Godkänd

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Husvagnen. 
Idag har vi haft husvagnen på service. De kollade allt som ingår i en service såsom bärande delar, bromsar mm. Vi gjorde även ett fukttest. Det gjordes senast för 2 år sedan. Alla husvagnar har en viss procent fukt men vårderna får inte uppnå en viss gräns. Testet genomfördes utan anmärkning. Vi är  glada för det. Husvagnen är ju ändå 18 år. Vi tycker dock att den är väldigt fin för sin ålder och fräsch invändigt. 
Så nu hoppas vi på att den går igenom besiktningen nästa vecka. 

God kväll!

Lögdö Vildmark

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)

Idag gjorde vi en utflykt.
Vi åkte till Lögdö Vildmark för att leta platser att fricampa på. Vi började åka till Andersjön. Där var det väldigt fint med sjön, grillplats och annat man kan behöva när man campar. Tyvärr var vägen dit väldigt dålig för att det är vår. Så vi hoppas att vi till sommaren eller i höst kan åka dit.
Vi åkte till två sjöar till men de föll oss inte riktigt i smaken. 
Cesar lekte vid vattnet med isflak som vi tog loss åt honom. Vi grillade korv och hade det så mysigt. 

(null)
Smacken.
När vi åkte hem åkte vi förbi deltat i Timrå och gick ut till Smacken. Cesar gick hela vägen ut till vattnet och sedan nästan hela vägen tillbaka. Så han gjorde det väldigt bra. Vi fikade där ute innan vi gick tillbaka till bilen.

Så det blev en bra avslutning på en bra utflykt. 

God kväll!

Husvagnen

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Äntligen!
Igår hämtade vi hem husvagnen från vinterförvaringen. Äntligen kan vi lite smått inleda campingsäsongen. Men först är det dags för service på tisdag och besiktning veckan efter. 

(null)
Tvätt.
Där vi hyr förvaring för vintern blir det ganska dammigt. Så husvagnen brukar vara ganska smutsig när vi tar hem den.
Så vi tvättade den noga igår. Nu är det invändigt som den skulle behöva en städning men det blir efter servicen. 

Vi har längtat så mycket efter husvagnen och att få campa. Så jag tror inte det dröjer så länge innan vi drar iväg på första turen.

God morgon!

Hemmagjord glass

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Mums!
Jag har länge tänkt att jag ska prova att göra egen glass. Några recept utan glassmaskin har dykt upp men inget som fallit mig i smaken. 
Igår läste jag att recept på bara 4 ingredienser.  5 dl grädde, kondenserad mjölk, 10 stycken turkisk peppar som man krossar och 2 dl mixade frysta hallon. Jag blandade ihop allt och hällde i en en form. Jag tog en avlång sockerkaksform. I 4 timmar skulle den vara i frysen. 
Det var första gången jag provade göra detta och det blev väldigt gott. Så det kommer jag göra fler gånger.

God morgon!


Ledig fredag

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Igår myste vi Cesar och jag.
Det var härligt med ledig dag igår. Vi cyklade in till stan på förmiddagen. Cesar fick köpa lego som verkligen är ett stort intresse hos honom nu.
Vi gjorde några små ärenden innan vi cyklade hemåt igen. Det var första gången jag cyklade med Cesar i cykelvagnen för i år. Det blir ju lite extra tyngd att dra på men det var inte så jobbigt som jag trodde. 
På eftermiddagen gjorde vi inte så mycket. Vi byggde Lego och lekte ute en stund.
När Stefan kom hem åkte vi upp på södra berget och åt baguetter från baugetterian som jag köpte  när vi var på stan. Det blåste lite kallt. När vi ätit klart gick vi Naturstigen som var ca 1 km lång. Cesar tyckte det var så roligt.

Vi hade en härlig dag!

God morgon!

Årsdagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
22 april!
Igår var det två år sedan pappa hastigt lämnade oss. Jag kommer aldrig glömma den dagen. Vi hade varit och badat på Himlabadet med goda vänner. På kvällen ringde mamma och sa att vi måste komma dit. Jag hann inte dit i tid. 

Han var sjuk i en hjärntumör som kroppen till sist inte orkade hantera. 

Jag saknar dig så mycket!

Kram!

Utedag.

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Idag har vi gjort mycket
Vi gick ut vid 8.30. Vi fortsatte med krattningen. Vi gjorde klart det mesta inman vi åt lite lunch. Cesar ville ta fram studsmattan. Så han hoppade för fullt medan vi krattade klart det sista. 
Vi besökte lekparken innan vi gick in och gjorde hemmagjord pizza. Så gott var det!
Vi åkte sedan till Mjösunds Kyrkogård. Cesar cyklade runt och vi gick ner och tittade på vattnet där Cesar kastade sten.

Så även idag har vi varit ute hela dagen. När vi kom hem från kvällsturen ville Cesar inte gå in. Han ville hoppa mera på studsmattan. Så det blev en liten stund innan nattning. 

God kväll!



Förberedelser

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Snart det dags.
Nästa lördag ska vi hämta husvagnen, äntligen!
Vi har under vintern funderat på en bättre plats att ha husvagnen på. Så igår var vi ute hela dagen och fixade med staketet. Vi har gjort så att vi kan ta bort den den delen som är vinklad så att vi lättare kan backa in den. Lösningen känns bra och vi får hoppas att det fungerar när vi provar nästa helg. 

(null)
Hjälpreda.
Cesar har sista tiden visat stort intresse för att hjälpa till, så även igår. Så han provade att hamra med gummiklubban och han fick ner hela röret själv.

