Mors dag!

Publicerat: 2009-05-31 Kl: 21:44:44 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer


Stefans syskonbarn i det soliga vädret.

Idag har vi varit och gratulerat våra mammor på mors dag! Grattis igen, mamma!
Först åkte vi till mina föräldrar och gratulerade. Jag hade köpt en fin blomma i en fin rosa kruka och några lotter. Min syster med familj var också där. Jag tycker så mycket om min systerson! Han hade fått en gul bil som han lekte med för fullt när vi var där.
Vi åkte sedan vidare ner till Stefans föräldrar för att fira där. Stefans syster med familj var också där. Vi åt middag där. Vi åt ute på altanen i det varma vädret. Det var så varmt att det knappt gick att vara någonstans. Då var skuggan populär. Men det är härligt med solen.
Vi passade också på att tvätta bilen. Den var full med flugor sen igår då vi åkte till Sollefteå. Så den behövde bada.
Vi plockade även fram bollspelet Boule. Det är roligt att spela lite sommarspel. Kubb är också skoj tycker jag.

Go kväll!

Sollefteå och söndag morgon

Publicerat: 2009-05-31 Kl: 09:41:17 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Igår kväll var det crusing i Sollefteå.
På grund av det fina vädret så tyckte vi det var en passande kvälls utflykt så vi åkte dit.
Vi åkte via Indal och Bispgården. Det är inte ofta jag åker den vägen men det var en helt underbar miljö att åka i när kvällsolen sken och det var fin utsikt längs med indals älven. Vi stannade till på en rastplats och tog en skatt och där var utsikten helt enorm! och tystnaden och lugnet var helt otrolig. Det enda som hördes var fåglar och andra små djur.
 
Det fanns även en skatt vid Thailänska Paviljongen i Bispgården. Jag har hört talas om det stället men hade aldrig varit där. Tyvärr satt det några och fikade där så vi kunde inte leta efter skatten eftersom det ska göras så att ingen ser. Men vi fick se en fin byggnad i alla fall.

Vi fortsatte våran tur upp mot Sollefteå. Det var massor med folk ute och fina bilar. Det var minst lika roligt att titta på folk som på bilarna. Det varma vädret gjorde nog sitt också att folk ville vara ute. Vi åkte därifrån vid 00.00. Jag somnade ganska snabbt i bilen.

Jag har varit uppe tidigt idag...igen:) Jag har tänkt länge att jag vill prova en ny cykelväg. Jag har varit osäker hur jag skulle cykla, vilka vägar som man får cykla på. Sträckan var på 2,2 mil. Så det var härligt med en så lång cykeltur i det härliga morgonsommarvärmen.

Kram

En härlig sommardag!

Publicerat: 2009-05-30 Kl: 14:30:35 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer


Idag är det riktigt varmt ute! Nu har sommarvärmen kommit. Jag började dagen med att gå upp och tvätta klockan 7. Det är skönt att ha det gjort.
Vi åkte ut till birsta en sväng. Jag var ute efter ett par skor jag kan ha till mina nya jeans. Jag gjorde ett par skosulor i höstas som är gjutna efter mina fötter. Detta gör att jag inte kan ha vilka skor som helst för de får inte plats i alla. Jag hittade ett par på en sportaffär som jag är nöjd med. Vi köpte även ett varsitt par foppa tofflor som var det var rea på. Så nu får jag klara mig med skor på ett tag.
När vi var klara på birsta åkte vi ut till Smacken, ett fint natur reservat vid midlanda flygplats. Det är en fin promenadväg ut till stranden. Vi gick över två långa hängbroar.
 
Jag fångade ett flygplan på bild som just att lyft från flytplatsen. Det är inte ofta man står så nära ett flygplan som är i luften.Vi hitttade två skatter i området. Vi hade med oss lite fika som njöt av vid havet.
 
Vi fortsatte sedan och letade några skatter till. Vi har för länge sedan letat en  i timrå men utan att hitta den. Men nu hittade vi den snabbt.
Vi hittade ett jättefint slott efter vägen! Det var ett jättefint ställe med stora, fina grönområden och dit vore trevligt att ta med sig lunch.
 
   

Nu blir det att slappa ett tag. Sen blir det middag och sen en utflykt norrut.

Kram

Fredag!

Publicerat: 2009-05-30 Kl: 07:33:51 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Det var ett jättehärligt väder igår! Jag har den stora fördelen att få vara ute mycket på jobbet. Det är underbart när det är sånt här väder.
Jag och Stefan åkte iväg på skatt jakt på kvällen. Vi åkte ut till Matfors. Där hade det kommit några nya skatter sen vi var där sist och det var någon gång tidigt i vintras. Jag kommer ihåg det var snö för vi fick plumsa massor.
Först åkte vi till ett ställe där det fanns en multi, där man hittar en och som man sen får ledtråd till nästa osv. Vi hittade den första galant. Den satt i en vägskylt. Där fanns kordinaterna till nästa. Kordinaterna ledde till en gammal bydgegård.
 
        
Det var väldigt fint där. Vi letade länge efter skatten men vi hittade den tyvärr inte. Till slut gav vi upp och åkte vidare till nästa. Men först åkte vi en sväng till affären och köpte oss var sin glass. Jag åt en 88:an. Det är en av mina favoriter! Mums!
Sedan tog vi några som var ganska enkla. Vi har haft lite oflyt nu på sista tiden att hitta skatterna vi har letat men då hittade vi fyra stycken på raken. Tack för det!
Jag såg några djur under våran utflykt. Jag såg ett fågelbo vid den fina bygdegården men det var inga fågelägg i.
När vi hade tagit våran sista skatt för kvällen såg vi en liten, liten fågel som satt på en stig. Den såg ut att inte kunna röra sig den stackaren.

 

Vi såg även en jättefin vit häst i en hage. Den såg ut att ha det underbart i det härliga gröna gräset, som den glufsade i sig. När det är soligt och jag ser en häst, då tänker jag ibland på alla härliga skogsritter jag hade under min tid jag var hästjej. Det var härligt att galoppera i full fart uppför "långbacken" vi hade vid ridskolan.Kram!

IKEA!

Publicerat: 2009-05-28 Kl: 21:27:33 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer


Det är helt klart den bästa affären! Jag åkte dit idag på eftermiddagen. Jag åkte dit för jag ville köpa en persienn till tv rummet. Solen lyser in där på kvällarna så det är lite störande när vi ser på tv. Jag ville ha samma persienn som jag köpte till köket men de fanns inte kvar i sortimentet längre. Så jag tittade vidare och då hittade jag en rullgardin som jag tror kommer passa bra.
Jag gick vidare i butiken. Jag hittade de här två fina skålarna för halva priset! Jag kunde inte låta bli att köpa dom. De är ljusgröna på utsidan och så gillade jag blomman i mitten.
De reade även ut små blockljus, 12 stycken för 5 kr! de är röda och oranga. Det blev  två förpackningar.

Go kväll!

Tack vare er blir det ett lyx för mig

Publicerat: 2009-05-28 Kl: 06:47:18 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

I höstas sålde jag min bil. Jag trodde det skulle vara svårare att vara utan men det har gått väldigt bra. Jag vande mig snabbt att vara utan. Jag är inte beroende av bil till jobbet. Jag cyklar dit eller tar en promenad.
Men ibland behöver jag ha bil när jag vill till birsta eller handla eller göra något speciellt. Personerna i min omgivning hjälper mig då att lösa det och det är aldrig något problem. TACK ALLA NI SOM LÅNAR UT BIL TILL MIG NÄR JAG BEHÖVER! och till er andra som hjälper mig att lösa det på bästa sätt. För mig betyder det allt!

KRAM

Cykeltur

Publicerat: 2009-05-26 Kl: 06:29:59 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Jag har inte varit ute på en cykeltur på länge nu så det var verkligen dags! Jag gav mig ut vid 5.30 och var hemma vid 6.00. Det var inte så länge och inte så långt, 6,5 kilometer men det fick räcka för den här gången. Jag tycker om att cykla och försöker hitta lite vägar jag kan cykla. Det finns en del fina ställen men ibland blir jag osäker vart man får cykla, om vägen är privat eller inte och så. Ja ja nog om detta för denna gång.

