NANO

Allmänt  /  1  Kommentarer

Ipod nano multi tuch.
Jag har länge funderat på att köpa denna smidiga musikspelare som jag kan ha när jag tränar i gymmet. Igår slog jag till, på rea dessutom:) De fanns många färger att välja på och jag valde en rosa. Det är många bra finesser och funktioner och den har en klämma så jag kan klämma fast den i byxlinningen när jag tränar, perfekt!
Vi hade lite problem att få musik till den men det är löst nu:)
Jag är supernöjd med den!
Jag gillar den lilla fina asken också som den låg i:). Så allt är bra med den!

Annars idag har vi skottat snö och grejat här hemma.

God kväll!

HELDAG PÅ BIRSTA

Allmänt  /  1  Kommentarer

Ett av alla inköp.
Den här orkidèen som vi köpte till den svarta hyllan var ett av alla inköp vi gjorde igår när vi var 5,5 timme på Birsta!
Vi hade en lista med oss på grejer som vi behövde ha till vårt fina hem. Vi köpte energilampor till fönsterlamporna, matta till gästrummet, värmeljus, dukar, jeans, fönsterlampor mm. Vi fyllde även på matförrådet och det behöves verkligen. Det var längesedan vi var på Birsta så länge men vi fick mycket gjort och kändes bra.
Jag köpte en grej som jag länge velat ha. Men det blev ett litet problem med den när vi kom hem. Så vi får se hur vi löser det på bästa sätt.

God morgon!

HYLLOR

Allmänt  /  0  Kommentarer



Så fint!
Vi har satt upp två svarta hyllor bredvid varandra ovanför soffan i vardagsrummet. Det blev väldigt fint tycker vi och vi är nöjda med resultatet. Dessa fina smideslyktor har nu funnit sin plats. Jag köpte dem på ett ljusparty för längesedan men har inte riktigt hittat en bra plats för dom. Men här på hyllan passar de perfekt:)

God morgon!

VÄRME

Allmänt  /  1  Kommentarer



Pellets är bra.
Vi värmer vårat hus med pellets. Vi fyller med 16-kilos säckar i pelletsförrådet som är anslutet till pelletsbrännaren. Vi sotar pannan varje vecka nu på vintern då det går mer pellets då det är kallare ute och då blir det också mera sot.
Röret som går från förrådet till brännaren gick sönder förra veckan. Så Stefan åkte och köpte ett nytt och bytte. För några månader sedan gick spiralen som sitter i brännaren sönder. Den bytte Stefan också själv.
Vi har lärt oss mycket det här året som vi bott i huset om pellets och hur systemet fungerar och så.

Nu ser jag fram emot en härlig dag!

God morgon!

BÄSTA MASKINEN....NÄSTAN....

Allmänt  /  1  Kommentarer

Kanonbra är denna maskin.
Det sista jag sa till Stefan i morse innan jag åkte på jobbet var att diskmaskinen behövde plockas ur.
Stefan sa: Det hinner jag göra ikväll. Du kommer aldrig märka om jag gör det nu eller ikväll för jag är hemma före dig.
I kväll när jag kom hem från jobb och träning och skulle ställa in disk i maskinen så kan jag garantera att den inte var urplockad!
Det är helt klart den bästa maskinen vi har i köket. Vi diskar allt i den och den är så smidig och bra på alla vis.
Men tätt därefter på "bra maskin" listan kommer min fanstastiska kitchen aid:)

Hittills har veckan bestått av jobb och träning. Jag har kommit igång på riktigt nu. Jag var i gymmet i måndags och idag blev det spinning 30 minuter. Så det känns riktigt bra.

God kväll!

FINT RUM

Allmänt  /  2  Kommentarer

Ordning och reda.
Idag har vi tagit tag i gästrummet på entrèvåningen. Vi har mest använt det till förvaring. Idag rensade vi upp där. Vi flyttade på garderoben som stått bredvid sängen. Stefan gjorde fler hyllplan så att vi fick plats med sängkläder, handdukar och dukar i garderoben.
Denna vita byrå fick ta plats bredvid sängen och våra gröna lampor och dukar får nu pryda detta rum. Denna stora lampa gör sig väldigt bra på byrån och två små gröna lampor står nu på fönsterbrädan.

