BEGAGNAT

Publicerat: 2017-03-31 Kl: 10:17:17 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

Cesar behöver ytterkläder nu inför våren.
De växer ju så fort så de kläder han nu behöver kommer han inte kunna ha till hösten. 
Vi hade tänkt åka i helgen och kolla på skalbyxor som han kan ha när han är ute på gräset och leker och så kan han i så fall ha fleecebyxor under.
Jag kom sedan på att jag ville prova att lägga ut en köpes annons på facebook. Jag är med i många grupper där som köper och säljer barnartiklar och barnkläder. 
Så jag skrev en annons vad jag önskade köpa och då var det en tjej som hade tvillingar som svarade. Superfina gråa skalbyxor var det och hon sålde dessutom båda paren så fick två par för 150 kr!!! Så det är jag riktigt nöjd med och de var verkligen superfina i skicket. 
 
Så jag känner inte alls något behov att köpa allting nytt till Cesar som han behöver. Är det bara helt och fräscht så tycker jag absolut att begnagnat fungerar hur bra som helst.
 
 
God förmiddag!

NYA BÅGAR!

Publicerat: 2017-03-30 Kl: 15:06:05 | I kategori: Allmänt | 7kommentarer

Förra veckan beställde jag nya glasögon.
Jag fick ett sms att de var klara så jag hämtade ut dom igår. Det är en annan färg än de jag hade förut och en mycket smidigare och nättare båge.
 
Plast eller riktigta glas..?
Det var något som jag funderade en stund på vad jag skulle välja. Jag brukar ta riktiga glas när jag byter bågar men den här gången valde jag plastglas. Risken är något större att de lättare blir repiga men det är bra ytbehandling på dom som ska förhindra det. Till dessa bågar så passar det bättre med plast då de är lättare än med riktiga glas.
 
Jag är riktigt nöjd med dom!
Jag har ju tänkt byta länge nu men det har inte blivit av. Jag bär mina glasögon all vaken tid på dygnet så då blir jag less efter några år och vill ha något nytt. Det är 4 år sedan jag bytte senast så jag tyckte det var dags nu.
 
Det var riktigt roligt att fota dom också:)
 
 
God eftermiddag!
 
 
 
 
 

SÄNG I EGET RUM

Publicerat: 2017-03-29 Kl: 14:59:10 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Alla gör vi olika.
När Cesar var ca 1,5 månad sov han i sin vagga i vårt sovrum. Vi skapade snabbt kvällsrutiner att vi matade honom i soffan, vi lade honom i vaggan ca 19-20 och så satt vi med honom till han somnade. Han sov till ca klockan 02-03 då han vill ha mat och så somnade han om och sov till 06.
Bäbisar har ju mycket små ljud för sig när de sover och jag vaknade mycket av det. Jag ville ha koll så att han andades och sov tryggt och bra men jag fick ingen bra sömn. Ingen av oss fick det även om Cesar sov sig igenom alla ljud han hade för sig. 
Därför valde vi att flytta honom til eget rum när han var 3 månader. Just då när vi tog beslutet kändes det tidigt men vi ville ge det en chans. Jag var fundersam hur det skulle gå men det har gått hur bra som helst! Vi har samma rutiner varje kväll att vi nattar honom vid 19.30. Först tar vi på honom pyjamasen och gör klar honom för nattning med tandborstning och annat och sedan får han sin välling. När han ätit klart säger vi god natt och lägger ner honom i sängen. Han vill alltid ha sin Baba när han ska sova. Den tittar han efter direkt när han har lagt sig så att han har den nära sig, gullungen!
Under janauari då han var förkyld var det lite jobbiga nätter. Han vaknade mycket och ville komma upp i famnen. Men sedan några veckor tillbaka sover han riktigt bra. Han kan vakna några gånger för att han har tappat nappen men somnar om och vaknar oftast på morgonen vid 06.
 
Jag vet att barn är olika och att det kan vara väldigt varierande hur det går att natta och hur nätterna är och så har det ju varit för oss också. Men i det stora hela så har vi haft väldigt bra kvällar och nätter sedan han var 2 månader och självklart är det nätter som är sämre än andra och det går i perioder. 
 
Det var ett litet inlägg om Cesars kvällar och nätter.
 
 
God eftermiddag!
 
 
 
 
 

GODA GREJER!

