HÖSTLÖV!

Allmänt  /  5  Kommentarer
 
 
 
 
Igår tog jag med mig kameran till skogen!
Jag satte som tema på bilderna att fota färgstarka höstlöv. Så jag letade endast efter det. Det var så rolgit att ha ett tema, det gick så mycket enklare att fota då. 
Jag tycker själv att jag nådde mitt mål, vad tycker ni?:)
 
God morgon!
 
 
 
 

CHOKLADKAKOR!

Allmänt  /  9  Kommentarer
 
Igår gjorde vi det jag älskar nästan mest av allt!
Vi bakade och det var roligt att göra något så mysigt och roligt tillsammans.
Det var Stefans idè att vi skulle baka. Jag tog fram ett recept på sega chokladkakor. Stefan älskar choklad och därför valde jag dessa för att göra honom extra glad. 
Han handlade på vägen hem allt som behövdes.
Efter middagen satte vi igång. Vi plockade fram allt som behövdes. Jag smälte chokladen över vattenbad och Stefan vispade ihop de torra ingredienserna. Det tog längre tid för mig att smälta choklad och smör. Så under tiden satte han sig framför tv:n och där blev han fast. Jag signalerade att vi kunde förbereda plåtarna och det gjorde han efter en lång stund tjatande:) Några torra ingredienser återstod som jag hällde i medan Stefan vispade. 
Sedan var det det dags att lägga upp smeten på plåten. Han gjorde en plåt sedan lockade tv:n igen. 
 
Så med glimten i ögat kunde jag konstatera att det här med att baka inte var hans allra roligaste syssla då tv:n var mer intressant. 
 
Jag kan också konstatera att jag för första gången glömde att tillsätta bakpulver. Det kom jag på när jag vaknade i morse och funderade på varför kakorna blev så platta...haha! Ja ja..någon gång ska vara den första.
 
Men de blev så där sega och goda ändå.
 
God eftermiddag!
 
 

VID HAVET!

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
 
Dessa bilder tog jag för några dagar sedan!
Jag tog med mig kameran till havet och fotade några bilder efter strandkanten. Det var klurigt att få till bra bilder då solen gjorde allt så ljust men några bra fick jag till.
 
Vad tycker ni om bilderna?:) Om det är någon av er som är skicklig på att fota så kom gärna med tips om hur jag kan förbättra bilderna till nästa gång:)
 
God kväll!
 
 
 

STORA KILLAR!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
Igår stannade vi till hos syrran!
E höll på att rullar köttbullar när vi kom dit. Han tyckte det var kul. Han såg så stolt ut när han stod där och hjälpte till med maten, älskade unge!!
Jag passade på att ta en bild på min äldsta, älskade systerson också. Oj vad åren går och vad stor han har blivit! Han var ju nyss en liten bäbis känns det som! Han älskade när jag lekte Karlsson på taket med honom, jag höll han under magen, han sträckte ut armarna och så flög vi precis som Karlsson:) Det är 10 år sedan, så ja..åren går alltför fort!
Jag är så stolt över mina älskade syskonbarn, så det så!!
 
Jag önskar er alla en trevlig kväll!
 

HEMBAKAT!

Allmänt  /  10  Kommentarer

Nu börjar det bli dags!
 Fikabrödet börjar ta slut i frysen. Det har räckt länge men nu är det dags att fylla på med smaskiga kanelbullar, chokladrutor eller varför inte goda havrekakor med fyllning... Mums!
Så jag får nog ta tag i det inom snar framtid. Jag älskar ju att baka så jag längtar efter att få röra i en smet eller knåda en härlig bulldeg. 

God kväll! 



FÖRSTA HÖSTBRASAN!

Allmänt  /  7  Kommentarer
Ikväll blev det höstmys!
Vi har tänt den första höstbrasan i kaminen. Det är alltid en speciell känsla att elda. Det blir varmt och härligt och så är det mysigt också.
 
Igår gjorde vi lite av varje. Vi gjorde höst ute genom att ställa in alla utemöbler i förrådet, rensa bort sommarblommorna och plockade undan alla ljus och liknande på altanen.
Vi bar även in ved så att vi kunde tända kvällens brasa.
 
Det blev även en tur till Birsta där vi inhandlade lite grejer till våra små projekt som vi jobbat med senaste tiden:)
Bilder på det kommer inom kort:)
 
God morgon!
 

EN TOM IPHONE!

