12.00

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det klockslaget idag var vi på skattjakt!
Vi åkte upp till Södra berget och tog en multiskatt, man går först till en som sedan har kordinater till nästa osv. Den var riktigt bra gjord. Vi hittade inte allihopa men när vi kom hem kollade vi på datorn och nu har vi hittat kordinaterna till nästa så det får vi åka upp och kolla någon dag.
 
Vi tog även några fler skatter efter att vi grillat. Det finns ganska många grillplatser på Södra berget. Vi tog den vid utsiktsplatsen. Vi har velat grilla där flera gånger men den har alltid varit upptagen när vi varit där. Men nu var den ledig och då passade vi på. Det smakar alltid mycket godare att äta ute. Det blev riktigt smarriga hamburgare.
 
Vi hade en väldigt härlig stund ute i det härliga vädret.
 
Vi har nu ikväll ätit 3-rätters middag med räk taost till förrätt, pepparstek, potatisgratäng och sås till varmrätt och glass till efterrätt.
 
Klockan 00.00, det är klockan snart!
 
 
 

NÖJD!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag rensade bilder i morse!
Då sammanfattade jag mitt bakande för året som gott. När jag tittade på bilderna så känner jag att jag lyckas bra med det mesta jag har bakat både när det gäller smak och utseende. Jag tycker det är minst lika viktigt att bakverken blir intressant fö ögat som för smaklökarna. Hur jag lagt upp fikabrödet vid till exempel kalas och liknande har också haft betydelse.
Jag sammanfattar denna bild med att det att är väldigt roligt att baka och jag tackar alla som uppskattar och berömmer det jag gör.
 
Jag ser fram emot ett nytt bakår 2014!
 

AMARYLLIS

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu har den slagit ut!
Den fina blomman har blivit jätte fin nu. Jag tog fram kameran för att dokumentera detta:)

God eftermiddag!

MELLANDAGSREA!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår blev det lite shopping!
Vi åkte en sväng in till stan för att kolla lite på rean. Jag var in till Body shop där de också hade börjat sin mellandagsrea. Jag köpte en body butter och en duschkräm i samma doft, passionsfrukt. De luktar riktigt gott:)
Det blev även en flaska schampo. Jag köpte både schampo och balsam där i höstas för jag tycker att de jag köper i mataffärerna tar slut så fort. Så jag ville prova något nytt. Flaskan är ganska dyr men den räcker väldigt mycket längre än de jag annars brukar köpa. Så det är absolut värt pengarna.
 
Idag har jag först tränat på förmiddagen. Jag känner mig riktigt duktig. Jag har varit på gymmet 5 dagar den här veckan. Det känns som att jag verkligen har fått in rutinen på att åka till gymmet. Det gäller bara för mig nu att hålla det igång och fortsätta åka dit regelbundet.
 
Ikväll har vi varit ute på skattjakt, geocaching. Vi letade 2 stycken men hittade inte någon av dom. Det var lite väl mörkt. Vi hade ficklampor men det var ändå ganska svårt att hitta skatterna. Vi får göra ett nytt försök någon annan dag.
 
God kväll!
 

JULTRÄNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer
http://www.evendim.se/wp-content/uploads/2013/01/traning.jpg
Jag håller träningen igång!
Nu när jag är ledig från jobbet är den största utmaningen att hålla träningen i gång som jag brukar träna till vardags. Men jag har bestämt mig för att lyckas och det har börjat väldigt bra.
Den 23 december, dan före dopparedan åkte jag till gymmet, på julafton tränade jag också men då hemma på cross trainern och 25,26 och idag 27 december har jag tagit mig till gymmet och kört ganska hårt. Så jag känner mig riktigt nöjd. Jag har aldrig tränat under en julhelg tidigare.
Nu gäller det att hålla i det här resten av ledigheten, på samma sätt som jag inlett den vad det gäller träningen.
 
Igår på annanandag jul var vi hos Stefans föräldrar och åt middag. Det bjöds på lite av varje, julmat men även fläskfilè och potatisgratäng så det var bara att välja av allt det goda:)
 
Lite dagvild blir jag när det är helger och jag är ledig men nu är snart denna fredag slut.
 
God kväll!
 

