2års kalas!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ikväll har vi varit på 2 års kalas!
Vi är och har varit dunderförkylda i helgen men vi ville ändå åka och fira Stefans systerson som fyllde i fredags.
När vi kom dit höll på att öppna paket för fullt:) Nästan varje paket han öppnade sa han frågande: "byxor?"
Så han tyckte kanske att han behövde många byxor:)

Han fick många presenter, bland annat den här hemstickade tröjan.
Han gillar verkligen allt som handlar om Bamse.


Vi åt jättegod tårta och att blåsa ut ljusen tyckte han var roligt. Vi åt även supergod smörgåstårta som var jättefint dekorerade.
Så vi har haft en bra avslutning på helgen då resten av den lediga tiden har varit hängiga och ganska orkeslösa. Så vi har inte gjort så mycket annat i helgen än att kurrera oss.

Go kväll!

Plockmat

Allmänt  /  0  Kommentarer

Stefan kom med en jättebra idè att äta plockmat på fredagskvällen.
Så vi köpte hem lite av varje som skulle passa bra ihop.
Det blev gratinerad pasta, en supergod ost -och skinkpaj, rostbiff, brieost, baugette med taco färskost, sallad, gurka, körsbärstomater, road Island och vitlöksdressing och flingsalt.
Det var verkligen supergott allting. Pajen hade vi aldrig gjort förut men det blev ett lyckat resultat. Flingsalt tycker jag sätter piff på maten. Innan jag träffade Stefan så visste jag inte att det fanns. Men nu använder jag det ofta. Jag tycker framför allt det passar bra till grillat och till klyftpotatis men det gjorde också susen till den här pajen.
Så den här typen av mat måste vi göra fler gånger.

Annars i veckan har det inte hänt så mycket. Jag har tränat på gymmet två gånger, vi åkte en sväng till Birsta här om kvällen men i övrigt har det varit ganska lugna kvällar efter jobbet.
Det har ju varit en del att se på OS men ärligt talat så tycker jag det ska bli skönt att det snart är över så jag får se min favoritserie, Andra Avenyn igen. Det har jag längtat efter.

Vi får se lite vad som händer idag. Jag skulle behöva ge mig ut och köpa nya örhängen. Den ena ploppen till dom jag hade har jag tappat. Jag har haft dom länge så det gjorde inte så mycket. Så ett nytt smycke i örat skulle vara kul.

Go morgon!

Gårdagens kyla!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår morse när jag klev upp visade termotern som ni ovan kan se, -32.3 grader!
Men jag valde ändå att ta en promenad till jobbet. Det gör inte så stor skillnad på -29 grader och -32 när jag går för då håller jag mig varm hela tiden. Det skulle ju vara värre att stå still länge i den stränga kylan.
När jag slutade gick jag ner och tränade i ca 1 timme. Stefan hade inte kommit hem från jobbet än så pappa kom och hämtade mig för jag ville inte gå hem i kylan helt svettig.
Jag och Stefan åt middag på Ikea igår. Sedan blev det ett besök på Mediamarkt. Där har dom ju så mycket prylar att spana in. Ica Maxi fick också ett besök av oss.

Ett nytt OS guld blev det ju igår kväll i skidstafett! Bra gjort!

Go morgon!

Allt möjligt!

Allmänt  /  0  Kommentarer
När jag klev upp 6.00 i morse stog termotern på -27 grader!
Så jag tänkte på hur kallt det skulle vara en timme senare då jag skulle gå till jobbet. Då var det -23 så det hade blivit något mildare men inte tillräckligt:( Så det var bara att klä på mig täckbyxor, jacka, varm mössa, vantar och halsduk som jag inte använt tidigare den här vintern. Jag är inte så förtjust i att bära halsduk för jag känner mig instängd och varm men idag tog jag den tunnare varianten vilket värmde mitt ansikte hyfsat.
På eftermiddagen blev det en timmes gymträning. Det var mycket folk i gymmet men jag kunde göra mitt program utan att behöva vänta allt för mycket. Det var bara vid ett redskap som det skedde.
Så det har blivit både gymträning och promenader idag. Jag gick till jobbet i morse, till träningen och hem. Så nu är dagens motion avklarad.
Nu slöar vi framför OS på tv. Curling visas just nu vilket i mitt tycke är den tråkigaste OS-sporten att titta på. Det kanske är för att jag inte är så insatt i hur det går till och vad det går ut på. De drar iväg en sten och två sopar så den kommer längre, det är väl typ det jag förstår av det hela:) Näe tacka vet jag typ slalom och skidskytte och störtlopp och sånt, där händer det i alla fall en del och det är roligt att titta på när det är lite fart i grenarna.

