Lofsdalen!

                        
I helgen var vi i ett vintrigt Lofsdalen! 
Vi åkte dit för att fira Stefans mamma som fyllde 60 år. Vi var där allaihopa, Stefans mamma och pappa och hans systers familj.
Vi hade en jätte härlig och mysig helg. Vi lånade en fjällstuga som låg väldigt fint.
Vi åkte vid 16.30 i fredags och det var ca 25 mil dit så när vi kom dit vid 21.30 var det så mörkt. Så när jag vaknade på dagen efter var det kul att se vart vi verkligen hade kommit.
Lördagen bjöd på solsken. Så vi packade matsäck och tog oss till foten av slalombacken där det fanns en stor lekpark där barnen lekte och hade skoj. 
Vi satte oss och fikade vid en fikastuga och det var så härligt vinterväder just då så det var underbart.
                      
Vi passade på att ta några skatter i området när vi ändå var där. Stefans systerdotter ville gärna följa med. Så vi tog oss iväg på skattjakt på lördagen. Här låg skatten gömd. Skatten hade en en burk som var som en gammal filmburks remsa. Man drog ut remsan där man sedan kunde skriva när man varit där. Väldigt fiffigt.
       

På Söndagen var det lite sämre väder. Men vi tog oss ut på en promenad och vi letade även en skatt till. Sedan blev det firande av Stefans mamma resten av dagen. Vi åt god mat som vi hade handlat med oss, gratäng, paj, sallad, rostbiff och potatissallad och massa annat gott. Stefans systerdotter ville vara med och göra tårtan och den vart supergod.
                             
Så det var ett trevligt födelsedagsfirande.

När vi åkte hem igår och skulle till och packa bilen så hade det hunnit komma en del snö under söndagen och natten till igår. Så bilen var ganska täckt av snö.
                           
Vinterdäcken var påsatta innan vi for och det var verkligen vinterväglag i fjällen.
Hela helgen var kanon bra. Det var kul att komma bort ett tag. Vi tog det lugnt igår när vi for hem. Vi stannade till på Dollar Store både i Sveg och i Ljusdal. Det var mitt önskemål på hemresan:) Det fanns mycket skoj att titta på. 
                  
Denna vackra vinterbild får avsluta min helg om Lofsdalen. Både jag och Stefan är helnöjd med helgen.
Barnen och alla andra vuxna var också nöjd. Men jag tror barnen gillade snön allra mest:)

Kram



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback