LJUS I MÖRKRET!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag har gjort ett nytt fat:)
Jag gjorde klart det i helgen som var. Jag har gjutit, målat och skrivit hjärtarna själv. Ljuslyktan kommer från partylite och stenarna som ligger som en ram plockade jag på uppfarten och så dekorerade jag med några små pinnar. Jag är själv mycket nöjd.
 
Det känns att man ställde tillbaka klockarna en timme i söndags. Jag är fortfarande väldigt trött när klockan är runt 21-tiden då hon egentligen är 22. Men det går väl till sig på några dagar.
 
Idag har vi bilen på service. Det kräver lite extra planering från oss då eftersom vi båda måste ta sig till och från jobbet på något sätt. Men allt löser sig.
 
Nu är det snart dags att åka till jobbet.
 
God morgon!
 
 

GRATTIS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ikväll har vi firat den här killen:)!
Han fyller 9 år på onsdag! Det är helt sjukt vad åren går fort och va stor han har blivit, min äldsta, älskade systerson! Det bjöds på gott fika, kakor och tårta. Av oss i present fick han det här spelet och han blev verkligen superglad:)
Annars idag har vi varit till Stefans föräldrar på förmiddagen. Jag tog cykeln ner lite senare. Det var ganska kallt idag att cykla men det var ändå härligt på något vis.
Mamma och pappa har varit här i eftermiddag. Pappa sålde vedklyven idag som han har haft stående här. Sedan blev dom kvar med oss och vi köpte hem mat som vi åt innan vi åkte till kaladet.
 
Det känns av att man fått en timme extra idag. Dagen har känts lite längre än vanligt.
 
Nu är det snart en ny vecka.
 
God kväll!
 

SKÖNA LÖRDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår blev det god middag!
Vi gjorde god potatisgratäng, ugnstekta morötter, pepparbiff, pepparsås, grödsaker och vitlöksbröd.
Det var riktigt smarrigt:) Vi tände ljus och hade det mysigt vid middagsbordet.
Annars igår åkte vi en sväng på dan till Birsta och köpte några smågrejer och innan vi åkte hem åt vi lunch på stan, kinamat.
Det blev en cykeltur på eftermiddagen, 2 mil på 1 timme ner mot Kvissleby, Skottsund, Mjösund, Njurundabommen och så hem.
Jag håller på med ett ljusfat till vardagsrumsbordet som jag började med igår. Det tänkte jag försöka göra klart idag.
 
Trevlig söndag!
 
 

MIN STÖRSTA ÄGODEL!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag klarar mig verkligen inte utan dessa!
Det fick jag prova på idag. På förmiddagen när jag var på jobbet så kände jag plötsligt hur dessa små grejer som sitter mot näsan på glasögonen började lossna. En av dom lossnade på en gång. Jag insåg snabbt att det skulle bli ett besök hos optikern efter jobbet.
Det skulle ta typ en timme att fixa till dom. Då blev jag kluven för Stefan var på jobbet och väntade på att jag skulle hämta honom och jag kunde inte köra bil om jag lämnade ifrån mig dom. Så det löste sig med skjuts för Stefan till stan och sedan väntade jag kvar hos optikern i ca 40 minuter innan de var klara. Det var inte där jag ville tillbringa allt för mycket tid så på en fredagseftermiddag!!
Men det som gav mig den största förvåningen på länge var att det kostade mig 300 kr att laga!!
Men det var bara att betala och se glad ut för jag måste ju verkligen ha mina glasögon från morgon till kväll.

Men nu är de hela igen.

God kväll!
 
 

ORDNING OCH REDA!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det är vad vi har fått med våra träningskläder.
I måndags köpte vi nämligen en varsin ny klädhängare som har på nedervåningen till kläderna. De andra var lite för små och då kollade vi runt och hittade dom här på Ikea. Man sätter fast dom med expanderskruv så sitter det hur stabilt som helst.
 
Annars i veckan har det blivit några mornar med träning, Stefan har varit borta i två dagar men nu är han äntligen hemma:)
Ja annars har det inte hänt så mycket.
 
