OBEMANNAT

Publicerat: 2016-11-30 Kl: 14:50:40 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Jag tittar ut mot vårt fina adventsfönster!
Jag konstaterar att jag är mycket nöjd med dagen. 
Jag har nu kommit igång med träningen och på Ego på Storgatan har de sedan i våras haft så att man kan träna på obemannad tid, alltså dygnet runt. Så i morse åkte jag in till gymmet kl 5.15. Det var perfekt att kunna vara där den tiden då det passar mig bra då jag är morgonpigg och jag hann dit innan Stefan åkte till jobbet.
 
Efter lunch gick jag och Cesar över till grannen och fikade och sedan gick vi en promenad runt kvarteret. 
 
Så det har varit en bra dag hittills:)
 
 
God eftermiddag!
 
 
 

DÖRRKRANS

Publicerat: 2016-11-29 Kl: 21:49:27 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Nu är julpysslandet igång.
Jag brukar pyssla med allt möjligt när det nalkas mot jul. 
Jag har de senaste åren gjort egna dörrkransar. Det är så kul att göra den helt själv från början. Jag har inte ens köpt stommen. Den har jag gjort av tidningspapper, platsfolie och tejp.
Det som gör den extra fin varje år är att jag sätter en batteridriven ljusslinga runt hela kransen. 
 
Jag är mycket nöjd med resultatet. 
 
 
God kväll!
 
 
 

FÖRSTA ADVENT!

Publicerat: 2016-11-29 Kl: 12:31:30 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Nedräkningen till jul har börjat!
Vi hade en mysig första advent. På förmiddagen pyntade vi med ljustakar och gjorde adventsfint. Det är alltid lika mysigt att sätta upp all belysning. Det blir lite trevligare mitt i denna mörka årstid. 
På eftermiddagen bjöd vi Stefans systers familj på adventsfika. Vi bakade lussekatterna i lördags och vi köpte goda pepparkokor. Så det var en mysig stund. 
 
Måndagar är det fullspeckat schema med babysång och babysim. Cesar var så duktig på badet. Han verkar gilla att bada där och det är så bra där då vattnet är uppvärmt för just små bebisar. 
 
Idag tar vi det bara lugnt. Vi hämtar igen oss efter gårdagen. 
 
 
God eftermiddag!
 
 

PEPPARKAKSDRÄKT!

Publicerat: 2016-11-27 Kl: 06:31:34 | I kategori: Allmänt | 4kommentarer

 
 
Den här julen kommer bli något alldeles extra:)
Det är första julen vi är tre i familjen. Det är första gången Cesar får vara med om den mysigaste tiden på året och det känns så härligt.
I torsdags när Stefan var på lunch hade han sett fina pepparkakskläder till Cesar på Myrorna. Jag skulle till Birsta  så vi gick in där för att kolla närmare på dom. Myrorna säljer ju annars bara begagnat men detta set var nytt. Jag kunde inte låta bli när det endast kostade 60 kr!
Han passar så bra i det, vår älskade, sötaste pepparkaka:)!
 
Helgen har hittills gått fort. I fredags myste vi med grannarna. Vi köpte hem pizza från Biteline och tittade på hockey tv. Jag tycker så mycket om våra myskvällar! Det är alltid så himla mysigt och trevligt!
Det fungerade så bra att natta Cesar.  Vi nattade honom vid samma tid som hemma och gjorde  samma rutiner så att han kände igen sig. Vi tog med oss vagnen över så att han fick somna i den och så hade vi med oss babyvakten så kunde han sova uppe medan vi umgicks nere. När vi kom hem och skulle lägga över honom i sängen så vaknade han till så det tog en stund innan han somnade om men sedan sov han bra igen. 
 
Igår var vi på Birsta för att inhandla lite smågrejer och veckohandla mat. Vi fällde upp ryggstödet på vagnen så att han fick möjlighet att se lite mer och det uppskattade han mycket. Han tittade runt och var nyfiken och intresserad på det som hände runtomkring. 
 
Idag har det 1:a advent så lite julefint i fönstrerna ska vi ordna:)
 
God morgon!
 
