Julgran!


Idag har vi klätt symbolen för julen!
Eftersom det är första julen vi bor ihop och ingen av oss haft julgran när vi bott själva så fick vi införskaffa en. Vi funderade på om vi skulle ha en riktig eller en plastgran och vi kom fram till att en plastgran passade oss bäst. Så vi fick tag i en jättefin som var tät i grenarna. Vi bestämde också att vi enbart ville ha röda och silverfärgade kulor, ljus och glitter. Kulorna köpte vi för ganska längesen. Idag när vi öppnade förpackningen så hade ingen kula snöre att hänga upp dom med! Det följde med snören så det bara att sätta sig och knyta fast dom i ca 60 stycken! Jag tyckte det inte alls var särskilt roande:( Men till slut hade alla snören och då började det mysiga att hänga upp alla. Så vi tycker att den blev väldigt fin, våran egna fina, härliga gran!

Vi började dagen med ett gott helglyx, nämligen hotellfrukost på Södra berget. Det var supergott och det var lugnt och skönt den tiden vi kom idag. De flesta hade nog redan ätit. Så vi satt länge i lugn och ro och åt och tittade ut mot utsikten.
När vi kom hem julstädade vi. Det behövdes verkligen. Då vi hade klätt granen åkte vi ut till Birsta för att handla mat. Vi tog en sväng in på Birsta City och det märks att julhandeln är i full gång för det var väldigt mycket bilar överallt. Vi har gjort klar vårt julhandlande för några dagar sen och det kändes skönt när jag såg alla jäktande, julhandlande människor.
Vi åkte till sist och handlade till middagen ikväll. Det blev potatisgratäng med kyckling, rostbiff, cream pepper sås, sallad och baugette. Förra gången misslyckades vi lite med gratängen. Vi hade då ingen bra ugnsform att göra den i. Kanterna på formen var för höga och vi hade för mycket potatis i. Men förra helgen när vi var på dollarstore i Kramfors köpte vi formar i 3 olika storlekar med bättre kanter. Så idag blev det kanongott! Vi gör en jättegod sås till som man häller över den skivade potatisen. Det är den som gör det hela så gott.

Så detta är var våran dag har innehållit.
Vi är nu båda jullediga i 2 veckor, Härligt!

Go kväll!


Syrran

Granen blev verkligen fin! Härligt å vara ledig:) Själv jobbar man på som vanligt... Peter och Viktor har jullov nu i 3 (!!!) veckor.

2009-12-19 / 21:43:23
eva

Fin gran

Nu är det Jul

2009-12-20 / 19:36:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback