PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Plötsligt gick timern igång på Stefans telefon.
Jag frågade varför han hade ställt timern. Då sa han att han hade startat en tvätt och att den nog var klar nu.
Jag säger: Va! har DU tvättat?? Det har inte hänt sedan vi träffades.
Stefan skrattade och sa: Då har du något att blogga om.
Jag säger: Ja det ska jag verkligen göra!

Det är oftast jag som startar tvättmaskinen här hemma och Stefan brukar hänga tvätten emellanåt.
Nästa gång kanske man kan få honom att tvätta mer än två byxor och en tröja.

God kväll!

HELGEN!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår kväll dippade vi grönsaker.
Vi gjorde dippsåsen med kesella istället för gräddfil. Det fungerade riktigt bra faktsikt.
Annars igår var vi först och tränade på förmiddagen. Jag hade bokat pass på Helex. Vi åkte hem och duschade och for sedan till stan för att köpa några saker. Efter det åkte vi till Birsta. Där åt vi först lunch och sedan köpte vi lite olika saker, vaxduk till altanbordet, kolsyrepatron till soda streamen, vattenslang och tillbehör till den och en lampa till bilen behövde bytas så det köpte vi också. Vi avslutade besöket där ute med storhandling på Ica Maxi.
När vi om hem gjorde vi tacos, gott!

Idag har vi hunnit med så mycket! Vi har krattat klart vår stora gräsmatta. När vi var klara med det tog vi fram utemöblerna till altanen. Vi åkte sedan till Stefans föräldrar där vi bytte däck på bilen, tvättade den och städade den invändigt. Vi grillade hamburgare där till lunch, så gott var det:)
När vi kom hem gjorde vi rent pelletspannan och städade garaget. Nu efter middagen har jag förberett middagen i morgon och Stefan håller på att pyssla i garaget.

Ja det var våran helg det och det bästa är att den fortsätter i två dagar till.

God kväll!

HÄRLIG KVÄLL MED SPA

Allmänt  /  2  Kommentarer

Jag var på spa igår med en kompis.
Jag hade aldrig tidigare varit på SPA på Himlabadet förut. Det var riktigt mysigt och bra. Det var en stor, härlig bubbelpool inne och även ute hade de en pool. De hade flera bastun, en favorit för mig blev den vedeldade bastun som låg i anknytning till utepoolen. Det var härligt att gå från poolen direkt in i bastun:)
Det fanns även olika typer av duschar, en av dom var extra fiffig där man kunde prova olika typer av regn och väderomslag.
De har bar och restaurang inne på SPA:t. Vi käkade middag där och vi var båda mycket nöjd med maten.

Så jag är väldigt nöjd med kvällen och jag kommer säkert gå dit igen.

Nu har jag fyra dagars ledigt framför mig. Den kommer jag/vi fylla med allt möjligt.

God morgon!

MATRESTER

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag gillar verkligen denna sopsortering men....
...det är inte roligt när påsen går sönder. Denna typen av sortering går ut på att man ska slänga alla typer av matrester i denna bruna påse. Man slänger den sedan i en brun tunna. Ikväll när jag skulle gå ut för att slänga påsen så gick den sönder i hallen. Så ALLT innehåll i påsen åkte ut över större delen av hallgolvet och på den stora mattan vi har där. Så det var bara att städa upp allt och ta ut mattan för att spola rent den med högtryckstvätten. Mattan blev ren  och nu hänger den på tork i pannrummet.

Trots denna händelse så är jag positiv till denna typ av sortering.

God kväll!

CYKLA

Allmänt  /  0  Kommentarer
http://ponnybecky.blogg.se/images/2012/cyyykla_199800979.png
Cykla är kul!
I måndags när jag var på gymmet cyklade jag på motionscykel i 20 minuter. En mil cyklade jag då.
Ikväll tog vi bilen till Njurunda och jag hade med mig cykeln till bilen. Jag cyklade runt en sjö där. Det blev också ca 1 mil. Så det är skönt med motion och framför allt i form av cykling.

God kväll!

STOR POJKE

Allmänt  /  1  Kommentarer

Han har blivit så stor, min yngsta systerson:)
Han leker nu för fullt på golvet och tar sig nyfiket fram.
Vi åkte och hälsade på syrrans familj idag. Min äldsta go unge var ute och hoppade studsmatta med sina kompisar. Han hade inte tid att bli fotad:( Han har också blivit så stor och duktig, min älskade äldsta systerson.

Annars idag har vi gjort lite av varje. Vi har damsugat och plockat undan och åkt med reklam och tomkartonger till återvinningen. Det är alltid skönt att slänga sånt.

Nu är det snart en ny vecka och jobb och träning står på schemat:)

God kväll!

DROPPAR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår fotade jag några vattendroppar.
Jag tog många bilder men denna får bli favoriten:) Vad tycker ni?:)

God morgon!

SMÅ INKÖP

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag gjorde vi en utflykt till Härnösand.
Där köpte vi bland annat den här vasen. Så nu har vi satt blommorna som Stefan fick när han fyllde år i den. Det blev väldigt fint.
När vi kom till Härnösand åkte vi till Dollarstore och köpte lite olika små saker som vi behövde. Vi åkte sedan in till stan där vi gick och tittade och tog en fika på ett cafè där. Även den nya Ica-Maxi butiken där gjorde vi ett besök på och på de närliggande butikerna där.
Det känns lite extra roligt att åka till Härösand eftersom jag själv har bott där i 3,5 år då jag läste på universitetet där. Det är en mysig liten stad. Många gamla minnen väcktes till liv när vi åkte runt där.
Vi har haft en mysig och trevlig utflykt trots det snöiga och tråkiga vädret.

Vi började denna lördag med träning. Jag körde ett indoor walkingpass på 30 minuter och det var riktigt roligt.
Jag har tränat mycket den här veckan. I tisdags och torsdags var jag i gymmet. Igår körde jag också indoor walking. Så fyra dagar med träning är jag riktigt nöjd med.

Nu ska jag göra lite nytta.

God kväll!

TRÄNAR

Allmänt  /  2  Kommentarer
http://berggrenemmas.blogg.se/images/2011/trning_132726468_169348553.png
Den här veckan blir det mycket träning.
Jag har sprungit en del på löpband och det är roligt. Det är roligt att springa och med bra musik i öronen går det ännu bättre.
Så jag har varit på gymmet två gånger och i morgon bitti 6.45 blir det ett indoor walkingpass och likaså på lördag förmiddag.

Annars i veckan har jag inte hunnit med så mycket mer än jobb och träning. Igår kväll bar vi in lite ved till garaget. I diskmaskinen hade det blivit stopp och det upptäckte vi sent i går kväll så det höll vi på att fixa länge. Men nu fungerar den bra.

Nu är det dags att packa träningsväskan för  i morgon.

God kväll!

NYUTSLAGEN BLOMMA

Allmänt  /  1  Kommentarer







Stefans födelsedagsblomma har slagit ut.
Därför passade jag på att fota denna ikväll. Det var lite klurigt att få till bra närbilder men jag lyckades till sist ganska bra.

God kväll!




SÖNDAG!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Mycket har vi hunnit med denna söndag!
Vi började denna soliga dag med att åka till Birsta och shoppa lite. Stefan hittade det han var ute efter och vi köpte tillbehör till grillen som han fick när han fyllde år.
När vi kom hem åt vi lunch och sedan gick vi ut i det vackra vädret och krattad. Vi var ute i flera timmar. Vi tog en paus och fikade ute i solen. Det var så härligt och varmt just där vi satt. Vi krattade till framåt 17-tiden men då kände vi oss ganska less på att kratta för denna dag. Vi har nu krattat 2 tredjedelar av våran trädgård. Så det känns skönt.
Jag har även hunnit tvätta 5 maskiner så nu är tvättkorgarna tomma och det känns alltid skönt tycker jag.
Stefan har invigt sin nya grill då vi grillade fläskfilè till middag. Till fläskfilèn hade vi god potatisgratäng, pepparsås, vitlökssmör och sallad. Allt var verkligen supergott.

Jag är så nöjd med dagen och vi har fått mycket gjort.

God kväll!


BARNENS FAVORIT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Till kalaset igår gjorde jag cake pops.
Det såg ut att vara en favorit hos barnen och det var det jag hade hoppats på:)
Första gången jag gjorde cakepops så vart jag inte riktigt nöjd med dom. Jag fick inte till smeten riktigt bra och det var svårt att knyta det röda bandet runt pinnen. Men den här gången gick det bättre. Ballerinakexen som man krossar till bollarna blev riktigt bra och jag fick väldigt bra hjälp av Stefan som knöt rosetterna medans jag höll i pinnen. Jag blev också mer nöjd med dekorationerna den här gången.

God morgon!

FÖDELSEDAGSKALAS!

Allmänt  /  0  Kommentarer









Idag har vi firat Stefan som fyllt 31 år!
Huset var fullt av gäster. Stefans systers familj var här, även hans mamma och pappa och mina föräldrar var här och min systers man och deras barn. Syrran jobbar idag så hon kunde inte komma tyvärr:(. Även Stefans morbror kom hit och firade.
Stefan fick många bra presenter som ni ovan kan se på bilderna. Han fick en webergrill och grillöverdrag, skortstenständare till grillen, grillolja tillhörande oljeflaska, termometrar till grillen, kökshanduk, nonstickgaller till grillen, en klädhopvikare (hoppas den kommer till användning), olika spel, presentkort och blommor.
Vi bjöd på tacopaj och ost-och skinkpaj, sallad, hembakat bröd, dressing och fikabröd. Jag hade även gjort cakepops som var mycket uppskattat av barnen.

Vi har haft ett trevligt födelsedagsfirande.

God kväll!

LÅNG TUR!

Allmänt  /  3  Kommentarer

Nu är den framtagen.
Mitt två hjuliga färdmedel har jag nu tagit fram för detta år och det känns så bra. Jag tog den första riktiga cykelturen idag. Jag cyklade hem från jobbet vilket blev en sträcka på 8,2 km. Det tog ca 40 minuter. Det var kanonhärligt väder att cykla i. Den sträckan kommer jag cykla fler gånger.
Annars i veckan har det varit jobb och träning. I morgon är det fredag, oj va veckan har gått fort och det var ju för att det var röd dag i måndags.

God kväll!


HÄRLIG HELG!

Allmänt  /  3  Kommentarer

Påskcubcakes.
Dessa små söta cubcakes gjorde jag idag till efterrätt när vi var på middag hos mamma och pappa. Det är citroncubcakes med choklad frosting och ovanpå är det marsipankyckling som jag har gjort själv. Jag är väldigt nöjd med formarna jag köpte på nätet för ett tag sedan. De behöll färgen väldigt bra i ugnen. Efterrätten var mycket uppskattad av alla, stora som små:)
Det bjöds på god kyckling med pommes frites till middag, mums!
Annars idag har jag bakat annat fikabröd. Vi har även varit ute en sväng och plockat i ordning i förrådet ute.
Ikväll har vi varit ute. Jag cyklade en sväng och Stefan gick.
Igår började vi arbetet med krattningen på våran gård. Det är väldigt mycket att kratta. Men vi har gjort en tredjedel nu så det känns skönt.
På eftermiddagen kom våra vänner som varit i Sundsvall på besök över helgen och hälsade på. Vi surrade och hade trevligt och fikade.
Det blev biteline till middag tillsammans med goda vänner. Det var så gott och trevligt!

Vi har haft en bra påskhelg där vi tagit det lugnt och vilat och ändå fått några saker gjorda här hemma.

God kväll!

PÅSKAFTON!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Påskkorgar.
Jag har gjort egna påskkorgar i år som jag gav bort igår när vi var och hälsade på våra familjer. Äggen har jag gjutit i finbetong och sedan målat. Man tömmer vanliga ägg på innehållet. Sedan fyller man det med finbetong och låter det brinna i typ ett dygn. Sedan är det bara att ta bort skalet.
Vi var till stugan på dagen och åt lunch. Då fick mamma en korg. Syrran och hennes familj var också där. Påskharen hade varit på besök och i ägget till min äldsta gounge var fyllt med godis och till den yngsta som fick det största ägget var fyllt med majskrokar. Äggen var mycket uppskattade av dom båda:)
Vi åt god påsklunch där och fikade ute i solen och det var varmt och härligt.
Vi åkte sedan till Stefans föräldrar där vi blev bjuden på påskmiddag. Jag hade med mig en påskkorg dit också. Stefans systerson fick leta efter ett påskägg som påskharen hade gömt. Han hittade ett "bilar"ägg så han var helnöjd. Stefans systerdotter åkte slalom så hennes ägg fick påskharen ta med till henne.

Så vi hade en trevlig och bra påskafton!

God morgon!


STADSDETALJER

Allmänt  /  3  Kommentarer





Fotopromenad i stan blev det ikväll.
Det var väldigt roligt att gå runt och titta på detaljer och fota dessa. Det var lite klurigt med ljuset och så på vissa ställen men jag är väldigt nöjd med mina bilder. Jag kommer absolut att fler gånger ge mig ut och fota detaljer. Det var riktigt kul.

God kväll!




PÅSKFINT UTE!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Påskfint har det nu blivit ute vid vårt hus.
Jag har placerat påskris vid stenplatsen vi har vid bron. Där gör sig påskris väldigt fint tycker jag.

Hittills har denna långfredag varit lugn. Vi har varit på Birsta en sväng och köpte några saker vi glömde igår.

Glad Påsk!

PYNTA!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu är påskpynt och påskris framme.
Jag tycker det är roligt att pyssla med lite olika saker. Jag satte ihop ett enkelt påskris att ha på köksbordet och det blev bra.
Annars idag har jag jobbat och nu är det en härlig påskhelg vi har framför oss. Härligt.

Glad Påsk!

Kram

GRATTIS!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hurra Hurra!
Idag är det Stefans födelsedag. Det har vi firat med tårta på säng.

God morgon!