånger att hon skulle vilja ha. Hon blev väldigt glad. 
Det bjöds på väldigt god födelsedagsmiddag med fläskfilè och potatisgratäng och goda såser och sallad.
 
När vi var på stan i veckan för att köpa några body till Cesar så fick Stefan syn på dessa fina festkläder som han absolut skulle ha inför kalaset:) Han blev så snygg:)!
 
Mitt hjärta smälter:)
 
Tack för ett trevligt kalas och en supergod middag!
 
 
God förmiddag!
 
 

RESTAURANG FLAVOURS

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår blev det lyxmiddag!
Vi gjorde en liten lista förra veckan på saker som behövde göras här hemma. När vi var färdiga med den skulle vi unna oss en god middag på Flavours.
Så vi bokade bord till kl 17.30. Även Stefans syster och systerdotter och mamma följde med.
Vi har hört att räksmörgåsen där skulle vara superbra. Så tre av oss beställde den och jag kan säga att den var fantastiskt god!! Den innehöll ett gott bröd, ägg, citron, gurka, majonäs, sallad, tomat och till sist supergoda, handskalade räkor. Jag njöt av varenda tugga. Jag kan varmt rekomendera denna underbara smörgås.
 
Restaurangens glassmeny har också hört mycket bra om.
Jag hade inte tänkt ta någon efterrätt för att jag var så mätt efter att ha ätit den goda mackan.
Servitrisen råkade spilla ut läsk på mig när hon serverade oss drycken. Hon bad om ursäkt hundra gånger om och ville kompensera med en valfri efterrätt. 
Så jag valde då en Kola Twister med vaniljglass, mandelglass, chokladglass, nötter och massor med kolasås. Den var verkligen supergod. 
Servitrisen frågade flera gånger om allt var till belåtenhet och när jag skulle betala så bad hon återigen om ursäkt. Jag sa att det inte gjorde något, att det kan hända den bästa och att det finns tvättmaskin. Hon tackade så mycket för att jag var så förstående. Jag kände att det inte hjälper att bli irriterad. Misstag gör alla. 
 
Vi var verkligen nöjda med denna trevliga middag!
Efteråt åkte vi hem till Stefans föräldrar och hade fredagsmys.
 
 
God morgon!
 
 

SPARGRIS

Allmänt  /  2  Kommentarer
I tisdags åt vi på Bitline med familjen.
Mamma och pappa hade med sig ett paket till Cesar. Vi öppnade det när vi kom hem. Det var inslaget med ett väldigt fint papper med grodor på. 
I paketet fanns denna fina spargris. Mina syskonbarn har fått likadana med sitt namn och födelsedatum i samband med födseln. 
Jag tycker den är väldigt fin och den är handmålad så varje gris är unik.
 
Den här veckan har gått fort. Som jag skrivit tidigare har vi varit på utflykt till Umeå i måndags. I tisdags tog det mest lugnt. Vi gjorde ett besök på BVC på förmiddagen. Cesar har haft ett rosslande ljud ett tag som vi ville kolla upp. Han har inte varit särskilt påverkad av det men ville ändå kolla vad det kunde vara.
Både sköterskan och läkare kollade och lyssnade på honom och allt lät väldigt bra. Så det var helt ofarligt. 
Resten av dagen tog vi det lugnt och hämtade igen oss efter måndagens utflykt. 
 
Igår regnade det hela dagen. Vi åkte och hälsade på Stefans morbror där vi fikade och pratade. Sedan handlade vi mat innan vi åkte hemåt. 
 
Vi får se vad denna dag har att erbjuda.
 
God morgon.
 

HALLON

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår kväll plockade jag hallon.
Jag åkte till mitt hallonställe en bit härifrån. Jag åkte dit för någon vecka sedan och kollade hur de såg ut. Jag tyckte de såg små ut då. Det tyckte jag att de gjorde igår också men jag letade och till sist hittade jag några grenar att plocka några stora, röda hallon på. 
Det blev inte alls så mycket som jag hade hoppats på men det räcker till frukostyoguhurten idag. 
 
