SÖNDAGSMIDDAG

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår gjorde Stefan supergod middag! Han gjorde rullader som fylldes med en röra gjord av fransk senap, bacon och pepparrot. Till detta gjorde han en sås gjord från grunden med sky från de stekta rulladerna. Kokt potatis hade vi förstås till. Det blev riktigt gott så Stefan kommer får göra denna rätt fler gånger:)

God kväll!

LYSKVÄLL!

Allmänt  /  1  Kommentarer



Vackra Junibosand!! Vi tog oss en tur igår kväll för att se alla marshaller och ljus som tänds denna lyskväll. Den firas alltid sista söndagen i augusti längs norrlandkusten. Vi stannade först på ett ställe där vi tänkte oss att det kunde vara mycket ljus som lyste. Men så var icke fallet. Så vi åkte vidare till Junibosand och där var det väldigt mycket marchaller tända efter hamnen och det var mycket folk som var där och tittade. Det var otroligt vackert och det lyste små eldar överrallt!! Så dit kommer vi åka nästa år igen. Junibosand blir ett av mina favoritställen denna mysiga och fina augustikväll!

Jag kikar ut genom fönstret nu och ser mest bara en tjock och tråkig dimma. Vad våran dag kommer innehålla skriver jag om kväll.

God morgon!

MIDDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Enkelt och gott! Igår gjorde vi en av våra favoriträtter, denna goda kycklinggryta som är så enkel att göra. Den superbra att göra dagen innan eller som jag gjorde igår, några timmar innan. Den blir godare om den får stå och dra in sig. Till detta hade vi ris och sallad.

Hej svejs!

KLUVEN VED

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår intog vi vedklyvningsposition. Trädet som vi fällde för några veckor sedan klyvde vi igår med en vedklyv som vi lånat. Den var helt suverän att hålla på med och det flöt på väldigt bra. Det blev mycket mer ved än vad vi hade räknat med. Det blev kanske ungefär typ 8-9 kubik. Så nu har vi ved så vi klarar oss länge. Stefans pappa kom förbi och hjälpte oss med de allra tyngsta bitarna, Tack så mycket säger vi!
Jag vet att skärpan på bilden inte blev den bästa men det viktiga är att ni ser hur mycket ved det blev:)

God morgon!

FRUKOST

Allmänt  /  0  Kommentarer

Så här såg dagens frukost ut. Jag gillar äggkopparna lite extra mycket. De fick jag i present av en kompis för många år sedan och de hänger med. Jag har 4 stycken och alla har olika ansiktsuttryck.

God morgon!

FREDAGSLYX!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Middag på restaurang. Det var vad vi unnade oss igår. Vi hade bokat bord på Stekhuset. Där har de riktigt bra mat. Jag åt entrecote, Mums!
I övrigt har veckan varit intensiv med jobb, träning och pyssel hemma. Vi fortsätter i helgen med pyssel ute. Vi tänkte försöka hinna med lite andra trevligheter också.

God morgon!

MUFFINS

Allmänt  /  1  Kommentarer





Visst ser de smarriga ut?:) Jag fick ett ryck nu när jag kom hem från jobbet och bakade 4 satser chokladmuffins med chokladbitar i. Jag brukar baka dessa och de får oftast gott betyg:) De är så enkla att göra och fort går det och ännu smidigare är det nu när jag har två muffinsplåtar. Jag använde mig av lite olika mönster på pappersformarna, prickigt och rutigt. Det blir så mycket roligare när formarna är i olika mönster.

God eftermiddag!

BLÅBÄR

Allmänt  /  3  Kommentarer

3 liter plockade jag och en kompis idag! Vi åkte till ett ställe där vi tänkte oss att det kunde finnas. Vi fick gå ganska långt upp i skogen innan vi hittade en större mängd. Men när vi väl hade gjort det så fanns det hur mycket som helst! Vi var ute i 2,5 timme och plockade. Jag fick låna en bärplockare. Va mycket snabbare det gick att plocka med denna fina uppfinning:)
När jag kom hem var det dags att rensa....vilket inte alls var lika roligt som att plocka:( Jag var less efter 1 liter. Så efter 1,5 liter så ville jag inte rensa mer idag. Jag tar resten i  morgon. Jag satte Stefan i jobb att plocka bort de små pinnarna som följer med...han tyckte inte heller det var så kul att rensa:(
Annars idag har vi kapat upp de sista grenarna från tallen till ved. Så nu är allt kapat. Nu ska vi göra ved av allt men det blir ett projekt om några dagar.

