Odla

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Ikväll har vi fortsatt att odla
Vi började förra helgen att odla. Vi satte solrosor och påskgräs.  Vi köpte drivhus på Eko. Solrosorna och gräset kom upp snabbt. Så vi planterade om dessa i helgen till krukor. 
Igår satte vi även ärtskidor och en annan blomma och ikväll har vi planterat mera gräs. 
Vi har inte planterat med Cesar så mycket. Detta tyckte han var roligt och han vill ofta vattna med blomsprutan. 
Det är spännande att följa och se hur allt går.

God kväll!

Vackra Vitsand

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Igår gjorde vi en utflykt. 
Vi åkte till Galtström. Där finns ett ställe som heter Vitsand. Vi hade aldrig varit där. Cesars farmor och farfar tipsade om stället och följde med oss.

(null)
Klippor och sand. 
Det var ett väldigt fint ställe med klippor och vit sand. Det var härligt att sitta på klippan i solen och titta ut över havet.

(null)
Bra lekställe.
Cesar och farfar klättrade runt och stenarna och klipporna och kastade pinnar i vattnet.  Cesar tyckte det var väldigt roligt. 

Vi grillade hamburgare på grillplatsen och vi hade det så mysigt. 

(null)
Torn av stenar.
Innan vi åkte hem gick vi ner till kajen och ner till piren. Där byggde Cesar med alla fina stenar. 

Detta ställe kommer vi garanterat besöka fler gånger. Så fint vid havet och ett bra ställe för Cesar att leka på. 

God morgon!






Vårtecken

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Första blomman.
Idag när vi var på en underbar utflykt hittade jag och Cesar årets första vårtecken. När jag ser den första tussilagon känner jag att att det är vår.
I morgon berättar jag mer om utflykten.

God kväll!

Promenad

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Mys i vagnen.
I kväll när det var dags att natta Cesar klädde vi på oss för en promenad. Han fick alltså somna i vagnen. Han såg ut att ha det så mysigt i sin varma åkpåse, gosedjur och filten.
När vi kom hem lyfte vi över honom i sängen och han fortsatte sova. 

God kväll!

Havet

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Havsutflykt.
Igår gjorde vi en utflykt längs havet. 
Vi började vid Bergafjärden. Vi gick på stranden bort mot campingen. Cesar hoppade runt i vattenpölar och isbitar.

(null)
Lörudden.
Nästa stopp blev Lörudden. Jag hade med mig systemkameran och tog lite bilder.  Jag gillar fiskebodarna där med alla fina detaljer på husen. 

(null)
Hopp och klättra.
Cesar klättrade och hoppade runt på stubbar och stenar. Han är inte rädd av sig när det kommer till det. 

(null)
Fikastund.
När man är på utflykt behöver man ha med sig fika för att de små benen ska orka:) Vi hade gjort ostmackor och varm choklad. Vi satte oss vid klipporna och fikade.

Sista stoppet blev Galtström. Där fikade vi efterrätt med bullar och Festis. 

Det var en härlig eftermiddag!

God morgon!

Rocka sockorna

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Olika.
Igår hade vi olika sockor på oss för att uppmärksamma Dawn syndrom dagen och allas lika värde. Cesar valde själv hur han ville blanda.

God morgon!

Söndag

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Våffellunch.
Idag bjöd vi hit Annika, Mattias, Isak och Elias på våfflor. Det smakade riktigt gott. Vi hade många goda tillbehör till. Jordgubbssylt, strössel, grädde, glass, blåbär och hallon. 
Barnen lekte jättebra med alla Cesars leksaker och alla tre ville rita samtidigt, Elias hängde på grabbarna på det mesta:)

(null)
Koja.
Ikväll byggde vi en koja tillsammans. Vi byggde den vid kaminen. Vi packade in en massa filtar och kuddar och Cesar hämtade alla sina gosedjur. Vi läste bamse och så fick han sitta där och fika kvällsfikat. 

Idag har vi även varit på kalas hos Stefans morbror som fyllt år. 

God kväll!


Mini-spa

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Ta hand om sig själv.
Jag har många bra produkter från Body shop som är vårdande för kroppen och som jag vill använda men som lätt glöms bort. 
Därför försöker jag nu ca 1 gång i veckan göra ett mini-spa för mig själv. Jag lägger mig i ett varmt bad med tända ljus och något gott i glaset. Innan det tvättar jag håret med ett lyxigt schampo och lägger inpackning i håret. Det får sedan sitta i under tiden jag badar. Några minuter innan jag kliver upp ur badet lägger jag på en ansiktsmask. Det sista jag gör att att duscha av mig det och den härliga hårinpackningen. 
Jag smörjer sedan kroppen med Body butter och en speciell mjukgörande ansiktskräm.

Jag har precis unnat mig denna lyx. Snart blir det lite lördagsgott och något bra på tv.

God kväll!


Minneslunden

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Pappa.
I helgen gick vi till minneslunden. Jag har en minneslund här i närheten som jag besöker om jag vill tända ett ljus för pappa.
Eftersom jag den senaste tiden fått inspiration att göra armband så ville jag lägga ett hos pappa också. Budskapet säger allt. 
Jag saknar verkligen honom. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt, endast 64 år. I april har det gått 2 år. Den dagen var den värsta i mitt liv. Det jag försöker tänka på är att han slipper ha ont och lida av den hjärntumör han hade. Men att förlora honom gör ont och det alltid att göra.

Älskade pappa!

Veckoslut

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Body shop.
Jag har under många år handlat produkter i denna butik. Jag köper inte smink så ofta men när jag gör det handlar jag det där.
Jag har länge hört mycket bra om Banana hårprodukter. Jag har inpackningen sedan tidigare. Den har jag varit så nöjd med. Så idag köpte jag schampo och balsam i samma serie. 
Så ikväll blev det ett varmt bad. Jag tvättade håret innan med de nya produkterna och sedan hade jag inpackning i håret i nästan en timme. Jag gjorde ansiktsmask och smörjde in kroppen med body butter efteråt. Så det blev som en spa kväll. 

(null)
Ny smak.
Igår poppade vi popcorn. Vi brukar ha olja men vi provade att ha hälften smör och hälften olja. Det blev en väldigt god smörsmak på dom. Så det kommer vi prova flera gånger. 

God kväll!




Vinterdag

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Utflykt.
Idag har vi haft ett fantastiskt väder. Vi passade därför på att åka till södra berget. Vi gick till en av grillstugorna som ligger en bit bort från parkeringen. 

(null)
Solen.
Äntligen fick vi sol och jag passade på att njuta av det. 

(null)
Lek
Cesar hade så roligt i snön. Någon som varit där tidigare hade byggt en snögrotta. Cesar lekte där för fullt och busade i snön. Vi åkte även lite snowracer. 
Vi grillade hamburgare som vi njöt av i solen. 

Det var en härlig utflykt.

God morgon!

Sportlovskänsla

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Ledig fredag.
Igår var Cesar ledig från förskolan. Han var med mormor hela dagen. 
Det har ju kommit en del snö sista dagarna. Så de hade varit ute mycket och lekt. Cesar hade klättrat på de stora snöhögarna och åkt snowracer. 
Så mormor förmedlade verkligen en härlig sportlovskänsla till honom.

Vi hoppas att det soliga vädret fortsätter även idag.

God morgon!


Senaste träningspasset

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Kondition.
Jag tränar oftast på morgonen. Idag blev det dock efter jobbet istället. Jag gjorde mitt konditionspass på 33 minuter. Först går jag på löpbandet i 15 minuter. Sedan byter jag löpband och springer intervaller. Så gjorde jag även idag. Jag gick 2 minuter och sprang en. Så körde jag i 6 intervaller. Det är väldigt roligt och en utmaning för mig som inte brukar springa.

God kväll!



5 saker jag inte klarar mig utan

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
1. Min familj.
Min familj är mitt allt och jag skulle aldrig klara mig utan Cesar sambon. Mitt barn är det allra bästa jag har. 

2. Att ha två bilar.
Vi har en vardagslyx och det är att vi är ägare till två bilar. Vi skulle ha svårt att få till den vardagliga logistiken om vi inte hade två bilar. 