GOD FORTSÄTTNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 


Julen är verkligen barnens dag!
Jag tog några fina bilder på julafton på syskon barnen och här är två av bilderna:)
V hjälpte tomten att läsa på klapparna och E tyckte det var mest tryggt att sitta i mammas knä. När han såg tomten utanför fönstret blev han glad och gick för att öppna dörren men sedan var han tydligen väldigt läskig så då höll han sig på avstånd.
Igår var vi hos mamma och pappa och åt mat och spelade spel.
Jag var även iväg till gymmet och tränade. Så blir det även idag.
 
God morgon!

GOD JUL!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
God fortsättning!
Igår på julafton var jag och Stefan först hemma hos oss, vi myste, åt lunch och jag gick på cross trainern en stund.
Vid 13.30 åkte jag till syrran och deras familj för att fira jul. Innan Kalle Anka på tv spelade vi vuxna paketspelet. Det är ett lättsamt och roligt spel så här på julafton. Det blir ett sätt för oss vuxna att fira varandra med julklappar.
Sedan blev det mys framför Kalle Anka och båda mina härliga syskonbarn tyckte det var bra.
Efter det knackade tomten på dörren och hade med sig många fina och bra julklappar till barnen framför allt men även några till oss vuxna:) V fick bland annat en slalomhjälm, hockeyklubba, bok, kudde, ryggskydd till slalom och mycket annat. E fick en brandbil, sopbil, två vanliga bilar, kläder, trummor med mera.
De båda var nöjda med allt de hade fått.
Sedan var det dags för den goda julmaten och det smakar alltid lika gott och mätt blir man.
 
Jag fick i uppdrag att göra en efterrätt och det blev en tårta med fyllning av blåbär och lemoncurd grädde. Jag spritsade för första gången en tårta och jag blev rätt nöjd med resultatet även om det krävs mycket träning och teknik för att få det riktigt bra. Jag dekorerade med marispantomte, grisar och hjärtan och skrev God jul med dekorationsfärg, inte kristyr utan en annan färg speciellt för att skriva med som jag upptäckte fanns i bakhyllan.
Jag fick mycket beröm för god smak och fint utseende:) Tack!
 
Nu blir det snart träning och sedan julmiddag hos mamma och pappa.
 
God fortsättning!
 
 

ÄR NÖJD!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Mycket fint har det blivit!
I år har jag ägnat mig åt att göra ljuslyktor i betong och sedan målat och dekorerat dom. 
Jag nöjd med dom och framför allt den stora med bokstäverna.
Små skyltar blev det till godis bordet som vi dukade upp i fredags till våra familjer.
Även ett ljusfat med ljus slinga pryder vårt köksbord.

God jul!

6 ÅR!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår firade vi:)
Vi var först ut och åt på restaurang, sundsvalls curryhouse. Vi åt 3-rätters då det finns med i restaurangchansen. Man äter alltså för halva priset och man behöver heller inte ta samma rätter vilket är kanonbra. Så vi åt och njöt av en god middag. Till förrätt åt jag friterad kyckling med myntasås, till varmrätt lammgryta med ris och nanbröd och till efterrätt friterad banan med glass. Jag var så mätt efterråt men det var riktigt gott.
Vi gick sedan på casinot en stund. Den byggnaden är så fin vid juletid för de har satt upp så fin belysning överrallt!

Så vi hade en trevlig kväll!
 
Jag vill passa på ett säga tack till våra nära och kära som på ett eller annat ställt upp för oss de senaste dagarna med skjuts och utlåning av bilar då våran plötsligt gick sönder och vi fick lämna in den på verkstaden.
TACK SÅ MYCKET ALLIHOPA!
 
Nu är det julledigt väldigt länge! Det ska bli hur skönt som helst!
 
God morgon och ha en trevlig fjärde advent!
 
 
 

MYSIG LÖRDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Den här lilla killen gjorde oss sällskap!
Han stannade kvar hos oss i fredags efter julfikat:) Han sov över här. Det är så mysigt att ha våra underbara syskonbarn här på besök!
Han vaknade vid 6-tiden och då myste vi framför tv:n med några filmer han hade med sig.
Efter frukost ville han bada i vårt bubbelbad och det fick han göra:) Han tyckte det var superkul att leka med vattnet och kolla på belysningen i badkaret som ändrar färg. Han tycker verkligen om att bada!
Vi bakade sedan pepparkakor tillsammans. Han gjorde grisar, granar, bockar och gummor.
Efter gräddning fick han dekorera med kristyr och strössel. När vi bakade hade vi julmusik på i bakgrunden och granen tänd så det blev en härlig julstämning.
Till lunch blev det pannkaka, sylt, glass och oboy utifrån hans önskemål. Lite får vi skämma bort han när han är här;)
Lunch sovning blev det ute i vagnen men när han vaknade ville han mysa i min famn och han somnade sedan om en stund till i vagnen, han är för mysig min yngsta, älskade systerson:)!
 