Vi är supernöjda med förändringen i rummet hittills och vi är inte färdiga:)

Annars idag har vi skottat snö två gånger då mängden snö som fallit har varit stor. Med våran snöslunga går det lätt och smidigt att skotta våran långa uppfart.
Stefans föräldrar och systerson kom förbi idag och hälsade på. Vi pratade och fikade tårtan som blev över igår från kalaset:)
Jag sammanfattar denna helg med att vi fått väldigt mycket gjort här hemma och samtidigt kunna tagit det lugnt.
Vi avslutar helgen med Wallander filmen som sänds på tv kl 21.00.

God kväll!

KALAS

Allmänt  /  0  Kommentarer

GRATTIS!
Stefans pappa fyllde år i torsdags. Så idag var vi dit och blev bjuden på tacos och tårta. Mums!
När vi åt tårta fick Stefans syskonbarn en var sin glass, en ministrut. Deras händer blev så stora när de höll i den där lilla glassen:)
Stefans systerdotter ville prova att ta bilder med kameran och det fick hon göra. Hon såg ut att tycka att det var ganska roligt. Här är några av bilderna:)

Hon var en duktig fotograf:)

Nu är god natt för mig!

Natti natt!

FRUKOST

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag blev det för mig en ny frukost:)
Smothie. Den bestod av hallon, blåbär, banan och naturell youghurt. Jag hade aldrig gjort en egen smothie. Men det var enkelt. Vi mixade alltihopa i vår mixer som vi köpte före jul. Det tog några sekunder och att mixa till en slät dryck och sedan var det klart. Jag gillade smaken men nästa gång tar jag lite mindre bär för att få en lite lösare konsistens.
Jag är riktigt nöjd med bilden. Bären syns tydigt och det frysfrostiga på bären kan man också se:)

Annars idag har vi fått mycket gjort här hemma. Vi har gjort ren pelletspannan och bytt slangen som går från pelletsförrådet till brännaren. Det gamla hade gått sönder så det fick bli ett nytt. Vi har lagat damsugaren som vi haft problem med ett tag nu. Delarna lossade när man använde den. Vi tog nu slang och munstycke från den gamla damsugaren. Så nu fungerar den andra toppenbra.
Vi har även bytt lamporna ute på fasaden och tvättat två maskiner. Vi har även skottat snö och varit på soptippen.
Det är skönt att få mycket gjort.

God kväll!


SVART VITT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Snygga tavlor har vi köpt.
De pryder nu en av väggarna ovanför soffan. Vi köpte dessa förra helgen. Vi tyckte de skulle passa så bra mot det nya soffbordet och tv bänken och det blev verkligen superbra:)

Annars i veckan har det varit jobb och en del träning. Jag var på ett indoor walkingpass i ondags, gymmet igår och spinning i morse kl 6.45. Så jag är riktigt nöjd med min träning för denna veckan.
Vi får se lite vad som händer i helgen. Några större planer har vi inte.

God kväll!

1 ÅR FIRANDE!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Ikväll har vi friat:)
Vi har idag varit husägare i 1 år! Tiden går så fort. Vi äger ett fantastiskt, bra och fint hus. Vi trivs superbra och är väldigt nöjda med det. Vi firade detta med att äta supergod tacos till middag.
Vi har ägt huset i 365 dagar eller 8760 timmar eller 525 600 minuter eller 31 536 000 sekunder:)

God kväll!