Nu börjar jag bli ganska trött efter en bra helg då vi hunnit med massor....kapat träd till ved, kört tallris till tippen, varit på Selånger marknad, städat huset, tvättat, kapat ännu mera ved, plockat 3 liter blåbär och rensat en del av dessa.

God natt!

MOTIV

Allmänt  /  2  Kommentarer

Apor, smurfar och barbapapa. Det är några av motiven på mina strumpor som jag köpte på marknaden igår. Jag köpte även randiga och prickiga och många andra. Jag brukar köpa på mig strumpor på marknaden så jag klarar mig ett tag. Så nu är strumplådan fylld med härliga färger och figurer.

God morgon!

MYCKET HINNER MAN PÅ EN DAG!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Härliga lördag! Den har varit fullspeckad men ändå en kanonbra dag. Vi började dagen med att köra tre släpvagnar med tallris till tippen. Så nu börjar vi komma en bit på vägen med vårat träd som vi fällde i måndags. Pappa kom och hjälpte oss. Tack så mycket för det!!
Vid lunchtid gjorde vi oss klara för att åka till Selånger marknad. Det är alltid lika roligt att gå där en sväng och titta på allt som säljs. Jag köpte strumpor, 14 par med olika motiv. Efter två timmar kände vi oss nöjda och åkte hem.
Vi har även städat hela huset nu i eftermiddag. Det var en bra syssla i detta regnväder som råder för vi behövde verkligen städa. Så nu är det rent och fint i alla skrymslen och vrår.
Till middag blev det tacos. Det är alltid lika smarrigt och man kan ju variera det så väldigt mycket med så många olika tillbehör. Idag hade vi köttfärs, salsa, creme frieche, tomat, gurka, sallad, majs, riven ost, paprika och annanas, tacoschips cheese och tortilla.
Det var våran lördag det.

God kväll!

TV BÄNK

Allmänt  /  2  Kommentarer

En egen tv-bänk har Stefan gjort! Den pryder nu vårat allrum på nedervåningen som vi håller på att inreda. Vi kände att det var roligare att göra en egen än att köpa en. Han har snickrat och betsat den svart. Den vart väldigt fin tycker vi.

God kväll!

TRÄD

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu är ett träd nere. Vi har fyra stycken som vi är sugen på att kanske ta ner. Men vi tar ett i taget. I måndags kom det hit en van trädfällare och fällde och kapade upp stammen åt oss. Han jobbade väldigt effektivt. Så på en timme hade han fällt och gjort allt med trädet som vi hade bestämt. Jag satt och tittade på och var helt imponerad av hur snabbt han jobbade med motorsågen.
Så nu har vi ett stort jobb framför oss att ta rätt på riset och göra ved av stammen och grenarna. Vi har börjat idag och lastat ris på släpvagn och börjat sortera grenar och stamm i två olika högar vad som behövs klyvas och inte.
Annars under veckan har det var jobb och träning som tagit upp min tid. Igår var jag och tränade på gymmet kl 7 och i måndags var jag där på eftermiddagen.

Nu blir det tv sedan besöka john blund.

God kväll!

LINGON OCH BLÅBÄR

Allmänt  /  0  Kommentarer

En skogstur blev det idag med Mange och Sara och deras barn. Vi letade svamp och blåbär och lingon och vi hittade mycket av de två sistnämnda. 1 liter fick jag och Stefan ihop som jag rensade när vi kom hem. Dessa har jag nu fryst ner som jag kan ta fram när jag vill göra en blåbärspaj...mums! När vi kände oss nöjda gick vi hem till Mange och Sara där det bjöds på fika, gott! Tack så mycket säger vi.
Annars idag har vi fixat och grejat ute och fortsatt med vårat tv-rumsprojekt nere. Det kommer bli så fint när det är klart.

God kväll!

