LUGNET I FÄRSÅN!

Allmänt  /  13  Kommentarer
I helgen blev vi bjudna till grannarnas stuga!
Vi kom dit i lördags. Det är ca 12-13 mil dit. 
 
Vi blev då bjudna på goda laxamackor till lunch. När vi skulle sätta oss och äta kom solen och värmen och vi njöt av den hela eftermiddagen.
 
Till middag grillade vi vid deras nya grill. Det är en sådan som man har på bordet. Den verkar väldigt praktisk och bra då den som grillar inte behöver springa upp och ner hela tiden. Det grillades karrè och majskolv, till det hade vi ugnstekt potatis, sås, baugette, brieost och sallad.
 
På kvällen spelade vi kort och hade trevligt i den här paviljongen. Den är mysig på så vis att man kan stänga in sig och att det är nät runt så att inte myggorna kan komma in. Det blev ganska kyligt på kvällen så vi gick in och spelade sista omgången chicago som jag dessutom vann:)
 
 
 
Igår passade jag på att ta några bilder vi ån som rinner i närheten. Det var längesedan jag hade en fotostund. Det var roligt att fota vattnet som rann men också alla växter som fanns runtomkring. Att solen sken gjorde inte saken sämre:)
 
Vi passade på att njuta av värmen sista timmarna innan vi packade ihop och åkte hem. 
Vi har haft en underbar helg! 
Tack för allt säger vi!
 
God morgon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PRESENTER!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Här kommer bilder mina födelsedagspresenter!
Den här kannan fick jag av syrran och hennes familj. Jag gillar den jättemycket. Den är väldigt fin och sedan kommer vi nog använda den mycket i sommar att ha kalla drycker som vatten eller saft.
 
Den är mobillådan fick jag av mamma och pappa. Jag kanske har den lite för ofta, så detta kanske är en bra låda för mig:)
 
Det här fina armbandet fick jag av Stefans syster och hennes familj. Det är verkligen superfint. Det var en väldigt fin färg. Jag har mest silversmycken så det var roligt att få något lite annorlunda.
 
Av mamma och pappa fick jag även presentkort.
 
Tack så mycket för alla fina presenter! Jag är supernöjd!
 
Igår kväll var vi hos Peter och Linda. Vi köpte kinamat som vi satt ute på gården där och åt. Vi hade supertrevligt hela kvällen! 
Nu på morgonen har jag varit ute och cyklat 1,4 mil. Det var riktigt skönt ute. Det var motvind på vägen in mot stan men sedan på hemvägen var det mycket bättre, ingen vind alls.
 
Nu laddar vi för fortsatta trevligheter i helgen.
 
God morgon!
 
 
 
 

VECKAN SOM GÅTT!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vad har hänt i veckan?
Mornarna har bestått av träning på gymmet. Det har gått bra, framför allt igår körde jag ett riktigt bra pass. Jag har som mål att från i måndags och fram till nästa fredag då jag går på semester, att göra 8 pass på gymmet och 15 mil på cykeln. Jag tror jag ligger hyfsat i fas, spännande att se om jag klarar det. 
 
Kvällarna har varit fullt upp med cykelturer, en sväng på stan och Birsta med Stefans syster. Så därför har jag inte varit så aktiv med bloggandet under veckan. Jag vet att jag skrev att jag ska lägga ut bilder på alla mina fina presenter jag fick när jag firande min födelsedag i söndags. Det kommer ikväll eller i morgon:)
 
Nu är det fredag! Helgen kommer mest att bestå av trevligheter:)
 
God morgon!
 

TILL SOMMARENS FIKASTUNDER!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
 
 
 
Förra helgen laddade jag frysen!
Alla bakverk var slut så jag tyckte det vara lika bra att ladda ordentligt inför sommaren. Det blev havreflarn med chokladkräm emellan, klassiska chokladbollar, hallon- och kokosrutor, chokladrutor och till sist sockerkaka. 
Jag bjöd på detta när jag hade kalas i söndags och allt var väldigt poplärt:)
 
God kväll!
 

FÖDELSEDAGSFIRANDE!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
Idag hade vi kalas för mig. 
Det har varit fantasiskt väder med mycket sol och varmt ute.
När gästerna kom vid 15.30 bjöd vi på hamburgare, bröd,strips och en massa goda tillbehör. 
Det var väldigt gott. 
Sedan öppnade jag alla presenterna och de tänkte jag ta kort på i morgon och lägga ut här så ni får se vad mycket fint jag fick:)
Därefter fikade vi. Jag bakade förra helgen och idag gjorde jag en tårta. Fyllningen bestod av jordgubbsmousse med färska jordgubbar. Den andra fyllningen var grädde med Ahlgrens bilar som man vispar ihop. Den behöver helst står över natten och det fick den göra.
Jag är mycket nöjds med detta somriga tårta.
 
