VINTERBILDER SOM GRAVID

Allmänt  /  6  Kommentarer
Idag fotade vi magen!
Vi ville passa på nu när det varit så fint och soligt väder. Vi åkte till ett av mina fotoställen, en kyrkogård en bit härifrån. 
Jag är riktigt nöjd med flertalet av bilderna men det är den här som jag är mest nöjd med och som jag vill dela med mig av.
 
Annars idag har jag varit och hälsat på en kompis. Vi fikade och surrade och hennes hästar såg ut att njuta i vintersolen. 
Lite ärenden har vi också hunnit med. Till middag idag åt vi torsk med äggsås och potatis vilket var väldigt gott. 
 
Igår gjorde vi ett viktigt och bra inköp. Foton på det kommer inom snar framtid:)
 
God kväll!

NYTT FODRAL I ROSA

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag behövde ettt nytt fodral till mobilen.
Jag har inte tidigare velat ha ett som man även kan ha som som plånbok som många har. Jag har tänkt så att om jag skulle tappa det så tappar jag ju verkligen allt. Men nu ville jag ge det en chans för det verkar ändå rätt så praktiskt. 
 
Först beställde jag ett som jag inte blev nöjd med för det fick inte plats så många kort i den. S behövde ett nytt så då unnade jag mig själv ett annat. 
Den har plats för 6 stycken kort vilket passar mitt behov. 
 
Det som jag inte visste när jag beställde fodralet var att telefonen fäster med magnet. Så det är väldigt smidigt att ta av och på. Det bästa med det var att den är lätt att flytta över till mitt träningsarmband när jag tränar och vill ha musik och att den får plats i armbandet utan att ta bort skalet runtom. Det tycker jag är väldigt smidigt och bra.
 
Så jag kan varmt rekomendera detta fodral som ni hittar HÄR.
 
God morgon!
 
 
 
 

JAG FÅR INTE NOG...

Allmänt  /  1  Kommentarer
...Av vår utsikt!
Det gäller att fånga ögonblicken då det vackra dyker upp. Strax efter kan det vara borta. Igår togs den här bilden precis när vi skulle åka på jobbet. Jag skyndade att hämta kameran.
Det var ett fantastiskt härligt vinterväder igår med sol och bra temperatur och det verkar ska fortsätta i helgen. 
 
Idag ska vi ordna en spännande grej.
 
God morgon!
 

GRAVID I VECKA 24

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag inleder vi vecka 24!
Det är nästan overkligt va fort veckorna går. För varje dag som går längtar vi ännu mer efter den lilla bebisen som växer inom mig. 
Jag mår fortfarande väldigt bra.
Vi förbereder lite olika saker åt den lille och det är roligt att göra i ordning rummmet och allt vad det innebär. 
 
Den här veckan har bestått av jobb och föräldrautbildning i tisdags kväll, igår var jag på ett trevligt inredningsparty hos grannarna och ikväll har det blivit en fixarkväll med lite tvätt, räkningar och annat viktigt.
 
Det är snart helg och vi får se vad den har att erbjuda.
 
God kväll!

HÄRLIG HELG!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Jag började den så här.
Jag slutade 13.30. Jag åkte förbi affären och köpte med mig lite lösgodis, åkte hem och lade mig i soffan med min nyaste Amelia och smaskade godis:)
Jag började sedan förbereda 3-rätters middagen med grannarna som jag skrev om i förra inlägget.
En mycket trevlig kväll hade vi.
 
Igår fick vi mycket gjort. S gick ut och drog tallris från tallen vi har fällt. Jag diskade ur besticklådorna som verkligen behövdes. Jag tog även tag i städningen i tvättstugan som verkligen behövde en rejäl städning. Det blev så fint och så stor skillnad. Sedan fortsatte jag på nedervåningen med tv-rummet och badrummet. Där emellan följde jag med till soptippen för att slänga allt tallris och åkte in en sväng till apoteket.
Efter lunch fortsatte jag städningen och när jag var klar kom S föräldrar på besök en sväng. 
 