 
 

NYA SMAKER!

Publicerat: 2016-11-25 Kl: 10:14:50 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Vi har en spännande tid framför oss:)
Igår köpte vi gröt och katrinplommonpurè till Cesar. Än så länge håller vi oss till små smakportioner. 
Jag gjorde i ordning gröten i morse som han fick provsmaka samtidigt som jag åt min gröt. Han verkade tycka om båda två för han spottade inte ut så mycket och han sträckte sig efter skeden som att han ville ha mer. 
Så det tolkar jag som att det gick hem hos honom:)
 
Vi får se vad vi gör av den här dagen. Det är mulet och trist väder men en promenad på eftermiddagen skulle sitta fint.
 
 
God förmiddag!
 

BODY SHOP!

Publicerat: 2016-11-25 Kl: 10:08:45 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Igår blev det lite shopping!
Idag är det ju Black Friday. Body shop smygstartade med det redan igår och det passade mig bra då jag och Cesar var på Birsta med hans farmor och farfar.
Jag behövde ett nytt läppstift och det var 25% på ett helt köp. Hon som hjälpte mig plockade även fram en läpp penna som passade bra ihop. Det visade sig att den var slut. Jag frågade då om jag fick köpa visningsexemplaret och det gick bra. Jag fick köpa det för halva priset för det var ändå en bit taget av pennan. Dessutom hade jag presentkort. Så jag var mycket nöjd med köptet när jag lämnade butiken:)
 
 
God förmiddag!
 
 

5 MÅNADERS KONTROLL

Publicerat: 2016-11-23 Kl: 20:42:00 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

I morse var det dags för 5 månaders kontrollen.
Cesae vägde 7420 gram och var hela 67,5 cm lång. Han växer så det knakar:)
Det var även dags för vaccinationen. Sköterskan blåste såpbubblor innan sticket för att han skulle fokusera på något annat. Det är två sprutor han får och därför är de två som sticker samtidigt för att han inte ska utsättas för smärtan två gånger. Han satt i mitt knä och var nöjd och glad. Han gjorde inte en endaste litet pip ifrån sig vid sticket! Han blev inte alls ledsen utan var glad och nöjd...Jag är så stolt över vår älskade bebis!
 
Jag har igår och idag försökt ta några spegelbilder på honom. De bilder jag tog igår blev lite suddiga men idag fick jag till några med rätt så bra kvalitè. 
 
 
God kväll!

MÅNDAGEN!

Publicerat: 2016-11-22 Kl: 09:40:00 | I kategori: Allmänt | 3kommentarer

Cesar har nyss somnat!
Jag passar därför på att blogga lite om gårdagen.
Vi hade en mycket bra dag men en intensiv sådan för båda honom och mig.
Kl 8 begav vi oss till stan där jag hade en tid bokad hos sjukgymnasten. Cesar skötte sig utmärkt, så lugn och glad hela tiden. 
Vi åkte sedan därifrån direkt till babysången som är en mycket trevlig och mysig start på veckan. Vi sjunger, leker och dansar tillsammans. Nu har vi börjat sjunga på julsångerna också, så himla mysigt:) Vi fikar alltid tillsammans efteråt.
 
Efter det åkte vi hem, jag åt lunch och Cesar sov en stund. Han vaknade lagom till att göra oss klar för att åka på babysimmet. Nu har vi varit där några gånger och både han och jag börjar känna oss mer och mer bekväm med varandra i vattnet. Han verkar tycka om att bada. Vattnet i bassängen där är extra varmt för små bebisar, 33 grader. 
Nu har jag även fått in hur jag på smidigast och bästa sätt ska göra i duschen/omklädningen efteråt för att det ska bli så bra som möjligt för Cesar. 
Efteråt äter han alltid innan vi åker hemåt. Han somnar då gott i bilen. 
 
När vi kom hem slängde jag mig i duschen för att sedan åka och hämta en kompis för en tur till Birsta. Vi hade det verkligen supermysigt. Vi åt först på Ikea och sedan gick vi runt och julshoppade:) Det är rätt så mysigt i butikerna nu med allt julpynt som plockats fram. 
Så Cesar var hemma med pappa. 
 