Jag är mycket nöjd med hela tårtan, även dekorationen.
Tack alla för idag!
 
Marie
 
 

MIDSOMMARAFTON!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Vi firade dagen ute hos syrran!
Vi åkte dit vid kl 11. Då gjorde vi ordning lunchen som bestod av sill, paj, ägg, korv, köttbullar, sallad och bröd. 
 
Det var lite tunga moln men vi chansade på att äta ute på deras trädäck och det gick bra, det kom inget regn. 
Allt smakade mycket gott.
 
 
 
Efter lunchen åkte vi till Bergforsparken där det var ett trevligt midsommarfirande med musik, frågeslinga och dans runt midsommarstången.
Jag hade med mig kameran så jag passade på att ta lite sommarbilder på mina två hjärtan.
 
 
 
När kom hem igen spelade vi kub. E hade spelat första gången kvällen innan och tyckte det var superkul. Han var med och spelade med oss också. Han var riktigt duktig. Även V ville spela och var också skicklig på att kasta pinnarna.
Efter några matcher blev det fikapaus i det härliga vädret. Solen kom fram mer och mer och det blev varmt och härligt.
E lekte med en ballong, V läste Kalle Anka och vi vuxna satt och pratade. Det var en härlig, somrig paus.
 
Vi gjorde sedan i ordning middagen, grillat. Sallad, pommes frites, olika, goda såser, baugette, brie och kött. Solen fortsatte att lysa på oss så vi satt ute även till middagen och allt var så gott. Det hör liksom till att sitta ute och äta på midsommarafton. 
 
Efter middagen hade vi 3-kamp som Stefan ordnat. Första grenen var att kasta ner så många pinnar i kubspelet som möjligt. Andra var att kasta puckar i en hink. Den tredje var att kasta föremål i mellan pinnarna på en stege. Det var roligt att ha lekar tillsammans. 1:a pris vann V. Andra pris gick till E:) Det var dom värda.
Efteråt var det dags för efterrätt, svenska jordgubbar med vaniljglass, mums! Det är verkligen midsommar för mig det!
 
Vi 22-tiden åkte jag och Stefan hem.
 
Tack för ett mycket trevligt midsommarfirande! Att få fira med dessa två underbara pojkar och att solen och värmen kom så lägligt till just denna dag, det gjorde dagen extra härlig!
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RONJA RÖVARDOTTER!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Igår kväll var vi på teater!
Vi hade sällskap med Patrik och Ullrica och deras dotter och hennes kompis. 
I år spelades Ronja Rövardotter. Den var verkligen superbra! Kvartersteatern är en amatörteater och alla var verkligen så duktiga! Det var bra handling, roliga humorsketcher emellanåt och bra musik. Jag har sett några av deras sommarspel förut och det som jag tycker är bland det häftigaste är just musiken. Det som gör det hela så bra är att den spelas utomhus i skogen, precis den miljö som Ronja Rövardotter utspelas i. 
 
Jag har själv varit med i Kvartersteatern för några år sedan. Jag var med i uppsättningen av Alladin, Le Misserable och Lilla Dorit. Jag vet därför hur mycket tid de lägger ner på att träna repliker, bygga upp scenen och allt annat runt omkring. Jag hade verkligen roligt de gånger jag var med. 
 
Jag tog en hel del bilder igår men jag väljer att lägga ut dom när de har spelat klart föreställningarna:)
 
Glad midsommar till er alla!

NYA, GODA KEX!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Det har kommit en nyhet i smörgåsrånsvärden!
Förra veckan när vi var in till grannarna en kväll så köpte vi med oss lite ost och kex som vi kunde lyxa med. 
Jag hade då sett på reklamen att det kommit nya smörgåskex, Tomat och basilika.

Jag kan lova att de var himmelskt goda! Det var mycket smak på dom och tillsammans med en ostskiva så var det verkligen supergott!
 
De flesta pratar just nu om det dåliga sommarvädret vi haft hittills och idag verkar det bli regn här. Men jag hoppas det vänder nu när det blir midsommar!
 
God morgon!
 
 

SORGSNA HÄNDELSER!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Jag läser ofta nyhetssidor!
Den här helgen har det hänt några ragiska händelser. 
De hittade Lisa Blom som varit försvunnen, död i fredags kväll. 
En 2-årig pojke blev överkörd av glassbilen i Årsunda och avled av sina skador. 
En ung kvinna i Stockholm blev i natt påkörd av en taxi och avled skadorna.
Alla dessa händelser känns så tragiska! Alla tankar går till anhöriga och vänner till de personer som tragiskt har gått bort.
 
