Härliga lördag

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Vi har haft en mysig dag!
Jag började dagen med att gå en promenad efter frukost. Det var härligt väder! 
När jag duschat och gjort mig klar åkte vi till en motorcross tävling här i närheten. Det tyckte Cesar var väldigt roligt och spännande att titta på. 
Det blev lunch på stan och sedan besökte vi en klädbutik som vi hört talas om. Det blev en sväng till mataffären innan vi åkte tillbaka till campingen.
Cesar har cyklat mycket idag. Han ville ha med sig den ikväll när vi åkte till en ö där de gjort i ordning bra med bland annat ett utegym. Så i morgon bitti är tanken att jag ska gå dit, träna några övningar på gymmet och sedan gå tillbaka. 
Ikväll fick Cesar lite grönsaker med dip som lördagsmys. Det tyckte han var gott. 

Jag har verkligen försökt njuta av den här dagen då det är sista hela dagen med husvagnen för i år. Nu är det dags att ställa av den för vintern. Jag älskar verkligen campinglivet med allt vad det innebär. 

God kväll!



Höstens färger

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Hösten är vacker!
I morse på min promenad och under dagen här i Sollefteå har jag fångat upp alla vackra färger som hösten har att erbjuda. Alla träd och buskar ändrar färg. Jag tycker det är ganska rofyllt att titta runt och se allt det fina. 

God morgon!

Höstfint

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Mörkret är här.
Nu är det mörkt både morgon och kväll. Därför har jag under kvällen gjort lite höstfint vid ytterdörren. Ljuslyktor, rönnbärskvistar och en fin höstkruka som vi fått av goda vänner får lysa upp lite. 

God kväll!

Varma skor

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Igår blev det shopping.
Cesar behövde höstskor. Så de svarta kängorna köpte vi på Skokanonen. Vi passade på att köpa vinterstövlar också. De hade bra pris på XXL. Vi har varje år köpt liknande allvädersstövlar till honom. De håller värmen och funkar väldigt bra i snön. 

Så nu kommer han vara varm och gosig om fötterna hela vintern.

God morgon!

Spikarna med bästa grannarna

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
 Mysfredag.
I fredags åkte vi till Örjan och Marianne ute på Spikarna. Det var hockey på tv så då brukar vi ibland umgås och mysa.
Vi åt fondue och hade goda tillbehör såsom potatisgratäng, sås, sallad och bröd. Det var fantastiskt gott! 
Till hockeyn plockade vi fram godisskålen. Vi hade det supermysigt hela kvällen. Vi sov över där. Jag och Stefan gick en promenad innan goda frukosten serverades. 
Cesar var hos mormor fredag till lördag. När vi åkte från Spikarna passade vi på att göra lite ärenden.

Vi hade det så mysigt och trevligt!

God morgon!

Kvällsfika

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Kvällsrutiner.
Vi har alltid haft tydliga kvällsrutiner för Cesar. Först pyjamas. Innan dess oftast dusch eller bad. Sedan kvällsfika. Han har sedan han slutade med vällingen fått gröt eller som han har börjat med nu fil och flingor. Det tycker han är väldigt gott. 
Cesar har alltid sedan han var 3 månader somnat senast kl 20. Jag kan räkna på mina 5 fingrar de gånger han somnat efter den tiden. Jag tror själv att det beror på att vi kör samma kvällsrutiner varje dag. Jag tror också det kan vara bra att man bryter dom ibland så han också lär sig att det ibland kan vara lite annorlunda.

God kväll!

Såld

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Tomt och urstädat.
Mamma har sedan pappa gick bort haft kvar stugan. Hon har haft den ute på försäljning och nu är den såld. Så vi har under en längre tid tömt alla saker och möbler och städat ur. Jag och mamma åkte upp idag och gjorde den sista städningen. 
De köpte stället 1992. Så i 27 år har de ägt det och jag har mycket minnen därifrån, särskilt från den tid då jag var barn. 

Det känns konstigt att den är såld. Samtidigt är det skönt att allt är klart nu inför att de nya ägarna tar över. 

Mamma och pappa har alltid tyckt om att vara i stugan och det har alltid varit deras favoritställe. Men allt har sin tid.

God kväll!




Uppdatering!

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Förra helgen.
Det var marknad i Hudiksvall. Så på lördag förmiddag åkte vi dit med husvagnen. Campingen hade inte öppnat ännu. Så vi parkerade ekipaget och gick ett tag på marknaden. Det var regnigt men mysigt ändå. 
Därefter checkade vi in på campingen, myste mest resten av dagen med lite shopping, pizza till middag och mys i husvagnen. Vi åkte hem ganska tidigt dagen efter.

(null)
Middagsgäster.
Igår bjöd vi in Annika, Isak, Mattias och Annika på middag. Vi bjöd på grillade kycklingfiléer, ungstekt potatis, pepparsås, bearnaisesås och andra goda tillbehör. 
Vi hade väldigt trevligt och grabbarna lekte väldigt fint och bra hela kvällen.

(null)
Bus i lekparken.
I förmiddags gick jag och Cesar till lekparken. Cesar tyckte det var väldigt roligt i den här lilla nya lekparken nere vid affären.

I eftermiddagen har vi varit ute och plockat in alla utemöbler, grillar och leksaker. Det tog längre tid än vad vi trodde. Men nu är allt inne i förrådet. 
Annars i veckan har mest varit jobb och träning, 

God natt!

Sjörövarfest

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
60-års kalas.
igår kväll var jag bjuden att vara med och fira en kollega på mitt gamla jobb som fyllt 60. Festfixarna hade ordnat allt så bra med lekar, detaljer och mycket mer. Vi hade knytis och temat var skaldjur. 
(null)
Mat och efterrätt.
Vi hade väldigt mycket mat. Räkdipp, kräftor, musslor, matjessillstårta, paj mm. Allt var verkligen supergott. 
Även efterrätten gick i sjörövartemat. 
(null)
Jag älskar att göra efterrätter.
Jag provade att göra något nytt. Nutelladipp med frukt. Man kan använda sig av vilka frukter man vill. Jag valde  vindruvor, päron och nektarin.

Vi lekte lekar och hade verkligen superroligt och födelsedagsbarnet vart verkligen överraskad. All planering har lyckats hållas hemligt. Så hon anade ingenting. 

Det blev verkligen en lyckad fest!

God kväll!

Smoothie

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Kvällsfika.
Jag har börjat göra smoothie ibland till kvällsfika. Den här är gjord på fil, banan, hallon, blåbär och kardemumma. 
Att variera kvällsfika och mellanmål kan vara svårt. Men jag tror på det här med planering även för dessa måltider. Då blir det lättare att hålla sig det man tycker är både nyttigt och gott. 

God kväll!

Lysnatta

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Spikarna.
Igår kväll var vi med Örjan och Marianne ute på Spikarna. 
När vi kom dit lekte Cesar ute en stund innan vi gick in och myste för kvällen. Jag gick en promenad när Cesar skulle sova. 
Vi dukade upp lite god plockmat med kex, ostar, skinkor, korvar mm. Alltid lika gott. 

(null)
Lysnatta.
Sista lördagen i augusti uppmärksammas att sommaren går mot sitt slut. Det görs genom lyskväll efter Norrlandskusten. 
Ute på Spikarna var det väldigt fint med många ljuslyktor och marschaller. Det var mysigt att gå runt och titta på alla hus och fiskebodar och stugor som hade tänt upp.

(null)

(null)
Tack alla för en mysig lyskväll!