HOCKEYFIKA

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hockeykväll till mamma och pappa, Stefan och Stefans pappas glädje. Vi fikade gott fika, köpefika. Jag har inte haft någon ork att baka när jag haft sån himla hosta under så lång tid, nämligen 4 veckor! Jag har varit väldigt less nu på slutet. Men jag avslutar en penicillinkur i morgon och äter även kortisontabletter nu så det borde släppa helt snart. Jag börjar äntligen se ett ljus i denna mörka hostiga tunnel.
Timrå vann hockeymatchen ikväll så främmandet var nöjda:) Jag måste erkänna att jag inte är så intresserad av hockey men har ändå varit sällskaplig.

Jag säger det åter igen, Äntligen har blogg.se kommit med en app till Iphone! Så nu kan jag blogga från den om jag känner för det. Det gillar vi.

God kväll!

BLOGGA FRÅN IPHONE

Allmänt  /  0  Kommentarer

Äntligen!! Nu kan jag blogga från min Iphone om jag känner för det. Kanonbra tycker jag!


ENTRÈ

Allmänt  /  0  Kommentarer

Höstmysigt på bron. Denna typen av lykta har vi tre storlekar av. Den allra minsta passar sig bättre inne. Men denna och en mellanstorlek ställde vi ut i helgen för att göra lite höstmysigt. Men den i mellanstorleken lyckades jag stöta till så den ramlade omkull och gick sönder:( Därför får vi nöja oss med en lykta och den gör sig väldigt bra där.

God eftermiddag!

ALLRUM

Allmänt  /  1  Kommentarer



Projekt allrum. Det är vad vi har ägnat oss åt den senaste tiden. Bilderna visar och Nu. Vi har satt in soffa, fåtölj med fotpall, bord och tv med tv-bänk som jag bloggat om tidigare. Vi har även fått upp en hylla och bytt gardiner i fönsterna. Men den största förändringen i rummet är att vi lagt in en matta som gör rummet mer trevligt och ombonat och varmare om fötterna blir det också. Men tyvärr har inte mattan slätat ut sig som den ska. Vi har varit i kontakt med de som la in den så det kommer att lösa sig så att vi blir nöjda.

Annars den här veckan har jag koncentrerat mig på att bli frisk från min hosta som har varit väldigt långdragen.

God eftermiddag!

MÅNDAGSMYS

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kvällsfika a la lyx. Stefans föräldrar kom förbi och hade köpt med sig kanelbullar. De andra drack kaffe medan jag drack te med smak av peach mango. Brasan har varit tänd sedan jag kom hem och regnet öser ner. Så vi har haft en riktigt härlig kväll. Tack för de goda bullarna säger vi!
Nu idol.

God kväll!

GRILLNING

Allmänt  /  0  Kommentarer

Den sista för i år. Det är ju så gott med grillat men idag blev det nog sista grillningen för säsongen. Vi grillade rostbiff, gjorde klyftpotatis, hade goda tillbehör till såsom vitlökssmör, bearnaisesås, sallad och bröd som vi rostat i ugnen. Denna sista grillning blev verkligen en succé, Mums!

God kväll!

SOVA SKÖNT

Allmänt  /  0  Kommentarer



Nytt till sängen i massor! Vi köpte nytt påslakansett för några veckor sedan. Igår skulle vi byta och lägga på det nya men då var det aldeles för stort jämfört med våra täcken. Så vi tog och köpte nya täcken idag, lite varmare nu inför hösten och vintern. Så nu passar vårat nya påslakan med stadsmotiv perfekt:) Stefan köpte även sig en ny kudde.
Så det har vi pysslat med idag och även lite andra smågrejer ute på gården och inne.

God kväll!

MIDDAG IGÅR!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Lördagens goda middag! Det gick bli hemmagjorda hamburgare, bröd, pommes och olika tillbehör. Stefan har velat göra denna rätt länge men det har inte blivit av. Vi gjorde enligt ett recept som pappa brukar göra och de blev supergoda! Så detta smaskade vi i oss till hockeymatchen på tv där Timrå mötte skellefteå och de blev oavgjort.
Senare på kvällen såg vi en film vi hade hyrt, Irene Huss-mannen med litet ansikte. Den var riktigt bra, liksom alla andra hennes filmer.

God kväll!

SYSKONBARNEN♥

Allmänt  /  1  Kommentarer



Mina underbara syskonbarn♥!!
Den äldsta spelade fotbollsmatch idag. Så vi åkte och tittade på en av matcherna. Laget vann med 2-1. Den andra matchen såg vi inte men jag ringde senare och kollade och han berättade då att de vunnit den matchen också med 5-1:) Han är en duktig fotbollsspelare:)
Min yngsta systerson tyckte inte fotboll var lika intressant:) Han tyckte det var bättre att sova skönt under täcket i den varma vagnen.
Jag är en stolt moster till två härliga pojkar♥!!

God kväll!

SVARTVITT

Allmänt  /  0  Kommentarer







Idag tog jag med mig kameran på en svartvit fotopromenad. Jag gick efter stranden nere vid havet och fångade upp vågorna som slog mot stenarna. Det är svårt att fota svartvita bilder men jag blir bättre på det ju mer jag övar:)

God kväll!

HÖSTMORGON!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Soluppgång! Jag klev upp 6.30 denna lördagsmorgon och då såg jag solen gå upp från vårat köksfönster. Vacker utsikt har vi från havet!

