Ont!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Jag har haft ont i vänster fot sen förra veckan.
I måndags hade jag riktigt ont och kunde knappt gå. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen på kvällen och hon trodde det kunde vara en muskelansträngning. I onsdags fick jag gå hem från jobbet för jag hade så ont. Så jag är fortfarande hemma. Jag har vilat foten och haft den i högläge så jag tycker det har blivit bättre.
Stefan skickade sms till mig nyss där det stog: i en vit låda i köket.
Jag letade i alla vita lådor som är ganska många. Dels är det två lådstystem i köket och vi har även en vit stor byrå. Men jag hittade denna godispåse ganska snabbt:) Han tyckte jag väl jag skulle ha det idag när jag är hemma och har ont i min stackars fot.

Kram


Bröllopsdag!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Idag firar mamma och pappa sin 35:e bröllopsdag! GRATTIS!
Den här bilden skickade pappa på mms tidigare idag. Mamma hade fått den här fina buketten av pappa.

Annars har det hänt så mycket så här i starten på veckan. Det fortsätter att regna. Snön verkar vara långt borta tyvärr.
Jag hade tänkt åka och vaccinera mig ikväll men så blev det inte. Jag ringde och kollade innan jag skulle åka om det var så att det fanns vaccin kvar. Men det gjorde det inte och då har de fått in mera idag efter att ha haft vaccineringen stängd sen i torsdags då det tog slut. Så det är bara att prova igen i morgon kväll då de får in mera.

Go kväll!


Söndag!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Idag har det varit en ganska lugn söndag.
I förmiddags åkte vi runt och gjorde lite av varje. Vi åkte till Birsta och köpte en ny lampa till halvljuset på bilen. Vi visste inte vilken sorts lampa det skulle vara men med hjälp av en som jobbade i butiken löst det sig snabbt. Det gick också rätt smidigt att byta.
När det var klart åkte vi till fyndlagret och tittade lite. Vi hittade inget av intresse. Däremot gick vi in på en inredningsbutik i närheten som jag länge velat gått in i men som inte har blivit av. Där fanns det mycket fint som skulle passa bra här hemma.
Till middag idag köpte vi potatiskruvar till maten. Det är nåt nytt som har kommit och de var väldigt goda.
Ikväll blev det film, sista filmen av Johan Falk serien. Den var riktigt bra, precis som de 5 första.

Då var helgen snart slut. I veckan blir det jobb och troligen lite träning. Jag ska också försöka vaccinera mig i veckan om det är så att det kommer vaccin, vilket dom har sagt.

Go kväll!


Får på åktur!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Igår när vi åkte till Birsta för att handla mat såg vi något roligt!
När vi skulle åka ut på motorvägen hade vi denna volvo framför oss. Stefan såg något som rörde sig där inne i bagaget. Han sa ganska snart att det såg ut som ett får! och mycket riktigt, det VAR ett får! Jag har aldrig sett ett får åka bil, framför allt inte i bagageutrymmet på en personbil! Jag tog fort fram kameran och fick några bilder varav denna blev den bästa. Det är inte det enklaste att ta en bild när man åker på motorvägen då man får köra snabbt där.

Annars igår gjorde vi allt möjligt.
Vi började dagen med att äta frukost på hotellet på södra berget. Det var riktigt gott. Det var längesen vi åt sån frukost nu. Det har nog inte blivit av sen vi var på semestern i somras.
Sedan blev det som sagt en tur till Birsta för att handla lite mat till bjudningen på kvällen.
Städning stog också på schemat. Det behövdes verkligen städas här hemma. Vi gjorde rubbet, vi dammade, damsugade och torkade golv och gjorde det mysigt med lite nya ljus och sånt. Så nästa städning blir väl när det är dags att sätta upp elljusstakarna och julpyntet. Det ska bli mysigt. Jag gillar julen.
Vi hann också med en tur på stan. Vi gick och kollade lite men vi gick inte allt för långa sträckor för jag har börjat få skavsår av mina fina stövlar jag köpte förra helgen. Men så är det alltid när jag köper nya skor. Men det brukar gå till sig efter ett tag så stövlarna har format sig efter mina fötter. Jag är så nöjd med dom och är jättesköna att ha på sig.
På kvällen var min syster och hennes familj här på middag. Vi bjöd på den goda kycklinggrytan med ris till och sallad och baugette. Det var mycket uppskattat:)! Det blev även glass till efterrätt och det tror jag var höjdpunkten för min 5 åriga systerson:) och ostkrokar...han älskar det! Det har varit hans favorit snacks ända sedan han började äta sånt.

