GOTT NYTT ÅR!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Hoppas ni får ett gott slut på året och jag och Stefan önskar er alla ett Gott Nytt år!

Nu beger vi oss iväg på Nyårsfirande!

Kram

Åter igen Birsta

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår åkte vi till Birsta som har blivit välbesökt av oss denna ledighet.
Men det är ju så bra där. Det finns ju allt. Vi uträttade några ärenden. Jag köpte två träningslinnen på Stadium så nu har jag mycket nya träningskläder.
På kvällen åkte vi och tittade på när Timrå mötte Luleå. Det var synd att det inte blev nåt mål för hemmalaget. Men det var kul att se en match live.


Kram

Vinter i stugan!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Så här kan en riktigt vintrig stuga se ut!
Vi åkte till stugan idag för att hjälpa mamma och pappa att skotta snö. Det har kommit en del där också men inte lika mycket som det brukar göra. Det brukar annars alltid komma mer där än inne i stan.
Stefan gick med snöslungan och jag och pappa tog broar och sånt med spade.


Jag passade på att ta fina vinterbilder runt mina föräldrars favoritställe.
 
                       

Annars idag har vi gjort lite av varje. Jag åkte till stan en sväng på förmiddagen och köpte träningsbyxorna.
Ikväll har vi träffat gänget som vi ska fira nyår med. Vi åt allesammans på Biteline. Det var gott och mycket trevligt.

Kram

 


Kul med lite nytt

Allmänt  /  0  Kommentarer


Igår köpte jag mig denna fina ryggsäck.
När jag är och tränar så behöver jag en ganska stor ryggsäck för det är mycket som ska få plats. Jag har haft en som jag varit jättenöjd med i alla år sen jag började att träna på gymmet. Men den har blivit utsliten. Så nu slog jag till och köpte en ny. Den är på 40 liter, min förra är på 30. Så nu får jag plats med allt som jag vill ha med mig.
När vi var på Birsta senast köpte jag ett nytt träningsplagg och idag ska jag köpa mig ett par nya träningsbyxor som jag kollade på igår.
Så nu har jag lite nytt inför mitt kommande träningsår.

Kram


Vinter på Norra berget

Allmänt  /  1  Kommentarer









Idag har det varit riktigt vinterväder, mycket snö och 15 grader kallt.
Jag gick ut på förmiddagen och skottade fram bilen. Det måste ha snöat en hel del sen kl elva igår kväll då vi kom hem. För jag gick hålla på ett tag innan bilen var helt fri från snö.
Jag tog en promenad till affären. Då ångrade jag så mycket att jag inte tog med mig kameran. För det hade kunnat bli riktigt fina vinterbilder för solen lyste på snön. Så när jag kom hem åkte jag och Stefan upp till Norra berget så jag kunde ta lite vackra bilder i denna vintriga dag.

Kram



Massor av snö!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Det kom mängder med snö igår kväll!
Så igår när vi åkte från Njurunda vad 23-tiden var det snöyrväder. Vi såg nästan ingenting när vi körde in mot stan.
Juldagen tog vi det mest bara lugnt. Vi åkte till mamma och pappa ett tag på eftermiddagen. Vi åt pannbiff, potatis och sås. Det var gott med nåt annat än julmat, även om julmat är gott. Pappa ville åka till stugan och titta hur mycket snö det hade kommit där. Så vi följde med dit. Det brukar komma mer där än inne i stan men det såg inte ut att ha gjort det. Men det behövs skottas en del så vi ska åka upp nåt framöver och hjälpa dom med det.

Igår på Annandagen gjorde vi lite av varje. Vi åkte ut till Birsta på mellandagsrean en sväng. Jag tror hela Sundsvall var där. Det var hur mycket folk som helst på Birsta city. Jag köpte ett nytt träningsplagg och en liten börs med dragkedja. Men i övrigt blev det inte så mycket mer där ute. Jag vill hellre åka ut till veckan då den värsta mellandagsreahysterin har lagt sig.

Kram


Julafton!

Allmänt  /  0  Kommentarer


GOD JUL!
Vi firade jul hos min syster och hennes familj. Jag och Stefan åkte dit ut vid 11 tiden. Vi åt jullunch och umgicks. Vid halv två åkte Stefan till sin syster och firade jul.
Jag åkte och hämtade mamma hemma hos dom för hon jobbade till halv ett. Syrran jobbade också och hon kom hem precis till Kalle Anka som börjar kl 15. Vi brukar alltid se det. Jag gillar nog tomteverkstan mest och piff och puff. Pappas favorit är när Musse pigg och Långben campar. Vilken är eran favorit?:)

När Kalle var slut gick min systerson till fönstret och tittade och väntade. Han kom ihåg sen förra året att tomten kom från skogen. Därför stog han länge och tittade och plötsligt dök han upp där i mörkret med sin fackla! Han gick förbi fönstret, in på gården och bankade på dörren. Våran 5 åring hjälpte den gamla tomten till sin stol vid granen.
Han delade ut några julklappar men sen berättade han att han hade mycket att göra för det var många barn som ville ha julklappar. Så han fick hjälp ut till dörren igen.




Min systerson fick jättemycket klappar. Det var kläder, radiostyrd långtradare, hockeyspel, målvaktsbenskydd, skidor, spel, böcker och lego och massa annat. Han var jättenöjd med allt han hade fått.

När vi hade öppnat alla julklapparna åt vi god julmat.
Jag åkte därifrån på kvällen till Njurunda för att fira lite med Stefans föräldrar också. Där öppnade vi julklappar och såg på film. Av mamma och pappa och syrran och hennes sambo fick jag lite av varje, bland annat presentkort och ett jättefint hjärta i smide som man ha ljus i och hänga i fönstret.
Så jag är nöjd med årets julafton. Jag tycker verkligen det är barnens dag och det bara lyste i min systersons ögon när tomten kom och när han öppnade alla julklapparna, då är det verkligen underbart att vara moster!

GOD JUL!

Kram


23 December!

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
Stefans föräldrar och en granne till dom började med en tradition för länge sen.
Nu är det barn och barn med resepektive och barnbarn som också följer den fina traditionen. De träffas alltid dagen före julafton. De håller i det i hela vartannat år. Så i år var det Stefans föräldrars tur. Det blir som ett litet julbord, julmat, gröt, skinksmörgås och tillbehör. Så vi smaskade i oss allt det goda och satt och pratade. För mig är det andra året jag är med på denna tillställning och jag tycket det är väldigt trevligt. I år var vi 15 stycken plus två små barn. Det verkar verkligen vara så att ingen vill missa detta. Även de som reser hit upp för att fira jul gör allt för hinna vara med.
Det är även alltid några lekar som ska utföras:) I år hade Stefans pappa ordnat med frågesport, gissa julklapp och känna i en låda.
Frågorna bestod bland annat av: Hur gammal kan en älg bli? Hur många fartkameror är det mellan bron över Ljungan in till stan?
Han hade även slagit in en julklapp som vi skulle skicka runt till alla. Om man gissade rätt vad som var i fick man innehållet. Jag gissade på chokladask för det var samma storlek och lät lite när man skakade på det. Men det visade sig vara en förpackning värmeljus som en svarade rätt på.
I en låda skulle man stoppa in händerna och känna på olika saker och gissa vad det var. Det var 10 grejer och jag hann att känna på 5 för det gick även på tid. Men jag hade gissat rätt på alla dom jag hann att känna på:)

Så vi hade en mycket trevlig kväll med mycket skratt:)

Stefan systerdotter sov hos oss natten till den 23:e. Så vi hämtade henne på tisdagen. Då åkte vi och spelade minigolf på Nöjeshallen. De hade även flipperspel som hon gillade. 
Det blev en sväng på Birsta på kvällen för att inhandla de sista julklapparna.

Kram


Mysdag!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Igår hade vi en mysdag!
På förmiddagen åkte vi till Birsta för att uträtta lite ärenden och handlade julmat. På eftermiddagen gjorde vi en sväng ut till Matfors.
Vi hade bokat en relaxavdelning på eftermiddagen. Vi har hyrt den en gång förut och det är jättefint och härligt där med bastu och bubbelbad. Så det var riktigt skönt att ligga där i badet bland tända ljus.
Efter det gick vi och åt på Stekhuset. Där har dom superbra mat, så även denna gång. När vi kom hem tog vi det bara lugnt och hade planer på att ha det så hela kvällen. Men så knackade grannen på och sa att våran bil tutade och tjöt. Då gick bakdörren inte att stänga på grund av is som satt fast runt dörren. Det gjorde att larmet gick igång. Så då fick vi åka iväg och tina upp bilen i värme ett tag. Sedan blev det bra.

Burrr!!!! Idag är det jättekallt igen, -25 grader! och mycket snö! Det gillar jag så här dagarna före jul. Då ska det vara vinter.
Vi ska snart åka och hämta Stefans systerdotter som ska sova här till i morgon. Vad vi hittar på får ni veta ikväll eller i morgon.