SY

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag tycker inte om att sy! och inte heller hålla på med tyg överhuvudtaget för den delen. När vi skulle sätta upp gardiner på övervåningen när vi flyttat in var det Stefan som fick fålla och lägga pressband. Igår när vi skulle sy gardiner av det tyg vi köpte igår till rummet nere som vi håller på att inreda så var det Stefan som fick sy och fålla allt. Han är så himla duktig på det mesta! För honom tog det inte lång tid att få detta sytt och snyggt blev det. För mig hade det tagit hela natten och då hade jag säkert "slitit mitt hår" och sagt många fula ord innan jag fått till det. Jag hjälpte i för sig till med att vika och nåla allting innan det skulle sys:) Men det var Stefan som gjorde det största jobbet!!
Annars igår unnade vi oss helglyx i högsta grad. Det blev hotellfrukost på Södra Berget. Vi hade presentkort där som vi fick i julklapp och som vi ännu inte utnyttjat. Så vi kände att det var dags nu. Det är så bra där och fint att sitta och titta ut över Sundsvall medans man sitter och mumsar i sig av den goda frukostbuffèn.
Sedan blev det en tur till Birsta där det inhandlades massor med grejer till rummet nere. Men det kommer det bild på när allt är klart:)
När vi kom hem klippte jag gräset. Det är väldigt mycket att klippa då gården är 1700 kvm. Men det går ganska fort att klippa ändå och det blir så fint när det är klart.
Under kvällen fixades det och donades här hemma.

Nu är det söndag och vi får se vad denna soliga dag kommer innehålla.

God morgon!

SYSKONBARNEN

Allmänt  /  0  Kommentarer

De är så söta och goa bägge två, mina underbara systersöner:)


SYSTER 35 ÅR!

Allmänt  /  0  Kommentarer

GRATTIS!
Ikväll var vi bjudna på födelsedagsfika till syrran som fyller 35 år idag. Det bjöds på gott fika och glasstårta. Barnens farmor och farfar och faster och hennes familj var också där och mormor och morfar förstås. Av mig och Stefan fick hon en ljuslykta som hon hade önskat sig att ha i trappan upp till övervåningen.



Min äldsta systerson fick låna kameran och ta kort på lillebror:) Det tyckte han var väldigt roligt. Lillebror däremot rynkande på pannan och undrade vad brorsan höll på med:) Jag är moster till två underbara pojkar:)!♥

God kväll!

23 ÅR!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag skulle min familjs långhåriga tax Brasse fyllt 23 år. Åren går fort. Vi tog bort honom 2 juli 2000 då han blev sjuk.
Det bästa han visste var leverpastej och att vara i stugan.

Du var den bästa hunden i världen!♥

HELGEN SOM GÅTT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Legobygge. Det var vad Stefan ägnade sig åt igår när vi hade besök av min systerson. De byggde denna borg tillsammans. Allt lego, dvs två stora lådor hälldes ut på golvet. Så de satte igång och letade bitar. Så efter några timmar var det färdigt.
Systersonen sov även över hos oss. Kvällen gick helt efter hans önskemål:) Han bestämde vad vi skulle äta till middag och vad han ville göra på kvällen. Vi hyrde två filmer, Lilla jönssonligan på kollo och Scoobido. Idag på förmiddagen åkte vi till labyrinten i Svartvik och lekte ett tag. Det tyckte han var väldigt roligt att springa runt där och tävla om vem som kommer igenom labyrinten först. Han var bättre än mig att hitta ut:)
Idag har vi uppvacktat Stefans syster som fyllt år. Vi fikade gott fika och spelade spel och hade det trevligt. Av barnens farmor fick jag och Stefan en burk med hjortronsylt som hon hade kokat. Tack så mycket säger vi!
I fredags kväll var vi bjuden till ett par grannar till Stefans föräldrar. Det har blivit tradition att vi ses varje år och umgås och äter gott och leker och har kul. Deras barn med respektive är också med och Stefans syster och familj så vi var ca 16-17 stycken så det var en riktigt trevlig kväll!
Ja detta var min helg som har gått väldigt snabbt. Min semester är slut nu så i morgon är det dags för jobb igen.

God kväll!


BAKA

Allmänt  /  0  Kommentarer



Nya inköp till bakningen har det blivit. I veckan när vi var på Ikea köpte jag ett galler som jag kan lägga mina bakverk på när det är klara i ugnen. Även muffinsformarna på den översta bilden köpte jag på clas ohlson och även en bakduk blev det därifrån. Det har jag också saknat när jag bakat, att kunna baka ut bulldegen på.
När vi var på väg till Ullared stannade vi till på ett köpcentrum där jag hittade denna muffinsbok. Den fastnade jag för direkt. Jag har inte provat att baka något från den ännu.
När jag bakar så har jag saknat att ha flera måttsatser. Så på Ullared köpte jag 3 stycken i olika,klatchiga färger.