Det var en väldigt mysig lördag vi hade. Vi har det alltid mysigt när de små är hos oss!
 
 

JULFIKA!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
I fredags hade vi julfika med våra familjer!
Vi bjöd på olika sorters julgodis som jag bakade med en kompis i torsdags. Det blev kola med limesmak, snöbollar, cornflakes med choklad och så rocky road förstås. Jag hade även bakat chokladbollar tidigare under veckan som också fick komma fram till efterrättsbordet.
Allt var mycket uppskattat. Vi fikade och hade trevligt och vi spelade julklappsspelet som vi hade ordnat:).
 
Eftersom cupcakes är lite av min favorit att bjuda på så blev det saffranscupcakes med pepparkaksfrosting till fikabordet också. De blev goda trots att jag från början var lite skeptisk till att baka med saffran och kesella i muffins. Men jag är nöjd med resultatet:)
 
Vi tackar våra familjer för en mysig och trevlig fredagskväll!
 
 

NÖJD!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag tycker verkligen om att julpyssla.
Jag har under några dagar hållt på med den här juliga ljusdekorationen. Det tar ca 2 dygn innan betongen brunnit klart. Så i måndags kväll tog jag loss den från formen, målade och dekorerade med mitt julpyssel.
 
God kväll!
 

JULBORD!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
Idag var det dags igen!
Vi har varit och ätit det väldigt goda julbordet idag på Svartviks herrgård. Vi var dit första gången förra året och nu verkar det ha blivit en fin tradition:)
Jumaten var riktigt bra med många olika sillsorter, fisk, skinka, kött, köttbullar, korv...ja allt man kan tänka sig på ett julbord.
Efterättsbordet är superstort med mycket godis, kolor, kakor, glass, såser, strössel och mycket annat.
Det är verkligen ett julbord jag kan rekomendera!
 
Annars idag har vi klätt granen och tagit fram tomtar, tränat och nu ikväll har vi sett på film.
 
Nu börjar sista veckan innan lite julledigt.
 
God kväll!
 
 

VECKAN SOM GÅTT!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag börjar med denna dag:)
Jag tränade i vårt hemmagym på förmiddagen, sedan åt vi lunch och åkte till Birsta.
V sålde jultidningar i år och det vi hade beställt hade kommit så jag åkte dit ut och hämtade det. Jag passade på att mysa och gosa med dessa goungar en stund:) E har varit förkyld och hostig i veckan men när jag kom och hälsade på blev han pigg:) Han ville busa och leka och visa sina leksaker och han ville inte att jag skulle åka.
Sedan blev det matinhandling på Ica Maxi och lite annat smått och gott.
 
Veckan som varit har gått fort. Den största händelsen eller förödelsen eller hur jag ska säga var stormen Ivar som drog in över oss i torsdags natt. Vi var utan ström tills igår eftermiddag och det var inte allt för lätt att göra sig jobbklar i fredags morse i mörkret. Men allt löser sig på något vis.
Jag tyckte det var lite jobbigt men jag vet andra som jag känner som verkligen har fått betydligt värre konsekvenser av Ivar än vi och när jag tänker på det så var vi väldigt lindrigt drabbade.
Stormen drog undan under natten som tur var.
 
Träning har det blviit men gymmet har haft stängt den här veckan för de har bytt ut alla maskiner och redskap där. Men jag har varit på ett spinningpass i fredags och i tisdags var jag på Indoor walking. Så träning har jag fått ändå och har även tränat lite hemma.
 
Lucia hari nu passerat och det är inte långt kvar till jul och lite julledigt.
 
God kväll!
 

JULBOCK

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har den flyttat ut!
Under några veckor har vi, eller allra mest Stefan byggt en stomme till en julbock. Han har sågat, mätt och grejat och gjort allt själv.
I måndags kväll flyttade den ut klädd och klar med belysning. Så nu skiner den upp entrèn fint så här i juletider!
 