Go morgon!


Bio!

Allmänt  /  3  Kommentarer

 
Ikväll har vi varit på bio.
Det var länge sen sist. Vi såg som ni ser på biljetten "flickan som lekte med elden", en uppföljare av "män som hatar kvinnor". Båda har varit riktigt bra. Den ikväll var kanonbra och spännande.
Vi fixade biljetter redan i onsdags. Så när vi kom till bion och såg den långa kön kunde vi bara gå förbi alla:)

Då har det gått en vecka till. Veckorna går fort.
I morgon blir det lite ärenden att fixa och vi ska handla hem lite mat. Dagen ska också bestå av tvätt och städning vilket verkligen behövs här hemma.
Vi får se om det kanske blir en kort geocaching runda i helgen. Vi är lite sugen på att ta den där skatten som lades ut förra helgen efter geocaching eventet. Då var det så dåligt väder och det är det även nu. Men om det blir uppehåll vid lämpligt tillfälle i helgen så kanske vi åker och letar den.

Go kväll!


Nu är den vårfin!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Nu har min cykel varit på verktan.
Jag lämnade in den i början på månaden för att den skulle få sig en upp fräshning inför våren.
Cykelnisse hade bytt däck fram och bak, bromsbelägg fram och bak, smörjt kedjan, bytt sadel och putsat upp den. Så nu blänker den jättefint! Men nu får den stå i källaren fram till våren då det går att cykla igen. Det finns ju dom som cyklar på vintern men det gör inte jag. Jag längtar redan till jag kan cykla:)

Annars har det varit en ganska lugn vecka. Jag gjorde ett försök att vaccinera mig här om kvällen men när jag kom till travbanan hade de fått stänga tidigare för det var så mycket folk i lokalen. Så jag får göra ett nytt försök nästa vecka istället.

Nu måste jag fixa mig för att fara till jobbet.

Kram


Slappar söndag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
Idag har vi haft en slöar dag.
Det tråkiga vädret gör att jag blir lite extra slö. Så vi har inte gjort mycket. Stefan tog sovmorgon medan jag var uppe 7.30. Jag är morgonpigg och har alltid varit. 
Stefans föräldrar kom på besök på efterrmiddagen. Vi fikade och surrade.
Vårat middagsprojekt idag blev tacopaj med dess tilbehör, gucemole, sallad och nachos. Det var kanongott.

Som ni kanske ser på bloggen har jag gjort om designen lite. Det är roligt att förnya den emellanåt.
Nu laddar jag för en ny vecka med jobb och lite träning och lite annat.

Go kväll!


Ett bra köp! och geocaching Event

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
Igår köpte jag dessa fina stövlar!
Det är många som har höga stövlar nu med tights och kjolar och annat snyggt. Så förra helgen fick jag också en tanke att jag också kanske skulle ge mig ut för att titta om några skulle passa mig. Första svängen jag var iväg och tittade var det svårt att hitta några. Jag hade några krav och det ena var att jag måste få i iläggsulorna. Det går nämligen inte  i alla skor. Jag hittade inte några som passade och som var sköna. Men i fredags provade jag ett par som passade bra över vaden och som sulorna passade perfekt i. Jag la undan dom till igår och provade med rätt byxor också. Så då bestämde jag mig för att köpa dom och jag är jättenöjd.

