SALLAD!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Som jag har längtat!
Jag har länge varit sugen på en hemmagjord sallad. Så det fick bli gårdagens middag. 
Vi hade tänkt ha räkor men vi ändrades oss till kyckling istället. 
Salladen bestod av isbergssallad, tomat, gurka, ruccola, majs, gul paprika, riven ost och dressing. Det var verkligen supergott! Det bästa är att det även blir detta till lunch:)
 
Igår hade jag och Cesar en lugn dag hemma. Vi tvättade några maskiner, gick en kort promenad och fikade inne hos grannen en stund. 
 
Idag kommer dagen bestå av lite av varje.
 
God morgon!

BABYSÅNG

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag var det dags för babysång.
Först var jag till tandläkaren kl 8.40. Pappa mötte upp oss där för han skulle vara med Cesar under tiden. Det gick fort för mig och Cesar hade skött sig bra:)
 
Sedan åkte vi direkt till babysången. Cesar tyckte det var roligt att titta på alla bebisar och några sånger tyckte han var väldigt roliga. Hon som leder gruppen är väldigt bra och inspirerande. Vi fikar alltid efteråt och umgås och pratar om allt möjligt. Det finns två lekpölar där som barnen brukar leka i. Vi satt där några med våra bebisar och Cesar gillade spegeln på bilden:)
Så det var en väldigt trevlig stund hela förmiddagen.
 
Nu sover Cesar. Han sov en stund när vi kom hem och vaknade efter ca 45 minuter och var inte nöjd. Han verkade fortfarande trött så vi åt och myste en stund och nu sover han igen. 
 
Det var våran dag hittills. 
 
 
God eftermiddag!
 

VAGGAN

Allmänt  /  1  Kommentarer
Detta är Cesars sovplats.
Sedan ca 1,5 månad tillbaka har Cesar somnat varje kväll i sin vagga. 
Jag måste bara få säga att vi är så stolta över honom.
Första dagen blev han ledsen när vi la ner honom där. Vi fanns bredvid honom och lugnade honom med närhet och vaggsång. Därefter har han somnat där varje kväll. 
Vår kvällsrutin för honom är att han brukar vanligtvis äta kvällsmålet vid 19.30-20. Då släcker vi ner vid tv-rummet så han får lugn och ro. När han har ätit får han mysa i vår famn tills han somnar. Då går vi in och lägger honom i vaggan som står i vårt sovrum. Ibland vaknar han till men oftast sover han på en stund igen. Det har hänt någon kväll att han varit riktigt ledsen men det har gått bra att lugna honom.
Senaste två veckorna har han vaknat till några gånger och vill ha nappen och somnat om. Vid 05-06 har han vaknat och varit hungrig. Ibland har han somnat om, ibland inte.
 
Så hans kvällar och nätter funkar otroligt bra just nu. 
 
 
God kväll!
 

TVÄTTMASKIN

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vissa inköp är tråkiga.
Förra helgen när jag skulle tvätta tog det 5 timmar för en tvätt att bli färdig. Vi tänkte att det kanske var något tillfälligt för maskinen har krånglat ibland men det är rättat till sig av sig själv och fungerat som vanligt efteråt. 
Jag provade igen två dagar senare men det tog lika lång tid då.
Så då skruvade Stefan bort värmeelementet som han läst kunde vara ett vanligt fel. Han mätte styrkan i den men den var bra. Så något annat tekniskt i den var trasigt. 
Så vi fick då ta beslut att skrota den och leta en ny. Vi hittade en ganska snabbt den kvällen som vi var nöjda med. 
Dagen efter beställde vi den. Butiken hade just då en drive där de kostnadsfritt fraktade hem den nya och installerade den och fraktade bort den gamla. Så i slutet på förra veckan kom den. 
 
Vi hade några önskemål och det var att det skulle vara tydligt vilket program man kan välja och det har den med hjälp av den här ratten.
 
Ytterligare något vi ville ha var att kunna se hur lång tid det är kvar på tvätten som är igång. 
 
Så vi hittade en maskin som uppfyllde detta plus att den har en massa andra bra funktioner.
 
Vi var utan tvättmaskin några dagar och det är svårt att inte kunna tvätta när man har en 3-månaders bebis hemma. Så jag gick över till grannarna och tvättade. Det var verkligen snällt! men det är ju sådant man har grannar till.
 
Vi är mycket nöjda med vårt inköp även om det är en tråkig utgift. 
 
 
God kväll!
 