Kram

Gick 2 km utan resultat

Publicerat: 2009-05-24 Kl: 16:31:57 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer


Vi har varit i skogen i några timmar idag.
Vi letade skatter. Det var långa avstånda emellan de som vi hade planerat att ta.
Den första letade vi länge och vi följde de ledtrådar vi hade fått men hittade den ändå inte.
Vi gick iväg mot nästa som skulle finnas ca 1 km rätt in i skogen. Det var ganska rofyllt att gå igenom skogen och höra bäcken en bit ifrån. Efter en lång promenad kom vi till slut fram till rätt ställe där kordinaterna visade noll. Vi letade i ca en halvtimme men hittade den inte. Det kändes så surt att vi gått så långt utan att hitta skatten. Det kändes som vi var på rätt ställe hela tiden men inte hittade vi någon skatt för det:(

När vi bestämde oss för att ge upp gick vi en annan och bättre stig på väg tillbaka till bilen. Jag tycker inte om ormar. Jag tycker dom är otäcka!usch! Jag tittade ner på stigen och där låg en orm!! Den var i för sig väldigt smal och ganska kort..ca 2 dm men för mig var den lång. Vi gick vidare och efter ytterligare ett par hundra meter låg ytterligare en liten orm på stigen! Jag har inte sett ormar på säkert 10-15 år och nu såg jag två stycken på loppet av en kvart!
Vi hade med oss lite fika som vi åt vid den långa promenaden och vid grod tjärn.

 Kram!

Nattliga äventyr under en av sundsvalls broar

Publicerat: 2009-05-24 Kl: 08:05:38 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Skatt jakt i natt blev det:) Vi tog först en nere vid hamnen. Det var ett frågetecken vi skulle lösa.
Nummer två för kvällen hittade vi vid ett stuprör nära ett trafikljus.
Sedan kom vi till den mest spännande vi har tagit och en av dom svåraste som vi har hittat. Gps:en nollade kordinaterna en av selångers alla broar. Vi tänkte att den inte kunde ligga på bron utan snarare under! och när gps:en visade noll stog vi mitt på bron, alltså ovanför vattnet, långt ifrån land. Så vi gick ner till brofästet. Det gick två tjocka rör från ena sidan bron till den andra. Sedan var det en bra och bred kant att kunna ta sig fram på. Vi lyste med ficklampa för att se riktigt hur det såg ut. Sen bestämde sig stefan för att hitta skatten!:) Han klättrade upp så han kom precis under bron, han tog sig bort mot skatten. Det var en bit att ta sig fram och han hittade den snabbt! Han skrev i loggremsan att vi varit där och tagit den och sen kom han tillbaka, smutsig och dammig men det var modigt gjort! Jag hade inte våga mig på detta äventyr!


Kram

Underbart vackra Galtström!

Publicerat: 2009-05-23 Kl: 20:03:53 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Idag  var det kanonväder på förmiddagen. Så vi begav oss ut på skattjakt. Vi la ut en skatt i torsdags på ett fint ställe. Alla skatter som läggs ut måste bli godkända först innan de blir registrerade. Vi fick då veta att vi lagt den för nära en annan skatt. Så vi åkte dit idag och flyttade på den ca 100 meter.
Vi åkte sedan vidare till Galtström. Det är ett fantastiskt fint ställe söder om Njurunda. Det finns en fin liten kyrka, cafè och restaurang och det är jättefin miljö i hela området.
Vi letade skatter. Det var en multi...en med flera stycken i samma. Den var ganska enkel att ta. Vi tog en glass paus mitt i letandet...Mums!
Det gick tre hästar i en hage där. Hästar är så fina djur. Jag har själv varit hästintresserad i ca 13 år men jag slutade när jag började plugga i Härnösand för 8 år sedan. Men hästar ligger mig varmt om hjärtat även om jag inte är aktivt intresserad nu längre.
Vi avslutade vårat besök i Galtström genom att åka ut till havet och lägga ut en skatt. Vi hittade en fiffig gömma. Det ska bli spännande att se vem som först tar den.

  
 

Miljön i Galtström är så fin. Jag har varit in i kyrkan där ett par gånger för jag har en kompis som har döpt sina barn där.
Det finns bra med bänkar så att ta med sig picknick korgen ett solig sommardag är att rekomendera.

 


När vi var nere vi vattnet såg vi grodmän som skulle ge sig ut under vattnet:) i somras var jag och stefan här med min systerson och gick på klipporna.Detta var sista bilden jag fotade på våran utflykt. Utsikten är fantastisk vid havet.
Vi åker nog ut i natt och tar några skatter till.

Nu börjar Robinson.

Go kväll!

En mysig eftermiddag på stan!

