Altanfrukost

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Lyxigt!
Jag börjar lite senare idag. Så jag och Cesar gjorde frukost som vi åt ute på altanen.  Det är sista veckan nu innan semestern. Då är det mysigt tycker jag att kunna göra dagarna lite somriga som exempelvis detta med frukost eller ett kvällsdopp om vädret tillåter. 
Cesar och jag är lediga på fredag. Så tre dagar till innan det blir en lång och härlig semester. 

God morgon!

Det blommar!

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Äntligen!
Äntligen börjar jordgubbarna att komma i mitt lilla jordgubbsland. Det brukar ta tid innan det blir några bär. Men igår såg vi den första jordgubben. 
Solrosen  växer också mer och mer. Den har nu 12 blommor! Fler verkar vara på gång.
För några år sedan planterade vi några buskar. En av dom har växt väldigt dåligt. I år däremot verkar den trivas. Flera blommor har kommit och grön och fin har den blivit. 

God morgon!

Stranden

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
En härlig dag!
Idag har vi varit på stranden. Vi åkte till vårat vanliga badställe som vi trivs så bra vid.
Cesar badade för fullt och lekte med sina vattenpistoler. 
Jag tänkte i morse att jag kunde cykla hemifrån så kunde Cesar och Stefan hämta upp mig efter vägen. Det är ganska långt dit. Så att cykla hela vägen ville jag inte. De stannade och för att hämta upp mig. Det var inte så långt kvar då. Så jag bestämde mig för att cykla hela vägen ändå. Det tog ca 1 tim och 10 minuter. Sträckan blev 2,7 mil. Så det var jag nöjd med när jag kom fram. 
Vi grillade till middag. Så en somrig dag har vi verkligen haft.

God kväll!

Paw Patral

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Favoriten.
Cesar leker mycket Paw patral nu och det har varit populärt länge för honom.
Det finns två torn på marknaden. Det ena köpte vi åt honom på julrean. Det stora fick han av oss nu när han fyllde år. Han gillar verkligen tornet där alla valparna i serien kan åka nedför rutschkanan och landa i sin bil på plattan och köra iväg. 

(null)
Paw patrollern.
Han fick den stora lastbilen. Paw patrollern av sim morbror i present. Den har Cesar pekat på flera gånger när vi varit på leksaksaffären. Den har Cesar lekt mycket med de senaste dagarna.

(null)
Mera presenter.
Han fick flera presenter med Paw patral. En handduk, ett paraply, en pysselbord och en tröja. Han fick även några fler bilar till tornet. Badbyxorna köpte vi åt honom för ett tag sedan. Jag köpte ett par till så han har att byta med när han badar.
Jag tycker det är kul att han har fastnat för ett speciellt tema. Det är lätt att på marknaden hitta grejer och att föreslå till andra om de vill köpa något till honom. 
Det kan ju snabbt ändras att han blir intresserad av något annat. Så vi får se hur länge det varar. 

God morgon!

Veckan som gått!

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Kalas.
I söndags firades Cesar av våra familjer. Det var fint väder och varmt. Så det passade bra med ett utekalas. 
Vi bjöd på bullar, chokladbollar, syltkakor, kärleksmums och så tårta förstås. 
Han fick så många presenter. Paraply, Lego, vattenpistol, kläder. Sovsäck, Paw patral mm. 
Cesar var nöjd med allt!

(null)
Solrosen.
Solrosfröna som vi planterade i påskas växer och blommar hela tiden nu. Den här nu 3 stora fina blommor. Det är så roligt att se den blomma  så mycket. 

Hela veckan har det var så varmt, upp mot 30 grader. Så det har blivit några kvällsdopp. Cesar har lekt med vatten och hoppat i vattenspridaren. Så vi har försökt tagit tillvara på kvällarna med lite bad. Vi jobbar en vecka till sedan semester. 

God kväll!

En speciell midsommarafton!

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Dubbelt firande.
Igår på midsommarafton fyllde Cesar 4 år! Så vi firade både en fin somrig helg och att vår älskade son fyllde år.
Att få fira honom på camping med husvagnen som han och vi verkligen tycker om att göra, det var härligt.
Vi firade honom på morgonen med paket och kladdkaka. Han ville ha det istället för tårta. Han blev så nöjd med presenterna. Han fick en hoppboll, en boll, duschkräm, lite smått och gott. Han fick även det stora tornet i Paw Patral. Han gillar verkligen det. 

(null)
Glass.
Vädret var soligt och fint. Så vi åkte till Mellanfjärden och köpte glass. Vi hade berättat för Cesar att vi skulle göra det. Då blev han glad. Han valde kulglass med smak av jordgubb och choklad. 

(null)
Midsommarkrans.
Varje midsommar har jag gjort en krans till Cesar. Förra året vägrade han. Så då blev det en bukett istället.
I år plockade vi blommor tillsammans. Jag hade förberett med att ta med ståltråd och tång så jag kunde göra en. Jag gjorde små buketter som jag fäste runt stommen. Jag tycker det är lite klurigt att få till den rätta storleken även om jag mätte runt hans huvud. Det blev att jag chansade lite ändå. När den var klar och Cesar provade den så satt den helt perfekt. Jag blev så nöjd och han ville gärna ha den på sig. 