I detta hem nu är det en lugn kväll. Vi är båda trötta efter en lång dag. Stefan var vaken i natt och såg OS- hockey och curling och så klev han upp kl 6 i morse för att se Sverige-Finland. Så för honom verkar det bli en hyfsat tidig kväll. Jag vill se Familjen Annorlunda och Spårlöst innan jag besöker huvudkudden.

Go kväll!

Go kväll!


Bra söndag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Denna dag har varit bra på många sätt.
Vi tog på det lugnt på förmiddagen men sedan drog vi igång en storstädning här hemma. Vi rensade i olika utrymmen och i vårat förråd under sängen. Vi dammtorkade och damsugade och torkade golv i hela lägenheten. Så nu är det rent och fint här hemma. Det är alltid skönt när det är färdigt.
När vi var klara åkte Stefan och tränade och jag tog en sväng på ett av mina favoritställen, nämligen Birsta City. Jag kollade runt lite. Det blev ingen shopping den här gången.
Vi gjorde en bra avslutning på dagen med att gå ut och äta middag på Jops. Det var kanongott. Deras potatisgratäng är att rekomendera:)
Nu har vi tänt en massa ljus och tittar på OS och skidskytte.

Go kväll!

Konstverk by Stefan

Allmänt  /  1  Kommentarer

Igår när vi stannade till i Forsa hittade vi det här fina konstverket.
Den är gjord av Stefan när han var 11 år, en riktig plåtNicklas.


Mysig utflykt

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår gjorde vi en utflykt till Hudiksvall.
Vi gick först en sväng på stan och kollade runt lite i affärer. Vi fikade även på ett trevligt cafè där.
Vi åkte sedan till mina favoritaffärer:) Först blev det Dollarstore. Där köpte vi diskmedel, disktrasor och lite andra nödvändiga saker. Jag gillar den affären just för att det finns så mycket saker att titta på och det slinker alltid ner nån liten grej i korgen som kanske inte är allt för nödvändig:)
Sedan blev det ÖoB en sväng och Albert o Herbert. Sedan åkte vi hemöver. Vi stannade till i Forsa på vägen hem och vi blev kvar där ett tag för vi såg på OS.

idag får vi se vad som händer. Det verkar blåsa ute, inte för att jag har tittat ut än men jag hör hur det viner runt knutarna. En städning här hemma är en plan för dagen i alla fall.

Go morgon.


Gratulerade mamma

Allmänt  /  0  Kommentarer

I fredags kväll var vi bjudna till mamma och pappa för att fira mamma som fyllde år i torsdags.
Syrran och hennes familj var också där. Vi blev bjuden på en stor tacosbuffè och den innehöll verkligen allt! Det var tomat, gurka, majs, lök, gul och röd paprika, ärtor, sallad, ostsås, salsa, creme fraiche, tacochips och mjuka och hårda skal. Så det var fantastiskt gott.
I present till mamma hade vi köpt en jätte mjuk och härlig pläd. Jag fick en likadan av Stefans föräldrar i julklapp och jag gillar den starkt.


Dom har gjort om i matrummet där hemma. De har lagt nytt golv och köpt nytt matbord och stolar. Det vart kanonfint. Mamma fick en jättefin spegel av syrran som de skulle hänga upp på väggen ovanför bordet. Det blir nog jättebra tror jag.
Min systerson var som vanligt sprallig och glad. Han gillar jättemycket att busa:) Jag gjorde det mycket med honom när han var liten. Han gillade att leka Karlsson på taket:) Jag lyfte upp han och höll han under magen och så sträckte han ut armar och ben och så sprang jag:) åh va han tyckte det var skoj!