Publicerat: 2009-05-22 Kl: 17:07:49 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Jag och Stefan har varit på stan idag. Solen sken och det var så härligt och gå runt och titta i affärer. Jag var ute efter byxor. Jag köpte ett par jeans. De är jättesköna. Det var kanonbra service där jag köpte dom. Jag fick mycket hjälp och de la upp dom också för de var för långa. Så dit kommer jag nog gå igen.
Vi åt lättare mat, lasagne. Det var bra och gott.
Jag tycker alla drakarna är så fina som står på stan. Det sitter ofta barn på dom och de klappar dom gärna. Det är så härligt att se. I år är det många som är roliga..se på bilderna:)

 

  

Nu ska vi göra oss i ordning för kvällen!

Kram

Torsdag med grillning och skatt gömma

Publicerat: 2009-05-22 Kl: 16:57:53 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Torsdagen var härlig och skönt med en helgdag mitt i veckan! Vi åkte ut  ställe att lägga den på. Den ska inte vara för synlig. Men vi hittade ett bra gömställe till våran andra egna skatt. Vi har en till utlagd sen tidigare. Vi registrerade den när vi kom hem på datorn. Det visade sig att vi hade gjort nåt galet då så på kartan hade den hamnat på Island:) Men det har Stefan fixat nu så nu ligger den på rätt ställe.
 


våran egna skatt med loggremsa och penna så de som hittar den kan skriva när dom varit där

Kram

Skattjakt i åskväder

Publicerat: 2009-05-20 Kl: 21:54:48 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Det mullrade och kom några blixtrar

Ikväll var vi ute och tog några skatter. Vi gjorde i ordning var sin sallad hemma innan vi åkte som v tänkte äta på något bra ställe.
Första skatten vi tog låg uppe vid håkan stå backen, på sidan om norra berget. Där letade vi en skatt som vi hittade ganska snabbt. Där fanns en stor äng med en liten grillplats och bänkar men tyvärr inget bra bord. Så vi bestämde oss för att åka upp till Norra berget i stället och äta där. När vi var på väg dit började det att regna. Men vi åkte ändå dit för att se om det fanns något bra ställe att sitta och äta vid. Men det gjorde det inte. Det finns mycket bord och stolar och bänkar där men vi ville helst ha så vi kunde sitta under tak. Det slutade med att vi åt våran sallad i bilen. Vi körde upp till utsiktstornet så vi ändå såg lite av utsikten när vi satt i bilen och åt.
Nästa skatt vi tog låg vid Gärde. Den var också ganska lätt att hitta. Sedan åkte vi och tog en ute vid bauhaus.
Det finns en skatt i selånger som vi har försökt ta flera gånger men det har alltid varit folk i närheten så vi har aldrig fått rätt tillfälle att ta den. Vi åkte dit innan vi åkte hem men det gick inte idag heller:( Det var nån typ av fotbollsturnering. Vi har åkt dit både natt som dag. Så jag tror vi får prova att åka dit en tidig helgmorgon..det kanske skulle funka.

  
Håkan Stå                                                  Här låg skatten

  
                                                Norra berget


Ett bra gömställe och bra burkar

I morgon tänkte vi lägga ut två egna skatter. Detta med skattjakt är en rolig hobby på många vis. Det är spännande och roligt. Det är också kul på det viset att vi hittar nya platser som vi aldrig har varit på i den här stan. Ibland är vi på höga berg och klättrar och ibland kan vi ta den från bilen typ.
Jag gjorde även illa min fot när vi var i skogen och letade. Nu ser min fotknöl ut som en ballong:(

Vi har lite olika planer för helgen. I morgon blir det en sväng till birsta och sen grillning på kvällen.På fredag är det jobb för mig och på kvällen ska vi umgås med några vänner.

Go kväll.


Skatt förberedelser

Publicerat: 2009-05-18 Kl: 19:48:04 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Jag slutade jobbet vid 17 idag. Vi har under kvällen gjort lite förberedelser för våran skatt jakt. Vi funderar på att lägga ut en till egen skatt någonstans. Vi har lagt ut en redan för ett tag sen men nu vill vi utöka det. Så vi åkte hem till stefan och hämtade burkar och remsor. Så vi ska lägga ut en i veckan.
Stefan har under dagen löst ett ? tecken som också är en typ av skatt. Det är i form av en problemlösning. Svaret blir de rätta kordinaterna till skatten. Så vi tror vi har löst det rätt så vi ska ta och leta den kanske i morgon kväll.

Nu tänkte vi snart se på Färjan och sen Spårlöst.

