Godaste middagen på länge

Allmänt  /  0  Kommentarer

                    
Kycklinggryta stog på menyn idag. Vi provade ett nytt recept och det vart fantastiskt gott. Vi hittade receptet på nätet. Detta kommer vi absolut göra igen.
Annars idag har jag bakat två sockerkakor på förmiddagen. Jag gjorde en vanlig och en med chokladbitar i. Mums!
På eftermiddagen åkte vi till Njurunda. Stefan skulle se på en fotbollsmatch i Svartvik och jag åkte till en kompis en stund.
Vi har precis kommit hem från att ha varit på bio och sett nya Beck filmen. Den var så där tyckte jag.
I morgon börjar en ny vecka med jobb och träning och lite annat som står i kalendern.

Go kväll!


Igår blev det allt möjligt

Allmänt  /  0  Kommentarer

                
Lördagen blev fullspeckad. När vi hade ätit våran frukost på hotellet åkte vi hem en stund innan vi tog oss till Kovland. Stefans systerdotter skulle spela fotbollscup där så vi tog oss en utflykt dit i det fina vädret.Det var många barn och många lag som spelade. De är duktiga. Själv skulle jag aldrig kunna bli så bra på fotboll som dom:)
När vi var klar där åkte vi till en inredningsbutik här i stan som just nu har 25% på hela sortimentet. Vi handlade allt möjligt, ljus, glas, ljusfat och tillbehör till en soda stream. Så då var det bara själva maskinen som fattades. Så vi åkte ut till Birsta och införskaffade en.
                          
Det blev väldigt goda drycker. I den stora behållaren sitter en patron som gör att det blir kolsyra. Man fyller flaskan med vatten och trycker på en knapp som gör att kolsyran kommer fram. Sen häller man i den smak man vill ha eller så har man vattnet naturellt. Mums!
Vid 15-tiden åkte vi till Bredsand. Vi var barnvakt åt Stefans syskonbarn under kvällen. Det gick bara fint. Vi hade filmkväll med dom. Så det blev en lugn och mysig kväll.

Nu ska jag sätta igång med sockerkaksbaket!

Kram


Bra inledning på helgen

Allmänt  /  2  Kommentarer

                  
Då var det helg igen. Igår slutade jag och Stefan samtidigt på jobbet så vi var hemma vid 17. Vi hade bokat bord på Bite Line för att äta tacos buffèn där som är så gott! När vi hade ätit oss proppmätta åkte till Ica Maxi och storhandlade. Vi brukar använda självscanning vilket vi tycker är väldigt smidigt. Det tar lite längre tid i butiken men det går fortare i kassan för då är alla varorna packade redan. Så det är skönt nu när kyl, frys och skafferi är fullt igen.
Denna lördag har vi inlett med att äta frukost på hotellet på Södra Berget. Det var extra mysigt idag när det var så fint väder och utsikten över stan gjorde det hela inte sämre precis.
Idag har vi lite planer. Vi ska till Kovland och ikväll till bredsand.

Kram


Ljusparty

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll var jag bjuden på ljusparty.
Jag har varit på ett tidigare men det var längesen. Det var mysigt med alla ljus och ljuslyktor i alla möjliga modeller. Något kommer nog hamna på beställningslistan:)
Annars har det inte hänt så mycket i veckan. Det har varit jobb och träning för fulla muggar. Jag kanske tar mig ett träningspass i helgen också. Har inte bestämt mig helt ännu kring det. Det är lite annat vi har planerat in. Så jag får se vad tiden räcker till. Det kanske blir en cykeltur...ja ja..nog om detta.
Nu är det snart dags att börja göra sig ordning för att gå till jobbet.

Kram

Det har inte hänt så mycket

Allmänt  /  0  Kommentarer

Då har vi inlett ytterligare en vecka. Tiden och dagarna går så fort.
Både igår och idag har jag tränat på gymmet efter jobbet. Jag cyklar till och från gymmet. När jag ska hem har jag en ganska lång backe den sista sträckan och den är jätte jobbig att trampa när man har varit duktig på gymmet en timme:) Så när jag kom hem var jag helt slut. Men nu har jag fått lite rutin på träningen och det är roligt att vara på gymmet.

Annars nu ikväll har jag städat garderoben vilket behövdes. På ena hyllan där jag har tröjor hade jag slängt in alla kläder så jag hittade inget där. Men nu ligger allting prydligt. Jag har även kollat igenom de roliga räkningarna som snart ska betalas.

Det var allt för nu.

Go kväll!


Bilen ren och fin

Allmänt  /  0  Kommentarer
                   
Det var på tiden att det blev av.
Vi har pratat om det jätte länge nu att bilen skulle behövas tvättas och städas. Men det har liksom inte blivit av. Men idag fick den sig en ordentlig rengöring. Vi städade ur den invändigt. Vi damsugade och torkade och utvändigt körde vi med avfettning och schampo och grejer så nu är den blank och fin på både in- och utsida.
Det är väl det vi har gjort idag.
Vi åkte till Birsta en sväng i förmiddags för jag ville köpa en micro fleece tröja jag kan ha under jackan jag köpte i våras. Det behövs en tröja när kylan börjar komma.
Sedan åkte vi till Njurunda. Vi kom hem vid 16.30. Då gjorde vi jätte god mat, fläskfilè med potatis gratäng och grönpeppar sås och egna vitlöksbröd. Det var supergott.
Ikväll har vi sett på nya Wallander filmen som kom ut i fredags. Vi fick leta på många ställen innan vi hittade en som inte var uthyrd. Det var även på sista stället vi hade tänkt kolla efter den på. Så det var bra. Den var bra. Jag tycker alla dessa typer av filmer är spännande och bra.

I morgon börjar en ny arbetsvecka. Det blir även lite träning efter jobbet.

Go kväll!

Lördag

Allmänt  /  0  Kommentarer
                          
Igår gjorde vi lite av varje som det brukar vara för oss på helgerna. I går började vi dagen med att åka och träna på gymmet. Det var skönt att röra på sig en stund. Sedan blev det lunch på Ikea. En så regnig dag som det var igår så var det inte bara vi ute i Birsta. Det var folk och bilar överallt.
När vi hade ätit våran goda lunch åkte vi och kollade på husvagnar:) Vi vet inte än om vi ska köpa någon men det hade varit mysigt att ha en, särskilt på sommaren när man har semester. Då skulle man kunna åka iväg och campa några nätter på en mysig camping, till exempel Gränna eller Kinna där vi var nu på semestern. Där var det så fint!
Så vi fick i alla fall lite mera kunskap och en bild över hur de kan se ut invändigt och hur man skulle vilja ha det där inne.

På kvällen vart det kalas! Stefans systers man fyllde år så vi var där och fikade och åt fantastisk god smörgåstårta! Vi hade köpt en trappstege åt honom i present.
Vid 19.30 följde vi med Stefans föräldrar hem och spelade kort. Plump heter spelet. För mig gick det så där. Jag kom sist i poänglistan men någon ska ju göra det också:)


                            
Det har varit friidrotts-VM på tv nu några dagar. Vi har tittat lite på det på kvällarna. Själv tycker jag det är ganska roligt att följa, särskilt löpgrenarna. Stafetterna är extra skoj för där kan det ju hända vad som helst. Även om ett land har en tydlig ledning så kan man inte vara säker på vem som vinner förrän de har gått i mål, något lag kanske tappar pinnen eller nåt.
Ja ja nog om detta.

Idag verkar det bli bättre väder så då är det dags för bilen att få sig en städning och tvättning. Det behövs verkligen.

Kram

Jobb och träning...

Allmänt  /  0  Kommentarer
...Det är vad veckan mest har innehållit. Måndag, tisdag och fredag efter jobbet har det blivit ett besök på gymmet. Det känns bra nu när jag kommit in i det igen och fått in rutin på det. Då rullar det bara på. Att jag nu har tränat två fredagar i rad efter jobbet hör inte till vanligheten, då jag helst bara vill vara hemma och ta det lugnt efter en lång arbetsvecka. Men det har gått bra att komma iväg till gymmet även då. I onsdags jobbade jag sent och i torsdags åkte vi till Njurunda för att hämta bilen. Så därför blev det ingen träning då.
Bilen var på verkstan både onsdag och torsdag. Det var två grejer som behövdes fixas. Dels var det ett stag fram som var trasigt. Vi hör även ett knarrande ljud ibland. Men de kunde inte hitta vad det berodde på. Så vi får hoppas att det försvinner av sig själv.
Annars igår kväll tog vi det mest bara lugnt. När Stefan kom hem åkte vi och käkade kina buffè...mums!
I helgen blir det lite av varje. Idag ska vi träna och ikväll blir det kalas. Vad som händer mer idag...ja det skriver jag om ikväll.

Kram

Bra start på veckan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Så var det måndag igen. Det känns som det mest är måndag och fredag. Helgen gick minst lika fort men vi tog vara på den väl och hann med mycket.
Idag var pappa ner och hämtade bilen som har varit på verkstan i Söderhamnstrakten sen i början på juli. De körde in i vajerräcket då pappa skulle väja för ett djur. De tog tid på grund av att de hade semesterstängt på verkstan i fyra veckor.
Vi var bort och tittade på bilen nu i kväll och det såg riktigt bra ut allting.
Idag blev åter igen träning efter jobbet. Förra veckan var det väldigt lugnt i gymmet men idag var det massor med folk där.

Det var nog allt jag hade att skriva idag.

Go kväll!

Höstfint!

Allmänt  /  1  Kommentarer
              
Idag har vi haft en fixardag här hemma och vi har hunnit med väldigt mycket.
Vi har haft storstädning. Vi har torkat ur ugnen och kylen, det är sånt som man glömmer bort ibland men till slut kommer man till en punkt där man inser att det inte går att glömma bort det längre. Så nu är det gjort. Så nu blänker ugnen så fint.
Vi har plockat och fått ordning på saker som har känts stökigt och rörigt ett tag.
På eftermiddagen åkte vi till Birsta och handlade lite nya lampor på Ikea. Jag gillar den här modellen på lampa som är på bilden. Det blev väldigt fint sken av den här gröna. Jag har en vit men i mindre format som jag har haft länge och även den avger ett fint sken.
              

              
Vi köpte de små lamporna, även de i grönt till fönstrena i rummet. Det blev väldigt fint.
Vi inhandlade även nya växter. Det blev så höstfint:) Blommorna tillsammans med lamporna blev en bra kombination.

Vi har även hunnit med ett träningspass på gymmet på eftermiddagen. När vi kom hem gjorde vi mat och sen fortsatte vi att städa och fixa. Så nu är det fint och snyggt i hela lägenheten. Det är skönt när det är gjort och en dag som denna med regn större delen av dagen passar det bra att vara inomhus.

Restaurang Galtström

Allmänt  /  1  Kommentarer
                          
I går kväll var vi bjuden på restaurang Galtstöm av Stefans föräldrar. Stefans syster och hennes familj var också med. Det är väldigt fint i Galtström och restaurangen likaså.

Jag åt den supergoda pastan som är väldigt populär. 
                          
Den innehåller pasta med en god sås av oxfilè och bacon och så ost ovanpå. Jag var mätt efter att ha ätit hälften men resten gick i ändå för att det är så gott:)
Jag och Stefan och hans båda syskonbarn fick i oss varsin efterrätt också:) Jag tog glass med colasås, Stefan tog kladdkaka och hans systerdotter åt glass med colasås och chokladsås.
 
Tack så mycket för den goda maten!
Det är fin och trevlig miljö i Galtström. Jag passade på att ta några bilder på kosserna som gick och betade i hagen en bit från restaurangen.
 
Det finns även cyklar där som man kan låna och cykla runt på området med. Det finns en del att titta på. Det finns ett fint kapell som jag faktiskt har varit in i när min kompis gifte sig och döpte sina barn där.
Det finns även ett gammalt bruk som kan vara roligt att se om man har det intresset. Det går även att ta sig ner till havet och gå på klipporna där. Det har jag och Stefan gjort när vi la ut en av våra skatter där.
                            

Annars går blev det lite av varje. Det blev ett besök på Selånger Marknad. Jag köpte strumpor som jag brukar göra varje år. Men det fanns så mycket mer jag ville ha:) Jag är en samlare av porslinsdockor. Jag har ett vitrinskåpt fullt:) De sålde jättefina där och det fanns mycket att välja på men jag köpte ingen den här gången. De brukar stå på marknaden i Hudik också så då kanske det blir en...eller flera:)
När vi kände oss nöjda åkte vi in till stan och köpte oss en sallad. Vi åkte sedan ner till hamnen och satt där och njöt av solen och åt våran goda sallad:)

Jag hör regnet slå på mot taket:( Så idag blir det en fixardag här hemma. Vi tänkte städa och greja lite.

Kram

Har nog aldrig hänt....

Allmänt  /  0  Kommentarer
...att jag tagit mig till gymmet en fredag eftermiddag när man helst bara vill hem och ta det lugnt efter en arbetsvecka. Men igår vart det så! Jag har varit på gymmet 4 kvällar av 5 den här veckan vilket jag är mycket nöjd med. Det kändes lite motigt att ta mig dit igår men när jag väl var där så gick det bra.
När vi båda hade kommit hem började vi göra taco paj som blev gårdagens middag. Det vart rätt gott faktiskt.
Vi åkte en tur igår kväll för att ta några skatter. Det var längesen nu, jag tror det var i juni vi var och letade sist.
 
Det blev två skatter. Den ena fanns i en lekpark. Den låg väldigt bra gömd. Det var nog en av de fiffigaste gömmorna jag har varit med om. Den andra låg under en stor sten. Den var ganska lätt att hitta.

I helgen är det Selånger marknad. Vi tänkte gå runt där idag. Jag brukar gå en sväng varje år. Jag tycker det är roligt att titta på alla fina saker folk säljer.

Kram

Belysning

Allmänt  /  0  Kommentarer
                
När vi var i Göteborg gick vi in på Ikea och kollade efter sänglampor. Vi hade tittat här hemma men inte hittat några som vi tyckte var fina. Men där hittade vi:) Så nu har vi en var sin sån uppsatt på våran fina sänggavel.
Veckan har gått fort. Jag har tränat varje kväll förutom idag. Det är kul att träna tycker jag. Det går lite i perioder när jag håller på men nu är jag inne i en sån.
Ikväll åkte vi ut till Birsta en sväng. Vi köpte en skohylla. Vi köpte en  i Göteborg men ville ha en till. Den är jättefin. Bild kommer vid annat tillfälle:)
I helgen tänkte vi göra lite av varje. Det är selånger marknad som jag brukar gå på varje år och så blir det även detta år:)


Go kväll!

Mera inköp på Ullared

Allmänt  /  0  Kommentarer
Just nu vräker regnet ner. Visst kan det vara bra med regn ibland men det börjar bli lite väl mycket nu.
I går började jobbet igen efter 4 veckors semester. Men jag brukar inte ha några problem att komma igång efter semestern. Det är bara kul att börja igen.
Både igår och idag efter jobbet har jag kört två ganska hårda pass på gymmet. Så nu är man igång igen efter sommarledigheten därifrån.
När vi var på Ullared blev det ganska mycket shopping. Vi köpte lite saker hit hem, gratängform, sockerkaksform, kastrull och salt och pepparkar.
 

I Göteborg handlade jag nästan ingenting...förutom en jättefin väska som det var rea på.

Jag tycker mycket om väskor. Jag har två kartonger med handväskor. Jag tycker det är roligt på sommaren att byta lite beroende på vad man har för kläder och så. Den här kommer snart börja användas men just nu har jag den vita jag köpte på Ullared.

Go kväll!

Helgen som varit

Allmänt  /  2  Kommentarer
I fredags tog vi det lugnt på förmiddagen. Solen sken och det var väldig varmt ute.
Vi åkte sedan ner till Stefans föräldrar där vi hade lite pyssla med. Vi packade upp tältet som vi hade med oss på semestern så att det fick torka till ordentligt. Vi passade även på att slappa i värmen, läste dagstidningar och tog det allmänt lugnt.
På kvällen åkte vi och stor handlade. Vi behövde fylla på matförrådet ordentligt.

I går åkte vi också ner till Njurunda för att det var så fint väder. Det är bra där då man kan sätta sig ute på gräset i en stol och bara njuta av solen. Vi städade ur och tvättade ur bilen efter semestern och vi tvättade även Stefans mammas bil.
På kvällen grillade jag och Stefan. Det blev fläskfilè, karrè, pommes frites, sås och grönsaker och det blev så bra grillat så det var fantastiskt gott!

Idag har det varit födelsedagskalas hela eftermiddagen. Min syster fyller år i morgon men hon jobbar kvällen då så hon hade firandet idag istället. Så vi åkte dit vid 13.30. Vi satt ute i det fina vädret och fikade. Min systerson ville svalka av sig med vattenslangen och ville att jag skulle spruta på honom:) Det var jätteskoj och han tyckte det var minst lika roligt om inte ännu roligare:)
 
Det var got fika med tårta och kakor, mums! Jag passade på att ta en bild på deras fina hus.

På kvällen var det dags för nästa kalas. Då var det dags att fira Stefans syster som har fyllt år. Det har varit fint väder hela dagen men när vi kom dit börja det ösregna och det menar jag verligen ÖSREGNA! Så vi satte oss inne och fikade och pratade.

Nu ska vi se en film vi har hyrt.

Go kväll!

Tack för vi fick låna lägenheten!

Allmänt  /  0  Kommentarer
   
            
Lägenheten vi fick låna var jättefin.
Vi vill tacka Stefans kusin och hennes kille för att ni hjälpte till att ordna boende åt oss under dessa dagar!
TACK SÅ MYCKET!

Vi har haft en underbar semester. Vi har hunnit med mycket och vi har sett mycket. Vi har tältat och åkt ca 200 mil i bil men det har varit värt varenda minut.
Nu börjar semesterperioden närma sig sitt slut. Men jag längtar till mitt jobb.

Kram

Huvudmålet Göteborg, måndag-torsdag

Allmänt  /  0  Kommentarer
I måndags, 3 augusti anlände vi till vårat huvudmål för resan, nämligen Göteborg!
På vägen åkte vi förbi Ikea som låg utanför stan. Där stannade vi till och köpte lite grejer hem, skohylla, sänglampor och lite annat smått och gott.
Stefans kusin hade ordnat en lägenhet åt oss som vi bodde under våran vistelse i stan. Så vi träffade henne och hennes kille för det var genom hans jobb som lägenheten hade ordnats.
När vi fixat nycklarna och installerat oss i lägenheten åkte vi till en köpcentrum. Det var så dåligt väder den dagen så vi var inte så sugen på att göra så mycket annat.
Stefans kusin tipsade om Linnègatan, en gata fylld med bra restauranger. Så på kvällen gjorde vi oss i ordning och gick till den gatan. Det var inte långt från lägenheten.
Vi hittade en trevlig och bra restaurang. Vi beställde likadan mat, oxfilè med klyftpotatis och grönpepparsås. Det var så otroligt gott. Varken jag eller Stefan har ätit så god mat ute på restaurang tidigare. Vi njöt av varenda tugga.

                                            

På tisdagen var ännu en dag med mycket regn. Vi hade bestämt att vi skulle gå på stan och i Nordstan, stort köpcentrum. Så det gjorde vi. Det är roligt att se lite andra affärer än här hemma.
Den dagen åt vi lunch på Avenyn vilket också var en bra stäle med bra mat.
När vi kom hem och hade vilat oss en stund åkte vi till en båthamn en bit bort. Den var väldigt stor med jättemycket båtar.

                                  

På onsdagen var det kanonväder. Då hade vi planerat att vi skulle gå i Slottskogen, en jättefin och stor park i Göteborg. Vi köpte med oss lunch från Subway och gick till parken. Vi promenerade runt och tittade på de fina djuren de hade.
 
De hade pingviner och sälar och lite olika sorters fåglar. Vi tittade en lång stund på pingvinerna. De var väldigt snabba i vattnet. De simmar hur fort som helst. Jag tycker det är fina djur, med sin frack och sin mysiga gångstil:)

                      
Jag hoppade runt på några stenar i vatten:)

 
                        

Den översta bilden till vänster är tagen där vi satt på filten och åt våran lunch. Där låg vi i ca 2 timmar och njöt av solen och vilade oss. Det var så härligt och skönt att bara ligga och att göra ingenting.
Jag har varit i Slottsskogen förut så jag visste att det var fint där. Stefan hade aldrig varit där. Han tyckte också det var en underbara park.
På kvällen åkte vi in till stan och åt på restaurang på Avenyn. Därefter åkte vi till nöjesparken Liseberg!
Ingen av oss är särskilt mycket för att åka karuseller vilket tror jag var bra för det var 40-50 minuters kö till flera av dom.
Vi roade oss istället med att spela på olika vinsthjul.
Vi spelade bland annat på ett hjul där man kunde vinna twist-godis, små eller stora påsar. Man valde ett nummer för 5 kronor. Första och andra försöket vann vi inget på. Jag spelade en tredje gång. Då spelade jag på nummer 18. Vilket nummer tror ni det stannade på?:) Jo nummer 18! Dessutom var det stjärnvinst! Så jag/vi vann 2 kg twist!

                                      

Vi vann även 2 kg toblerone på ett hjul:) Så detta fick på kånka och bära på resten av kvällen.
Liseberg är en bra nöjespark med många roliga åk atraktioner.
Vi lämnade parken vid 21.00. Då kände vi oss nöjda för denna gång och vi hade väldigt ont i fötterna efter allt gående i alla dagar under resan. Så vi åkte till lägenheten och vilade våra stackars fötter.
Dagen efter var det dags för hemfärd. Vi packade våra saker och städade ur lägenheten. Vi åkte sedan och hälsade på Stefans kusin som hade ordnat lägenheten åt oss.
På vägen hem mot Sundsvall stannade vi till hos min farmor och farfar i Örebro. De har ett superfint sommarställe en bit utanför stan. De har tomten precis vid vattnet. Så utsikten är enorm ut mot vattnet och det gjorde det inte sämre den dagen då  det var 20-25 grader varmt och solsken.
När vi lämnade Örebro åkte vi upp mot Sundsvall. Vi gjorde några stopp efter vägen. Det var skönt att komma hem, borta bra men hemma bäst.

Kram

Ullared och Kinna, Söndag

Allmänt  /  1  Kommentarer
När vi hade lämnat Gränna åkte vi mot Jönköping där vi stannade och åt supergod hotell frukost. Vi hade tänkt att vi skulle göra det någon gång under resan och vi tyckte det passade bra denna morgon. I Jönköping behövde bilen tankas för första gången sedan vi for hemifrån och då hade vi kört nästan 80 mil och vi hade kommit några mil till också men tyckte det var lika bra att fylla på.
Sedan åkte vi mot det stora och populära varuhuset Ullared!
                                   
Det var det största varuhuset jag någonsin sett! Det var hur stort som helst. När jag kom in där och tittade ut över butiken så hade jag ingen aning om vart eller vad jag skulle börja titta på.
Vi kollade runt på allt möjligt. Jag provade lite kläder, vi tittade på heminredning och allt annat som fanns att köpa.
Vi köpte lite grejer till lägenheten, kastrull, sockerkaks form, gratängform och en massa hygienartiklar som alltid går åt och som var väldigt billigt där. Jag köpte även den här fina väskan.
I två omgångar var vi in på varuhuset. Det var så mycket folk så den enorma parkeringen som fanns var näst intill full.
När klockan var ca 15.00 kände vi oss nöjda.
På morgonen hade vi bestämt att vi skulle hyra stuga på en camping nästa natt. Så vi hade bokat en i Kinna som inte låg allt för många mil från Ullared. När vi kom fram tog det en stund innan vi hittade till campingen men gps:en lotsade oss rätt till slut. Vi svängde in på parkeringen och det var den mest öde camping vi hade träffat på! Det var några öde stugor och EN husvagn som var tom på folk. Vi började skratta åt eländet och tänkte att här kan vi bara inte campa. Då hade vi åkt förbi en jättefin camping vid vattnet på vägen dit. Så vi bestämde oss för att ringa dit och kolla om det fanns stugor lediga och det gjorde det. Där var det populärt, många husvagnar och tält.
                          