Annars igår blev det rätt lugnt. Vi tog en sväng på Birsta också. Jag kollade på lite kläder som jag skulle kunna ha till stövlarna.
Vi handlade lite innan vi for hemöver. Till middag blev det fläskfilè, egen klyftpotatis, vitlöksås och persiljesmör. Det var fantastiskt gott och potatisen blev perfekt. Om ni inte brukar göra egen så prova gärna för det blir mycket godare tycker vi.

På kvällen var vi på ett geocaching event.
Runt hela världen igår kl 19 uppmärksammades geocaching. Här i Sundsvall samlades man på torget med var sin lampa som skulle tändas exakt kl 19 och släckas 19.15. Så Stefan och jag åkte dit för en kul grej och för att träffa andra geocachare. I regnet var det många som hade sökt sig dit. Vi skrev i en loggbok att vi varit där. Sedan fick vi kordinater till en cach som hade lagts ut för det här eventet. Flera tog den efter detta men vi tyckte det var aldeles för dåligt väder så det kanske blir idag istället.

Det är sånt tråkigt väder. Regnet slår mot taket. Varför kan det inte bli minusgrader så detta istället faller i snö? Hoppas det sker snart!

Kram


Myskväll hos vänner!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Igår kväll var vi till Peter och Petra och deras dotter Tova och hade myskväll.
Vi köpte med oss middag från Biteline, Stefan och jag åt tacostallrik. Vi hade aldrig beställt den där för hämtning men den var bra.
Vi satt och pratade och hade jättetrevligt. När vi förflyttade oss från köket till tv rummet blev Tova helnöjd med vårat sällskap:) Hon hade tydligen pratat om hela dagen att Stefan och jag skulle komma:) så hon satte sig i samma soffa som oss och berättade om sin tandläkardocka:)
Vi såg på Idol vid deras nyinstallerade bras kamin och bland många tända ljus.
Tack för en jättetrevlig och mysig kväll!

Annars igår så slutade jag tidigt. Så jag hade bestämt träff på för en fika på stan med en kompis. Vi gick även en stund och strosade runt och kollade på kläder.
Jag har lagt undan en grej på en affär som jag ska gå och prova igen idag och se så att jag verkligen passar och vill ha det. Vad det är får ni kanske se här på bloggen senare idag:)
Jag ser fram emot kvällen. Då ska vi åka på något nytt och spännande....!

Kram


Kvartersteatern 30 år!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kvartersteatern hade ikväll premiär för sin jubileums föreställning. De firar 30 år! Jag har själv varit med och spelat 3 av alla sommarspel. Föreställningen ikväll bestod av inslag från flera av alla de föreställningar de har gjort genom åren. Den var otroligt bra. Det är mäktigt att se alla bra skådespelare och lyssna på all bra musik!
När jag tittade på kvällens föreställning fick jag så mycket minnen efter de år som jag själv var med och spelade.  Att stå på scenen som amatörskådespelare är så roligt. Jag har aldrig varit en teaterapa men det behöver man heller vara. Alla kan spela teater.
Vi repade flera månader innan premiären och det var värt varenda minut. Det var så kul att vara med. Vi spelade ca 18-20 föreställningar varje sommar. Jag var med i Alladin, Le miserable och Lilla Dorrit. Då spelade vi i cirkustält. Att spela i ett sånt tält mitt i sommarvärmen gör att det blev ännu varmare där inne, dubbelt så varmt som ute.
Det som också gör föreställningarna så bra är all kostym och rekvisita. Vissa scener kommer jag ihåg mer än andra på grund av den känslan man fick när man stod där till mäktig musik inför fullsatt publik och spelade med härliga människor.
Jag letade i mina gamla bilder från teatern.
 

Go kväll!