Kram


Nu börjar det på riktigt

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag är första lediga vardagen på julledigheten. Så idag börjar den på riktigt.
I helgen har snön vräkt ner vilket är helt underbart. Nu växer julkänslorna ännu mer och dagarna fram till julafton blir färre och färre:)
Igår hade vi en slappardag. Vi slog in lite julklappar och tog det lugnt. På kvällen åkte vi till syrran och hälsade på. Stefan och syrrans sambo såg på hockey och även min underbara systerson satt klistrad framför tv:n:) Han har blivit så stor och duktig. Han har lärt sig läsa, mitt underbara gotroll:)
Stefan är också ledig nu så idag ska vi ut och göra lite jul shopping. Vi har även dagen fullspeckad med annat skoj och trevligt, vad det är får ni veta ikväll:)

Kram


Julgran!

Allmänt  /  2  Kommentarer


Idag har vi klätt symbolen för julen!
Eftersom det är första julen vi bor ihop och ingen av oss haft julgran när vi bott själva så fick vi införskaffa en. Vi funderade på om vi skulle ha en riktig eller en plastgran och vi kom fram till att en plastgran passade oss bäst. Så vi fick tag i en jättefin som var tät i grenarna. Vi bestämde också att vi enbart ville ha röda och silverfärgade kulor, ljus och glitter. Kulorna köpte vi för ganska längesen. Idag när vi öppnade förpackningen så hade ingen kula snöre att hänga upp dom med! Det följde med snören så det bara att sätta sig och knyta fast dom i ca 60 stycken! Jag tyckte det inte alls var särskilt roande:( Men till slut hade alla snören och då började det mysiga att hänga upp alla. Så vi tycker att den blev väldigt fin, våran egna fina, härliga gran!

Vi började dagen med ett gott helglyx, nämligen hotellfrukost på Södra berget. Det var supergott och det var lugnt och skönt den tiden vi kom idag. De flesta hade nog redan ätit. Så vi satt länge i lugn och ro och åt och tittade ut mot utsikten.
När vi kom hem julstädade vi. Det behövdes verkligen. Då vi hade klätt granen åkte vi ut till Birsta för att handla mat. Vi tog en sväng in på Birsta City och det märks att julhandeln är i full gång för det var väldigt mycket bilar överallt. Vi har gjort klar vårt julhandlande för några dagar sen och det kändes skönt när jag såg alla jäktande, julhandlande människor.
Vi åkte till sist och handlade till middagen ikväll. Det blev potatisgratäng med kyckling, rostbiff, cream pepper sås, sallad och baugette. Förra gången misslyckades vi lite med gratängen. Vi hade då ingen bra ugnsform att göra den i. Kanterna på formen var för höga och vi hade för mycket potatis i. Men förra helgen när vi var på dollarstore i Kramfors köpte vi formar i 3 olika storlekar med bättre kanter. Så idag blev det kanongott! Vi gör en jättegod sås till som man häller över den skivade potatisen. Det är den som gör det hela så gott.

Så detta är var våran dag har innehållit.
Vi är nu båda jullediga i 2 veckor, Härligt!

Go kväll!


Äntligen!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Vintern är här!
Idag när jag gick hem från jobbet kunde jag inte låta bli att ta en vinterbild. Tyvärr blev den lite mörk men den fina vintersolen syns i alla fall.
Äntligen har snön och kylan kommit och idag var det riktigt kallt.
I veckan har vi gjort lite av varje. I måndags åkte vi och handtvättade bilen. Den behövde verkligen en tvätt. Det har liksom inte varit någon idè att tvätta den när det var regnigt och plusgrader. Jag kände knappt igen den när vi var klara, så blank och fin blev den. I går kväll hade vi bjudit hit mamma och pappa på julfika. Det är mysigt nu när det börjar närma sig jul. Jag gillar alla förberedelser och sånt. Ikväll ska vi börja våran julstädning med att rensa i diverse skrymslen som det ofta blir att man lägger saker och som till slut svämmar över av gammalt skrot. Så det kommer bli skönt att ta tag i det.

Nu är det en arbetsdag kvar. Sen är det julledigt.

Kram


Utflykt norrut!

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
Idag blev det en utflykt med mina föräldrar. Huvudmålet var Dollarstore i Kramfors.
Där köpte vi lite av varje, tvål, diskmedel, gratängformar och en hel del småprylar. Det är kul att gå där och titta på alla roligt som finns. När vi var klara där åkte vi till Höga Kusten och åt lunch. Det var riktigt bra mat där och mysigt att äta ute så här på luciadagen.
På vägen hem stannade vi till i Härnösand på en mataffär där och handlade lite. Det var längesen jag var där men när jag bodde i Härnösand var jag ofta där. Det var också på den parkeringen som jag samma dag jag flyttade dit råkade ut för en otäck händelse. Vi åkte dit för att handla och när vi klara och skulle gå till bilen hörde jag ett kraftigt ljud från en bil. Jag tittar åt sidan och ser en bil komma i ca 70 km/tim på parkeringen! Min syster drar i min tröja och hade hon inte gjort det så vet jag inte hur det hade gått, så nära var det att jag skulle bli överkörd. Bilen kör in i en parkerad bil som i sin tur kör in en bil som en pappa håller på att lasta in sin 3 månaders bäbis i. Det visade sig att han som körde bilen hade automatlåda på bilen och hade tagit fel på pedalerna. Så när han upptäckte att han gasat istället för bromsat så tog han fel igen och gjorde samma sak.
Det blev världens pådrag med ambulans, polis och brandkår och som tur var blev ingen skadad och allt gick bra förutom att jag blev väldigt chockad. Att en bil kommer i 70 km på en parkeringsplats är väldigt onaturligt och jag hoppas att ingen ska få behöva uppleva det.

När vi kom hem från våran mysiga utflykt var vi så trötta så vi gick och la oss en stund och vaknade efter 2 timmar! Det är sällan jag sover middag så länge.

Ikväll har Stefans föräldrar och morbror varit här på luciafika. De fick äran att vara med på öppnandet av våran 2 kg tvistpåse som jag vann på Liseberg i somras:) Den har legat i kylen sen dess, helt orörd men ikväll fick den bli
öppnad:)

Så snart tar ännu en mysig helg slut. Nu är det jobb en vecka till. Sen är det julledigt.

Go kväll!


Julig lördag!

Allmänt  /  1  Kommentarer


Idag har det varit en dag då jag gjort lite av varje.
I förmiddags fick jag för mig att julbaka lite igen. Så jag gjorde två sockerkakor och dubbel sats med chokladbollar. Jag har kommit in i en period nu där jag tycker det är kul att baka, men jag känner inte alls så stor lust att äta det. Kanske låter konstigt men så känns det. Men det går ju att bjuda hit folk som får äta det goda istället:)
Resten av dagen tog jag det lugnt. På eftermiddagen åkte jag och hämtade Stefan och hans pappa på tåget som varit i Stockholm med jobbet. Vi åkte direkt till Njurunda där det bjöds på middag, fläskfilè, pommes frites och olika såser och grönsaker, Mums!
Stefans syster och systerson var också där. Han ville inte alls ha på sig sin tomtedräkt. Så därför blev Stefans pappa tomte för en stund:)

Så helgen hittills har varit lugn. I morgon fortsätter vi helgen med en utflykt med mina föräldrar, vart, det får ni veta i morgon.

Go kväll!


Julbak!

Allmänt  /  0  Kommentarer

´
Ikväll bakade vi pepparkakor!
Förra året bakade vi på 2 kg färdig deg. Då höll vi jättelänge innan vi blev klara och vi slängde bort mycket pepparkakor när julen var slut. Så i år bestämde vi oss för att bara köpa en deg, på ett halvt kg. Förra året köpte vi roliga formar, krokodiler, elefanter, giraffer och även några gamla, hederliga som ängel, hjärta, gumma, gubbe, gris och gran. Så de hade vi lagt på ett bra ställe inför den här julen. Så de var lätta att plocka fram. Vi har inte provsmakat nån än men det blir nog innan vi lägger oss ikväll i alla fall:)

I morse hade jag tid på vårdcentralen att ta bort ett nageltrång. Men läkaren tyckte inte det var så mycket till nageltrång just nu så han tyckte inte de behövdes göras något åt. Men däremot tittade han noga på min onda fot. Så jag har fortfarande inflammation i senerna som går till tårna. Så jag ska fortsätta äta inflammtionshämmande ett tag till för att se om det ger med sig, vilket jag hoppas att det gör.
Annars i veckan har vi gjort lite olika julbestyr.

Go kväll!


 


Mysig helg!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Våran helg har varit trevlig och mysig på alla sätt och vis!
I fredags kväll var vi bjudna på middag hos en kollega till mig. Vi hade jättetrevligt och maten var supergod! De hade gjort kycklingfilèer som var fyllda med fetaost och soltorkade tomater med ris och sås. Vi satt och pratade och såg på Idol och hade en jättemysig och trevlig kväll!
Igår morse hade vi mysmorgon med god frukost och lussekatter som Stefan åkte och köpte. När vi tagit en lugn morgon och förmiddag gjorde vi oss klara för att åka till mamma och pappa i stugan. Där tog vi det också bara lugnt hela dagen. Vi blev bjudna på tacos som var supergott. Vi umgicks framför brasan och hade en trevlig kväll även denna dag.


