JULBAK!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag vet va jag ska göra inför julen...:) Jag ska baka något smarrigt från denna receptbok som är fylld med gosaker inför julen. Jag bara längtar tills jag öppnar boken och sätter igång med julbaket:)
Det är 7 veckor kvar till jul....

God kväll!

GRATTIS!!

Allmänt  /  0  Kommentarer

7 ÅR BLIR MIN SYSTERSON IDAG!! Grattis säger vi:) Vi var dit på kalas idag. Av oss i present fick han ett tv-spel lego star wars 111. Han hade önskat sig det och blev väldigt glad. Han hade fått fler tv-spel och andra bra presenter.
Vi blev bjuden på gott fika, tårta och hembakat fikabröd, mums!
Medan vi vuxna fikade klart spelade barnen ett av hans nya spel och de hade väldigt roligt tillsammans.
Min yngste systerson hängde med bra på kalaset. Han har växt och blivit så stor! Han blir 5 månader i morgon.

Innan vi åkte på kalaset åkte vi till Birsta och gjorde lite ärenden.

God kväll!

HUNGRIGA FÅGLAR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dessa småfåglar gillar frön. Mamma och pappa fyller på frön hela tiden så de små fåglarna slipper leta så länge efter mat. Jag smög fram med kameran idag när vi varit i stugan sedan igår. De är inte så lätt att fota de små liven. Så fort man kommer nära så flyger de sin väg. Men jag stod helt stilla och då fick jag några bra bilder.
Stefan har hjälpt pappa med att gå med röjsågen. Vi hjälpte dem även med att klyva ved. Vi har blivit bjuden på god mat. Igår blev det tacos när vi kom dit. Idag till lunch blev det hemmagjorda hamburgare och till middag fläskfilè, råstekt potatis och grönpepparsås. Tack för allt för denna gång!

Annars i veckan har jag besökt nya Dollarstore som öppnat en butik i stan. Jag var dit med en kompis och efter det gick vi och åt på en restaurang som jag aldrig varit på tidigare. Det var superbra mat till bra pris.
Jag har även hunnit med ett besök på Himlabadet med Stefans syskonbarn. Deras mamma och morfar var också med. Det var superkul. Jag gillar verkligen att bada och åka olika typer av badattraktioner.
Ja det är väl i stora drag vad denna vecka har innehållit. I morgon är det en speciell dag men det skriver jag om i morgon:)

God kväll!


PRESENT!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Stefan hade ett paket till mig idag:) Det var fint inslaget, han är så påhittig:) Paketet innehöll chokladpralinsformar i silikon i olika motiv och en receptbok så jag kan göra egna praliner:) Tack så mycket!♥
Nu har jag kommit igång med mina cykelturer. Ikväll blev det en tur på 8 km. Jag tog på mig reflexväst och använde cykellysen så syntes jag bra.

God kväll!

MYSIGA STÖVLAR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vita och mysiga. Jag ville ha såna här stövlar redan förra året, hittade ett par då men köpte dem inte vilket jag ångrar. Igår när jag var på stan hittade jag dessa härliga och varma och snygga stövlar:) Jag slog till med en gång och är helnöjd med mitt köp.

Idag ha vi fått mycket gjort. Vi har satt upp utelampan, tvättat, oljat in köksbänkarna, gjort rent räcket på balkongen, varit på cykeltur. Som avslutning på denna helg har vi ätit tacos och nu slappar vi i soffan.
Jag har nöjd med denna härliga, långa helg!

God kväll!

SENSOR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Bra lampa. Idag satte vi upp denna lampa på husgaveln så vi får lyse ut mot parkeringen och soptunnorna. Den har en sensor som känner av när man rör sig. Därför blir lampan perfekt när vi går till bilen på morgen, slänger sopor eller kommer hem på eftermiddagen. Då har vi belysning när vi gör dessa moment.

God kväll!

SYSTERSONSMYS♥

Allmänt  /  0  Kommentarer

Fredagsmys! I fredags sov min äldsta systerson hos oss. Han ville äta pizza och se på film. Så det stannade vi till på stan och fixade innan vi åkte hem. Han valde att äta en vesuvio och ville se denna film, Dino 2. Jag tyckte denna barnfilm var bra. Det var en bra handling, lite sorlig och allt fick ett lyckligt slut.
Vi hade även popcornkrig:)! Det tyckte han var fantastiskt roligt! Det var Stefan och han mot mig:) Det slutade med popcorn överrallt! Så vi fick dra fram damsugaren. Men det var en mysig och rolig kväll tyckte vi alla!

God morgon!

UTFLYKT IDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer



Lilla Åstjärn. Dit gjorde jag och Stefan en utflykt idag. Vi grillade korv över öppen eld och det var så tyst och lugnt och fridfullt runtomkring oss. Mat och fika smakar extra gott när man är ute.






Galtström. Vi fortsatte till Galtström sedan. Där drack vi varm oboy och njöt av utsikten och vågorna som kluckade mot klipporna. Självklart hade vi med oss kameran. Så några bilder blev det:)
Så vi hade en härlig utflyktsdag i det härliga höstvädret.
Till middag blev det egen klyftpotatis och fläskfilè och rosepepparsås och vitlökssmör, Mums!
Så vi har haft en bra lördag!

God kväll!


EN FAVORIT!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Drakarnas stad! Vi är på stan en sväng. Jag passerade en av alla fina drakar. Denna är en favorit:)

God förmiddag!


ENCHILADAS

Allmänt  /  0  Kommentarer

En för oss ny maträtt blev det idag! Enchiladas med köttfärs. Först gjorde man en tomatsås av vatten, tomatpurrè och enchilada spice mix ( vi tog tacokrydda och det fungerade bra). Sedan stekte man köttfärsen och hällde hälften av såsen i köttfärsen och hälften av den rivna osten. Sedan fyllde man tortilla bröd med köttfärsen och rullade ihop dessa och sedan ner i en smord form och in i ugnen. Resten av såsen hälldes över tortillan och sedan på med den rivna osten. Det var verkligen supergott och lite grönsaker nästa gång så blir det ännu bättre:)
Vi närmar oss helgen och den kommer bjuda på en massa trevliga saker.

God kväll!

BELYSNING

Allmänt  /  0  Kommentarer



Belysning i mörkret. Lampan köpte vi i vintras. Vi ville ha en särskild lampskärm till den. Den fanns inte inne i butiken då så vi fick vänta väldigt länge på den efter många turer fram och tillbaka. Lampan blev väldigt fin och lyser upp vårat köksfönstret nu i höstmörkret.
Jag vill slå ett slag för dosan på bilden. Vi har kopplat våra fönsterlampor till den. Så när vi trycker A i vänstra raden så tänds alla fönsterlampor och så släcker man med knappen bredvid. Vi har kopplat smålamporna nere på samma vis. Dosan är mycket praktisk tycker vi.

God kväll!

HÖSTBILDER!

Allmänt  /  1  Kommentarer











Här är några bilder från mina höstpromenader denna härliga hösthelg! Några av bilderna är jag rätt nöjd med:)

God kväll!

REDO FÖR HÖSTKYLA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Shopping på Birsta city! Igår när jag var på Birsta med Stefans mamma köpte jag vantar och en mössa. Jag fick 3 par vantar för 80 kr, ett fynd tyckte jag. Mössan var också den på kampanj. Så jag är riktigt nöjd med mitt shoppande inför höstkylan.

God förmiddag!

RESTAURANG KINA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Lyxig lördagkväll! Jag, Stefans syster, systerdotter och hans mamma åt middag igår på stans bästa kinarestaurang. Jag åt kyckling med champinjoner och bambuskott och lyxade även till det med friterad banan och glass till efterrätt. Allt var supergott!
I natt kom min andra hälft äntligen hem från sin resa till Prag. De verkar ha haft en roligt och bra resa.
Solen strålar utanför fönstret så vi får se vad denna härliga höstdag har att erbjuda.