3 MÅNADER.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Idag blev Cesar 3 månader!
Tiden har gått så fort! Att det redan har gått 3 månader sedan han kom till världen känns helt fantastiskt på ett sätt, samtidigt som man önskade att tiden inte gick så fort som den gör. 
Dagen till ära har vi varit på BVC idag och vaccinerat honom. Han skrek i några sekunder men det gick över väldigt fort och sköterskan tyckte han var väldigt duktig. 
 
När vi kom hem åt han och sedan somnade han i vagnen till 15.30. Så han sov länge. Han har varit trött hela kvällen och han kunde bli det av sprutan. Så han sover gott nu i sin vagga. 
 
Det är roligt att se hur han utvecklas. Det händer mycket nu. Han använder sina snuttenallar mer medvetet. Han drar de upp mot kinderna och håller om dom med sina händer. När han ligger i vagnen leker han mer medvetet med vagnsmobilen och även i gymmet ser vi en härlig aktivitet. 
 
Det har varit tre härliga månader och så kommer det fortsätta:)
 
 
God kväll!
 
 

HELGEN GICK FORT!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Så är ytterligare en helg slut!
Jag inledde den med att i fredags vara borta på middag med jobbet. Vi var hemma hos en av kollegorna i hennes stuga och hade surstömmingsfest. Jag äter inte surströmming så jag tog med mig god potatissallad och rostbiff istället.
Vi hade verkligen supertrevligt och underbart roligt! Jag har inte skrattat så mycket på länge. 
Det bjöds på god chokladtårta till efterrätt som en kollegas dotter hade bakat. 
 
Det var första kvällen jag var borta från Cesar sedan han föddes. Jag matade honom innan jag åkte och sedan gav Stefan honom flaskan. Det hade gått bra och sedan hade han somnat gott. Det var ovant att vara borta från dom båda men också kul att komma iväg och umgås med kollegorna.
 
Igår hade vi en fixardag här hemma. Vi började med att städa våra garderober. Det tog sina timmar och vi passade på att storstäda sovrummet och vi bytte sängkläder. Så det var som en dröm att lägga sig igår kväll. 
Vi städade och damsugade inne och rensade upp utanför ytterdörren. Det har varit mycket grejer och det har sett rörigt ut. Så det var skönt att få bort det. Vi rensade även lådan med all retur som vi slänger där, såsom glas, metall och pappkartonger.
 
Så vi fick mycket gjort igår. 
 
Idag tog vi det lugnt på förmiddagen och sedan åkte vi till Ica Maxi för att veckohandla. 
Cesar sov en stund i morse och en stund på förmiddagen och när vi kom hem och hade handlat så sov han så vi la över honom i vagnen men då var han pigg och ville vara med oss. När han hade ätit vid 14.30 somnade han och sov till strax före 18. Han brukar sova en längre stund varje dag men det kan variera när på dagen det sker. 
 
Nu det dags att inleda en ny vecka.
 
 
God kväll!

BODY SHOP!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår åkte jag och Cesar in till stan!
Jag hade en bonus check på Body shop som gick ut i morgon. Så jag ville passa på att utnyttja den. På vissa duschcremer och body butter hade de erbjudande att få den billigaste för halva priset om man köpte 2 produkter. 
Jag hade ytterligare en check så jag passade på att använda båda.
Jag betalade totalt 20 kr kontant så det var ett klipp:)!
 
Ikväll ska jag iväg på middag med jobbet. Det ska bli mysigt och trevligt. 
 
 
God eftermiddag!
 

MÖSSA OCH BABYSÅNG.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Inköp från helgens marknadsbesök.
Vi köpte denna fina mössa. Det fanns många fina motiv men den är fastnade vi mest för.
 
Igår var vi på babysång för första gången. Det var en mycket bra ledare. Vi var ganska många som var med och det var en väldigt mysig stund. Efteråt fikade vi tillsammans med alla föräldrar och bebisar. Jag ser fram emot nästa träff.
 
 
God kväll!
 

INDISK MIDDAG.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Igår lagade vi en indisk rätt.
Vi ville prova något nytt. Vi ville göra någon slags kycklinggryta och Stefan hittade då ett recept på en indisk sådan. Det var många olika kryddor i såsen som gjorde att smaken blev väldigt god. Det skulle även vara mandelsmör i något som jag inte visste att det fanns.
Till detta bakade vi ett eget nambröd som också blev väldigt lyckat.
 
Igår åkte vi till Hudiksvall på höstmarknad. Den är lik Selånger Marknad men vi har de senaste åren inte besökt den. Vi sparar oss till Hudik istället. Det var väldigt fint väder och vi köpte några grejer. Jag köpte strumpor och så köpte vi en fin mössa till Cesar. Den tänkte jag ta bild på och lägga ut senare.
 