Kram


Jag deltar i en tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer

Åhh, Jag skulle så gärna vilja ha en ny personlig header till min blogg. Det vore jätteskoj om jag vann den här tävlingen som duktiga Susanne arrangerar. Jag hoppas jag blir vinnaren!





Grattis mamma!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag fyller mamma år! GRATTIS FRÅN OSS!
Vi kommer i morgon kväll och firar dig.

Tiden som gått sen sist jag bloggade, vilket bara är två dagar, har varit ganska lugn. Det blev träning i tisdags en sväng och så idag var jag där i ca 1 timme. Jag cyklade som uppvärmning. Sedan blev det gymmet.
Vinter-OS har vi sett ganska flitigt på under veckan. Jag tyckte Anjas krasch igår var riktigt otäck. Jag vågade inte titta, utan höll för ögonen! Tänk att krascha i den typen av hastighet, näe det skulle inte jag vilja vara med om. Det var strongt av henne att tävla igen idag.
Nu är det full fart mot helgen. Vi får se vad vi fyller den med. Vi har lite planer.

Go kväll!

Fettisdag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag är det populärt att äta semlor, Mums!
Jag tycker om semlor, särskilt locket och själva bullen. Jag gillar mandelmassa men grädden får gärna vara av liten mängd. Jag tycker inte om för mycket grädde. Därför gillar jag inte typ kokosbollar eller prinsesstårta som innehåller mycket grädde. När jag gör egen tårta när jag fyller år så väljer jag helt bort det. Jag fyller den hellre med chokladmousse och annat smarrigt istälet.
Idag blev det en sväng på gymmet efter jobbet. Jag cyklade och sprang på löpbandet och hoppade lite hopprep. Det blir nog mer träning i morgon kväll.


Hahahaha!....Stefan upptäckte att det på kartongen var två dansande semlor. Jag tyckte också det var ganska roligt...haha!

Go kväll!

Ett eget tillverkat hjärta!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag har ju fantastiskt duktig på att fixa och trixa:)....Stefan hjälpte mig på ett lite hörn

Alla Hjärtans Dag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har vi umgåtts med varandra hela dagen och tagit det mest lugnt.
Vi åkte till Birsta City en sväng på förmiddagen. Vi kollade runt lite och sen åkte vi till Ica Maxi och handlade till våran 3-rätters middag ikväll.
Till förrätt blev det bakad potatis med kyckingröra. Till huvudrätt åt vi ugnstekt fläskfilè med potatisgratäng och sallad. Lite senare ska vi mumsa i oss lite kladdkaka med glass.
Vi har upptäckt hur smidigt det är att köpa sallad på lösvikt. Man behöver inte skära. Jag brukar ta en sax och klippa om det är stora blad. Vi tycker det är toppenbra då ett helt salladshuvud inte går åt hos oss utan vi får slänga mycket då det hinner bli dåligt. Med lösvikt köper man ju bara det man tror att man gör av med. Ett litet tips:)

Så den här helgen har varit mysig och trevlig med middag på resaturang igår och Casino och med lugn och skön Alla hjärtans dag. Vi kommer avsluta dagen med att se nya Beckfilmen, I stormens öga.

Hjärtliga kramar till er alla!

Sminkad under en trevlig smygstart

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag har känt mig extra fin ikväll i ansiktet:)
Stefans syster hjälpte mig att fixa mig inför kvällen. Hon sminkade mig med allt möjligt fint, mascara, ögonskugga, läppglans och annat snyggt. Hon fixade även mitt hår med platttång och jag blev väldigt nöjd. Tack så mycket!
Stefan och jag hade bokat bord på på Tandoori ikväll. Det var kanongott som alltid. Det var mycket folk där vilket inte är så konstigt då det är ett bra ställe.
Sedan gick vi på casinot. Vi har varit där några gånger nu. Så nu börjar vi lära oss hur spelautomaterna fungerar. Jag hade lite mer tur än Stefan:)Det blev ingen storvinst precis men ändå kul att vinna en liten slant åtminstone.
Så vårat smygstartande av Alla hjärtans Dag blev en trevlig kväll.