Så dagen för Cesar var bra men intensiv. Han sov i bilen mycket när vi åkte hit och dit, sov en stund när vi kom hem från babysången och när vi for från badet. Så han fick ändå en del sömn men i natt har han nog varit trött. Vi lade honom vanlig tid, vid kl 20. Han vaknade kl 04, en timme senare en vanligt. Han somnade om med detsamma och sov till 06.50. 
 
Så idag tar vi en lugn och mysig dag hemma.
 
 
God morgon!
 
 
 
 
 
 
 

5 MÅNADER!

Publicerat: 2016-11-20 Kl: 06:16:52 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Igår, 19 november fyllde Cesar 5 månader!
Vart har tiden tagit vägen?? 
På den vänstra bilden är han 3 timmar gammal och den andra tog jag igår. Den första tiden var så speciell. 
Nu händer det så mycket med honom. Han är en stadig pojke i ryggen och nacken och sitter väldigt bra i sin matstol. Han älskar att dra i sina fötter. 
Han är oftast en nöjd och glad bebis.
Det som vi är mesta stolta över honom med just nu är att han är helt otroligt duktig på kvällarna och nätterna. Han är nästan aldrig ledsen när vi lägger honom, han somnar snabbt, vaknar 1-2 gånger/natt för mat och somnar alltid om utan att vi behöver hålla på längre än 10 minuter. 
Vi har aldrig låtit honom sova för natten i våra sängar för att vi är rädda att vi rullar på honom eller liknande i sömnen. Men på morgonen när han har vaknat, som belöning att han är så duktig på nätterna så får han komma till oss och vakna till eller så somnar han om en stund. Då är alltid en av oss vaken och har koll på honom. 
 
Nu närmar sig den första julen för Cesar och det kommer bli något aldeles speciellt:)
 
 
God morgon!
 

VED!

Publicerat: 2016-11-18 Kl: 15:11:47 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Vi eldar mycket i braskaminen på vintern!
Därför går det mycket ved. Vi har gjort ett litet förråd i garaget där vi staplar veden som vi plockar in från vedboden.
Vi har fällt många träd senaste åren och därför har vi mycket ved för lång tid framöver.
I garaget var det slut så här om kvällen tog vi in lite så att det skulle räcka till den här helgen då vi tänkte plocka in mera.
Cesar somnade ute vid 13-tiden och då tog jag med mig honom i vagnen och gick ut och plockade in mera ved till garaget. Det har regnat hela förmiddagen men just då var det uppehåll så jag passade på. Så nu räcker det ett tag till.
 
God eftermiddag!
 
 

FLASKAN!

Publicerat: 2016-11-17 Kl: 16:08:00 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Cesar matas både från mig och med ersättning!
Efter varje måltid erbjuds han ersättning, minst 30 ml. Oftast äter han mer och ibland vill han inte ha den alls. Då är han mätt och belåten på det han äter från amningen. Vi kan även erbjuda honom endast flaskan. Då gör vi 180 ml. Han är duktig att äta från flaskan. Fördelen med det är ju att även Stefan kan mata honom och skulle vi ha barnvakt så är det ju jättebra att han tar flaskan.
Han är så söt för ibland så håller han i flaskan själv dock med ett ganska vingligt grepp men att han vill försöka är så gulligt och det visar på att han utvecklas fort i att greppa tag i saker.
 
Vi har börjat introducera små smakrover av mat. I går och idag har han fått smaka på potatispurè. Det verkar han tycka om. Vi får se vad vi provar härnest.
 
 
God eftermiddag!
 

HÄRLIG MINISEMESTER!