SNACKS!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nachos i ugn är fantastiskt gott! Det gjorde vi igårkväll som lite fredagstilltugg. Jag hällde ca en halv påse nachoschips i en form. Jag stekte tacokryddad köttfärs som jag hällde över chipsen. Sedan strödde jag riven ost ovanpå och sedan in i ugnen i ca 10 minuter. Till detta hade vi salsa sås och cremefreiche att doppa i. Supergott och så enkelt!
Hösten verkar ha infunnit sig på allvar nu. Det har blåst i veckan och de småkyliga vindarna börjar ge sig till känna. Jag börjar sakta men säkert bli av med min hosta som jag dragit på mig. Men jag har fått mediciner så jag borde bli bra snart. Jag vill så gärna komma igång med träningen igen. Jag vill cykla, simma och vara på gymmet...Det går ju inte när man är dålig men jag håller alla tummar att det snart släpper så jag kan använda cykeln några gånger till innan det blir för kallt.

God morgon!

SVART!

Allmänt  /  1  Kommentarer

5.47 är klockan och det är forfarande nattsvart ute! Ska det redan börja bli mörka mornar?? Det känns för mig för tidigt men det är bara att gilla läget och ta vara på ljuset resten av dagen.

God morgon!

Söndag!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Tacos! Det är alltid lika gott. Med alla grönsaker och tillbehör så blir det alltid gott och jag har förmågan att äta mig proppmätt när jag äter tacos.
Annars igår sotade jag pelletspannan. Det brukar annars bli Stefans uppgift men den här gången blev det min och det gick bra. Jag städade sedan pannrummet och rummet utanför och båda toaletterna. Stefan gjorde andra små viktiga saker.
Ja det var våran söndag det. Nu är det dags för en ny vecka.

God morgon!

FOTOSTUND

Allmänt  /  0  Kommentarer
igår åkte jag till Sidsjön för att fota fåglarna i det fina höstvädret. Här är några av bilderna.









Jag är själv ganska nöjd med bilderna. Det är roligt att fota fåglarna när de är i rörelse.
Annars igår blev det en ganska lugn dag. Vi var ut till Birsta en sväng på förmiddagen. Vi åt frukost på Ikea som är superbra. Den kan jag varmt rekomendera. Vi gjorde även några andra små ärenden. När vi kom hem åkte Stefan till tippen med skräp som har legat länge. Det är alltid skönt att få bort sånt.
Eftermiddagen blev lugn. På kvällen åkte vi och Stefans föräldrar till Hudiksvall och besökte deras marknad. Det är alltid roligt att gå där och titta på allt roligt och fint som säljs.

God morgon!

FREDAGSMAT

Allmänt  /  0  Kommentarer

God hämtmat. Det var vad vi åt igår. Kycklingfilè med potatiskroketter och en god sås. Stället där vi köpte maten har bra och billig husmanskost och mätt blir man. Såsen var något för stark för min smak men det var gott ändå.
På kvällen for vi till Stefans föräldrar en sväng där vi fikade och såg på idol.
Idag tänkte vi göra lite nytta här hemma. Det behövs.

God morgon!

HÖST

Allmänt  /  0  Kommentarer

Höstfärger. Hösten är en av de roligaste perioderna under året att fota på. Det är så mycket härliga färger på träd och buskar. Denna bild blev inte den bästa. Jag vart fotosugen så jag tog en snabb bild för det började regna. Så det var bara att ta med kameran in igen. Men jag kommer fota många fina bilder i höst som jag kommer lägga ut.

God eftermiddag!

KART BLIR BÄR

Allmänt  /  0  Kommentarer

30 års presenten börjar bli mogen. Jag är kan verkligen inte mycket om buskar måste jag säga. Men en sak trodde jag att jag hade räknat ut rätt och det var att björnbärsbusken jag fick i 30-års present inte skulle hinna få några bär det här året. Men där hade jag fel åt rätt håll så att säga. Den har länge haft många kart men så har bären, en efter en fått den mörka färgen som ett björnbär har. Så snart kan jag smaka björnbär från en aldeles egen buske.

God morgon!

MÖRK KVÄLL

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dags för belysning på baklongen. Våra solenergilampor får pryda ena delen av balkongen tills vi har kommit på vad vi vill ha därute.
Det har inte blivit mycket bloggande den här veckan. Det har inte hänt så mycket på kvällarna då jag varit förkyld hela veckan och har ägnat tiden efter jobbet till att bli frisk. Jag har hosta som värkar vara svårt att bli av med. Men jag kurerar mig med hostmedicin så snart ska nog denna bacilusk vara borta.
Idag tog vi oss ut till Birsta och köpte lite olika saker som vi behöver. Jag köpte ett par stövlar som jag är behövligt.

God kväll!

DRAKE

Allmänt  /  1  Kommentarer

Stan är full av drakar. Alla är så fina men jag brukar oftast hitta någon som jag fastnar extra mycket för. Igår när jag var på stan en sväng efter jobbet träffade jag på Stefans föräldrar som var på stan med Stefans systerdotter. När vi gick från gallerian till bokhandeln gick vi förbi denna fina drake.
Annars den här veckan har jag varit dunderförkyld. Så veckan har inte innehållit så mycket mer än jobb för min del. Men jag börjar bli bättre.

God morgon!