God morgon!

FROST!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu är det höst på riktigt. Gräset var täckt av frost när jag vaknade. Det var väldigt vackert så jag var tvungen att gå ut och ta en bild på vår fina ljung som också var täckt av frost.
Jag behöver inhandla lite nya vantar och mössor inför hösten och vintern. Så det kommer bli dagens utflykt. Men innan dess tänkte jag greja lite här hemma.

God morgon!

FREDAGSMYS

Allmänt  /  0  Kommentarer

Grönsaker, dip och Idol. Det är mitt fredagsmys. Det känns tråkigt att min andra hälft inte är hemma och delar kvällen med mig. Men i morgonnatt kommer han hem.
Annars efter jobbet idag har jag inte gjort mycket. Jag har tagit det lugnt, ätit och läst nya amelia som damp ner i brevlådan här om dagen.
Vad jag ska hitta på i morgon vet jag inte riktigt.

God kväll!

ONSDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag har haft en bra onsdag kväll.
Jag och en kompis gick ett varv runt Sidsjön efter jobbet. Därefter åkte vi hem hit och gjorde tacaos till middag, Mums va det:)
Jag är ensam i huset några dagar då Stefan har åkt iväg med några kompisar och kommer hem på lördag.

God kväll!

SÖTA BURKAR!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Min bästa kompis och hennes kille kom på besök idag. De hade med sig en present:) Det var dessa små söta godisburkar. Tack så mycket säger vi:)! Vi visade runt dem i vårat fina hus och fikade gott fika som jag bakat under veckan.  Så vi hade en trevlig och mysig stund.
I förmiddags var vi till Stefans syster som hjälpte oss med håret. Stefan klippte sig och jag klippte, färgade och gjorde slingor i mitt. Jag blev riktigt nöjd:) Jag har så mycket hår så det är skönt att klippa några centimeter ibland. Tack för hjälpen säger vi:)
I kväll har jag tagit min första cykeltur på väldigt länge. Det gick bra. Jag tog det väldigt lugnt och drog cykeln uppför alla backar. Det blir nog en cykeltur i morgon också.

God kväll!

NY MIDDAGSRÄTT!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nytt recept provades idag. En kycklinggryta med en krämig sås blev det. Det var kyckling, bacon, purjolök och paprika i grytan. Såsen bestod av grädde, creme friache, samba olek och mango chutney. Den blev riktigt krämig och god. Sedan skulle man hälla det över kycklingen och grönsakerna. Till detta åt vi ris och sallad. Det blev riktigt lyckat tyckte vi.

God kväll!

Mina underbara syskonbarn♥

Allmänt  /  0  Kommentarer

Min äldsta systerson har i höst börjat 1:an. När vi var dit idag och hälsade på berättade han att han börjat få läsläxor. Han verkar tycka om att läsa och är så duktig på det:)

En glad, nyvaken kille:) När vi kom sov att gott i vagnen men vaknade efter en stund. Han har också blivit stor och växer för varje gång jag ser han:) Jag hade utsläppt hår och det fick han tag i den busen:) Hans pappa gjorde ett färgglatt halsband åt honom:)
Jag är en stolt moster till två härliga och fantastiska syskonbarn♥!

Annars idag har vi varit på Birsta och på stan innan vi besökte pojkarna:) Nu ska vi se ett avsnitt av lyxfällan som gick i veckan. Jag slår ett slag för playkanalerna via datorn!

God kväll!



KÄRLEKSMUMS

Allmänt  /  0  Kommentarer

Chokladrutor, snoddas, kärleksmums, mockarutor....
"Kärt barn har många namn" brukar det ju heta. Igår fick jag ett infall att baka denna goda och populära kaka. Den är superenkel och snabbt går det och den blev riktigt god också om jag får säga det själv:)

Helgen är snart här och den kommer bjuda på massor av trevliga saker.