Därefter blev det en promenad innan vi åkte in till stan där vi mötte upp mamma, pappa och yngsta systersonen på Biteline där vi bokat bord.
Medan vi väntade på maten fick han kritor och papper med maträtterna på:) Bra tidsfördriv för en 4-åring:)
Alla vi åt tacos. Den är bra där med mycket gott att välja på.
 
Vi åkte mätta och belåtna därifrån och for hem och myste framför melodifestivalen. 
 
Idag har vi rensat ut lådan med återvinning som vi alltid bara slänger ner allt som ska till återvinningsstationen men nu var lådan full så det var bara att ta sig i kragen och rensa.
Det blev en tur till Birsta för att titta på golv till bäbisens rum, handlade lite mat, fikade med S föräldrar och gjorde lite andra små ärenden. 
När vi kom hem gick jag en promenad, S fortsatte med tallriset och jag damsugade trappan och städade en kökslåda. 
Ikväll åkte vi ner med allt till returstationen som vi sorterade på förmiddagen. 
 
Så nu kan vi slappa ikväll med gott samvete. 
 
God kväll!
 
 

3-RÄTTERS MIDDAG!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Vi hade en mycket trevlig kväll igår!
Vi bjöd grannarna på 3-rätters middag.
Till förrätt blev det en räkbakelse med formfranska som vi stansat ut med ett glas som vi lade i 3 lager. Emellan fyllde vi den med en röra på tonfisk och rödlök.  Den smakade mycket gott. 
 
Huvudrätten.
Den bestod av ungstekt kyckling i en god sås av grädde, creme frieche, vitlök och soltorkade tomater. Till detta serverade vi potatisgratäng, sallad och baugette. Bilden ser lite "geggig" ut men jag fick inte till någon bättre just då. Jag ska försöka fota en bättre till dagens lunch:)
 
Efterrätten.
Jag bakade en kladdkaka med after eight. Jag har aldrig haft den smaken i en kladdkaka förut men det blev riktigt gott. Kladdkaka blir godast när man gör den dagen innan och att den får stå framme en stund innan servering. Jag tycker det är lite svårt att veta när den är i perfekt konsistens att ta ut från ugnen. Jag gräddar den nästan aldrig på den tid som står i receptet. Jag tar ut den lite före för att få den där kladdigheten i kakan.
 
Vi fick mycket beröm för middagen och vi hade supertrevligt. Vi pratade och umgicks och såg på tv och spelade kort. 
 
Tack våra härliga grannar för en mycket trevlig och härlig kväll!
 
God morgon!
 
 
 
 

MORGONENS HAVSUTSIKT!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Jag älskar våran utsikt!
När jag nu på morgonen tittade ut över havet så möttes jag av det här! Det är väldigt vackert när solen börjar gå upp och de färger som då utspelar sig är magiskt!!
 
God morgon!
 

HELGENS JOBB.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Helgen gick fort.
Då vi förra veckan fick två träd fällda så har S jobbat på med att såga av allt ris från tallen. Vi har fällt två tallar tidigare så vi vet att det är mycket jobb med att få bort allt, men det är det värt för vi kan använda alla tjocka grenar och stammen till ved.
 
 
 
 
 
Jag tog lite mer bilder på trädprojektet i lördags då det var ljust ute.
Vi har mycket arbete framför oss men vi är så nöjda med att ha fällt de två sista träden.
 
i övrigt i helgen har mina syskonbarn varit här. Vi hämtade dom i lördags eftermiddag. Vi åkte hem och spelade tv-spel och myste. Vi köpte hem mat och såg på melodifestivalen. 
Efter en rätt så stökig natt med hostiga barn i huset tog vi det lugnt även på söndagen. E följde med S till tippen annars tog vi det mest bara lugnt. Vi åt nygräddade våfflor till lunch och jag bakade en god kladdkaka tills syrran kom och hämtade barnen. Så då fikade vi gott alla hjärtans dag-fika allihopa.
 
Så helgen rullade på. 
 
Nu har vi startat en ny vecka. 
 
God kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 

TRÄDFÄLLNING!