Go kväll

Skattjakt i skogen

Publicerat: 2009-05-17 Kl: 21:25:17 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Idag har det varit kanonväder:) Därför bestämde vi oss för att bege oss ut på skattjakt igen. Vi tillbringade över 2 timmar i skogen vid sjukhuset. Första skatten låg jättefint högt uppe på ett berg och där var det fin utsikt.  Där tog vi fikapaus.
Sedan gick vi vidare till nästa. Den var fiffigt gömd. Nästa fick bli en multi skatt, där två hör ihop. Den första ger ledtråd till att hitta nästa. Men tyvärr hittade vi inte till den andra. Vi får göra ett nytt försök en annan dag.
Nu har vi tagit många skatter sedan vi började med denna hobby. Så vi har lärt oss på ett ungefär hur folk lägger ut skatter och vart de kan ligga gömda.
 

Go kväll!

bilar och husvagnar

Publicerat: 2009-05-17 Kl: 08:15:13 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Igår kväll gjorde vi en utflykt ner till hudiksvall för att kolla på crusing. Vi stannade först till på en rastplats för att leta en skatt som skulle ligga där i närheten. Men vi hittade den inte. När vi kom hem läste vi om vad andra skrivit om den och kordinaterna var ändrade så det var inte så konstigt att vi inte hittade den. Vi får göra ett nytt försök en annan gång.
Vi stannade till på vägen och köpte lite färdkost. Vi köpte husvagnar:) Det var tydligen något helt nytt som hade kommit. Vi sa bägge två att husvagnar ska vi ha:)När vi kom ner till hudik hade bilarna börjat rulla på gatorna. Vi stog länge och tittade. Det var mycket folk och bra väder så det var trevligt.
          
Efter ett tag ville vi röra på oss så vi gick och tittade. Det var häftiga bilar överallt. När vi gick där på trottoaren så såg jag min bil stå på en parkering!! Paret som köpte den kommer från hudik. Jag ville inte gå så nära och titta på den men den såg fortfarande välvårdad och fin ut. Det kändes lite konstigt att se den och att den inte var min längre. Jag sålde den 5 oktober. Jag ångrar inte alls att jag gjorde mig av med den. Det var ett bra beslut jag tog. Jag trodde det skulle vara svårare att vänja sig att vara utan men det har gått hur bra som helst.
Vid 21.30 åkte vi hemåt igen.

Stefan sover gott fortfarande. Igår hade han fortfarande ganska ont efter operationen. Jag hoppas det är bättre idag så han får lättare att äta och dricka. Jag tycker så synd om honom varje gång han sväljer för då gör det ont. Men det går nog snart till sig. Det är bra att han har fått tagit bort halsmandlarna så han slipper ha så besvärligt med halsont.

Kram

Opererad.

Publicerat: 2009-05-16 Kl: 14:08:03 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Skönt att ha det gjort. I morse var jag uppe tidigt och tvättade. Jag tycker det är skönt att göra det på morgonen för då har jag resten av dagen fri.
Stefan operarade bort halsmandlarna i torsdags. Jag åkte upp till honom på sjukhuset när jag slutat jobbet för dagen. Han hade inte kommit från uppvakningen än då. Så jag och hans pappa väntade på hotellet där han skulle vara under natten. Vid 17.30 kom han. Det syntes att han hade ont men jag var glad att se honom och jag tyckte så synd om honom. Jag har själv blivit sövd en gång när jag opererade ögonen för 5 år sedan. Så jag minns att jag också var trött och slö och hade ont.
Stefan har ont även nu men han fick starka värktabletter så det går nog snart över.
Vi åkte till Birsta en sväng för att pigga upp oss båda lite. Det var massor med folk. Men det är det nästan alltid på helgerna där.
Nu ska vi snart åka iväg.

Hej svejs.

Lugn fredag

Publicerat: 2009-05-15 Kl: 22:13:26 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Fredag eftermiddag och kväll har varit lugn och skön. Jag åkte till Stefans föräldrar när jag slutade jobbet. Jag och stefan åkte till en mysig inredningsaffär i närheten där dom bor. Där hade dom mycket fina saker. Men jag köpte inget.
När vi varit där åkte vi en sväng. Vi stannade till vid en liten camping. Vi gick ut på en brygga och kollade på utsikten därifrån. Bryggan hade några år på nacken så när vi skulle gå tillbaka så knakade det rejält i en av pelarna till bryggan men det var ingen fara för att trilla i vattnet som tur var:)
Till middag åt vi grillad kycklingfilè och ris och sås och grönsaker. Tack för den goda maten.
Senare ikväll åkte jag och stefan och tog två skatter. Den ena låg ute på en pir vid en av stans alla fabriker. Det gick en bra stig dit och när vi gick där var det en fin liten fågel som satt och sjöng glatt men jag lyckades tyvärr inte fånga den på bild.
Den andra skatten låg vid en gammal tennisbana. Jag hittade den ganska snabbt. Jag fick agera klätteapa för att nå den:)
Nu slappar vi framför tv:n.