Go kväll!

Härlig vinterpromenad

Allmänt  /  0  Kommentarer

Solen lyser och värmer denna vinterdag!
Vi har nyss kommit hem från en härlig promenad. Vi tog bilen till Ica Kuben och sedan gick vi i villaområdet upp mot foten av södra berget. Där är det ett väldigt fint läge med utsikt upp mot slalombacken.
Vi fortsatte ner mot Kuben på en ny väg som dom har gjort genom skogen där.

Åhh jag vill också åka slalom!
Jag blev så sugen på att åka igen när jag såg den härliga slalombacken.
När jag var liten hade vi husvagn. Vi campade på somrarna i Bergfjärden och i Hassela på vintrarna. Då åkte jag mycket slalom och då var jag typ 4-5 år. Jag har fått berättat för mig att jag inte tyckte att det var någon idè att lära mig att bromsa så jag använde skyddsnäten istället som broms:)
Jag har bara åkt ett fåtal gånger sen vi slutade att campa men jag tänker ofta på det på vintrarna och skulle tycka det var roligt att prova igen. För mig är slalom lite som att cykla, har jag en gång lärt sig så kan jag det sen. Så om jag skulle prova nu så kan jag nog det galant:)

Kram

Händelserik fredag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ja då var det fredag och oj va det har hänt saker idag.
Jag började dagen med att krascha några assietter. Då tänkte jag ganska snabbt på hur den här dagen skulle sluta.
Jag jobbade till 12.30. Då åkte jag och tränade. När jag var klar med uppvärmningen saknade jag mina nycklar till skåpet. Men dom låg kvar i omklädningsrummet på samma ställe där jag hade lagt ifrån mig dom som tur var.
Jag åkte hem och duschade och sedan åkte jag en sväng till stan. När jag skulle betala parkeringen hade jag inga kronor löst så jag stoppade i en tia vilket gjorde att jag fick stå till lördag morgon. Så när jag skulle åka därifrån så gav jag bort min parkeringslapp till en som precis skulle betala. Han blev superglad och jag blev glad för att han uppskattade det så mycket.
Jag åkte sedan till Ica Maxi för att handla hem till tacopajen som vi åt i kväll, Mums!
Jag gick för att hämta en vagn. När jag skulle ta en så höll en tjej på att försöka sätta ihop sin med den som stog där redan men det gick inget vidare för henne. Så hon sa till mig att jag kunde ta hennes vagn och även då hennes vagnsmynt. Hon hade så många sa hon. Så det tackade jag så mycket för.
När jag hade tagit vagnen så letade jag inköpslistan vi hade gjort så jag skulle komma ihåg allt. Men den blev kvar hemma på köksbordet den. Ja hopp tänkte jag. Hur ska jag få med mig allt till middagen? Men när jag kom in på affären så skrev jag ner allt igen som jag kom ihåg. När vi kom hem kollade jag den lappen med den på köksbordet och jag kom ihåg allt utan två grejer. Så det tycker jag ändå är godkänt:)

Det är skönt att det är helg och jag hoppas att jag kan sova lite längre än till 7 åtminstone.

Go kväll!



Torsdag

Allmänt  /  1  Kommentarer
Ja då var det snart slut på den här veckan.
Jag brukar ju vara ganska kvällstrött men den här veckan har jag varit väldigt trött på kvällarna. Jag har inte tränat så mycket så det kan inte ha gjort mig så här seg och slö. Men det blir skönt me helg. Vi har lite planer, vad det är får ni läsa om då:)
Det har inte blivit värst mycket träning denna vecka. Jag simmade i tisdags, 40 längder. Det var skönt men det var mycket folk i bassängen för det är kvällssim på tisdagar då de släcker ner och tänder ljus och sätter på musik. Så det brukar vara populärt. Idag blev det ett pass i gymmet. Det gick bra. Det är roligt att träna i gymmet igen. Det har gått i perioder och ett tag var jag bara på spinning och inget i gymmet. Men nu är det nästan tvärtom. Men jag kommer köra på nu eftersom jag tycker det är kul att gymma just nu.

Go kväll!