Nu är det snart helg!
 
 
God morgon!
 

TACK!

Allmänt  /  0  Kommentarer
http://spicyewa.se/wp-content/uploads/2009/11/st%C3%A4derska.png
Att så lite kan göra så mycket!
I morse när jag var på gymmet och höll på att göra mig klar för att åka till jobbet så kom städerskan fram och sa att jag var fin i håret efter att jag färgat och slingat det:) Vi brukar heja på varandra på morgonarna då både hon och jag är där tidigt.
Det var så kul att få så fina kommentarer om mitt nyfärgade hår.
 
God kväll!
 

MINIDOKTOR!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag fick vara patient:)
Den här lilla killen plockade fram sin doktorslåda när jag var där igår. Han undersökte mitt hjärta, kollade i mina öron och undersökte om jag hade några reflexer i benen:) Mosters älskade gounge:)!!
 
Vi inledde den här söndagen med att åta frukost på Ikea. Det var riktigt gott.
Det blev några inköp på Ikea, krokar till sovrummet och klädhängare till träningskläderna.
Innan vi åkte hem handlade vi på Ica.
Stefans syster har färgat och slingat håret oå mig idag. Jag blev mycket nöjd! Tack för hjälpen!
En cykeltur på 2 mil har jag också hunnit med. Det börjar bli lite kallt nu att cykla med med rätt kläder så går det ändå ganska bra. Jag kommer inte ställa in cykeln i första taget:)
 
Nu blir det tv och mys resten av kvällen.
 
God kväll!
 

GRISAR I GYTTJEBAD!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi har länge tänkt baka den här tårtan!
Igår när vi skulle till syrran och äta och så med dom så kom vi på under vecksn att tårtan skulle passa bra som efterrätt.
Den var enklare att göra än vad vi hade trott. Vi köpte färdiga tårtbottnar och hade en ambrosiakaka som första lager för att få lite stabilitet och höjd på tårtan. Sedan bliv det vanligkräm i ett lager och längst upp blev det chokladkräm som gyttja.
Runt om är det kitkat och ett brett, rosa sidenband.
Grisarna var roliga att göra och det som var mest roligt är att de badar i den härliga gyttjan på lite olika sätt:)

Tårtan var mycket uppskattad och god blev den:)
 
Stefan följde med P och V till hockeyn medan jag och syrran var hemma med Erik och myste på och busade och tittade på tv. Lagom till hockeyn var slut hade vi varit och köpt kinamat som vi åt tillsammans allihopa.
 
Tack för en trevlig kväll:)
 
I övrigt igår så plockade jag och gjorde fint uppe, Stefan tog lade in vinterdäcken i förrådet och så var vi iväg och tränade en sväng. Jag cyklade totalt 1,3 mil och det var nästan motvind hela vägen.
 
Idag får vi se vad dagen har att erbjuda.
 
God morgon!
 
 

KLART!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu blir det varmt och skönt!
Nu har vi burit in ved till vårt lilla ved förråd i garaget. Så nu kan vi elda ett tag framöver utan att behöva gå och hämta i vedboden.
Det är riktiga höst vindar idag så det blev en liten brasa i morse.

God förmiddag!

FÖRSTA SNÖN!

Allmänt  /  0  Kommentarer

I morse var det vitt!
Det var inte någon snö hemma hos oss men när jag kom till jobbet såg det ut så här. Jag tycker det är lite väl tidigt men det blir ju lite ljusare när snön kommer.

Ikväll har jag varit och simmat med en kompis på alnöbadet. Det var mysigt och skönt för kroppen.

Nu ska jag se hela Sverige bakar:)

God kväll!

LJUS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det är mysigt med ljus!
Det har jag fixat med ikväll i allrummet nere. Jag har lagt på ny duk på bordet och placerat ut ljus så att det ser lite trevligare ut än innan. Jag gillar verkligen det här ljuset. Hela ljuset lyser så fint.
Ikväll har vi varit på tippen med buskarna som vi klippte igår. Stefans pappa kom hit och hjälpte oss. Vi har ju ingen dragkrok på bilen så när vi behöver köra skräp till tippen med släpvagnen brukar det alltid lösa sig med hjälp av Stefans föräldrar eller mina. Pappa körde en vända till tippen i morse med släpet som vi lastade igår.
Vi tackar så mycket med all hjälp idag!
 
