Söndagsstek

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag gjorde vi riktigt god söndagsstek till middag.
Det var första gången vi gjorde det och det var riktigt gott.

Idag har vi hunnit med mycket. Vi har städat, Stefan har bakat och tränat, vi har tvättat och jag åkte och handlade lite före middagen.
Att det är städat inför en ny arbetsvecka känns bra. Det är skönt att ha det gjort.
Nu laddar jag för en ny arbetsvecka och träning. Jag tror jag har tänkt ut hur jag ska lägga upp träningen. I morgon kväll blir det förhoppningsvis 30 minuters spinning. På tisdag blir det ett pass i gymmet och torsdag blir det samma eller så blir det spinning.

Nu ska vi snart fixa en smarrig efterrätt och se på film.

Go kväll!



Stefans goda bröd

Allmänt  /  0  Kommentarer

I förmiddags bakade Stefan jättegoda ostfrallor. De var superenkla att göra. Det får han gärna göra flera gånger:)
Han bakade ett annat matbröd igår när jag var borta. Det hade också blivit supergott sa dom som fick provsmaka.

Kram

Storsjöbadet

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår besökte jag och syrrans familj Storsjöbadet i östersund.
Vi åkte kl 8 hemifrån och var framme ganska precis kl 10 då de öppnade.
Min systerson hade längtat efter att få åka alla roliga rutchkanor. Han har varit på Paradisbadet några gånger så han kände igen en del.
De hade 3 olika kanor. Den ena var en som var helt svart när man åkte. Men det fanns små lampor man skulle försöka slå på så fick man poäng.
Den andre var en som gick jättefort. Rekordet på den var 5, 33 sekunder. Mellan 7 och 8 sekunder var väl det som de allra flesta åkte den på.
Den tredje banan var en som man åker med ringar i. Jag tror mosters go pojke tyckte den var roligast. Jag åkte den med honom några gånger. Det var lite svårt att ha full kontroll på ringen alla gånger för det gick fort. Så han och jag hamnade baklänges och det tyckte han var fantastiskt roligt:)
Förutm alla kanorna hade de trampolin och klättervägg som vi provade. De hade även så att man kunde simma ut. Det var inte så jätteskönt om man var ute en längre stund för termometern visade på -23 grader. Men när man sedan kom inomhus igen så var ju vattnet jättevarmt en kort stund.
Vi åt lunch där. Jag hade tagit med mig kycklingsallad som jag hade gjort och två baugetter.
Så vi hade en mysig och rolig dag på badet. Jag gillar att vara i vatten och att då också få kunna åka en massa roliga attraktioner gjorde det extra roligt.

Kram

Snö, snö och åter snö

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu har det vräkt ner snö konstant i två dagar! Nu får det räcka.
Igår var planen efter jobbet att jag skulle åka och träna. Därför kunde jag ha bilen hela dagen igår. Men att köra i det snökaos som infann sig var inte det roligaste jag har gjort. När jag skulle köra ut från parkeringen på jobbet så körde jag fast. Men jag fick hjälp att putta på. Så det var ganska snabbt avklarat. När jag kom ut på stora vägen så insåg jag att det inte ens var värt att ta sig till Helex då det med stor säkerhet inte hade hunnits plogas där.
Så jag valde att hoppa över träningen och åkte istället direkt ut till Birsta för att hämta Stefan på jobbet. Det tog mig 50 minuter att ta mig det, som i vanliga fall tar ca 20 min om man åker Timmervägen.

Sedan blev det besök på Ikea och Birsta city. Jag har aldrig varit med om att dessa ställen har varit så lugnt med folk en lönedag. Det var inte mycket folk som handlade upp sin lön denna kväll inte. Det var väl ingen som ville ge sig ut i snön.
Vi åt på Ikea, jag åt kycklingfilè med potatis och sås. Stefan åt köttbullar.
Äntligen inskaffade jag mig en almenacka inne på Birsta city. Jag hade inte en tanke på att skaffa en innan årskiftet, utan har kommit på nu den senaste tiden att det skulle vara bra att ha en. Så nu kan jag hålla reda på allt igen.
När vi var klara där åkte vi till Ica Maxi för att fylla på matförrådet. Det behödves verkligen.