God morgon!

TEMPERATUR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Behaglig badtemperatur må jag säga. Kring 25 grader har det varit i vattnet hela veckan i Stekpannan. Vi har slappat i solen och badat och haft det skönt varje dag. Även igår förmiddag var vi ut dit för då var det soligt och fint. Men framåt lunch började molnen infinna sig så vi packade ihop och åkte hem.
På eftermiddagen gjorde vi några ärenden. Vi åt middag på Ikea innan vi åkte på notdragning i Bergeforsen. Den är varje år men jag hade aldrig varit där. De åker ut med nät och drar in lax. Sedan lottar de ut laxar också. Mamma vann en firre.
Efter det blev det fika hos syrran för de var också på notdragningen. Tack för den smarriga kladdkakan!

God morgon!

SOMMARMAT

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kycklingsallad. Det fick bli middagen igår efter en varm och solig dag på stranden. Gurka, sallad, tomat, röd och grön paprika,  majs, osttärningar, fetaost, champinjoner, tonfisk, kyckling och pasta. Vi hade även baugette och dressing till.  Vi ställde fram allt så fick man ta det man ville ha. Även Stefans mamma kom och åt med oss.
I två dagar har vi legat på stranden och solat och badat. Vi har åkt till Stekpannan, ett väldigt bra badställe några mil söderut. Det är bra botten, långgrunt och fint runomkring. Stefans syster och familj har också varit där och barnen har badat och lekt och haft roligt. Det ser ut att bli en härlig dag även denna så det blir stranden även idag.

God morgon!

SEMESTER 2011, DAG 7 HEMFÄRD

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hemgång. Vi steg upp tidigt, packade bilen, städade ur husvagngen och checkade ut och sedan började vi åka hemåt. När vi kom till Jönköping började bilarna framför oss att bromsa in. En bilist satte på varningsblinkers för att uppmärksamma bakomvarande. Dessa två små söta rådjur promenerade mitt på körbanan. De gick där i sin egen lilla takt innan de efter en stund gick åt sidan och trafiken kunde flyta på som vanligt igen.
Det är ca 80 mil melllan Ullared och Sundsvall så det tog 9 timmar att tag sig hem. Vi gjorde några få, korta stopp för lunch och så. Men det flöt på bra och vi var hemma i bra tid.

Vi har haft en bra och härlig semsterresa!

God morgon!

SEMESTER 2011, DAG 6

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vårat boende. Det var en fin och trevlig husvagn med möblerat förtält och allt. Tjusningen med att bo på camping är just själva campinglivet, att kunna sitta i förtältet och äta sina måltider, att behöva gå iväg med diskbaljan till servicehuset för att kunna diska. Som barn hade vi husvagn och campade mycket så jag gillar denna typ av semesterboende vädligt mycket faktiskt.
I övrigt denna lördag gjorde vi vårat sista besök på varuhuset. Vi köpte det sista som vi behövde och ville ha. Denna dag sken solen så efter lunch åkte vi till campingens badplats och solade och badade ett tag. Det var härligt att slappa och svalka sig i vattnet.

Läs mer...

SEMESTER 2011, DAG 5 HUNGRIG HUND

Allmänt  /  0  Kommentarer

Till middag denna kväll gjorde vi tacos. Det var lätt mat att tillaga i husvagn då det bara är att steka köttfärs och skära grönsaker. Vid kokplattan fanns ett fönster som vi hade öppnat när vi stod där och stekte. Nedanför låg den här hunden och kände doften av stekos. Han tittade på oss precis som att han aldrig hade sett mat förut:) Han tittade på oss med en blick som sa: kan jag få smaka tacos?:) Han hade mat och vatten där han låg och såg ut att ha det skönt men en tacostallrik tyckte han nog skulle sitta fint i magen:) haha!
Annars denna dag var vi på varuhuset tills de öppnade kl 8. Det var kö in men det gick bra ändå. När vi var inne i butiken gick jag till klädavdelningen och Stefan till hemavdelningen som låg längre in i butiken. Eftersom alla vill stanna till i början så var det hur lugnt som helst där vi var. Jag hittade den del kläder och vi köpte andra bra saker till hemmet.
På eftermiddagen och kvällen tog vi det lugnt. Vi gick en promenad runt campingen. Det var en väldigt fin och stor camping.

fortsätt läs vettja...