Allmänt  /  7  Kommentarer
Denna dag har innehållit lite av varje!
Den har mest präglats av ett rätt så tidskrävande jobb. 
Jag skulle nämligen ta mig i kragen att uppdatera min iPhone 5 till iOS 9. Jag behövde nämligen en nyare version för att kunna ta hem en app och då passade jag på att fräscha upp telefonen med ett nytt system.
Jag kopplade upp den mot datorn innan och la över alla bilder och videor till datorn. Om det skulle hända något vid uppdateringen så har jag det sparat där. 
Sambon gjorde också en uppdatering på sin telefon och det gick jättebra med allt.
Jag gjorde sedan på min. Det gick bra till en början men sedan hände något. Telefonen låste sig, det gick inte att slutföra uppdateringen.
Vi ringde apple supporten. Det enda som gick att göra var att återställa telefonen, alltså sätta den på noll, dvs att allt man har i den försvinner, bilder, kontakter, appar mm. Jag gillade verkligen inte den åtgärden. Jag tappar ju verkligen allt i den då! Jag var ganska less och lite smått irriterad i detta läge. 
Men jag hade enligt Apple inget annat val. Jag kan säga att jag inte var särskilt nöjd men det var bara att gilla läget.
Så när det var klart fick jag sitta och lägga in alla kontakterna igen. Bilderna hade jag ju i datorn så dessa har jag nyss synkroniserat tillbaka till telefonen. Jag har börjat tagit hem de appar jag vill ha. 
Så nu börjar min iPhone 5 återgå till hur den var innan.  
Något som jag har lärt mig idag är att uppdatera iCloud lite oftare. Då hade jag fått tillbaka det mesta. 
 
Denna dag började i alla fall på ett härligt sätt då jag passade på att fånga den vackra soluppgången på bild. Det var kul att fota lite olika bilder mot havet där solen gick upp mot horrisonten som ni kan se på bilden.
Även en cykeltur och lite hemmafix har hunnits med. Mer av det hade det blivit om inte större delen av förmiddagen hade behövts ägnats åt iPhone fixande.
 
 
Trevlig kväll på er alla!

HÖSTEN GÖR ENTRÈ!

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
 
Nu är hösten snart här på riktigt!
I onsdags kväll när jag och Stefan tog en kvällspromenad utefter havet som vi har aldeles nedanför oss så tog jag med mig systemkameran och fotade några höstbilder. Jag fick inte till så bra bilder som jag hade önskat men jag kan ändå med dessa höstlika bilder påvisa att denna färgsprakande och rätt så mysiga årstid nu börjar ge sig till känna. 
Jag kommer försöka fota mycket bilder i höst för det är så otroligt fina färger som kommer fram på träd, löv och allt annat som finns i naturen.
 
Jag önskar er alla en trevlig fredag!
 
 
 

TRÄNINGSLYX!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Igår blev det en annorlunda träningskväll!
Jag åkte ner till Njurundahallen. De har kvällssim där på tisdagar då de släcker ner, tänder ljus och spelar lugn musik. Jag simmade 20 längder.
De har en relaxavdelning med ångpastu, duschar, mysiga sittplatser och en bubbelpool. Jag hade tagit med mig tidningen Amelia som jag bläddrade i och efter en stund när det blev ledigt i poolen satt jag i den säkert 35 minuter. Det var så himla härligt!!
Relaxavdelningen är ganska nybyggd och jag har aldrig besökt den tidigare men jag kommer garanterat gör det igen. 
 
Så jag hade en lyxkväll igår:)
 
God morgon!
 

VARDAGSLYX!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Igår kväll blev det bad!
Jag tog mig en lugn cykeltur igår kväll. När jag kom hem badade jag i vårt härliga bubbelbadkar. Det finns belysning som skiftar färg, bubblor i två olika funktioner, radio och så kan man ändra temperaturen på vattnet.
Mycket bra saker har vi skaffat till vårt fina hus under de 4 år och 8 månader som vi bott här. Detta är enligt mig en av de bästa ägodelarna vi har, det är verkligen vardagslyx med ett bubbelbadkar.
 
God morgon!

SÖNDAGSFIKA!

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
Idag blev jag sugen på att baka!
Jag bakade kladdkakemuffins med grädde och färska hallon. Just det här receptet är med matolja och sirap. De blir extra kladdiga och goda då tycker jag.
Vi bjöd in grannen på fika och hon hade bakat kanelbullar som hon hade med sig. Så vi hade en mysig fikastund här i eftermiddag.
 
Annars idag har vi varit till Stefans föräldrar på förmiddagen. Annars har vi tagit det lugnt. 
 
Jag är nöjd med helgen, myskväll i fredags, en dag med syskonbarnen igår med en massa mys och roliga aktiviteter och idag en rätt så lugn söndag, bra avslutning på veckan.
 
Nu laddar vi för en ny vecka.
 
God kväll!