Vi hade en jättefin och mysig stuga. Det fanns ett litet pentry, en våningsäng, bord och stolar och utanför på bron fanns det också bord och stolar där vi satt på kvällen och njöt av den fina utsikten.
                         
Det var tur att vi hade bokat stuga denna natt för det regnade hela kvällen, natten och på morgonen efter. Då hade det inte varit allt för roligt att tälta då allt blir blött och fuktigt.
Även detta var en vädigt fin camping. Den var inte allt för stor och de som hade husvagn såg ut att ha det mysigt sina förtält där de hade tänt ljus och så. Ibland saknar jag husvagns livet. Det var ett härligt liv det.

Vi lämnade Kinna vid 9-tiden dagen efter och då åkte vi mot vårat huvudmål för denna resa!

Kram


Gränna, Lördag kväll

Allmänt  /  1  Kommentarer
              
När vi vara klara på Kolmården styrde vi bilen mot Gränna, Polkagris staden. I år fyller polkagrisen 150 år, Grattis!
Jag hade aldrig tidigare varit där. Med det samma när vi svängt av stora vägen låg det ett stort polkagris kokeri som vi gick in på. Där fick man se hur de tillverkade det goda godiset:) Vi köpte även några att smaska på. Det fanns väldigt många olika smaker att välja på.
Vi åkte därefter vidare mot centrum. Vi hade bara åkt kanske typ 300 meter så kom nästa kokeri och när vi kom in till det lilla centrumet så fanns det kokerier runt varje gathörn.
Vi passade på att äta middag innan vi åkte till Grännastrandens Camping där vi planerat att slå upp tältet.

 
Vi checkade in, letade oss en bra plats att slå upp tältet på och sedan tog vi oss en promenad runt området. Att lilla Gränna kunde ha en sån stor och fin båthamn med mycket restauranger och uteserveringar kunde ingen av oss ana. Snacka om att vi ångrade oss att vi inte tog oss mera tid att leta middags ställe, att äta vi den hamnen hade varit hur härligt som helst! Men nu vet vi det till en annan gång.
Den här natten var det Stefans tur att inte ha någon luft i madrassen:( Men då gjorde vi inte ens ett försök att pumpa upp den utan vi somnade om.
              

Om ni har vägarna förbi så passa på att göra ett besök i Gränna för det är värt varje liten minut!
Dagen efter klev vi upp jättetidigt., 5.45 för vi hade en lång bilresa framför till nästa delmål:)

Kram

Kolmården, Lördag

Allmänt  /  2  Kommentarer
  
                           
Här sov vi våran första natt i tält. Vi fick låna ett bra och vattentätt tält av Stefans morbror. Innan vi åkte hemuifrån slog vi upp det för att se hur allt skulle sitta och vi provade att lägga in madrasser och sov täcken.
Så när vi kom till campingen på Kolmården checkade vi in och sedan letade vi reda på en bra och platt plats att slå upp tältet på. Vi sov bra, ända tills vi upptäckte att det inte var någon luft i min madrass:( Så det var bara att gå ut till bilen mitt i natten och hämta pumpen. Stefan hade köpt en batteri driven pump så det gick på ett ögonblick att blåsa i mera luft:)
                                       
Vi hade även lånat med oss en elektrisk kylväska vilket är en super bra och praktisk grej att ha med sig på semester. Där kunde vi förvara delar av frukosten som vi satt och åt när vi hade tagit ner tältet på morgonen efter.
Därefter hade vi en härlig och mysig dag framför oss på Komårdens Djurpark!

Jag har varit där en gång tidigare men då var jag så liten så jag minns inte så mycket.
Det är en helt fantastisk djurpark med så mycket fina djur av alla dess slag. Här kommer jag visa några av alla de fina djurbilder som vi tog under dagen.
 