Den mysiga campingplatsen.
      


En vacker plats när kvällssolen var framme. Vi stannade efter vägen.

 

Skattjakten vid piren


Go kväll.

Aj!

Publicerat: 2009-05-13 Kl: 19:57:03 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

I somras stukade jag min högra fot innan jag skulle spela föreställning av Lilla Dorrit, ett sommarspel som vi spelade hela sommaren. Jag trampade snett i lösgrus och det gjorde så himla ont. Jag fick vara hemma några dagar från jobbet för jag kunde knappt gå eller stå. Jag köpte mig ett fotledsstöd som var bra stöd för fot och fotled.
I höstas stukade jag samma fot igen i en ojämnhet i marken. Då hade första stukningen inte hunnit läka ännu så jag var ganska svag i fotleden. Det slutade med ett besök på akuten och röntgen men den var inte bruten. Ända sedan det här hände har foten varit svag och gör ont ibland.
Idag trampade jag i ett hål i marken med samma fot! Usch! Den här gången kunde jag stödja och gå på den ganska snabbt men jag är blå och det gör ont runtom hela foten. Så nu blir det att använda foteleds stödet ett tag igen. Jag hade planerat att träna på gymmet idag. Det gick bra trots min onda fot. Jag gjorde inget ansträngande med foten. Det gick även bra att cykla till träningen och hem.

Nu ska vi se rent hus.

Kram

Vacker utsikt!

Publicerat: 2009-05-11 Kl: 19:25:45 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Idag ville vi göra nåt mysigt av middagen. Så vi bestämde oss att äta en sallad uppe på Södra Berget. Det är ett bra frilufts område med bra med bänkar och sittplatser att kunna äta sin matsäck vid. Det var ganska blåsigt där uppe men det var ändå skönt med lite luft.


Kram

Min nya spegel

Publicerat: 2009-05-10 Kl: 21:58:49 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Jag har länge letat en spegel att ha i hallen. Jag har kollat lite på nätet och lite i olika inredningsbutiker men inte hittat nån. Men jag hittade till slut en på Ikea som är min favoritaffär=)Kram

Målarhelg i stugan

Publicerat: 2009-05-10 Kl: 19:39:43 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

I helgen har vi varit i stugan. Mamma och pappa håller på att lägga om taket på altanen. All snö i vinter gjorde att det blev dags att byta tak. Så jag och Stefan hade lovat att hjälpa till att måla innertaket. Så vi har målat 96 stycken långa plankor. Det är tur att vädret har varit med oss. Det kom lite regn igår men det gick bort snabbt.

Min systerson har också varit i stugan med sin mormor och morfar hela helgen. Det har varit full fart på honom.

Vi grillade till middag igår. Det var supergott.

Mamma har hjälpt mig att sätta ny jord i mina blommor som jag har här hemma, tack för hjälpen, mamma.

När vi kom hem idag var vi båda så trötta så vi gick och vilade ett tag. Jag vaknade och insåg att det var lite tid kvar innan vi skulle ut och äta. Vi hade bokat bord så det blev snabba ryck att hinna göra mig i ordning. Vi åt på Viktoria. Det är så bra mat där.

Vi ska snart sätta igång en sällskapsresan film:) Dom kan jag se hur många gånger som helst, särskilt första och andra filmen.


                  
en stor groda som satt ganska stilla              Min systerson matar myrorna med äpple

mammas trädgårdsdekorationer
     
     

Målade brädor


Grillat är så gott!


Kram

                                        

Mys fredag

Publicerat: 2009-05-08 Kl: 20:58:15 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Då var det helg igen. Vi började fredagkvällen med att åka iväg och handla så vi kunde göra hemma gjord pizza. Det är perfekt fredagsmat. De färdiga pizza kiten som finns att köpa är funkar bra. Degen är färdigkavlad och det följer med en burk med tomatsås. Jag hade ost, skinka och champinjoner på min del. Mums!
Igår fick jag en avi med posten. Mina kläder jag beställt på postorder hade anlänt. Jag ska prova plaggen sen och se att de passar och att jag trivs i det. Det är ju en liten chansning man gör när man beställer på postorder. Men det är ju bra att det går att returnera ifall jag inte vill ha plaggen.
Det är ganska grått och trist ute. Det blir säkert regn i natt. Så jag tände lite ljus här inne. Det var länge sen sist det behövdes och sen tycker jag det är en bra mysfaktor.
I morgon ska vi åka till stugan och kommer hem på söndag. Så nu blir det nog inget mer bloggande förrän på söndag kväll...om jag inte vaknar tidigt i morgon bitti och vill blogga..vem vet.