SEMESTER 2011, DAG 4 GÖTEBORG

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vackra stad! Vi parkerade i garaget nära Liseberg som var ett av huvudmålen för denna utflykt. Men först gick vi en promenad till stan till en klädbutik där jag ville köpa ett par jeans och så blev det:) Det var underbart väder så vi gick en lugn och härlig promenad tillbaka mot bilen och Liseberg. Jag har varit på Liseberg några gånger nu och den nöjesparken är verkligen värt ett besök även om man inte vill åka karuseller och så. Det är väldigt fint där och det finns mycket hjul att spela på där man bland annat kan vinna choklad och sånt. Vi vann 2 kg dumle!:)
När vi satt oss för att vila fötterna en stund kom Lisebergskaninerna åkandes:) Jag skyndade att ta fram kameran och sprang efter:) Jag fick en superbra plats där de ställde bilen och började showa:)! Jag tog många bilder och det var väldigt roligt att fota denna lilla show!
Svårigheten när man kommer till en stad som man sällan är i är att hitta ett bra matställe. Så oftast får man chansa på något som ser bra ut när man går förbi. Ibland blir det sämre och ibland lyckas man bättre och lyckas, det gjorde vi denna härliga dag! Vi tog bilen till casinot som vi planerat att göra ett besök på. Vi gick en ganska lång stund innan vi kom till en gata med många restauranger. Där gick vi in på en och det var ett trevligt ställe med väldigt bra mat!
Vi gick tillbaka och gjorde oss klar för ett besök på casinot innan vi åkte tillbaka till campingen på Ullared.
Vi hade en helmysig dag i ett trevligt och soligt Göteborg!

Mer läsning blir det...

SEMESTER 2011, DAG 4 VARBERG

Allmänt  /  0  Kommentarer

Utflykt! Målet för dagen var Göteborg som ligger 10 mil från Ullared. På vägen stannade vi till i Varberg. Först gick vi en sväng på stan och tittade i affärer. Sedan gick vi runt Varbergs fästning som vi hela tiden tänkt göra ett besök på. Det var fint att gå runt där och titta och utsikiten mot havet var fantastisk!

Vi åt lunch i Varberg innan vi åkte vid mot Göteborg!

Läs mer....


SEMESTER 2O11, DAG 3

Allmänt  /  0  Kommentarer

På onsdagen riktigade vi oss på att börja shoppa från den inköpslista vi hade gjort. Vi behövde en del saker till huset och vi hittade det mesta av det, dörrmatta, duschdraperi, stolsdynor, kuddar till sofffan och en massa andra bra saker. Jag hittade även en del redskap till bakning som jag behövde.
På kvällen blev det grillat. Det tog lite tid med engångsgrill att få köttet klart men det gjorde inte så mycket för gott blev det. Efter middagen gick vi en promenad till området kring varuhuset och köpte oss en var sin god glass, mums!

Fortsättning följer....

SEMESTER 2011, DAG 2

Allmänt  /  0  Kommentarer

Framme! Vid 14-tiden på tisdagen var vi framme vid vårat mål för denna semester! I januari bokade vi 5 nätter i husvagn på campingen här. Kl 15 var det incheckning så vi parkerade på den enormt stora parkeringen och gick mot ingången. Det var lång kö in vilket jag inte trodde den tiden på dagen men ack så fel jag hade. Men den rörde på sig hela tiden så det gick fort att ta sig in.
Vi checkade in i våran husvagn, tog en till sväng inne på varuhuset, handlade tillbehör till tacos och sedan slöade vi och tog det lugnt resten av våran första dag på Ullared.

Fortsätt läs mer om våran resa!

SEMESTER 2011, DAG 1

Allmänt  /  0  Kommentarer

Äntligen!! Tidigt i måndags åkte vi iväg på våran semesterresa. Första stoppet blev hos min farmor och farfar. De har ett väldigt fint ställe vid vattnet.
Vi åkte sedan vidare och stannade till på hotell efter vägen. Det var ett bra hotell med pool och gym som vi utnyttjade på kvällen. Det är alltid skönt att röra på sig när man suttit still i bilen en hel dag.

God morgon!