Vi åkte hem idag vid kl 11. Vi åkte direkt till Birsta för att handla lite mat och ingredienser för att kunna baka lussekatter. Vi gjorde dubbel sats. Så nu har vi frysen full:)
 

Vi har fortsatt våran myshelg här hemma. Vi har ätit god mat, fläskfilè, egen klyftpotatis och persiljesmör. Vi har haft Andra avdents fika och lite senare ikväll blir det att se den senaste Wallander filmen!

Min fot är mycket bättre nu. Den är inte helt bra men medicinen jag fick förra veckan har gett bra resultat.

Go kväll!


Primärjouren och Birsta!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag har fortfarande ont i foten:( men nu ska det nog bli bättre!
Jag har ju som jag skrivit tidigare haft rejält ont i vänster fot. Jag ringde vården förra veckan och då fick jag rådet att äta ipren regelbundet över helgen. Det hjälpte så pass att jag klarade av vardagen hyfsat bra men det vart ingen långvarig smärtlindring. Så i tisdags kväll ringde jag primärvårdsjouren och de ville jag skulle komma in så läkaren fick titta på foten. Så hon sa att jag hade inflammation i tåleden och hur det kan göra så fruktansvärt ont som det faktiskt har gjort, det har jag svårt att förstå. Men hon skrev ut starka inflammationshämmande värktabletter. Så nu ska det nog bli bra. Jag känner att det redan är något bättre på morgonen när jag stiger upp ur sängen som också har varit det svåraste och smärtsammaste momentet.
Det har snöat lite de senaste dagarna och det är även några minusgrader. Så nu börjar jag få lite julkänslor. Jag brukar inte få det på allvar förrän snön har anlänt.

Nu ska jag snart bege mig ut till Birsta för att handla lite och kolla lite i affärer.

Kram


Jul hemma!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Nu har vi börjat julpynta här hemma:)
Igår kväll satte vi upp denna fina julstjärna och den fint lysande snögubben som är nyinköpt för i år.
Jag tycker om julen. Men det ska vara lagom mycket med julpynt, inte för mycket och inte för lite.

Det hör avdent till att ha en adventsljusstake. Stefan var och köpte den efter jobbet och kom hem med den innan han åkte till Njurunda för att se hockey. Så jag har pyntat  och gjort den fin med svampar, röda bär, kottar och glittrande äpplen.
Jag har även gjort i ordning fönstret i köket med julgardiner och gjort lite juligt på våran vita byrå. Men jag är inte helt nöjd med det. Så bild på det får komma senare.

Go kväll!


Jul i Stockholm!

Allmänt  /  0  Kommentarer


I helgen som var åkte jag och Stefan och hans föräldrar till Stockholm.
Jag hade fortfarande väldigt ont i foten. Så det var inte så jättekul att halt runt på stan men med verktabletter och lite vilja så kämpade jag på.
Vi åkte kl 6.00 på lördagen och vi anlände i huvudstaden vid 10.30. Vi bodde på hotell på Lidingö. Så när vi kom fram kollade vi om vårat rum var ledigt och det var det. Så vi kunde checka in på en gång. Vi lämnade av väskorna på rummet och sedan tog vi tunnelbanan in mot stan. Vi hade det jättehärligt och mysigt bland julpynt och julstämning i hela stan. Vi gick i affärer, åt en supergod lunch och strosade runt.
Vi gjorde ett besök inne på NK. Något som inte gick att missa var denna:)

Julgranen var, som ni kan se här på bilden helt fantastisk och hur stor som helst! Det var så mysigt att bara stå och beskåda detta stora träd med vacker belysning!
Gallerians skyltfönster var också något som var utöver det vanliga! Att se alla barn och deras tindrande ögon som stog och tittade nyfiket på de fina fönstrena gjorde att julkänslorna hos mig växte.

 
 

När vi var nöjda med våran runda på stan åkte vi till hotellet och vilade ett tag. Jag passade på att vila min onda fot:( 
Vi gjorde oss i ordning för att åka in mot stan igen och äta en god middag.
På söndagen var det hemgång. Vi gjorde några stopp, julmarknad  i Steninge Slott, galleria i Uppsala och ett besök på Ikea i Barkaby där det utanför ingången stog två väldigt långa personer:)


Vi är nöjda med våran helgtripp till Stockholm!

Kram