Pizza!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ett år har gått sen vi åt pizza! Det firade vi förstås med just en pizza.
Stefan har längtat mycket efter en Biteline pizza och så fick det bli och det var fantastikt gott. Jag åt en med ost, skinka och champinjoner och så blev en vitlökssås och pizzasallad till. Mums!
Annars idag har det varit en slappardag. Vi åkte till stan en sväng för jag behövde byta mina träningsbyxor som gick sönder i tvätten igår. Det gick jättesmidigt.
Vi åkte sedan till Njurunda för Stefan skulle hjälpa Peter med skotern. Under tiden stannade jag hos Stefans föräldrar och slappade med en bok och tog det allmänt lugnt.

Nu närmar sig en ny vecka med jobb och träning och lite andra saker som vi ska göra.

Go kväll!


Mysstund på stan

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag och Stefan myste runt på stan i går förmiddag.
Alltid eller i alla fall nästan alltid så går vi på Birsta när vi ska shoppa nåt. Men vi tyckte båda att det var längesen vi gick på stan.
Jag köpte två par strumpbyxor för ett presentkort jag fick i julklapp. Jag köpte även några tröjor som jag kan ha här hemma och gå omkring i. Jag införskaffade även två par nya fingevantar. Mina har en förmåga att försvinna. Så nu får jag se hur länge det tar innan dom här får fötter.
Vi gick till Cafè Charm och fikade. Det var riktigt mysigt. Det var längesen det blev fika. Oftast brukar vi äta lunch om vi vill ha nåt i magen men fika funkar minst lika bra.


Det har kommit så sjuka mängder snö den senaste tiden!
Här syns knappt den höga häcken och det gick knappt att se ut genom fönsterna.
När vi var klara på stan åkte vi till Njurunda. Vi hjälpte till att skotta av garagetaket. Det gick fort och smidigt när man är två och så var det inte en allt för stor yta.
Vi såg hockeyn och melodifestivalen innan vi drog oss hemöver. Melodifestivalen tyckte jag var så där. Det fanns några bidrag som var bra men frågan är ju om det är schlagerlåtar? ja...det återstår ju att se hur långt det räcker.

Go morgon!

1 år har gått, vi är så duktiga

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det firades med Bigboy och Stefan ville ha Sibylla.
1 år har nu gått sedan vi åt pizza eller hamburgare. Jag trodde det skulle bli jättesvårt att hålla sig ifrån det helt i ett helt år. Men det har gått otroligt bra.
I julas när vi var med Stefans systerdotter och åt sån här mat på ett ställe, då blev jag riktigt sugen och det var även då jag började längta efter det.
Så när vi åt hamburgare med dess tillbehör ikväll var det så himla gott! Jag har aldrig längtat efter en hamburgare så mycket någonsin!

Nu är det helg igen, härligt. Vi får se lite vad som händer för våran del. Det blir kanske en sväng på stan i morgon.

Go kväll!

Hårvård

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår införskaffade jag mig lite nya hårvårdsprodukter.
Det blev schampo, balsam och hårspray. Jag ville prova nåt annat än det jag brukar köpa i vanlig matvaruaffär. Jag fick bra hjälp av expediten. Det jag brukar använda är så lätt att jag tar aldeles för mycket varje gång och så vipps är flaskan slut. Men det här behövde man bara ta lite av. Så det ska bli spännande att prova allt detta:)
Vi var in på Ikea en sväng och köpte lite olika saker, nya skärbrädor, plastbunkar, påsklämmor och ny pläd. Stefan köpte lite nya matlådor och en fiffig neccesär som man kan hänga upp på väggen.

Den här veckan har gått fort. Jag har varit riktigt duktig med träningen den här veckan. Jag höll min planering och dessutom blev det ett pass extra. Jag var på spinning i måndags och sedan blev det gymmet tis, ons och torsdag. Så det känns riktigt bra.
Snön den har vräkt ner både igår och nästan hela onsdagen. Men börjar jag tycka att det får räcka med snö. Man ser snart inte ut genom fönstrerna....ja kanske lite överdrivet men nästan i alla fall:)

Idag är det fredag, härligt.

Go morgon!