God kväll!
 
 

BELYSNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi har mycket belysning nu i sovrummet!
Vi är mycket nöjda med renoveringen av sovrummet. Vi har även köpt några lampor som lyser upp höstmörkret.
Den första köpte vi två av så vi har en vid varje säng. Den svarta står i fönstret och den köpte jag och mamma när vi var på Birsta i veckan.
Den sista är ett batteridrivet ljus som passar mycket bra på sänggaveln vi köpte.
Så sovrummet är riktigt mysigt nu.
 
Idag har vi gjort mycket både ute och inne.
Vi har städat och plockat på nedervåningen, plockat och städat uppe, städat toan uppe. Ute har vi lastat släpvagnen med skräp som ska på tippen i morgon. Stefan har fixat med veden och det stora projektet var att vi kapade och rensade ur rosenbuskarna som vi har upp mot grannarna på ovansidan. Vi gick an med motorsågen och det gick riktigt bra och resultatet blev väldigt bra. Det kommer växa upp igen till våren.
Jag har även hunnit med en cykeltur och vi avslutade helgen med att äta god tacos:)
 
Nu blir det soffan resten av kvällen!
 
God kväll!
 
 
 
 
 
 

KAKBAK!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Självklart hann jag med lite kakbak igår också:)
Jag ville göra hallongrottor men på ett roligare sätt. Då kom jag på att jag kunde lägga bollarna som man rullar i små söta kakformar. Då blev de genast lite annorlunda jämfört med hur jag brukar göra:) Goda blev dom också.
 
Även två sockerkakor bakade jag, en tigerkaka och en vanlig sockerkaka blev det. Det är bra med varmluftsugn. Vi använder det jämt när vi lagar mat i ugnen men nu gjorde jag även det när jag gräddade sockerkakorna och att kunna sätta in två stycken samtidigt var väldigt praktiskt!
 
God morgon!
 

KALAS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Stefans mamma har fyllt år!
Så igår var vi där och firade henne. Vi blev bjuden på god tacosbufffè med allt gott man kan tänka sig:)
Stefans syster med familj var också där och hans morbror.
Tack för en mycket trevlig kväll!
 
Annars igår fick vi en hel del gjort. Bilen fick vinterdäck och en tvätt, gräset klipptes, vi gick med trimmern på utsidan av staketet och en cykeltur på 1,7 mil hann jag med också.
 
Idag blir det en dag med lite av varje.
 
God morgon!
 
 
 

PASSAGERARE!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Plötsligt kröp den här nyckelpigan på instrumentbrädan.
Den hade väldigt snabba ben och sprang väldigt fort framåt, över till förarsidan bort mot fönsterrutan med en väldigt fart.
Idag när jag slutade åkte jag ut och hämtade Stefan på jobbet och sedan åkte vi och handlade på Ica Maxi.
Till middag idag blev det lite plockmat, rostbiff, räkor, kyckling, potatisgratäng som vi köpte färdig på lösvikt, grönsaker, vitlöksbröd och vitlökssås. Det var så behändigt så här på en fredag att bara ta fram och inte behöva laga mat och gott var det:)
 
Det har varit en intensiv vecka med många tidiga mornar med träning. Men jag tycker om att träna på morgonen. Jag har mest energi då.
 
Nu är det helg!
 
Trevlig helg!
 
 

LÖVEN FALLER!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Jag fick dom här av syrran igår!
Så himla fina höstbilder på mina älskade syskonbarn!
 
God morgon!
 

HÖSTFINT!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har jag planterat!
Jag tyckte det var dags idag att göra lite höstfint i krukorna ute. Vi köpte ljung igår och jag dekorerade även med rönnbär i krukorna. Det blev väldigt höstlikt.
Vi har hunnit med mycket idag. Vi har städat lite och plockat undan uppe, damsugat och rensat avloppet i duschen, cyklat 1,7 mil och mamma och pappa har varit här på besök och kollade på vår fina sänggavel.
 