Idag har det kommit ännu mer snö! När jag slutade idag hade jag en timme på mig att gå hem, byta om och gå ner till en föreläsning. Under dagen tänkte jag flera gånger att det nog inte skulle bli så kul att gå efter gatorna en dag som denna. Men lika snabbt tänkte jag att inte skulle ha något annat val och att det ändå är skönt med frisk luft.
Men så när jag gick ut genom dörren på jobbet så stog Stefan där med bilen och väntade! Då hade han flexat för att kunna hämta mig så jag skulle slippa gå i ovädret. Det var väl fantastiskt snällt gjort?=)

Jag hoppas det inte snöar på lördag för då ska jag till paradiset=)

Kram

En effektiv söndag

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har vi gjort en massa saker och varit effektiva.
I förmiddags åkte vi till mamma och pappa för att hjälpa dom att riva golvet i deras matrum. De ska byta ut det till ett ljusare och finare. Det gick väldigt smidigt att få loss. Vi bar ner allt skräp till grovsoporna. Allt var klart på mindre än en timme. Sedan följde vi med mamma och pappa till stugan en sväng.
När vi kom hem åt vi lunch allesammans på en pizzeria här i närheten. Det smakade kanongott.
Jag och Stefan var sugen att se nya Wallander filmen som kom ut i veckan. Så jag åkte och hyrde den. Det gick lätt att få tag i den, den här gången. Annars brukar alla vara uthyrda.
Vi har även i eftermiddag hunnit städa lite och tvättat en maskin.
Vi avslutade den effektiva dagen med att gå ett varv runt Sidsjön. När vi gick där var det bra utsikt över slalombacken på andra sidan sjön. Jag provade att ta ett kort trots att det var mörkt ute och det blev rätt bra faktiskt.

Nu blir det lite tv sen Wallanderfilmen. Jag har sett fram emot det hela dan. Dom är riktigt bra.

Go kväll!

Mitt i vintern

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag till middag blev det grillat.
För mig är grillad mat något man gör på en varm och solig sommardag och som man äter på altanen och njuter av sommaren. Men idag fick jag också mig att tycka att det även går att grilla på vintern. Det blev fantastiskt gott. Vi grillade fläskfilè hos Stefans föräldrar och åt jättegod hemmagjord klyftpotatis med olika tillbehör.
Annars idag har vi inte gjort så mycket. Vi tog bilen till andra sidan stan och gick en promenad i ett villaområde där.

I torsdags kväll var vi också i Njurunda för Stefan ville se hockey på tv. Hans föräldrar var barnvakt. Så vi uppgicks med dom under kvällen. Det var full fart.
Under kvällen började jag lösa sodoku. Jag har provat det för länge sen men då tyckte jag det verkade så svårt så det blev inget mer försök den gången. Men nu har jag löst ganska många och det är roligt när man kommer på hur man ska tänka för att få till det med alla siffrorna.

Igår kväll var vi iväg och åt tacos på Biteline. Det är ju så gott där. De har även glassbuffè som vi provade vilket också smakade bra trots att jag var proppmätt efter maten.

Jag tränade jättehårt i onsdags vilket har suttit i kroppen i flera dagar:( men nu började det kännas bra. Så det kanske blir någon form av träning i morgon. Sen får jag se om det blir simning eller gymmet eller inget alls.

Go kväll!

Fredag!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Då var det fredag igen.
Veckan har rullat på med jobb och träning. Jag tränade dubbla pass i onsdags som jag fortfarande känner av i kroppen.
Men det hör till:) I tisdags var jag i gymmet i över 1 timme. Jag det brukar bli runt 45 minuter men jag körde mitt program 1 gång plus att jag körde några av redskapen en extra gång.
Så nu är det snart helg och vad vi ska hitta på då har vi inte bestämt än.

Nu är det dags att gå till jobbet.

Hej svejs.


Skridskor

Allmänt  /  2  Kommentarer

Ikväll åkte vi till Balders för att åka lite skridskor.
Det är ju inte varje dag man åker så det gjorde ganska ont i fötterna. Men det är roligt och det är härligt att åka när det är några minus grader och att banan är upplyst.

Go kväll!

Mysig Helg!