Publicerat: 2016-11-15 Kl: 11:15:15 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

i helgen har vi varit i Karlstad!
Det var Cesars första långa bilresa. Vi åkte tidigt i fredags morse och resan gick bra. Han sov mycket och när han var vaken var han nöjd och glad. Vi stannade mycket så att han fick sträcka ut kroppen. Sista milen blev han less och det är ju förståeligt efter 9 timmars bilfärd.
När vi åkte hem gick det också bra. Han sov mer då. När vi kom till Söderhamn tyckte han inte det var så roligt längre att åka långt så jag roade honom med allt jag kunde komma på:)
 
Vi hade en underbar helg hos goda vänner. Vi åt god mat, umgicks och hade det bara bra. Det var skönt att komma hemifrån och slippa alla måsten och vardagen hemma några dagar.
 
Tack för allt säger vi till John och Linda och deras barn Novalie och Jack. 
 
Igår var det både babysim och och sång så idag tar vi det lugnt här hemma, myser, tvättar och tar det lugnt. 
 
 
God förmiddag!
 

STÄDSÄLLSKAP

Publicerat: 2016-11-11 Kl: 03:25:20 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Igår blev det en städdag!
Cesar tycker mycket om sin matstol. Han sitter alltid i den nu när vi äter middag. Då grejar han på med någon leksak eller bitring och är hur nöjd som helst.
Det behövdes verkligen städas här hemma. Så igår gjorde jag slag i den saken och städade på övervåningen. Korta stunder satte jag honom i stolen. Han gillade det då han tyckte det var kul att titta på mig när jag grejade och så lekte han lite med sin bil. 
Det sista jag gjorde på eftermiddagen var att damsuga. Det har inte blivit av att han varit upp i damsugaren så mycket. Jag satte honom i stolen och hoppades på att han inte skulle bli rädd. Det gick jättebra! Han följde mig med blicken när jag i full fart damsugade.
 
Så jag hade verkligen det bästa städsällskapet man kan ha:)
 
 
 
 

JULPYJAMAS

Publicerat: 2016-11-09 Kl: 14:09:09 | I kategori: Allmänt | 5kommentarer

Bebiskläder är så fina!
Nu börjar det plockas fram tomtekläder till dom små. För några veckor sedan spanade jag in den här pyjamasen. 
Jag köpte den inte men har ångrat det. 
I helgen när det var halloween fick han den i present av sin farmor och farfar:) Pappan i vårt hus hade viskat att Cesar ville ha den...eller så var det mamman som ville att han skulle ha den...:)
Jag tycker så mycket om motivet. Jag som älskar att baka så det passar perfekt:) 
Vi har inte börjat använt den ännu men den kommer nog bli perfekt på honom. Pyjamaser är något som det går åt mycket av. Ibland går det två på en kväll då han kanske har kräkts eller nåt när vi bytt om på honom eller på  morgonen innan vi gjort oss klar för dagen. Nu kommer han snart behöva ha storlek 68 och det är det på den här och det är det vi får rikta in oss i alla hans kläder framöver.
 
God eftermiddag!
 
 

FÖRSTA SNÖKONTAKTEN!

Publicerat: 2016-11-08 Kl: 14:18:01 | I kategori: Allmänt | 4kommentarer

Vintern är här!
Igår vräkte det ner snö. Så nu är vintern här. Den kom lite plötsligt men jag tar hellre snö än att det är grått och trist.
Vi pratade igår om att det vore kul att ha lite vinterbilder på Cesar. 
Så vi gick ut förut han och jag och tog några bilder. Jag är riktigt nöjd:)
 
 
God eftermiddag!

ALL HELGONA DAGEN!

Publicerat: 2016-11-06 Kl: 07:54:19 | I kategori: Allmänt | 4kommentarer

Igår besökte vi minneslunden!
Det är så fint på kyrkogårdarna under all helgonahelgen så jag åker alltid dit och tittar och tänder ett ljus. Det har jag gjort varje år sedan farfar gick bort för över två år sedan. 
Mjösunds kyrkogård är den minneslund som vi åker till och den är så vacker. 
När vi kom dit igår så var det fullt med bilar på parkeringen. 
Vi gick till minnelunden och även där var det mycket folk. Det finns en stor, rund platta där som man kan ställa sitt ljus på men den var full som ni ser här på bilden. Så jag ställde ljuset bredvid som många andra också hade gjort.
 
