Godaste!

 /  0  Kommentarer

Jag gjorde en liten efterrätt till oss idag. Det blev kladdkaka. Jag har gjort många kladdkakor men den här var nog den bästa någonsin:) Den blev så där riktigt kladdig och härlig som en kladdkaka ska vara.
Så lite duktig är jag nog på att baka ändå:)

Idag har jag varit iväg och tränat en sväng. Det var längesedan sist. Men nu hoppas jag att jag kommer igång igen.

God kväll!


GÄNGET SAMLAT!

Allmänt  /  0  Kommentarer
I
Igår hade vi tacoskväll:)!
Igår var vi hela kompisgänget samlat här hos och vi åt tacos tillsammans. Totalt var vi 8 vuxna och 4 barn. Maten var jättegod och vi surrade och hade frågesport. Barnen lekte och hade så kul:) De verkar tycka om att komma till oss:) De leker väldigt bra med allt lego och alla bilar som vi plockar fram när de är här:)
Tack allihopa för en jättetrevlig kväll!
 
Annars igår gjorde vi lite tråkiga saker, sotade pannan, åkte till tippen med skräp och städade kylskåpet. Det var väldigt tråkiga sysslor men det är väldigt skönt efteråt när det är klart.
I fredags var vi först på stan en sväng. Vi köpte fodral till iPaden och lite andra små grejer på Gallerix som hade halva priset på ALLT i butiken!
På eftermiddagen tog jag med mig kameran och åkte iväg och fotade en stund. Det var så fint och soligt väder så jag ville passa på.
 
Jag blir lite dagvild när jag är ledig så här länge och det är helger och röda dagar. Men idag är det i alla fall söndag och vi får se vad denna dag har att erbjuda.
 
God morgon!
 
 

Test

 /  0  Kommentarer

Jag provar att blogga från paddan. Det går även att ta kort med den.


iPad

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
Stefan har köpt en iPad.
Han har pratat länge om att köpa en och idag så blev han iPad ägare:) Den är smidig och lätt att hantera och blir även smidig att ha med sig när vi åker iväg på semester och så. Den fungerar likadant som iPhone, ser likadan ut men det går inte att prata i den.
 
Annars idag har vi varit upp till mamma och pappas stuga och hjälpt dem att skotta taket på stora förrådet och på själva stugan. Det såg inte ut att vara så mycket snö när man stod från backen och tittade. Men när jag väl kom upp på taket så gick det till knäna på mig.
Igår skottade vi vårt eget alltantak. Det var ganska jobbigt för kroppen men skönt när det är gjort. Nu får det inte komma mer snö. Det räcker nu tycker jag.
 
Nu är julhelgen slut. På juldagen var vi först hemma hos mamma och pappa och åt lunch. Det var mycket gott.
Juldagsmiddag blev det hos Stefans föräldrar och även Stefans syster med familj var där.
Igår på annandagen, förutom att skotta altantak tog vi det mest lugnt på eftermiddagen. Våra kompisar från Karlstad är uppe över jul och nyår. Så igår var vi ett gäng som åt pizza först här hemma och sedan gick vi på bio och såg mammas pojkar. Den var rolig ibland men jag har sett bättre filmer. Det var roligt att träffas hela gänget och umgås allihopa.
 
Idag var första riktiga semesterdagen och ännu är det många dagars ledigt kvar.
 
God kväll!
 
 

LYSE I MÖRKRET

Allmänt  /  0  Kommentarer
En lysande isbjörn.
Den pryder våran bro så fint i vintermörkret. Vi köpte den vid 1:a advent. Det finns större också men vi tyckte den här passade minst lika bra. Vi har tidigare haft en snögubbe som lyste men förra året blåste den sönder. Den här isbjörnen är av plast så det finns ingen risk att den förstörs av väder och vind.
 
God kväll!
 
 

JULEGRIS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag provade att göra egna marsipangrisar.
Jag köpte rosa marsipan och gjorde egna små grisar av. Det var verkligen roligt att göra och ganska enkelt faktiskt. De gjorde sig jättefina på det härliga godisfat jag tog med mig till syrran på julafton.
Fatet var mycket uppskattat. Stefan tog också med sig ett fat till hans syster och släkt på julafton.
Jag hade inte bakat på länge så det var extra roligt att göra allt detta julgodis.
 