Allmänt  /  3  Kommentarer
När jag var på jobbet igår fick jag den här bilden av grannen!
Vi hade efter lång betänketid bestämt oss för attvi skulle  ta ner den stora eken vi hade på gården. Grenarna var väldigt stora och började hänga över taknocken på huset och det var även en stor spricka i trädet. 
Trädfällaren ringde mig igår och inom ett par timmar kom då den här bilden. Det kom även en video senare och de är otroligt skickliga på att fälla träd och detta var verkligen gigantiskt stort. En stor eloge till dessa duktiga trädfällare!
 
De fällde även en tall på nedsidan. Den stammen tog de med sig men nu har vi allt ris från den och den här eken att ta hand om. Vi har braskamin och kommer nu ha ved för lång tid framöver.
 
God morgon!

FETTISDAGEN!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Igår blev det extra lyxigt kvällsfika:)
Eftersom det var fettisdsgen igår så köpte vi oss var sin semla och smaskade på till tv:n. De var väldigt goda:)
 
Jag känner en viss träningsvärk i kroppen idag. Jag gjorde ett bra pass på gymmet i går morse med ett program som jag kör nu när jag är gravid. Jag tränar ganska hårt och mycket i vanliga fall men nu när jag är gravid vill jag ta det lugnare. Jag kör med övningar som är bra för mig nu men i ett lugnt tempo. 
 
Gästrummet som vi hållit på att röja undan alla saker i senaste veckorna är nu äntligen tomt. 
Så nu kan vi inleda nästa fas där inne:)
 
Nu är det snart dags för jobb.
 
God morgon!

ÖSTERSUNDSTRIPP

Allmänt  /  8  Kommentarer
Igår åkte jag till Östersund med tåget.
Jag mötte upp goda vänner från studietiden där. En av dom bor där så den här gången träffades vi hos henne. I somras kom de till mig så vi turas om att besöka varandra.
S och H kom redan på fredagen. Så när jag kom igår möttes vi upp på stan där vi tittade runt och shoppade lite. 
15.00 var det bokat afteroon tea på ett mysigt ställe. Det kändes extra lyxigt att servitrisen kom in med det stora fatet av en massa gosaker och goda tesorter. Hon beskrev vad allt var för något och vi fick bra service. 
 
När vi kände oss nöjda där åkte vi och handlade till middagen. Det blev lite av varje, skinka, salami, ostar, päron, tomat, rostbiff och potatissallad. Jag höll mig till det sistnämnda och allt smakade gott. Vi hade supertrevligt hela kvällen, surrade om allt möjligt och såg stundvis på melodifestivalen och smaskade på lite godsaker, bland annat goda popcorn. . Vi var uppe till 23.30. Vi hade mycket att prata om:)
 
Idag kl 11.41 gick mitt tåg tillbaka hemåt.
Vi har haft det supertrevligt, synd att tiden går så fort när man ska ses. 
Jag åker sällan tåg men det är ett bekvämt sätt att resa på tycker jag. 
 
Tack alla för en trevlig helg!
 
God kväll!
 

MYSFREDAG!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Nu är det helg!
Den invigde vi igår med att först äta ute på ett ställe med väldigt god buffè med fisk, kyckling, fläskfilè och så hade de igår en väldigt god oxfilègryta. Det har även ett stort salladsbord och det är ju så gott och härligt att kunna plocka det man vill på en stor buffè. Det fanns även kladdkaka till efterrätt:)
 
När vi kom hem myste vi med vårt middagssällskap framför tv:n med lite tända ljus och hade det trevligt. 
 
Vi är nu inne i vecka 21 i graviditeten och jag mår fortfande väldigt bra för att vara gravid. Magen växer och det blir svårare att hitta kläder i garderoben som passar:) Jag har köpt mig lite fina mammatröjor och byxor men jag har många fina tunikor sen tidigare som fortfarande funkar men några börjar bli för små:)
 
Jag håller igång träningen på gymmet nu när jag är gravid men dock mycket lugnare än i vanliga fall. Jag försöker vara på gymmet ca 2-3 gånger/vecka och gå promenader ca 3-4 gånger/vecka. Jag har gått promenaderna med stavar senaste månaderna och det är riktigt kul och ger mer motion än att gå utan. 
 
Det har blivit dåligt med bloggande den här veckan. Jag tror jag ska skriva ner idèer att blogga om som bara är att plocka fram när jag har bloggtorka:)
 
God morgon!