Allmänt  /  0  Kommentarer

I helgen har Stefan och jag varit i stugan.
Eftersom det har varit ganska kallt ute den senaste tiden så var det bara 5 grader inne när vi kom dit i fredags kväll. Så vi började elda på en gång. Vi eldade hela kvällen. När vi vaknade på lördag morgon var det bara 12 grader så vi fortsatte att elda så till slut blev det en behaglig värme.
Vi tog det lugnt hela dagen. Vi bakade ett jättegott matbröd. Vi lyckades bättre den här gången än sist vi gjorde det. Så det blev riktigt smarrigt.


Vi tog oss en promenad, slappade framför tv:n med kvällstidningar och bara tog det lugnt. Vi gjorde smarrig middagsmat, inbakad fläskfilè med klyftpotatis, sallad och bearnaisesås. Det blev riktigt gott.


Mamma och pappa hänger ut mat till fåglarna när dom är där. Det är trevligt att stå och titta ut genom köksfönstret och se på alla fåglar som mumsar i sig. Tyvärr visade dom sig inte så mycket nu när vi var där.

Innan vi åkte hem idag slängde jag ut lite bröd till dom också.

Så vi har haft en lugn och skön helg.

Kram

Iphone

Allmänt  /  0  Kommentarer

Stefans Iphone har anlänt!
Man verkar kunna göra massa saker med denna manick, surfa, se på tv, prata,sms:a och mycket mer.
Jag lär mig mer och mer om hur macbook fungerar men trots detta får jag inte denna bild att vrida sig ett halvt varv så den ligger åt rätt håll:( Så jag har tydligen mycket kvar att lära av mac.

Ikväll var jag och tränade i gymmet. Jag har inte varit där på väldigt länge. Den tåledsinflammtion jag hade satt i länge och läkaren tyckte inte jag skulle träna då. Men nu känns foten rätt bra och jag hoppas den inte smärtar i morgon.

Go kväll!


7-års kalas!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har vi varit på kalas.
Stefans systerdotter fyller 7 år om några dagar. Så vi var där idag och firade henne. De hade gjort en jättefin tårta i form av en slalomskida. Hon åker mycket slalom så det passade ju perfekt:)

Av oss fick hon bland annat presentkort på Ikea. Hon hade många paket att öppna. Hon fick även den här exprimentlådan vilket hon verkar tycka är roligt för hon hade fått nåt liknande i julklapp som hon hade lekt mycket med.

Annars i helgen har jag varit och simmat både igår och idag. Jag simmade 50 längder igår och 50 idag. Så det känns riktigt bra. Jag gillar verkligen att vara i vatten.
Till middag idag provade vi ytterligare ett nytt recept. Den här gången blev det en pastagratäng med köttfärs. Man kokar pastan och steker köttfärsen. Sedan häller man i tomatsås och kryddar med vitlök, muskot och basilika. Sedan blandar man pastan och köttfärsen i en form och strör över riven ost och sedan in i ugnen i 10 minuter, klart! Det blev kanonbra.

Äntligen blir det en normal vecka nu utan helgdagar och sånt. Inte för att det är tråkigt att vara ledig men skönt att komma in i vardagsrutinerna igen.

Go kväll!

Fredag

Allmänt  /  0  Kommentarer

Då var det helg igen. Det är skönt att vara ledig men det ska bli skönt också nästa vecka när det blir en "vanlig" vecka utan helgdagar.
Det har varit riktigt kallt nu i flera dagar. Igår morse när vi steg upp ur sängen var det -31 grader här! Burrrrr!!!! Som tur är har mina arbetstider passat bra ihop med Stefans. Så jag har kunnat få skjuts till jobbet. Jag hade bilen själv i tisdags, igår hämtade pappa mig och idag gick jag hem. Men i övrigt har jag fått skjuts vilket har varit skönt i denna kyla.
Igår efter jobbet åkte jag och simmade. Det var längesen sist nu men det var jätteskönt. Det blev 50 längder vilket är 1,2 km. Jag är lite sugen på att åka och simma i morgon med. Så jag tror nog att det blir så.
Idag när vi kom hem gjorde vi mat. Vi tog oss sedan en tur till Clas Ohlson för att köpa ljuständare. För tidigare ikväll när vi Stefan skulle tända ljusen här hemma så fanns det knappt nån gas kvar i den vi hade. Men han fick till slut fart på den. Här hemma har vi bara ljuständare, inga tändstickor vilket var synd en sån här gång. Så vi ska nog skaffa oss en stor tändsticksask ifall det händer igen. Vi vill tända mycket ljus nu när det är så kallt ute. Det är mysigt med ljus. Jag gillar ljus och ljuslyktor. Har man Ikea så nära som vi har så är det lätt att köpa ljus ofta:) Men vi har ganska mycket ljus som behövs eldas upp nu innan det köps mera.