Allas vår Magnus Härenstam gick bort igår. Jag har mest minnen av honom från "Fem myror är fler än fyra elefanter" och Jeoapardy.  Han spelade ju även en roll i Sällskapsresan.
 
Mitt i allt så har det även stått mycket om det fina prinsbröllopet igår och det känns bra att allt det tragiska varvas med något så fint.
 
Idag har jag tränat ett mycket bra pass på gymmet i förmiddags. Det var riktigt kul idag. Jag har bakat bullar och kärleksmums. 
Jag har städat lite och varit ute och cyklat en kort tur ikväll. 
 
Nu väntar jag på att Stefan snart ska komma hem.
 
God kväll!
 
 
 
 

APPLE!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår köpte jag ett par till hörlurar!
Stefan hittade inte sina igår när han skulle åka iväg så han lånade mina. Vi sa då att det var lika bra att köpa ett par till för vi vill ju ha ett var sitt par nu på sommaren så vi kan lyssna på musik och sommarpratare.
Så jag åkte in till stan och införskaffade ett par på Grafit. När jag träffade Stefan hade han några apple produkter och jag är själv sedan dess fast i appleträsket. Jag har haft några billiga hörlurar men det är inget bra ljud i dom. 
 
Stefan åkte i går morse och kommer hem ikväll. Han är på svensexa. Vi har kompisar som gifter sig i juli. De bor i Karlstad. Så de har ordnat en kryssning med Cinderella till Mariehamn. John som ska gifta sig anade ingenting och blev tydlingen väldigt överraskad när kompisarna i Karlstad hämtade upp honom. De åkte buss därifrån och Stefan och ett gäng härifrån och så möttes alla på terminalen.
 
Igår gjorde jag lite av varje. Jag gick med trimmern som verkligen behövdes. Men jag kunde inte klippa klart då tråden tog slut. Så gräset efter sliperskanterna är fortfarande långt. 
Jag åkte sedan in till stan. När jag ändå skulle köpa hörlurar så tänkte jag passa på att ta kort till körkortet som jag måste förnya. Så jag gick upp till den enda fotoäffär som finns kvar i stan. Jag hade kollat att de hade öppet igår, kl 11-15. När jag kom tid 11.30 var det stängt och mörkt. Då blev jag less. Varför hade de inte öppet när det stod det på dörren??
Jag får göra det på måndag istället.
 
Sedan åkte jag till Ica och handlade till det jag tänkt baka. Påsen blev ganska tung med det jag behövde ha så hantagen på påsen gick sönder och allt ramlade ut! Men till slut ordnade det sig och jag kunde gå till kassan och betala. 
 
När jag kom hem tog jag en cykeltur ner till Juniskär och tillbaka. 
 
Kl 15 började sändningen av Carl Filip och Sofias bröllop så det såg jag på samtidigt som jag bakade några goda bakverk. Bilder på det kommer framöver. 
Bröllopet var väldigt fint och intressant att lyssna på och att titta på alla fina klänningar, den fina bordsdukningen till middagen och själva vigseln och kortegen efteråt var några av mina favoritinslag.
 
Det blev för övrigt en lugn kväll.
 
God morgon!
 

MIN FÖDELSEDAG!

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Igår blev man ett år äldre!
Jag blev firad av Stefan på morgonen, väldigt tidigt, 03.03! Men det är ju tanken som räknas:)
Jag fick ett presentkort på Sköna Under så att jag kan köpa mig en ny bikini. Jag fick även dessa fina trädgårdsredskap så att jag kan hålla rent och snyggt i mitt jordgubbsland:) 
 
Jag började jobba kl 7.45. Jag tog mig ut på en kort cykeltur innan dess, 5 km blev det. Jag slutade kl 16 och då gav jag mig också iväg på cykeln. Jag mötte upp Stefan vid Sundsvallsbrons norra brofäste. Han hade cyklat från jobbet och där möttes vi för att göra sällskap hemåt igen.
 
Jag önskade att äta middag på Galtströms Cafè.
Så blev det. Vi bokade bord när vi kom hem till kl 19. Vi åt förrätt hemma, nachos i ugn med riven ost och såser.
Galström är en mysig restaurang. De har bytt ägare men menyn var ungefär den samma och deras berömda pasta har de kvar så den fick det bli för oss båda:) 
Vi var väldigt mätta när vi åkte därifrån men gott var det!
 
Vi åkte sedan hem och myste.
 
Jag är nöjd med min 34:e födelsedag!
 