Publicerat: 2017-03-26 Kl: 06:56:12 | I kategori: Allmänt | 5kommentarer

Igår gjorde vi varma mackor till middag!
Det är så gott med rykande, varma mackor med skinka, ost och tomat. Den här gången gjorde jag även svampstuvning som jag bredde på längst upp på mackan. Det blev verkligen supergott! Jag har inte gjort svampstuvning förut men det var enkelt. Jag använde mig av färska champinjoner, grädde, soja, salt och peppar och smör. Så gott blev det!
Innan jag saltade och hällde i sojan så tog jag undan lite till Cesar så att han skulle få smaka. Han tyckte det var väldigt gott:) Han är otrolig på att äta och smaka på nya saker. Allt vi hittills har gett honom har han tyckt om. 
 
Nu är apelisinerna väldigt goda!
Det är också något som Cesar tycker om. Han har fått det några gånger och även igår fick han det som mellanmål. När jag tog bort fatet och det jag hade skurit upp var slut så ville han ha mer men jag tyckte det han hade fått räckte. 
 
Han är fortfarande förkyld men igår var han lite piggare på eftermiddagen. Klockan är nu 06.55 och han sover fortfarande. Han brukar vakna vid 06-tiden men det kan ju bero på att vi ställde om klockorna i natt till sommartid som påverkat att han tar sovmorgon. 
 
 
God morgon!
 

GLAD SOM ALLTID

Publicerat: 2017-03-25 Kl: 05:53:44 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Han sprider så mycket glädje!
Cesar är förkyld, snorig och hostig. Det är ytterligare två tänder på väg så vi tror att det är därför som han är lite sjuk just nu. 
Trots det så är han ändå glad och har nära till skratt som han alltid har. Så humöret är det inget fel på:)
Han började bli förkyld i torsdags och nätterna sedan dess har trots allt varit helt okej. Han vaknar till ibland men då går vi dit, lägger en hand på honom och så somnar han om. 
 
Det var dags för honom att få lite nya pyjamaser då de han hade började bli för små. Vi tycker det är smidigt med pyjamaser med fötter och dragkedja men det är svårt att hitta ju större storlek han behöver. I butikerna har vi inte hittat några men så sökte jag på nätet och hittade till slut på Zalando. Det var 2-pack, den här grön-randiga och så en blå. Så det köpet är vi väldigt nöjda med.
 
 
God morgon!
 

BLOGGAT I 8 ÅR!

Publicerat: 2017-03-23 Kl: 15:26:01 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

I 8 år har jag bloggat!
När jag går tillbaka och läser det allra första inlägget så kändes det som ett väldigt tråkigt inlägg, ingen bild och väldigt lite text.
Om jag läser inlägg som jag gjort den senaste tiden så är det en så enorm skillnad på hur jag skriver och vad jag lägger ut för bilder och framför allt vilket syfte jag har med både bilderna och texten. Varje gång jag bloggar så vill jag ju ha ett syfte med det jag vill förmedla och det ska vara intressant att läsa för er som besöker bloggen.
Det är därför som det ibland går några dagar emellan blogginläggen för att jag just då inte vet vad jag vill blogga om som kan vara intressant. Ibland är det också att jag helt enkelt inte känner för det eller så finns inte tiden just då. 
Jag tycker om mycket om min blogg och att blogga.
 
Idag har jag gått en promenad runt Sidsjön medan Cesar sov på förmiddagen. Det kändes så soligt och fint ute och det var det men det blåste mycket och det gör det fortfarande. Det var också väldigt isigt och knöligt att dra vagnen runt sjön. Så det var inte alls så trevligt och skönt som jag hade hoppats på. 
Jag tog med mig kameran och fotade några bilder på sjön men det var väldigt svårt att få till rätt ljus då det blev så ljust av snön och solen. Så när jag kollade på bilderna när vi kom hem så var det ingen som jag tyckte blev riktigt bra. Så jag gjorde om en av dom till svartvitt istället. Så det är den jag bjuder på här.
 
Vi gjorde några små ärenden innan vi åkte hem. 
 
 
God eftermiddag!
 
 
 
 

KORVGRILLNING!

Publicerat: 2017-03-21 Kl: 09:45:48 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

 I söndags var det ju ett fantastiskt vårväder!
Vi tände grillen och grillade korv till lunch ute vid uteplatsen. Det var så himla mysigt! Cesar var så nöjd och glad hela tiden, som i för sig nästan alltid är:) 
När vi satt ute och åt den goda grillade korven (Cesar åt lunch innan vi gick ut) så fick jag härliga tankar om sommaren. Det blir en härlig tid då vi kan leka med honom i sandlådan och han kan bada i en liten plaskpool. 
 
Men nu är våren först på intåg vilket också är en härlig tid!
 
 
God förmdidag!
 

9 MÅNADER!

Publicerat: 2017-03-19 Kl: 10:20:08 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Idag fyller Cesar 9 månader!
Den 19 juni kl 09.11 såg du världen för första gången, älskade barn!
 
Han är vårt allt! Så mycket kärlek som han ger till oss går nästa inte att beskriva! 
Han har utvecklat sig till en glad, trygg och nyfiken liten individ. Han har utvecklat sig så mycket sista tiden. Nu tar han sig fram snabbt på rumpan, har börjat resa sig mot föremål och tycker livet just nu är väldigt spännande:)
Det är så kul att ge honom vanlig mat för han äter allt vi erbjuder honom!
 
Snart fyller du 1 år, helt galet vad tiden går fort!
 
 
Du är vårt allt!
 

HALLSTA SPA OCH RELAX

Publicerat: 2017-03-18 Kl: 09:54:45 | I kategori: Allmänt | 5kommentarer

Här tillbringade vi dagen igår!
Vi lämnade Cesar hos farmor och farfar igår morse och sedan åkte jag och Stefan till Sollefteå och Hotell Hallstaberget. Deras relaxavdelning är underbart härlig!
Vi kom dit vid 11-tiden. Vi bubblade i poolerna, bastade, löste korsord och bara tog det lugnt.
 
Det är bra lunch där.
Jag tog en nachos tallrik och Stefan hamburgare. Det är så mysigt för att de kommer ut med maten till relaxen så man kan sitta och njuta av maten i en mysig miljö, underbart!
 
Att ha den här utsikten hela dagen var verkligen inte helt fel:)
 
Att bara ta det lugnt och slippa tänka på alla måsten för några timmar var skönt. Jag lyssnade på P3 dokumentären om Arboga morden 2008 där två barn blev mördade. Den kan jag varmt rekomendera. Den var väldigt bra!
 
Vi vill tacka Cesars farmor och farfar för att de var med Cesar när vi var borta. Tack så mycket för hjälpen!
 
 
God morgon!
 
 
 

LEKHÖRNA

Publicerat: 2017-03-16 Kl: 14:47:02 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Vi har gjort om på Cesars rum.
Vi var nöjd med rummet som det var för att det täckte de behovet vi haft av rummet hittills med en skön fotölj, skötbord och garderob. Cesar utvecklas ju hela tiden och vi vill vara följsam i det och ville nu utveckla rummet med en lekhörna. 
Så vi var iväg i helgen som var och köpte en matta för att rama in hörnan och en massa kuddar på Ikea. Han har tyckt om hörnan från första stund och älskar den verkligen.
 
Vi vill ha mer förvaring och skilja skötbord och lekhörna åt.
Så vi köpte den här klassiska hyllan på Ikea. Den är perfekt som rumsavdelare och den markerar tydligt vart lekhörnan är och vart skötbord och byrå står. 
 
Vi är mycket nöjd förändringen och det gynnar Cesar så mycket som gärna vill leka mer och mer. 
 
 
God eftermiddag!
 

KALAS!

Publicerat: 2017-03-13 Kl: 09:10:11 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

Igår var vi på kalas!
Vi firade Stefans morbror. Det bjöds på god smörgåstårta och god prinsesstårta. 
Cesar myste, lekte och sov en stund medan vi var där.
 
Igår på förmiddagen städade vi och plockade undan. Det har varit rörigt hemma den här veckan då vi hållit på med Cesars rum. Vi har gjort om så att det är mera lekyta för honom. 
 
i lördags blev det en promenad i det härliga vädret och en tur till Birsta på eftermiddagen.
 
Nu är det snart dags att bege sig till babysången. Vi turas om att ha med oss fika så idag är det våran tur. 
 
 
God morgon!
 

VINTERN NÄR DEN ÄR SOM BÄST!

Publicerat: 2017-03-10 Kl: 15:54:51 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Vilken härlig dag!
Solen skiner och det är så fint ute nu!
Cesar sov länge ute på förmiddagen. När han hade vaknat klädde vi på oss och åkte till Nolbybacken och tittade på tävlingar där. Stefans systerdotter tävlade och hans syster stod i köket. 
Både Cesar och jag åt lunch ute. Jag hade med mig lunch i mattermos till honom och jag åt wok. Vi satt ute på altanen där i solen och åt och det var helt underbart!
 
När vi kom hem fikade vi lite mellanmål och Cesar somnade en stund i vagnen. Jag satte mig då ute på trädäcket i solen och njöt av det härliga vädret!
 
En bra start på helgen helt enkelt!
 
God eftermiddag!
 

VINTERLAND

Publicerat: 2017-03-09 Kl: 14:24:15 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

Igår kom det mycket snö.
På kvällen gick vi alla tre ut för att skotta bort allt från uppfarten. Stefan skottade medan jag drog runt Cesar i pulkan, en jämn arbetsfördelning tycker jag:), skämt och sido så ville jag inte anstränga mig på grund av halsflussen.
Vi pratade en stund med grannarna som också var ute och skottade. 
 
Idag har varit en lugn dag med lite fixande här hemma och en fika hos grannen. 
 
 
God eftermiddag!

DÅ VAR DET DAGS IGEN!

Publicerat: 2017-03-07 Kl: 19:54:54 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

Idag blev det ett besök på vårdcentralen.
I söndags fick jag lite ont i halsen men inga andra förkylningssymtom. Jag kunde äta och mådde bra i övrigt. 
Igår eftermiddag blev det dock värre och när Stefan kom hem från jobbet lade jag mig och sov i 1,5 timme. 
Jag hade väldigt ont i natt och ipren hjälpte inte. 
Jag funderade fram och tillbaka i morse på om jag skulle ringa vårdcentralen eller inte men bestämde mig för att göra det då jag inte hade ätit något sedan lunchtid. Det gjorde så ont att svälja att jag inte ville äta och nästan inte dricka något. 
Jag fick prata med en väldigt bra sköterska som bokade in mig till kl 14 idag. Cesars farfar kom hit och var med honom under tiden.
Sköterskan såg direkt att jag var svullen och röd i halsen och vitprickig. Han tog halsprov och konstaderade då att det var halsfluss jag hade. 
Så nu blir det en penicillinkur i 10 dagar. Så jag är glad att jag ringde.
Jag hade även halsfluss på nyårshelgen så två gånger på 3 månader känns mycket då jag aldrig haft det tidigare.
Men nu blir jag snart frisk och kan förhoppningsvis äta normalt om några dagar. Just nu är det mest soppor av olika slag det enda som går ner.
 
 
God kväll!
 

VINTERUTFLYKT!

Publicerat: 2017-03-05 Kl: 19:43:31 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Vilken vinterdag det var igår!
Vi åkte på en utflykt till Hassela. Vi brukar åka dit en gång på vintern. Det är lagom långt att åka och det är ett trevligt ställe att spendera några timmar på när det är soligt och vintrigt ute.
 
Vi kom ner vid 11.30. Då började vi med att Cesar åt sin lunch.
Han fick en mattermos i doppresent. Vi värmde hans mat i micron och la den i termosen. Så när vi matade honom så var den lagom varm. Vi hade klätt på Cesar mycket kläder så vi kunde sitta ute med honom när han åt.Han satt i vagnen med Voksi påsen och hade det mysigt. Det var riktigt härligt.
 
Jag och Stefan grillade korv vid de grillplatser som finns vid slalombacken. Det var verkligen bra ordnat med många grillar och bord att sitta vid. 
 
När vi ätit klart gick vi en promenad runt campingen och då passade Cesar på att sova en stund. 
När kom tillbaka satte vi oss i solen med utsikt mot slalombacken och fikade och njöt av den fina miljön. 
Vi hade även med oss pulkan till Cesar så vi gick en sväng med honom runt i området.
Innan vi åkte hemåt fick Cesar röra sig runt i lekrummet en stund.
 
Vi var mycket nöjda med utflykten och vi kommer garanterat göra det fler gånger.
 
Idag har vi tittat på Vasaloppet på tv på förmiddagen och sedan blev det en tur till Birsta. Det var dags för Cesar att byta från bilskyddet till en barnstol. Så vi köpte det idag. Vi fick bra hjälp och de installerar den i bilen. Så det är bra service tycker jag.
Vi har plockat och städat i eftermiddag. Så nu är det fint här hemma igen.
 
Det var våran helg det. Hoppas ni också haft en bra helg.
 