En tur på stan

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ikväll gjorde tog vi en sväng på stan.
Jag ville titta efter ett par stövlar. Jag tycker det är snyggt och hoppas att det även är det på mig när jag har hittat ett par jag vill ha. Jag går sällan på stan. Alltid när jag vill shoppa så åker jag till Birsta. Där finns allt under ett tak och det känns på nåt vis smidigare att gå där ute. Eftersom jag inte hittade det jag ville ha på stan så får det lov att bli ett besök på ett av Norrlands största köpcentrum i helgen.
Jag längtar redan till lördag kväll för då ska vi göra nåt spännande.

Idag har det snöat ganska mycket. Tyvärr syns det inte så mycket av det vita nu för det var mest slask nu när vi kom hem.

I morgon kväll blir det teaterföreställning. Jag ska gå och se kvartersteaterns jubileums konsert. De firar 30 år! Det ska bli kul och spännande att se vad dom har fått till. Det blir som vanligt alltid bra föreställningar. Jag har själv varit med och spelat tre sommarspel och det är bland de bästa somrarna i mitt liv. Jag träffade många nya människor och lärde mig mycket om amatör teater.

Nu blir det tv.

Go kväll!


Födelsedag och Fars dag på samma dag!

Allmänt  /  0  Kommentarer


GRATTIS PAPPA PÅ 56 ÅRS DAGEN! OCH FARS DAG!
Vi firade honom igår, en dag före. Jag och Stefan och syrran och hennes familj var där på eftermiddagen. Vi åt god kyckling med ris eller potatis och sås och sallad. Till efterrätt åt vi den här fina tårtan. Jag och Stefan hade köpt bilvårdsprodukter så han kan göra bilen ren och fin. Det var schampo, tvättsvampar, avfettning och spolarvätska. Det blev han nöjd med.
Eftersom han fyller idag då det även är Fars dag så fick han även några lotter att skrapa.


Vi drack kaffe och åt tårta med denna fina servise. Jag gillar den mycket därför att den är så gammal och ändå är i så toppenskick. Den är efter pappas farmor och pappa trodde den var ca 75-80 år gammal!

Min systerson tog sig ett bad hos sin mormor och morfar medan vi satt och surrade. Han plaskade och lekte och så sa han att han höll på att simma till Åland:) Han ville även bada i regnet så han slog på duschen så regnet öste ner:) Ja barn är härliga!

Så vi hade ett trevligt födelsedags- och fars dags firande! Det var lite kul att inföll på exakt samma dag i år.

Kram


På Span

Allmänt  /  0  Kommentarer


Igår kväll la vi ut en till skatt i stan.
Stefan hade under dagen pysslat med att göra en fiffig pappershållare av en gammal filmrulle men istället för filmremsan satte han dit en pappersremsa som också går att dra ut. Så när man loggar den drar man ut en bit och skriver namn och när man har varit där. Stefan la ut den på sitt "namn" så därför ville jag logga den så jag får ännu en skatt till min samling.
När vi åkte dit i morse så såg vi en som gick och tittade och kollade på något han höll i handen, sin gps. Så vi förstod att det också var en som höll på att leta samma skatt. När han såg att vi kom drog han sig undan för detta med geocaching går delvis ut på att ingen ska se vad man gör. Så vi ställde oss och spanade där han inte kunde se oss:) Då såg vi att han hittade den. Jag visste ju exakt vart den var så när han hade åkt loggade jag den och for sedan därifrån.
Men jag blev lite sur för jag hade tänkt vara allra först att logga den men så blev det inte *sur*. Men men kanske jag lyckas med detta nästa gång.

Idag är vi bjudna till mamma och pappa på middag. Pappa fyller år i morgon, på Fars dag! Men vi firar allt idag.