 

Kram

Cykelkorg

Publicerat: 2009-05-07 Kl: 19:00:49 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Efter min händelse förra torsdagen då jag tappade min väska som satt fast på paket hållaren så insåg jag ganska snart att jag inte kan ha väskan där när jag cyklar. Så jag bestämde mig för att skaffa mig en cykelkorg. Innan vi for till Stockholm i helgen så hittade jag en cykelaffär på nätet som jag ville besöka när vi var där. Vi åkte dit men det fanns bara stora cykelkorgar och det ville jag inte ha. Så jag tänkte att jag skulle leta efter en hemma i Sundsvall i stället. Vi stannade till i Valbo köpcentrum när vi åkte hem. Vi gick in på en matvarubutik där för att handla lite. Av en slump gick jag förbi cykelavdelningen där. Där fanns det många små svarta cykelkorgar:)! precis en sån som jag ville ha. Där hade jag åter igen lite tur. För tänk om vi inte gått just i den gången i butiken....:) Så nu ligger min väska säkert i korgen när jag cyklar.
Både igår och idag har jag varit och tränat på gymmet. Det kul att vara där bara jag tar mig tid att ta mig dit.
Nu ösregnar det här. Jag hoppas inte det gör det i helgen för då ska det målas för fulla muggar.Kram

Matar fåglarna

Publicerat: 2009-05-05 Kl: 15:00:23 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

När jag cyklade hem från jobbet idag stannade jag till hos ankorna vid sjön och för att mata dom med lite bröd som inte blivit uppätet. Då tyckte jag att dom lika gärna kunde få äta upp det.. Men de var lite avvaktande. Oftast brukar dom komma med en väldig fart när de ser att det är mat på gång. Men de simmade sakta fram till brödet.
Det regnar massor ute. Så när jag kom hem var jag så blöt men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder:)
Kram

Mera bilder!

Publicerat: 2009-05-05 Kl: 14:53:30 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Här kommer lite mera bilder från helgen i Stockholm.Vackra blommor

                                            
Den här bilden tog jag vid en tunnelbanestation


Dragon Gate


Kram

Dragon Gate

Publicerat: 2009-05-03 Kl: 21:50:14 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Ettt fint ställe efter E4 :an söder om Gävle.

Go Kväll

Hemresan

Publicerat: 2009-05-03 Kl: 21:41:41 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Idag lämnade vi huvudstaden. Vi gjorde några stopp efter vägen. Vi lämnade hotellet vid 11 tiden och åkte in och ställde bilen på lämpligt ställe. Sedan tog vi tunnelbanan in till gamla stan för jag hade sett en tröja där jag ville köpa. Vi gick omkring på en galleria vid stockholms stadion också.
Jag hade hittat en cykelaffär i Upplands väsby som jag ville besöka för att se om jag kunde hitta någon cykelkorg där men dom hade ingen jag ville ha. Så vi begav oss vidare norrut mot uppsala där vi stannade till på ett stort köpcentrum. Det fanns en massa affärer där som var intressant. Men jag köpte inget. Jag hittade inget jag ville ha.
Vi fortsatte vår resa norrut. Nästa stopp blev Dragon gate där vi även tänkte leta en skatt. Men den skulle ligga en bit in i skogen så vi struntade i det. Det var väldigt fint på Dragon gate.
Vi gjorde ytterligare ett stopp och det blev vid valbo köpcentrum. Vi gick in på ikea där och strosade runt i andra affärer också.
Vi stannade till i Söderhamn för vårt sista stopp för att avsluta helgen på en bra restaurang där som har kanonbra mat.
Från uppsala och upp till sundsvall är det så himla tråkig väg, bara skog nästan hela vägen. Men när vi kom en bit norr om hudiksvall upptäckte stefan något...det stog en älg vid viltstängslet! Jag ville så klart ha en bild så han vände om och älgen stog kvar.
Kram