Jag vill även försöka plocka blåbär. Det är alltid bra att ha i frysen så jag kan göra några goda pajer till vintern.
 
 
God morgon!
 
 

DAGSUTFLYKT

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår gjorde vi ett besök i Umeå.
Vi ville kolla in Ikea som öppnat där. De flesta Ikea varuhus är ju egentligen ganska lika men det var roligt att ha gjort ett besök där.
 
Även ett köpcentrum har byggts där.
Det var fint ordnat med mycket butiker och bra service.
Det blev inte så mycket shopping mer än handdukar och en tröja.
 
Lilla Cesar var så duktig hela resan.
Vi stannade ofta så han fick sträcka ut kroppen och det tyckte han var härligt och skönt. Han var sov mestadels hela resan. När vi kom fram och gick runt på köpcentrumet så var han också nöjd. Ibland ville han komma upp för att se lite mer och då blev han nöjd. 
Det var väldigt bra amningsrum på Ikea med bra fotöljer och mysig inredning. 
 
När vi var nöjda med att gå runt där åkte vi in till stan en sväng och tittade. Vid 15.30 ville Cesar ha mat och efter det rullade vi hemåt igen. Han åt regelbundet under hela dagen igår var tredje timme. 
Vi stannade till i Övik för att äta middag. Vi åt på en kinarestaurang där som serverade väldigt god mat. 
 
Vi är nöjda med resan och det känns så kul att det funkade så bra att åka långt med Cesar. Vi får hoppas att det går lika bra när vi gör nästa långa biltur.
 
 
God förmiddag!
 
 
 
 
 
 

KUSINMYS

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår blev det ett snabbt besök hos kusinerna.
Syrran lade Cesar på en filt på golvet och myste:) Han var vaken och nöjd och "snackade". Erik ville gärna prata och mysa med honom. Jag fick den här bilden av syrran skickad till mig igår och tycker den är så härlig och mysig.
 
De senaste dagarna har vi gjort lite av varje. Sambon har semester i två veckor till. Den här veckan har vi plockat lite blåbär och vi har grejat hemma. Jag har börjat rensa uppfarten på ogräs som behövs göras ibland. Det syns så väl när vi har grusuppfart och när det blir mycket så ser det inte så snyggt ut. Jag har rensat den största delen men har en del kvar att rensa. Stefan har rensat ut gamla målarfärgsburkar som endast tagit plats och varit ivägen. 
Det spelas fotbollscup i Timrå i helgen så vi åkte och kollade på en match igår. De vann matchen och får spela vidare idag.
 
Idag är det regnigt ute så vi får se vad denna dag kommer innehålla.
 
 
God morgon!
 

POSITIV TID.

Allmänt  /  1  Kommentarer
Jag hade en positiv graviditet.
Den här bilden togs på min födelsedag, åtta dagar innan Cesar föddes. Det var fyra dagar före beräknat datum. Jag minns att jag tyckte att jag var stor om magen och längtade så klart att bebisen skulle komma ut. Det som jag är så tacksam över är att jag nästan inte hade några fysiska besvär. Jag fick foglossning som jag försökte lindra med gravidbälte och röra på mig så gott det gick. Jag tycker om att träna på gymmet, cykla, gå med stavar och simma. Jag tränade på gymmet under hela graviditeten ända fram till vecka 39, dock med minskad intensitet men att röra på mig var det viktiga. 
 
Jag var gravid en bra tid på året. Magen började synas och växa i januari vilket gjorde att jag kunde använda min vanliga vinterjacka. Några tröjor, tunikor och byxor behövde jag köpa men kunde även använda en del av kläderna jag redan hade. 
 
Det som jag också tyckte var positivt var att varken jag eller sambon funderade något på hur förlossningen skulle gå under tiden jag var gravid. Vi pratade tillsammans om att försöka ta det som det kom och det gjorde vi. Det var inte förrän vattnet hade gått som tankarna började komma. 
 
Så sammanfattningsvis så hade jag en positiv graviditet.
 
 
God kväll!