SAMMANFATTNING

Allmänt  /  0  Kommentarer
Helgen är slut.
Väldigt mycket har vi hunnit med. Vi har haft en helg då vi jobbat ute med olika saker. Idag har vi gjort hyllor till förrådet ute, ställt undan utemöblerna, gjort rent grillen och ställt in den för vintern, staplat ved och kopplat in utelampan vid parkeringen.
Så med allt vi gjorde igår ute och idag så har vi fått väldigt mycket gjort och det är alltid skönt.
 
Jag har varit ut idag och letat lite material till de höstdekorationer jag tänkt göra. Denna kruka är en av dom som jag åstadkommit idag:) Jag är rätt nöjd med den:)
 
Nu blir det en lugn kväll med film.
 
God kväll!

UTEFIX

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har vi fixat och gjort höst ute.
Vi fortsatte att klippa och rensa rosenhäcken som vi började med här om kvällen. Den var verkligen yvig och stor. Så den behövde en genomgång. Vi blev riktigt nöjda med resultatet.
Vi fortsatte sedan med att kratta där tallen låg fälld. Det var en del kottar och grenar kvar. Sedan rensade vi på allt skräp vi hade ute och i garaget och på altanen. Vi lastade allt på släpvagnen och åkte till tippen.
Det är alltid skönt att slänga en massa skräp och få bort allt sånt.
När vi var klara med det grillade vi korv till lunch.
 
Det blev en tur till Birsta också. Jag köpte ansiktskräm och några grejer på Ikea. Det blev även storhandling på Ica Maxi innan vi åkte hem.
 
Den här krukan fixade jag igår med lite höstblommor. Den gör sig väldigt fint vid stenarna vid entrèn.
 
Nu är jag rätt trött efter en lång dag då vi fått väldigt mycket gjort och det känns alltid bra.
 
God kväll!
 

HÖSTFINT!

Allmänt  /  0  Kommentarer
En vacker höstdekoration!
Idag efter jobbet åkte jag ut till Birsta och köpte lite höstblommor. Jag köpte ljung och en hängande silverfärgad växt som jag även hade förra hösten tillsammans med ljungen i den stora krukan nedanför bron. Den lägger jag ut bild på i morgon.
Denna väggkruka gjorde jag iordning som nu hänger vid ytterdörren. Jag dekorerade den tomma ytan med rönnbär. Det blir väldigt höstligt och fint tycker jag.
Jag vill fortsätta göra lite höstdekorationer i helgen om jag känner att jag har tid och lust.
 
Nu är det fredag. Kvällen har varit lugn. Helgen kommer bestå av att göra höst ute i trädgården. Vi kommer säkert hinna med lite annat också.
 
God kväll!
 
 

TREVLIG POST!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Trevlig läsning.
Jag tycker verkligen om denna tidning. Jag har prenumererat på den i omgångar och nu har jag en prenumeration på den igen. Jag tycker det är en bra tidning och med bra innehåll. Varje gång den dimper ner i brevlådan blir jag extra glad:)
 
Regnet öser ner och det har det gjort större delen av dagen.
I morse var jag och tränade tidigt, likaså i måndags. Det är skönt att träna på morgonen för då är det gjort sen.
 
Nu blir det lite tv.
 
God kväll!

MIN YNGSTA ÖGONSTEN

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag har två underbara små ögonstenar:)
Detta är den yngsta av dom, min yngsta systerson. Han hade ramlat i morse från soffan och slagit pannan. Jag tyckte synd om honom så vi åkte dit och hälsade på och vi hade köpt med oss två nappar åt honom. Jag ville köpa en Timrå IK napp men det fanns inga. Det var full fart på honom, vi fikade och busade lite.
Min äldsta underbara systerson hade inte så mycket tid för sin moster idag:) Han hade en kompis hos sig. De såg på film när vi var där. Men några kramar och lite bus ägnade vi oss åt:)
 
Annars idag har vi tagit det mest lugnt och hämtat igen oss efter gårdagens mycket trevliga 40-års fest.
En liten sväng till Birsta blev det innan vi for till syster.
 
Nu blir det tv resten av kvällen.
 
God kväll!

LÖRDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Mycket ved!
Igår hade vi lånat hem en vedklyv så att vi kunde ta rätt på tallen som vi fällde för några veckor sedan. Stefans pappa var här och hjälpte oss. Det gick väldigt smidigt och bra. Vädret var inte riktigt med oss men lite regn har ingen dött av:) Jag hjälpte till på förmiddagen och sedan fixade jag lunch till oss.
Jag åkte även för att ordna det sista infö 40-års festen som vi var på igår kväll. Det var väldigt trevligt med god mat, aktiviteter och trevliga människor:)
 
Regnet verkar vilja visa sig idag också. Så det återstår att se vad denna dag har att erbjuda.
 
God morgon!
 
 

BULLBAK

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagens kvällsyssla:)
Jag var hemma vid 16-tiden och då började jag med bulldegen. Jag var klar med bullarna lagom till mamma och pappa kom på besök. Så jag bjöd på nygräddade kanelbullar. Det var populärt:)
Det är så himla roligt att baka. Det är roligt att baka bullar trots att det är mycket moment och det tar lång tid innan de är klara. Men resultatet blir oftast bra så det är värt varanda minut det tar att få till denna goda bulle:)
 
Jag kommer sitta klistrad vid det nya programmet "hela sverige bakar" kl 21!
 
God kväll!

ÖVERRASKNING

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag fick en present igår av Stefan:)
Paketet innehöll den här slickepotten. Den är speciell. Det blir inte kladdigt när man lägger ifrån sig den eftersom den liksom hänger i luften. Den ska invigas så fort som möjligt:)
Annars i veckan har det varit jobb, lite träning och annat trevligt. Till exempel så var jag på Birsta med en kompis i måndags. Vi köpte lite kläder och gick runt och kollade i alla möjliga affärer.
Ikväll har jag varit till en kompis som fyller 40 snart. Jag var dit och gratulerade henne. Vi fikade och hade en mycket trevlig kväll.
 
God kväll!

LUGN HELG!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Ny vecka!

Helgerna går fort. Nu är det måndag igen och mycket ska hinnas med.
Helgen har varit rätt lugn för våran del. Igår blev det städning och sedan en söndags lunch på stan. Det blev kinabuffè och det är alltid lika gott.
Grannarna kom hit och fikade med oss på eftermiddagen, mycket trevligt var det:)
 
Nu är det snart dags att åka till jobbet.
 
God morgon!

HÖSTPYSSEL

Allmänt  /  0  Kommentarer
Höstmys!

Igår ägnade jag mig åt att skapa detta härliga ljusfat. Jag hade hjärtan kvar sen förut så de behövdes målas två gånger och stämplas.
Fatet passar bra på vårt bord i tvrummet.
 
Ha en bra söndag!
 
 

PROMENAD

Allmänt  /  0  Kommentarer
 


Lördagpromenad!

Efter en dag som mest har tillbringats inne så var det härligt med en höstpromenad idag på eftermiddagen. Vi åkte till ett fint ställe och självklart var kameran med. Jag tycker verkligen om den här bron. Den ligger jättefint och den speglar sig vackert mot vattnet.
 
I förmiddags klippte jag gräset. Det blev halva gräsmattan klippt då det uppkapade trädet ligger på nedre delen av trädgården. Så där var det ingen idè att klippa.
Lite pyssel har jag ägnat mig åt:) Bild kommer senare.
 
God kväll!
 
 

VACKER MORGON!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fint va?
I morse när jag klev upp vid 6-tiden var himmelen så där härligt rosa och fin när solen höll på att gå upp.
Självklart tog jag fram kameran och fotade.
 
Annars har det inte hänt så mycket under veckan. Jag har tränat på gymmet i måndags och i morse och i tisdags blev det en cykeltur på kvällen.
 
God kväll!
 
 

HÖSTEN

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hösten är här!

Löven faller från träden, höstkylan börjar komma och vi har börjat elda i kaminen för att det ibland lite ruggigt inne på kvällen. Ja nu är det höst!
 
God kväll!

BAKDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har jag bakat!
Jag har inte bakat någonting i sommar och därför var det dags nu. Det blev kärleksmums, godis, bullar och dessa härliga chokladbollar. Det är så himla kul att baka! Det var Stefan som hittade receptet på en bulldeg jag aldrig hade gjort förut. Men det blev riktigt goda och det är kul att prova något nytt.
Det finns vissa saker som gör bakverken extra lyxiga och goda:) Ett sätt är att baka chokladbollarna med riktigt smör. De blir då så där obeskrivligt goda:) Jag brukar även mixa havregrynen som också dem extra lyxiga:)
Vi tog med oss fikabrödet och åkte ner till våra kompisar och fikade. Det var uppskattat av alla:).
 