SYKONBARNSMYS MED BIO!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Igår fick vi äran att vara med mina syskonbarn hela dagen!
Mamman jobbade och pappan spelade golf så då ryckte vi in:)
Vi hämtade dom på förmiddagen, åkte sedan till Birsta för att göra några ärenden.
 
Stefan och V släppte av mig och E vid biografen. Han hade aldrig tidigare varit på bio. Jag hade bokat biljetter till filmen "Flyg sa Alfons Åberg". Så jag berättade för honom när vi hämtade barnen att han och jag skulle gå på bio. Han blev glad:) 
Allt i biosalongen var spännande, det var en stor tv, stora stolar och mörkt där inne:) Älskade barn!
Filmen var 40 mimuter, alldeles lagom.
Han tyckte allt var så bra med att gå på bio:) och det gjorde inte det hela sämre då han träffade sin bästa kompis där som satt på raden bakom oss:) En lyckad biopremiär helt enkelt!
 
Under tiden vi var där var Stefan med V på fotbollsmatch. De spelade mot Sidsjö-Böle men förlorade. Domaren hade tydligen inte varit den bästa.
 
Vi åkte sedan och åt lunch innan vi åkte hem och myste. V ville bada i vårt bubbelbadkar och det fick han självklart göra. Under tiden frågade E om han fick damsuga så där helt utan vidare:) Man säger inte nej till en sådan fråga:)
E ville också bada och att sätta på bubblorna var extra kul den här gången. Han har tyckt det varit lite läskigt förut men nu gick det bra.
 
V var så snäll med sin lillebror och spelade tv-spel med honom. 
Vid 16.30 kom mamman och sedan pappan en stund senare. 
 
 
 
Vi gjorde i ordning en härlig tacosmiddag med allt gott man kan tänka sig. Köttfärs, tomat, gurka, majs, sallad, ostsås, guacamole, creme frieche, annanas, vitllöksås, chips och mjuka skal. Allt smakade mycket gott!
 
Tack för en mysig dag och kväll!
 
God morgon!
 
 
 

FREDAGSMYS!

Allmänt  /  6  Kommentarer
 
Det är fredag!
Fredagskänslan för mig är något alldeles speciellt. Fredag eftermiddag brukar gå ganska fort. Man har helgen framför sig och oftast har vi planerat en lite mysigare maträtt. Idag blev det pepparbiff med ugnstekt potatis och sås, väldigt enkelt och verkligen supergott.
 
Så ljusen är tända och njuter av en mysig kväll.
 
God kväll allihopa!

HELA SVERIGE BAKAR!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Som jag har längtat!
Ikväll börjar mitt favoritprogram, Hela Sverige Bakar!
Det är verkligen det program som jag längtar mest efter. Det är så roligt att se alla hemmabagare åstakomma så fina och goda bakverk. Jag får ofta en stor inspiration att baka när jag ser programmet. Så vi får väl se vad helgens sysselsättning blir...om inte annat är det dags att inom en snar framtid fylla på frysen med gott fikabröd igen.
 
God kväll!
 

STADENS DRAKAR!

Allmänt  /  7  Kommentarer
Igår tog jag med mig kameran till stan!
Jag hade 2 timmar mellan jobb och frisören som jag inte visste vad jag skulle göra med. Så jag tog med mig kameran och fotade stadens fina drakar som står uppställda i stadskärnan.
Jag har alltid gillat dessa små söta och fina drakar som symboliserar olika företag mm. 
Jag tog mycket bilder på detaljerna. Det är extra roligt att fota när jag har något som jag vill ha extra fokus på.
Alla drakarna är så färgglada.
 
 
Den här draken symboliserade enligt mig räddningstjänsten och larmnumret 112.
 
 
 
Den här detaljen gillar jag mycket. Detta är en CSN drake och böckerna symoliserar för mig studier, väldigt fiffigt tänkt av den som har designat draken tycker jag.
 
Den här gillar jag extra mycket för att jag förknippar den med att använda cykeln istället för bilen. Nu träningscyklar ju jag en hel del, inte tar cykeln dit jag ska istället för bilen. Men jag gillar det budskapet starkt.
 
 
 
Vad tycker ni om drakarna?:)
 
God morgon!
 

HÄRLIGA SÖNDAG!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Idag har det varit en skön söndag!
På förmiddagen åkte vi till marknaden i Hudiksvall. Det brukar var roligt att gå där och titta. Men idag blåste det en hel del vilket gjorde hela vistelsen där lite tråkigare än vanligt. Men vi gick ett varv runt hela marknaden. Jag köpte ett nyckelband annars blev det ingenting handlat.
 