HÄRLIGA SÖNDAG

Allmänt  /  1  Kommentarer



God middag:)
Vi hittade ett nytt recept som vi ville prova. Det bestod av marinerade kycklingfilèer och klyftpotatis. Det var riktigt gott. Till det hade vi bearnaisesås, brieost och baugette. Det var riktigt gott.
Idag har vi varit på en liten utflykt till Hudik. Vi handlade lite olika saker, bland annat två fina tavlor som jag tänkte ta kort på i veckan. Vi åt lunch och besökte några fler buktiker innan vi åkte hemåt igen.
Vi har även hunnit med en del. I morse innan vi åkte gjorde vi rent pelletspannan och kaminen. När vi kom hem satte vi upp två hyllor i tvrummet och pysslade på med lite olika saker.

Vi har haft en trevlig dag.

God kväll!

KALAS!

Allmänt  /  2  Kommentarer

9 år har hon fyllt:)
Stefans systerdotter fyllde i veckan men hon firades idag. Av oss i present fick ett frisörset hon hade önskat sig och hon fick även mer kläder till de modedockor hon fick av tomten. Hon var mycket nöjd med presenterna.
Det bjöds på goda pajer, sallad med tillbehör och till efterrätt blev det tårta:)

Annars idag har det som jag redan bloggat om blivit cubcakes bak och dom smakade för övrigt väldigt gott:) En fotopromenad hann jag också med.

I morgon har vi planer:)

God kväll!

BÄR MED MACRO

Allmänt  /  0  Kommentarer

Väldigt nöjd:)
Jag var ut på en liten fototur förut. Men det blåste så mycket vid havet där jag var. Så jag åkte hem igen och gick förbi busken vi har vid parkeringen. Jag användes macroobjektivet och fick till denna fina bild:) Vad tycks?

God kväll!

UGGLOR

Allmänt  /  1  Kommentarer

Hooo hooo:)
Jag blev så sugen på att baka cubcakes idag. Ugglor fick det bli:) Jag är riktigt nöjd med dom själv:) Vad tycker ni?:) De var riktigt roliga att göra. Så det måste jag prova någon mer gång framöver.

Nu ska jag äta lite lunch, sen ge mig ut på en fototur i detta fina vinterväder.

God förmiddag!

FREDAG

Allmänt  /  1  Kommentarer

Veckorna går fort.
Nu är det fredag igen. Jag vet att jag varit dålig på att blogga i veckan. Dagarna har fyllts av jobb och träning. Igår kväll var jag ute och gick med en kompis. Det var så skönt och härligt väder. Tack för sällskapet.
Helgen kommer fyllas av olika saker.

God morgon.

LJUS I BADRUM

Allmänt  /  1  Kommentarer

Levande ljus.
Det är vad som nu pryder vårat badrum. En hängande lykta hänger i hörnet och en ljuslykta står på hyllan bredvid.
Jag har mycket ljus som behövs eldas. Så nu använder jag mig av ljus som jag för länge sedan köpte på ett ljusparty.

God kväll!

UTFLYKT

Allmänt  /  1  Kommentarer

Härligt vinterväder har det varit idag.
Vi tog med oss grillkorv, korvbröd och tillbehör och gav oss iväg till en grillplats vid Ljungan. Stefans föräldrar följde också med. Vi gjorde upp eld vid eldstaden och grillade. Det smakar alltid extra gott att äta eller fika ute. Det var lagom kallt och lite snöflingor föll under tiden vi var ute.
Vi hade en väldigt härlig utflykt.

Annars idag har Stefan jobbat till kl 12. Jag fixade med lite ljus och så här hemma. Det blev så tomt när alla julsaker togs bort så nu fyller vi tomrummen med lite olika saker.

Nu är den långa trettonhelgen slut.

God kväll!

LÖRDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ett besök på Birsta gjorde vi:)
Det här blev ett av mina inköp. Jag tänkte prova en för mig ny sort schampo och balsam med doft av oliv.
Vi köpte även en del andra saker till vårt fina hem. Fönsterlampor och skärmar till dom och duschhylla. Vi har länge letat en hylla som är bra och som går att fästa på ett bra sätt. För det har vi upplevt är det svåraste problemet, att få den att sitta fast på kaklet. Vi har nu fäst våran med en kedja i taket vilket gör att den inte kan ramla ner. Bilder på detta kommer:)
När vi var klar på Birsta åkte vi till syrran. Vi åkte dit för att vi skulle få ett skolfoto på 7-åringen:) Men jag hade även lite längtan efter mina underbara syskonbarn:) Den äldste var ute och spelade hockey när vi kom. Det är verkligen en av hans favoritsysslor:) Han fick mycket lego av tomten som han stolt ville visa oss vad han hade byggt. Han är verkligen duktig på legobygge:)
Minstingen i huset hade full fart på gåstolen där hemma:) Han springer och springer och tycker det är väldigt skojigt:) Han gav mig även en puss och en kram på sitt sätt den goungen:) Jag busade för fullt med honom. Det gjorde jag även med den äldsta när han var liten. Han älskade det:) Det ska jag få den andra att göra också:)

Stefan jobbade igår på förmiddagen. Jag grejade på lite här hemma, åkte till tippen och tog en fotopromenad.
Till middag åt vi tacos. Det är alltid lika gott.

God morgon!


VINTERBILDER

Allmänt  /  0  Kommentarer







Fina bilder va?:)
Jag tog med mig kameran till ett av mina fotoställen. Där fotade jag lite av varje. Domherrarna var extra kul att fota men det var svårt att få bra bilder för de var så högt upp i träden.

Stefan jobbar nu på förmiddagen. Jag har grejat på lite här hemma med lite av varje. Jag ska snart åka till Birsta och vi ska göra lite ärenden där när Stefan slutat jobba.

God förmiddag!

Morgonbrasa!

Allmänt  /  2  Kommentarer

Lite småkallt var det när jag vaknade. Så nu brinner brasan för fullt, mysigt.


JULEN ÄR SLUT!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu har vi kastat ut julen som man brukar säga:)
Alla julsaker är undanplockade. Granen stod i detta hörn. Det är roligt att packa upp inför julen men det är också skönt att ta bort allt när man känner att julen är slut. Vi har hunnit med massor idag. Vi har:
  • Plockat undan alla julsaker
  • Städat hela huset
  • Vädrat täcken och kuddar
  • tvättat 3 maskiner
  • skruvat dörrhandtag
  • skottat snö
  • burit in 880 kg pellets
Det känns verkligen skönt att ha hunnit med allt detta.

Nu blir det till att slöa resten av kvällen och sedan ta vara på denna extra långa Trettonhelg!

God kväll!


RENT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Sopsäckshållare. Det köpte vi i helgen så att vi på ett smidigt sätt kan slänga skräp som blir i garaget, framför allt alla tomma pelletssäckar som blir när vi fyllt på pelletsförrådet som i kväll.
Vi är mycket nöjd med sopvagnen som är stabil och bra och säcken sitter fast ordentligt.

God kväll!

NYA TV MÖBLER

Allmänt  /  1  Kommentarer

Tv-bänk och tv-bord. Det köpte vi nytt förra veckan. Det gamla tv-bordet var för stort och djupt så vi köpte oss ett smalare med lådor där vi kan lägga undan filmer och kablar och dyligt.
Bordet är vi också mycket nöjd med. Det gamla, vita bordet hade släppt en del i färgen sedan vi målade det vitt då vi flyttade. Så det fick bli ett svart, samma som tv-bänken. De båda möblerna passar även bra ihop med soffan.

Det blev som ett helt nytt tv-rum!

Ledig har jag varit idag. Jag har mest tagit det lugnt. Jag ska snart hämta Stefan på jobbet och sedan blir det en tur till Birsta för matinköp och några andra grejer.

God eftermiddag!

DIMMIG FOTOPROMENAD

Allmänt  /  1  Kommentarer





Kameran fick följa med på en promenad idag. Det småregnade lite. Så jag sökte upp ett bra ställe så jag kunde stå under tak men ändå komma nära vattnet. Det var roligt att fota de isflak som hade blivit på havet och dimman gjorde det extra roligt att testa mina färdigtheter i foto:)

Hej svejs!