Nu börjar julkänslorna och stämningen infinna sig för mig och det känns riktigt mysigt.
 
God morgon!
 
 

ANDRA ADVENT!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Lussekatter har vi bakat idag!
Det hör liksom till att ha några lussekatter i frysen så här till jul. Så idag på eftermiddagen bakade vi en sats. De blev riktigt saftiga och goda. Jag kan verkligen inte ruilla längder och snurra dom så att de ser ut som en lussekatt. Det uppdraget lämnar jag med varm hand över till Stefan:) Jag är skicklig på mycket när det gäller bakning med forma deg till lussekatter, det kan jag inte:)
 
Ja då är den här helgen snart slut. Vi har hunnit med en hel del, min systerson har sovit här, vi har myst, bakat pepparkakor tillsammans, varit och hälsat på Stefans morbror och jag har hunnit med en sväng på julmarknaden på Norra berget med en kompis. Det var riktigt mysigt. Det är inte så mycket att titta på men det är fina saker som själjs. Vi fikade också i det fina cafèet där uppe.
Jag har även hunnit med lite julpyssel.
 
God kväll!

MYSFRUKOST

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag är det andra advent!
Jag gjorde i ordning frukost till oss på en bricka och vi åt den i sängen. Det var en bra start på den här dagen.
Jag har nyss tränat i vårt lilla gym. Det gick riktigt bra. 

God förmiddag!

JULSTÄMNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
Pepparkakor blev det idag!
V har sovit här hos oss i natt. Vi hämtade honom på fritids igår, vi åkte på Ica och köpte lite gott till kvällen och så valde han pizza till middag. Så vi hade en mysig kväll med pizza, Idol och tv-spel:)
I förmiddags bakade vi pepparkakor. Stefans systerdotter kom också hit så vi bakade och dekorerade många goda och fina pepparkakor. Vi spelade julmusik så vi kom in en riktig julstämning:)
Annars i veckan har det varit fullt upp med jobb och träning.
Det är alltid rätt mycket så här års att dona med hemma men det är också en mysig tid på året.
 
God kväll!
 

BRORANS FOTSPÅR?

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vad kommer den här killen göra på helgerna om några år?:)
Syrran tog den här bilden igår. Han kommer säkert tillbringa tiden på hockeyhallen som brorsan sin gör. Han har börjat stå i mål hemma med klubba och hjälm och allt och så verkar han ha hittat hela utrustningen och är redo för att bli hockeyproffs:)
MOSTERS ÄLSKADE GOUNGE!
 
Annsrs har veckan rullat på. I måndags efter jobbet var jag och tränade. Jag brukar ju oftast träna på morgonen innan jobbet och då är det inte så mycket folk i gymmet. Men på eftermiddagarna är det många som vill träna, det är trångt i gymmet och omklädningsrummet och alla vill träna på måndagar efter helgen då man kanske känner att man slöat till lite för mycket.
Nä tacka vet jag att träna på morgonen, det går att få bra parkering, jag kan ta de redskap jag har planerat att använda just för den stunden och det inte trångt någonstans.
 
Igår kväll var jag i pysselrummet hela kvällen. Jag gjorde några till lyktor. Det lägger jag ut bilder på ikväll eller i morgon.
 
Nu är det snart dags för gymmet.
 
God morgon!
 

1 DECEMBER!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Det går fortfarande att cykla!
Idag har det blåst storm på eftermiddagen. Men jag har hela dagen tänkt ta en cykeltur. Så jag cyklade 1 mil nu på kvällen. Det var inga problem att cykla i mörkret med den lampa som kom med posten förra veckan. Den lyser upp riktigt bra. Det blåste en del men mest bara på hemvägen.
Det känns helt otroligt att det fortfarande går att cykla när det är 1 december! Inte särskilt halt var det heller. Jag skulle vilja cykla några dagar till men det hänger på vädret och när snön tänker anlända på riktigt för i år.
Annars idag så här på 1a advent har vi varit på Birsta och handlat några grejer så här till 1:a advent, vi åt lunch på Charm och vi handlade mat och köpte några andra smågrejer.
Vi fortsatte med lite adventspyssel när vi kom hem, gjorde god fläskfilègryta till middag och nu myser vi framför tv:n och en massa tända ljus.
 
God kväll!