Så vi hade en så mysig dag med presenter, glass, lek på stranden och en massa annat skoj på denna speciella dag.

God kväll!

Cykeltur

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Mellanfjärden.
Mellan Sörfjärden och Mellanfjärden är det 1,1 mil. Så i nu kl 4.30  cyklade jag dit. Det tog ca 30 minuter dit. 
Jag stannade till och tog några bilder på den vackra båthamnen. 
Det tog lite längre tid tillbaka men gjorde 2,2 mil på 1 timme och 6 minuter. 

Så en härlig start på denna midsommarafton.

God morgon!

Midsommarcamping

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Sörfjärden.
I onsdag åkte vi hit till Sörfjärdens camping. Vi har varit här förut och trivs väldigt bra. Det fanns många lediga platser när vi kom. Igår kom det väldigt många campare för att fira midsommar. Så vi hade turen att få välja ganska fritt vilken plats vi ville ha. 
Det regnade av och till den dagen vi kom. Det var uppehåll när hade ställt upp husvagnen. Så vi passade  på att slå upp tältet. Det är verkligen mysigt med förtältet. På kvällen flyttar vi ut tv:n. 

Vädret verkar hålla i sig med fortsatt soligt och varmt. 

God morgon!

Utslagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Solrosen.
I påsk planterade vi solrosfrön. Den har hunnit bli väldigt hög. Nu har den dessutom börjat blomma. 
Det är roligt att se hur växer.

God morgon!

Somrigt!

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Kvällsfika.
Här om kvällen gjorde jag ett somrigt kvällsfika till mig själv. Melon, jordgubbar och vindruvor. Så läskande och gott. 

God morgon!

Kalas!

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
igår hade Cesar kalas.
Cesar fyller 4 år på fredag, på självaste midsommarafton i år.
Igår bjöd han några kompisar på Spider-Man kalas. På grund av rådande omständigheter bjöd vi in till ett utekalas. Vi hade ju verkligen tur med vädret. 
Vi fikade tårta, bullar, frukt och chokladbollar. Vi ordnade en skattjakt där barnen skulle följa olika bilder som ledde till en skatt som Spider-Man hade grävt ner i jorden. I lådan låg en varsin påse med lite smått och gott.
Cesar fick så fina presenter.
Han var så nöjd med kalaset.

God eftermiddag!

Semester

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Härlig vecka!
Vi hade tidigt i år bestämt att vara ledig två veckor före midsommar. Vi hade tänkt åka till Astrid Lindgrens värld och Ullared innan högsäsongen drar igång. Vi har hela tiden haft hoppet uppe att man kunde göra det. Corona satte stopp för det tyvärr. Vi valde istället att åka iväg och campa inom rådande reserestriktioner.
Vädret har ju varit underbart. Så vi har njutit av solen, badat, löst korsord och njutit av att vi snart har en 4- åring i familjen. 
Jag som gillar att pyssla är glad att grönsakståget blev en succé på flera sätt. 

Idag packar vi ihop och åker hem.

God morgon!

Godis

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Husvagnsgotta.
Igår kväll så där nästan mitt i veckan unnade vi oss lite gott till tv:n. Jag plockade i en liten påse, ca 100 gram blev det. Det var alldeles lagom. 
Vi är fortfarande ute på vår husvagnstripp. Vädret har varit väldigt bra. Det som vi har sagt att vi ska göra när nu när vi är borta är att träna. Jag har cykeln med mig. Så det har blivit min träning. I övrigt är det mat och lite disk som vi måste göra. All övrig tid är vi med Cesar. Hemma är det alltid något man måste göra. 

Vi stannar några dagar till. 

God morgon!

Veckan som gått

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)

Veckan har varit fullt upp.
Efter jobbet den här veckan har jag bakat och grejat. 
I onsdags när jag skulle åka från jobbet hade jag fått punktering. Det var inte vad jag direkt ville efter en arbetsdag. Stefan och Cesar kom och hjälpte mig. Vi satte dit reservdäcket men bultarna passade inte. Så Stefan åkte ner och försökte pumpa det trasiga men det gick inte. Så han hämtade vinterdäcket. Sedan var det bara att åka direkt till däckverkstaden för två nya däck fram.

Stefan och jag är lediga nu två veckor. Vi hade tänkt åka till Astrid Lindgrens värld och Ullared innan högsäsongen drar igång. Men nu på grund av Corona viruset får man inte resa så långt, endast två timmar från hemmet. Så vi har valt att campa istället inom den restriktionen.
Vi packade och gjorde klart allt igår. Så idag åkte vi på våran lilla tripp. 

(null)
Lyxigt kvällsfika.
Ikväll gjorde jag lite fiffigare kvällsfika till Cesar. Ett grönsakståg med gurka, paprika och dip längst bak. Det var väldigt uppskattat. 

God kväll!