2011!

Allmänt  /  1  Kommentarer
https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1073684/images/2011/dsc_0127_127816201.jpg
Jag tänkte lite kort sammafatta året 2011!
Det är mycket som har hänt under året. Det största för mig och Stefan är att vi den 17 januari köpte vårt fanstastiska hus. Det var verkligen något aldeles speciellt att flytta in till ett eget hus och den friheten som är att bo i något eget är underbar.

Både jag och Stefan har fyllt 30 under året som gått och vi är båda supernöjda med firandet av denna stora dag.
Den 31 maj var en stor dag för min familj. Då fick min syster och hennes man en son för andra gången. Jag åkte dit och hälsade på då på kvällen dagen efter och jag bara satt och tittade på underverket en väldigt lång stund. Jag är en stolt moster till två underbara pojkar!

Våran semesterresa i år gick till lågprisvaruhuset Ullared. Vi hade bokat husvagn där redan i januari för att vara säker på att få en. Vi shoppade massor och mycket som vi behövde till huset. Vi gjorde även några dagsutflykter, bland annat till Göteborg.

I augusti började min äldsta systerson i skolan. Tänk att han blivit så stor, min underbara gounge:)

I oktober döptes min yngsta systerson. Barndop är så mysigt och fint på alla sätt. När dopceremonin var över började bröllopsmarshen att spelas och vi alla överraskades av att min syster och sambo gifte sig! Det var något helt fantastiskt och magiskt!!

Julfirandet i år blev lite extra speciellt då det var min yngsta systersons första jul. Både han och hans storebror fick många julklappar av tomten.

År 2011 har varit ett bra år på många sätt och varje händelse som jag ovan har beskrivit har alla sin egen stora och viktiga betydelse för mig och mina nära och kära!

Hjärtat på bilden köpte Stefan till oss när vi den 17 januari var i vårat hus för första gången och firade att det var vårat!

GOTT NYTT ÅR!







NYÅRSMENY

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi gjorde en supergod 3 rättersmiddag på nyårsafton.
Så här såg den ut:



Förrätt.
Bakad potatis med hemmagjord kycklingröra. Den innehöll kyckling, purjolök, paprika, matyougurt, majonnäs, vitpeppar, salt och curry. Den garnerades med gurkhalvmånar.


Varmrätt.
Ugnstekt fläskfilè och potatisgratäng, sallad, brieost, vitlökssmör och baugette. Marinaden till köttet gjorde vi själva. Den innehöll matolja, honung, vitlök, salt och samba oelek.


Såser.
Till varmrätten hade vi tre olika såser, creme pepper, bearnaisesås och chili bearnaise. Vi hällde såserna i varsin fyrkantig skål så vi båda fick tre skålar var så att vi kunde doppa och ta som vi vill själva.
Detta blev lite exta lyx i dukningen så här på självaste nyårsafton.


Efterätt.
Glass med chokladsås och rån. Jag toppade min med hallon, strössel och silverkulor.

Vi är supernöjda med hela middagen. Vi lyckades bra med all maten och allt blev perfekt och fantastiskt gott! Vi dukade lite extra fint med stearinljus som vi aldrig ställer fram annars. Vi dukade för förrätt och varmrätt så att tallrikar och alla besticken låg prydigt på bordet när vi började äta. Extra fina glas hade vi och de små skålarna till såserna i varmrätten gjorde rätten extra lyxig och fin.

Vid 21.30 gjorde vi oss klara för att åka in till casinot. Jag använde mitt nya smink och blev supernöjd med det och den sminkning jag gjorde.
Det var mycket folk på casinot och vi hade det supertrevligt. Till tolvslaget gick vi till hamnen och kollade på nyårsraketerna som alltid har där. Det var väldigt mycket folk som tog sig dit och skulle beskåda detta fantastiska fyrverkeri!! Det är verkligen supervackert och enorma raketer som skjuts.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!