Skattjakt och harjakt

Publicerat: 2009-05-03 Kl: 07:04:27 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Sent i går ikväll,vid 22-tiden gav vi oss ut på skattjakt här i storstan. Det är jätte spännande att leta på ställen där man aldrig har varit.
Vi åkte til Drottningholm. Där letade vi en där det var fin utsikt mot slottet. Tyvärr var det lite mörkt ute så vi såg det inte så väl men lite i alla fall. Den låg vid en stenspricka. Det finns speciella skattmärken som kan finnas i lådorna som man ska förflytta från skatt till skatt. Så vi tog med oss en sån hemifrån hit ner till huvudstaden. Den la vi ner i den här skatten som vi hittade. Sen kan man följa skattmärkets resa på nätet och se vart den har varit. Den vi har tagit har varit i Oslo, Bergen, Karlstad, Göteborg, Sundvall och några till ställen. Den har rest 1158 mil.
Vi for vidare till nästa skatt. Den fick vi leta en stund innan vi hittade. Men efter tredje försöket så hittade vi den 2 meter upp i ett träd ganska nära slottet. Den var extra rolig att hitta eftersom vi letat ett tag.
Nästa låg på en gång och cykelbro vid en annan del av stan, nära hotellet. Men den hittade vi inte tyvärr.
När vi nästan var framme där vi skulle parkera bilen såg vi en hare springandes vid vägen. Jag tog fram kameran fort men min blixt fungerade inte. När vi parkerat såg vi den igen. Den hoppade iväg och även då försökte jag knäppa en bild utan resultat. Då gav jag upp min harjakt och vi gick på skatt jakt istället. Men när vi skulle åka så hoppade det två stycken efter vägen! Jag återigen tog fram kameran men då insåg jag att jag inte får någon bild på hararna. Så då gav jag upp harjakten för andra gången *haha*

Idag har vi lite planer på vad vi ska hitta på men först blir det god hotell frukost om ett tag.

Go morgon!

Stockholm!

Publicerat: 2009-05-02 Kl: 20:09:54 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

I morse kl 6.00 gav vi oss iväg på en liten wekend i huvudstaden.
Vi stannade vid Tönnebro och fikade och så passade vi på att ta en skatt.
Vid 11 tiden var vi framme på hotellet i Alvik. Det har varit fantastiskt väder hela dagen. Vi tog tunnelbanan in till stan där vi strosade runt i affärer och ner mot gamla stan. Vi åt lunch på ett mysigt ställe i en källare i gamla stan. Det var väldigt mycket folk i rörelse över hela stan. Uteserveringar var fullsatta och folk satt i parkerna och hade det härligt i solen.
När vi kändes oss nöjda åkte tillbaka till hotellet, vilade oss en stund och fixade oss innan det var dags att åka in och leta någon bra restaurang. Vi bestämde oss för att åka på söder. Efter att ha letat ett tag hittade vi en som verkade bra. Det var bra mat och verkade vara populärt för det var nästan att vi inte fick något bord för att det var så fullbokat.


vI fortsätter våran helg i huvudstaden i morgon innan vi tar oss hemöver.

                                    vårbilder av huvudstaden

                                          "Ängel"


En fanstisk park på söder. Hela parken var täckta med såna här träd              

Kram

1 Maj

Publicerat: 2009-05-01 Kl: 22:22:40 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Idag har vi haft en full speckad dag. Jag hade tvättstugan kl 7 i morse. När jag hade laddat maskinerna åkte vi och letade en skatt som vi kollade efter i går kväll men som vi inte kunde leta så länge efter, för det kom folk och gick förbi. Men idag hittade vi den men tyvärr var den förstörd. Vi tog en morgon skatt till och den hittade vi ganska snabbt.
Vid 8.30 tiden åkte vi och handlade lite.Vi åkte sedan hem och såg senaste avsnittet av Robinsson som vi hade spelat in.
Vid 10-tiden åkte vi till Stefans föräldrar för att kratta deras gård. Det var så härligt att vara ute i det soliga och varma vädret.När vi var klara åkte vi och tog en skatt vid ett jätte fint ställe. Där simmade det väldigt många grodor i vattnet.
Vi har också städat och tvättat bilen.
Till middag åt vi grillad fläsk filè, potatisgratäng och massa goda tillbehör. Det var supergott. Vi satt ute och åt på altanen och det var så underbart härligt!
Så det har varit en lång dag men vi har hunnit med massor.

                                                  Det vackra stället


                                           Middagsbilderna..supergott:)
Go kväll!
RSS 2.0