God morgon!

KANELBULLENS DAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kanelbullar, Mums! Jag har inte bakat bullar på länge så det passade bra idag att göra en sats bulldeg. Vi har haft hockeybesök ikväll så jag fick tillfälle att bjuda på några varma, nybakta bullar:)

God kväll!

Chicken tikka masala

Allmänt  /  0  Kommentarer

En ny rätt provade vi idag. Vi har ätit rätten på en indisk restaurang här i stan. Nu ramlade vi över receptet av en slump i ett reklamblad och var bara tvungen att prova. Gott blev det och super enkelt att göra.
Här är receptet:

4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfa
600 g kycklingbröstfilè
1 msk smör eller margarin
salt
1 msk riven ingefära
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyougurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här:
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Skär kycklingen i grova bitar. Bryn kyckling, lök och vitlök i matfettet i en gryta eller stekpanna. Krydda med salt och ingefära.
  3. Tillsätt krossade tomater och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  4. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.
  5. Servera med ris eller annat gryn.
Smaklig måltid!

SÖNDAGSFRÄMMANDE!

Allmänt  /  0  Kommentarer



Stefans moster och sambo hälsade på oss idag. De hade med sig denna fina blomma! Tack så mycket säger vi! Vi visade vårat fina hus och fikade och pratade. Även Stefans föräldrar och Stefans systerson var med. Så vi hade en trevlig och mysig eftermiddagsstund.

Nu ska vi göra en spännande middagsrätt.

God kväll!

BAKA KAKA

Allmänt  /  0  Kommentarer



Fick tillfälle att baka kaka idag. Jag har inte bakat på flera veckor men nu tog jag tilfället i akt i morse. Det blev en enkel, saftig sockerkaka. Den bjöd vi på när vi fick främmande i eftermiddag.
Jag gillar verkligen min kitchen aid! Den är så praktisk och bra och det går smidigt att göra smet och allt möjligt i den.

God kväll!

FÖDELSEDAGSFIRANDE

Allmänt  /  1  Kommentarer

Stefans mamma firades igår i förskott. Det är alltid trevligt med födelsedagsfirande. Vi blev bjuden på tacos som alltid är lika gott. i present fick hon ett verktyg man kan använda när man öppnar flaskor och burkar som sitter hårt, väldigt praktisk och bra grej. Till efterrätt bjöds det på prinsesstårta. Jag är ju inte så förtjust i grädde men den här tårtan var verkligen supergod!
Frågesport som Stefans syskonbarn var tävlingsledare för ägnade vi också oss åt under kvällen:)

Annars igår var vi till Birsta och gjorde några ärenden och storhandlade på Ica Maxi. Det var verkligen behövligt. Det var väldigt tomt i både kyl och frys men nu är det fyllt med en massa mat och bra varor.
Bilen fick sig en tvätt igår. Så nu är den ren och blank igen.

God morgon!

HÖSTFINT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Härlig höstkruka. Igår var det dags för sommarblommorna attlämna krukan utanför entrèn och dit med nya fräscha höstblommor istället. Det blev härlig, fyllig ljung och de gråa hängande blommorna fick vara kvar för att det blev en så fin färgkombination. En ljuslykta lyser upp krukan i höstmörkret om kvällarna. Vi är så nöjda med resultatet av denna fina höstdekoration.


Även väggampeln utanför ytterdörren fick sig en uppfräschning. Det passar så himla bra med ljung nu när det är höst och det lyser upp så bra. Även med denna dekoration är vi verkligen nöjda med hur fint det blev!

God morgon!

FÖRSTA HJÄLPEN

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi fick denna låda av mamma och pappa i torsdags. Tack så mycket säger vi! Det är verkligen superbra att ha en förbandslåda hemma. Det är inget man går och köper själv. Vi köper hem plåster på sin höjd. Men nu har vi allt som kan behövas om man skadar sig i hemmet. Tack så mycket än en gång!

God morgon!