Nu blir det en lugn kväll!
 

GEOCACHING OCH MIDDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår hade vi en trevlig dag med goda vänner!
Vi träffades på eftermiddagen vid eljusspåret i Nacksta och gav oss ut på skattjakt. Det var längesedan jag och Stefan höll på med det men Patrik och Ullrica har det också som intresse så då passade det perfekt att göra det tillsammans.
Det här är en gammal bild från en av Stefans och mina utflykter när vi höll på som mest för jag glömde att ta bilder igår. Men vi hittade i alla fall 3 skatter på vägen upp till Grodtjärn där vi stannade till och fikade. Det började regna ganska bra men vi hade ståfika under ett tak, perfekt blev det:)
 
På kvällen var vi bjudna till dom på middag, kycklingfilè som var lindad i parmaskinka och många olika kryddor, poatisgratäng och sallad. Det var verkligen supergott!
Till efterrätt blev det en god parfait som är nästan som glass kan man säga som dom hade gjort själva. Den var också supergod.
Vi hade en mycket trevlig kväll med massa surr, god mat och trevligt sällskap:)!
 
På förmiddagen var vi ut till Birsta och köpte några smågrejer, kollade på tvapparat och verkar vara en hel djungel att hitta rätt i. Men väl kommer väl hitta någon inom snar framtid.
Vi fyllde på matförrådet innan vi åkte hem.
 
Idag blir det en fixardag hemma med allt möjligt!
 
God morgon!

GOD MORGON!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Soluppgången!
Den är oftast så fin så här tidigt på morgonen! Färgerna som blir och att solen går upp vid havet gör ju inte saken sämre:)
 
Nu är det fredag.
Veckan har gått fort och jag har hunnit en hel del, tränat måndag, tisdag och torsdag på gymmet, jobbat en kväll, fick besök av Stefans föräldrar en kväll och igår kväll blev det ju bullbak.
 
Vi har trevliga planer för helgen.
 
God morgon!
 

JAG ÄR REDO!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Kanelbullar:)
Det har jag ägnat den här kvällen åt. Det tar lite tid att baka. Jag började runt 17.30 och var klar typ 20.30.
Men resultatet blir oftast bra:)
Eftersom det är kanelbullens dag i morgon så känner jag mig nu redo för det:)
 
God kväll!
 

ÖPPNAR KL 6.00!

Allmänt  /  0  Kommentarer
http://us.123rf.com/400wm/400/400/gemenacom/gemenacom0908/gemenacom090800071/5375374-six-o-clock.jpg
Igår började gymmet att öppna kl 6 istället som tidigare 6.30.
När jag läste den informationen blev jag glad. Jag har tidigare bara hunnit träna på morgonen när jag börjar kl 9. Annars har det blivit för stressigt.
Men nu när de öppnar kl 6 så hinner jag träna innan jag börjar jobba, både när jag börjar kl 7.45 och 7.30. Det blir perfekt. Det går inte att åka dit så tidigt varje dag för då kommer jag vara aldeles för trött på eftermiddagarna.
Men i morse var jag där till kl 6.
 
Igår började jag lyssna på en annan ljudbok.
Jag har fått tips om att lyssna på den här, En man som heter Ove. Den är ganska rolig bitvis så den kan jag rekomendera om ni vill lyssna på ljudböcker.
 
Vad har hänt sedan sist jag bloggade?
Som jag skrev i senaste inlägget så var jag till en kompis och tog med mig cupcakesen jag hade bakat.
Vi känner varandra sedan hästtiden, jag red hennes häst på den tiden.
Vi gick ut till hagen och hälsade på hästarna och gav dom lite goda äpplen och myste med dom en stund. Sedan gick vi in och satt och surrade och fikade och hade det mycket trevligt. Det var längesedan vi sågs.
 
Nu blir det snart läggdags.
 
God kväll!