Kram


Första snön

Allmänt  /  0  Kommentarer


I morse när jag tittade ut var det vitt på marken!
Jag tycker om alla årstider. Jag tycker det var bra att snön äntligen kom för då blir det lite ljusare ute. Hösten är ganska mörk och grå och trist innan snön faller. Men som alltid när första snön anländer så blir det mest blött och slaskigt och den smälter bort snabbt. Men då är det bara att vänta tills snön är här på fullaste allvar.

Detta fick också bli slutet för cyklandet för detta år.
Jag ville vänta in i det sista och cykla så länge som möjligt och det har jag verkligen gjort...inte den här veckan kanske då jag har haft möjligheten att få skjuts till jobbet eller ha bilen själv. Men annars har jag kämpat på med kyla och frost på morgonen och trampat upp till jobbet. Hem har jag bara nedförsbacke så det har inte varit det minsta bekymmersamt.
Så idag på eftermiddagen mitt i det värsta snövädret cyklade jag ner till Cykelnisse för att att lämna in mitt bästa färdmedel för en ordentlig service så den är fin inför våren. Sadeln är trasig, bromsklossar behöver bytas och kedjan behöver kollas. Så han skulle gå igenom den noga. Han tyckte jag hade en jättefin cykel. Det var kul att höra. Jag trivs väldigt bra med den och jag använder den mycket. Nu får jag använda mina två ben om det är så att jag inte har möjlighet att ha bilen när jag är i det läget att jag vill ta mig någonstans. Men med bra skor, reflexer och varma kläder så ska detta inte vara något problem.

Go kväll!


Åstön

Allmänt  /  0  Kommentarer


Idag har det varit en härlig senhöst dag!
Vi hade planerat en utflykt till Åstön för att gå på skattjakt. Det härliga, soliga vädret passade perfekt.
Den första skatten vi letade låg vid Holmö Brygga. Jag har varit där förut och ätit på restaurangen som finns där. När vi kom dit satt det två svanar på en brygga bredvid där vi stog. Skatten hittade snabbt. Så vi tittade ut över vattnet en stund innan vi for vidare till skatt nummer 2.

Nummer 2 låg vid en bro där och från bron hade vi den här vackra utsikten. Vi fick leta en lång stund innan vi hittade den. Men till slut så. Den hade ramlat ner från den plats där vi tror den skulle ligga. Därför stämde det inte riktigt med kordinaterna.
 
Skatt nummer 3 låg vid det gamla militärområdet. Där vi parkerade bilen fanns en skylt där det varnades för att det kanske kunde finnas gamla aminutioner kvar. Men vi såg som tur var inga:) Vi fick gå 1 km innan vi hittade skatten. Den låg nära den här fyren. Även där var det fin utsikt.
 
Skatt nummer 4 låg vid Åstöns naturreservat. Det var ett fint område med kapell, cafè och fina klippor. Skatten låg vid klipporna i en stor stock. Den fick vi leta ganska länge innan vi hittade den. Jag ville ju inte gå därifrån utan att hitta den då vi hittat alla andra vi letat efter denna dag. För detta blev även den sista för dagen och då ville jag åka hem med full pott:) Här passade vi även på att packa upp vårat fika och avnjuta det i det vackra vädret.
Så detta blev en bra skattjakt med bra resultat då vi hittade alla fyra. De var i för sig inte så svåra men det är alltid roligare när man hittar dom man letar efter. Vi var ute i fyra timmar, härligt!

När vi kom hem blev det en varm dusch, en vilostund och sedan drog vi igång middagsprojektet för idag, hemmagjord pizza med hemmagjord pizzadeg. Vi har köpt färdigt pizzakit tidigare men nu ville vi prova detta och det blev supergott!


Så vi har haft en bra och mysig dag. Vi kommer avsluta dagen med att se nyaste Wallander filmen och tända massor av ljus.
Så helgen sammanfattar jag som ganska lugn men jag har ändå hunnit med mycket i bra och lugn takt. Nu väntas en nya vecka med jobb och träning och lite annat.

Gok kväll!