Jag tycker så mycket om att ta en bild på denna fina plats just den här helgen just för att det är så fint!
 
 
God morgon!

BUS ELLER GODIS

Publicerat: 2016-11-06 Kl: 07:46:37 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Vår egen lilla Halloweenprins:)
Igår när vi hälsade på Cesars farmor och farfar hade han med sig sin halloweenhink:) Istället för godis fick han paket. Det ena innehöll en väldigt fin pyjamas som jag hade sett på Lindex som jag tänkt köpa till honom. Så det var en perfekt present:) Han fick även en fin lampa att ha på sitt rum. Jag lägger ut detta i ett inlägg senare idag.
 
Vi var där under kvällen, åt mat och Stefans syster och systerdotter var också där och jag fick hjälp att klippa och färga håret. Tack så mycket för hjälpen!
 
Åter igen måste jag bara få säga hur duktig vår lilla bebis är på nätterna:) Igår då när vi var borta så nattade vi honom i vanlig tid. Han somnade i vagnen, vi lyfte över honom till bilstolen och han fortsatte sova. När vi kom hem flyttade vi honom till sin säng och så sov han till kl 01.45. Jag matade honom och han somnade om med detsamma och sov till 06. Då brukar han vara pigg och vilja göra morgon. Jag provade att lägga ner honom igen för att han verkade fortfarande trött.  Han somnade nästan men kom inte riktigt till ro så jag tog upp honom. Jag bar in honom till våra sängar. Han brukar få morgonmysa där med oss. Han somnade om och sover fortfarande. Så om vi jag bortser från de två måltiderna i natt så har han snart sovit i 12 timmar.
 
Så vi får se hur länge han sover. 
 
God morgon!
 

JULKÄNSLA

Publicerat: 2016-11-06 Kl: 07:28:27 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Igår blev det vinter!
Även om den första snön inte brukar ligga kvar så fick jag ändå lite julkänsla igår. Cesar sov ute som han alltid gör när han sover på dagarna. Jag satt på bron med en kopp te och tittade på snön. Jag tänkte då att det blir Cesars första jul i år och vi ska göra allt så mysigt vi bara kan för honom då:)
 
God morgon!

FREDAG!

Publicerat: 2016-11-04 Kl: 07:57:36 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Nu är det fredag igen!
Tiden går fort, vi är redan inne i november.
Det är frostigt ute, lite ruggigt inne och därför tände jag en brasa nyss för att få upp värmen och få en härlig fredagskänsla. 
 
Vi får se vad helgen har att bjuda på. Det jag vet att jag vill göra är att besöka minneslunden i Mjösund. Det brukar vara så fint där på all helgonahelgen. 
 
Jag önskar er alla en trevlig helg!
 

NYTT I BLOGGEN!

Publicerat: 2016-11-02 Kl: 03:11:40 | I kategori: Allmänt | 2kommentarer

Hösten är här och bloggen är ny!
Jag har länge känt att bloggen har behövt en uppfräschning och jag har haft hjälp att göra om den. Jag har valt alla färger och bilder själv och hur jag ville att det skulle se ut. Jag är mycket nöjd med resultatet!
 
Vi fullkomligt älskar den åkpåse vi har köpt till Cesar som han har i vagnen när han sover på dagarna. Den är av märket Voxi. Den är otroligt varm och bra på alla vis! Det som är bra med den är att han inte behöver något mer än mössa och vantar när det är den temperatur som ute nu om dagarna. Jag tror inte han kommer behöva något mer i vinter heller men det beror ju på hur mycket kyla den här vintern tänker ge oss.
Dagarna med sovningen börjar flyta på riktigt bra. Cesar har sovit regelbundet på dagrna länge nu och ända sedan dess har vi låtit honom sova ute. Minsta lilla sovstund han gör så bäddar vi ner honom i vagnen och drar ut honom, antingen på balkongen eller altanen. Jag ställer honom allt oftare på altanen för där är han mer skyddad för väder och vind då den är inglasad. 
 
Det var allt för nu.
 
RSS 2.0