God morgon!
 
 

JORDGUBBARNA BLOMMAR!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu händer det grejer i jordgubbslandet!
Vi satte på den nya lådan på jordgubbslandet i söndags. I onsdags hade de inte börjat komma en enda blomma.
Men i torsdags när jag kollade så hade det börjat komma flera stycken! 
Jag tror att lådan gjorde susen. Plantorna får tak och värme och det är det som jordgubbsplantor vill ha.
Det är så roligt nu när det börjar hända något med odlingen:)
 
God morgon!

TAK TILL JORDGUBBSLANDET!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
 
I helgen skrev jag om ett sidoprojekt!
Jag planterade jordgubbar för två år sedan. Jag har haft en ställning med ett nät över men i vinter gick det sönder och ställningen likaså. 
Så förra veckan överraskade Stefan mig genom att köpa denna låda som man sätter uppepå pallkragen. Den var träfärgad så i helgen har vi målat den två gånger så att den ska hålla bra i väder och vind.
Jag tycker verkligen om den då den är stabil och med ett bra lock. 
Inga fåglar kan nu komma och ta mina jordgubbar:)
Idag ska Stefan köpa mer krokar så att locket även går att ha mindre öppet och vi ska även sätta dit järnbeslag som vi fäster mellan lådan och pallkragen på insidan så att den inte kan glida av. 
 
Så nu väntar jag bara jordgubbarna så att jag kan plocka dom och äta dom tillsammans med vaniljglass:)
Det är sommar det!
 
God morgon!
 
 
 
 
 

NYTT "GOLV"!

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
 
Detta var projektet Stefan jobbade med  i helgen!
Mellan vedboden och förrådet har vi haft förvaring av ved och lite av varje. Det har varit väldigt ojämnt på backen där och det har inte sett så snyggt ut.
Så han grävde ur så att det skulle bli jämnt. Han la sedan ut grus och plattade till med en padda som vi lånade av Njurunda fastighetsägarförening. 
Därefter la vi plattor som vi fått av Stefans syster som de skulle slänga. 
Resultatet blev verkligen snyggt och bra!
Jag har en sambo som är väldigt händig och är så duktig på att fixa med det mesta!
 
God morgon!
 

STEG 2 AV ENTRÈFIX!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Igår var fixade vi ute från lunch till kl 20!
Jag fortsatte med att göra fint vid entrèn. Jag spolade rent stenrabatten vid lampan där vi även brukar ha en blomkruka. 
Stenarna blev så rena och fina av att jag använde munstycket på högtrycken som har ett rejält tryck. 
 
'
Jag klippte den gröna växtdekorationen som finns runt lampan. Jag jämnade till och klippte ur den. Så nu är den lite lika spretig.
 
Det arbetet jag är mest nöjd med är att plattorna är rengjorda. Det var så effektivt att använda högtryckstvätten och all mossa försvann från plattorna. 
Det blev verkligen en stor skillnad. Nu ser det mycket trevligare ut.
 
Vid kanten har gräset växt in över plattorna och det fixade Stefan till genom att gräva runt kanten. 
Ytan fick en väldigt fin inramning och det ser prydligt ut. 
 
Jag är mycket nöjd med helgens arbete av att göra det fint utanför entrèn!
 
Stefan har haft ett projekt igång som jag kommer ta bilder på senare.
 
Annars igår tog med oss cyklarna till Alnön och cyklade runt norra sidan. Det var en mycket behaglig tur, ingen trafik, fina ängar och hästarna i hagen såg ut att njuta av solskenet. Det blev en sträcka på 1,6 mil.
Vi åkte sedan till Birsta där vi gjorde några ärenden och handlade mat.
 
Vi har även haft ett sidoprojekt igång i helgen, bilder på det kommer nog ikväll:)
 
Om jag sammanfattar helgen så började den i fredags med att vi hade middagsgäster som var mycket trevligt.
Lördagen bestod av regn men det trotsade vi genom att fixa ute. Har man bara rätt kläder så går det mesta. 
På kvällen kom Stefans föräldrar hit och åt med oss. 
Igår blev en lång dag men vi fick ju så mycket gjort och det är alltid skönt!
Några vänder till soptippen har vi också hunnit med.
 
Nu är det snart dags att åka till gymmet!
 
God morgon!
 