När vi kom hem tvättade Stefan bilen och jag min cykel. Det var längesedan jag gjorde det så det var dags. 
Vi åkte sedan till mamma och pappa och lånade hem deras bil. Vi behöver nämligen två bilar nu måndag och tisdag. Mamma och pappa åker bort så vi kunde låna deras. Tack så mycket säger vi!
 
Vi avslutade denna härliga söndag med att grilla fläskkotletter och till det hade vi ugnstekt potatis, ugnstekta morötter, sallad, chili bearnaise, vitlökssmör och vitlöksbröd. Allt smakade verkligen supergott!
 
Det bästa med den här dagen har varit att jag inte haft många måsten som legat över mig. Att ha haft en vilodag från träningen har varit riktigt skönt. Även om jag älskar att träna och cykla så blir det ändå som ett måste ibland, det ska liksom tryckas in i vardagspusslet. Så det har varit väldigt skönt idag att inte träningen att tänka på. Men i morgon är jag igång igen:)
 
Nu blir det tv och mys resten av kvällen!
 
God kväll!
 

SÅ OCK PÅ JORDEN!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår hade vi en trevlig kväll!
Vi var på bio och såg "Så ock på jorden" med Patrik och Ulrica. Filmen hade premiär i fredags och jag kan varmt rekomendera den. 
Efteråt blev vi bjudna till dom på fika, god äppelpaj med vaniljsås, mums!
Tack för en härlig och mysig kväll säger vi!
 
Annars igår blev det en sväng till Birsta och handlade mat och gjorde lite andra ärenden. 
Jag hann även med en cykeltur på 1,5 mil. Det var vad jag hade kvar fram till veckans mål på 5 mil. Så istället för att dela upp det på två dagar gjorde jag det på en och samma tur för att kunna få en vilodag idag. Efter att ha tränat 14 dagar i streck så är jag mer än värd en dag utan träning denna soliga och härliga söndag!
 
God morgon!
 

100 PASS

Allmänt  /  5  Kommentarer
Igår nådde jag mitt mål!!
Jag har sedan efter semestern haft som mål att till igår, 4 september ha gjort 100 pass på gymmet från 1 januari 2015.
Igår när jag gjorde den sista övningen på passet och känslan som infann sig att jag faktiskt klarat mitt mål var fantatsisk!
Att nå målet har inneburit mycket disciplin, tidiga morgonar och att sambon har ställt upp mycket så att jag kunnat ha bilen mycket på dagarna har haft stor betydelse!
 
Nu ska jag njuta av några träningsfria dagar, förutom cyklingen där jag har 1,3 mil kvar för att nå veckans mål. 
 
Jag kommer så smått börja fundera på vad nästa mål blir...
 
Jag är stolt!
 
God morgon!

BAKA!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Kanelbullar är gott!
Jag hittade den här bilden från i vintras när jag bakade goda kanelbullar.
Jag tycker ju mycket om att baka och om ni vill se mina tårtor som jag gjort kan ni titta  in här och på den här superman tårtan:) Jag är rätt nöjd med dom själv:) Jag tycker om att dekorera tårtor.
 
God kväll!
 
 
 
 

VAD HAR JAG GJORT SEN SIST?

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det är några dagar sedan jag bloggade nu.
Tiden har inte riktigt funnits men nu har jag tid:)
I måndags kväll bjöd vi över Örjan på fika. Marianne är utomlands. Stefans föräldrar kom förbi strax innan så vi fikade och hade mysigt alla tillsammans. Vi åt glass, hallon-och lakrits och peccannötkola, mums! Även ett fat med chokladbollar och chokladrutor serverades också.
 
Igår kväll plockade jag blåbär.  
Jag hade hört att det fanns mycket bär i skogen nära oss. Jag brukar plocka på ett annat ställe men det är en bit att åka. Så det var bekvämt att bara kunna gå ett par hundra meter för att vara framme i skogen.
Jag var ute ca 1,5 timme och hittade hur mycket bär som helst! Det är så roligt att plocka när det finns mycket på samma ställe. 
 
Så kvällarna den här veckan har rullat på, så även denna kväll.
Stefan skulle till affären så jag tog cykeln på bilen och cyklade hem från därifrån. Det var nog bland den jobbigaste turen på länge!! Det blåste väldigt mycket och dessutom var jag hungrig så det var inte så kul. Men när jag kom hem hade Stefan gjort två goda mackor åt mig och gjort iordning ett varmt bad. Så den negativa och jobbiga känslan vände snabbt när jag kom hem:)
Jag har tränat hårt de senaste veckorna. Jag har cyklat 5 mil/vecka efter semestern. På fredag har jag nått mitt stora mål med gymträningen...vad det är för mål får ni veta då:)
 
Nu blir det snart Idol.
 
God kväll!