I morse åkte vi och åt frukost på Ikea och sedan blev det storhandling. Så nu är kyl och frys fyllda.
 
God kväll!
 
 

HUDIK MARKNAD

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ett marknadsbesök blev det idag.
Där köpte vi dessa tre fina glasburkar som vi fyllde med goda, härliga karameller när vi kom hem. Det blev även två andra fina skålar som vi kom hem med. Vi åkte dit med ett par kompisar och hade det riktigt trevligt. Vädret var dock inte det bästa men det gjorde inte så mycket.

Ikväll har vi varit hos mamma och pappa och ätit middag. Det bjöds på fläskfilè med potatismos och sås. Det var riktigt gott. Syster med familj var också där. Barnen var det full fart på, i alla fall den yngsta som nyligen har lärt sig gå och är överallt och det helst samtidigt:) Den äldste myste vid datorn och spelade spel:)
Tack för god mat och en trevlig kväll!
 
I morse hann jag med en cykeltur på 8 km. Jag hade inte tänkt cykla idag men det blev så ändå. Men det känns i benen att jag tränat 5 dagar i rad så i morgon blir det vila.
 
God kväll!

Sladden!!!

 /  0  Kommentarer

När jag dammsugade här om kvällen fastnade sladden. Vi skruvade upp alla delar och fixade till det. Det stora problemet blev att skruva ihop allt igen! Vi höll på väldigt länge innan vi till sist fick till det. När vi då skulle testa att snurra in sladden så gick det inte alls. Så nu får sladden hänga med utanför dammsugaren istället.


TALLRIS

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu har arbetet börjat.
Igår körde pappa hit släpvagnen som gjorde att vi kunde börja lasta på tallriset och köra det till tippen. Det gick väldigt fort och smidigt att ta rätt på allt ris och den här gången fick vi plats med allt på ett släp. Förra gången fick vi fylla den flera gånger. Så det var mindre ris på den här tallen än den som vi fällde förra året. Så ikväll går lasset till soptippen.
Jag och Stefan ger våra pappor ett stort Tack för hjälpen igår! Det kom en reparatör för att hjälpa oss att åtgärda ett litet fel på pelletsbrännaren. Då såg papporna till att han blev insläppt och fanns här hemma under tiden medans jag och Stefan jobbade.
 
Både igår och idag har jag varit på gymmet och tränat. i morgon blir det en cykeltur hem och jag hoppas att det inte blåser lika mycket som det gör idag.
 
God eftermiddag!

Helgen!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Min systerson har varit på natt besök:)
Vi åkte och hämtade honom igår eftermiddag och då åkte vi till Birsta en sväng. Vi gick i några affärer, hyrde film och sedan åkte vi hem och myste hela kvällen.
Han fick köpa något på leksaksaffären igår och då valde han pokemonkort och ett album att sätta in dom i.
 
Annars idag stannade vi till på Birsta en sväng när vi lämnat av hockeykillen på träning. Vi köpte handlade en del behövliga saker på Ikea. Vi var även in i den nya sportaffären. Jag letade en ny vattenflaska jag kan ha när jag cyklar men hittade ingen bra. Så jag får leta vidare.
 
På eftermiddagen idag har vi varit ute och klippt ur rosenbuskarna. De behövdes verkligen och de blev så fina.
 
Ikväll blir det film.
 
God kväll!

VED

Allmänt  /  0  Kommentarer
Trädet är fällt.
Vi har bestämt oss att fälla ett träd till nu på hösten. Igår kom trädfällaren och gjorde det åt oss. Han är otroligt skicklig på det han gör. Han har fulll kontroll och det går snabbt för honom att fälla. Det är en häftig syn att se ett träd falla rätt ner i backen med en väldig fart.
Nu har vi ett gediget jobb framför oss att ta rätt på trädet och göra ved av det. Men vi har ingen brådska att få det klart och det går heller inte att stå ute och jobba i detta regniga väder. Men mycket ved får vi när det är klart och det är vi glada för.
 
God förmiddag!