3. Tacos
Jag är verkligen tokig i tacos. Jag skulle kunna äta det varje dag. 

4. Träning
Träningen har blivit en del av min vardag. Det tar emot att ha en vilodag ibland men det behövs för att återhämtning och vila. 

5. Husvagnen.
 Vi har husvagnen på vinterförvaring just nu. Vi längtar efter den varje dag. Den förgyller våran semester så mycket och vi och Cesar älskar verkligen campinglivet.


God kväll!

Tömma mobilen

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Nu är det gjort.
Jag har alltid varit dålig på att tömma mobilen på bilder. Idag gjorde jag slag i saken. De senaste dagarna har jag inte kunnat gå in på min mail eller ta hem appar för att minnet varit fullt. 
Jag hade över 3000 bilder. Så det var inte konstigt att det var fullt.
Så i morse lade jag över alla bilder i datorn och kopierade även in alla till den externa hårddisken. Så nu har jag alla bilder på två ställen. Sedan raderade jag alla i mobilen. Just det momentet har jag tidigare tyckt varit jobbigt på grund att det funnits en osäkerhet om allt verkligen kommit in i datorn. Men nu när jag lade in det på två ställen så kändes det bra och säkert att radera. 
När allt var klart ville jag ha tillbaka några av bilderna till telefonen. Det är alltid kul att kunna gå tillbaka och titta. Det trodde jag skulle vara enkelt men det var det inte. Vi provade det mesta men det gick inte. Så till slut ringde jag Apple supporten. De lotsade mig till det enklaste stället, airdrop. Det använder jag mycket när jag lägger över bilder från mobilen till iPaden. Så jag visste hur det fungerade. Så nu kan jag på ett enkelt sätt ta tillbaka de bilder jag vill ha.

(null)
Vasaloppet.
Vi gjorde god frukost i morse till Vasaloppet. Det var just då jag höll på som mest med telefonen och bilderna. Men starten på loppet med lite god frukost tog jag mig tid till. 

God morgon!

Paradisbadet

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Igår gjorde vi en utflykt.
 Vi kände att vi behövde hitta på något. Paradisbadet i Örnsköldsvik är bra. Så det blev utflyktsmålet.
Hemma tycker vi inte att Cesar behöver titta på IPaden. Men när vi åker på semester eller en längre tur som igår tycker vi det är helt okej. 

(null)
Höga kusten.
Vi gjorde ett stopp för bensträckare och spring i benen vid höga kusten. Jag hade packat med lite fika, gurkstavar, köttbullar och frukt som vi smaskade på innan vi åkte vidare.

(null)
Shopping.
Först gick vi på stan för lite shopping och lunch. Jag åt en god kycklingsallad. Det är alltid svårt att leta matställen i städer man inte känner till så väl. Jag tyckte ändå att vi hittade ett helt okej ställe med mycket att välja på. 
Vi shoppade kläder till Cesar. Jag har börjat gilla Lindex så mycket. De har så fina barnkläder med motiv och det är bra kvalitet.  De har ofta 3 betala för 2 på basic sortimentet. Så vi passade på att handla på oss 5 par byxor och en tröja. 

(null)
Paradisbadet.
Vi tillbringade sedan några timmar på badet. Det var många år sedan jag var där. Lite kände jag 
igen. De har flera rutschkanor och hade en bra brandel med rutschkanor och tunnlar. Det var där Cesar ville vara mest. Han hade verkligen jätteroligt. Vi badade mycket i bubbelpoolen och simmade ut och provade några av de övriga kanorna. Efter 3 timmar på badet kändes vi oss nöjda.

Vi avslutade den härliga dagen med indisk buffé. Maten var god men personalen var dålig på att fylla på maten. Så det drog ner betyget mycket. Men vi mättade våra magar i alla fall:) 
När vi lämnade Övik var klockan ca 18.30. Cesar hade fått tagit på sig pyjamasen. Han var så trött att han somnade innan vi ens kommit ut ur stan. 

Vi hade verkligen en mysig dag och det var skönt att göra något helt annat och byta miljö några timmar.

God morgon!