 
 
 

STEG 1 AV ENTRÈFIX!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vi håller på att göra fint vid entrèn!
Jag började i onsdags med att rensa stenrabatten efter husväggen. Jag har gjort det varje år sedan vi flyttade in men förra året hade jag ingen lust så då fick det vara.
Så i år kände jag att det var dags. Det är mycket jobb med det för varje sten måste bort för att man ska kunna komma åt alla löv.
Jag gjorde ungefär en tredjedel då på onsdag kväll.
På morgonen dagen efter när jag skulle åka till jobbet var hela rabatten rensad! Då hade Stefan gjort klart på kvällen när jag låg och sov. 23.15 hade han blivit klar. Det tyckte jag var fint gjort!
 
Vi fortsatte att städa och göra fint utanför entrèn igår, mer bilder på det kommer senare:)
 
God morgon!
 

MIDDAGSBJUDNING!

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
Igår hade vi middagsgäster!
Vi bjöd våra vänner Ulrika och Patrik på fondeu. Det var så varmt och soligt att vi kunde sitta ute på altanen och äta. 
De hade med sig den här fina blomman, Tack så mycket säger vi!
 
Vi kunde sitta ute länge, så varmt och härligt var det. 
Det var första middagen vi åt på altanen för i år så det kändes kul att det blev så fint väder just igår.
 
 
Jag gjorde en efterätt som jag inte provat förut.
Den bestod av digestive kex i botten, sedan en hemmagjord vaniljkräm, hallon och blåbär och sedan choklad uppepå. 
När jag förbredde den ville jag provsmaka efter jag aldrig gjort den förut, den var gudomligt god!
Den blev minst lika god när vi serverade den till våra gäster också!
Det här med bakning och efterrätter, det är min grej det:)
 
Efter ett tag blev det kallt på altanen så vi gick in. 
 
Tack för en mycket trevlig kväll säger vi!
 
God morgon!
 
 
 

MINNESSTUND!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår var en särskild dag!
Min farfar skulle ha fyllt 85 år.
Det är första födelsedagen för honom som han inte är med oss men i tanken och i alla minnen finns han alltid.
Jag köpte denna fina rosa ros och vi åkte sedan till minneslunden på Mjösunds kyrkogård, den plats som jag alltid besöker när jag vill minnas farfar med ett ljus eller en blomma. 
 
Ett år har snart gått sedan du lämnade oss, älskade farfar!
 
 

PRESENT!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår bjöd vi grannarna på fika!
De hade med sig ett paket till mig som en tidig födelsedagspresent. De åker bort dagen innan jag fyller så de ville ge den nu.
Jag blev verkligen glad av att få paket och när jag öppnade och såg att det var dettta superfina kakfat så blev jag extra glad:)
Det passar så bra ihop med de nya kaffemuggarna vi köpt. Det är samma färger.
 
Tack så mycket!
 

KANELSNURROR!

Allmänt  /  65  Kommentarer
 
 
igår bakade jag kanelbullar!
Jag tycker det är roligt att baka bullar och det är ju så gott med en nygräddad kanelbulle! 
Det tar lång tid och det är många moment med jäsning och utbakning men det är värt varje minut.
Jag ville prova något nytt med bullarna den här gången. Jag provade att göra snurror av degen. Första degen jag gjorde blev lite för kladdig så det var svårt att rulla och få till snurrorna. Så av den gjorde jag vanliga. Man deg nummer 2 blev bättre. Jag hade mer mjöl i som gjorde att degen fick en bättre konsistens. Så då gick det väldigt bra att göra snurror och det var riktigt roligt. 
Det som mer blev nytt med bullbaket var att jag hade vaniljsocker i degen istället för kardemumma. Jag upptäckte nämligen att den var slut. Men jag tyckte de blev väldigt goda med vaniljsocker också.
Det som mer gör alla bakverk extra goda är att använda riktigt smör. Bullarna blev extra goda och när jag bakar chokladbollar så är det verkligen pricken över iet att baka med riktigt smör.
 
Det doftar fortfarande nygräddade bullar i hela huset:)
 
God morgon!
 
 
 

LOKA-NYA SMAKER!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har kommit nya smaker!
Jag har sett reklamen för dessa och har varit nyfiken att prova. Så igår köpte jag en var sin till oss. Det har även kommit en tredje ny smak som inte fanns i butiken där jag var.
De smakar precis som det smaken heter, Rosa svampar och Hallon lakrits skalle. Jag tyckte Rosa svampar var aningens godare men båda smakade riktigt gott.
 
Har ni provat de nya smakerna?:)
 

SOMMARFINT PÅ ALTANEN!

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
 
I helgen planterades det för fullt!
Vi åkte och köpte blommor till krukorna på altanen och till den vi brukar ha ute vid lampan vid entrèn. 
Vi köpte bland annat pensèer och gröna växter som kommer hänga ner över krukan när det blivit större. 
Så nu är det lite mer trivsamt och levande på altanen.
 
God kväll!