Idag blir det en fixardag.
 
God morgon!
 

BEBISKLÄDER

Allmänt  /  0  Kommentarer
VI har fått så mycket fina kläder till Cesar!
Vi är så glada för allt fint vi har gått sedan han kom till världen! Tack så mycket säger vi!
 
Här visar jag de senaste plaggen vi fått. 
Kläderna på bilden ovan fick vi av en f d kollega till mig, så fint med grönt. 
 
Detta har vi fått av syrrans familj, då fint med randigt och djur. 
 
Denna praktiska tröja fick vi av mamma och pappa. Det är som en tröja med en body under, känns funktionell.
 
Detta söta set fick vi också av syrran. Det som kommer göra det extra fint är musse pigg mössan.
 
Detta fina fick vi av en kompis till mig som jag känt i många år. Jag red hennes häst när jag hade mitt stora hästintresse. 
 
Tack så mycket för allt fint! Cesar kommer vara så stilig klädd i höst:)
 
God morgon!
 
 

MAMMATRÄFF

Allmänt  /  5  Kommentarer
Igår var jag på mammaträff.
 
Jag gick med i en mammagrupp på facebook som skulle träffas igår på Ikea och äta brunch. Jag hade först inte tänkt följa med. Jag visste inte om det var något för mig. Men i morse när jag klev upp så tänkte jag att det kanske vore roligt att gå ändå, träffa lite nytt folk och mammor och deras bebisar. 
Så jag och Cesar packade ihop oss och for iväg. Jag kan säga att jag verkligen inte ångrade mig att vi åkte. Det var supertrevligt och mysigt. Vi pratade om allt möjligt gällande barnen. 
Efteråt var det några som ville gå en shoppingtur inne på Birsta City så jag hängde på. Vi kollade runt på bebiskläder men jag köpte inget. Vi avslutade allt med en god juice på Huckleberry. 
 
Jag är så glad att jag tog mig iväg. Cesar sov nästan hela tiden förutom en stund för mat och blöjbyte. 
 
Jag ser fram emot nästa träff.
 
 
God eftermiddag!

11 VECKOR!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Våran älskade son!
I går blev han 11 veckor gammal. Tiden har gått så fort!
Vi har tidigt fått höra att han är väldigt stark i nacken och det tycker jag denna bild bevisar att det verkligen är så. 
Jag hittade ett tips om att låta de ligga på amningskudden för att det ger ett bra stöd. Det var ett tips som jag ville prova och det funkade väldigt bra. Han gillade att ligga på den.
 
Nu sover han ute i vagnen och jag tänkte passa på att vila en stund.
 
 
God förmiddag!
 
 

SOVRUTINER

Allmänt  /  2  Kommentarer
Visst är bebisar söta när de sover?:)
Just nu sover Cesar i vagnen ute på balkongen. Han vaknade 06.20 och har bara vilat en kort stund nu på morgonen. Så han var jättetrött efter att han ätit vid kl 9. 
Jag vet att nätterna kan vara kluriga för de små barnen och första veckorna vaknade han ofta och var hungrig eller ville vara nära. 
Sedan ett par veckor tillbaka har vi hittat en riktigt bra kvällsrutin. Han brukar äta sitt sista mål vid 20-tiden. Sedan vill han gärna mysa hos oss en stund. När han har somnat så lägger vi honom i vaggan. Ibland är han klar vaken igen med detsamma vi lagt ner honom men han somnar igen inom några minuter. Han sover fram till 02-03 tiden då han vill äta och sedan när jag lägger ner honom igen somnar han på några minuter och sover oftast fram till 06-tiden. 
Detta känns som väldigt bra nätter och jag vet att det kan vända snabbt men så länge det är så här så ju jättebra för honom att han hittat en så bra nattrytm.
 
På dagarna är det lite olika. Ibland sover han en längre stund på förmiddagen och ibland på eftermiddagen och ibland många korta stunder istället för en längre. 
 
Det är skönt för honom att sova ute på dagarna. Det kommer vi fortsätta med.
 
God morgon!

MACROBILDER

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
 
 
Igår var det strålande sol.
Så efter lunch satte jag Cesar i bärselen och tog med mig kameran ut. Jag fotade buskarna på gården. 
De två översta bilderna är från de nya buskarna som vi planterade i våras. 
Det är roligt att de redan har börjat blomma och växa till sig. 
De två nedersta bilderna är från vår rosenbuskshäck. 
 
Det var längesedan jag fotade med macro objektivet så det var roligt att få några närbilder. 
 
 
God morgon!