God fortsättning!

ÅRETS JULGODIS!

Allmänt  /  0  Kommentarer
I år gjorde jag mycket julgodis!
Jag gjorde chokladbollar, polkagrisbräck, plopprutor och chokladdoppade marshmallows. Plopprutorna var efter ett recept från en bakbok jag köpte från jultidningarna. Polkagrisbräck gjorde jag även förra året och är fantastiskt gott!
 
Jag gjorde i ordning små skålar till "gå bort" presenter under julhelgen. Jag har dekorerat skålarna själv. Det kändes roligt att pyssla ihop allt själv. Det blir mer personligt då.
 
God eftermiddag!
 
 

GOD FORTSÄTTNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det är verkligen härligt att fira jul med dess två fantastiska syskonbarn!
Jag är en stolt moster jag:)!
 
 

JULAFTON

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

 
Julafton firade jag hos min syster.
Jag kom dit lagom till Kalle Anka på tv. Det vill jag gärna se varje år. Det är en tradition som helst inte rubbar på.
Min äldsta systerson satt och myste och såg det med oss. Minstingen i familjen sov ute i vagnen men vaknade lagom till det var baloo på tv.
Vi åt god julmat med en massa gott och varje år blir man alltid aldeles för mätt på julafton men gott är det med all god mat och allt godis man stoppar i sig:)
Vid 18-tiden kom Tomten och knackade på. 8-åringen hade väntat hela dagen och blev glad då han äntligen kom. Minstingen han har inte träffat tomten någon gång förut, jo förra året men då var han 7 månader så det minns han inte så mycket av. Igår när han kom blev han först rädd men med en napp och mammas knä gick det bra.
Många fina paket hade tomten med sig. När han hade varit till oss skulle han besöka fler barn på gatan så tomten smög runt ute och kastade snö. Det tyckte mosters yngsta gounge var spännande att titta på och kollade efter han i fönstret.
Vi vuxna spelade paketspelet istället för att ge varandra julklappar. Jag fick med mig marchaller och en stegräknare.
Jag åkte hem vid 20-tiden. Då åkte jag upp till Stefans syster där Stefan firat jul. Vi åkte hem hit, jag, Stefan, Stefans morbror och mamma och pappa och såg på Svensson, Svensson.
 
Tack så mycket för alla julklapparna och för en trevlig och mysig julafton!
 
God fortsättning!
 
 
 

GOD JUL!

Allmänt  /  0  Kommentarer
GOD JUL ÖNSKAR JAG ER ALLA!
Hoppas ni får en riktigt mysig och härlig Julafton!
 
God jul!
 
 

JULFIX

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag fick den här bilden av syrran.
Hon höll på att klä granen hemma. Till hjälp hade hon min yngsta busunge:) Syrran hängde upp kulor och pynt och han tog bort!:) Han är för busig min älskade, yngsta systerson! Han är säkert till bra hjälp den dagen granen ska kastas ut och allt pynt ska bort:)
 
Idag har vi åkt runt och fixat med det sista inför julen. Vi åkte först ut till Birsta, började med frukost på Ikea och sedan gick vi runt i affärer. Vi avslutade turen där ute med att handla på Ica Maxi. Vi hade även några ärenden på stan så vi stannade till där också.
Jag gjorde ett besök hos optikern eftersom dom små plastskydden som sitter på glasögonen för att skydda näsan hade lossnat. Jag bad henne även att justera bågen lite. Jag fick beröm av optikern att jag skött glasen så bra eftersom det inte var en enda repa på glasen. Då har jag haft dessa i över 2 år. Så det tyckte hon var väldigt bra.
För att undvika att bågen blir lös ska jag försöka lära mig att ta av mig glasögonen med båda händerna men efter 30 år som ägare av glasögon är det svårt att lära om men jag ska försöka:)
 
Det var allt för idag.
 
God kväll!