Nu ska vi se på Lets Dance.

Go kväll!


Iskallt!

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
Jag kollade just på termometern, burrr!!
Då är det snart slut på ytterligare en helgdag. Det är skönt att "helgerna" nu är över så man kommer in i lite vardag igen men jobb och annat. Idag har det känns som lördag för mig. Idag har vi varit till Birsta en sväng. Vi var bland annat in på Ikea och köpte två lådor.

Till middag idag blev det helgmat, potatisgratäng, rostbiff, sås, sallad och bröd. Det vart supergott. Vi har ett riktigt bra recept på gratängen och det blir oftast jättebra resultat.

Äntligen har jag blivit av med mitt lock för örat som jag haft i över en vecka. Igår besökte jag vårdcentralen och de kunde lösa problemet för mig. Igår när jag kunde höra ordentligt igen var det som en hel ny värld öppnade sig, va konstigt det kan bli:)

Go kväll!


Lysande hjärta!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag och Stefan fick ett varsitt i julklapp av mamma och pappa.
Vi har ett i varje fönster i tv rummet. De lyser jättefint och passar kanonbra.

Kram

Pasta med pesto

Allmänt  /  0  Kommentarer


Idag gjorde vi ett nytt recept till middag.
Vi kokade pastapennor. Vi gjorde egen bechamellsås där vi la i pesto. sedan hällde vi såsen över pastan tillsammans med purjolök. Till detta hade vi stekt kycklingfilè i långa strimlor. Till detta hade vi ciabatta, vilket är ett väldigt gott bröd. Vi var mycket nöjda med resultatet! Vi letade efter två bra djuptallrikar att äta detta goda i, förut när vi var på Birsta. Vi hittade på Ikea men de hade bara en kvar. Så det får vi köpa när de får in fler.

Annars idag har det för mig mest varit och ta det ganska lugnt och ladda för jobb i morgon.

Go kväll!

God fortsättning!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hoppas ni har fått en bra start på det nya året!
Jag tycker det är skönt att "helgerna" är över snart så man kommer in lite vardagsrutiner igen med jobb och träning och sånt.
I helgen som gått har vi dansat ut julen. Vi tycker att julen är över nu och skönt att ha det gjort till trettonhelgen. Vi har även städat hela lägenheten. Vi har torkat kylen och frostat av frysen och städat skafferiet. Det är bra att göra en rensning av sånt ibland.
nyårsdagen och igår blev ganska lugn. Stefan var ute igår med sina vänner. Jag höll mig hemma och tittade på Robinson och åt en god fruktsallad.
Jag har fortfarande besvär med öroninflammationen men jag hoppas det går till sig snart.

Kram på er alla.

Nyår!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Vi firade nyår med goda vänner och hade det jättetrevligt!
Vi var 8 vuxna, en 3-åring, en 2-åring och två små bäbisar.
Vi åt god 3 rätters middag. Förrätten bestod av bakad potatis med laxröra och baconröra. Till huvudrätt åt vi fläskfilè som var lindad i smördeg, kyckling lindad i bacon, oxfilè, potatisgratäng, pepparsås, bearnaisesås, vitlöksbröd och sallad. Till efterrätt hade vi glass, varm hjortronsylt, chokladmousse och grädde så det var bara att välja det man ville ha. Tyvärr missade jag att ta en bild på detta:(

Peter, Tova och Petra



Tova och jag hade en skojig kurragömmlek:) Här går jag och håller en av bäbisarna som bara är ca 6 veckor gammal.


Tova och Leo lekte för fullt hela kvällen. Men här har de tagit en liten filmpaus. Astrid Lindgrens Jul var det program som var mest intressant:) Den gick i två omgångar under kvällen.

Det var kul att få fira in 2010 med hela gänget! Tack för en trevlig nyårsnatt allesammans!

Kram