(null)
Cykeltur.
Igår kväll efter maten åkte vi in till stan. Cesar tog med sig cykeln. Så vi gick en promenad efter det nya området vid hamnen. Det var väldigt fint och med fina gångvägar och parker. 

Så vi var ute hela dagen förutom lite paus för mat.

God kväll!




Vårblommor

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Vitsippor. 
Jag gillar verkligen våren med alla blommor som växer fram. Jag gillar ännu mer att fota dem. Igår blev det dock med mobilen. Det blåste dessutom väldigt mycket. Så det var svårt att fånga den. 

God kväll!

Gott till frukost

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Hemmagjord müsli. 
Eftersom jag tycker att pyssla i köket med bakning och lite av varje så provar jag gärna nya saker. 
Så igår blev det müsli. Jag hittade ett recept där vi hade många av ingredienserna hemma. Jag kompletterade med russin och torkad banan. 
Så i morse till morgon filen blev det provsmakning. Det blev verkligen jätte god. Den smakade så mycket mer än den vi brukar köpa färdig.
Så det blev verkligen lyckat. 

God kväll!

Ledig fredag

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Vi hade en mysig dag igår.
Vi gjorde först några ärenden på förmiddagen och efter det åkte vi till Norra berget. Det finns en bra lekpark där. Cesar åkte kana, gungade och lekte för fullt.
Vi köpte med oss lunch och åkte hem och myste. Cesar lekte i kojan som vi byggde på morgonen. Efter hans önskemål skulle det ätas mellis där:)
Cesar tycker om att cykla. Så vi tog en tur, en ganska lång dessutom. 

Så vi hade en hel mysig ledig dag.

God kväll! 

Påskhelgen hittills

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Långfredagen.
Vi packade med oss lunch och åkte ut till Vitsand. Där umgicks vi med nära och kära. Det passade bra att umgås utomhus i dessa Corona tider. 
Vi hade med oss kyckling som vi grillade, ris i värmetermos, sallad som vi gjorde klar hemma, kalla såser, majs att grilla och vitlöksbröd. Allt var så smidigt att ta med och smakade väldigt gott. 
Det är ett väldigt bra ställe för Cesar att leka på. Han lekte mest med sanden och vattnet som alltid är roligt för barn.
Påskharen hade även hittat dit och gömt ägg i skogen:).

Det var väldigt mysigt och trevligt!

(null)
Påskafton.
Igår var vi ute mycket. 
Vi började kratta gården. Det är ganska mycket att kratta. Så det var lika bra att börja. Hela delen nedanför huset är klart. Idag skulle det bli regn. Men så fort vädret tillåter fortsätter vi.
Vi var till lekparken ett tag på eftermiddagen. Därefter gick vi hem och tände grillen och åt en god grillmiddag. 
Några påskbilder lyckades vi få på Cesar med kycklingdräkten. 
Påskharen kom förbi på kvällen. Han hoppade ut genom balkongen och hade lämnat ett ägg där. I det låg en lapp vart nästa ägg fanns. Ledtråden ledde honom till tvättmaskinen. I det stora ägget låg bland annat en lapp om nästa ägg som gömde sig bakom gardinen. 
 Cesar tyckte det var jätteroligt att leta ägg.

Glad påsk!

Påskfint!

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Pynt. 
Cesar har under sina år på förskolan gjort eget påskpyssel. Cesar hjälpte till att pynta påskriset igår. Han ställde dit sitt pynt och det blev verkligen charmigt.

(null)
Pynta ute.
Även vid entrén har vi gjort påskfint. Cesar sa att påskharen hittar lättare till oss när vi har påskris ute:)

God kväll!

Helgen

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Helgen har varit bra.
I fredags var jag och Cesar lediga. Jag är ledig fredagar hela april och första var i fredags. Det känns väldigt bra att få lite extra ledig tid med honom. 
Vi gick promenad på förmiddagen. Vi bakade kladdkaka och en lite mer påskig kaka. Vi myste och hade en bra ledig dag.
Igår firade vi Stefan som fyllde år. Han uppvaktades med sång, paket, tårta och grillmiddag. Vi gjorde en utflykt till Klampenborg. Det blåste mycket men vi åt mackor som vi hade med oss innan vi vände hemåt igen. 
Jag och Cesar överraskade med att vi bakade en tårta. Cesar tyckte att man ska äta tårta när någon fyller år. Så det fixade vi. 
Vi grillade på kvällen och hade en mysig och trevlig dag. 
Idag packade vi bilen och åkte till Orrsjön. Vi gjorde sällskap med Peter, Linda och barnen. Cesar hade roligt och lekte i skogen och på isen. Vi grillade korv och njöt i solen. Så det var en härlig och trevlig utflykt. 

Vi har även hunnit med promenader, en sväng till Birsta, lite fix hemma med tvätt och lite annat. 

God kväll!

Vårkläder

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Skalkläder. 
I söndags tog jag en tur till Birsta. Jag ville köpa skalkläder till Cesar. Jag kollade på flera affärer. Dessa tittade jag på först men jag ville titta på fler ställen innan jag bestämde mig.
Till slut bestämde jag mig för detta blå-gråa set på Intersport.
Det var dessutom 25% rabatt på ett helt köp. Så billigt blev det.

(null)
Vårjacka.
Jag passade även på att köpa en vårjacka till honom. Jag hittade den på Kappahl. Även där var det 25% rabatt på ett köp. 

Så blev riktigt nöjd inköpen till vår älskade Cesar.

God kväll!