 
God kväll!

NAPPFLASKORNAS DJUNGEL!

Publicerat: 2017-03-02 Kl: 18:28:50 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Marknaden för nappflaskor är hur stor som helst!
Vi har kört samma typ av flaska, Tommee Tippee sedan han började med ersättning efter varje amningstilfälle i oktober. Det har fungerat väldigt bra. Cesar har accepterat flaskan från första dag.
Nu när han har börjat äta välling på kvällen så har inte nappen på flaskan passat då hålet varit för litet. Den passade till vällingen vi först hade då den inte var så grov. Nu tänkte vi ge honom en grövre välling. Därför köpte vi nya nappar till flaskan med större hål. När vi provade den på kvällen så var hålet alldeles för stort. Vällingen rann utanför och Cesar blev frustrerad för att han inte fick i sig tillräckligt. 
Så igår när jag var på Birsta gick jag in på barnbutiken för att få tips om en flaska som skulle kunna fungera. De flesta flaskor passar till välling men det beror mycket vilken sorts välling man använder. Det enda sättet är att köpa nytt och prova sig fram, en djungel helt enkelt!
Hon i butiken tipsade om en flaska som var lik den vi hade. Hon menade att barnen ibland inte brukar vilja ha någon annat än det dom är van. Cesar har aldrig haft problem att byta nappar eller liknande så jag såg inte det som något problem. 
Jag fick syn på den här flaskan, halva priset jämfört med den jag fick tips om. 
Det ingår alltid en napp till flaskan men om den inte passar så finns det nappar att köpa till som har andra storlekar på hålen. 
Vi provade den igår kväll och den fungerade bra. Jag hoppad den gör det ikväll också.
 
 
God kväll!
 
 
 
 

FETTISDAGEN!

Publicerat: 2017-03-01 Kl: 07:24:43 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Igår var det en mysig kväll!
Som den bakälskare jag är så gjorde jag egna semlor. Bullarna gjorde jag i måndags. Så igår var det bara dekoreringen kvar. Jag älskar verkligen att dekorera alla typer av bakverk!
Vi bjöd in mamma och pappa och Stefans föräldrar på fika och jag fick gott omdöme på semlorna:)
Även grannarna kom in och fikade med oss.
 
Vi var verkligen värda en mysig kväll igår. Kvällen i måndags var verkligen allt annat än mysig.
Under eftermiddagen upptäckte jag att det var stopp i slasken i köket. Så när Stefan kom hem på kvällen så började han kolla på det. Han tog bort rören under diskbänken som vi gjorde rent men det hjälpte inte. Hans pappa kom hit och hjälpte honom och hade med sig grejer som behövdes för att göra rent längre ner i golvet. Det hjälpte inte heller och till slut gick de ner i garaget och öppnade upp ett rör där. Det forsade ut avloppsvatten! 
De fick inte bort stoppet. I går morse lånade Stefan högtryckstvätten av grannen och gjorde ett sista försök att få rent det men det gick inte.
Så vi fick ta till den sista utvägen och ringa en spolbil. Så på eftermiddagen kom dom hit och spolade rent röret som går under huset och ut under marken. Sedan var problemet löst. 
Stefan gjorde ett supebra jobb hela kvällen med att försöka lösa problemet. Det var verkligen inte det roligaste jobbet att hålla på med avlopp och bli nedsprutad av vattnet. Vi är verkligen glada för all hjälp vi fick den kvällen!
 
 
Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen senaste dagarna men det har varit fullt upp och situationen med avloppet var viktigare att lösa än att blogga just då, men här kommer en liten uppdatering i efterhand:)
 
I söndags skjutsade först Stefan mamma och pappa till stugan. De följde med hit och var med Cesar medan vi städade nedervåningen. De åt lunch med oss, Zuccinilasagne, supergott:)
Eftermiddagen blev lugn och på kvällen var vi på kalas. Stefans systerson fyllde 9 år! Det bjöds på god smörgåstårta och tårta och var ett mycket trevligt kalas. 
I måndags var det babysång i vanlig ordning och sedan blev det en lugn eftermiddag. 
Gårdagen bestod av städning av köket efter försöket att få bort stoppet i avloppet och semlebak så klart:)
 
Idag blir det besök på Birsta med en god vän och henne son.
 
Detta blev ett långt inlägg men så blir det ibland:)
 
 
God morgon!
 
 
 
RSS 2.0