                            
Aporna var så roliga att titta på. Det var en djurskötare där när vi stog och tittade på dom. Jag frågade henne hur gammal den lilla apan på den nedersta bilden var och den var bara 8 månader. Den var så söt. Aporna satt uppe i trädet och hoppade från gren till gren. Det var en apa som satt och såg helt av slappnad ut och satt och dinglade med benet:)

 
                           
Detta är djur från Savannen. Jag gillar skarpt djuret på nedersta bilden:) Vi har ingen aning om vad det är för djur men så himla söt:)

 
Hungriga djur:)



Här klappar vi en jättegullig get:)

 
 
Tigrarna var otroligt mäktiga att titta på. Jag skulle verkligen inte vilja träffa på en på riktigt nära avstånd!

              
 
                 
De hade uppvisning av delfinerna i Delfinariet. De är duktiga djur och det är otroligt hur bra de tränar delfinerna till allt de gör i vattnet.

 
 
                 
Bland det bästa på djurparken var den guidade bussturen i Safari parken. Där fanns det Lejon, Björnar, Lama djur och så dessa häftiga giraffer. Det var en fin rundtur med bussen. Vi fick åka igenom olika kontinenter där guiden berättade om varje djurart.

 
                     
Vi åt lunch i Bamses Värld. Medan vi satt där och åt dök plötsligt Bamse och lille skutt upp. Alla barn som ville fick komma fram och krama om dom båda. Det var väldigt populärt:)

Vi hade en underbar dag  i parken!

Kram

Cinderella, Torsdag-Fredag

Allmänt  /  0  Kommentarer
                           
Kl. 8.00 förra torsdagen åkte vi hemifrån och åkte mot Stockholm där vi skulle börja våran semester med en kryssning.
Vi stannade efter vägen på en fin rast plats som heter Alebosjön. Vi hade tagit med oss fika som vi njöt av i det soliga och fina vädret. Det är så fint där med denna vackra utsikt.
Framför våran bil stog det en familj med en husbil. De hade två barn, varav en son på typ 6-7 år. Pojken lekte runt den stora stenen som syns på bilden. Dottern i familjen som stog uppe vid husbilen, ville knäppa kort på pojken. Hon ville han skulle sitta på stenen. Han fortsatte leka men han klättrade upp på stenen men hade svårt att sitta still.
Dottern sa: sitt, sitt!
Pojken sa: Jag är ingen hund!
Det var en så rolig kommentar så både jag och Stefan hade svårt att hålla oss för skratt! haha!
Det var den roligaste kommentaren på hela resan!

Sedan fortsatte vi våran bilresa mot huvudstaden. 18.00 gick båten. Vi kom fram till hamnen vid 15-tiden. Vi gick runt på hamnområdet en stund innan vi ställde oss i bilkö till att få åka på båten. Det var smidigt att ha med sig bilen på båten. Dels så var det billigare än att ha den stående ett dygn i stockholm och sen kändes det som att den stog säkrare på båten.
 
Det var bra väder så vi var ute på däck mycket på utvägen mot Mariehamn. 20.30 hade vi fått bord till den goda buffèn som serveras. Där fanns mycket gott att äta. Vi satt med ett par och en man som vi pratade med under måltiden. Så det var trevligt.
Vi hade en trevlig kväll. Vi kollade runt i tax-freen och vi satt och lyssnade på musik och kollade på folk och mådde gott:)
 
Stockholms skärgård är så härlig att åka igenom och från båten ser man mycket fina öar, båtar och hus. Det är inte många timmar båten befinner sig på öppet vatten när den går till Mariehamn. I flera timmar åker den igenom skärgården.

Förra gången vi åkte på kryssning drack jag goda drinkar. Jag gillar drinkar med mycket färg i:)
                         

15.30 anlände färjan åter i Stockholms hamn. Då lämnade vi stockholm och åkte mot nästa delmål:)

Kram

En fantastisk semester resa!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Igår kväll kom vi hem efter en fantastisk semester resa! Det har varit härligt och kul och vi har gjort och sett mycket.
Jag kommer nu att berätta om resan här på bloggen. Jag kommer att lägga ut ett inlägg för varje dag vi var borta. Jag har många härliga bilder jag vill dela med mig av:) Därför kommer det ta lite tid innan jag berättat om alla dagar. Men håll er till tåls:) Ni kommer att få ta del av det mesta så småning om:)

Kram