SHOPPING PÅ STAN

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var jag på stan.
Jag uträttade några ärenden. Jag skulle bland annat köpa strumpbyxor. Jag frågade en expedit så att jag verkligen skulle köpa rätt och de jag ville ha. Jag gick runt i några andra affärer, gick tillbaka för att köpa strumpbyxorna, kommer hem och upptäcker att jag på något sätt lyckats tagit fel ändå:( Exepediten visade mig rätt men jag tog fel. Så nu måste vi ge oss in i stan även idag så jag kan byta så jag får dom jag vill ha. Det känns ju inte särskilt lockade i denna julrusch som idag kommer infinna sig.
Jag och Stefan hade ett ärende tllsammans så när jag gick och väntade på honom gick jag till tomtehuset i vängåvan. Det var väldigt fina tomtar där och det var rätt rofyllt att stå där och titta en liten stund.
 
Nu är det jullov i 16 dagar.
 
God morgon!
 

UTEKVÄLL!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Igår unnade vi oss en god middag!
Vi åt 3-rätters middag på Jops. Det är ett mycket bra ställe tycker jag. Maten är väldigt bra till bra priser. Personalen är trevlig och miljön är mysig och trevlig. Till förrätt blev det vitlöksbröd, till varmrätt åt jag entrecote med potatisgratäng, bearnaise- och tryffelsås. Stefan åt entrecote på planka. Till efterrätt blev det glass för mig och kladdkaka för Stefan. Allt var supergott!
Efter denna trevlig middag gick vi ner till casinot. Vi gick inte med någon större vinst men vi hade det trevligt och det är kul att gå dit ibland.
 
God morgon!
 

JULTIDNINGAR

Allmänt  /  0  Kommentarer
I år beställde jag detta:)

Det va min systerson som sålde och självklart köpte vi nåt. Jag fastnade direkt för dessa bakböcker. Jag har redan hittat ett smarrigt recept som jag vill prova snart:) Det börjar klia i bakningsnerverna för det var längsedan jag gjorde något gott nu.
 
Annars har jag fått påhälsning av en förkylning:( jag försöker mota bort den men det går så där. Jag hoppas att den försvinner snart.
 
Snart är det jullov.
 
God kväll!
 

SVARTVIKS JULBORD

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Idag har vi ätit ett fantasiskt julbord!
Jag har aldrig ätit julbord på restaurang tidigare så jag såg fram emot den här kvällen. Jag har hört mycket bra om detta julbord och det var verkligen bra, jättebra! Det bestod av allt som ett julbord kan innehålla, sillar, lax, skinka, kött, köttbullar, skinka, potatis, prinskorv, sillsallad, janson, bröd, räkor...ja hur mycket som helst.
Men det allra bästa tyckte jag var efterrättsbordet som syns på bilderna. Det var stort och innehöll en massa gott! marrängsviss,glass, knäck, julgodis och en massa karameller som låg i stora och härliga burkar och skålar. Julbordet och efterrätten var verkligen välfyllt hela tiden.
Jag är supernöjd!
 
God kväll!
 

JULKRANSAR

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

 
Julpysslet är igång!
Jag har hittills hunnit göra dessa julkransar för i år. Det som är nytt för i år är att jag har gjort två stycken med belysning. Jag hittade billiga batteridrivna ljusslingor som jag inte kunde låta bli att köpa. Kransarna blev väldigt fina. Igår när vi var på Dollar Store köpte jag röda klockor som dekoration och som syns på en av bilderna. Dessa är jag också väldigt nöjd med.
Jag kanske hinner med någon fler krans i veckan som kommer.
 
God kväll!
 
 
 

TOMTELAND

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kom tomtarna fram!
Jag ville i år göra ett litet tomteland där många tomtar får plats och som går i den vita, härliga snön.
Så det pysslade jag med igår.
På förmiddagen var vi inne och städade och gjorde fint. Efter lunch åkte vi ut till Birsta och handlade lite smågrejer.
 
Det har kommit väldigt stora mängder snö igår och i natt. Vi brydde oss inte om att skotta igår eftersom det skulle komma mer snö i natt. Så idag blir det stora skottardagen.
Idag blir det mer julpyssel och lite annat trevligt som hör julen till.
 
God morgon!
 

BIRSTATUR

Allmänt  /  0  Kommentarer
Så fin ren!
Ute vid Birsta står den fina och ståtliga ren och lyser upp i vintermörkret. Den är så himla fin!
Vi har också en fin beylsning ute som jag inte hunit fota ännu. Jag hoppas kunna göra det i helgen. 
 
Nu är det helg och en massa mysigt med julpyssel och annat står på tapeten.
 
God kväll!
 
 
 

EN TREVLIG KVÄLL!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Härlig kväll har jag haft!
Jag var och hälsade på min bästa vän ikväll. Jag hade gjort en dörrkrans åt henne som jag ville ge.
Det bjöds på gott fika, vi pratade och hade trevligt. Hon bor i ett jättefint hus som alltid är fyllt av värme.
Jag fick med mig denna fina senapsburk hem, Tack så mycket!
 
Annars idag har jag hunnit med mycket sedan jag slutade. Det är alltid skönt när man får mycket gjort.
 
Nu är det inte många dagar kvar till jul.
 
God kväll!
 

FIKAFRÄMMANDE!

Allmänt  /  0  Kommentarer
2:a advent är det idag!
Vi hade fikafrämmande på eftermiddagen. Vi fick den här fina blomman. Tack så mycket säger vi!
 
Annars idag har vi hunnit med mycket. Min äldsta systerson sov här i natt. Så i förmiddags var vi ute och skottade snö.
Vid 11-tiden kom hans föräldrar och lillebror hit och vi åt lunch, pannkaka med sylt och grädde:)
 
Vi har hunnit ner till Forsa en sväng, åkte hem och gjorde middag, jag har hunnit lite julpyssel också.
Så helgen har varit mysig och hunnit med mycket.
 
Nu blir det slapp resten av kvällen.
 
God kväll!

ÅRETS FISKETIPS FRÅN MIG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Med ett sånt här tält slipper ni vind och snö på isen. Stolen sitter fast i själva tältet som gör tältet stabilt och bekvämt att sitta i. Jag har själv inte provat tältet på isen men ser fram emot att kanske göra det framöver.
 
God kväll!
 

PEPPARKAKSHUS

Allmänt  /  0  Kommentarer
Julmys har vi haft idag:)
Min äldsta systerson är här hos oss och ska sova över här i natt. Vi har pyntat ett pepparkakshus. Även jag tyckte det var väldigt roligt. Vi dekorerade med godis och kristyr.
Så här blev det färdiga huset:) Verkligen fint tycker jag:)
 
Även Stefans syskonbarn kom hit och pyntade ett hus med oss:) Båda huset blev så fantastiskt fina!
Vi har haft en mysig eftermiddag tillsammans.
 
God kväll!
 
 
 
 

STJÄRNA

Allmänt  /  0  Kommentarer
I år köpte vi en ny adventsstjärna.
Jag tyckte det blev så tomt i fönstret vid matbordet. Så vi köpte den här fina, röda stjärna som ny lyser upp fönstret så fint:)
 
Det är mysigt så här i adventstider med alla ljusstakar och tända ljus. Nu är det inte långt kvar till ju:)
 
Annars förut jobb har det blivit en hel del träning och det känns bra. Nu blir det vila från det restan av veckan.
 
God kväll!
 

ADVENTSBAK

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
1:a advent idag!
Vi hade fika främmande av goda vänner på eftermiddagen. Därför har vi idag bakat lussekatter. De blev riktigt goda:) Även en sats med Rocky road gjordes igår. Det är så himla gott:) en blandning av dumle, jordnötter, pistagenötter, marshmallows och choklad kan inte bli annat än gott.
 
Annars har helgen varit bra. Idag har vi tagit hand om snön som föll igår. Stefan tog fram snöslungan för första gången i år. Vi har även varit en sväng till Birsta och köpt lite grejer och handlat lite på ica.
 
Jag är glad att det kom snö och mycket och att det dessutom är kallt. Då kommer förhoppningsvis snön ligga kvar ett tag.
 
Nu blir det film och jag önskar alla en trevlig 1:a advent!
 
God kväll!
 

ÅRETS FÖRSTA

Allmänt  /  0  Kommentarer
Äntligen är det dags:)
Idag är det ju 1 december och nu tycker jag det är okej att börja göra dörrkransar:) Så här blev årets första. Jag är ganska nöjd själv:)
 
MASSOR AV SNÖ HAR DET KOMMIT! Jag tycker det är bra att det kommer snö. Jag har varit ganska less på blött och lerigt väder. Det passade perfekt att det kommer nu, lagom till 1:a advent i morgon:)
 
God förmiddag!